https://picasion.com/

Ο Αλέκος Καχριμάνης και αντιπεριφερειάρχες ζητούν ψήφο στο ῾ΝΑΙ῾

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Ο Αλέκος Καχριμάνης και αντιπεριφερειάρχες ζητούν ψήφο στο ῾ΝΑΙ῾

 
 
Η Ελλάδα, το Έθνος μας, βρίσκεται σήμερα ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων, που θα επηρεάσουν την ιστορική κατεύθυνση του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες.Την 25η Ιανουαρίου από τους πολίτες εξουσιοδοτήθηκε μια νέα Κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, διορθώνοντας και λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων, με την ελπίδα και την προοπτική- διατηρώντας τη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Οικογένειας- να της δώσει αναπτυξιακή ώθηση και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.Από το περασμένο Σάββατο, έχει ανοίξει όμως ένα νέο κεφάλαιο για το μέλλον της χώρας μας, τις επιπτώσεις του οποίου ζουν και βιώνουν κατά δραματικό τρόπο αδιακρίτως όλοι οι Έλληνες. Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται - πέραν όλων των άλλων- προκαλούν την έντονη ανησυχία μας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στη διάθεση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, στα οποία στηρίζεται η ανάπτυξη και το μέλλον της Ηπείρου.Από το 2011 που η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε την...
ευθύνη διαχείρισης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΠΕΠ, Τομεακά ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Interreg, ΜΕD κλπ), επαναπροσδιόρισε το ρόλο της τόσο ως συμπαραστάτη του πολίτη, του αυτοαπασχολούμενου, του επιτηδευματία, του βιοτέχνη, του αγρότη, υλοποίησε πλήθος έργων υποδομής, ενώ δρομολόγησε τον μεσοβραχυπρόθεσμο σχεδιασμό για την Περιφέρεια σε ορίζοντα επταετίας, με έργα ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ηπείρου, που ολοκληρώνουν υποδομές, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.Γνωρίζουμε ότι η Δευτέρα δεν θα είναι εύκολη για κανέναν μας. Η απομάκρυνση όμως της χώρας μας, από τις ευρωπαϊκές αρχές και από ένα ασφαλές οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, θα αποτελέσει καταλυτικό ανασταλτικό παράγοντα για κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την πατρίδα μας, που θα οδηγήσει σε ακόμη πιο επώδυνες καταστάσεις, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και γενικά κάθε Έλληνα πολίτη.Με βαθιά τη συναίσθηση της ευθύνης, καλούμε όλες και όλους τους Ηπειρώτες την Κυριακή να δώσουν θετική ψήφο στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.Λέμε: "Ναι" στο ευρώ, "Ναι" στην Ευρώπη. Μένουμε στην Ευρώπη, γιατί Ευρώπη σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα Ευρώπη.Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής:
 
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης
 • Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη – Σταύρου
 • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς
 • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου
 • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης
 
 • Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Ιωάννης Καραμπίνας
 • Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Οδυσσέας Πότσης
 • Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Κώστας Σιαράβας
 • Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για την ανταγωνιστικότητα και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων Ιωάννης Κατέρης
 • Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Άθλησης Περικλής Βασιλάκης
 • Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κοιν. Ενισχύσεων Νικόλας Κάτσιος
Read More »
Ο Αλέκος Καχριμάνης και αντιπεριφερειάρχες ζητούν ψήφο στο ῾ΝΑΙ῾ Ο Αλέκος Καχριμάνης και αντιπεριφερειάρχες ζητούν ψήφο στο ῾ΝΑΙ῾ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Σκληρή απάντηση στον τέως Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μπέζα Γιατί Αντώνη ΝΑΙ;

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Σκληρή απάντηση στον τέως Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μπέζα
Γιατί Αντώνη ΝΑΙ;
 

Γιατί Αντώνη ΝΑΙ; 

Πλήρωσα ένα εκατομμύριο ευρώ ΙΚΑ.
Διακόσιες χιλιάδες ευρώ νερό.
Τετρακόσια χιλιάδες ευρώ ΔΕΗ.
Ζούσαν 70 σπίτια από την δουλειά που είχα κάνει, με πολύ κόπο και μεράκι και εσύ ο ίδιος το γνωρίζεις. 

ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. 

ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΟΛΑ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΚΑΝΑΤΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ. 

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝΤΩΝΗ.
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ. 

ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΧΙ ΑΝΤΩΝΗ.

ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΑΠΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ. 

ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 

ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΨΗΦΗΣΑ ΑΝΤΩΝΗ 

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΗΣΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ 

ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. 

ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ...

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΚΑΣ
Read More »
Σκληρή απάντηση στον τέως Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μπέζα Γιατί Αντώνη ΝΑΙ; Σκληρή απάντηση στον τέως Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μπέζα Γιατί Αντώνη ΝΑΙ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής για το δημοψήφισμα

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Ηγουμενίτσα: Οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής για το δημοψήφισμα


Για την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογική περιόδου αλλά και την τήρηση της νομιμότητας ισχύουν τα ακόλουθα μετά και την σημερινή συνάντηση στην Ηγουμενίτσας, της διακομματικής επιτροπής για το δημοψήφισμα :
 1. Η προβολή των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων θα γίνει ισότιμα και όχι ανάλογα με τη δύναμη που έχουν στη Βουλή όπως ανάλογα και ισόποσα θα γίνεται και με βάση την υποστήριξη τους στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ.
 2. Να υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των κομματικών επιτελείων τις λίγες ημέρες που απομένουν έως και το Δημοψήφισμα και να αποφευχθούν εντάσεις και διαπληκτισμοί.
 3. Με ευθύνη των κομμάτων μπορούν να κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν στην πλατεία Δημαρχείου περίπτερα ή άλλες κατασκευές, οι διατάσεις των οποίων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2Χ2Χ2 μέτρα, ύστερα από σχετικό αίτημα προς το Δήμο.
 4. ΔΕΝ επιτρέπεται η ανάρτηση με τη μέθοδο της διπλής αφίσας (σάντουιτς) & πετραχήλια στις κολώνες του Δήμου.
 5. Ο Δήμος δίνει το δικαίωμα στα πολιτικά κόμματα ή το συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων για συγκεντρώσεις στους εξής χώρους: Πλατεία Δημαρχείου, Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον, Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο και στα οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 6. Τα κόμματα θα γνωστοποιήσουν εγκαίρως στο Δήμο και στην Αστυνομία την ημερομηνία πραγματοποίησης των κεντρικών τους εκδηλώσεων.
 7. Μεγαφωνικές εγκαταστάσεις δεν παραχωρούνται από το Δήμο. Η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα πολιτικά κόμματα ή το συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων θα γίνεται λελογισμένα με την προϋπόθεση της τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας και ο βαθμός της έντασής τους δεν θα υπερβαίνει τα 70 D.B. στην πηγή εκπομπής.
 8. Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό, ο Δήμος υποχρεώνεται για την άμεση αφαίρεσή τους εκτός εάν ενημερωθεί ο Δήμαρχος σχετικά και έγκαιρα.
 9. Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι χρώματα κ.λπ., και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.
 10. Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων. Αφίσες μπορούν να αναρτηθούν μόνο στους πίνακες ανακοινώσεων.
 11. Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ.
 12. Το Σάββατο 04/07/2015 θα αφαιρεθούν από την πόλη, με ευθύνη των κομμάτων όλα τα προεκλογικά υλικά πλην των περιπτέρων για τα οποία δίνεται προθεσμία απομάκρυνσης έως και τις 07/07/2015.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Η ομαλή περίοδος μέχρι και την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της Κυριακής, προϋποθέτει την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων που συμφωνήθηκαν σήμερα και φυσικά την ύπαρξη αλληλοσεβασμού στις διαφορετικές απόψεις. 
Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι θα επιδείξουν τη δέουσα σοβαρότητα και θα τηρήσουν στο έπακρο την απόφαση της επιτροπής.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής για το δημοψήφισμα Ηγουμενίτσα: Οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής για το δημοψήφισμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Οι Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, πραγματοποίησαν συνάντηση με αφορμή τις εξελίξεις και την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και ειδικά μετά την πρώτη μέρα της «αργίας» των τραπεζών, η οποία έφερε έντονα στην επιφάνεια όλα τα σημάδια της βαθιάς κρίσης που βιώνουν τόσο η οικονομία γενικά, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα.

Με σημείο εκκίνησης την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, άρχισαν να δρομολογούνται σειρά από οικονομικές κινήσεις κάποιες από τις οποίες ήταν στα όρια του πανικού, όπως η ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ. Ακολούθησε η αμηχανία και το πάγωμα της αγοράς, η απότομη περιστολή των καταναλωτικών δαπανών και το πάγωμα των επιχειρηματικών συναλλαγών. Η παύση της λειτουργίας των τραπεζών ήταν το ισχυρότερο κτύπημα που φυσικά βρήκε εντελώς ανέτοιμους αγορά, καταναλωτές, επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους.
 
Βασική απαίτηση των επιμελητηρίων της Ηπείρου είναι να λειτουργήσει, το γρηγορότερο ομαλά, η αγορά. Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να λειτουργήσουν ενωτικά για μια κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Τα σημάδια αποδιοργάνωσης της αγοράς είναι ήδη από την πρώτη μέρα ορατά.

Πρέπει να αποφευχθεί ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να γίνει κάτω από τις εφιαλτικές αυτές συνθήκες, και πρέπει να υπάρξει μια λύση, έστω και τώρα, για να αρχίσει και πάλι κάτω από τις δύσκολες συνθήκες να κινείται η οικονομία.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Επιμελητηρίου Άρτας
Χρήστος Παπάζογλου 
 
Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
 
Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
Ιωάννης Μήτσης
 
Επιμελητηρίου Πρέβεζας
Ιωάννης Γιαμάς

Read More »
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Αντώνης Μπέζας «Δεν θα μετατραπούμε σε σοβιετία των Βαλκανίων»

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Αντώνης Μπέζας «Δεν θα μετατραπούμε σε σοβιετία των Βαλκανίων» 

 
 
«Οι κατακτήσεις των τελευταίων ετών αποτελούν την κοινή μας παρακαταθήκη. 
 
Το μέλλον της πατρίδας μας αποτελεί υποχρέωση για τις γενιές που έρχονται. 
 
Όλοι μαζί, ξεπερνώντας τα κομματικά στεγανά θα δώσουμε τη μάχη για να ξανασταθεί η πατρίδα μας όρθια. 
 
Τα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι η μόνη ελπίδα για να βγει η χώρα από τον εφιάλτη που ζει τις τελευταίες ημέρες και να εξομαλυνθεί η κατάσταση σταδιακά, μέσα από μια καλύτερη συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του τόπου». 
 
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις σε αθηναϊκά και ηπειρωτικά μέσα ενημέρωσης.

«To πραγματικό δίλημμα δεν έχει να κάνει με το προσχηματικό, ψευδεπίγραφο, παραπλανητικό και ακατανόητο ερώτημα που έχει θέσει η κυβέρνηση. Το πραγματικό δίλημμα, που αποδέχονται και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, είναι, αν θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας στον πυρήνα της Ευρώπης ή να μετατραπούμε σε μια σοβιετία των Βαλκανίων. 
 
Η κυβέρνηση οφείλει επομένως να περιγράψει, με σαφήνεια και ειλικρίνεια, στον ελληνικό λαό πως θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ με το ΟΧΙ και να σταματήσει να απευθύνεται στο θυμικό των πολιτών παραπέμποντας στην επανάσταση του ‘21 και το έπος του ‘40-41. 
 
Όσο δεν το κάνει αυτό, τότε θα δικαιούμαστε να ισχυριζόμαστε ότι το πραγματικό δίλημμα θα είναι ταυτόχρονα ευρώ ή δραχμή, αλλά μια δραχμή υποτιμημένη και όχι αυτή που είχαμε όταν μπήκαμε στο ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Μπέζας.
 
Ο πρώην υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ζητούν λευκή επιταγή, μια ισχυρή δηλαδή πλειοψηφία του ΟΧΙ για να διαπραγματευθούν υποτίθεται από σχέση ισχύος τη νέα συμφωνία. 
 
Το ίδιο έκαναν και στις εκλογές του Ιανουαρίου και απέτυχαν στη διαπραγμάτευση παταγωδώς. 
 
Το σίγουρο είναι ότι έχουν στήσει στο λαό μια καταστροφική, και για αυτό εγκληματική παγίδα, που μεταφέρει στους πολίτες τις ευθύνες της κυβέρνησης και που επιγράφεται με τον ευφημισμό αξιοπρέπεια.
 
Όμως αξιοπρέπεια δεν είναι να συνωστίζονται οι άνθρωποι με αγωνία μπροστά στα τραπεζικά μηχανήματα, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. 
 
Αξιοπρέπεια δεν είναι να κάνουν ουρές οι ηλικιωμένοι για να πάρουν τη σύνταξή τους και τελικά να μη την παίρνουν. 
 
Αξιοπρέπεια δεν είναι να μην ενδιαφέρεσαι αν θα πληρωθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά. Αξιοπρέπεια δεν είναι να μη μπορούν οι τράπεζες στις 15 Ιουλίου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.
 
Η μόνη απάντηση σ’ αυτή την προπαγανδιστική εκστρατεία που ευτελίζει λέξεις, ανθρώπους και θεσμούς είναι ένα βροντερό ΝΑΙ στην Ευρώπη. Η σιωπηλή πλειοψηφία θα πρέπει να γίνει ηχηρή».
Read More »
Αντώνης Μπέζας «Δεν θα μετατραπούμε σε σοβιετία των Βαλκανίων» Αντώνης Μπέζας «Δεν θα μετατραπούμε σε σοβιετία των Βαλκανίων» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Η διεύθυνση, οι μαθητές και οι καθηγητές του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι με τρεις συνεχόμενες συναυλίες.


 
Το Σάββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τρείς εκπαιδευτικές συναυλίες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον». Μικροί και μεγάλοι μαθητές του Ωδείου παρουσίασαν τις μουσικές τους ικανότητες στο βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κιθάρα, κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο, μπουζούκι, αρμόνιο, ακορντεόν, παραδοσιακό κλαρίνο, ντραμς, φωνητική, ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα και ξεδίπλωσαν το μουσικό τους ταλέντο παρουσιάζοντας στο φιλόμουσο κοινό που βρέθηκε εκεί δείγμα από τις μουσικές γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Μαθητές, είτε ατομικά, είτε συμμετέχοντας σε σύνολα παρουσίασαν στο κοινό όλα τα είδη της μουσικής (κλασική, rock, έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή).
 
 
Την παράσταση έκλεψε το τμήμα της μουσικής προπαιδείας, όπου 20 περίπου μικροί μαθητές (προσχολικής ηλικίας) παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τα έγχορδα, τα πνευστά και τις νότες με το δικό τους τρόπο και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Στο τέλος της εκδήλωσης οι μικροί μαθητές έλαβαν και τα αναμνηστικά τους από το Διευθυντή του Ωδείου κ.Γιώργο Λάμπρη καθώς και από τη δασκάλα τους κ.Όλγα Αναστασίου. 
 
Τη μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια όλων των συναυλιών είχε ο διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του ωδείου. 
 
Η Διεύθυνση του ωδείου, οι μαθητές και οι καθηγητές ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι και υποσχέθηκαν μια καινούργια χρονιά με πολλές-πολλές μουσικές εκδηλώσεις.
Read More »
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ, ΟΧΙ στη χρεοκοπία

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ, ΟΧΙ στη χρεοκοπία

ΝΑΙ στην Ευρώπη των Λαών
ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ
ΟΧΙ στη χρεοκοπία
ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια

Σ΄ αυτή την κρίσιμη ώρα με τα μεγάλα διλήμματα, το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται για μια ακόμη φορά με ευθύνη, θάρρος και συνέπεια. Έχουμε διατυπώσει την αντίθεσή μας στο διχαστικό δημοψήφισμα με τα πλαστά διλήμματα, που εισηγήθηκε και ψήφισε στην Βουλή η Κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ με την θετική ψήφο και στήριξη της Χρυσής Αυγής.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε με τυχοδιωκτικό και λαϊκίστικο τρόπο, να προχωρήσει στο δημοψήφισμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τον λαό και τη χώρα. Μάλιστα με διαδικασίες που δεν εγγυώνται στοιχειωδώς τον δημοκρατικό διάλογο και την ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο για το «περιεχόμενο», όσο και για τις συνέπειές του.

Εμείς στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία δεν απέχουμε αλλά παρουσιάζουμε στους πολίτες τις θέσεις μας μέσα από τον αυτόνομο λόγο μας, αλλά και επιδιώκοντας την συνεννόηση και κοινή δράση με τις ενεργές δυνάμεις της παραγωγής και της κοινωνίας, με τους πολίτες που κατανοούν την ανάγκη της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Δεν συμφωνούμε όμως με τις λογικές των «μετώπων», γιατί δημιουργούν ακραίες πολώσεις και διχασμούς.

Η δική μας θέση, η δέσμευσή μας συμπυκνώνεται απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα σ’ ένα μεγάλο ΝΑΙ. Το ΝΑΙ μας δεν έχει καμία σχέση με τις προτάσεις των δανειστών όπως θέλει να εμφανίσει η Κυβέρνηση.

ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:
ΝΑΙ στην ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
ΝΑΙ στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και αφού υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος με παράταση του προγράμματος.
ΝΑΙ στην προοπτική μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του χρέους, την ανάπτυξη, την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
ΝΑΙ στην εθνική συνεννόηση, μέσα από την συγκρότηση μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΣ :
ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΟΧΙ στα πλαστά διλλήματα που εξωθούν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, και θα την φέρουν εκτεθειμένη στον κίνδυνο της διεθνούς απομόνωσής της.
ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις που εξωθούν την Ελλάδα έξω από το ευρώ, δηλαδή στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, με καταστροφή της οικονομίας, με φτωχοποίηση των Ελλήνων, με εφιαλτική διόγκωση της ανεργίας.Γιατί τότε δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, γιατί τότε οι φόροι θα πνίξουν το λαό (και ειδικά τον μισθωτό, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία), γιατί τότε θα χαθούν οι καταθέσεις των πολιτών. Γιατί τότε οι θυσίες θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υποτίθεται ότι θέλουν να αποφύγουν.
ΟΧΙ σε ενέργειες που διχάζουν τους Έλληνες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ώρα.
Read More »
Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ, ΟΧΙ στη χρεοκοπία Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ, ΟΧΙ στη χρεοκοπία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»Η ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας και οι ΔΗΜ.Τ.Ο ευθύνης της, σας καλούν την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 και ώρα 19:30μ.μ. στο ξενοδοχείο «ANGELIKA PALLAS» στην Ηγουμενίτσα, στη συγκέντρωση με θέμα:

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

Στην εκδήλωση θα βρεθεί και ο Βουλευτής Κερκύρας κ. Στέφανος Γκίκας
Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

ΚΚΕ-ΜΛ_ ΜΛ-ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ! ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
ΚΚΕ-ΜΛ_ ΜΛ-ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ!
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι το μέλλον του λαού και της χώρας βρίσκεται μέσα στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλάμβανε το κακόφημο «ανήκομεν εις την Δύσιν», επιβεβαιώνοντας την υποταγή του στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, προκειμένου να πάρει το χρίσμα τους στην πορεία του προς την πρωθυπουργία.

Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι η τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (δηλαδή αυτοί που προώθησαν τα αντιδραστικά μνημόνια και τους δεκάδες αντιδραστικούς εφαρμοστικούς νόμους, αυτοί που έσπρωξαν το λαό μας βαθιά στην εξαθλίωση και την ανεργία) αποτελούν «εταίρους», με τους οποίους μπορεί να διαπραγματευτεί για μια «αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχουν και «καλοί» ιμπεριαλιστές, «σύμμαχοι» και «φίλοι» του λαού και της χώρας, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε αυτήν τη διαπραγμάτευση. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μας παρουσιάζει ως «φιλική» δύναμη τις ΗΠΑ, τους μεγαλύτερους μακελάρηδες των λαών, αυτούς που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο για τις αιματοβαμμένες επεμβάσεις τους. Και τους πρόσφεραν και νέα βάση, στην Κάρπαθο!

Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την εφαρμογή του μνημονίου της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ από το Φεβρουάριο έχει υπογράψει συμφωνία με την ΕΕ ότι αναλαμβάνει «την αναπόδραστη δέσμευσή της να τιμήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως» και ότι δεν πρόκειται να προβεί σε «μονομερείς αλλαγές» στα μνημόνια.

Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου προωθεί θέσεις ανοιχτής υπηρέτησης των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της μεγαλοαστικής τάξης. Από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα ανακούφισης (Θεσσαλονίκη) και για προώθηση φιλολαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση πέρασε στην «αμοιβαία επωφελή» συμφωνία, μετά στον «έντιμο συμβιβασμό» και μετά στον «επώδυνο συμβιβασμό», για να καταλήξει να προτείνει στους ιμπεριαλιστές ένα νέο δικό της μνημόνιο 47 σελίδων το οποίο ενίσχυε με περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα. Μεγαλύτερη φορομπηξία, μειώσεις μισθών και συντάξεων μέσα από αυξήσεις εισφορών, ιδιωτικοποιήσεις και ένα σωρό ακόμη αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα περιλαμβάνονταν στην τελευταία πρόταση που έκανε η ίδια η κυβέρνηση προς τους ιμπεριαλιστές.


Και ξαφνικά, η κυβέρνηση αυτή, πνιγμένη στις αυταπάτες και τα αδιέξοδά της, σηκώνει δήθεν τα λάβαρα της «εθνικής υπερηφάνειας» και καλεί το λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα για το αν θα εγκρίνει την τελική συμφωνία που προτείνουν οι «θεσμοί». Αυτοί που εδώ και μήνες φρόντισαν να κρατήσουν το λαό στο περιθώριο, αυτοί που τον αφόπλισαν πολιτικά και ιδεολογικά, αυτοί που τον γέμιζαν αυταπάτες προσπαθώντας να στήσουν τις πολιτικές τους γέφυρες με το κεφάλαιο, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, την ξένη και ντόπια πλουτοκρατία, καλούν σήμερα το λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα, για δικό τους λογαριασμό βέβαια και όχι για λογαριασμό του λαού.
Από δίπλα και απέναντι, όλο το μέτωπο των αντιδραστικών δυνάμεων, η δεξιά και το μνημονιακό μπλοκ, συνεχίζουν και εντείνουν τους δικούς τους εκβιασμούς προς το λαό, εκμεταλλεύονται το κυβερνητικό αδιέξοδο και συσπειρώνονται προσπαθώντας να ξεπεράσουν τις δικές τους αντιφάσεις και αδυναμίες, να επανακάμψουν και να συγκροτήσουν την επόμενη πρόταση πολιτικής διαχείρισης για το σύστημα. Αυτοί που προώθησαν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων, σήμερα προσπαθούν να εμφανιστούν προς το λαό ως «δικαιωμένες» και «υπεύθυνες», και μάλιστα με τη δήθεν λαϊκή υποστήριξη των στημένων φιλο-ΕΕ συγκεντρώσεων.


Η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας είναι κάλπικη, όπως κάλπικη αποδείχτηκε και η δήθεν φιλολαϊκή πολιτική τους. Γιατί ο λαός έχει και δίνει άλλη απάντηση στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο:Μέσα από τους μαζικούς αγώνες του ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της υποδούλωσης.


Μέσα από τις μεγαλειώδεις απεργίες του, τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις του.


Μέσα από τη σύγκρουσή του με τις δυνάμεις κρατικής καταστολής και το καθεστώς φασιστικοποίησης.


Και είναι η πραγματική και ξεκάθαρη απάντηση! Τόσο ξεκάθαρη που ο ΣΥΡΙΖΑ - τόσο προεκλογικά όσο και συγκυβερνώντας με τους ΑΝΕΛ - ήθελε να την εξουδετερώσει, να την βάλει στην άκρη, για να προωθήσει τα σχέδιά του ως επίδοξος πολιτικός διαχειριστής της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών.

Είναι μια απάντηση που απορρίπτει κατηγορηματικά όχι μόνο την τελευταία πρόταση των ιμπεριαλιστών που στρίμωξε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όλες τις προηγούμενες προτάσεις με τις οποίες ήταν έτοιμη να συμφωνήσει τούτη εδώ η κυβέρνηση. Είναι μια απάντηση αντίθετη και με την πρόσφατη κυβερνητική πρόταση-μνημόνιο των 47 σελίδων, είναι αντίθετη και με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη.


Γι’ αυτό και ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να νομιμοποιήσει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Γιατί είναι δικά της αδιέξοδα και όχι δικά του.


Αυτό που πρέπει να κάνει ο λαός είναι να συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί. Να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του. Να οργανώνει την πάλη του ενάντια στους ιμπεριαλιστές και την ντόπια άρχουσα τάξη, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική κυριαρχία, ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στα παλιά και νέα δεσμά. Για το δικαίωμα όλου του λαού στη δουλειά, την ασφάλιση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση. Για το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια, σε μια χώρα χωρίς προστάτες, εκμετάλλευση και καταπίεση.-ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

-ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
Read More »
ΚΚΕ-ΜΛ_ ΜΛ-ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ! ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΚΕ-ΜΛ_ ΜΛ-ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ! ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Έκλεψαν ΙΧ απειλώντας με περίστροφο Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Έκλεψαν ΙΧ απειλώντας με περίστροφο
Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας
 

Μία περίεργη υπόθεση ερευνά από το πρωί η Ασφάλεια Ιωαννίνων. Άγνωστοι, πιθανότατα δύο, έκλεψαν ένα πολυτελές όχημα, έξω από το σπίτι όπου βρίσκονταν στην Αμπελιά Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο άγνωστοι κρατούσαν περίστροφο κι αναισθητικό σπρέι.

Πήραν το όχημα, μάρκας Audi κάμπριο, και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών.
Read More »
Έκλεψαν ΙΧ απειλώντας με περίστροφο Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας Έκλεψαν ΙΧ απειλώντας με περίστροφο Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Read More »
ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, η Λιμενική Αρχή Συβότων, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, του Ι/Φ σκάφους “AMBRA ΙΙ” σημαίας Ιταλίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια λιμένα Συβότων Θεσπρωτίας.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής, μετέβη στο σημείο το Ε/Π “ΙΑΣΩΝ” Λ.Σ. 09, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το “AMBRA ΙΙ” με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε ασφαλώς στο λιμένα Συβότων.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων ούτε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους “AMBRA ΙΙ” σημαίας Ιταλίας.
Read More »
Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Και επίσημα εκτός προγράμματος η Ελλάδα

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Και επίσημα εκτός προγράμματος η Ελλάδα


Αυτό που κάποτε αποτελούσε τον χειρότερο εφιάλτη για την ελληνική οικονομία, σήμερα είναι μία αναμενόμενη εξέλιξη στο πλαίσιο μιας σειράς γεγονότων τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο.

Από τις 1 ώρα Ελλάδας, απόψε, η ελληνική οικονομία τίθεται εκτός προγράμματος διάσωσης ως αποτέλεσμα της μη πληρωμής της δόσης ύψους 1,6 δις ευρώ προς το ΔΝΤ.

«Μία οικονομική καταστροφή μόλις συνέβη. Η πληρωμή των 1,6 δις ευρώ δεν έγινε» ανέφερε πριν από λίγο ο Richard Quest του CNN. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «φέσι» που έχει φορέσει ποτέ ανεπτυγμένη χώρα στο ΔΝΤ, σημαίνοντας ότι η χώρα μπαίνει σε ένα είδος «Τειρεσία» που την αποκλείει από την άντληση χρηματοδότησης από διεθνείς αγορές ή οργανισμούς όπως το ΔΝΤ.
Read More »
Και επίσημα εκτός προγράμματος η Ελλάδα Και επίσημα εκτός προγράμματος η Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Η κυβέρνηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος ή να προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι»

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015
Η κυβέρνηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος ή να προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι»


Η ελληνική κυβέρνηση άφησε να φανεί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών ότι θα μπορούσε να αλλάξει τη στάση της στο δημοψήφισμα εάν υπάρξει συμφωνία στο αίτημα για ένα νέο δάνειο, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Αρκετές πηγές με γνώση των συνομιλιών δήλωσαν ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στο Eurogroup ότι η κυβέρνηση του θα μπορούσε να ματαιώσει το δημοψήφισμα ή να προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» αν επιτευχθεί μια συμφωνία.
Read More »
Η κυβέρνηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος ή να προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» Η κυβέρνηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος ή να προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5