Θεσπρωτία: Νέες αρχαιολογικές θέσεις στη λεκάνη του Μέσου Καλαμά

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Θεσπρωτία: Νέες αρχαιολογικές θέσεις στη λεκάνη του Μέσου Καλαμά

 
 
Το πρόγραμμα «Αρχαιολογική έρευνα επιφανείας στη λεκάνη του Μέσου Καλαμά Θεσπρωτίας» διεξήχθη κατά τα έτη 2011 έως 2015 υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Κουρτέση-Φιλιππάκη, Αναπλ. Kαθηγήτριας Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και των Πανεπιστημίων της Γενεύης και της Τυβίγκης.

Στόχος του προγράμματος ήταν αφενός η μελέτη του παλαιοπεριβάλλοντος και της ανθρώπινης κατοίκησης στο βόρειο τμήμα της Θεσπρωτίας, μιας περιοχής που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα αντικείμενο συστηματικής έρευνας, και αφετέρου η κατάρτιση των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στη μεθοδολογία της συγκεκριμένης έρευνας πεδίου και διαχείρισης του αρχαιολογικού υλικού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιάσει η κα Κουρτέση-Φιλιππάκη την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 19:00, σε διάλεξή της στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, σταθμός μετρό Ακρόπολη).

Όπως αναφέρει σχετικά η κα Κουρτέση-Φιλιππάκη: «Η έρευνα εγγράφηκε σε μια γεωαρχαιολογική προσέγγιση συνδέοντας στενά τη συστηματική αναγνώριση του ανάγλυφου και τη μελέτη της γεωμορφολογικής δυναμικής με τον εντοπισμό των αρχαιολογικών ευρημάτων και την ερμηνεία τους.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω πενταετίας ήρθαν στο φως νέες αρχαιολογικές θέσεις, το χρονολογικό εύρος των οποίων κινείται από την Παλαιολιθική Εποχή έως το τέλος των Ιστορικών Χρόνων και μεταγενέστερα, επιτρέποντας τη συμπλήρωση του αρχαιολογικού χάρτη της περιοχής και συμβάλλοντας στον επαναπροσδιορισμό και τη συζήτηση ζητημάτων τα οποία είχαν τεθεί κατά τις προγενέστερες έρευνες στην Ήπειρο ευρύτερα».

Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο των Αιγαιακών Διαλέξεων που διοργανώνει ο «Αιγεύς – Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας» σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Read More »
Θεσπρωτία: Νέες αρχαιολογικές θέσεις στη λεκάνη του Μέσου Καλαμά Θεσπρωτία: Νέες αρχαιολογικές θέσεις στη λεκάνη του Μέσου Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στην ημέρα προσφοράς και αλληλεγγύης για τους Σύριους πρόσφυγες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Ηγουμενίτσα: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στην ημέρα προσφοράς και αλληλεγγύης για τους Σύριους πρόσφυγες


Η μεγάλη συμμετοχή στο κάλεσμα όλων μας, αποτελεί τρανή απόδειξη, της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος των συμπολιτών μας. 
Ευχαριστούμε όλους όσους προσέφεραν, μικρούς και μεγάλους, από το υστέρημά τους για να ενισχύσουμε τους Σύριους πρόσφυγες.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πετυχημένη διοργάνωση τους: το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο «Ρένα Κώτσιου», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Ηγουμενίτσας, τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, το ΚΔΑΠ Αρίων, το ΚΔΑΠ Δίαυλος, το ΚΔΑΠ-μεΑ «Το εργαστήρι», τον Σύλλογο Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας, τις Μανούλες Ηγουμενίτσας, τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσπρωτίας, το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος». 
 
Ευχαριστούμε επίσης την ορχήστρα «Ο Ζορό και η παρέα του» για τις όμορφες μελωδίες τους. 
 
 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 
«Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας στην προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, αποδεικνύει περίτρανα την αλληλεγγύη όλων μας στο προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας από τη Συρία. Θέλω εκ βάθους καρδίας να σας ευχαριστήσω όλους, μικρούς και μεγάλους για την ανιδιοτελή προσφορά σας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.»
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στην ημέρα προσφοράς και αλληλεγγύης για τους Σύριους πρόσφυγες Ηγουμενίτσα: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στην ημέρα προσφοράς και αλληλεγγύης για τους Σύριους πρόσφυγες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Αλλάζει η διοίκηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Ποιος θα είναι Πρόεδρος και ποιοι στο νέο ΔΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Αλλάζει η διοίκηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Ποιος θα είναι Πρόεδρος και ποιοι στο νέο ΔΣ


Αλλάζει τις επόμενες ημέρες, με πιθανότερη ημερομηνία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Οι αλλαγές είχαν ετοιμαστεί και σχεδιαστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά η προκύρηξη των πρόωρων εκλογών, τις μετέφεραν για τον Οκτώβρη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στον Ο.Λ.ΗΓ. θα αναλάβει ο πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Αντρέας Νταής.

Στο ΔΣ θα συμμετέχουν επίσης ο καθηγητής και διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας κ. Ευάγγελος Χίσσας και ο Μηχανολόγος - Μηχανικός και σε λίγες ημέρες κάτοχος master κ. Σπύρος Τζάφος.

Το 7μελές ΔΣ θα συμπληρώσουν ένας εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, πιθανών θα παραμείνει ο Αθανάσιος Λιάγκος, ένας εκπρόσωπος της Ο.Φ.Ε. (φορτοεκφορτωτών) , ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και ένας εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Αλλάζει η διοίκηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Ποιος θα είναι Πρόεδρος και ποιοι στο νέο ΔΣ Αλλάζει η διοίκηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  Ποιος θα είναι Πρόεδρος και ποιοι στο νέο ΔΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ενέργεια απ' το νερό (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015

Ενέργεια απ' το νερό (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)Μία εφεύρεση που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα.

Με τη χρήση μιας συγκεκριμένης συσκευής που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό -πόσιμο ή υφάλμυρο- παράγεται ικανή ποσότητα ρεύματος για να τροφοδοτήσει μια μικρή κατοικία. Κατ' αναλογία, η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ενεργειακές ανάγκες συσκευών, σπιτιών, ακόμα και πόλεων, και όλα αυτά με μια μικρή ποσότητα του στοιχείου που υπάρχει παντού στη φύση γύρω μας. Η εφεύρεση δεν είναι καινούργια και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980.

Από τις 16.00 πραγματοποιείται έκτακτη εκπομπή-παρουσίαση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο στούντιο της Τηλεόρασης της Ζούγκλας, σε συνεργασία με 41 sites σε όλη την Ελλάδα, παρουσία επιστημόνων και δημοσιογράφων.
H εφεύρεσηΤο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Πέτρου Ζωγράφου για τη συγκεκριμένη συσκευή

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε μετρήσεις και δοκιμές στο σκάφος του Π.Ν. «Βέλος». Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά...

Η ερευνητική ομάδα, υπό τον φυσικό Πέτρο Ζωγράφο, έχει προσπαθήσει εδώ και πολλά χρόνια να προωθήσει αυτήν τη συσκευή και να τη θέσει στη διάθεση του ελληνικού κράτους, όμως ακόμα και έπειτα από απτές αποδείξεις για τη λειτουργικότητά της, που υπογράφονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ξένους ανεξάρτητους επιστήμονες, πάντα κάτι πάει «στραβά» και η ευρεσιτεχνία παραμένει στα συρτάρια και στα εργαστήρια των επιστημόνων.

Οι μετρήσεις και τα πορίσματα Αμερικανών ερευνητών, σύμφωνα με οποία πιστοποιείται η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιήθηκε για τη λειτουργία μιας τηλεόρασης και ενός ραδιοφώνου, σε ποσοστό απόδοσης 98,7%:Επιστολή προς τον... τότε πρωθυπουργό

Read More »
Ενέργεια απ' το νερό (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)  Ενέργεια απ' το νερό (ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για ναρκωτικά

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Τρεις συλλήψεις, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για ναρκωτικά


Συνελήφθησαν, χθες (07-10-2015) το μεσημέρι στην Άρτα και στους Κωστακιούς Άρτας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 44 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στάβλου ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη, βάρους (31,28) γραμμαρίων και δύο δενδρύλλια κάνναβης, ξεριζωμένα, ύψους (1,94) και (1,95) μέτρων.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Άρτας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο έδαφος μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (0,88) γραμμαρίων ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους ενός γραμμαρίου.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (2,78) γραμμαρίων.

Την προανάκριση για τις ανωτέρω περιπτώσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Read More »
Τρεις συλλήψεις, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για ναρκωτικά Τρεις συλλήψεις, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για ναρκωτικά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Προβλήματα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας από πτώση δέντρων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Προβλήματα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας από πτώση δέντρων


Προβλήματα προκάλεσε στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία που έπληξε τη περιοχή.

Από τους δυνατούς ανέμους έσπασαν δέντρα τα οποία έκλεισαν τον ποδηλατόδρομο.

Συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας θα απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, καλό θα ήταν να ελεγχθούν όλα τα δέντρα στον ποδηλατόδρομο και να κοπούν τα άρρωστα, τα ξερά και γέρικα δέντρα, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός, αφού καθημερινά εκατοντάδες πολίτες επιλέγουν το σημείο για τη βόλτα και την άθλησή τους.
Read More »
Προβλήματα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας από πτώση δέντρων Προβλήματα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας από πτώση δέντρων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Οδική βοήθεια - μεταφορές αυτοκινήτων Χρ. Μπότσαρης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Οδική βοήθεια - μεταφορές αυτοκινήτων Χρ. Μπότσαρης
 
 

Read More »
Οδική βοήθεια - μεταφορές αυτοκινήτων Χρ. Μπότσαρης Οδική βοήθεια - μεταφορές αυτοκινήτων Χρ. Μπότσαρης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Επίδομα απροστάτευτου παιδιού από τους Δήμους - Δείτε ποιοι το δικαιούνται

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Επίδομα απροστάτευτου παιδιού από τους Δήμους - Δείτε ποιοι το δικαιούνται


Οι Διευθύνσεις των δήμων, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων γονιών, καταβάλλουν μηνιαίο επίδομα 44 ευρώ σε ανήλικα που στερούνται της πατρικής προστασίας μέχρι συμπληρώσεως του 16ου έτους της ηλικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή τους εν λόγω επιδόματος είναι το εισόδημα της οικογένειας να μην υπερβαίνει τα 235 ευρώ μηνιαίως, ενώ για κάθε ανήλικο επιπλέον μέλος της οικογένειας προσαυξάνετε κατά 20 ευρώ το ποσό του βοηθήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα επιδοματικής πολιτικής των δήμων στους οποίους κατοικούν, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση προκειμένου να τους αποδοθεί το χρηματικό βοήθημα.

Σχετικά με τα προαπαιτούμενα και τα απαραιτήτως προσκομιζόμενα στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία δικαιολογητικά ισχύουν τα ακόλουθα:

Προϋποθέσεις:

Το μηνιαίο επίδομα χορηγείται σε παιδιά έως 16 ετών εφόσον στερούνται πατρικής φροντίδας και προστασίας λόγω:
1) Θανάτου
2) Αναπηρίας 67% και άνω
3) Εγκατάλειψης
4) Φυλάκισης άνω των τριών μηνών
5) Στράτευσης
6) Τα εκτός γάμου τέκνα
Δικαιολογητικά ανάλογα με την περίπτωση:


1) Αίτηση του ενδιαφερόμενου στο αρμόδιο τμήμα του δήμου

2) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με την οποία ο ενδιαφερόμενος γονέας βεβαιώνει τα μέλη, με πλήρη στοιχεία τους που αποτελούν την οικογένεια του, την διεύθυνση κατοικίας, καθώς και το σύνολο των λαμβανομένων εισοδημάτων αν τυχόν υπάρχουν 3) Φωτοτυπίες ταυτοτήτων

4) Ληξιαρχική πράξη θανάτου (του πατέρα)

5) Βεβαίωση από τη στρατιωτική μονάδα όπου υπηρετεί, στην οποία θα αναγράφεται η πιθανή ημερομηνία απόλυσης.

6) Ιατρική γνωμάτευση από γιατρό κρατικού νοσοκομείου ή απόφαση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή απόφαση άλλου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία θα αναγράφονται το ποσοστό αναπηρίας του πατέρα και το χρονικό διάστημα της αναπηρίας.

7) Βεβαίωση φυλακών (με πιθανή ημερομηνία αποφυλάκισης)

8) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

9) Πιστοποιητικό εγκατάλειψης: απόφαση διαζυγίου απόφαση επιμέλειας των παιδιών (επικυρωμένο αντίγραφο) απόφαση διατροφής

Μετά την υποβολή της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, το αρμόδιο τμήμα του δήμου στο οποίο κατατίθεται το αίτημα προβαίνει σε έλεγχο.

Παράλληλα πραγματοποιείται έρευνα από κλιμάκιο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου ώστε να βεβαιωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια (οικονομικά, βιοποριστικά).

Κατόπιν των προαπαιτούμενων ελέγχων και εφόσον ολοκληρωθούν, εκδίδεται απόφαση καταβολής της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης και η έναρξης παροχής του βοηθήματος είναι η ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Read More »
Επίδομα απροστάτευτου παιδιού από τους Δήμους - Δείτε ποιοι το δικαιούνται  Επίδομα απροστάτευτου παιδιού από τους Δήμους - Δείτε ποιοι το δικαιούνται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Βίντεο από τη χθεσινή καταιγίδα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Βίντεο από τη χθεσινή καταιγίδα στην Ηγουμενίτσα


Αρκετά δυνατή ήταν η χθεσινή καταιγίδα στην Ηγουμενίτσα, η οποία είχε πολλά ηλεκτρικά, αλλά κυρίως έντονα καθοδικά ρεύματα που δημιούργησαν ισχυρούς ριπαίους ανέμους.
Read More »
Βίντεο από τη χθεσινή καταιγίδα στην Ηγουμενίτσα Βίντεο από τη χθεσινή καταιγίδα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έφτασε στο λιμάνι της πόλης το κρουαζιερόπλοιο MARINA, με 1258 επιβάτες, και 793 άτομα πλήρωμα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Ηγουμενίτσα: Έφτασε στο λιμάνι της πόλης το κρουαζιερόπλοιο MARINA, με 1258 επιβάτες, και 793 άτομα πλήρωμα

Το κρουαζιερόπλοιο MARINA της εταιρείας OCEANIA CRUISES με σημαία Marshall Islands κατέπλευσε σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από το KOTOR του Μαυροβουνίου, με 1258 επιβάτες και 793 άτομα ως πλήρωμα.
 
 
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που θα επισκεφθεί φέτος το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι καμπίνες του είναι σουίτες.
 
Οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στη πόλη της Ηγουμενίτσας ως την αναχώρησή τους στις 18:00 για το λιμάνι TAORMINA της Ιταλίας και είναι μία καλή ευκαιρία για να δείξει η πόλη της Ηγουμενίτσας, το καλύτερό της πρόσωπο στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για τον τουρισμό της περιοχής και την ανάδειξη της ομορφιάς του τόπου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έφτασε στο λιμάνι της πόλης το κρουαζιερόπλοιο MARINA, με 1258 επιβάτες, και 793 άτομα πλήρωμα Ηγουμενίτσα: Έφτασε στο λιμάνι της πόλης το κρουαζιερόπλοιο MARINA, με 1258 επιβάτες, και 793 άτομα πλήρωμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

4.233 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβρη στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
4.233 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβρη στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Σεπτέμβριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 15 και το 2014). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
- 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2014)
- 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2014)
- 2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 17 το 2014). 
 
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
- 3 νεκροί (έναντι 6 το 2014)
- 3 σοβαρά τραυματίες (έναντι 5 το 2014)
- 3 ελαφρά τραυματίες (έναντι 6 το 2014)
 
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
• οδήγηση σε κατάσταση μέθης
• έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
• λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
• καιρικές συνθήκες – ολισθηρότητα οδοστρώματος

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.233) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
 
Βεβαιώθηκαν :
• 648 για υπερβολική ταχύτητα.
• 33 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
• 30 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
• 93 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
• 131 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
• 24 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
• 4 για παραβίαση προτεραιότητας.
• 35 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
• 34 για αντικανονικό προσπέρασμα.
• 25 για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (116) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (126) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Read More »
4.233 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβρη στην Ήπειρο 4.233 τροχαίες παραβάσεις τον Σεπτέμβρη στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

ΙΚΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ: ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ Ι.Ν.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
ΙΚΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ: ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ Ι.Ν.


Τελευταία οι άγιοι Ιεράρχες μας, μας έχουν πείσει ότι την Ορθοδοξία και την Εκκλησία μας δεν την θέλουν στατική.
Πότε ακολουθούν και πότε προπορεύονται των γεγονότων και των κοινωνιών, ικανοποιούνται έτσι τα αισθήματα των πιστών, που ζουν από κοντά τον λυσσαλέο πόλεμο, κάποιων τύπων, που παριστάνουν τους άθεους προοδευτικούς, εναντίον της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησιάς.
Αφού, λοιπόν, οι Ιεράρχες μας αφουγκράζονται τους πιστούς και τον λαό, ας μας επιτρέψει ο Σεβαστός Αγαπητός μας Μητροπολίτης, να του μεταφέρουμε κάποια μηνύματα – αιτήματα ή και παράπονα των κατοίκων της Θεσπρωτίας.
Είναι γεγονός ότι οι οικισμοί του νομού έχουν πυκνώσει πληθυσμιακά και κτηριακά.
Με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των Ιερών μας Ναών, να είναι ανάμεσα στους οικισμούς και τις κατοικίες.
Έτσι, για παράδειγμα, τα ωρολόγια, ξυπνητήρια που στις Εκκλησίες είναι εγκατεστημένα κυρίως στα καμπανάρια τους, όχι απλά διαταράσσουν την κοινή ησυχία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταστεί εφιάλτες των κατοίκων που ζουν γύρω τους.
Όταν πριν δεκαετίες ή Εκκλησία αποφάσισε αυτήν την εγκατάσταση των ωρολογιών, επιτέλεσε τεράστια Κοινωνική προσφορά, αφού ελάχιστοι Έλληνες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους ωρολόγια.
Άρα, ο ένας κτύπος του ημιώρου και οι ισάριθμοι των ολόκληρων ωρών, διευκολύνουν τη ζωή τους.
Τώρα όμως, κάθε σπίτι έχει τα ωρολόγια του.
Κάθε κάτοικος τα φορά στα χέρια του.
Κάθε ένας πολίτης διαθέτει ένα και περισσότερα κινητά, το οποία έχουν ενσωματωμένα σύγχρονα ωρολόγια – ξυπνητήρια.
Άρα έχει εκλείψει κάθε σκοπιμότητα ύπαρξης αυτών των ωρολογίων – ξυπνητηρίων των καμπαναριών των Ι.Ν.
Ας συστήσει, λοιπόν, ο Μητροπολίτης μας στους Ενορίτες ιερείς, να τα αποσύρουν άμεσα, προσφέροντας έτσι τις καλύτερες των υπηρεσιών.
Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάφωνα του εξωτερικού χώρου των Ι.Ν.
Η Εκκλησία μας, δεν έχει ανάγκη διαφήμισης, ούτε παριστάνει Κέντρα ψυχαγωγίας με … Βυζαντινή μουσική.
Η ιδέα εγκατάστασης αυτών των ηχητικών μεγαφώνων, έχει να κάνει με την ανάγκη εξυπηρέτησης των πιστών, όταν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος των όσων μπορούν να εξυπηρετηθούν στον εσωτερικό χώρο των Ι.Ν.
Πολλοί κάτοικοι φθάνουν στα όρια της έκρηξης, όταν οι Ιερείς έχουν ανοιχτά τα μεγάφωνα με πολλά ντεσιμπέλ, από τις 7-8 ώρα, ώρα όρθρου της Εκκλησίας.
Ας εξαντλήσει, λοιπόν, ο Δεσπότης μας, όλη την αυστηρότητα στους Ιερείς, ώστε να είναι μονίμως κλειστά αυτά τα μεγάφωνα και να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο σε ειδικές πανηγύρες, που οι πιστοί καταλαμβάνουν και τους εξωτερικούς χώρους των Ναών.
Θέλουμε να ελπίζουμε πως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, θα δείξει την κατανόηση και θα επιδείξει την πατρική στοργή του στους πιστούς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΙΚΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ: ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ Ι.Ν. ΙΚΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ: ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ Ι.Ν. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Σφύριξα κι Έμπλεξες, σήμερα στο Social στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Σφύριξα κι Έμπλεξες, σήμερα στο Social στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Σφύριξα κι Έμπλεξες, σήμερα στο Social στην Ηγουμενίτσα Σφύριξα κι Έμπλεξες, σήμερα στο Social στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου


Συνελήφθη, προχθές (06-10-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής -3.000- ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Συλλήψεις δύο ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Συλλήψεις δύο ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθησαν, εχτές (07-10-2015) το πρωί, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Ιωαννίνων, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

· Σήμερα το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονoς ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για άμεση συνέργεια σε κλοπή.

· Σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για φοροδιαφυγή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Read More »
Συλλήψεις δύο ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις Συλλήψεις δύο ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν φροντιστήρια για άπορους μαθητές

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν φροντιστήρια για άπορους μαθητές 
 

Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αρμοδιότητες σε όλο το νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας , την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, τον Σύλλογο Φροντιστών Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις θέσεις φοίτησης, ανακοινώνουν ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2015-2016.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:

1. φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

3. φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2015 , E1 και Ε9 2015.

4. φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).

5. φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας (αν υπάρχει).

6. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).

7. φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (αν υπάρχει).

8. Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 7/10 έως και 16/10 κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 13.00 μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας: Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι), Ηγουμενίτσα .

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665029071 κα Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου (κοινωνικοί λειτουργοί) .

Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003

Από την υπηρεσία και τα φροντιστήρια τηρούνται αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν φροντιστήρια για άπορους μαθητές Ηγουμενίτσα: Δωρεάν φροντιστήρια για άπορους μαθητές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ 19.101 ΘΕΣΕΙΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ 19.101 ΘΕΣΕΙΣ
Αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ ο Προσωρινός Πίνακας του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015 για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης διάρκειας 5 μηνών. 
 
Επίσης αναρτήθηκε και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος. 
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης. 
 
Οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων μπορούν να υποβληθούν εντός τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και 8:00 το πρωί έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

06.10.2015 Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων
Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000013923434 έως 21/2015/000014032239 : Αρχείο 1 (XLS), (ΖΙP)
Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000014032240 έως 21/2015/000014177047 : Αρχείο 2 (XLS), (ΖΙP)
Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000014177048 έως 21/2015/000014319071 : Αρχείο 3 (XLS), (ΖΙP)
Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000014319072 έως 21/2015/000014505614 : Αρχείο 4 (XLS), (ΖΙP)
Αριθ. Πρωτοκόλλου Αίτησης από 21/2015/000014505615 έως 21/2015/000014588079 : Αρχείο 5 (XLS), (ΖΙP)

Επισήμανση : Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε των αριθμό πρωτοκόλλου της αιτησης σας στα παραπάνω αρχεία αναζητήστε τον στο αρχείο 6 (Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων)
 
06.10.2015 Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων
Πίνακας α̟ποκλειοµένων : Αρχείο 6 (XLS), (ΖΙP) ̟
 
Σημείωση : Το αποτέλεσμα της μοριοδότησης της αίτησης σας μπορείτε να το δείτε και μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πατώντας ΕΔΩ
Read More »
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ 19.101 ΘΕΣΕΙΣ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ 19.101 ΘΕΣΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΤο ΔΣ της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

✦ καλεί -με αφορμή τη έναρξη της νές σχολικής χρονιάς - τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους που απειλούνται από την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων (νέο ενιαίο μισθολόγιο - κατάργηση επιδομάτων - αξιολόγηση - ωράριο).

✦ εκφράζει την ανησυχία του για τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων του Νομού μας, τις ελείψεις σε προσωπικό (10 - 12 κενά) και ιδιαίτερα την υποστελέχωση και παραμέληση της ειδικής αγωγής.

✦ Επισημαίνει προς τη διοίκηση της δευτεροβάθμιας τους κινδύνους που προκαλούνται από παράτυπες διαρροές μαθητικού πληθυσμού από ορισμένες σχολικές μονάδες προς κάποιες άλλες με αποτέλεσμα οι πρώτες να συρρικνώνται και οι δεύτερες να υποβαθμίζονται από τον μεγάλο αριθμνό μαθητών και τις πολυπληθείς τάξεις.

✦ δηλώνει την αλληλεγγύη του στις σχολικές καθαρίστριες που παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτες και απαιτεί την επαναπρόσληψή και μονιμοποίησή τους, αφού καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

✦ εγκρίνει ψηφίσματα συμπαράστασης για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της Σάμου και τους διοικητικούς υπαλλήλους στα Πανεπιστήμια που διώκονται ποινικά για τους συνδικαλιστικούς τους αγώνες.

✦ Προγραμματίζει Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ προς τα τέλη του μήνα και για αυτό ορίζει την επόμενη περίοδο ως χρόνο ενημερωσης και επικοινωνίας των μελών του ΔΣ με τους συναδέλφους στα σχολεία.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος
Καραπάνος Ευάγγελος

Ο Γραμματέας
Μητσέλος Σπύρος
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

To ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
To ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
Το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη 1η Οκτώβρη 2015 και διαβιβάστηκε στα σχολεία την Παρασκευή 2 Οκτώβρη, δηλαδή 21 ολόκληρες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη των μαθημάτων καθόρησε την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Ημερησίων ΕΠΑΛ για το τρέχον σχολικό έτος, τη στιγμή που για τα Γενικά Λύκεια το έχει πράξει από τον Ιούνιο.
Όμως η ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη που περιέχονται στην απόφαση αυτή.
Σε ό,τι αφορά στα μαθήματα του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ» μετονομάστηκε σε «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και η ύλη άλλαξε εντελώς. Αντί για τα κεφάλαια 7,8,9,10 θα διδάσκονται και θα εξετάζονται τα κεφάλαια 1,2,3,4,5 δηλαδή η ίδια ύλη που διδάσκεται και στα Γενικά Λύκεια!!! Ομοίως στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης άλλαξε και η ύλη αλλά και το σχολικό βιβλίο!!!
Να σημειώσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί των οικονομικών κλάδων των ΕΠΑΛ, όπου υπάρχουν λόγω των πολλών κενών πανελλαδικά, ξεκίνησαν κανονικά τα μαθήματα διδάσκοντας στα παιδιά με βάση τη γνωστή ύλη που εξεταζόταν μέχρι και το προηγούμενο σχολικό έτος. Στην Παραμυθιά που όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό των οικονομικών κλάδων ήταν στη θέση του, τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά και οι μαθητές μας διδάχθηκαν ικανό μέρος της εξεταστέας ύλης.
Τώρα ένα μήνα σχεδόν μετά το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους μαθητές να ξεχάσουν αυτά που διδάχθηκαν και να ξεκινήσουν από την αρχή!!! Είναι λυπηρό και συνάμα εξοργιστικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τις αγωνίες και τα άγχη των μαθητών μας. Αλλάζειει την ύλη, τη στιγμή που κάποιοι μαθητές έχουν προετοιμαστεί ακόμη και από τους καλοκαιρινές μήνες.
Από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας με την αλλαγή της ύλης στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας έρχεται να πετάξει εκτός διδακτέας ύλης έννοιες όπως ΑΕΠ, πληθωρισμός, ανεργία, συνέπειες ανεργίας, οικονομικές διακυμάνσεις, κρίση και να βομβαρδίσει και πάλι τους μαθητές μας με την θεωρία του καταναλωτή και του παραγωγού, την χρησιμότητα και το κέρδος, την επιχειρηματικότητα και το άκρως αντεπιστημονικό επιχείρημα ότι το βασικό οικονομικό πρόβλημα είναι ότι οι ανάγκες μας είναι απεριόριστες ενώ τα μέσα ικανοποίησής τους περιορισμένα.
Έρχεται δηλαδή να στερήσει ένα ακόμη πεδίο διαλόγου για τα σύγχρονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και να το αντικαταστήσει με την νεοκλασική οικονομική ανάλυση και με άπειρες άσκοπες μαθηματικές πράξεις.
Εδώ και τώρα τα Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να πάρει πίσω την απόφαση για τις αλλαγές στην ύλη των μαθημάτων των ΕΠΑΛ τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος.
Read More »
To ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ To ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

http://1.bp.blogspot.com/-4TbhtnZwiHU/VgMahODDi8I/AAAAAAAAA9k/rDqd6K-CLTE/s1600-r/ede090915.jpg
 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας συμπαραστέκεται στους καταδικασθέντες συναδέλφους εκπαιδευτικούς Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα.
Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές, οδηγήθηκαν σε δίκη την 1η Οκτώβρη, διότι στις 16 και 17 Σεπτέμβρη 2013, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, συμμετείχαν μαζί με άλλους συναδέλφους στην κατάληψη των γραφείων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, ώστε να αποτραπεί η αποστολή στην Περιφέρεια λίστας με ονόματα συναδέλφων που θα έμπαιναν σε διαθεσιμότητα ή θα μετακινούνταν υποχρεωτικά εκτός Σάμου.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που δήθεν κόπτεται για την απαλλαγή των διωκόμενων, συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ταυτόχρονα, με το τρίτο μνημόνιο προωθεί αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο οι οποίες αποτελούν απειλή και επίθεση προς τα σωματεία και τους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση δικάζει και καταδικάζει εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών τόσο στην Β/βάθμια όσο και στην Α/βάθμια εκπαίδευση.
Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Να αποτραπεί κάθε μορφή αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν! Εμείς με τη σειρά μας τους απαντάμε ότι δεν πρόκειται να τους περάσει! Οι ενέργειες αυτές μας γεμίζουν δύναμη και πείσμα για ακόμα πιο ισχυρούς, ακόμα πιο οργανωμένους, ακόμα πιο μαζικούς αγώνες.

- Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων.
- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία με δίχρονη προσχολική αγωγή και ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.
- Mονιμοποίηση κάθε ελαστικά εργαζόμενου στην εκπαίδευση χωρίς όρους και Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην εκπαίδευση με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

1.105 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
1.105 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.

Συνελήφθησαν συνολικά (1105) άτομα και ειδικότερα:
• Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -924- (εκ των οποίων -9- διακινητές)
• Για ληστεία: -1-
• Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
• Για μαστρωπεία: - 2-
• Για βιασμό: -2-
• Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -37-
• Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -10-
• Για κλοπές - διαρρήξεις: -16-
• Για πλαστογραφίες: -3-
• Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -2-
• Για απάτη: -3-
• Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -5-
• Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-27-
• Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -40-
• Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών:-2-
• Για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα: -3-
• Για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων: -10-
• Για ψευδή καταμήνυση: - 1-
• Για παράνομη αλιεία: -1-
• Για αρπαγή - έκθεση ανηλίκου: - 3-
• Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -12-

Εξιχνιάστηκαν:
• Δύο υποθέσεις ληστειών
• Μία υπόθεση βιασμού
• Επτά υποθέσεις απάτης
• Είκοσι δύο υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων
• Έντεκα υποθέσεις όπλων
• Είκοσι εννέα υποθέσεις ναρκωτικών
• Οκτώ υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
• Τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας

Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα από τα οποία ξεχωρίζουν:
• Κάνναβη: -54- κιλά και -51,64- γραμμάρια
• Δενδρύλλια κάνναβης: -641-
• Ηρωίνη: -83,8- γραμμάρια
• Κοκαΐνη: -17,3- γραμμάρια
• Ναρκωτικά χάπια:-38-
• Κατεργασμένη κάνναβη: -3,2- γραμμάρια
• Κυνηγετικά όπλα: -3-
• Τυφέκια:-1-
• Φυσίγγια τυφεκίου:-38-
• Φυσίγγια κυνηγετικών όπλων:-25-
• Γεμιστήρες: -1-
• Μαχαίρια – σπαθιά: -8-
• Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -6-
• Ζυγαριές: -7-
• Λαθραίος καπνός: -6.432- γραμμάρια
• Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -8- 
 
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
• Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στην Άρτα για διάπραξη ληστείας σε βάρος 73χρονου ημεδαπού. Ο δράστης το πρωί της 11-09-2015 μετέβη στο σπίτι του 73χρονου και με την απειλή μαχαιριού, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ ενώ στην προσπάθεια του να διαφύγει, τραυμάτισε τον παθόντα ελαφρά στο χέρι.
• Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 80χρονης ημεδαπής στην Περδικορράχη Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 41 και 30 ετών και σε μία ακόμη γυναίκα συνεργό τους, οι οποίοι το πρωί της 24-09-2015, εισήλθαν στο σπίτι της παθούσας, με τη μέθοδο της απασχόλησης και αφού την απώθησαν με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
• Εξιχνιάστηκαν τρεις αρπαγές τσαντών και μία απόπειρα, από ανυποψίαστες πεζές γυναίκες στη Φιλιππιάδα. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος χρησιμοποιώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής, προέβαινε σε αρπαγές τσαντών, αποσπώντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
• Εξιχνιάστηκαν κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από ανυποψίαστους θαμώνες, οι οποίες έγιναν νυκτερινές ώρες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος ημεδαπός.
• Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές τροχοφόρων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 35χρονος ημεδαπός ενώ στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν τρία από τα κλεμμένα οχήματα.
• Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης σε βάρος επιχειρηματιών στην πόλη της Πρέβεζας. Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος υποδυόμενος συνεργάτη του Δήμου, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της διαφήμισης της επιχείρησής τους σε τουριστικό οδηγό.
• Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος δύο μελοπαραγωγών στο Διάσελο Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 49χρονου ημεδαπού και ενός ακόμη άνδρα συνεργού του. Οι δράστες προσποιούμενοι τους εμπόρους μελιού, αρχικά επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους παθόντες και τους ζήτησαν να αγοράσουν πέντε τόνους μελιού ενώ στη συνέχεια ο 49χρονος μετέβη στην επιχείρησή τους και προμηθεύτηκε την προσυμφωνηθείσα ποσότητα μελιού, παραδίνοντάς τους ως αντίτιμο δύο πλαστές επιταγές, συνολικού ύψους -30.000- ευρώ.
• Εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης στη Τζάρα και το Θέμελο Πρέβεζας καθώς και στην Παρδαλίτσα και την Ελεούσα Ιωαννίνων, αποτελούμενες από -257 –, -264-, -65- και -20- δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, συνελήφθησαν συνολικά τρεις ημεδαποί καλλιεργητές και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, είκοσι κιλά κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός.
• Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο ημεδαποί και δύο υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ένοπλης ληστείας, διακίνησης ναρκωτικών, εμπρησμό και κλοπές.
• Συνελήφθη ένας 37χρονος Αλβανός, έμπορος ναρκωτικών, σε μπλόκο στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο, -30- κιλά και -690- γραμμάρια κάνναβης, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου.
• Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε χρήστες στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο δράστης διακινούσε τα ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας ως χώρο – «καβάτζα» αποθήκευσης, συνάντησης αγοραπωλησιών και χρήσης, το σπίτι του στα Σεισμόπληκτα. Κατασχέθηκαν (2,7) κιλά κάνναβης, (17,3) γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των (2.900) ευρώ, νάιλον συσκευασίες και μία ζυγαριά ακριβείας.
• Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, 34χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 34χρονο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Ιωάννινα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης, βάρους (29,1) γραμμαρίων και μία συσκευασία με ηρωίνη (βραχάκι), βάρους (0,8) γραμμαρίων.
Read More »
1.105 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο 1.105 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Το κρουαζιερόπλοιο MARINA με 2.051 επιβάτες, σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Το κρουαζιερόπλοιο MARINA με 2.051 επιβάτες, σήμερα στην Ηγουμενίτσα


Το κρουαζιερόπλοιο MARINA της εταιρείας OCEANIA CRUISES με σημαία Marshall Islands θα καταπλεύσει την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 08.00 το πρωί, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από το KOTOR του Μαυροβουνίου, με 1258 επιβάτες και 793 άτομα ως πλήρωμα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που θα επισκεφθεί φέτος το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι καμπίνες του είναι σουίτες.
 

Οι επιβάτες θα αποβιβαστούν στη πόλη της Ηγουμενίτσας ως την αναχώρησή τους στις 18:00 για το λιμάνι TAORMINA της Ιταλίας και είναι μία καλή ευκαιρία για να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για τον τουρισμό της περιοχής και την ανάδειξη της ομορφιάς του τόπου μας.

Θεμιτό θα ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας να μεριμνήσει ώστε όσα εμπορικά καταστήματα το επιθυμούν, να παραμείνουν ανοιχτά για όλο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Την τουριστική και ναυτική πρακτόρευση έχει το τουριστικό γραφείο του κ. Σπύρου Κώτση.
Read More »
Το κρουαζιερόπλοιο MARINA με 2.051 επιβάτες, σήμερα στην Ηγουμενίτσα  Το κρουαζιερόπλοιο MARINA με 2.051 επιβάτες, σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: ΠΡΟΣΟΧΗ σε ψευδείς Ελεγκτές ΕΦΕΤ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: ΠΡΟΣΟΧΗ σε ψευδείς Ελεγκτές ΕΦΕΤ
Κάποιοι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με επιχειρήσεις εστίασης, σε όμορο νομό, και ισχυριζόμενοι ότι εργάζονται στον ΕΦΕΤ, δηλώνουν ότι η επιχείρηση θα δεχθεί κοινοτικό έλεγχο από τον ΕΦΕΤ και αν λάβουν ένα ποσό θα αποτρέψουν αυτό τον έλεγχο.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτά τα άτομα δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον ΕΦΕΤ και οι επικοινωνίες τους αποσκοπούν στην εξαπάτηση των επιχειρηματιών.

Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) διαθέτει υποκατάστημα στα Ιωάννινα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας τους είναι τα ακόλουθα: 26510-90030 και 26510-92385. Η επίσημη ιστοσελίδα τους είναι www.efet.gr όπου μπορείτε να έχετε ενημέρωση για διάφορα θέματα όπως ανακλήσεις προϊόντων κλπ. 
 
Αναφορικά με την πιστοποίηση ΕΦΕΤ, που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τρόφιμα (και όχι μόνο στον κλάδο της εστίασης), θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: ΠΡΟΣΟΧΗ σε ψευδείς Ελεγκτές ΕΦΕΤ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: ΠΡΟΣΟΧΗ σε ψευδείς Ελεγκτές ΕΦΕΤ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Το Χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015
Το Χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Το Χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Ηγουμενίτσα Το Χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Σελίδες