Χτίζουν ανενόχλητοι σπίτι πάνω σε ρέμα στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Κωφεύουν οι υπηρεσίες του Δήμου και πολεοδομία

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016


Εδώ και 23 ολόκληρες ημέρες, έχει γίνει από ιδιώτη, καταγγελία στην πολεοδομία και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την οποία, εδώ και πάνω από έναν μήνα χτίζεται οικοδομή σπιτιού, πάνω στο κεντρικό ρέμα ομβρίων υδάτων στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας.

Το συγκεκριμένο ρέμα είναι το μεγαλύτερο και κεντρικότερο της Πέρδικας που συγκεντρώνει τον χειμώνα τα περισσότερα νερά της περιοχής.

Στην προφορική ενημέρωση που έλαβε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας όταν κατήγγειλε το περιστατικό, τον πληροφόρησαν πως επειδή στους χάρτες που έχει η πολεοδομία (από το 1972) δεν φαίνεται το ρέμα έδωσαν άδεια να χτιστεί η συγκεκριμένη οικοδομή!

Στην συνέχεια, ο συμπολίτης μας (και με προτροπή των υπαλλήλων της πολεοδομίας), προχώρησε σε επώνυμη γραπτή καταγγελία, ώστε να μεταβούν υπάλληλοι της πολεοδομίας στο σημείο για αυτοψία και στην οποία θα του απαντούσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.Όμως ποτέ δεν έστειλαν, ούτε η πολεοδομία, ούτε η τεχνική υπηρεσία υπάλληλο ώστε να διαπιστώσει εάν εκεί υπάρχει ρέμα, κάτι που είναι οφθαλμοφανές στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε!

Από τότε, έχουν περάσει 23 μέρες και δε μπήκε κανένας στον κόπο ούτε να απαντήσει στην καταγγελία.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας σφυρίζει αδιάφορα ενώ ο πρόεδρος της Πέρδικας λέει ότι δεν ασχολείται καν, από τη στιγμή που η οικοδομή έχει άδεια από την πολεοδομία  του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Εμείς δημοσιεύουμε την καταγγελία και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εγκαίρως.

Και όταν έρθει η ώρα της καταστροφής από το πλημμυρισμένο ρέμα, ο κάθε ένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Και επειδή δεν θέλουμε να είμαστε από αυτούς που μετά από ζημιές λένε ''Μα αφού χτίσανε μέσα στο ρέμα, δε βρέθηκε κάποιος να τους σταματήσει;'' καλούμε τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Ηπείρου να μεταβεί σήμερα κιόλας στο σημείο για αυτοψία.

Από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ούτε θέλουμε, ούτε και περιμένουμε απάντηση στη σοβαρή καταγγελία του συμπολίτη μας.

Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε...


Read More »
Χτίζουν ανενόχλητοι σπίτι πάνω σε ρέμα στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Κωφεύουν οι υπηρεσίες του Δήμου και πολεοδομία Χτίζουν ανενόχλητοι σπίτι πάνω σε ρέμα στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)  Κωφεύουν οι υπηρεσίες του Δήμου και πολεοδομία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη στους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016

Νέοι και νέες φοιτητές και φοιτήτριες ,

Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις Πανελλήνιες εξετάσεις και σας εύχομαι καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία .

Εύχομαι με την βοήθεια των οικογενειών σας και των Καθηγητών σας , να αξιοποιήσετε τις γνώσεις που θα σας παρασχεθούν με τον καλύτερο τρόπο για εσάς και την Κοινωνία μας

Σε όσους δεν καταφέρατε αυτή τη φορά τους στόχους σας , σας εύχομαι με ηρεμία και καθαρό μυαλό να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματα σας έτσι ώστε , να κάνετε τις σωστές επιλογές που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη τους .

Συγχαίρω τέλος τους γονείς , τους καθηγητές και τους φροντιστές σας που σας βοήθησαν να ανοίξετε ένα ακόμη παράθυρο στην γνώση και την μάθηση .

Read More »
Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη στους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη στους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Ζητούνται εργάτες για άμεση πρόσληψη

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016


Από την εταιρία Βιομηχανικά Σφαγεία Θεσπρωτίας Α.Ε. στην Κορύτιανη Ηγουμενίτσας, ζητούνται για άμεση πρόσληψη εργάτες.

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:
  • 6946063240
  • 2665092200

Read More »
Ζητούνται εργάτες για άμεση πρόσληψη Ζητούνται εργάτες για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατών για τους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016


Συγχαίρω τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η επιτυχία τους καταδεικνύει ότι, άσχετα από τις όποιες υπάρχουσες δυσκολίες, όσοι αγωνίζονται και προσπαθούν μπορούν να έχουν τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η ελληνική Πολιτεία συνδράμουν με όσα μέσα διαθέτουν τη νέα γενιά, η επιβράβευση όμως των προσπαθειών τους επιτυγχάνεται με συστηματικό διάβασμα από τους ίδιους.

Ευχόμαστε η σημερινή τους επιβράβευση να τους ακολουθεί και στις υπόλοιπες δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους και να είναι αυτοί οι αυριανοί πολίτες που θα αναλάβουν με επιτυχία να οδηγήσουν την χώρα, στη θέση που τις αξίζει, στον 21ο αιώνα.

Πιστεύουμε ότι το παράδειγμα των συμμαθητών τους οφείλουν να το ακολουθήσουν και οι νεολαίοι που για διάφορους λόγους δεν πέτυχαν φέτος να εισέλθουν στα Ανώτατα – Ανώτερα Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα. Η ζωή βρίθει από προκλήσεις και ευκαιρίες και είναι σίγουρο ότι αν τις αντιμετωπίσουν σωστά όλοι θα βρούνε την θέση που επιθυμούν και τους ταιριάζει.

Read More »
Μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατών για τους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις Μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατών για τους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Στο 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου η ΘΕΑΤΟ

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016Σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της χώρας στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου θα συμμετέχει για άλλη μια φορά η ΘΕΑΤΟ με την φετινή της θεατρική παραγωγή. Μεταξύ πολλών και σημαντικών υποψηφιοτήτων η θεατρική μας ομάδα επιλέχθηκε να παρουσιάσει την δουλειά της στο 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου. 
 
Ένα κορυφαίο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, που διοργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Την Τρίτη 30 Αυγούστου η ΘΕΑΤΟ θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Το διαμάντι και το κήτος» που έχει ήδη καταχειροκροτηθεί τόσο στην περιοχή μας όπως και σε άλλα μέρη που παρουσιάστηκε. 
 
Ο σεβασμός που έδειξε η θεατρική μας ομάδα στον τόσο λαϊκό λόγο του Μπόστ, (που με μεγάλη ακρίβεια αναπαράγει ο συγγραφέας του έργου Λεωνίδας Τσίπης), ο ενθουσιασμός και το κέφι με τον οποίο τον ζωντανεύουν οι ηθοποιοί μας πάνω στη σκηνή και οι μεγάλες πανανθρώπινες αξίες που αναδεικνύονται μέσα από την ιδιαίτερη πλοκή του έργου, φαίνεται ότι βάρυναν πολύ στην αυστηρή επιλογή της οργανωτικής επιτροπής. 
 
Η ΘΕΑΤΟ μέσα από την 20χρονη και πλέον πορεία της, καταφέρνει να δίνει το δικό της στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο του τόπου αλλά και Πανελλαδικά, ξεπερνώντας τις όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες των καιρών. 
 
Βασισμένη πάνα στην ομαδική δουλειά και με την μέγιστη έγνοια για ποιοτικές πολιτιστικές προτάσεις, φαίνεται ότι καταφέρνει ακόμη και σήμερα να κρατά ψηλά τα σκήπτρα της «Θεατρικής Τέχνης» 
 
 Στα μυαλά όλων μας βρίσκονται πάντα χαραγμένα τα λόγια του μεγάλου θεατρικού δάσκαλου Κ.Κουν : ¨… να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.¨

Read More »
Στο 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου η ΘΕΑΤΟ Στο 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου η ΘΕΑΤΟ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Ο πραγματικός πληθυσμός Χριστιανών και Μουσουλμάνων Τσάμηδων ανά χωριό στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016


 
Επίσημα έγγραφα, που δημοσίευσε την εποχή εκείνη ο Χαρίτων Κ. Λάμπρου, αποκαλύπτουν την αναλογία των Μουσουλμάνων Τσάμηδων έναντι του ελληνικού στοιχείου της Θεσπρωτίας την περίοδο της Κατοχής και αποστομώνουν τις προκλητικές αιτιάσεις αλβανικών κύκλων, που θέλουν να δημιουργήσουν ζήτημα Τσάμηδων. 
 
Σε σύνολο 61.329 κατοίκων της Θεσπρωτίας οι 44.668 ήταν Χριστιανοί και οι 16.661 (δηλ. το 27%) Μουσουλμάνοι Τσάμηδες. 
 
Στην επαρχία Θυάμιδος, στην οποία ανήκε και η περιοχή Φιλιατών, περισσότεροι Μουσουλμάνοι, 841, κατοικούσαν στους Φιλιάτες. 
 
Ο Παραπόταμος είχε 762 Μουσουλμάνους, η Λιόψη 654, η Βρυσέλα 616, το Κούτσι και η Κότσικα 591, η Λάκκα 573, η Φασκομηλιά 428, ενώ άλλα χωριά είχαν μικρότερο αριθμό Μουσουλμάνων. 
 
Στην επαρχία Μαργαριτίου οι πιο πολλοί Μουσουλμάνοι, 1434, υπήρχαν στο Μαργαρίτι.
Η Μαζαρακιά είχε 1434 Μουσουλμάνους, η Καταβόθρα 542, το Κουρτέσι 434, το Καρτέρι 243 και η Πέρδικα 130. 
 
Στην επαρχία Παραμυθιάς οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι, 509, κατοικούσαν στην Παραμυθιά. 
Στο Καρβουνάρι υπήρχαν 297 Μουσουλμάνοι, στο Νεοχώρι 286, στην Δράγανη 285, στο Γαρδίκι 270, στο Ζερβοχώρι 229, στην Ψάκα 84 και στην Γκρίκα 23. 
 
Οι αδιάψευστοι αριθμοί στους παρακάτω αναλυτικούς στατιστικούς πίνακες του πληθυσμού της Θεσπρωτίας, είναι πλήρως διαφωτιστικοί. 
 Read More »
Ο πραγματικός πληθυσμός Χριστιανών και Μουσουλμάνων Τσάμηδων ανά χωριό στη Θεσπρωτία  Ο πραγματικός πληθυσμός Χριστιανών και Μουσουλμάνων Τσάμηδων ανά χωριό στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016


Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. 
 
Στο φεστιβάλ προβλήθηκαν video, έγινε κεντρική πολιτική ομιλία, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς που συμμετείχε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ.
Read More »
Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Παραμυθιά Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Κέντρο Γερμανικής γλώσσας Αντιγόνη Φίλη

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016

Read More »
Κέντρο Γερμανικής γλώσσας Αντιγόνη Φίλη Κέντρο Γερμανικής γλώσσας Αντιγόνη Φίλη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες