Μας.. χορεύει Τσάμικο και η Κομισιόν.. Προκλητική απάντηση Επιτρόπου, άφωνη η ελληνική διπλωματία!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Στο τραπέζι των συζητήσεων Ελλάδας- Αλβανίας, βάζει το τσάμικο, η Ευρωπαική Επιτροπή!!! Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια που προκαλεί πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι η προκλητική δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου έχει μείνει παντελώς αναπάντητη από την ελληνική διπλωματία!

Η απάντηση του Johannes Hahn, για πρώτη φορά, αναγνωρίζει τσάμικο ζήτημα, το οποίο μάλιστα εξισώνει με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, έγινε αποδεκτή με πανηγυρικούς τόνους από το αλβανικό πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για δικαίωση της Αλβανικής πολιτικής και διπλωματίας ενώ «πάρτι» έχουν στήσει οι ακραίες οργανώσεις των Τσάμηδων!

Η απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου –Αυστριακός- προκλήθηκε ύστερα από ερώτηση της ευρωνβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη και δόθηκε πριν από είκοσι ημέρες!

Εντύπωση προκαλεί ότι δεν κοινοποιήθηκε από κανένα Έλληνα ευρωβουλευτή και δεν έτυχε καμιάς απάντησης μέχρι σήμερα από κανέναν Έλληνα πολιτικό, ούτε καν από την κ. Σπυράκη που την προκάλεσε!!!

Η απάντηση από μόνη της εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την στάση της Ευρωπαικής Επιτροπής έναντι ενός κράτους- μέλους της Κοινότητας, όπως είναι η Ελλάδα και αποτελεί την πιο αρνητική μέχρι σήμερα εξέλιξη για ένα θέμα που επί σειρά ετών η ελληνική διπλωματία χαρακτήριζε ανύπαρκτο!

Ο κ. Hahn απαντά εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ούτε λίγο, ούτε πολύ αναγνωρίζει ότι υπάρχει τσάμικο ζήτημα που εκκρεμεί και πρέπει να επιλυθεί.

«Η Επιτροπή επικρότησε το γεγονός ότι οι δύο χώρες εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το τσάμικο ζήτημα».

Το σύνολο σχεδόν των έγκριτων Αλβανικών μέσων ενημέρωσης ερμηνεύουν την απάντηση ως αναγνώριση του Τσάμικου θεωρώντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τα αιτήματα της χώρας τους.

Η Μαρία Σπυράκη είχε καταθέσει ερώτηση στις αρχές Ιουνίου, μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοντζιά στην Αλβανία και τα γεγονότα που την συνόδευσαν.

Ολόκληρη η ερώτηση της κας Σπυράκη είχε ως εξής:

Στις 5.6.2016, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη Αλβανία, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος των Τσάμηδων «Δικαιοσύνη, Ένταξη και Ενότητα», έκανε αναφορά σε «Αλβανούς της μέσης Αλβανίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας».

Στις 6.6.2016 το κόμμα των Τσάμηδων «Δικαιοσύνη, Ένταξη και Ενότητα», που συμμετέχει στην κυβέρνηση Ράμα με υφυπουργούς, οργάνωσε κινητοποίηση, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τιράνων και πορεία προς το Υπουργείο Εξωτερικών. Της κινητοποίησης ηγείτο ο πρόεδρος του κόμματος Σπετίμ Ιντρίζι, που κατέχει θέση αντιπροέδρου στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν, υπό την ανοχή των αρχών, να εμποδίσουν την απρόσκοπτη είσοδο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών για τη συνάντηση με τον ομόλογό του κ. Μπουσάτι και, καταλαμβάνοντας τον χώρο μπροστά στο ΥΠΕΞ, φώναξαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά, μητέρα μας, περίμενέ μας», ανακινώντας αλυτρωτικά ζητήματα και διαστρεβλώνοντας την ιστορική πραγματικότητα.

Δεδομένου ότι από τις 27 Ιουνίου 2014 η Αλβανία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ και λαμβάνει προενταξιακή οικονομική βοήθεια ύψους 649,4 εκατομμυρίων ευρώ, ερωτάται η Επιτροπή:

— Συνάδει η ως άνω πράξη του κυβερνητικού κόμματος με το πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, που αποτελεί προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας;
— Προτίθεται να λάβει υπόψη τα γεγονότα αυτά στην επόμενη έκθεση προόδου της Αλβανίας;

Η απάντηση του κ. Hahn εξ ονόματος της Επιτροπής ήρθε στις αρχές Σεπτεμβρίου και η επίσημη μετάφρασή της, έχει ως εξής:

Η Επιτροπή παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις σχέσεις περιφερειακής συνεργασίας και καλής γειτονίας στις υποψήφιες χώρες και δυνάμει υποψηφίους. Στη δέσμη μέτρων του 2015 για τη διεύρυνση(1) και στην έκθεσή της σχετικά με την Αλβανία(2), η Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Αλβανία εξακολούθησε να συμμετέχει ενεργά στην περιφερειακή συνεργασία και να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει επικαιροποιημένη αξιολόγηση στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων του 2016 για τη διεύρυνση, η δημοσίευση της οποίας έχει προγραμματιστεί για το επόμενο φθινόπωρο.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Επιτροπή έκρινε θετικά το γεγονός ότι η συχνότητα των επισκέψεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των αρχών της Αλβανίας και της Ελλάδας έχει αυξηθεί. Μεταξύ άλλων, η επίσκεψη του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2016 και η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα τον Ιούνιο του 2016, στο πλαίσιο της 25ης επετείου της διμερούς συνθήκης φιλίας, αποτελούν ενδείξεις ανανεωμένης δέσμευσης.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εντάθηκαν, μεταξύ άλλων για τη βελτίωση του πλαισίου του πολιτικού διαλόγου. Η Επιτροπή επικρότησε το γεγονός ότι οι δύο χώρες εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το τσαμικό ζήτημα.

Η Επιτροπή επικρότησε τις προσπάθειες αυτές, εκφράζοντας επιδοκιμασία για τις εν λόγω σημαντική νέα διπλωματική δέσμευση, σε ανταλλαγή επιστολών με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.
Read More »
Μας.. χορεύει Τσάμικο και η Κομισιόν.. Προκλητική απάντηση Επιτρόπου, άφωνη η ελληνική διπλωματία! Μας.. χορεύει Τσάμικο και η Κομισιόν.. Προκλητική απάντηση Επιτρόπου, άφωνη η ελληνική διπλωματία! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» τελέσθηκε στο Μνημείο του Τσαμαντά Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων στις Μάχες της Μουργκάνας μεταξύ του Εθνικού Στρατού και των Κομμουνιστών Ανταρτών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ανωτέρου Συλλόγου η τελετή άρχισε με την προσέλευση των προσκυνητών και των επισήμων και με την έπαρση της Σημαίας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με τέσσερις ιερείς της περιοχής, ενώ οι προσκυνητές άναβαν κεριά στις αναθηματικές στήλες.

Στην συνέχεια μίλησε ο Μακεδόνας Δημοσιογράφος κ. Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, που αντιπροσώπευε και τις Αντιστασιακές Οργανώσεις της Μακεδονίας. Ο ομιλητής με αντικειμενικότητα και σαφήνεια αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα των Μαχών της Μουργκάνας με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και παρουσίασε την ιστορική καταγραφή των αδικοχαμένων παιδιών της Ελλάδας, που έπεσαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την ακεραιότητα της πατρίδας.

Ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρος των «ΦΙΛΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» κ. Χρ. Οικονόμου, τον Βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα, τον τ. Βουλευτής κ. Ηλία Βεζδρεβάνη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΔΕΣ στρατηγό κ. Μπαφατάκη, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων κ. Οδ. Κιτσάκη, τον εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων Μακεδονίας κ. Διον. Βουλγαρόπουλο, τον εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων Σερρών, Πρεβέζης, Άρτας, Ιωαννίνων, τον εκπρόσωπο της Βασιλικής Ένωσης, τον εκπρόσωπο της ΟΝΝΕΔ και από συγγενείς των νεκρών.

Η σεμνή αυτή τελετή ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ και ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ περαιώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Read More »
ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Δολιοφθορά στο φυσικό πλούτο του Αχέροντα (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016Παρά τις συνεχείς συστάσεις από το Φορέα Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα, καθώς και την ενημέρωση προς τους κατοίκους της περιοχής Γλυκής, για τους κινδύνους διάδοσης του μύκητα C.platani, παρατηρήσαμε κατά την επόπτευση το μήνα Σεπτέμβριο, χτυπημένα πλατάνια με αιχμηρό αντικείμενο (πιθανώς τσεκούρι). 
 
Επισημαίνουμε για ακόμη φορά ότι πέρα από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που θα επέλθει με την νέκρωση των πλατάνων από το μύκητα, θα υποστεί μεγάλο πλήγμα η οικονομία και η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. 
 
Ελπίζουμε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια και η τοπική κοινωνία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για τον περιορισμό της διάδοσης του μύκητα που νεκρώνει τα πλατάνια.
Read More »
Δολιοφθορά στο φυσικό πλούτο του Αχέροντα (+ΦΩΤΟ)  Δολιοφθορά στο φυσικό πλούτο του Αχέροντα  (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Σοκ!!! Σκοτώθηκε γνωστός κλαρινίστας – Τον πλάκωσε το τρακτέρ καθώς έκανε εργασίες στο χωράφι

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Σοκ έπαθε οι κοινωνία του Φαναρίου στο άκουσμα ότι γνωστός κλαρινίστας από το Θέμελο σκοτώθηκε σε ατύχημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Fanaripress.gr o άτυχος άντρας, καθώς έκανε εργασίες στο χωράφι του σήμερα λόγο μετά τις 9 και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του τρακτέρ.

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Καναλακίου
 
Read More »
Σοκ!!! Σκοτώθηκε γνωστός κλαρινίστας – Τον πλάκωσε το τρακτέρ καθώς έκανε εργασίες στο χωράφι Σοκ!!! Σκοτώθηκε γνωστός κλαρινίστας – Τον πλάκωσε το τρακτέρ καθώς έκανε εργασίες στο χωράφι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Στο 1st Sketch Fest Of Epirus, η εφηβική θεατρική ομάδα Παραμυθιάς

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Σας προσκαλούμε όλους στο Φεστιβάλ 1st Sketch Fest Of Epirus που παρουσιάζουν ο Δημητρης Σταρόβας και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος το Σάββατο στα Ιωάννινα στη σκηνή του θεάτρου Έκφρασης. 
Η εφηβική θεατρική ομάδα Παραμυθιάς θα "σκετσαρει" μαζι με ομάδες από όλη την Ήπειρο! 
Σας περιμένουμε όλους και ανυπομονούμε για την μεγάλη ημέρα!

Read More »
Στο 1st Sketch Fest Of Epirus, η εφηβική θεατρική ομάδα Παραμυθιάς Στο 1st Sketch Fest Of Epirus, η εφηβική θεατρική ομάδα Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Επιστολή προς την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Θέμα: Ισχύει πάντα το δίκιο του ισ-χειρότερου... (?)
Σύβοτα Θεσπρωτίας 27/09/2016

ΠΡΟΣ:
1. Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων endikeis@otenet.gr και info@ende.gr
2. Συμβούλιο της Επικρατείας και Διοικητική Δικαιοσύνη ΦΑΞ: 210-3231154
3. Διοικητικοί Δικαστές info@ddikastes.gr
4. Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος eisag@otenet.gr
5. Ελεγκτικό Συνέδριο grammatia.proedrou@elsyn.gr
6. Νομικό Συμβούλιο του Κράτους info@nsk.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας staff.branch@hellenicpolice.gr
2. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας eg_ypetha@mod.mil.gr
3. Υπουργείο Ναυτιλίας contact@yna.gov.gr
4. Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος grafeiotypoups@gmail.com
5. Στρατηγό ε.α. κύριο Φράγκο Φραγκούλη
6. Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών info@dsa.gr
7. Τρικλοποδιά triklopodia@hotmail.gr
8. thespro.gr
9. Thessbomb thessbomb@gmail.com

Με αφορμή την δημοσίευση του Zougla.gr σχετικά με την Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, (δείτε εδώ την δημοσίευση) θα ήθελα να καταγγείλω τους αρμόδιους οι οποίοι δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.

Να σας υπενθυμίσω πως στης 11/07/2016 σας είχα αποστείλει επιστολή (δείτε την εδώ δημοσιευμένη) η οποία αναφέρεται στην μη συμμόρφωση του κράτους στις αμετάκλητες δικαστικές σας αποφάσεις. Να σας θυμίσω επίσης πως όταν έγραφα για την “βόμβα” που στείλατε στην κυβέρνηση στης 01 Ιουνίου 2016 (δείτε εδώ) σας απάντησα το εξής:

“δεν έχει νόημα αυτή η επιστολή που στείλατε, γιατί όσες επιστολές ακόμα και αν στείλετε, θα τις βάλουν “το λιγότερο” στο συρτάρι”

Συνεπώς όχι είχα απλά δίκιο, αλλά επαληθεύεται η απαξίωση που δείχνει η κυβέρνηση σε σας, στην δικαιοσύνη, και λαμβάνει υπόψην της μόνο με μεροληπτική συμπεριφορά όσες αποφάσεις σας,,, την βολεύει.

Η διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Στρατιωτικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες) που ζητάνε να εκτελεστούν οι αποφάσεις σας, είναι Ντροπή για όλο τον Ελληνικό Λαό, και δεν είναι Ντροπή επειδή αυτοί οι άνθρωποι διεκδικούνε όσα παράνομα αποφάσισε το κράτος εις βάρος τους, αλλά είναι Ντροπή διότι ως ένστολοι φτάσανε σε σημείο να διαμαρτυρηθούν κατά αυτών που ακούνε εντολές και συνεχίζουν να τις εκτελούν, κατά αυτών που προσπάθησαν να τους καταστρέψουν και παρόλα αυτά κάθε μέρα έδειχναν και δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο για αυτό που έκαναν και κάνουν, είναι Ντροπή διότι δείχνει το κράτος ότι όσο μικρό ή μεγάλο είναι το έγκλημα που κατ’ εξακολούθηση πράττει, μπορούν οι υπεύθυνοι να παραμένουν ατιμώρητοι. Μα σε ποια Ελλάδα ζούμε? Για ποιους Έλληνες μιλάμε?

Τους τελευταίους μήνες, από αρχή του χρόνου έχετε στείλει 3 (τρεις) φορές “μηνύματα” στην κυβέρνηση (σίγουρα μου έχουν διαφύγει κι’ άλλα, συγχωρέσετε με, το διαδίκτυο είναι χάος)

1. 9 Φεβρουαρίου 2016. Ανακοίνωση "καταπέλτης" Δικαστών & Εισαγγελέων: "Μη ανεκτά νομοθετήματα καθ' υπόδειξη των δανειστών - Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει ως πειραματόζωο"

2. 15 Φεβρουαρίου 2016. Καταγγελία-"κεραυνός" από δικαστές προς κυβερνώντες: "Ο ελληνικός λαός έχασε δικαιώματα ενός ολόκληρου αιώνα!"

3. 1 Ιουνίου 2016. Σκληρή ανακοίνωση από δικαστές και εισαγγελείς κατά της κυβέρνησης για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων

Μέχρι πότε επιτέλους θα συνεχίσει η ατιμωρησία της προδοσίας της χώρας? Παρεμπιπτόντως αυτό που κάνει το κράτος εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ??? Για να φροντίσουν (περίθαλψη, ενδυμασίες, στέγη, δίδακτρα) όλους τους πρόσφυγες βρίσκουν χρήματα,,, αλλά παράλληλα η Ελλάδα εσωτερικά εξακολουθεί να αιμορραγεί. Και αν πει κάποιος ότι είμαι ρατσιστής κατά των προσφύγων, όχι δεν είμαι, αλλά γίνομαι ρατσιστής με αυτούς τους πολιτικούς που καταστρέφουν την χώρα μου, την χώρα σας, την χώρα που δεν τους ανήκει. Για να αποκαταστήσουν τους μισθούς,,, δεν μπορούν……

Τα έχουν ισοπεδώσει όλα, προστατεύουν τους κατά συρροή εγκληματίες που έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ παράνομα, και όταν η εφορία μου κατασχέσει το σπίτι για μερικά χιλιάρικα, επειδή αυτά θα τα χρωστάω με τα τεχνητά τους χρέη και τους υπέρογκα παράλογα φόρους που επιβάλλουν, η απόφαση του δικαστηρίου θα εκτελεστεί με αστραπιαίους χρόνους, ενώ οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε. υπέρ των απλών πολιτών και των ενστόλων,,,, κωλυσιεργεί δραματικά…

Για όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την συμπεριφορά της κυβέρνησης, να ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ τους υπεύθυνους για την αδιαφορία που δείχνουν στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και το πρόσωπο σας να γίνει ακόμα πιο σκληρό στους εγκληματίες και όχι στους βιοπαλαιστές.

“Οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να δώσουν δύναμη στο δίκαιο και έδωσαν το δίκαιο στη δύναμη…. Β. Πασκάλ”

Είστε η τελευταία μας ελπίδα…..

Με ταπεινή Συνείδηση και Εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος
Read More »
Θεσπρωτία: Επιστολή προς την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων Θεσπρωτία: Επιστολή προς την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών, μίας 40χρονης και ενός 21χρονου, που έγινε χθες (28-09-2016) αργά το βράδυ, στην Άρτα.

Για την υπόθεση, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δύο ακόμα ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 22 ετών και έναν συνεργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες αργά το βράδυ, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, στο οποίο διεξαγόταν εμποροπανήγυρη, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, επιτέθηκαν στους δύο παθόντες (πωλητές χαλιών) και με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από την 40χρονη χρηματικό ποσό.

Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του συνεχίζονται.
Read More »
Εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών Εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο ημεδαπών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 
Συνελήφθη, χθες (28-09-2016) το απόγευμα στο Λίθινο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα σε παραποτάμια περιοχή στο Λίθινο Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ο 32χρονος από τους αστυνομικούς, να καλλιεργεί σε αγροτεμάχιο δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους (1,23) και (1,63) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στην κατοχή του 32χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και αποσπάσματα φυτού κάνναβης, συνολικού βάρους (59,8) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 32χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη 32χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΩΝ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Η Π.Ε. Θεσπρωτίας προτίθεται να προβεί στην εκτέλεση του έργου για το «Σχεδιασμό, επιμέλεια και αναπαραγωγή δύο έντυπων υλικών (φυλλάδιο πολιτιστικών δια­δρομών και χάρτη πολιτιστικών διαδρομών)» για το έργο HERA - Sustainable tour­ism management of Adriatic of Adriatic heritage», ποσού 7.380,00€ και 4.719,00€ αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% με τη διαδικασία της απ'ευθείας ανάθεσης.

Το έργο « HERA -Sustainable tourism management of Adriatic of Adriatic heritage» υλοποιεί­ται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΙΡΑ ADRIATIC 2007-2013 και αφορά την ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείριση της πολιτιστικής κλη­ρονομιάς της Αδριατικής. Στο πλαίσιο των παραδοτέων του προαναφερόμενου έργου προβλέπεται η δημιουργία δύο εντύπων τα οποία θα προωθούν τις πολιτιστικές δια­δρομές της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τα οποία υπεύθυνος εταίρος είναι η Π.Ε. Θεσπρωτίας. 
 
Αναλυτικά προβλέπονται τα :

1. Σχεδιασμός, παραγωγή και εκτύπωση 16/σέλιδου τετράχρωμου εντύπου, διαστάσεων 17 cm X 24 cm σε χαρτί 150gr/m2 με καρφίτσα με θέμα πολιτιστικές διαδρομές της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Το έντυπο θα είναι τρίγλωσσο ( Ελληνική - Ιταλική και Αγγλική γλώσ­σα) και θα τυπωθεί σε 3.000 τεμάχια. 
Ο προϋπολογισμός του εντύπου ανέρχεται σε 5.951,61€ χωρίς ΦΠΑ ή 7.380,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

2. Σχεδιασμός, παραγωγή και εκτύπωση πολύπτυχου χάρτη, 2 όψεων, τετράχρωμου διαστάσεων 50 cm X 70 cm σε χαρτί 130gr/m2 με απεικόνιση των πολιτιστικών δι­αδρομών της Π.Ε.- Θεσπρωτίας. Το έντυπο θα τυπωθεί σε σύνολο 3.000 τεμαχίων εκ των οποίων 1.000 στην Ελληνική, 1.000 στην ιταλική και 1.000 στην Αγγλική γλώσσα. 
Ο προϋπολογισμός του εντύπου ανέρχεται σε 3.805,65€ χωρίς ΦΠΑ ή 4.719,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Έχοντας υπόψη τη με αρίθμ. 26/1441-22/09/2016 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου με την υποβολή σε σφραγισμένο φάκελο σχετικής προ­σφοράς που θα συνοδεύεται από το προφίλ της επιχείρησης ή το βιογραφικό ση­μείωμα φυσικού προσώπου, μέχρι και την 3η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.00 πμ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσπρωτίας
Θωμάς Πιτούλης
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Τρεις και ο κούκος στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016Στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας, την Κυριακή 25/9 στο "Πάνθεον", σε ανοιχτή εκδήλωση, έγινε η παρουσίαση των προσυνεδριακών κειμένων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, για το 2ο Συνέδριο, από το μέλος της ΚΕ και της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου σ. Πέτρο Καλκανδή.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlZydUv28C2-hz6V1pPkLDRNveT4LCa9qDKXox-fmCw7IOjmO7tNlSzQjyq9Mcd67_Z2ST0UEAQLIG2rv-u_IBnGDoB3L1xcrt6NRadyFUSwzCAd4ZXmnUTOvsq0-kZGajpO_F4OEqZmjT/s640/20160925_114650.jpg
Αίσθηση προκάλεσε η μικρή συμμετοχή του κοινού, καθώς ο αριθμός των παρευρισκομένων, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών του κυβερνητικού κόμματος , δεν ξεπερνούσε τα 25 άτομα.

Δείτε το βίντεο από το sivota news


Read More »
Τρεις και ο κούκος στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Τρεις και ο κούκος στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Την Δευτέρα ο αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ θα πραγματοποιήσει αγιασμό την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 4:45 μμ , στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς 2016-2017. Καλούνται οι αθλητές όλων των τμημάτων και τα μέλη του συλλόγου(γονείς) να παραστούν στον αγιασμό.
Read More »
ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Την Δευτέρα ο αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Την Δευτέρα ο αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

6α γενέθλια για το Vespa Club Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Το Σάββατο 01/10/2016 το vc igoumenitsa γιορτάζει τα 6 γενέθλια του στις 2:00 μ.μ. στο cafe Medley στον πεζόδρομο.
Read More »
6α γενέθλια για το Vespa Club Ηγουμενίτσας 6α γενέθλια για το Vespa Club Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Συγκλονιστική αφήγηση: Έτσι έζησα την σφαγή των 49 στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

 
 
O Γιώργος Απέργης είναι γιος του τότε προϊσταμένου των τότε ΕΛΤΑ Παραμυθιάς (ΤΤΤ ταχυδρομείο, τηλέφωνο, τηλέγραφος) και εξιστορεί τα γεγονότα όπως τα έζησε τις αποφράδες εκείνες ημέρες, όταν οι Γερμανοί με την συνεργασία των Μουσουλμάνων αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων, σκότωσαν 58 Έλληνες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς με τους 49 να εκτελούνται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου του 1943:

Κάπου ανάμεσα στα άπειρα τραγικά γεγονότα της κατοχικής περιόδου παραμένει λησμονημένο και αποσιωπούμενο ένα γεγονός σημαδιακό για την ιστορία της Ηπείρου στα χρόνια της κατοχής. Η σφαγή των προκρίτων της Παραμυθιάς (όπως ονομάζεται στα κατοπινά χρόνια). Ήταν η εποχή που οι Γερμανοί ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο της Ελλάδος μετά την παράδοση της Ιταλίας και ανάμεσα τους τον έλεγχο της Ηπείρου.

Λίγο έξω από την Παραμυθιά ένα γερμανικό απόσπασμα (περί τα εικοσιπέντε άτομα) γύρναγε από ανιχνευτική αποστολή. Στη στροφή του φιδωτού δρόμου ένα πολυβόλο κελάηδησε. Έξι Γερμανοί έπεσαν επί τόπου. Οι αντάρτες που έστησαν την ενέδρα, λάκισαν αμέσως.

Tην επομένη, μια όμορφη μέρα και ενώ η ζωή κυλούσε αργά στην μικρή Παραμυθιά μια οχλοβοή σηκώθηκε ξαφνικά και αναστάτωσε την κωμόπολη. Μια γερμανική φάλαγγα έζωσε από παντού την περιοχή και απέκλεισε όλες τις διόδους από και προς την Παραμυθιά. Χαλασμός ακολούθησε. Ο κόσμος αισθανόμενος το κακό πανικοβλήθηκε. Oι Γερμανοί κάνουν μπλόκο! Μέσα στο πανικό όμως, πανάρχαιες αταβιστικές συνήθειες ξύπνησαν από μακροχρόνιο λήθαργο .Έτσι οι κάτοικοι, οι απλοί αγρότες το πρώτο που σκέφτηκαν ήταν να σώσουν τις αρχές του χωριού, τους προκρίτους, με τον αρχαίο σεβασμό προς τις κεφαλές της κοινωνίας.

“Κύριε προϊστάμενε, πρέπει να κρυφτείτε” είπαν δυο απλοί Ηπειρώτες στον νεότατο προϊστάμενο των TTT (ταχυδρομείο, τηλέφωνο, τηλέγραφος) – και πατέρα του υπογράφοντος. Τον οδήγησαν στη εκκλησία όπου κάτω από την Άγια Τράπεζα υπήρχε μια κρύπτη, απομεινάρι άλλων σκοτεινών εποχών.

Οι Γερμανοί όμως δεν άρχισαν τις συλλήψεις αμέσως. Ίσως γιατί περίμεναν να ξεθαρρέψει ο κόσμος. Ίσως γιατί κάτι άλλο περίμεναν. Και αυτό το κάτι άλλο δεν άργησε να φανεί. Ήταν ένα μπουλούκι από κουκουλοφόρους Τσάμηδες, με την στολή της πολιτοφυλακής των Τσάμηδων.

Ήταν αυτοί που θα υπεδείκνυαν στους Γερμανούς κατακτητές τα πρόσωπα που έπρεπε να εκτελεστούν. Και τότε το κακό άρχισε. Το προσωπικό του σταθμού TTT είχε καταφύγει σύσσωμο (τρία άτομα) σε ερημικό σπίτι για να κρυφτεί. Παρακολουθούν κρυμμένοι απέναντι το σπίτι του Γενικού Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης Ηπείρου. Δυο Γερμανοί και δυο Τσάμηδες κτυπούν την πόρτα. Εμφανίζεται η γυναίκα του επιθεωρητή, έγκυος στον όγδοο μήνα, στην πόρτα. Ρωτούν να μάθουν που είναι ο Επιθεωρητής (διερμηνέας ένας Τσάμης). Αυτή απαντά πως δεν ξέρει. Δυο υποκόπανοι σηκώνονται και κτυπούν την γυναίκα στην κοιλιά και στο πρόσωπο. Πέφτει κάτω. Ο επιθεωρητής κρυμμένος σε σοφίτα στο σπίτι, βγαίνει να σώσει την γυναίκα του. Τον πιάνουν. Μετά ζώνουν το ερημόσπιτο. Ετοιμάζονται να σπάσουν την πόρτα, όταν ένας Γερμανός έρχεται να τους πει ότι πιάσαν και τους εξήντα που ήθελαν. Οι Γερμανοί λένε ότι θα τους μεταφέρουν για ανάκριση. Ο επιθεωρητής ένας λεβέντης άντρας λέει στους συγκρατούμενους του ότι πάνε να τους χαλάσουν.

Σκίζουν τα ατομικά τους έγγραφα κατά την μεταφορά τους με καμιόνια και μετά αποφασίζουν να το σκάσουν. Ρίχνονται στους φρουρούς και πηδάν από τα καμιόνια. Μερικοί τα κατάφεραν. Ο επιθεωρητής δεν μπόρεσε. Λίγα μέτρα πριν την ελευθερία μια ριπή αυτομάτου τον γάζωσε.

Το γεγονός της σφαγής δεν είναι απομονωμένο από τα γενικότερα δρώμενα της περιόδου εκείνης. Τα συμπεράσματα δεν είναι απλά καθώς υπάρχουν λεπτομέρειες που το φωτίζουν. Οι περισσότεροι των εκτελεσμένων ανήκαν στον ΕΔΕΣ και οι αντάρτες που χτύπησαν τους Γερμανούς ήταν Ελασίτες.

Πολλοί ιστορικοί υποστήριξαν ότι μια από τις πιο πετυχημένες στρατηγικές του ΕΛΑΣ στον πόλεμο που εξαπέλυσε έναντι κάθε εθνικής ομάδος ήταν και η παραπάνω, να δημιουργεί επεισόδια έξω από περιοχές μη ελεγχόμενες από αυτόν και να αφήνει την καταστροφή τους στους Γερμανούς, δρέποντας αργότερα τους καρπούς.

Όσο για τους Τσάμηδες, αυτά τα φίδια που τόσο καιρό έτρεφε η Ελλάδα στον κόρφο της και που έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο στον πόλεμο, το δικαστήριο εγκληματιών πολέμου στα Γιάννενα που συστήθηκε μετά την απελευθέρωση, εξέδωσε 5500 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους (ερήμην) οι περισσότερες εις θάνατον, σε σύνολο πληθυσμού 22000.
 
Read More »
Συγκλονιστική αφήγηση: Έτσι έζησα την σφαγή των 49 στην Παραμυθιά Συγκλονιστική αφήγηση: Έτσι έζησα την σφαγή των 49 στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας από το παραλιακό μέτωπο καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ,έχει έγγραφα και δημόσια, ζητήσει την συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας με θέμα την διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας δύο φορές, στις 06/09/16 και 23/09/16. Αντί για αυτό ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΟΛΗΓ Α.Ε. προτίμησαν να απαντήσουν με συνέντευξη τύπου και όχι σε συνεδρίαση του Δ.Σ..

Με αυτήν τους την ενέργεια:

1. Δείχνουν την απαξίωση τους απέναντι στο Δ.Σ, που δεν τιμά ούτε τον Δήμαρχο κ. Λώλο ούτε τον κ. Νταή εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο. Προτίμησαν την σιγουριά μια συνέντευξης παρά την συζήτηση και τον αντίλογο σε μια συνεδρίαση του Δ.Σ..

2. Αυτά που ειπώθηκαν δίνουν μια ψεύτικη εικόνα της κατάστασης με σκοπό τον εφησυχασμό και την αναμονή μέσα στην γενικότερη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ (υπομονή ,βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο, θα λυθούν τα προβλήματα κλπ). Ταυτόχρονα δόθηκαν υποσχέσεις για άμεσες λύσεις που είναι αμφίβολο ότι θα υλοποιηθούν αλλά και αν γίνουν θα αποτελούν «το τυράκι για να μην δούμε την φάκα». Έτσι:
 
Ο κ. Νταής απέκλεισε την ιδιωτικοποίηση της χερσαίας ζώνης και αναρωτήθηκε από πού η Λ.Σ. αντλεί την πληροφόρηση της ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. ιδιωτικοποιείται. Mάλιστα μας κατηγόρησε για κινδυνολογία. Φαίνεται ότι διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόεδρος της Α.Ε. δεν γνωρίζει ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. ανήκει στον ΤΑΙΠΕΔ και ότι ο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει πλέον στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΊΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, του οποίου μάλιστα η Διοίκηση θα είναι διορισμένη από την Ε.Ε. Ότι τα έσοδα του θα προέρχονται από ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και θα πηγαίνουν για συγκεκριμένο σκοπό ,την αποπληρωμή του χρέους.
 
Δεν γνωρίζει ίσως ότι τα λιμανάκια σε Πλαταριά και Σύβοτα άλλαξαν χρήση με υπουργική απόφαση από αλιευτικά καταφύγια σε τουριστικά, ενώ το Δ.Σ. Ηγουμενίτσας είχε αποφασίσει το αντίθετο. Αγνοεί ίσως, τις δηλώσει Πιτσιώρλα για αξιοποίηση δικτύου μαρίνων και υδατοδρομείων στην περιοχή ,και ότι όταν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μιλά για αξιοποίηση, ως γνωστόν εννοεί ιδιωτικοποίηση.

3. Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις του κ. Νταή έχουν τόση αξία όσο και οι αντίστοιχες δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα (π.χ. κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση συντάξεων κλπ). Έτσι:
Η εκτίμηση του ότι το Δρέπανο δεν θα το διεκδικήσει η ΟΛΗΓ Α.Ε., μόνο σαν προσωπική του άποψη μπορεί να ισχύει. Θέση που καλλιεργεί την αναμονή και την επανάπαυση. Γιατί το Δρέπανο, όπου ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει επενδύσει (κάμπινγκ, κεντρικό κλπ), όπου χιλιάδες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής απολαμβάνουν χωρίς να πληρώσουν το μπάνιο τους, αποτελεί τουριστικό φιλέτο. Το δε ΤΑΙΠΕΔ δεν δημιουργήθηκε για να παραχωρεί φιλέτα στους Δήμους αλλά το αντίθετο, να ξεπουλά δημόσια περιουσία σε ιδιώτες επενδυτές.
 
Τόσο κ. Λώλος όσο και ο κ. Νταής μίλησαν για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει στην ΟΛΗΓ Α.Ε. να δώσει ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ στον Δήμο από την χρήση του λιμανιού. Ο κ. Νταής το εξειδίκευσε μάλιστα, ότι το ενοίκιο που η Α.Ε. δίνει σήμερα στο κράτος, θα δίνεται μελλοντικά στον Δήμο. Εδώ πια αναρωτιόμαστε ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ!!!!

1. Γιατί είναι γνωστόν ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ και όχι από το κράτος, άρα και τα οικονομικά του.

2. Η ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει βγει ήδη στο σφυρί. Ο ιδιώτης καπιταλιστής που θα την αποκτήσει, θα αναλάβει και τέτοια υποχρέωση;

3. Από ποιο κεντρικό κράτος άραγε περιμένουν τέτοια μεταχείριση; Από αυτό που έχει περικόψει κατά 60% την επιχορήγηση στους δήμους , από αυτό που ενώ έχει εισπράξει για λογαριασμό τους 11 δις ευρώ , δεν τους τα αποδίδει; Ξέχασαν το οικονομικό παρατηρητήριο για τους Δήμους και τον κόφτη;
 
Τόσο ο κ. Λώλος όσο και ό κ. Νταής ανέφεραν ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην ΟΛΗΓ Α.Ε. θα λύσει μια σειρά χρονίζοντα προβλήματα, αφού πλέον δεν θα θεωρείται «ορφανή» η περιοχή. Λεφτά έχει μπόλικα η Α.Ε. έτσι μπορεί να ελπίζουμε σε ανάπλαση του χώρου στο βόρειο τμήμα που έχει τα χάλια του (π.χ. κάγκελα). 
 
Ξέχασαν όμως και οι δύο να αναφέρουν ότι ένα μεγάλο τμήμα αυτού του χώρου προορίζεται από την Α.Ε. για κατασκευή μαρίνας. Άρα δεν θα αποδοθεί στο Δήμο. 
Κατά συνέπεια ,με βάση τα προσχέδια, ο χώρος στα γηπεδάκια του τένις και μέρος του ποδηλατοδρόμου (μπροστά από τα ΤΕΙ) θα ανήκουν στην ΟΛΗΓ Α.Ε. 
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τον αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας από την ελεύθερη πρόσβαση και τη δωρεάν χρήση, για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην ξεκούραση, την αναψυχή, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Αυτές δε τις δαπάνες ,πρέπει να τις εγκρίνει και το ΤΑΙΠΕΔ μια και η ΟΛΗΓ Α.Ε. λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ,όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο κ. Νταής.
 
Θα συμφωνήσουμε ότι το νομικό πλαίσιο είναι δαιδαλώδες. Ας αγωνιστούμε λοιπόν να το αλλάξουμε. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες αποδείξανε ότι όταν πρόκειται για αντιλαϊκά μέτρα οι νόμοι αλλάζουν και μάλιστα με ”fast track” διαδικασίες. Πολυπλοκότητα υπάρχει όταν πρόκειται για φιλολαϊκά μέτρα.
 
Ο κ. Νταής στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η Διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. παίρνουν την ευθύνη της στήριξης και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τους διόρισε σε αυτήν την θέση. 
 
Ο κ. Λώλος στέλεχος της Ν.Δ., όμως σαν εκλεγμένος Δήμαρχος, πρέπει να δώσει λόγο σε αυτούς που τον ψήφισαν. Άσχετα αν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρίσκουν στις ιδιωτικοποιήσεις και όχι μόνον. (βλέπε δελτίο τύπου του ΣΕΒ) είναι υποχρεωμένος να δώσει λόγο στο Δ.Σ..
 
Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τα σχέδια της ΟΛΗΓ Α.Ε. στο γραφείο του Δημάρχου και να μην ενημερώνεται το Δ.Σ.(έστω και αν είναι προσχέδια).
 
Είναι απαράδεκτο να συζητά ο Δήμαρχος με την ΟΛΗΓ Α.Ε. τον σχεδιασμό της χερσαίας ζώνης και να μην υπάρχει από το Δ.Σ. συγκεκριμένη πρόταση τι ακριβώς διεκδικεί Δήμος.
 
Τέλος οι αναφορές τους στον Δήμο της Πάτρας θυμίζουν την λαϊκή ρήση ότι «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Όσο και αν είναι δεν είναι συνηθισμένο, υπάρχουν Δημοτικές Αρχές που αγωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα. Τέτοια είναι και αυτή της Πάτρας ,όπου οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στον Δήμο μαζί με τον λαό ,δίνουν την δική τους μάχη για το παραλιακό μέτωπο. Για αυτό και είναι «ένα βήμα μπροστά» όπως ομολόγησε τελικά ο Δήμαρχος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», άλλη μια φορά, ζητά το αυτονόητο αλλά και αναγκαίο, δηλαδή την ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του Δ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ με θέμα : «Διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας με παράλληλη διεκδίκηση πόρων για την συντήρηση και αξιοποίηση αυτής. Μεθόδευση της διεκδίκησης αυτής με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί Τους Μ.Φ., τα Σωματεία να ζητήσουν ενημέρωση για την χερσαία ζώνη και το “master plan” της ΟΛΗΓ Α.Ε. Καμιά επανάπαυση από τις δηλώσεις Λώλου – Νταή. Να οργανώσουμε από τώρα τον αγώνα μας.

1. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
2. Για λιμάνι λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων.
3. Να αποδοθεί χερσαία ζώνη στους Δήμους.
4. Για έργα ανάπλασης της χερσαίας ζώνης με κρατική χρηματοδότηση.

Ηγουμενίτσα 27/09/2016
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας από το παραλιακό μέτωπο καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσα: Αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας από το παραλιακό μέτωπο καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Θέσεις Εργασίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (Ν. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου – Δυτ.Μακεδονίας ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δώδεκα (12) άτομα,οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 29/09/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 42/2016

Read More »
Θέσεις Εργασίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (Ν. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας) Θέσεις Εργασίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (Ν. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Πλεσίβιτσα 1932, ο φόνος του Μέρου…

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Από την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ του πατριάρχη των Θεσπρωτών δημοσιογράφων Γ. Βουγίδη


ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Read More »
Πλεσίβιτσα 1932, ο φόνος του Μέρου… Πλεσίβιτσα 1932, ο φόνος του Μέρου… Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Παραμυθιά: Με λαμπρότητα η λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού γιόρτασε το βράδυ της Τετάρτης η Παραμυθιά.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ Τίτου καθώς και στην λιτάνευση του ιερού Λειψάνου που ακoλούθησε, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:

O Αντιπεριφερχής Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Πάργας, Σταυρούλα Μπραΐμη, Ιωάννης Λώλος, και Αντώνης Νάστας αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κοινοτικών Ενισχύσεων Νικόλας Κάτσιος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο διοικητής του 628 ταγματος πεζικού Αντισυνταγματάρχης Κολιός Βασίλειος, ο λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αντιπλοίαρχος Αντώνης Μάζης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, o διοικητής του τάγματος εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας Ταγματάρχης Ελευθέριος Βάντζος, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς Αστυνόμος Χρήστος Γρίβας, ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής Παραμυθιάς Πυραγος Ευάγγελος Μπέλλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος πιστών.

Δειτε στο βιντεο της paramythia-online.gr που ακολουθει, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου
Read More »
Παραμυθιά: Με λαμπρότητα η λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου (+ΒΙΝΤΕΟ) Παραμυθιά: Με λαμπρότητα η λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


http://www.dimossouliou.gov.gr/images/Photo_articles/ampel_proin.png
Read More »
Θεσπρωτία: Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου Θεσπρωτία: Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αποστακτική περίοδος 2016

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016


http://www.dimossouliou.gov.gr/images/Photo_articles/apostaktiki_2016.png
Read More »
Θεσπρωτία: Αποστακτική περίοδος 2016  Θεσπρωτία: Αποστακτική περίοδος 2016 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Πρόσληψη 2 βρεφονηπιοκόμων στο Δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

http://www.filiates.gr/images/news/proslipseis/SOX1A-2016_okpppadhf/sel1.png
http://www.filiates.gr/images/news/proslipseis/SOX1A-2016_okpppadhf/sel2.png
Read More »
Πρόσληψη 2 βρεφονηπιοκόμων στο Δήμο Φιλιατών Πρόσληψη 2 βρεφονηπιοκόμων στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες