Έκτακτο: Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 65χρονος κτηνοτρόφος στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022
Έκτακτο: Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 65χρονος κτηνοτρόφος στη Θεσπρωτία


Απαγχονισμένος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 65χρονος κτηνοτρόφος, έξω από τον στάβλο του στην περιοχή της Κεστρίνης του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.

Τον άτυχο 65χρονο εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο που ειδοποίησε ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο σημείο για να διαπιστώσει απλά το θάνατο του άτυχου άντρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, ο 65χρονος κτηνοτρόφος, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 65χρονου συμπολίτη μας και ελπίζουμε ο τραγικός θάνατός του να αφυπνίσει τους διοικούντες και να ενσκήψουν στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες, ειδικά οι άνθρωποι του μόχθου.

Read More »
Έκτακτο: Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 65χρονος κτηνοτρόφος στη Θεσπρωτία Έκτακτο: Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 65χρονος κτηνοτρόφος στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 17 έως τις 23 Μαΐου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Παραλία Πατρών, επέλεξε τα στοιχήματα «Τελικό Αποτέλεσμα», «Over 2,5», «Over 3,5» και «Αποτέλεσμα 1ου ημιχρόνου» σε 7 αγώνες από την πρώτη κατηγορία της Xιλής, του Ισραήλ, της Ρουμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και την Πριμέρα Νασιονάλ της Αργεντινής, έπαιξε το σύστημα 5-6-7 και κέρδισε 14.851,85 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, την Παρασκευή 20 Μαΐου, στο ιπποδρόμιο του Catterick, στο Σκορ Πλασέ 6, ένας νικητής στην Καλαμάτα κέρδισε 3.215 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022 Rating: 5

Αναβολή ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος Φιλιατών στη δίκη του για παράβαση καθήκοντος

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022

 Αναβολή ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος Φιλιατών στη δίκη του για παράβαση καθήκοντος

Κόλλημα του δικηγόρου του (εκδίκαζε άλλη υπόθεση στα Ιωάννινα) επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Φιλατών κ. Σπύρος Παππάς, κατά τη σημερινή του δικάσιμο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, ζητώντας την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης.

Το αίτημά του έγινε δεκτό, με τη νέα δικάσιμο να ορίστηκε για την 21η Σεπτεμβρίου 2022.

Συζήτηση προκάλεσε στους νομικούς κύκλους, το γεγονός πως ο κ. Παππάς, δεν χρησιμοποίησε τη νομική σύμβουλο του Δήμου Φιλιατών, ούτε επέλεξε δικηγόρο από τη Θεσπρωτία.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και πως με πρόθεση, είχε αποκλείσει την εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ από τις πληρωμένες δημοσιεύσεις του Δήμου Φιλιατών. 

Read More »
Αναβολή ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος Φιλιατών στη δίκη του για παράβαση καθήκοντος  Αναβολή ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος Φιλιατών στη δίκη του για παράβαση καθήκοντος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022 Rating: 5

Ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022
Ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας στη ΘεσπρωτίαΗ υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, διοργανώνουν, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Sivota Diamond Spa Resort στα Σύβοτα, ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας, με θέμα:
«Η υδατοκαλλίεργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας»
Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», ΕΠΑΛΘ 2014-2020 MIS 5066824.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Read More »
Ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία Ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022 Rating: 5

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της γειτονιάς»

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της γειτονιάς»


Mέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους γονείς προκειμένου να αποκτήσουν τη δική τους νταντά, στο πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Σουλίου

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στα “Δικαιολογητικά” σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» που εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ήρθε και στη χώρα μας για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στη στήριξη των οικογενειών. “Θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τους γονείς και να σταθούμε δίπλα στις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν ενεργές στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των παιδιών τους. Δεν θέλουμε οι γυναίκες να μπαίνουν στο δίλημμα «καριέρα ή οικογένεια».

Με τις «Νταντάδες της γειτονιάς» βελτιώνουμε την καθημερινότητα των γυναικών, προωθούμε τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενισχύουμε τη γυναικεία εργασία και προωθούμε την ισότητα ανδρών και γυναικών στην απασχόληση” σημειώνει η κ. Συρεγγέλα ή οποία υλοποιεί το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν σε αυτή τη φάση όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους παραπάνω δήμους. Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση. Για την εγγραφή τους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων:

α) Δελτίο ταυτότητας.
β) Άδεια διαμονής ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο σε ισχύ που παρέχει πρόσβαση στην εργασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τους πολίτες τρίτων χωρών, τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας, τους ομογενείς και τους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ.
γ) Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ή του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή ισότιμου τίτλου ή Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)– Ειδικότητας: Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή ισότιμου τίτλου, πτυχίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ή Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου, ή πτυχίου ΑΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου ή πτυχίου της Ανωτέρας Σχολής Νηπιοβρεφοκόμων του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» και του ΠΙΚΠΑ Ιωαννίνων.
Εφιστάται δε η προσοχή των ενδιαφερομένων για διάφορα σεμινάρια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διαφημίζουν ότι εκπαιδεύουν –με κάποιο κόστος- επιμελητές/τριες για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους ότι τα εν λόγω σεμινάρια δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
δ) Πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών από δημόσια δομή υγείας, ειδικότητας ψυχιάτρου, για την καλή ψυχική του υγεία, δερματολόγου για τον έλεγχο μεταδοτικών δερματικών ασθενειών και παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής για τον έλεγχο αερογενώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
ε) Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.
στ) Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β1 για αλλοδαπούς που δεν είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής.
ζ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.
η) Υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά κατά την αίτηση και σύμφωνα με την οποία δηλώνεται ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η:
«1. δεν έχει εκπέσει της γονικής μέριμνας, ούτε έχει απωλέσει το δικαίωμα άσκησης αυτής (εφόσον είναι γονέας),
2. δεν τελεί υπό καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης,
3. δεν εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση ή έγκληση ενώπιον αρμόδιας αρχής και δεν διώκεται ως φυγόδικος ή φυγόποινος και δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα, για αδικήματα που επισύρουν, σύμφωνα με το άρθρο 1537 ΑΚ, έκπτωση από τη γονική μέριμνα ή για αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας, κατά της προσωπικής ελευθερίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, για αδικήματα του ν. 3500/2006 (Α΄232), καθώς και για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά ή εμπορία οργάνων.
4. υποχρεούται να δηλώσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που καταχωρούνται στο Μητρώο Επιμελητών εντός δέκα ημερών από την επέλευση της μεταβολής».

Οι επιμελητές/τριες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους είτε στην οικία των παιδιών. Σε περίπτωση που παρέχουν τις υπηρεσίες στο σπίτι τους, απαιτείται και η συμπλήρωση ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία δηλώνεται ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων και η σχέση τους με τον/την επιμελητή/τρια. Κάθε επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο: α) μέχρι του αριθμού των 3 παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους, β) μέχρι του αριθμού των 2 παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.
Read More »
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022 Rating: 5

1.000.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022
1.000.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας


Στην έγκριση του σχεδίου σύμβασης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας» Δήμου Ηγουμενίτσας προχώρησε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.082.482,53 ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα, επιφάνειας 3.241,67 μ2. 

Ειδικότερα, προβλέπονται οι παρεμβάσεις:
Προσθήκη περιμετρικού κελύφους για τη θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων
Θερμομόνωση δωμάτων
Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με διπλούς υαλοπίνακες
Τοποθέτηση νέου συστήματος φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης
Τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης με αντλίες θερμότητας

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και σύνδεσή του με το δίκτυο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για τον ενεργειακό συμψηφισμό της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας (net metering)

Read More »
1.000.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας 1.000.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022 Rating: 5

Σελίδες