4.000€ για διαφήμιση του ΟΛΗΓ στην ...ορεινή Άρτα

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
4.000€ για διαφήμιση του ΟΛΗΓ στην ...ορεινή Άρτα


4.000€ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να διαθέσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, για να διαφημιστούν οι δραστηριότητες της ΟΛΗΓ ΑΕ και τα αξιοθέατα της Θεσπρωτίας στην ... ορεινή Άρτα.

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτό το έγγραφο της εταιρείας ART TV ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις, με το οποίο αιτήθηκε την διάθεση ποσού 4.000 ευρώ για την προβολή τηλεοπτικού σποτ, αναφερόμενου στις εν γένει δραστηριότητες της ΟΛΗΓ ΑΕ και σε αξιοθέατα της Θεσπρωτίας. 

Η καταβολή του ποσού θα γίνει τμηματικά σε δύο δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη με την έγκριση της απόφασης και η δεύτερη στο τέλος του έτους.

Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, επικαλούνται ακόμα και την τρέχουσα πανδημία και πως εξαιτίας αυτής κρίνεται αναγκαία η προβολή του Οργανισμού μέσω των ΜΜΕ, ώστε επικοινωνιακά να διατηρηθεί η επαφή με τους χρήστες του λιμένα.

Από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος δήλωσαν πως απέχουν τα μέλη του ΔΣ κ. Αθανάσιος Λιάγκος και Χάρης Τσάτσας, ενώ μειοψήφησε ο κ. Δημήτριος Καρώνας, εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΟΛΗΓ ΑΕ.

Υ.Γ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το ίδιο ενδιαφέρον και τις ίδιες αποφάσεις θα λάβει το ΔΣ της ΟΛΗΓ και σε τυχόν παρόμοια αιτήματα, από τα υπόλοιπα περιφερειακά κανάλια της Ηπείρου, αλλά και από τις τοπικές εφημερίδες και ενημερωτικά site.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση της ΟΛΗΓ Α.Ε.

 
Read More »
4.000€ για διαφήμιση του ΟΛΗΓ στην ...ορεινή Άρτα 4.000€ για διαφήμιση του ΟΛΗΓ στην ...ορεινή Άρτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Βρετανία: 936 νεκροί από τον κορωνοϊό σε μία ημέρα

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Βρετανία: 936 νεκροί από τον κορωνοϊό σε μία ημέρα


Αύξηση συνεχίζει να σημειώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού και των νεκρών από την ασθένεια στη Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα, Τετάρτη, καταγράφηκαν 936 θάνατοι εξαιτίας του ιού, με τον συνολικό αριθμό νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον στους 7.095.

Από το σύνολο των νεκρών, 828 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομεία της Βρετανίας, ενώ 70 ασθενείς κατέληξαν στη Σκωτία, 33 στην Ουαλία και πέντε στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι 46 από τους θανόντες είχαν ηλικίες από 35 ως 96 ετών και δεν έπασχαν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων σημειώθηκε στο Λονδίνο, με 201 θανάτους.
Read More »
Βρετανία: 936 νεκροί από τον κορωνοϊό σε μία ημέρα Βρετανία: 936 νεκροί από τον κορωνοϊό σε μία ημέρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα - στους 83 οι νεκροί

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα - στους 83 οι νεκροίΤην εμφάνιση 52 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 1884. Την ίδια ώρα, οι νεκροί στην χώρα μας είναι στους 83.

Για το θέμα της χρήσης μάσκας ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ με την χρήση της και την επαναχρησιμοποίηση μπορεί να μολυνθείς αν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου. Η πιο σωστή προφύλαξη όπως είπε είναι η υγιεινή των χεριών. Έκανε επίσης την σύσταση να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Όπως τόνισε επίσης ο ΠΟΥ δεν ήταν ξεκάθαρος για την χρήση της μάσκας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι παραμένουμε στην φάση του μετριασμού της εξάπλωσης της νόσου με την φυσική απόσταση.

Έκανε γνωστό, επίσης, ότι μια γιατρός σε ΜΕΘ στο Θριάσιο νοσοκομείο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και ελέγχονται άλλοι 40 υγειονομικοί.
Read More »
Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα - στους 83 οι νεκροί Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα - στους 83 οι νεκροί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Δείτε πως θα διαμορφωθεί το πρώην OSTRIA (σχεδιάγραμμα)

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Δείτε πως θα διαμορφωθεί το πρώην OSTRIA (σχεδιάγραμμα)


Read More »
Δείτε πως θα διαμορφωθεί το πρώην OSTRIA (σχεδιάγραμμα) Δείτε πως θα διαμορφωθεί το πρώην OSTRIA (σχεδιάγραμμα) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Δείτε πως θα διαμορφωθεί το πρώην SOHO (σχεδιάγραμμα)

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Δείτε πως θα διαμορφωθεί το πρώην SOHO (σχεδιάγραμμα)Read More »
Δείτε πως θα διαμορφωθεί το πρώην SOHO (σχεδιάγραμμα) Δείτε πως θα διαμορφωθεί το πρώην SOHO (σχεδιάγραμμα) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Ο Θωμάς Δημητρίου για τα καταστήματα του Δρεπάνου

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Ο Θωμάς Δημητρίου για τα καταστήματα του ΔρεπάνουΣτις 3-4-2020 το Δ.Σ. της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ με τις με αριθμό 47 και 48 αποφάσεις της που τις ανάρτησε στη «Διαύγεια» στις 6-4-2020, θα διενεργήσει πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 4-5-2020 για τα δύο αναψυκτήρια στην παραλία του Δρεπάνου επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος. 

Οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Δημάρχου που ζήτησε την ακύρωση της δημοπράτησης, γιατί διαφορετικά θα θεωρήσει τις ενέργειες της ΟΛΗΓ ΑΕ “casus belli ” δηλαδή «αιτία πολέμου» και προειδοποίησε ότι θα παραπέμψει το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο! 

Ας δούμε, πως έφθασαν τα πράγματα ως εδώ. 

Σε συνεννόηση πάντα με το Δήμο οι προηγούμενες διοικήσεις της ΟΛΗΓ ΑΕ εργάστηκαν για την απόδοση της Χερσαίας Ζώνης σ’ αυτόν. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Δήμαρχο και τον Οργανισμό Λιμένος, μοναδική ενέργεια που απομένει να γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απόδοση της Χερσαίας Ζώνης είναι η οριοθέτηση του αιγιαλού. 

Όμως στη διαδικασία της οριοθέτησης υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την ΟΛΗΓ ΑΕ, από την Κτηματική Υπηρεσία και από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. 

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός κ. Πλακιωτάκης κατά την επίσκεψή του πριν από λίγο καιρό στο Δημαρχείο της πόλης συνοδευόμενος και από την ηγεσία του Οργανισμού, η οποία ασφαλώς θα τον είχε ενημερώσει και για τα σχέδιά της, περιχαρής μας περιέγραψε ως επικείμενη την απόδοση της Χερσαίας Ζώνης στο Δήμο. 

Σύντομα όμως μετά την επίσκεψη του Υπουργού, η ΟΛΗΓ ΑΕ επέλεξε να δρομολογήσει διαφορετικά τις εξελίξεις σχετικά με τη Χερσαία Ζώνη. 

Συγκεκριμένα με την με αριθμό πρωτοκόλλου 1868/17-2-2020 απόφασή της, συστήνει επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης πρόχειρου διαγωνισμού για ανάθεση του έργου με τίτλο «Εργασίες επισκευής κτισμάτων Δρεπάνου» και στις 18-3-2020 επέλεξε τον εργολάβο που ανέλαβε την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. 

Επομένως η δημοπράτηση των δυο αναψυκτηρίων ετοιμαζόταν μεθοδικά τουλάχιστον από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι εργασίες επισκευής των κτισμάτων των αναψυκτηρίων θα έπρεπε να προβληματίσουν τη Δημοτική Αρχή που όφειλε να ζητήσει ενημέρωση για τις προθέσεις της ΟΛΗΓ ΑΕ με την οποία έχει συνάψει και μνημόνιο συνεργασίας. Εξάλλου με κάθε ευκαιρία ο Δήμαρχος μας υπενθύμιζε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Οργανισμού Λιμένος, «για το καλό της πόλης». 

Εκτός αν η Δημοτική Αρχή ήταν ενήμερη για τις προθέσεις του Οργανισμού, η δε όψιμη αντίδρασή της οφείλεται σε αθέτηση κάποιας άτυπης ενδεχομένως συμφωνίας για τη διαχείριση και την εκμετάλλευση της Χερσαίας Ζώνης και για το ποιός θα εισπράττει εν τέλει τα χρήματα. 

Οι εσπευσμένες ενέργειες της ΟΛΗΓ ΑΕ να προχωρήσει στη δημοπρασία για την εκμετάλλευση των αναψυκτηρίων κατά 3+3 έτη, οδηγούν αφ’ ενός στην υπέρβαση του χρονικού ορίζοντα τον οποίο έχει θέσει η σημερινή κυβέρνηση για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού και αφ’ ετέρου προσθέτει υπεραξία στο υπό παραχώρηση αντικείμενο. Γιατί στη περίπτωση που θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, θα παραχωρηθούν και τα δημοπρατούμενα αναψυκτήρια στον ιδιώτη επενδυτή και αντί να εισπράττει ο Δήμος τα ενοίκια όπως επιθυμούμε, θα τα εισπράττει ως προίκα ο ιδιώτης. 

Η ΟΛΗΓ ΑΕ είναι μία ανώνυμη εταιρία Δημοσίου συμφέροντος. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψη ότι η διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού στη συγκυρία των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία, με το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την προβλεπόμενη κάκιστη χρονιά για το τουρισμό δεν θα έχει την συμμετοχή και τον ανταγωνισμό που θα είχε αν διεξάγονταν υπό κανονικές συνθήκες. Έτσι θα δεσμευτεί για μία εξαετία με χαμηλά έσοδα ενοικίων πράγμα που αποβαίνει τελικά σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. 

Ακόμη και με όρους αγοράς και επενδύσεων η κίνηση του Οργανισμού δεν φαίνεται λογική αλλά μάλλον γίνεται με τη λογική, ότι η κρίση σε κάποιους φέρνει ευκαιρίες. 

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» απαιτεί: 

α) Από την ΟΛΗΓ ΑΕ 
· να ακυρώσει αμέσως τους δύο διαγωνισμούς που έχει προκηρύξει. 
· Να επισπεύσει, σε συνεργασία με το Δήμο και το ΥΝ&ΝΠ την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την απόδοση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στο Δήμο. 

β) Από το Δήμο Ηγουμενίτσας 
· Να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ και τις όποιες αναθεωρήσεις αυτού. 
· Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα που προέκυψε. 

Η σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη για τόσο σοβαρά ζητήματα και δεν πρέπει να εκτοξεύεται ως απειλή έναντι ουδενός. 

Για την «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» 
Θωμάς Δημητρίου 
Δημοτικός Σύμβουλος
Read More »
Ο Θωμάς Δημητρίου για τα καταστήματα του Δρεπάνου Ο Θωμάς Δημητρίου για τα καταστήματα του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Πέντε νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 8 Απριλίου)

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Πέντε νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 8 Απριλίου) Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Τετάρτη 8 Απριλίου ) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής: 

A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται τα δύο θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει βελτίωση. 
· Το δεύτερο αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης. 
2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι βελτιωμένος. 
· Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του και ο οποίος είναι σταθερός. 
· Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε. 
3. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα τρία νέα δείγματα. Τα εξήντα δύο που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου ήταν αρνητικά. Ένα δείγμα που στάλθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν θετικό. Το περιστατικό, ύστερα από την εκτίμηση της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένει σε καραντίνα στην οικία του στην Κέρκυρα και βρίσκεται υπό παρακολούθηση . 

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι όλα αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση. 
· Από το σύνολο των εκατόν έντεκα (111) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα δέκα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν δέκα επτά νέα δείγματα για εξέταση . 
· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2. 
· Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2. 
· Λήφθηκε ένα δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκο απομόνωση και αναμένεται αποτέλεσμα. 
· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020. 

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Τα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν χθες ήταν αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση . 
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι εννέα (29) δείγματα προς εξέταση, τα είκοσι τέσσερα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα πέντε ανωτέρω. 

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.
Read More »
Πέντε νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 8 Απριλίου) Πέντε νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 8 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Απάντηση της ΟΛΗΓ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Παρέμβαση Πιτούλη για το Δρέπανο

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Απάντηση της ΟΛΗΓ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Παρέμβαση Πιτούλη για το ΔρέπανοΘΕΜΑ : «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤ. ΕΙΣΕΡΧ. 3660/7-4-2020 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ» 
Κύριε Δήμαρχε,
Από της λήψης των καθηκόντων μας (Οκτώβριος 2019) μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε ένα εξάμηνο περίπου, επί της χερσαίας ζώνης της ΔΕ Ηγουμενίτσας, έχουμε προβεί στις κάτωθι εργασίες:
-Βάψιμο πυλώνων φωτισμού κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντίστασης
-Ανάπλαση χώρου του πάρκου Ηρώων
-Τοποθέτηση δύο παιδικών χαρών
-Καθαρισμός ποδηλατοδρόμου 
-Αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων
-Συντήρηση πρασίνου
-Επισκευή και επαναλειτουργία σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της χ.ζ.
- Συντήρηση μνημείων στο πάρκο Ηρώων και στην περιοχή του Πάνθεον
-Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων 
-Επισκευή των δύο καταστημάτων στην παραλία του Δρεπάνου ( πρώην Soho & Ostria)
-Χορηγία προς τον Δήμο υλικών για διαγραμμίσεις οδών.

Παράλληλα, πραγματοποιούμε έργα και στις λοιπές δημοτικές ενότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας, επί της χερσαίας ζώνης Πλαταριάς και Συβότων, καθώς και έργα επί της χερσαίας ζώνης του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Για όλα τα παραπάνω, αν και καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες θετικών σχολίων της κοινής γνώμης, από πλευράς σας, μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε λάβει ούτε ένα τυπικό ευχαριστήριο, έστω και τηλεφωνικά, για τα όσα προσφέρουμε στον Δήμο σας και στους ΠΟΛΙΤΕΣ της Ηγουμενίτσας. 
Ούτε βέβαια έχουμε λάβει επιστολή, με την οποία να μας αποτρέπετε από την εκτέλεση όλων των παραπάνω εργασιών ενόψει της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στον Δήμο, ή την μη κάλυψη των εξόδων συντήρησης και καθαριότητας της περιοχής αυτής.
Προς έκπληξή μας, λάβαμε σήμερα την επιστολή σας, με την οποία μας ζητάτε να ακυρώσουμε τη διαδικασία δημοπράτησης των δύο καταστημάτων στην παραλία Δρεπάνου. 
Και αναρωτιόμαστε, πώς ακριβώς εμποδίζεται η διαδικασία μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης προς το Δήμο Ηγουμενίτσας εξαιτίας της δημοπράτησης των δύο αυτών καταστημάτων; 
Έχετε διαβάσει τους όρους των διακηρύξεων και καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι εμείς αίφνης αλλάξαμε άποψη και επιθυμούμε την μη απόδοση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο; 
Ασφαλώς και όχι, αντίθετα επιλέξατε εσφαλμένα την οδό της δημοσιοποίησης της άνευ λόγου εναντίωσής σας, χωρίς προηγουμένως να μεριμνήσετε να ενημερωθείτε. 
Η διαδικασία δημοπράτησης, όπως και όλες οι εργασίες που έχουμε πραγματοποιήσει, ασφαλώς και δεν κωλύουν την διαδικασία μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης. 
Σημειωτέον, η χερσαία ζώνη, επί δικής σας θητείας επανήλθε στην ΟΛΗΓ ΑΕ και εμείς είμαστε, και ήμασταν από την αρχή της θητείας μας, αρωγοί στην άμεσή απόδοσή της στο Δήμο Ηγουμενίτσας, εκκινώντας πρώτοι εμείς τη διαδικασία μεταβίβασής της. 
Υπάρχουν οι συναντήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία και η αποστολή εγγράφων και διαψεύστε μας δημόσια, εάν κάπου κάνουμε λάθος. 
Με την παρούσα σας αποστέλλουμε το κείμενο των δύο διακηρύξεων, όπου και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μνεία συνέχισης της παραχώρησης μεταξύ των αναδόχων και του Δήμου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.
Το κύριο μέλημά μας ήταν και είναι να μην μείνουν τα καταστήματα αυτά κλειστά για ένα ακόμη καλοκαίρι, όπως γίνεται τόσα χρόνια, εν αναμονή της μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης. 
Και για το λόγο αυτό δεν θα ακυρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση".


Η απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας να προχωρήσει στην εκμίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου και η κόντρα που ξέσπασε με το δήμο Ηγουμενίτσας, προκάλεσε και την αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε πως:
"Κανένας διορισμένος παράγοντας δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον εκλεγμένο δήμαρχο μιας πόλης. Σε όποια απόφαση και εάν λάβει ο δήμος Ηγουμενίτσας, θα με βρει συμπαραστάτη του, χωρίς να διστάσω ούτε λεπτό να συγκρουστώ με οποιονδήποτε και εάν χρειαστεί".
Read More »
Απάντηση της ΟΛΗΓ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Παρέμβαση Πιτούλη για το Δρέπανο Απάντηση της ΟΛΗΓ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Παρέμβαση Πιτούλη για το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Δύο νεαροί είχαν κατακλέψει σχολικό συγκρότημα

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Δύο νεαροί είχαν κατακλέψει σχολικό συγκρότημα Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών που έγιναν σε σχολικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. 

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 18-03-2020 έως 04-04-2020, διέρρηξαν τρεις φορές σχολικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσαν τόσο από αίθουσες διδασκαλίας όσο και από το γραφείο της διοίκησης του σχολείου, πλήθος ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, περιφερειακά ηλεκτρονικών υπολογιστών), ενώ προξένησαν και φθορές σε χώρους του σχολείου. 

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή που χρησιμοποιούσαν ως «καβάντζα» καθώς και στις οικίες τους. 

Τα κλεμμένα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη διοίκηση της σχολικής μονάδας. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Δύο νεαροί είχαν κατακλέψει σχολικό συγκρότημα Δύο νεαροί είχαν κατακλέψει σχολικό συγκρότημα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Δώρης Δήμας για Δρέπανο: "Τζάμπα μάγκες"

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Δώρης Δήμας για Δρέπανο: "Τζάμπα μάγκες" 


Διαβάζουμε στα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ 

«Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι διακηρύξεις για την επιλογή παραχωρησιούχων των δύο καταστημάτων στην παραλία Δρεπάνου, ενώ παράλληλα υλοποιείται η επισκευή των κτιρίων τους. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι μέχρι τις 3 Μαΐου και ώρα 10:00. Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια τρία έτη, με δυνατότητα παράτασης τριών επιπλέον ετών» 

Αυτήν η ενέργεια της ΟΛΗΓ Α.Ε. προκάλεσε : 
· Την απορία του Γιάννη Γόγολου. 
«Απορία προκαλεί η είδηση που αναρτήθηκε στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για τον διαγωνισμό που διενεργεί ο ΟΛΗΓ εν μέσω πανδημίας για την μίσθωση δύο καλοκαιρινών αναψυκτηρίων στην παραλία Δρεπάνου για τρία έτη, με δικαίωμα παράτασης για ίσο χρονικό διάστημα…..» 

· Την έκπληξη του Γιάννη Λώλου Δήμαρχου της πόλης μας. 
«Με έκπληξη διαβάσαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις αποφάσεις (47/2020 ΑΔΑ Ω3ΔΩ469ΗΞ2-ΣΙΡ & 48/2020 ΑΔΑ Ω9Μ6469ΗΞ2-ΛΧΤ) σας, για τη δημοπράτηση των δύο αναψυκτηρίων (πρώην SOHO & πρώην OSTRIA), που βρίσκονται στην περιοχή της παραλίας Δρεπάνου…..» 

Απορία και έκπληξη γιατί άραγε; Γιατί μπήκε ο λύκος στο μαντρί; Τι ψάχνουνε άραγε; Μήπως για χορτοφάγο λύκο; Για αυτό εμπιστεύονται τους εκάστοτε κυβερνόντες; 

Είναι γνωστό ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και πάει για ξεπούλημα εν μέσω πανδημίας. 

Άρα πρέπει να είναι κερδοφόρα επιχείρηση, πιο ελκυστική για τους επίδοξους «επενδυτές». 

Τα σχέδια είναι γνωστά. Όπως και πως δουλεύει το σύστημα στον καπιταλισμό. Ότι μπορεί να φέρει κέρδη στην «ιδιωτική πρωτοβουλία», πρέπει να της δοθεί για εκμετάλλευση. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε καταγγείλει και καταψηφίσει αυτά τα σχέδια. 

Είχαμε προειδοποιήσει στο Δ.Σ. ότι η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, θα μας επιβάλλει μακροπρόθεσμα εισιτήριο και για το κολύμπι στο Δρέπανο. 

Τώρα που ήλθε η ώρα της υλοποίησης αυτών των σχεδίων εκπλήσσονται και απορούνε. 

Τώρα αναρωτιέται ο Γιάννης Γόγολος : ''Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»;'' Τόσα χρόνια που το ΚΚΕ και η Λ.Σ. καταγγέλλουμε τα σχέδια και τον ρόλο της ΟΛΗΓ Α.Ε. και των κυβερνήσεων τίποτα δεν πήρε χαμπάρι; 

Άλλωστε διαχρονικά με την βοήθεια η και ανοχή του Δήμου, έχουν περάσει αυτά τα σχέδια. 

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι είναι “Casus Belli” η μίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου.  

Δηλαδή τι θα προτείνει να αποφασίσει το έκτακτο Δ.Σ. ,το οποίο απειλεί ότι θα καλέσει; 

Μήπως την ανάκληση της απόφασης που παραχωρεί όλο το παραλιακό μέτωπο στην ΟΛΗΓ Α.Ε ; Να θυμίσουμε σαν θέμα είχε έλθει στο Δ.Σ. ,με εισήγηση του Δήμαρχου Γ. Λώλου, η πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. (υπό την διοίκηση του Ανδρέα Νταή). 

Ψηφίστηκε τόσο από την παράταξη του Γ. Λωλου όσο από τον Γ. Γόγολο. 

Η μήπως την τελευταία απόφαση για έγκριση της περιβαλλοντολογικής μελέτης για κατασκευή μαρίνας στην πόλη μας που ψηφίστηκε βιαστικά και «δια περιφοράς» εν μέσω πανδημίας; 

Απόφαση που πάρθηκε με εισήγηση του Δημάρχου και την ψήφο της παράταξης του Γ. Γόγολου. 

Μήπως πρόκειται καλέσει το Δ.Σ. να πάρει απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, που είναι και η βάση, η αιτία όλων άλλων των προβλημάτων; 

Μπορεί τώρα να απειλεί ο Δήμαρχος. Αλλά αυτά είναι ψευτοπαλληκαριές. 

Τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη του η Ν.Δ. είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Γόγολο και την παράταξη του το ΚΙΝΑΛ. 

Ούτε θέλουν ,ούτε μπορούν να σηκώσουν ανάστημα σε αυτήν την καταστρεπτική για τον λαό και τόπο πολιτική, γιατί αυτήν υπηρετούν. 

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ 

Η αντίδραση τους για την εκμετάλλευση των καλοκαιρινών αναψυκτηρίων στην παραλία Δρεπάνου , έχει μάλλον να κάνει με το ποιος θα τα εκμεταλλεύεται. 

Να θυμίσουμε η Λ.Σ πρόσφατα κάναμε ερώτηση στο Δ.Σ. για αυτό το θέμα, όταν βγήκε η προκήρυξη για την κατασκευή των αναψυκτηρίων από την ΟΛΗΓ Α.Ε. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις σε σχέση και με την περιβόητη «χερσαία ζώνη». 

Ο Δήμαρχος τότε επικρότησε την ενέργεια αυτή της ΟΛΗΓ Α.Ε. 

Η Λ.Σ. πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα ο Δήμαρχος, η Δ.Α., η μείζον αντιπολίτευση και όλοι οι άλλοι θιασώτες της λειτουργίας της αγοράς, τώρα που η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι, αν θέλουν, να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. 

Ότι είναι αδυσώπητος ο νόμος της αγοράς ,το “ο θάνατός σου η ζωή μου”. 

Εξ άλλου το βλέπουμε και τώρα με την πανδημία τον ανταγωνισμό των καπιταλιστικών κρατών και των μονοπωλίων για το ποιος θα βρει πρώτος το εμβόλιο, ποιος θα προμηθευτεί πρώτος και σε βάρος άλλου τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά. 

Αυτός ο νόμος δεν βελτιώνεται μόνο ανατρέπεται. 

Γι΄αυτό μόνο όταν οι αντιδράσεις και οι αγώνες βάζουν στον στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό τον ανταγωνισμό για το σε ποιανού τσέπη θα μπουν τα κέρδη, μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα υπέρ του λαού. 

Όλα τα άλλα αποτελούν λόγια του αέρα. 

Ας αντιδράσει ΤΩΡΑ ο Δήμος στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου. 

Ας πάρει ΤΩΡΑ πίσω τις καταστρεπτικές για την λαό και τον τόπο αποφάσεις του Δ.Σ. 

Τώρα πριν να είναι αργά. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή. Να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να ενημερώνουν, να δυναμώσουν την φωνή τους. Να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης ,που αξιοποιεί και βελτιώνει αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να διεκδικήσουν λιμάνι και παραλιακό μέτωπο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. 

Ηγουμενίτσα 08/04/2020 
Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας
Read More »
Δώρης Δήμας για Δρέπανο: "Τζάμπα μάγκες" Δώρης Δήμας για Δρέπανο: "Τζάμπα μάγκες" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εφημερεύοντα Φαρμακεία - Απρίλιος 2020

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Ηγουμενίτσα: Εφημερεύοντα Φαρμακεία - Απρίλιος 20201ΤΕΤΑΡΤΗΚΟΥΦΑΛΑΣ
2ΠΕΜΠΤΗΜΑΚΡΙΔΗ
3ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΛΙΑΚΟΥ
4ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΠΑΠΠΑΣ – ΜΑΚΡΙΔΗ – ΚΟΤΙΝΑ  
 3μ.μ έως  πρωί ΠΑΠΠΑΣ
5ΚΥΡΙΑΚΗΝΤΑΗΣ
6ΔΕΥΤΕΡΑΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
7ΤΡΙΤΗΜΠΕΚΙΟΥ
8ΤΕΤΑΡΤΗΚΟΝΤΟΣ
9ΠΕΜΠΤΗΑΣΠΙΩΤΗ
10ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΜΑΣΤΟΡΑΣ
11ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ.ΚΟΥΦΑΛΑ ΟΛΓΑ–ΑΣΠΙΩΤΗ–ΜΠΕΚΙΟΥ     
 3μ.μ έως  πρωί ΚΟΥΦΑΛΑ ΟΛΓΑ
12ΚΥΡΙΑΚΗΚΑΤΣΙΟΣ
13ΔΕΥΤΕΡΑΚΟΥΡΗ
14ΤΡΙΤΗΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
15ΤΕΤΑΡΤΗΚΟΤΙΝΑ
16ΠΕΜΠΤΗΚΟΥΦΑΛΑΣ
17ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΜΑΚΡΙΔΗ
18ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΛΙΑΚΟΥ – ΚΟΥΦΑΛΑΣ – ΠΑΠΠΑΣ Δ.   
 3μ.μ έως  πρωί ΛΙΑΚΟΥ
19ΚΥΡΙΑΚΗΠΑΠΠΑΣ
20ΔΕΥΤΕΡΑΝΤΑΗΣ
21ΤΡΙΤΗΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
22ΤΕΤΑΡΤΗΜΠΕΚΙΟΥ
23ΠΕΜΠΤΗΚΟΝΤΟΣ
24ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΑΣΠΙΩΤΗ
25ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ – ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ   
 3μ.μ έως  πρωί ΜΑΣΤΟΡΑΣ
26ΚΥΡΙΑΚΗΚΟΥΦΑΛΑ ΟΛΓΑ
27ΔΕΥΤΕΡΑΚΑΤΣΙΟΣ
28ΤΡΙΤΗΚΟΥΡΗ
29ΤΕΤΑΡΤΗΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
30ΠΕΜΠΤΗΚΟΤΙΝΑ

Read More »
Ηγουμενίτσα: Εφημερεύοντα Φαρμακεία - Απρίλιος 2020 Ηγουμενίτσα: Εφημερεύοντα Φαρμακεία - Απρίλιος 2020 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Θετική η Περιφέρεια στη Μ.Π.Ε. για τον Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Θετική η Περιφέρεια στη Μ.Π.Ε. για τον Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας


Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, γνωμοδότησε θετικά για τις Μ.Π.Ε. για τα έργα: 
  • «Τουριστικός Λιμένας (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας, δυναμικότητας 340 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους 10 έως και 25 μ. του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας.» 
  • «Επέκταση υφιστάμενης μονάδας εκτροφής & εκκολαπτήριο ψαριών γλυκού νερού (πέστροφας), δυναμικότητας 1.500 τόνων ετησίως, στη θέση «ΧΟΧΛΑ», της Δ.Ε. Φαναρίου, του Δ. Πάργας / Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου». (θετική γνωμοδότηση με παρατηρήσεις) 
  • «Αύξηση δυναμικότητας μονάδας βουστασίου από 48 σε 250 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής με 170 παράγωγα στη θέση «Δελιάσινος» της Τ.Κ. Μικρής Γότιστας του Δήμου Μετσόβου Π.Ε. Ιωαννίνων» 
  • «Πτηνοτροφική μονάδα, δυναμικότητας 36.000 πτηνών πάχυνσης ( αύξηση δυναμικότητας από 18.000 πτηνά σε 36.000) εγκατεστημένη στη θέση «Βάλτος», της Τ.Κ. Κωστακιών, Δ.Ε. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας» 
  • «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας- Ευρυτανίας (τμήμα Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη, Δ.Ε. Τετραφυλλίας- Β’ Φάση) Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Π.Ε. Άρτας» 

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης γνωμοδότησης για τη ΜΠ.Ε. του έργου «Τροποποίηση της με α.π. 144974/8.06.2005 Κ.Υ.Α. έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως προς την εκμετάλλευση λατομείου στη θέση "ΜΥΛΟΙ" του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας για τις ανάγκες κατασκευής του λιμένα.»
Read More »
Θετική η Περιφέρεια στη Μ.Π.Ε. για τον Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας Θετική η Περιφέρεια στη Μ.Π.Ε. για τον Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Την απόσυρση της πρόσληψης συμβούλου για την ιδιωτικοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Την απόσυρση της πρόσληψης συμβούλου για την ιδιωτικοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Την απόσυρση της πρόσληψης συμβούλου για τον οικονομικό έλεγχο των ιδιωτικοποιήσεων των 10 περιφερειακών λιμανιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 31 Μαρτίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ “Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς” για πρόσληψη συμβούλου σύνταξης έκθεσης οικονομικού ελέγχου σε σχέση με το έργο αξιοποίηση των 10 λιμανιών. 

Το έργο επικεντρώνεται στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου και του Βόλου. Η μεθοδολογία είναι η πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Όπως υποστηρίζει το τμήμα Ναυτιλίας, «πέραν από το γεγονός ότι η επιλογή της ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών Λιμένα είναι πλήρως αντίθετη με την Ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα και τα επιστημονικά δεδομένα, εντύπωση προκαλεί η επιμονή τόσο του ΤΑΙΠΕΔ όσο και της κυβέρνησης στην επιλογή της ιδιωτικοποίησης σε περίοδο πανδημίας με παγκόσμια ύφεση (στα όρια του κραχ του 1929) που παρασύρει τις αποτιμήσεις όλων των επιχειρήσεων.

Σε μια περίοδο μάλιστα, που όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στη μείωση των επενδύσεων λόγω ακριβώς της τεράστιας ύφεσης.

Εκτός εάν ήδη υπάρχει συμφωνία με τους υποψήφιους επενδυτές, όπως αναφέρουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Ιδιαίτερα τα ελληνικά λιμάνια αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα με τη μεγάλη μείωση της ακτοπλοϊκής δραστηριότητας και της κρουαζιέρας ενώ πτώση παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τη διακίνηση προϊόντων όπως επίσης και τα έσοδα από τις μη λιμενικές δραστηριότητες (χώροι στάθμευσης, ενοικίαση επαγγελματικών χώρων κλπ). Σε ποια στοιχεία θα βασιστεί η αποτίμηση των Οργανισμών Λιμένων;

Εντύπωση επίσης προκαλεί το μικρό χρονικό περιθώριο που δίνεται για την υποβολή προσφορών. Συγκεκριμένα, στην πρόσκληση δίνεται περιθώριο υποβολής των προσφορών μέχρι τις 14.04, δηλαδή μόλις 10 εργάσιμες ημέρες για την προετοιμασία των φακέλων, όταν είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες λειτουργούν με τηλεργασία που πρακτικά δυσκολεύει την προετοιμασία των προσφορών. Εκτός εάν η πρόσκληση έχει τυπικό χαρακτήρα…

Την περίοδο που πολλές ισχυρές χώρες της ΕΕ έχουν ευθέως διακοινώσει, ότι θα προστατεύσουν κρατικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις σε στρατηγικούς τομείς, η επιλογή της ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών Λιμένων στο μέσον μίας κρίσης που εκτιμάται ότι θα είναι ανάλογη αυτής του 1929 αποδεικνύει όχι μόνο τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης αλλά και ότι εξυπηρετεί με το αζημίωτο συγκεκριμένα συμφέροντα.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να αποσύρουν άμεσα την πρόσκληση για την πρόσληψη συμβούλων σύνταξης έκθεσης οικονομικού ελέγχου και γενικότερα να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των 10 λιμανιών της χώρας. 

Τα περιφερειακά λιμάνια, όχι μόνο δεν είναι προβληματικά, αλλά εμφανίζουν και σημαντική κερδοφορία.

Την προηγούμενη πενταετία με χρηστή διαχείριση και παρά τις διαρκείς τρικλοποδιές του ΤΑΙΠΕΔ ανατάχθηκαν και συνέβαλλαν θετικά στην ανάπτυξη των περιφερειακών οικονομιών με τις οποίες είναι συνδεδεμένα. Η όποια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τους σε αυτή τη συγκυρία είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο ξεπούλημα τους».
Read More »
Την απόσυρση της πρόσληψης συμβούλου για την ιδιωτικοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Την απόσυρση της πρόσληψης συμβούλου για την ιδιωτικοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Εικοσιτετράωρη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παροχής πληροφοριών από την Περιφέρεια

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Εικοσιτετράωρη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παροχής πληροφοριών από την Περιφέρεια


Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου θέτει από σήμερα σε λειτουργία εικοσιτετράωρη γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας για την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε πολίτες της Ηπείρου, οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων αδυνατούν να προσέλθουν στις κοινωνικές υπηρεσίες. 

Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας οι οποίοι, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα, βιώνουν εντονότερα τον κοινωνικό αποκλεισμό και η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι επιβαρύνει τον ψυχισμό τους και πολλές φορές δυσχεραίνει τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των μελών των οικογενειών που ήταν ήδη σε κρίση 

Η γραμμή θα αφορά και όλες τις δομές παροχής κοινωνικής φροντίδας κλειστού τύπου που παρέχουν προστασία σε παιδιά , Άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, οποίοι αποτελούν τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η προστασία τους από την νόσο του Κορωνοϊού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. 

Στην εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή μπορούν να απευθύνονται για συνεργασία και οι κοινωνικές υπηρεσίες και δομές κοινωνικής φροντίδας των Δήμων ,οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα προς όλες τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ώστε να τους παρασχεθεί η κατάλληλη υποστήριξη και διάθεση τεχνογνωσίας για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ειδικών τοπικών αναγκών . 

Η εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας είναι ο αριθμός 26510 27748.
Read More »
Εικοσιτετράωρη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παροχής πληροφοριών από την Περιφέρεια Εικοσιτετράωρη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παροχής πληροφοριών από την Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Τραγικός ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ με 2.000 νεκρούς

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020
Τραγικός ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ με 2.000 νεκρούς


Σχεδόν 2.000 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό υπέκυψαν στις ΗΠΑ τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση μέχρι χθες Τρίτη στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 ώρα Ελλάδας) του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό στον κόσμο αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Η νέα αύξηση-ρεκόρ των θανάτων (+1.939 επακριβώς) ανεβάζει σε 12.722 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 στις ΗΠΑ. Η ισχυρότερη χώρα του κόσμου πλησιάζει έτσι ακόμα περισσότερο τα δύο κράτη που θρηνούν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη μέχρι σήμερα, την Ιταλία (17.127 νεκροί) και την Ισπανία (13.798).

Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφεται πάνω από το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2: έχουν καταμετρηθεί 396.223 συνολικά (+29.609 μέσα σε ένα 24ωρο), σύμφωνα με τα δεδομένα του Τζονς Χόπκινς, που ανανεώνονται συνεχώς.

«Η Αμερική συνεχίζει να κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και θεωρώ ότι πιθανόν γι’ αυτό έχουμε περισσότερα κρούσματα», πρότεινε χθες Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας. Μίλησε για 1,8 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι σήμερα στη χώρα του.

«Γνωρίζω (...) ότι ορισμένες χώρες που έχουν μεγάλο πληθυσμό έχουν πολλά περισσότερα κρούσματα από ό,τι εμείς, αλλά δεν τα δηλώνουν», πρόσθεσε.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί την εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με σχεδόν 5.500 νεκρούς και 140.000 ασθενείς, στη μεγάλη πλειονότητά τους στην πόλη της Νέας Υόρκης, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, που πλέον έχει παραλύσει σχεδόν τελείως.

Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθένεια COVID-19 ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, με βάση μοντέλα επιδημιολόγων που βασίζονται στην υπόθεση εργασίας ότι τα μέτρα του περιορισμού της κίνησης των πολιτών και της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης θα τηρηθούν.
Read More »
Τραγικός ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ με 2.000 νεκρούς Τραγικός ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ με 2.000 νεκρούς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Σελίδες