Ηγουμενίτσα: Κινητοποίηση για αγοράκι που παρασύρθηκε από τα κύματα (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021

Ηγουμενίτσα: Κινητοποίηση για αγοράκι που παρασύρθηκε από τα κύματα (+ΦΩΤΟ)

Μία περιπέτεια που θα έχει να τη θυμάται για χρόνια, ευτυχώς με καλή κατάληξη, έζησε το απόγευμα της Δευτέρας λίγο μετά τις 20:00, ένα αγοράκι 5 ετών το οποίο βρισκόταν για κολύμπι στη Μακρυγιάλι Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα.

Ο μικρός μπόμπιρας, βρισκόμενος στη θάλασσα πάνω σε φουσκωτό παιχνίδι, διέφυγε της προσοχής των γονέων του και παρασύρθηκε από τα κύματα και τα υπόγεια ρεύματα, εκατοντάδες μέτρα από την ακτή.

Όταν έγινε αντιληπτό από τους γονείς του, προσπάθησαν κολυμπώντας να το προσεγγίσουν, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.


Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο όμως έκανε πάνω από 30 λεπτά να φτάσει στο σημείο και αντί να φτάσει με πλωτό μέσω, έφτασαν με περιπολικό ΙΧ όχημα. 

Η ολιγωρία του λιμενικού θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του μικρού αγοριού.

Ευτυχώς, γυναίκα η οποία έβλεπε το περιστατικό, ειδοποίησε το σύζυγό της ο οποίος ψάρευε με τη βάρκα του κοντά στο σημείο, ο οποίος έσπευσε και ανέσυρε το παιδάκι, το οποίο φοβισμένο έπεσε στην αγκαλιά των δικών του.

Τέλος καλό για τον μικρό μπόμπιρα, ωστόσο το περιστατικό και η ολιγωρία του λιμεναρχείου, θα πρέπει να προβληματίσει το νέο Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας, ο οποίος θα πρέπει να μας διαβεβαιώσει πως δεν θα επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. 

Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους και για αυτό πληρώνονται.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Κινητοποίηση για αγοράκι που παρασύρθηκε από τα κύματα (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Κινητοποίηση για αγοράκι που παρασύρθηκε από τα κύματα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

16 μαθητές του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021
16 μαθητές του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσειςΣημαντικές ήταν οι επιτυχίες που είχαν οι μαθητές /τριες του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, στις πανελλαδικές εξετάσεις.
ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ 16 μαθητές και πολλά άλλα παιδιά είχαν μια εξαιρετική επίδοση.
Σε πείσμα των καιρών και κόντρα σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις. 
Νικολεττα 19565,
Βασιλική 19465,
Δημητρα 19430,
Αναστασία Μαρία 19340,
Κων/νος 19280,
Αλέξανδρος 19250,
Κωνσταντινα 19245,
Μαρία 19140,
Νεφέλη 19015,
Ευτυχία 18935,
Χάιδω 18930,
Δημήτρης 18735,
Ηρακλής 18565,
Ιωάννα 18355,
Ιωάννης 18080
Παναγιώτης Κων/νος 18025

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς τους.
Read More »
16 μαθητές του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 16 μαθητές του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021
Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 8
ΠΕ Ιωαννίνων 54
ΠΕ Πρέβεζας 3
Read More »
Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 68 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Στις 13 Ιουλίου επανασυντονίζουμε τους τηλεοπτικούς δέκτες στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021
Στις 13 Ιουλίου επανασυντονίζουμε τους τηλεοπτικούς δέκτες στη ΘεσπρωτίαTην Τρίτη 13/07/2021, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αφορά τις περιοχές: Ευρυτανία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καρπενήσι, Κέρκυρα, Λάρισα, Τρίκαλα και τμήμα του νομού Καρδίτσας.

Όσοι κάτοικοι λαμβάνετε επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής που αναφέρονται παρακάτω, θα χρειαστεί στις 13 Ιουλίου 2021 να επανασυντονίσετε τον δέκτη σας (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες.

Διαφορετικά θα χάσετε όλα τα κανάλια και θα βλέπετε μαύρο στις οθόνες σας.Για την πραγματοποίηση του συντονισμού χρειάζεται να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
(1) να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας
(2) να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).
(3α) να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα
(3β) είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας
(4) στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ
(5) επιλέγετε έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Αναλυτικότερες οδηγίες ΕΔΩ
Read More »
Στις 13 Ιουλίου επανασυντονίζουμε τους τηλεοπτικούς δέκτες στη Θεσπρωτία Στις 13 Ιουλίου επανασυντονίζουμε τους τηλεοπτικούς δέκτες στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Παράνομη η άδεια για την άμαξα στην Ηγουμενίτσα;

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021
Παράνομη η άδεια για την άμαξα στην Ηγουμενίτσα;


Καταγγελία προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κατέθεσε ο πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου "Εμείς", αναφορικά με την αδειοδότηση ζωήλατου οχήματος στην Ηγουμενίτσα.

Διαβάστε την καταγγελία:
Σχετικά με την από 219/2021 απόφαση του ΟΛΗΓ και από πληροφορίες που περιήλθαν στην οργάνωσή μας - ΜΚΟ Φιλόζωοι Θεσπρωτίας "Εμεις" - παρακαλώ να μου βεβαιωθεί για το αν έχει εγκριθεί η άδεια στάθμευσης του ως άνω οχήματος και μάλιστα σε χώρο που δεν επιτρέπεται ουδεμία άλλη στάθμευση. 
Υπενθυμίζω δε ότι τις συγκεκριμένες άδειες μπορεί να της δώσει μόνον ο δήμος ,όπως αναφέρεται στην νομοθεσία και στις συγκεκριμένες αποφάσεις είναι υποχρεωτική η τήρηση διαδρομής η οποία αναφέρεται υποχρεωτικά. 
Eπειδή θεωρώ την αδειοδότηση από τον ΟΛΗΓ παράνομη και καταχρηστική παρακαλώ να επιληφθείτε προς διευθέτηση του ζητήματος άμεσα, πριν προκληθεί κάποιο ατύχημα, εξαιτίας της θέσης και της ελλιπούς σήμανσης.

Με τιμή 
Κόρπας Βασίλειος 
Φιλόζωοι Θεσπρωτίας "Εμείς"
Read More »
Παράνομη η άδεια για την άμαξα στην Ηγουμενίτσα; Παράνομη η άδεια για την άμαξα στην Ηγουμενίτσα; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Στο νέο χάρτη της ψυχικής υγείας μπαίνει η Θεσπρωτία

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: Στο νέο χάρτη της ψυχικής υγείας μπαίνει η ΘεσπρωτίαΤη δημιουργία μονάδας ψυχικής υγείας για ενηλίκους στη Θεσπρωτία περιλαμβάνει απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη για την έγκριση σκοπιμότητας των πολιτικών ψυχικής υγείας που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και το Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2021 - 2027.

Κεντρικό στοιχείο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της φροντίδας του ψυχικά πάσχοντα από το ίδρυμα στην κοινότητα και να προσανατολιστεί η περίθαλψη στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με ψυχική αναπηρία, αντί της διαχείρισης της κρίσης της νόσου. Με αυτό το σκοπό θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων στεγαστικές δομές για την πρόληψη του εγκλεισμού και της ιδρυματοποίησης των ατόμων με σοβαρή ψυχική αναπηρία.

Στη Θεσπρωτία προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία Οικοτροφείου στο οποίο θα διαμένουν ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή άτομα με νοητική υστέρηση. Η δομή θα αναπτυχθεί σε περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας δημιουργώντας 22 θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και υποστηρικτικού προσωπικού. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 510.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΕΣΠΑ και του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.

«Δημιουργείται στη χώρα μας ένα δίκτυο δομών στέγασης και υπηρεσιών προκειμένου τα άτομα με σοβαρές ψυχικές παθήσεις να πάψουν να είναι κλεισμένα σε ιδρύματα και σε ψυχιατρικές πτέρυγες νοσοκομείων. Σε αυτό τον νέο χάρτη της ψυχικής υγείας που έχει επίκεντρο την κοινότητα και όχι το ίδρυμα, θα βρίσκεται και η Θεσπρωτία. Ευχαριστώ την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη που έκανε δεκτή την πρότασή μας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Στο νέο χάρτη της ψυχικής υγείας μπαίνει η Θεσπρωτία Βασίλης Γιόγιακας: Στο νέο χάρτη της ψυχικής υγείας μπαίνει η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Γιάννης Σκουρλέτης: "Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό"

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021
Γιάννης Σκουρλέτης: "Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό"Επιστολή προς το thespro.gr, έστειλε ο σκηνοθέτης της παράστασης «Αχιλλεύς» κ. Γιάννης Σκουρλέτης, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στο ηλεκτρονικό περιοδικό LIFO, τόσο στο καλλιτεχνικό κόσμο και τους ανθρώπους του πολιτισμού, όσο και στο κοινό της Θεσπρωτίας.
Ο κ. Σκουρλέτης, σε απολογητικό τόνο, ζητά συγγνώμη από το μνημείο και από το κοινό και αναγνωρίζει πως η διατύπωσή του ήταν ατυχή.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του:
"Οφείλει κανείς να παραδέχεται ένα λάθος, ακόμα κι αν πρόκειται για μια ατυχή διατύπωση. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν και στενοχωρήθηκα πολύ που φάνηκε έτσι. Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό.
Για μένα οι αρχαίες πέτρες είναι ιερές. Κι όσο πιο έρημες, όσο πιο ερειπωμένες τόσο πιο συγκινητικές και γοητευτικές. Είναι οι αέναοι θεατές της τέχνης μας αλλά και εν γένει της ύπαρξής μας. Κάθε καλλιτέχνης αγωνιά για τα βλέμματα, για όλους εκείνους που έρχονται. Αγωνιά για το αν θα έρθουν, τελικά, να τον δουν, καθώς μόνο έτσι νοηματοδοτείται ο κόπος του. Το Αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων είναι ένα στολίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον Αχιλλέα, σ’ ένα θέατρο τόσο απομακρυσμένο από τους ταχείς ρυθμούς που χαρακτηρίζουν τις μέρες μας. Σ’ ένα θέατρο όπου η ρομαντική του διάσταση οδηγεί αναπόφευκτα στην υπέρβαση κάθε πρωτόλειου ωφελιμισμού. Νομίζω πως, μέχρι τώρα, έχω σταθεί με δέος, αγάπη και ταπεινότητα απέναντι σε όλα τα θραύσματα, σε όλα τα μέλη της ελληνικής κληρονομιάς – άυλης και υλικής.
Αναμένω. Αγωνιώ με χαρά να συναντηθούμε στο πέτρινο κοίλον. Να βρεθούμε όλοι μαζί ως επισκέπτες του χρόνου -γιατί κι εγώ έτσι αισθάνομαι- ανάμεσα στις αρχαίες πέτρες, σε μια από τις άκρες της Ελλάδας.
Η επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων είναι για μένα το ωραιότερο καλλιτεχνικό μου ταξίδι. Σας περιμένω με χαρά και συγκίνηση.
Η παράσταση «Αχιλλεύς» θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων στις 7 και 8 Αυγούστου. Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού".
Read More »
Γιάννης Σκουρλέτης: "Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό" Γιάννης Σκουρλέτης: "Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Σελίδες