O γαλαξίας μας πάνω από την Σαγιάδα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017Ήταν θυμάμαι Οκτώβρης του 2015 όταν είχα επισκεφτεί νύχτα την Παλαιά Σαγιάδα. 

Μόνος είχα περπατήσει στα σκοτεινά καλντερίμια του εγκαταλελειμμένου χωριού και ένιωσα από πρώτο χέρι την μαγεία που αναδυόταν από τα παλιά αρχοντικά, σε ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Θεσπρωτίας. 

Κατεβαίνοντας από την Παλαιά Σαγιάδα, στάθηκα πάνω σε ύψωμα και κατέγραψα το κέντρο του γαλαξία μας, πάνω από το ψαροχώρι της Σαγιάδας και τις εκβολές του μυθικού ποταμού Καλαμά! 

Η φωτορύπανση από την Κέρκυρα στο βάθος και την Ηγουμενίτσα αριστερά, δεν στάθηκε ικανή να υπερνικήσει την λαμπρότητά του. 

Αποτέλεσε σίγουρα άλλη μία βραδιά με αναμνήσεις που χαράζονται μέσα σου για πάντα... 
Read More »
O γαλαξίας μας πάνω από την Σαγιάδα O γαλαξίας μας πάνω από την Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για τη κατάσχεση 102 κιλών κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017
Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη ενός 51χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της ομάδας Κ9, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Η επιχείρηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων, διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, τύπου van, με οδηγό τον ανωτέρω.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μετά από ένδειξη του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ «ΛΕΣΥ»., διαπιστώθηκε ότι μεταξύ το φορτίου το οποίο αποτελείτο από είδη αξεσουάρ και ρουχισμού, υπήρχε κρυμμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε ενενήντα δύο νάιλον συσκευασίες, συνολικού μεικτού βάρους εκατόν ενός κιλών και οκτακοσίων εβδομήντα γραμμαρίων (101,870kgr).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο 51χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.


 
Read More »
Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για τη κατάσχεση 102 κιλών κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για τη κατάσχεση 102 κιλών κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Σοβαρό τροχαίο ΙΧ με μηχανή - Στο Νοσοκομείο ο οδηγός της μοτοσυκλέτας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πρέβεζα , στη διασταύρωση των οδών Μερκούρη και Ζαλόγγου. 
Συγκρούστηκαν ΙΧ με μηχανή με αποτέλεσμα, τον σοβαρό τραυματισμό του 61χρονου οδηγού της μηχανής, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Πρέβεζας.
Η κατάσταση του όμως κρίθηκε σοβαρή καθώς φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 
Στον τόπο που εκδηλώθηκε το ατύχημα, έσπευσε και η τροχαία Πρέβεζας, η οποία και διενεργεί έρευνα, για τα αίτια που εκδηλώθηκε το τροχαίο ατύχημα!


 
Read More »
Σοβαρό τροχαίο ΙΧ με μηχανή - Στο Νοσοκομείο ο οδηγός της μοτοσυκλέτας Σοβαρό τροχαίο ΙΧ με μηχανή - Στο Νοσοκομείο ο οδηγός της μοτοσυκλέτας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ 2016-2017 ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017
Οι παρακάτω αριθμοί αφορούν στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις (ΜΕΚΥΠ) στο σύνολο των προστατευόμενων υγροτοπικών περιοχών NATURA2000 εντός και εκτός χωρικής αρμοδιότητας του ΦΔΑΚ (Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά).

Ο πίνακας που ακολουθεί αφορά στους αριθμούς ανά έτος και κατηγορία ορνιθοπανίδας στο σύνολο των υγροτοπικών περιοχών NATURA2000 Εκβολές Καλαμά, Εκβολές Αχέροντα, Έλος Καλοδικίου, Λίμνη Προντάνη και Λίμνη Λιμνοπούλα. Συνολικά καταμετρήθηκαν 10661 πουλιά κατά το έτος 2016 και 27467 το 2017. Παρατηρούμε δηλαδή «τριπλασιασμό» σχεδόν των πουλιών παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τις μετρήσεις τον Ιανουάριο του 2017. Τα πουλιά αυτά βρίσκουν τροφή στις πλούσιες υγροτοπικές εκτάσεις των προστατευόμενων περιοχών της Θεσπρωτίας προερχόμενα από βορειότερες και κεντρικές περιοχές τις Ευρώπης όπου επικρατεί ψύχος. Για το λόγο αυτό, οι μετρήσεις του 2016 παρουσιάζονται πολύ χαμηλότερες εξαιτίας των ήπιων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τότε στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης.

    Αν κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ των δυο ετών στις ομάδες ορνιθοπανίδας που καταμετρήθηκαν μπορούμε να συμπεράνουμε μια μεγάλη αύξηση κυρίως στα χηνόμορφα, στις φαλαρίδες και στα χαραδριόμορφα. Επίσης το 2017 παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός φοινικόπτερων (604) για πρώτη φορά από το 2008 (401 άτομα).


  Εξετάζοντας αναλυτικότερα κάθε υγροτοπική περιοχή NATURA 2000 στην οποία πραγματοποιήθηκαν μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις, παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση πουλιών στο Δέλτα Καλαμά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές εντός χωρικής αρμοδιότητας του ΦΔΑΚ (Δέλτα Αχέροντα και Έλος Καλοδικίου) αλλά και εκτός χωρικής αρμοδιότητας (Λίμνη Προντάνη και Λιμνοπούλα) τα νούμερα παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2016.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΚΥΠ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 2007-2017

Συνοψίζοντας, οι μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσπρωτία από το 2007 έως σήμερα έχουν αποδείξει την ολοένα αυξανόμενη παρουσία εκατοντάδων ειδών ορνιθοπανίδας, γεγονός που αναδεικνύει τη σημαντικότητα των υγροτόπων Natura 2000 και την αποτελεσματικότητα επόπτευσης και διαχείρισης αυτών των περιοχών από τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά.
Η διαχείριση των ειδών αυτών και των ενδιαιτημάτων τους με σκοπό την εξασφάλιση της διατήρησης ή και αύξησης των πληθυσμών τους επηρεάζει –όπως είναι αναμενόμενο- και μια πληθώρα επιπρόσθετων ειδών, υδρόβιων/παρυδάτιων ή μη τα οποία χρησιμοποιούν τα ίδια ενδιαιτήματα.

Όπως μπορούμε να δούμε και στα παρακάτω γραφήματα, οι μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις της περιόδου 2011-2017 σε σχέση με εκείνες της περιόδου 2007-2010 παρουσιάζουν μεγάλες αριθμητικές διαφορές που οφείλονται όχι μόνο στην συστηματικότητα των καταμετρήσεων αλλά και στη καλύτερη διαχείριση/διατήρηση των ενδιαιτημάτων της υδρόβιας ορνιθοπανίδας που διαβιεί, μεταναστεύει αλλά και επιλέγει να φωλιάζει στη θεσπρωτική γη.


Read More »
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ 2016-2017 ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ 2016-2017 ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Σοβαρό τροχαίο πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα - ΙΧ τράκαρε με βυτιοφόρο (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 18.00, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, λίγο πριν το χωριό Μαζαρακιά Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του ΙΧ οχήματος έχασε τον έλεγχο του, με αποτέλεσμα να πέσει με ταχύτητα πάνω σε βυτιοφόρο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του ΙΧ που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ενώ το ΙΧ καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε μετά από τη σύγκρουση.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.Read More »
Σοβαρό τροχαίο πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα - ΙΧ τράκαρε με βυτιοφόρο (+ΦΩΤΟ) Σοβαρό τροχαίο πριν λίγο στην Ηγουμενίτσα - ΙΧ τράκαρε με βυτιοφόρο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οι δυνατές ριπές του ανέμου ξερίζωσαν ολόκληρο δέντρο (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017


Ο δυνατός άνεμος που επικρατεί από το πρωί της Δευτέρα τα παράλια της Ηπείρου, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, κυρίως από πτώση δέντρων και κλαριών.

Όπως στην περίπτωση της φωτογραφίας, όπου σε κτήμα στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας Ηγουμενίτσας, ξεριζώθηκε ολόκληρο δέντρο, ευτυχώς χωρίς τραυματιστεί κανείς, αλλά και χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οι δυνατές ριπές του ανέμου ξερίζωσαν ολόκληρο δέντρο (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Οι δυνατές ριπές του ανέμου ξερίζωσαν ολόκληρο δέντρο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Τίμησαν τη μνήμη του Στέφανου Σκοπούλη στην κορυφή της Χιονίστρας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017
 
Δύο πορείες στη Χιονίστρα,πταγματοποίησε χθες ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Στις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη του Στέφανου Σκοπούλη, ο οποίος στις 7 Φεβριουαρίου του 2016, άφησε την τελευταία του πνοή στις πλαγιές της Χιονίστρας.

Read More »
Τίμησαν τη μνήμη του Στέφανου Σκοπούλη στην κορυφή της Χιονίστρας Τίμησαν τη μνήμη του Στέφανου Σκοπούλη στην κορυφή της Χιονίστρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του, έκοψε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς, παρουσία πυροσβεστικών υπάλληλων και των οικογενειών τους καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Το παρόν στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν: H δημάρχους Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση, ο διοικητής και υποδιοικητή της Π. Υ. Ηγουμενίτσας κ.κ. Γκιοκας Λεωνίδας και Πανταζη Ευάγγελου αντίστοιχα, ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μπάτσης Θεόδωρος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι μουσικοί: Αποστολίδης Απόστολος, Μακρής Σπύρος, Σακης Τσιγκος, Λακας Ηλίας, Μπατσης Θωμάς, Γεωργίου Χρύσιηδα, Λαγουρης Σάκης και Ευάγγελος Αηδονης

Στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά. Δειτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα αποτελέσματα της λαχειοφόρου καθώς και χαρακτηριστικές εικονες απο την εκδήλωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιας:
Read More »
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του (+ΦΩΤΟ) Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Επιδείνωση καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους σε Ιόνιο και Ήπειρο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017
Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο στο οποίο αναφέρεται ότι αναμένεται "Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. 

Σήμερα θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτικής Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανόν το βράδυ η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία". Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, με βάση την πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ., με έγγραφό της εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, Δήμων και πολιτών.


Read More »
Επιδείνωση καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους σε Ιόνιο και Ήπειρο Επιδείνωση καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους σε Ιόνιο και Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των ρεμάτων, στην Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017


Μετά από σχετικό έγγραφο της Συμμετοχικής Ομάδας Πολιτών Θεσπρωτίας στο δήμο Ηγουμενίτσας μας κοινοποιήθηκε απάντηση που εξηγεί τις ενέργειες και τα μέτρα που λαμβάνονται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των ρεμάτων. 

Σας αποστέλλουμε την απάντηση του δημαρχείου (συννημένο) προς δημοσίευση, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευτεί σε προηγούμενο έγγραφο μας.

Η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης 
1)Βαρβέλης Άγγελος, 
2)Δημητρίου Βασίλειος, 
3)Άλκης Φάτσιος

Το κείμενο - ερώτηση της Συμμετοχικής ομάδας Πολιτών Θεσπρωτίας προς Περιφέρεια και Δήμο είχε ως εξής:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Σ.Ο.Π.Θ)
Γραφεία: Εστία Ηγουμενίτσας


ΠΡΟΣ
Την α) Περιφέρεια Ηπείρου (Τοπικό τμήμα Θεσπρωτίας)
β) Δήμο Ηγουμενίτσας
Κοιν: Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας


Μετά από απόφαση της συνέλευσης της συμμετοχικής ομάδας πολιτών Θεσπρωτίας και αφού γίναμε μάρτυρες του φαινομένου έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και αποδέκτες παραπόνων από πληγέντες, αρχίζουμε έρευνα μαζί με ομάδες συμπολιτών μας, που θα αφορά όλα τα ρέματα που είναι μπαζωμένα στην Ηγουμενίτσα και την ευρύτερη περιοχή της, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών.

Όταν αναφερόμαστε σε ρέματα εννοούμε όχι μόνο αυτά που είναι καταγεγραμμένα και καθορισμένα αλλά και αυτά που ναι μεν δεν είναι καθορισμένα, πλην όμως επί σειρά ετών λειτουργούν (χρηστικά) επί της ουσίας και προς όφελος του λαϊκού – δημόσιου συμφέροντος, έχοντας χάσει οποιοδήποτε ιδιόκτητο χαρακτήρα από τη στιγμή που η λειτουργία τους κατέστη κοινόχρηστη.

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας εντάσσεται το παρόν έγγραφο, σας καλούμε δε να προχωρήσετε σε ανάλογες ενέργειες συνεχίζοντας τους καθαρισμούς που αρχίσατε στα ρέματα της παραλιακής οδού προς Δρέπανο. Περιμένουμε τυχόν απάντησή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομάδας Πολιτών. symmetoxikhomada@gmail.com

Σας γνωρίζουμε ότι, τόσο το σημείωμα όσο και τυχόν απάντησή σας θα δημοσιεύσουμε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ηγουμενίτσα 6/12/2016


 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:
 
Read More »
Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των ρεμάτων, στην Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των ρεμάτων, στην Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης -Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας ανακοινώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση άδειας υπαίθριου εμπορίου, σύμφωνα με τον Ν.4264/14 “Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις” μπορούν να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας (Π.Τσαλδάρη 18) από την Δευτέρα 30-01- 2017 με καταληκτική ημερομηνία 27-02- 2017 ημέρα Δευτέρα, μετά το πέρας αυτής οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

Η αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία μας), για χορήγηση άδειας Πλανόδιου Εμπορίου για την Π.Ε. Θεσπρωτίας. Ο ανώτατος αριθμός των εν λόγω αδειών ανέρχεται στις τριάντα δύο (32).

 
Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίζονται και τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1. Πιστοποιητικό ανεργίας

2. Πιστοποιητικό :

Αναπηρίας 50% ή τυφλών

Πολυτέκνων ή Τρίτεκνων

Ανάπηρων του Ν.1370/44

Γονέων ανήλικων τέκνων με αναπηρία

Εγγραφής στα δημοτολόγια Ελλήνων Ρομά

Απεξαρτημένων ατόμων

3. Υπεύθυνη δήλωση:

Ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος

Ότι δεν είναι συνταξιούχος

4. Δύο (2) φωτογραφίες

5. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης των αιτήσεων και με την προϋπόθεση έγκρισης της άδειας πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου θα χορηγηθεί βεβαίωση έγκρισης της άδειας την οποία θα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προσκομίσουν τα λοιπά δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται κατά περίπτωση από τα παρακάτω:

6. Φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας επαγγελματικού - αγροτικού οχήματος

7. Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης

8. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) περί υποβολής δήλωσης έναρξης άσκησης επιτηδεύματος

9. Πιστοποιητικό αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα για εγγραφή σε αυτόν

10. Βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων ποτών

Επιπλέον Δικαιολογητικά
11. Εφόσον υπάρχει αναπλήρωση κατατίθενται
Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης για αναπλήρωση στο όχημαή/και βιβλιάριο υγείας για διάθεση τροφίμων-ποτών.Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Πτήση με drone πάνω από το Καρτέρι Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

Η περιοχή κατοικήθηκε για πρώτη φορά περίπου το 1500 μχ. 
Το Καρτέρι ήταν χριστιανικό χωριό, σε αντίθεση με κάποια χωριά της γύρω περιοχής, που είχαν εξισλαμιστεί.
Οι κάτοικοι έχτισαν εκκλησίες, με παλαιότερη τον Άγιο Νικόλαο, που χτίστηκε το 1795Read More »
Πτήση με drone πάνω από το Καρτέρι Θεσπρωτίας Πτήση με drone πάνω από το Καρτέρι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απαγορευτικό στο λιμάνι λόγω των δυνατών ανέμων

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhizvOTA_ewuJ9f5ukQuLYcySRy1KxVjA1yTepAlrk46u9ggNkx3p2WY7lPg1v3R-6evPSbFs2_PnfLjTnrhILs6M4bfVo1Rn0i6XjPK10rnkt6xOAoojvvrqAP94j4UPLj8iLkDBg_Tjw/s1600/%25CE%25A3%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C1.jpg


Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προς Κέρκυρα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε το πρωί το Λιμεναρχείο , λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Απαγορευτικό στο λιμάνι λόγω των δυνατών ανέμων Ηγουμενίτσα: Απαγορευτικό στο λιμάνι λόγω των δυνατών ανέμων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Απίστευτη κομπίνα με τα προστατευόμενα χέλια Anguilla Anguilla - Συλλήψεις σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 
Η συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν παράνομα το προστατευόμενο είδος χελιών (Anguilla Anguilla).
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, μετά από ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, εννέα Ελληνες μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 62 ετών (7 άνδρες και 2 γυναίκες).
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για το περιβάλλον.Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν από την Ισπανία στη χώρα μας, μέσω ισπανικής εταιρείας, η οποία αποτελούσε το επιχειρησιακό κέντρο της οργάνωσης, μεγάλες ποσότητες γόνων χελιού του είδους Anguilla- Anguilla.
Οι ποσότητες των χελιών μεταφέρονταν με φορτηγό-ψυγείο μέσω Ιταλίας και αποθηκεύονταν σε ειδικά τροποποιημένες δεξαμενές, σε αποθήκη της οργάνωσης σε περιοχή της Αττικής. 
Στη συνέχεια ακολουθούσε η παράνομη εξαγωγή των χελιών αεροπορικώς στην Κίνα, σε ιδιαίτερα υψηλή τιμή, αποφέροντας τεράστια κέρδη στην οργάνωση.
Μετέπειτα οι παραλήπτες προέβαιναν στην εκτροφή- πάχυνση τους και στην περαιτέρω διάθεση τους στην αγορά καθόσον το συγκεκριμένο είδος αποτελεί εκλεκτό έδεσμα στη Κίνα.
Σημειώνεται ότι η διακίνησή του συγκεκριμένου είδους επιτρέπεται μόνο εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ απαγορεύεται η εξαγωγή του σε τρίτες χώρες.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, αρχικά συνελήφθη στις εγκαταστάσεις μεταφοράς εμπορευμάτων του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό όχημα περίπου 160 κιλά γόνο του συγκεκριμένου χελιού, που είχε νωρίτερα παραλάβει από την προαναφερόμενη αποθήκη της οργάνωσης.
Ακολούθησε έρευνα στην αποθήκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές οι οποίες περιείχαν μεγάλες ποσότητες γόνου χελιού Anguilla - Anguilla και συνελήφθησαν (2) ακόμη μέλη της οργάνωσης.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες σε οικίες και επιχειρήσεις, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα όπου συνελήφθησαν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη του εγκληματικού δικτυού.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ, πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών και σκληρών δίσκων καθώς και μεγάλος όγκος έγγραφων – παραστατικών εξαγωγής εμπορευμάτων, τιμολόγια κ.λπ.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γενική Διεύθυνση Δασών, κλιμάκια των οποίων, μερίμνησαν για την παραλαβή και την προστασία του γόνου Anguilla - Anguilla, που κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.


 
Read More »
Απίστευτη κομπίνα με τα προστατευόμενα χέλια Anguilla Anguilla - Συλλήψεις σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα  Απίστευτη κομπίνα με τα προστατευόμενα χέλια Anguilla Anguilla - Συλλήψεις σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 102 κιλά κάνναβης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017Μία ακόμα επιτυχία σημείωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, εχτές τα μεσάνυχτα.

Κατά τον έλεγχο, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού, ΙΧ αυτοκινήτου τύπου βαν με Ιταλικές πινακίδες και Ιταλό οδηγό 51 ετών, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα 92 πακέτα με 102 κιλά ινδικής κάνναβης.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών ουσιών έγινε από την ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα ΛΕΣΗ της ομάδα Κ9 του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Τα ναρκωτικά καθώς και το ΙΧ κατασχέθηκαν, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Κεντρικό ΛΙμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


Read More »
Νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 102 κιλά κάνναβης Νέα επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Κατασχέθηκαν 102 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Παίζοντας με τον φακό, στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017Οι συννεφιές των τελευταίων ημερών δεν δίνουν πολλές ευκαιρίες αστροφωτογράφησης, αλλά η Ηγουμενίτσα προσφέρει σίγουρα μικρές γωνίες που αξίζουν καταγραφής ακόμα και με αυτές τις συνθήκες. 
Ιδιαίτερα την Παρασκευή (03/02/2017) που τα σύννεφα έτρεχαν με ιλλιγιώδη ταχύτητα από το νότο. 
Με μία πρώτη ματιά θα έλεγε κάποιος ότι η φωτογραφία είναι "κατασκευασμένη" στο photoshop, παρόλα αυτά ετσι ακριβώς προέκυψε από την μηχανή μετά από 80 συνεχή δευτερόλεπτα μίας μόνο λήψης. 
Στάθηκα σε 4 διαφορετικά σημεία της ξύλινης αποβάθρας φωτίζοντας προς το νερό με φακό κεφαλής. Αριστερά τα σύννεφα έχουν κυριολεκτικά πάρει φωτιά από τα φώτα της Ηγουμενίτσας ενώ δεξιά και επάνω η φωτεινή πηγή προέρχεται από το μισογεμάτο νέο φεγγάρι. 
Enjoy!


 
Read More »
Παίζοντας με τον φακό, στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας Παίζοντας με τον φακό, στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θεατρική παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας"

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από το θεατρικό εργαστήρι Ηγουμενίτσας "Αρλεκίνος".

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00

Θεατρική σκηνή ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ
Κουγγίου Κιάφας 22
Ηγουμενίτσα


Read More »
Ηγουμενίτσα: Θεατρική παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" Ηγουμενίτσα: Θεατρική παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΕΥΡΕΣΗ ΝΕΚΡΗΣ ΒΙΔΡΑΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΑΝΑΚΟΛΗΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017Στις 2 Φεβρουαρίου 2017 εντοπίστηκε νεκρή βίδρα στο ύψος του 7ου χμ. Ηγουμενίτσας- Σαγιάδας με εμφανή σημάδια χτυπήματος από διερχόμενο όχημα.
Η πηγή και ο παρακείμενος βάλτος της Ανάκολης βρίσκεται στο Β-Α άκρο του κάμπου της Κεστρίνης πλησίον του επαρχιακού δρόμου Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας. Είναι μια πηγή με αργή ροή νερού που δημιουργεί ελώδη περιοχή και διαρρέει προς τα δυτικά της πεδιάδας μέσω ρέματος. Χαρακτηρίζεται από πλούσια υδρόβια βλάστηση κυρίως φραγμιτών και έχει ιλυώδες υπόστρωμα. Πλέον η παλιά κοίτη δεν τροφοδοτείται καθόλου από το νερό του ποταμού Καλαμά, παρά μόνο από το μοναδικό «φρέσκο» νερό που προέρχεται από τις πηγές της Ανάκολης. Το παρακείμενο μικροϋδάτινο οικοσύστημα (έλος ανατολικά του κεντρικού δρόμου) σε μικρή απόσταση (≈500μ.) από την πηγή της Ανάκολης καλύπτει έκταση μερικών εκατοντάδων τ.μ. και γειτνιάζει με ελαιοκαλλιέργειες.
Η βίδρα (Lutra lutra), ένα υδρόβιο θηλαστικό και μοναχικό είδος (εξαιρείται η περίοδος αναπαραγωγής) και αποτελεί το κορυφαίο αρπακτικό των υδάτινων οικοσυστημάτων. Θεωρείται ένα από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της Ευρώπης. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Το άτυχο ζώο συλλέχτηκε -με όλες τις προφυλάξεις που απαιτεί η συλλογή νεκρών ζώων- και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αρσενική βίδρα, μήκους 1,08 μέτρων, βάρους περίπου 8 κιλών. Πραγματοποιήθηκε λήψη δείγματος ιστού για επιστημονικούς σκοπούς ενώ θα γίνει συλλογή οστεολογικού υλικού για οστεομετρικές αναλύσεις (Φωτογραφίες).
Στο συγκεκριμένο σημείο έχει αυξηθεί ο αριθμός σύγκρουσης άγριων ζώων με διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό ο ΦΔ Αχέροντα Καλαμά σκοπεύει να τοποθετήσει πινακίδα ενημέρωσης των οδηγών για την ενδεχόμενη διέλευση άγριων ζώων ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα.

Ο ΦΔ Αχέροντα Καλαμά ευχαριστεί τον επιστημονικό υπεύθυνο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και πρόεδρο του ΦΔΕΔ Σαμαριάς, Δρ. Π. Λυμπεράκη για την πολύτιμη βοήθειά του σχετικά με τη διαδικασία λήψης δειγμάτων και διατήρησης του ζώου για περαιτέρω μελέτη.Εικόνα 1: Η ευρύτερη περιοχή της Ανάκολης 


Εικόνα 2: Δορυφορικό απόσπασμα όπου φαίνεται το σημείο εύρεσης της νεκρής βίδρας πλησίον του Έλους Ανάκολης (γαλάζιο πολύγωνο) και των πηγών (κόκκινο σημείο)
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΕΥΡΕΣΗ ΝΕΚΡΗΣ ΒΙΔΡΑΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΑΝΑΚΟΛΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΕΥΡΕΣΗ ΝΕΚΡΗΣ ΒΙΔΡΑΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΑΝΑΚΟΛΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» (+ΒΙΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δ. Ηγουμενίτσας «Πάνθεον» πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», την Κυριακή 5/2/2017, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, πολιτευτών, μελών και φίλων του Συλλόγου.


 
 
Read More »
Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» (+ΒΙΙΝΤΕΟ) Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» (+ΒΙΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Σελίδες