Ηγουμενίτσα: 54χρονος τραυματίστηκε όταν γλίστρησε σε λάδια η μηχανή του

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων στην Ηγουμενίτσα, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 54χρονος αλλοδαπός, γλίστρησε σε λάδια επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει από το όχημα και να τραυματιστεί.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας – Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 54χρονος τραυματίστηκε όταν γλίστρησε σε λάδια η μηχανή του Ηγουμενίτσα: 54χρονος τραυματίστηκε όταν γλίστρησε σε λάδια η μηχανή του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Αναστάσιος Τσίνας: Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Ηπείρου για τη συνεχιζόμενη κατάληψη εκ μέρους του συλλόγου του Διοικητικού προσωπικού

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, έλαβε κατά πλειοψηφία (παρών ψήφισε ο εκπρόσωπος του διοικητικού προσωπικού), την εξής θέση/απόφαση για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του διοικητηρίου και την αναστολή λειτουργίας του συνόλου των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος από το σύλλογο του διοικητικού προσωπικού:

«Το απόγευμα της Τρίτης 26/06 δημοσιοποιήθηκε το σ/ν που αφορά την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως αυτό στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Στην παράγραφο 10 του άρθρου 4, η οποία πραγματεύεται την ένταξη των μελών του διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου στη νέα πανεπιστημιακή δομή της Ηπείρου, διαπιστώθηκε ότι η ρύθμιση που προκρίθηκε δεν ανταποκρίνεται σε όσα είχαν εξ αρχής συμφωνηθεί ανάμεσα στη διοίκηση του Ιδρύματος και το ΥΠΠΕΘ, είχαν αποτυπωθεί στην αρχική έκδοση του σ/ν προς διαβούλευση, είχαν συμπεριληφθεί στην ομόφωνη τοποθέτηση της Συγκλήτου επί του σ/ν και είχαν διατυπωθεί δημόσια, ως προσωπική δέσμευση του κ. Υπουργού Παιδείας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο κεντρικό campus του Ιδρύματος στην Άρτα.

Μετά από άμεση παρέμβαση της διοίκησης του Ιδρύματος, ο κ. Υπουργός απέστειλε το ίδιο βράδυ ηλεκτρονικό μήνυμα προς το σύλλογο του διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου, στο οποίο αφενός αποδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αποδίδει τα συμφωνηθέντα και αφετέρου ρητά αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παράγραφος τροποποιείται ως έξης: «Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικό προσωπικό που υπηρετεί κατά την 1η-10-2018 στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μεταφέρεται αυτοδικαίως στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε αντίστοιχη θέση αυτής που κατέχει (οργανική θέση ή προσωποπαγή) με την ίδια εργασιακή σχέση, στην ίδια κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα, στον ίδιο κλάδο, στην ίδια ειδικότητα και με το βαθμό που κατέχει, παραμένοντας στην ίδια έδρα (πόλη εργασίας). Εάν επιθυμούν τη μετακίνησή τους σε άλλη πόλη από αυτή που εργάζονται, είναι δυνατή η επανατοποθέτησή τους, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες (τόσο στην πόλη προορισμού όσο και στην πόλη προέλευσης) και συνεκτιμώντας την οικογενειακή κατάσταση, λόγους υγείας, καθώς και λοιπά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια».

Με την εξέλιξη αυτή, η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου θεωρεί ότι αποκαθίσταται η δικαιοσύνη στη θεσμοθετούμενη διαχείριση του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, απαλείφεται κάθε δικαιολογημένος φόβος των μελών του και εμπεδώνεται κλίμα εργασιακής ασφάλειας. Η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης του κτηρίου της κεντρικής διοίκησης και η επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του συνόλου των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος είναι αδικαιολόγητη, λειτουργεί δε εν τέλει σε βάρος του ΤΕΙ Ηπείρου, των φοιτητών του και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πορεία του στο μέλλον.

Καλούμε άμεσα τα μέλη του διοικητικού προσωπικού να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, αξιολογώντας τα πραγματικά δεδομένα και με πίστη στις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, χωρίς να υιοθετούν πρακτικές που αδικούν πρωτίστως τους ίδιους.

Η μετεξέλιξη του ΤΕΙ Ηπείρου είναι κοινός στόχος όλων μας. Στο νέο, διευρυμένο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα ενσωματωθούμε όλοι μαζί και η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου εγγυάται ότι αυτό θα γίνει διασφαλίζοντας όρους δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.»

Για τη Σύγκλητο του ΤΕΙ Ηπείρου
Ο Πρύτανης
Αναστάσιος Τσίνας

Read More »
Αναστάσιος Τσίνας: Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Ηπείρου για τη συνεχιζόμενη κατάληψη εκ μέρους του συλλόγου του Διοικητικού προσωπικού Αναστάσιος Τσίνας: Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Ηπείρου για τη συνεχιζόμενη κατάληψη εκ μέρους του συλλόγου του Διοικητικού προσωπικού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Πανηγυρικά εορτάστηκε στο Λαδοχώρι η εορτή Πέτρου και Παύλου σε παλαιό παρεκκλήσι...

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018
 Πανηγυρικά εορτάστηκε στο Λαδοχώρι η εορτή Πέτρου και Παύλου σε παλαιό ομώνυμο παρεκκλήσι... 
Με φροντίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα του δραστήριου ιερέα π. Σπυρίδωνα Μώκου, που ανακαίνισε το παρεκκλήσιο και δημιούργησε δίπλα παιδική χαρά, υπήρξε διήμερος εορτασμός. 
Το παρεκκλήσιο, που δεν σώζεται η χρονολογία της αρχικής του κτίσης, είναι, κατά την παράδοση, χτισμένο στα θεμέλια παλαιού Μοναστηριού, γι' αυτό και η περιοχή ονομάζεται "Μοναστηράκι". 
 

Παραμονή της εορτής εψάλη εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ ανήμερα τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία με αρτοκλασία, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. 
Κατά το εσπερινό κήρυγμα ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι "χρωστούμε όλοι, παραδειγματιζόμενοι από τη ζωή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, να εγκαταλείψουμε την αμαρτία. 
Μας διδάσκουν ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την ανευθυνότητα, ώστε με τη χάρη του Θεού, να ξεδιψάσουμε από την πηγή της πίστης και να λυτρωθούμε από την εφιαλτική ψυχική κόπωση". 
Και κατέληξε:
"Αν υπήρχαν ολίγοι σε κάθε γενιά, που να πλησιάζαν τα προσόντα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο κόσμος θα προχωρούσε σε βελτίωση και αναγέννηση σε γοργό ρυθμό. Μακάρι το πνεύμα τους να σαρώσει την αποπνικτική και ασφυκτική ατμόσφαιρα της κοινωνίας μας".


 
Read More »
Πανηγυρικά εορτάστηκε στο Λαδοχώρι η εορτή Πέτρου και Παύλου σε παλαιό παρεκκλήσι... Πανηγυρικά εορτάστηκε στο Λαδοχώρι η εορτή Πέτρου και Παύλου σε παλαιό παρεκκλήσι... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 50η Συνάντηση των Εθνικών Συντονιστών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

Η πόλη της Ηγουμενίτσας, ύστερα και από την πρόσφατη βράβευσή της στις Βρυξέλλες στην κατηγορία "Μικρές Πόλεις" για τις δράσεις που υλοποίησε κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017, φιλοξένησε στις 26 & 27 Ιουνίου 2018 την 50η Συνάντηση των Εθνικών Συντονιστών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Στη διήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου «ΠΑΝΘΕΟΝ», συμμετείχαν Εθνικοί Συντονιστές 14 χωρών και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα Μεταφορών και Ενέργειας (REC, CIVITAS, POLIS, EUROCITIES κ.α.).

Οι Συναντήσεις των Εθνικών Συντονιστών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας γίνονται στο πλαίσιο ενίσχυσης των χωρών προς την προώθηση και υποστήριξη της εφαρμογής καινοτόμων δράσεων και τεχνολογιών σε θέματα κινητικότητας, προσβασιμότητας και αστικής ανάπτυξης. Πραγματοποιούνται δε στις πόλεις που βραβεύονται ετησίως για τις δράσεις που υλοποιούν κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στοχεύοντας στην επιμέρους υποστήριξη της εφαρμογής των πολιτικών και πρωτοβουλιών εναλλακτικής μετακίνησης που αναπτύσσουν οι Δήμοι.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στις εργασίες της Συνάντησης με μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του και μέλη της ομάδας ΣΒΑΚ, παρουσιάζοντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπόνησε για την Ηγουμενίτσα, καθώς και τις ποικίλες δράσεις που υλοποίησε στην ΕΕΚ 2017.

Την Συνάντηση τίμησε με την παρουσία του και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος συνεχάρη την Δημοτική Αρχή και κυρίως τους δημότες αυτής της μικρής πόλης για την κατάκτηση ενός σημαντικού βραβείου, που κατά τη δήλωσή του δημιουργεί την ανάγκη αλλαγής πορείας. Με αναφορά του στην βιώσιμη πόλη ως « πόλη του μέλλοντος, την οποία οφείλουμε να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε παρακαταθήκη στην επόμενη γενιά», καθώς και στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία μέσω των ΣΒΑΚ θα πρέπει να επενδύει και να αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμμετοχικότητα θέτοντας τον πολίτη στο κέντρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε τη σημαντικότητα του βραβείου που κατακτήθηκε, τονίζοντας ωστόσο την ανάληψη εξ’ αυτού σοβαρών υποχρεώσεων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, αφού καλωσόρισε τον κ. Υπουργό και τους Εθνικούς Συντονιστές στην Ηγουμενίτσα δήλωσε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί μέσα από τη σημαντική αυτή συνάντηση, πολίτες και φορείς μέσα από ανοιχτές και δημιουργικές δράσεις ανέδειξαν από κοινού την επιθυμία για αλλαγή νοοτροπίας και επένδυση στη βιώσιμη κινητικότητα». Παράλληλα επεσήμανε τη σημασία του εκπονημένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην αλλαγή της Ηγουμενίτσας από μια πόλη πέρασμα σε μια πόλη προορισμό και τόπο να ζεις.

Επίσης κάλεσε τον κ. Φάμελλο να συμβάλει στην χρηματοδότηση των έργων για την υλοποίηση των στόχων του ΣΒΑΚ, καθώς αυτό αποτελεί το μέτρο και το εργαλείο αναβάθμισης της πόλης μας ώστε να ανταποκρίνεται σε όρους αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και διαβίωσης των κατοίκων της.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην Ευρωπαϊκή βράβευση της πόλης μας και τόνισε ότι η κατάκτηση αυτού του βραβείου δεν σηματοδοτεί για μας το τέλος της διαδρομής, αλλά την αφετηρία μιας νέας και απαιτητικής πορείας με δράσεις και πολιτικές αναβάθμισης της αστικής κινητικότητας, αλλά και του αστικού περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι κάτωθι: ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Ελλάδας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνιος Νάστας, ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού CIVITAS κ. Jerome Simpson, ο κεντρικός λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνιος Μάζης, ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμένων της Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Κων/νος Λαμπρόπουλος, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας κ. Ηλίας Ντόντης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χουλιαράς, ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κ. Νικόλαος Παπαευθυμίου, η διευθύντρια Δασών Θεσπρωτίας κα Σουλτάνα Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κα. Μαρίνα Μπέση, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Γεώργιος Κοτσίνας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Νικόλαος Μπέζας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στενών Καλαμά και Αχέροντα κ. Θεόδωρος Κομνηνός, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Ευγενία Γκόγκου, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας κ. Ευάγγελος Νάκος.


Read More »
Ηγουμενίτσα: 50η Συνάντηση των Εθνικών Συντονιστών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Ηγουμενίτσα: 50η Συνάντηση των Εθνικών Συντονιστών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Τα προϊόντα Π.Ο.Π. της Ηπείρου, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018


Τα προϊόντα Π.Ο.Π. της Ηπείρου παρουσιάστηκαν την Τρίτη 26 Ιουνίου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και με τη συνδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος τόσο στο χαιρετισμό του, όσο και σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπογράμμισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων Π.Ο.Π. της Ηπείρου και τη συμβολή τους στην αγροτική ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια του πρωτογενούς τομέα.

Μιλώντας σε πολίτες και δημοσιογράφους από διάφορες χώρες, ο κ. Αλ. Καχριμάνης, τόνισε ότι η εκδήλωση δίνει μια ακόμη ευκαιρία προβολής των προϊόντων- «ταυτότητα» της Ηπείρου, για να εξηγήσει ότι αυτά οφείλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα γευστικά χαρακτηριστικά τους σε μεγάλο μέρος στο φυσικό περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα της περιοχής, στην οποία φύονται περί τα 5.000 διαφορετικά είδη φυτών.

 
Παρά το γεγονός, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ότι ορισμένα προϊόντα της Ηπείρου, έχουν αναγνωριστεί προ πολλών ετών ως Π.Ο.Π., εν τούτοις δεν είχαν αποκτήσει εξαγωγική δυναμική, που οφείλονταν και στην αδυναμία των μικρών κυρίως παραγωγών να αποκτήσουν πρόσβαση προς τις αγορές του εξωτερικού. Αυτό το κενό, ήρθε και κάλυψε η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει συνδυασμένες δράσεις προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων συμμετέχοντας σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. «Πρωτοβουλία, που όπως είπε ο Περιφερειάρχης, επικρότησε και το Υπουργείο Τουρισμού και την ενέταξε στο δικό του σχεδιασμό».

Παράλληλα – συνέχισε ο κ. Καχριμάνης- με τα τοπικά προϊόντα προβάλλεται και η Ηπειρωτική παραδοσιακή γαστρονομία, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. «Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, επιβραβεύουν τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, προσφέρουν διέξοδο και οφέλη στις επιχειρήσεις και κατ΄ επέκταση στην οικονομία των περιοχών που δραστηριοποιούνται. Η εξέλιξη αυτή μας ωθεί να επεκτείνουμε το σχεδιασμό μας, σε τρεις κατευθύνσεις: Στην προστασία της ποιότητας των προϊόντων Π.Ο.Π., ως και όλων των προϊόντων που έχουν «ταυτότητα» Ηπείρου, στην αναγνώριση κι άλλων προϊόντων ως Π.Ο.Π. και τέλος στον εντοπισμό κι άλλων αγορών που μπορούν να προωθηθούν τα ηπειρωτικά προϊόντα»

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εκδηλώσεις προώθησης των ελληνικών προϊόντων συνεχίστηκαν με τεράστια επιτυχία στο εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με εκδήλωση γαστρονομίας. Σε αυτή παρασκευάστηκαν από Ηπειρώτες σεφ και προσφέρθηκαν Ηπειρωτικά προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ, όπως φέτα, κεφαλογραβιέρα, γαλοτύρι, κονσερβολιές Άρτας, κρασιά αλλά και με προϊόντα του αγροτικού καλαθιού της Περιφέρειας όπως τραχανάς, πάστα ελιάς, γιαούρτι κτλ. καθώς και με παραδοσιακές ζεστές πίτες και εδέσματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι Περιφέρειες, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής. Επίσης παρέστησαν η διευθύντρια γραφείου ΕΟΤ BENELUX Ελένη Σκαρβέλη, και ο Μάνος Μακρυγιαννάκης, σεφ του ελληνικού εστιατορίου στις Βρυξέλλες "Φίλεμα".


Read More »
Τα προϊόντα Π.Ο.Π. της Ηπείρου, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τα προϊόντα Π.Ο.Π. της Ηπείρου, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Στο “Φιλόδημος”, η πρόταση χρηματοδότησης για την ύδρευση της Παραμυθιάς, συνολικού προϋπολογισμού 2.845.000€

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο “Φιλόδημος” για την ύδρευση της Παραμυθιάς, συνολικού προϋπολογισμού 2.845.000

Πιο συγκεκριμένα τα 2.035.000€ αφορούν την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου της ύδρευσης της Παραμυθιάς ενώ οι 810.000€ αφορούν την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Παραμυθιάς καθώς και την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Δονάτου

Με τα Ειδικά Προγράμματα Ενίσχυσης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», προϊόν συνεργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης με υλοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπονται συνολικά 740 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, προμήθειες, υπηρεσίες και μελέτες των δήμων και των νομικών τους προσώπων» 


 
Read More »
Στο “Φιλόδημος”, η πρόταση χρηματοδότησης για την ύδρευση της Παραμυθιάς, συνολικού προϋπολογισμού 2.845.000€ Στο “Φιλόδημος”, η πρόταση χρηματοδότησης για την ύδρευση της Παραμυθιάς, συνολικού προϋπολογισμού 2.845.000€ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Καλά θα κάνουν να μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας και της διαφάνειας"

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018


Συνάδελφοι,

Είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που ασχολούμαστε με "Επί Προσωπικού" Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που εστάλη, επιλεκτικά, σε e-mail μελών του.

Θα ήθελα, προσωπικά, να τονίσω ότι τα λεγόμενά τους φανερώνουν μόνο την ανασφάλεια και τον πανικό της "μονοκρατορίας" που χάθηκε...

Είναι σαφές ότι η ψήφος που καταθέτουμε ως Έλληνες Πολίτες είναι Προσωπική, Υποχρεωτική και εκφράζει την εκτίμηση των Πολιτικών μας Πεποιθήσεων την εκάστοτεχρονική στιγμή!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΠΕΛΩΜΑ" ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ!

Στο εξής θα μιλάμε και θα διεκδικούμε ΜΟΝΟ θέματα που απασχολούν τους συναδέρφους, στην κριτική και την κρίση των οποίων θα είμαστε πάντα εκτεθειμένοι!!!...

Η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων" πρόσκειται στην ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ Παράταξη της "Συνδικαλιστικής Ανατροπής" της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συγκεντρώνει το 44% του συνόλου των εργαζομένων στους ΟΤΑ της χώρας ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!!!

Σε ό,τι αφορά τα Υπηρεσιακά Θέματα στα οποία αναφέρονται οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, καλά θα κάνουν να μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας και της διαφάνειας! ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΒΑΤΟ" ή ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ και θα υπήρχαν ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και καταγγελίες ΕΠΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΘΙΓΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι η Προσφυγή του Συλλόγου επί της Απόφασης τοποθέτησής μου ως Αναπληρώτριας Προϊσταμένης στη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΒΑΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η τοποθέτησή μου δε ως Τακτικό Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και Αναπληρώτρια Πρόεδρο, ήρθε 5 μήνες μετά από την ημερομηνία που ζητήθηκε από τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η κατάσταση με τα ονόματα των υπαλλήλων που έχουν διατελέσει Προϊστάμενοι Διεύθυνσης καθώς και το χρονικό διάστημα για τον καθένα ξεχωριστά! Ενώ λοιπόν η σχετική απάντηση στους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου συντάχθηκε και απεστάλη μέσα στο εύλογο διάστημα των 15 ημερών που χρειάστηκε για να γίνουν 5-6 απλές αριθμητικές πράξεις αφαίρεσης για τον προσδιορισμό του χρόνου που ζητείτο, στο Δήμο Ηγουμενίτσας χρειάστηκε αλληλογραφία για το τι εννοούμε Υπηρεσία στο Δημόσιο Τομέα, έγιναν συναντήσεις, "εκπτώσεις" χρόνου και άλλες μεθοδεύσεις..... Με τι σκοπό; Την αργοπορία της έκδοσης της εν λόγω Απόφασης, για τους λόγους εντυπώσεων και επίδειξης δύναμης που υπαινίσσεται το Δ.Σ. του Συλλόγου στην πρόσφατη "επί προσωπικού" Ανακοίνωση του, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ!!!

ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΑΥΤΗ, ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ, σε συνδυασμό με την επικείμενη προκήρυξη εκλογών για την εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο! Κι αυτό γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Υ.Σ. ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ...

Σε ό,τι αφορά την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ τώρα:

Αν πάνω από το 50% των "Απεργοσπαστών" - σύμφωνα με τα λεγόμενά σας - συναδέλφων που μπήκαν στη διαδικασία της Αξιολόγησης είναι δικοί μας ψηφοφόροι, είναι δικαιολογημένος ο πανικός που σας έκανε να συντάξετε το τόσο κακό ποιοτικά και ουσιαστικά "Βιογραφικό μου Σημείωμα"!!! ΑΠΛΩΣ, ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΥΤΕ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ! ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!!!...

Κι το ότι ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΤΕ το καταθέτω με πλήρη συνείδηση του τι λέω και να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας! Για να ξέρετε ότι, εμείς, το εννοούμε ότι ανήκουμε σε Παράταξη της Ομοσπονδίας που δεν "μας τραβάει το αυτί", γιατί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ Η "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ...

Συνάδελφοι του Δ.Σ. του Συλλόγου, μην προσπαθείτε να "φιμώσετε", με τέτοια μέσα, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ που ακούγεται μέσα στο Σύλλογο! ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ!

Συνάδελφοι των τριών Δήμων, οι τελευταίες Ανακοινώσεις αποτυπώνουν τα αποτελέσματα της ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΑΣ!

Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ μας και, μέσω αυτής, να πετύχουμε τη δικαιοσύνη, τη μη-στοχοποίηση, την αποφυγή συγκάλυψης στρεβλών καταστάσεων, ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!!

Με σεβασμό σε όλους σας,
Σουζάνα Καπνίση


 
Read More »
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Καλά θα κάνουν να μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας και της διαφάνειας" Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Καλά θα κάνουν να μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας και της διαφάνειας" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ: "Ψηφιακό Βήμα", "Ψηφιακό Άλμα" & "Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός"

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση επί των προγραμμάτων του ΕΠΑνΕΚ: «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» την Τετάρτη 27/06/2018 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Πάσχος Αλέξανδρος, ενώ ομιλητές της εκδήλωσης ήταν τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κος Σπυλιόπουλος Λουκάς για το Πρόγραμμα «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» και κος Σιμήρης Παντελής για τα Προγράμματα «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα».

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, έγινε παρουσίαση των ανωτέρω προγραμμάτων και ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων με παροχή χρήσιμων οδηγιών για την ορθή υποβολή των προτάσεων και διευκρινίσεων για υλοποίηση των έργων με κύριο στόχο την ομαλή και χωρίς απώλειες εκταμίευση της δημόσιας χρηματοδότησης.

Παράλληλα οι ομιλητές προέτρεψαν τους υποψηφίους επενδυτές να υποβάλλουν τυχόν ερωτήματά τους στο Περιφερειακό Γραφείο Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (αρμόδιος υπάλληλος κος Στέφανος Ιωάννου), για την προώθηση τους στο αρμόδιο Υπουργείο και την απάντηση τους άμεσα, προς διευκόλυνση τόσο της διαδικασίας άρτιων υποβολών υποβοηθώντας την εξέλιξη της πορείας των προγραμμάτων γενικότερα, όσο και για την πληρέστερη ενημέρωση και άλλων εν δυνάμει επενδυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα ανωτέρω προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Περιφερειακό Γραφείο Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αρμόδιος κος Στέφανος Ιωάννου, τηλ.: 2665029484, fax: 2665029489 email: thesprotia@diaxeiristiki.gr


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ: "Ψηφιακό Βήμα", "Ψηφιακό Άλμα" & "Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός" Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ: "Ψηφιακό Βήμα", "Ψηφιακό Άλμα" & "Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 18-29 ετών

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018


Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 12.00, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων νέων, ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), οι 6.000 θέσεις εργασίας αφορούν αποκλειστικά εγγεγραμμένους ανέργους, πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ενώ οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους ανέργους λοιπών εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της.

Ωφελούμενοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας 18-29 ετών, του προγράμματος είναι:

- άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ)

- μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ

- άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας ημέρας, πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ, μηνιαίως. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται ως εξής:

- 12 μήνες για πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Μετά τη λήξη της επιχορήγησης, οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για ακόμη τρεις μήνες, χωρίς επιχορήγηση. 

- 15 μήνες για πρόσληψη μακροχρονίως ανέργων δικαιούχων ΚΕΑ.
Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 18-29 ετών, και εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους του ΚΕΑ, ηλικίας 18-29 ετών, δεν δεσμεύονται για διατήρηση του προσωπικού τους (προϋπάρχοντος και επιχορηγούμενου) για επιπλέον τρεις μήνες, χωρίς επιχορήγηση.

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής–εντολή κενής θέσης-υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι πιστοποιημένος χρήστης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, εφόσον έχει παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ2 της περιοχής της και διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό). Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να απασχολήσει επιδοτούμενο προσωπικό σε υποκατάστημά της θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στο ΚΠΑ αρμοδιότητας του υποκαταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν της πάγιας διαδικασίας υπόδειξης υποψηφίων, μέσω των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες-επιχειρήσεις να αναζητούν οι ίδιοι τους υποψηφίους για πρόσληψη ανέργους απευθείας μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του. Οι υπηρεσίες αυτές δίνουν πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού σημειώματος των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων µε βάση την ειδικότητά τους, την περιοχή στην οποία διαμένουν, αλλά και σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕ∆, να διαθέτουν συμπληρωμένο ατομικό σχέδιο δράσης, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους µέλους της Ε.Ε. ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα µας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι καλούνται να συμπληρώσουν ή να επικαιροποιήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες µε τη χρήση κλειδάριθμου, µέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, είτε µε τη συνεργασία εργασιακού συμβούλου στα ΚΠΑ2 ΟΑΕ∆.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση, που είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).


Read More »
ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 18-29 ετών ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 18-29 ετών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018


Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2018 σε Γενικά (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, oι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


 
Read More »
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Επίσκεψη του Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτη Φάμελλου στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης κ. Κομηνό Θεόδωρο, καθώς και με τους εργαζόμενους. 
 
Ο Υπουργός συνοδεύονταν από τον κ. Κάτση Μάριο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και τον κ. Παπαρούνα Παύλο, γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την προστασία και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών του Φορέα. 


 
Read More »
Επίσκεψη του Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτη Φάμελλου στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας Επίσκεψη του Αν. ΥΠΕΝ κ. Σωκράτη Φάμελλου στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Ξεκινήσανε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Δρέπανο

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

Από Σαββατο 16/06/2018 και κάθε ήμερα τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα για Δρέπανο είναι 10:00 – 12:00 – 14:00 – 16:00 – 18:00

Επιστροφή από Δρέπανο Ηγουμενίτσα άμεσος


 
Read More »
Ξεκινήσανε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Δρέπανο Ξεκινήσανε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Τα καλοκαιρινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα και Πάτρα

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 2018
Από 013/07/2018 τα δρομολόγια για Αθήνα θα είναι:
08:30 – 12:00 – 15:30 – 20:30
Από 14/07/2018 τα δρομολόγια από Αθήνα για Ηγουμενίτσα θα είναι:
07:00 – 10:30 – 12:00 – 20.30

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018

Από 1/07/2018 τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα για Θεσσαλονίκη θα είναι:
09:30 – 14:00 – 19:00

Από 2/07/2018 τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Ηγουμενίτσα θα είναι:
09:00 – 15:00 – 19:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΡΑ
Σας ενημερώνουμε ότι το κτελ ν. Θεσπρωτίας α. ε.  έχει ένα δρομολόγιο δυο φορές την εβδομάδα από Ηγουμενίτσα για Πάτρα και επιστροφή.
Παρασκευή από Ηγουμενίτσα 12.30 μέσω Φιλιππιαδας Αγρινίου Πάτρα και επιστροφή από Πάτρα 17.00 μέσω Αγρινίου Φιλιππιαδας.
Κυριακή 14.30 από Ηγουμενίτσα μέσω Φιλιππιαδας Αγρινίου Και επιστροφή από Πάτρα 19.00 μέσω Αγρινίου Φιλιππιαδας.


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 2018
Ανακοίνωση δρομολογίων Λευκάδας
Από Τρίτη 19/06/2018 τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα για Λευκάδα είναι:
Από Δευτερά έως Παρασκευή 11:30
Σάββατο και Κυριακή 16.15
Επιστροφή από Λευκάδα θα είναι κάθε ημέρα 13.45


 
Read More »
Τα καλοκαιρινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα και Πάτρα Τα καλοκαιρινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα και Πάτρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Σύλληψη ενός 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018


Στη σύλληψη ενός 20χρονου προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 


 
Read More »
Σύλληψη ενός 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Σελίδες