Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε σε συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ η οποία περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας.


 
Read More »
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2019

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος στα 98.494.929,54 ευρώ. 
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας κ. Δ. Κλούμπας, ο προϋπολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπάγιας, που ήταν ο εισηγητής εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, τόνισε μεταξύ άλλων πως η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά τη μείωση των πόρων παρέχει την ίδια ποιότητα και ποσότητα υπηρεσιών στους πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε διεξοδικά σε έργα, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, για να προσθέσει ότι ο τόπος μας δεν μπορεί να πάει μπροστά αν δεν υπάρχει παραγωγικότητα και πυξίδα. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χρειάζεται ένα σωστό παραγωγικό μοντέλο. Να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τις υποδομές, να στοιχηθούμε όλοι για την ανάπτυξη του τόπου μας. Σας ευχαριστώ γιατί έμμεσα στηρίξατε την προσπάθεια. Δεν έψαξα για υπεκφυγές λέγοντας ότι μας έκοψαν τον προϋπολογισμό κατά 50%. Τόσα μας έδωσαν με τόσα θα πορευτούμε».

Η ανάλυση του προϋπολογισμού 2019
2019
Έσοδα: 82.753.851,21 ευρώ
έξοδα 98.494.929,54 ευρώ (η διαφορά καλύπτεται από ταμειακά διαθέσιμα)


Read More »
Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2019 Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2019 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Πέντε εκ. ευρώ διατίθενται από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» σε ΜμΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018Πέντε εκατομμύρια ευρώ διατίθεται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού και εξοικονόμησης ενέργειας. Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, εκδόθηκε η σχετική πρόσκληση, με εναρκτήρια ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 21η Νοεμβρίου και καταληκτική την 28/2/2019 (ώρα 15:00).

Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση ΜμΕ για:
• Ενσωμάτωση συστημάτων αυτοματοποίησης και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός για την παραγωγή σύγχρονων και ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
• Επενδύσεις για την εφαρμογή νέων συστημάτων τυποποίησης προϊόντων και υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στη ζήτηση των αγορών.
• Επενδύσεις σε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.
• Ενσωμάτωση πράσινων υποδομών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης.

Απευθύνεται σε υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίηση προϊόντων πρωτογενή τομέα, βιομηχανία της εμπειρίας, ΤΠΕ και νεανική επιχειρηματικότητα, υγεία – ευεξία.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 80.000 ευρώ και με ανώτατο όριο το ποσό των 330.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη: «Ενίσχυση των ΜΜΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα που αφορούν την παρούσα πρόσκληση αποστέλλοντας το ερώτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoipiros@mou.gr ή στο HelpDesk της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.


Read More »
Πέντε εκ. ευρώ διατίθενται από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» σε ΜμΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας Πέντε εκ. ευρώ διατίθενται από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» σε ΜμΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Διαγραφή χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018Τις τρεις πρώτες αποφάσεις για απαλλαγή ασφαλισμένων από οφειλές για τις οποίες υπάρχουν «εύλογες αμφιβολίες» υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Με τις τρεις πρώτες αποφάσεις σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του ν.4554/2018 (130 Α’), ενεργοποιείται η διαδικασία διαγραφής οφειλών και η απαλλαγή ασφαλισμένων από επιβληθέντα πρόσθετα τέλη, τόκους κ.λπ. λόγω εύλογης αμφιβολίας για την υπαγωγή τους στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων πρώην φορέων εξαιτίας της πολυνοµίας, της πολυπλοκότητας και των συνεχών τροποποιήσεων του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, κατά το παρελθόν.

Οι αποφάσεις αφορούν:
Οφειλές νέων ασφαλισμένων (για πρώτη φορά από 1/1/1993 και μετά) σε δύο ή περισσότερους πρώην φορείς, οι οποίοι δεν προέβησαν σε επιλογή ασφαλιστικού φορέα σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την έναρξη της δεύτερης απασχόλησης. Ως μοναδικό κριτήριο εξέτασης των αιτημάτων των ασφαλισμένων τίθεται η πλήρης ασφάλιση σε έναν φορέα.
Οφειλές που δημιουργήθηκαν σε σχέση με την υπαγωγή στην ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ ή του ΟΓΑ λόγω πληθυσμιακών και εισοδηματικών κριτηρίων. Κριτήριο για την εξέταση των αιτημάτων των ασφαλισμένων ορίζεται η πλήρης ασφάλιση σε έναν φορέα για την ίδια δραστηριότητα.
Οφειλές που δημιουργήθηκαν στον πρώην ΟΑΕΕ για την παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων- ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ). Κριτήριο για την εξέταση των αιτημάτων ορίζεται η πλήρης ασφάλιση στο π. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την ίδια δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις:

- Η αίτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ, όπου ετοιμάστηκε η σχετική πλατφόρμα διαγραφής οφειλών. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση των υπουργικών αποφάσεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

- Οι διαγραφές, πέραν της κύριας θα αφορούν, αναλογικά, και τους κλάδους επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ, όπου προβλέπονται.

- Για το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η διαγραφή, η προϋπόθεση της πλήρους ασφάλισης συντρέχει ακόμη και όταν δεν έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές.

- Οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται και σε περιπτώσεις για τις οποίες οι υποθέσεις βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας.

- Μέχρι την έκδοση απόφασης διαγραφής, αναστέλλονται τα μέτρα διοικητικής εκτέλεσης σε βάρος του οφειλέτη, με εξαίρεση τις περιπτώσεις αβάσιμων ή προσχηματικών αιτήσεων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η έκδοση υπουργικών αποφάσεων θα συνεχιστεί για επιπλέον κατηγορίες ασφαλισμένων.


 
Read More »
Διαγραφή χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία Διαγραφή χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Έτοιμος ο χάρτης των μειονεκτικών περιοχών

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018Άλλα 5,2 εκατ. στρέμματα «προστέθηκαν» στον τελικό χάρτη των μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτός προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης και θα αποσταλεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ ο αριθμός των δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης παραμένει ο ίδιος. Η οριοθέτηση των περιοχών ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι οι αντιδράσεις που υπήρξαν από Δήμους της Ηπείρου, ήταν κατόπιν εορτής κι αφού δεκάδες άλλοι δήμοι της χώρας είχαν φροντίσει να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όταν η πρόταση είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Το Υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τον νέο χάρτη τονίζοντας ότι ακολούθησε όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς και τις κατευθύνσεις για την κατάρτισή του.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν οι ενισχύσεις στήριξης των Ελλήνων αγροτών και δεν πρόκειται να υπάρξουν αδικίες σε καμία περιοχή. Αυτό ήταν και το πνεύμα της διαδικασίας διαβούλευσης που προηγήθηκε, με βάση την πρόταση για την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών της αρμόδιας Υπηρεσίας και τη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Η πιστή εφαρμογή των κανονιστικών κριτηρίων προκύπτει και από την έγκριση που έχει λάβει η εφαρμοσθείσα μεθοδολογία της μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου από το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η τελική μεθοδολογία οριοθέτησης είχε ως αποτέλεσμα, οι εκτάσεις που χαρακτηρίζονται ως υποκείμενες σε φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την υφιστάμενη οριοθέτηση. Στην πρόταση της διαβούλευσης οι εκτάσεις αυτές ανέρχονταν σε 0,78 εκατ. εκτάρια, ενώ στον τελικό χάρτη φτάνουν τα 1,3 εκατ. εκτάρια.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 2017, ο αριθμός των δικαιούχων Εξισωτικής Αποζημίωσης στις μειονεκτικές περιοχές με τη νέα οριοθέτηση θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Κατ’ επέκταση και οι πόροι που θα απαιτηθούν για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών απαιτήσεων του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια σημερινά επίπεδα ή και ακόμη υψηλότερα, δεδομένου ότι οι δικαιούχοι των περιοχών που χάνουν το χαρακτηρισμό τους και δεν περιλαμβάνονται στη νέα οριοθέτηση θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος της ενίσχυσης έως το 2020.

Επισημαίνεται ότι η νέα οριοθέτηση θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την έγκρισή της από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να ισχύσει με την πρόσκληση του μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης το 2019.


 
Read More »
Έτοιμος ο χάρτης των μειονεκτικών περιοχών Έτοιμος ο χάρτης των μειονεκτικών περιοχών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Εδώ και δυόμιση χρόνια λειτουργεί Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018


Εδώ και δυόμιση χρόνια, από το Μάρτιο του 2016, λειτουργεί Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου στο Νοσοκομείο Φιλιατών. 
Σ' αυτό, επιστημονικά υπεύθυνος για τη λειτουργία του οποίου είναι ο Dr Πέτρος Κ. Οικονομίδης, Επιμ. Α΄ Πνευμονολογίας, προσέρχονται ασθενείς, που εμφανίζουν άπνοιες κατά τη διάρκεια του ύπνου. 
Η άπνοια ύπνου είναι μια διαταραχή, δηλαδή μία ανωμαλία που διαταράσσει τον ύπνο και προκαλεί υπνηλία την ημέρα. 
 Στην άπνοια ύπνου παρατηρούνται σύντομες διακοπές της αναπνοής. 
Διακόπτεται προσωρινά η είσοδος αέρα στους πνεύμονες ,παρά τη συνεχόμενη προσπάθεια εισπνοής. 
Με άλλα λόγια, όταν κοιμάστε, ξαφνικά σταματάτε να αναπνέετε. 
Σε μερικά δευτερόλεπτα, η αναπνοή επανέρχεται. 
Αυτή η διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο (ή άπνοια ύπνου ή υπνική άπνοια) αφορά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 8% των ανδρών 40-60 ετών και το 2% των γυναικών. 
Τα ποσοστά αυτά μεταφράζονται σε πέντε εκατομμύρια Ευρωπαίους. 
Η άπνοια ύπνου δεν επηρεάζει μόνο τους ενήλικες. 
Το 2% των παιδιών είναι θύματα του συνδρόμου, με αποτέλεσμα να έχουν αϋπνίες. 
Το ροχαλητό είναι το πιο σύνηθες σύμπτωμα και εμφανίζεται στο 90-95% των περιπτώσεων. 
Άλλες ενδείξεις είναι οι εξής: σύντομες διακοπές της αναπνοής (75%), ξηροστομία (75%), υπερβολική εφίδρωση (50%), κρίσεις πνιξίματος (25%) και νυχτερινή ενούρηση (25%). 
Η απουσία ροχαλητού δεν αποκλείει την άπνοια ύπνου. 


 
Read More »
Εδώ και δυόμιση χρόνια λειτουργεί Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου στο Νοσοκομείο Φιλιατών Εδώ και δυόμιση χρόνια λειτουργεί Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Την παραμονή του δήμου Σουλίου στον ΦΟΣΔΑ, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018


Την παραμονή του Δήμου Σουλίου στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου-ΦΟΔΣΑ στον οποίο συμμετέχει και ο οποίος με την αριθ. 20/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 2ης ΔΕ Περιφέρειας Ηπείρου, προσαρμόσθηκε σε νομικό πρόσωπο του άρθρου 225 παρ. 3του Ν. 4555/2018 σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παραγράφου 4.Β, αποφάσησε στην τελευταία συνεδίαση το δημοτικό συμβούλιο.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης ΔιαχειριστικήςΕνότητας Περιφέρειας Ηπείρου-ΦΟΔΣΑ, είναι αυτό που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 225 παρ. 3 του Ν. 4555/2018, και συντρέχουνσωρευτικά οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στις διατάξεις του ανωτέρω Νόμου (Πρόγραμμα Κλεισθένης I) και είναι οι εξής:

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου-ΦΟΔΣΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μηκερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχει έδρα την Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου και μάλιστα ηχρονική διάρκεια λειτουργίας του καθορίζεται σε 20 έτη. Ο αριθμός εκπροσώπων των Δήμων-Μελών στο όργανο διοίκησης του ΦΟΔΣΑ στηρίζεται στις διατάξεις του άρθρου246 παρ. 2 και 6 του Ν. 3463/2006.

Οι Δήμοι-μέλη του Συνδέσμου είναι ο Kαλλικρατικός Δήμος Σουλίου, ο Kαλλικρατικός Δήμος Ηγουμενίτσας (πρώην Δήμος Συβότων, πρώην Δήμος Μαργαριτίουκαι πρώην Κοινότητα Πέρδικας), ο Kαλλικρατικός Δήμος Πάργας και οKαλλικρατικός Δήμος Πρέβεζας ( πρώην Δήμος Πρέβεζας, πρώην Δήμος Ζαλόγγου και πρώην Δήμος Λούρου) οι οποίοι θα συμμετέχουν στον Σύνδεσμο-ΦΟΔΣΑ .

Στην αποφαση του δημοτικού συμβουλίου, επισης αναφέρεται:

Άμεσα να ξεκινήσει η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων η οποία θα διαρκέσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών το οποίο τηρείται απαρέγκλιτα.

Παράλληλα έως τέλος του Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν σταδιακά απότους αναδόχους προς λειτουργία οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Αστικών Στερεών Απορριμμάτων ΣΜΑ της Περιφέρειας Ηπείρου.Αυτό αποτελεί και την ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των στερεών αποβλήτωνγια το σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου όπου το υπόλειμμα ύστερα από την χειροδιαλογή και την μηχανική επεξεργασία θα καταλήγει στον ΧΥΤΥ (ΧώροςΥγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) Καρβουναρίου.


 
Read More »
Την παραμονή του δήμου Σουλίου στον ΦΟΣΔΑ, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Την παραμονή του δήμου Σουλίου στον ΦΟΣΔΑ, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την Tυποργάνωση Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018


Read More »
Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την Tυποργάνωση Ηγουμενίτσας Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την Tυποργάνωση Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018

1) Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, πωλείται οικόπεδο Ε= 880,48 τμ εντός πολεοδομικού ιστού του οικισμού ανεξάρτητο, διαμπερές με πρόσωπο σε δύο οδούς. 
2) Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας , πωλείται οικόπεδο Ε= 440,24 τμ εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού. 

Τηλ. Επικοινωνίας : 6947 57 60 59 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑRead More »
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Από σήμερα η 27η Ετήσια Εκθεση Χειροτεχνημάτων της ΦΛΟΓΑΣ

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018
Η “Φλόγα” ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα,  με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. 
Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. 
Η Φλόγα των εθελοντών έχει επιδείξει ένα τεράστιο έργο αγάπης και φροντίδας για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας που βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με τη λαίλαπα του καρκίνου. 
Το τμήμα της Ηπείρου, ξεκινώντας από την Ηγουμενίτσα το 1991 δημιούργησε  ένα ανθρώπινο δίκτυο με πυρήνες Αγάπης και εθελοντισμού και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα σημαντική δράση με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα  βασικό πυλώνα στο συνολικό έργο της Φλόγας.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργανώνει και φέτος στην Ηγουμενίτσα την 27η Έκθεση χειροτεχνημάτων, κατασκευών και παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας , από 25 Νοεμβρίου 2018 έως 2Δεκεμβρίου 2018. 
Εγκαίνια έκθεσης Κυριακή 25/11/2018  11:00 π.μ.  
Στην Έκθεση συμμετέχουν με εργόχειρα, κατασκευές και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας φίλοι μας από τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα την Άρτα όλος ο νομός Θεσπρωτίας και  σχολεία  με κατασκευές.  
Και φέτος στην καθιερωμένη για 27 έτη έκθεση χειροτεχνημάτων της «Φλόγας», θα επιχειρήσουμε να προσελκύσουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα μυελού των οστών.  
Πιστεύουμε λοιπόν πως όλοι πρέπει να στηρίξουμε  ενεργά την όλη προσπάθεια και με την ηχηρή μας παρουσία να βοηθήσουμε στον αγώνα εναντίον του καρκίνου.   

Για τη Φλόγα 
Η εκπρόσωπος Ηπείρου 
Ελευθερία Κώτσιου


Read More »
Ηγουμενίτσα: Από σήμερα η 27η Ετήσια Εκθεση Χειροτεχνημάτων της ΦΛΟΓΑΣ Ηγουμενίτσα: Από σήμερα η 27η Ετήσια Εκθεση Χειροτεχνημάτων της ΦΛΟΓΑΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Σελίδες