Στη Βουλή για πιθανό "εκτροχιασμό" το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017
Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομίας & Ανάπτυξης και Εξωτερικών για το σιδηροδρομικό δίκτυο και το σχέδιο της «σιδηροδρομικής Εγνατίας».
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση: "Πριν ένα χρόνο ανακοινώθηκε ότι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα από τα πιο φιλόδοξα project του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, η σιδηροδρομική Εγνατία, ένας διάδρομος μήκους 565 χιλιομέτρων, που θα καλύψει όλη τη βόρεια πλευρά της χώρας, από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη, με κόστος τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ που στη συνέχεια έγιναν 7 για να καταλήξουν στα 10 δισ. ευρώ χωρίς βέβαια αυτό να μπορεί να θεωρηθεί τελικό κόστος, το οποίο και αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερο λόγω δυσκολίας και πολυπλοκότητας του έργου, ειδικά όσον αφορά στο δυτικό άξονα της Ηπείρου.
Παράλληλα, υπερτονίστηκαν τα οφέλη τόσο σε τεχνοκρατικό όσο και σε γεω-στρατηγικό επίπεδο και ανακοινώθηκε ότι η υλοποίηση θα γίνει μέσω του πακέτου Γιουνκέρ λόγω της κομβικής εμπορικά θέσης της χώρας. Επίσης, εξαγγέλθηκε η επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης για συνεργασίες με γειτονικά κράτη, και υπογραμμίστηκε ότι αποτελεί μέρος του κεντρικού δικτύου των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε όμως, δεν υπήρξε καμία προώθηση του έργου ενώ, παράλληλα, προέκυψε ότι οι εντάξεις στο πακέτο Γιουνκέρ δεν περιλαμβάνουν δημόσια έργα στην ελληνική επικράτεια γιατί για να ενταχθεί ένα έργο στο εν λόγω πακέτο πρέπει να μην είναι αποκλειστικά επένδυση του δημοσίου αλλά να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση και στο ρίσκο και ιδιωτικοί όμιλοι, οι οποίοι όμως δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Επιπλέον, κατά το διάστημα αυτό οι Ιταλοί της FS, οι οποίοι αναλαμβάνουν και σιδηροδρομικές κατασκευές, απέκτησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επειδή:
Η Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο όμως καθυστερεί σημαντικά παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες.
Οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα από άποψη κατανάλωσης ενέργειας και κόστους μεταφοράς ανά μονάδα μεταφερόμενου φορτίου.
Είναι επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης και επέκτασης του σιδηροδρόμου στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο.
Η υλοποίηση του έργου θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για χωροταξική ανασυγκρότηση, πολυκεντρική και περιφερειακή κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα συνέβαλλε στο να γίνει η Ελλάδα νοτιοανατολική πύλη της Ευρώπης και τμήμα της διαμετακομιστικής αλυσίδας των εμπορικών ροών.
Εκκρεμεί η τελική πηγή χρηματοδότησης ενός τέτοιου έργου.
Δεν υπάρχει ενημέρωση για τυχόν εμπλοκή της ιταλικής FS στη κατασκευή του έργου.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: Σε τι ποσοστό η χρηματοδότηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους και ποιους;
Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του έργου και από ποιους πόρους και σε τι ποσοστό έχουν αυτές καλυφθεί;
Μελετάται ή έχει ήδη ζητηθεί η εμπλοκή της ιταλικής FS στην κατασκευή του έργου, και αν ναι σε τι ποσοστό θα ανέλθει αυτή;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;
Εναλλακτικά αλλά και λόγω της πολυπλοκότητας και του υψηλού κόστους του έργου, εξετάζετε την περίπτωση της άμεσης και αναγκαίας αναβάθμισης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής υποδομής, τόσο της εμπορικής όσο και της επιβατικής, και της καλύτερης διασύνδεσής της με άλλα μέσα μεταφοράς ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των κατοίκων από και προς αστικά κέντρα;


 
Read More »
Στη Βουλή για πιθανό "εκτροχιασμό" το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας Στη Βουλή για πιθανό "εκτροχιασμό" το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

20 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ύστερα από την 29386/03-03-2017 έγκριση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας και την υπ’ αριθ. 44/2017 απόφαση του Δ.Σ, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα και για τον μήνα Μάρτιο , συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας Καθαριότητας του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων:

 • 20 ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι επιδοτούμενοι άνεργοι

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στο γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου, και για δέκα (10) ημέρες, ήτοι από 10/03/2017 έως και 19 /03/2017.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη 


 
Read More »
20 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας 20 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΦΩΛΙΑΣ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗ ΠΟΤΑΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017
Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και εκβολών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου και τη ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας, προχώρησε στην τοποθέτηση νέας φωλιάς πελαργού στο χωριό Ποταμιά, στην ίδια θέση όπου υπήρχε η παλιά φωλιά η οποία έπρεπε να αντικατασταθεί λόγω τεχνικών εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ.
Η φωλιά ήταν η μοναδική στο χωριό και λόγω της πρόωρης άφιξης των πελαργών για τη φετινή χρονιά, ο φορέας διαχείρισης επίσπευσε τις διαδικασίες συντονισμού για την έγκαιρη τοποθέτησή της.
Παρόντες σε όλη την διαδικασία ήταν το προσωπικό φύλαξης του φορέα διαχείρισης, το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ και ο κ. Τσάλης Ευάγγελος με παροχή του σχετικού γερανοφόρου οχήματος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους.

Τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε και στην αντιδήμαρχο Δ. Σουλίου, κ. Βασιλική Ντούκα για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία σχετικά με την εύρυθμη ολοκλήρωση των εργασιών.
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης ο φορέας διαχείρισης επιτελεί ένα έργο πολλές φορές δύσκολο, ωστόσο η περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση θα πρέπει να αποτελούν στάση ζωής απέναντι στις οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.


Συμφωνα με πρόσφατες παρατηρήσεις οι πελαργοί έχουν ήδη καταφθάσει στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής. Αναμένουμε λοιπόν τους πελαργούς στη νέα τους φωλιά στη Ποταμιά!!


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την χτεσινή προσπάθεια:Read More »
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΦΩΛΙΑΣ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗ ΠΟΤΑΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ (+ΦΩΤΟ) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΦΩΛΙΑΣ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗ ΠΟΤΑΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Μ.Κάτσης: «Στήριξη στον περιφερειακό τύπο - Αποκατάσταση της διαφάνειας και των κοινών κανόνων στην κρατική διαφήμιση»

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017- Ενημέρωση για την εγκύκλιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τη κρατική διαφημιστική δαπάνη.

Έπειτα από την παρουσίαση του μητρώου επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 07/03/2017 στο Υπουργείο ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο στοχεύει στην εδραίωση και ενίσχυση της διαφάνειας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση, εκδόθηκε εγκύκλιος από τον αρμόδιο Υπουργό Ν. Παππά, που αφορά την τήρηση της νομοθεσίας και τους κανόνες για να μπει μια τάξη στην κρατική διαφημιστική δαπάνη.

Πιο συγκεκριμένα με την εγκύκλιο, διασφαλίζεται η τήρηση της κατανομής των διαφημιστικών δαπανών στα ΜΜΕ όπως ορίζονται από το άρθρο 4 του ΠΔ 261/1997 και ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την τήρηση της ποσόστωσης καταβολής του 70% για τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και του 30% υπέρ των Μέσων της περιφέρειας.

Επίσης οι φορείς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΠΔ 60/1997 οφείλουν να υποβάλλουν τις ετήσιες καταστάσεις απασχολουμένων σε Γραφεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και τις καταστάσεις ετήσιας πραγματοποιηθείσας διαφημιστικής δαπάνης. ενώ σε περίπτωση μη τήρησης της ποσόστωσης θα επιβάλλεται στον υπόχρεο φορέα το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Η διασφάλιση της ποσόστωσης με την απόδοση του 30% της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα, έμπρακτης και ισότιμης στήριξης του Περιφερειακού Τύπου, τον οποίο έπληξε σημαντικά η κρίση, και που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει έως σήμερα για μικροπολιτικούς λόγους.

Τόσο με τη δημιουργία του online μητρώου όσο και με την τήρηση της ποσόστωσης, η κυβέρνηση προχωρά στην άρση της ανομίας στο διαδίκτυο και στον εξορθολογισμό της κατανομής της κρατικής διαφήμισης προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αποτελούν δε, μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος δράσεων που στοχεύουν στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και στο σπάσιμο του τριγώνου της διαπλοκής μεταξύ πολιτικού προσωπικού, ΜΜΕ και οικονομικών παραγόντων, που οδήγησε συχνά σε κρατικοδίαιτα και ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, σε ενδοτικό πολιτικό προσωπικό και σε μεγάλα ελλείμματα σε φορείς του Δημοσίου που έδιναν διαφήμιση αδιαφανώς στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων.


 
 
Read More »
Μ.Κάτσης: «Στήριξη στον περιφερειακό τύπο - Αποκατάσταση της διαφάνειας και των κοινών κανόνων στην κρατική διαφήμιση» Μ.Κάτσης: «Στήριξη στον περιφερειακό τύπο - Αποκατάσταση της διαφάνειας και των κοινών κανόνων στην κρατική διαφήμιση» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017
Με μεγάλη επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Πάνθεον" πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Ημερίδα που οργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φίλων και το Κέντρο Πρόληψης "Αριάδνη" με θέμα :

"Ενδοοικογενειακή Βία- Ανθρώπινα Δικαιώματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Εισηγητές της εκδηλώσεις ήταν:
Η Χαλματζή Ελένη ψυχολόγος Δομής Ε.Δ.Ε.Α.Υ .

Η Πανάγου Ευαγγελία Σύμβουλος Υποδοχής Συμβουλευτικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Σταματεράκης Νίκος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας.

Σιντόρης Κωνσταντίνος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Δουκάκη Σταυρούλα Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας .
Στέργιος Παλπάνης


 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

O Δημήτρης Δημάκος για την ανάληψη των καθηκόντων του ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017


Οι τομείς του πολιτισμού και της παιδείας είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν το κοινωνικό περιβάλλον κάθε κοινωνίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αποτελούν αλληλένδετους τομείς στην εξέλιξη κάθε σύγχρονου κράτους.

Οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και ευμετάβλητες . Η βοήθεια όλων μας κρίνεται απαραίτητη ώστε να μην κατέβουμε ούτε ένα σκαλί στο επίπεδο πολιτισμού και παιδείας των πολιτών, των παιδιών μας, της αυριανής κοινωνίας.

Από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού και παιδείας δεσμεύομαι ότι θα ολοκληρώσω σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, τους φορείς και τους πολίτες κάθε έργο που παραλαμβάνω και βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει στην αναβάθμιση των τομέων δράσεις μου και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των απαιτήσεων που προκύπτουν από τη θέση αυτή αλλά και από την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου ο περιφερειάρχης κ.Καχριμάνης Αλέξανδρος αναθέτοντας μου έναν τόσο ευαίσθητο και καίριο τομέα της περιφερειακής διοίκησης


 
Read More »
O Δημήτρης Δημάκος για την ανάληψη των καθηκόντων του ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης O Δημήτρης Δημάκος για την ανάληψη των καθηκόντων του ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλη

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου διοργανώνει συνάντηση αιρετών-Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. με θέμα: «Εξελίξεις - διαμόρφωση θέσεων σχετικά με την αναθεώρηση του "Καλλικράτη"», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, ώρα 15.00 στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο «Du Lac» ), με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλη. 

Στη συνάντηση καλούνται να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. και όλοι οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου. 

Στις 14:00, πριν την έναρξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας, στην οποία καλούνται όλα τα περιφερειακά ΜΜΕ να παραβρεθούν.


Read More »
Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

5ημερη εκδρομή από την Ηγουμενίτσα στην Κύπρο

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

13/03/17: Ηγουμενίισα-Παραμυθιά -Πτήση - Άφιξη στην Κύπρο

Αναχώρηση από Ηγουμενίτσα-Παραμυθιά και μετάβαση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, Επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο, παραλαβή και μεταφορά σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

14/03/17: ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην πόλη της Λευκωσίας, την μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην τουρκική εισβολή του 1974 καθώς επίσης και στα Φυλακισμένα Μνήματα, τον τόπο ταφής των απαγχονισθέντων παληκαριών κατά τον αγώνα 1955-1959. Βόλτα με το λεωφορείο περνώντας από τα Βενετσιάνικα τείχη που κλείνουν την παλιά πόλη, επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Ελεύθερος χρόνος θα δοθεί στην παλιά πόλη όπου θα έχετε την ευκαιρία για ψώνια. Μεταφορά στη Λεμεσό και διανυκτέρευση.

15/03/17: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Μετά το πρόγευμα η πρώτη επίσκεψη θα είναι στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου. Πριν την άφιξη στην Πάφο, στάση στην Πέτρα του Ρωμιού που είναι μία από τις πιο όμορφες ακτογραμμές του νησιού. Σύμφωνα με τη μυθολογία είναι το μέρος όπου η θεά Αφροδίτη αναδύθηκε από τους αφρούς της θάλασσας. Φτάνοντας στην Πάφο, θα γίνει επίσκεψη στα Ψηφιδωτά («έπαυλη Διονύσου»] και θα δοθεί ελεύθερος χρόνος στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Επιστροφή στη Λεμεσό και διανυκτέρευση.

16/03/17: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το φημισμένο Μοναστήρι του Κύκκου μέσω του Τρόδουε. Εκεί υπηρέτησε σαν μοναχός ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριος  Γ.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ζωγραφισμένη από τον Απόστολο Λουκά. Στη συνέχεια επίσκεψη στο θρονί όπου εκεί βρίσκεται ο τάφος του Μακαρίου. Επιστροφή στη Λεμεσό και διανυκτέρευση.

17/03/17: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Μεταφορά από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την αναχώρηση. Επιβίβαση στο πούλμαν του γραφείου μας και επιστροφή. Τέλος Ηγουμενίτσας.


Read More »
5ημερη εκδρομή από την Ηγουμενίτσα στην Κύπρο 5ημερη εκδρομή από την Ηγουμενίτσα στην Κύπρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ζητά Εθελοντή

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ζητά Εθελοντή (Κοινωνικό Επιστήμονα ή Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο) για τον Συμβουλευτικό Σταθμό στην Ηγουμενίτσα. 

Αποστολή Βιογραφικών στο info@kethea-epirou.gr 
Τηλ.26510 77010


Read More »
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ζητά Εθελοντή Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ζητά Εθελοντή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα και περίπτερο

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις υποθέσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από καταστήματα και περίπτερο στα Ιωάννινα. 

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 24 ετών καθώς και μία 39χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

 Από τη διερεύνηση των υποθέσεων και την αξιοποίηση προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες εμπλέκονται με διαφορετική σύνθεση στις παρακάτω κλοπές που έγιναν από 23-02 έως 02-03- 2017 στα Ιωάννινα:
 • βραδινές ώρες της 23-02- 2017, μετέβησαν σε περίπτερο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το ταμείο χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα 
 • απογευματινές ώρες της 01-03-2017, εισήλθαν σε ανθοπωλείο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν πορτοφόλι από την τσάντα υπαλλήλου του καταστήματος, που περιείχε χρηματικό ποσό, δύο κάρτες αναλήψεως χρημάτων και προσωπικά έγγραφα ενώ στη συνέχεια προέβησαν σε ανάληψη χρηματικού ποσού από Α.Τ.Μ. τράπεζας με τη χρήση της μίας εκ των κλεμμένων καρτών.
 • μετά τα μεσάνυκτα της 02-03- 2017, εισήλθαν σε παντοπωλείο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Εξιχνιάσθηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα και περίπτερο Εξιχνιάσθηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα και περίπτερο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

953 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Συνελήφθησαν συνολικά (953) άτομα και ειδικότερα:
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -683- (εκ των οποίων -4- διακινητές)
 • Για εγκληματική οργάνωση:-29-
 • Για ληστεία: -2-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -68-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -32-
 • Για κλοπές - διαρρήξεις: -22-
 • Για απάτη: -4-
 • Για εμπρησμό: -3-
 • Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων: -4-
 • Για μαστροπεία: -1-
 • Για πλαστογραφίες: -6-
 • Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-30-
 • Για ενδοοικογενειακή βία:-4-
 • Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
 • Για παραβάσεις του Ν. περί παιγνίων, εράνων & λαχειοφόρων αγορών: -2-
 • Για παραβάσεις του Νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων: -3-
 • Για διατάραξη οικιακής ειρήνης - στάση: -4-
 • Για λαθρεμπόριο: -1-
 • Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων:-1-
 • Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -3-
 • Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -21-

Εξαρθρώθηκαν:
 • Δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Εξιχνιάστηκαν:
 • Τέσσερις υποθέσεις ληστείας
 • Τριάντα επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
 • Τριάντα δύο υποθέσεις ναρκωτικών
 • Επτά υποθέσεις απάτης
 • Δεκατρείς υποθέσεις όπλων
 • Τρεις υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
 • Μία υπόθεση μαστροπείας
 • Μία υπόθεση εμπρησμού
 • Επτά υποθέσεις πλαστογραφίας
 • Μία υπόθεση λαθρεμπορίου
 • Μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
 • Κάνναβη: -1- τόνος, - 171- κιλά και -364,96- γραμμάρια
 • Ηρωίνη: -265,55- γραμμάρια
 • Κοκαΐνη: -190,9- γραμμάρια
 • Δενδρύλλια: -5-
 • Κατεργασμένη κάνναβη: -0,8- γραμμάρια
 • Ναρκωτικά χάπια:-114-
 • Πιστόλια - Περίστροφα: -2-
 • Κυνηγετικά όπλα: -4-
 • Μαχαίρια – στιλέτα - σπαθιά: -18-
 • Γκλοπ – μεταλλικοί ράβδοι: -4-
 • Φυσίγγια: -231-
 • Κροτίδες – παιδικά αθύρματα: -2.510- τεμάχια
 • Ζυγαριές: -3-
 • Πλαστά χαρτονομίσματα: -9-
 • Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα:-4-
 • Πιστόλια φωτοβολίδων – πιπεριού: -3-
 • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – laptop- tablet: -6-
 • Χρηματικό ποσό: -11.055- ευρώ
 • Λαθραίος καπνός: -446- γραμμάρια
 • Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -7-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

Την (02-02-2017), εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης) στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν εννέα (9) ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια, οχήματα και επαγγελματικούς χώρους των δραστών, στο πλαίσιο των οποίων κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης) και ένα όπλο.

Την (21-02-2017), εξαρθρώθηκε οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας. Συνελήφθησαν δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος, δεκαέξι (16) ημεδαποί και δύο υπήκοοι Αλβανίας ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης και κάνναβης).

Την (03-02-2017), συνελήφθησαν στην περιοχή του Βασιλικού Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται στη διακίνηση και μεταφορά με Ι.Χ. Φορτηγό, (214.292) γραμμαρίων κάνναβης ενώ σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αλβανικές αρχές για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Την (04-02-2017), συνελήφθησαν στην Άρτα, δυο ημεδαποί, διότι εμπλέκονταν σε τέσσερις υποθέσεις ληστειών και σε μία περίπτωση αρπαγής τσάντας, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 28/01 έως 03/02/2017, στην πόλη της Άρτας.

Την (08-02-2017), συνελήφθησαν στις περιοχές του Δελβινακίου και του Γεροπλάτανου Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, καθώς και τρεις αλλοδαποί (δύο υπήκοοι Αλβανίας, και μία υπήκοος Ρωσίας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων πάνω από (158) κιλά κάνναβης και τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Την (11-02-2017), εξιχνιάστηκαν (17) υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν σε καταστήματα, σπίτια και Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας Πρέβεζας και συνελήφθησαν, ως δράστες, δύο ημεδαποί. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων.

Την (16-02-2017), εξιχνιάσθηκαν μία υπόθεση απάτης και δύο υποθέσεις κλοπών που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων από δύο ημεδαπούς, που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. Οι δράστες αφαίρεσαν με δόλιο τρόπο από τρεις ηλικιωμένους χρηματικά ποσά.

Την (12, 24 και 25-02-2017), συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς και στα Ιωάννινα, δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης και Βουλεύματα, σύμφωνα με το οποία κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, σωματεμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Την (16-02-2017), συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ο ένας μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -125- κιλά και -282- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο άλλος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Την (17-02-2017), συνελήφθησαν στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας, δυο υπήκοοι Αλβανίας, στελέχη κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Οι δράστες μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (63) κιλά και (40) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Την (20 και 21-02-2017), συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και ένας ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Κατασχέθηκαν (52) κιλά και (870) γραμμάρια κάνναβης καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Την (21-02-2017), συνελήφθη στην Ανατολή Ιωαννίνων, 71χρονος ημεδαπός, ο οποίος με το πρόσχημα τραυματισμού και επικείμενης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου των παθόντων και προσποιούμενος τον γιατρό του νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποπειράθηκε να εξαπατήσει και να αποσπάσει χρηματικά ποσά, συνολικά από οκτώ ημεδαπούς στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Την (21-02-2017), συνελήφθη στην Πρέβεζα, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε δύο Ιερούς Ναούς στο Νικολίτσι Πρέβεζας και στην πόλη της Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά από το παγκάρι και το φιλόπτωχο ταμείο.

Την (23-02-2017), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας. διότι μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στα Ιωάννινα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν τραπεζική συναλλαγή, καταθέτοντας πλαστή επιταγή αξίας -50.000.000- δολαρίων ΗΠΑ. Επιπρόσθετα σε βάρος της ημεδαπής εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα με ποινή κάθειρξης (12) ετών για πλαστογραφία και ποινή φυλάκισης (18) μηνών για απάτη.

Την (27-02-2017), συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων, 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (340) κιλών και (50) γραμμαρίων. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και αποξεσμένο αριθμό κυκλοφορίας ενώ είχαν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά, προκειμένου να προσομοιάζει με αυτοκίνητο του ΟΤΕ.

Την (27-02-2017), συνελήφθησαν στο Κομπότι Άρτας, δύο ημεδαποί ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (109) κιλών και (350) γραμμαρίων.


Read More »
953 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο 953 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Εντοπίστηκε "καβάντζα" με 2.100 γρ. κάνναβης

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017


Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς Ιωαννίνων, εντόπισαν κοντά στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, ποσότητα κάνναβης, βάρους (2.100) γραμμαρίων, η οποία προχθές (07-03- 2017) το πρωί περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε. 

Διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.


Read More »
Εντοπίστηκε "καβάντζα" με 2.100 γρ. κάνναβης Εντοπίστηκε "καβάντζα" με 2.100 γρ. κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με 110 κιλά κάνναβης

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017
Συνελήφθησαν, χθες (08-03-2017), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 22 και 24 ετών, καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 19 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής στην χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί.

Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο πορτ παγκάζ (25) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (110.300) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί, λειτουργούσαν κατ’ εντολή των δύο υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι είχαν οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Κατόπιν αναζητήσεων οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, την ίδια ημέρα στο Αίγιο Αχαΐας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 • στην οικία του 19χρονου αλλοδαπού, στο Αίγιο Αχαΐας:
 • ένα βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (219,3) γραμμαρίων
 • ένα βάζο με κλώνους ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (176,7)
 • δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (29,7) γραμμαρίων
 • μία συσκευασία με κλώνους κάνναβης, βάρους (2,2) γραμμαρίων
 • ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης
 • ένα πτυσσόμενο γκλοπ και ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα»
 • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
 • ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης
 • πέντε κινητά τηλέφωνα
 • ιδιόχειρες σημειώσεις


στην κατοχή των λοιπών συλληφθέντων μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,6) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος.


Read More »
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με 110 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με 110 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Ορισμός Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Ηπείρου

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ορίστηκαν οι εξής Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:

1. Αναστασία Τύρου- Ούζα, με αρμοδιότητα τα θέματα της προώθησης των αγροτικών προϊόντων την ανταγωνιστικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας αυτών.

2.Παναγιώτα Μητροκώστα με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης.

3. Βασίλειο Παπαχρήστου με αρμοδιότητα τα θέματα Νεολαίας, Άθλησης και Εθελοντισμού.

4. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, με αρμοδιότητα τα θέματα Οικονομικών και Μεταφορών & Επικοινωνιών.

5. Βασίλειο Γιολδάση του Βησ., με αρμοδιότητα τον τομέα Αλιείας και ειδικά θέματα ανάπτυξης, βελτίωσης και προστασίας του Αμβρακικού κόλπου.

6. Δημήτριο Δημάκο, με αρμοδιότητα τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας. 


 
Read More »
Ορισμός Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Ηπείρου Ορισμός Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν τα κλεφτρόνια των Φιλιατών - Είχαν διαπράξει 10 ληστείες και κλοπές

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017


Εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δυο περιπτώσεις ληστειών στη Σαγιάδα και στην Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας και οκτώ υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22, 28, 29 και 40 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν - κατά περίπτωση - ως δράστες των ληστειών και των κλοπών. Οι παραπάνω δράστες προχθές (7-3- 2017) το πρωί διέρρηξαν οικία 25χρονου ημεδαπού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα, τον ακινητοποίησαν και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή. 

Στη συνέχεια καταδιώχτηκαν από αστυνομικούς και διέφυγαν σε αλβανικό έδαφος, όπου συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες είχαν ενημερωθεί σχετικά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 

Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος με τον 29χρονο δράστη, μετά τα μεσάνυκτα της 13-02- 2017, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν ζευγάρι ημεδαπών (ηλικίας 72 και 68 ετών) στο σπίτι τους στην Βρυσέλλα Φιλιατών και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των παθόντων. 

Επιπλέον διακριβώθηκε η - κατά περίπτωση - εμπλοκή τους σε οκτώ περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, που έγιναν κατά τον τελευταίο χρόνο, σε περιοχές της Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα, Καστρί, Μαυρούδι, Κεστρίνη, Τρίκορφο και Σμέρτο), με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. 

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις καθώς και ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση συνεργών τους.


Read More »
Συνελήφθησαν τα κλεφτρόνια των Φιλιατών - Είχαν διαπράξει 10 ληστείες και κλοπές Συνελήφθησαν τα κλεφτρόνια των Φιλιατών - Είχαν διαπράξει 10 ληστείες και κλοπές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 45χρονος με κλεμμένο αμάξι

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, στον ανωτέρω 45χρονο, οδηγό ΙΧ οχήματος, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω όχημα ήταν καταχωρημένο ως κλαπέν. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω Ι/Χ όχημα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 45χρονος με κλεμμένο αμάξι Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 45χρονος με κλεμμένο αμάξι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες