Ηγουμενίτσα: Ζητούνται κοπέλες για εργασία

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017Ζητούνται κοπέλες, άνω των 21 ετών, για πλήρη εργασία ή για ημιαπασχόληση , στο νέο κατάστημα OPAP PLAY στην Ηγουμενίτσα.
Ευχάριστη προσωπικότητα, άριστη ικανότητα επικοινωνίας, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας καθώς και πτυχίο ξένης γλώσσας θα προσμετρηθούν.
Απαραίτητο το απολυτήριο Λυκείου.

Παράδοση βιογραφικών στο κατάστημα Murphy's Law Sports pub, Εθν. Αντιστάσεως 130 στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας και στο email: murphyslaw130@yahoo.com 
Πληροφορίες: 6947320940Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται κοπέλες για εργασία Ηγουμενίτσα: Ζητούνται κοπέλες για εργασία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Σε εγκατάλειψη η περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017Αναγνώστης πέρασε πρόσφατα από την παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων και διαπίστωσε, όπως μας γράφει, την εγκατάλειψή της περιοχής. 
Παράδειγμα η φωτογραφία, που μας έστειλε και δείχνει στάση του ΚΤΕΛ, δίπλα στο δρόμο, που έχει καλυφθεί από χόρτα και έχει γείρει από τη φθορά. 

Πλέον, εδώ και 10 περίπου χρόνια, δεν εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων από το συγκεκριμένο δρόμο. 

Δίπλα στην παλαιά εθνική οδό υπάρχουν, ως γνωστόν, πολλά χωριά, τα οποία μαραζώνουν. 

Προσπάθειες για τουριστική ανάδειξη της περιοχής, που έχει πολλά πλεονεκτήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν έχουν γίνει. 

Περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες κάποιοι τουρίστες, αλλά δεν πρόκειται για οργανωμένη και μαζική παρουσία, που θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνητρα και οφέλη. 

Οι κάτοικοι των χωριών έχουν μειωθεί, αφού οι συνταξιούχοι ή παραμένουν για λίγο διάστημα στον τόπο τους ή δεν τον επισκέπτονται καθόλου (διαμένουν σε αστικά κέντρα), αφού δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν βασικές τους ανάγκες. 


Read More »
Σε εγκατάλειψη η περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων Σε εγκατάλειψη η περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απογραφή των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων της Ε.Ε, στο οποίο συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2015, ξεκίνησε την εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας (ΣΔΒΕ) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Συμφώνου. Η εκπόνηση χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ήπειρος», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στόχος του ΣΔΒΕ αποτελεί η απογραφή των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) για το Δημοτικό Τομέα (κτίρια, οδοφωτισμό, οχήματα), τον Οικιακό Τομέα (κατοικίες-νοικοκυριά) και τον Τριτογενή Τομέα (επιχειρήσεις), η οποία θα επιτευχθεί με τη συλλογή στοιχείων καταναλώσεων ενέργειας και ερωτηματολογίων που θα συμπληρωθούν από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του Δήμου.

Την απογραφή των εκπομπών θα ακολουθήσει η σύνταξη αναλυτικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα περιέχει στοχευμένα μέτρα και δράσεις ανά άξονα παρέμβασης (Δημοτικό, Οικιακό, Τριτογενή). Το Σχέδιο Δράσης θα στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των Πράσινων Προμηθειών, στη Βελτίωση της Ενεργειακής Συμπεριφοράς των Πολιτών και θα τεθεί προς Δημόσια Διαβούλευση για εύλογο χρονικό διάστημα.

Για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων του Δήμου κατά την εκπόνηση της Α΄ Φάσης του ΣΔΒΕ, θα αναρτηθούν ερωτηματολόγια α) για τον Οικιακό Τομέα και β) για τον Τριτογενή Τομέα, στην ιστοσελίδα του Δήμου σε ηλεκτρονική μορφή (http://sdve.igoumenitsa.gr).

Επίσης, ερωτηματολόγια για τον Οικιακό Τομέα σε έντυπη μορφή θα βρίσκονται διαθέσιμα προς συμπλήρωση, σε χώρους Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Απογραφή των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα Ηγουμενίτσα: Απογραφή των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚO ΠΑΝΗΓΥΡΙ THN ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ THΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017
Σας ενημερώνουμε ότι στις 05 Ιουνίου 2017 ημέρα Δευτέρα, μετά την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδας, ο Δήμος Φιλιατών διοργανώνει: στην κεντρική Πλατεία της πόλης των Φιλιατών, Θρησκευτική Πανήγυρι με δωρεάν φαγητό και ελεύθερο χορό με τη συνοδεία Μουσικής Ορχήστρας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους τους συμπολίτες μας. 


 
Read More »
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚO ΠΑΝΗΓΥΡΙ THN ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ THΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚO ΠΑΝΗΓΥΡΙ THN ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ THΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017
Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας καλεί να λάβετε μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει την Πέμπτη, 18 Μαΐου και την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια του φετινού εορτασμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, διοργανώνοντας θεματικές ξεναγήσεις, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη διαχρονικότητα της θρησκευτικής ανάγκης που αποτελεί θεμελιώδες κεκτημένο του πολιτισμού όπως τον γνωρίζουμε και είναι καθοριστικής σημασίας για τη δυναμική της ανάπτυξής του. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει στην εκπαιδευτική κοινότητα τη μεταβατική περίοδο των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων, όταν οι παλιοί θεοί αγωνίζονταν να κρατήσουν τα κεκτημένα τους, ενώ νέες θρησκείες, ανάμεσά τους και ο χριστιανισμός, επιχειρούσαν να τους εξοβελίσουν, μια και η πίστη στο πατροπαράδοτο θρήσκευμα είχε από καιρό κλονιστεί βαθιά και είχε χάσει σε μεγάλο βαθμό την παλιά της αίγλη. Ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς ο θρησκευτικός παράγοντας εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να χρησιμοποιείται ως μοχλός πρόκλησης διχασμού και συγκρούσεων αντί να συμβάλλει στην ελεύθερη και ειρηνική συνύπαρξη των κοινωνιών.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη - Παρασκευή, 18 - 19 Μαΐου 2017

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

«Από τον Αϊδωνέα στον Αϊ-Δονάτο. Παιχνίδια με τον μύθο. Από τις παλιές λατρείες στον χριστιανισμό: συμβολισμοί, επιβιώσεις, μετασχηματισμοί στις δοξασίες και τις πρακτικές»

ΓΙΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ και Α΄ - Γ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 26650.21417

Στις 18 Μαΐου 2017 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Aρχαιολόγος 


 
Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017 Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Ανακοίνωση για την συγκέντρωση χρημάτων αποκατάστασης του Ναού της Ιεράς Μονής του Άη Γιάννη του Προδρόμου της Βέλλιανης

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017

Αξιότιμες και αξιότιμοι συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.

Ο Ναός του Άη Γιάννη, του Μοναστηριού της Βέλλιανης στο Προδρόμι, Μετόχι της Μονής Παγανιών από το 1935, μετά το σεισμό του 1979 κατέστη ετοιμόρροπος και μη επισκέψιμος. Η κατάρρευσή του είναι θέμα χρόνου. Για τη διάσωσή και την αποκατάσταση των ζημιών, μετά από συγκέντρωση των κατοίκων στις 10.07.2016, έχει σχηματιστεί η επιτροπή ΕΔΑΜΑΠ.
" Στη φωτογραφία επάνω, άποψη της Ιεράς Μονής Ιωάννου του Προδρόμου της Βέλλιανης."

Για την πραγμάτωση του ανωτέρω σκοπού, η ΕΔΑΜΑΠ συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη στην Παραμυθιά, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παγανιών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα (Ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1965), το Δήμο Σουλίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Πατρών. Για να ενταχθεί το έργο σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης προαπαιτούνται δύο μελέτες: μία υδρογεωλογική και μία στατική – αρχιτεκτονική, το κόστος των οποίων υπολογίζεται να ανέλθει, περίπου στο ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.

"Η είσοδος της Ιεράς Μονής Ιωάννου του Προδρόμου της Βελλιανης"

Για τη συγκέντρωση του παραπάνω ποσού απευθυνόμαστε σε σας, ώστε να διασώσουμε το σημαντικό αυτό ιστορικό μνημείο, που στα δύσκολα χρόνια, πριν και μετά την απελευθέρωση της Ηπείρου (1913), «τάισε, προστάτευσε και έσωσε» πολλούς από τους προγόνους μας.

Ο λογαριασμός κατάθεσης χρημάτων στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - PIRAEUS BANK είναι: Παραλήπτης : ΕΔΑΜΑΠ

ΙΒΑΝ: GR74 0171 7680 0067 6811 6418 581 Ονοματεπώνυμο:…………. …………… Αιτιολογία κατάθεσης : «Για τον Άη Γιάννη»

Για κάθε κατάθεση θα εκδίδεται εκτυπωτική απόδειξη. Για λόγους διαφάνειας το όνομα του δωρητή (χωρίς να αναγράφεται το ποσό) θα
αναρτάται στο facebook ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΩΖΟΣ, εφόσον ο δωρητής το
επιτρέπει και συμπληρώνει δίπλα από την αιτιολογία κατάθεσης «Για
τον Άη Γιάννη» τη λέξη ΝΑΙ. Διαφορετικά θα αναρτάται ως «ανώνυμος».

Η ΕΔΑΜΑΠ εργάζεται : α. για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου, πεντάδυμου αρχαιολογικού – πολιτιστικού χώρου με την Ακρόπολη της αρχαίας Ελέας, την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, το Μεγαμπέλι, τους Αγίους Αποστόλους στου Μπάρδη και τον ΄Αγιο Νικόλαο της ΄Ανω Βέλλιανης.
Η πρόσβαση σήμερα είναι μεν εφικτή, αλλά με πολλές δυσκολίες.

β. για τη σύνταξη Αρχειακού (ψηφιακού) υλικού της Μονής.

Η Επιτροπή ΕΔΑΜΑΠ:
1) Λώλος Γ. Δημήτρης, Πρόεδρος Κοινότητας Χρυσαυγής: τηλ. 6982522828 lolosdimitris@hotmail.com
2) Φίλης Βασίλειος, Πρόεδρος της Κοινότητας Προδρομίου: Τηλ. 6944105229
3) Λώλος Κ. Δημήτρης, υπάλληλος ETE: Τηλ. 6948468281, dimlolos@yahoo.gr
4) Πέτσιος Πέτρος, Αρχαιολόγος, Αρχαιολογία Ηγουμενίτσας: Τηλ. 6945378095, apetsios@yahoo.gr
5) Σιώζος Χρήστος, συν/χος Ιατρός: 6974083835, xsiozos@gmail.com
6) Παπαδόπουλος Ιωάννης, ιερέας, μέλος Ηγουμενοσυμβουλίου Μονής Παγανιών: 6942877272

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΜΑΠ
Πληροφορίες: Τηλ.: 030-2666051206 / 030-6974083835
Δρ. ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΣΙΩΖΟΣ E-mail: xsiozos@gmail.com
Ιατρός – συγγραφέας. "


 
Read More »
Ανακοίνωση για την συγκέντρωση χρημάτων αποκατάστασης του Ναού της Ιεράς Μονής του Άη Γιάννη του Προδρόμου της Βέλλιανης Ανακοίνωση για την συγκέντρωση χρημάτων αποκατάστασης του Ναού της Ιεράς Μονής του Άη Γιάννη του Προδρόμου της Βέλλιανης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Επανέρχεται στο θέμα του εκκναπισμού των πλοίων η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRXOMk55GUX3htw_pOvy1ERkrT-S6gQZ8QtjpNOPflZjDdCOw_sBtetI-yn6o1UG4f6mp_Wd9JG4uhsDRaRAoikxkV_YnjplSznXC0opZZEDTgLPtpl9KVGxb6qFa9lkGu4_xz53TXIZA-/s400/BeFunky+Collage%25CE%2591%25CE%25A3.jpgΗ συνέλευση των μελών της Σ.Ο.Π.Θ. μετά από διαλογική συζήτηση που έγινε στα γραφεία της, στις 29/4/2017 , αποφάσισε την αποστολή του παρακάτω εγγράφου προς το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην εισαγγελία Θεσπρωτίας και τον Ο.Λ.ΗΓ. και που αφορά το θέμα που παραπάνω αναφέρεται.

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να ενημερώνουν συλλογικότητες και πολίτες για γενικότερα θέματα της αρμοδιότητας των και που αφορούν βέβαια το κοινωνικό σύνολο, εμείς σαν Σ.Ο.Π.Θ. αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τις υπηρεσίες του λιμεναρχείου αφ΄ ενός για την προηγούμενη έγγραφη απάντησή τους, αφ΄ ετέρου για την προθυμία που επέδειξαν σε αντιπροσώπους της ομάδας όσον αφορά την ενημέρωσή μας στα γραφεία της υπηρεσίας. Με βάση λοιπόν τα όσα είχα με την ευκαιρία ν΄ ανταλλάξουμε προφορικά στα γραφεία σας στα πλαίσια ενημέρωσής μας για το σοβαρό αυτό θέμα, αντιληφθήκαμε ότι, (όπως μάλιστα μας δηλώθηκε εκ μέρους σας και δεν έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε) ο έλεγχος (εκκαπνισμού λιμανιού από τα πλοία) ποτέ δεν προσέκρουσε εκ μέρους σας σε υποκειμενική διάθεση, όσο σε αντικειμενικές τις περισσότερες φορές συνθήκες.

Προς πληρέστερη ενημέρωσή λοιπόν της ομάδας και μέσω ημών των συμπολιτών μας, σας παρακαλούμε πολύ (και με βάση την προφορική ενημέρωσή μας) να μας απαντήσετε εγγράφως στα παρακάτω ερωτήματα:

Α) Ποιές παραβάσεις έχετε καταγράψει (από 1/1/2017 μέχρι και σήμερα) της σχετικής νομοθεσίας εναντίων ποιών πλοιοκτητών; (φυσικά και νομικά πρόσωπα), τι ποινές επιβλήθηκαν; διοικητικές ή άλλες, τι ποσά εισπράχθηκαν; (αν εισπράχθηκαν) και αν κάποιες εξ αυτών αποτελούσαν και ποινικές παραβάσεις, αυτές καταγγέλθηκαν προς την εισαγγελία Θεσπρωτίας; Γνωρίζεται αν σε κάθε περίπτωση διατάχθηκε προκαταρκτική ή ανακριτική έρευνα για τις παραβάσεις αυτές;

Β) Ποιό επιμέρους τμήμα του γενικότερου ελέγχου προς τα εισερχόμενα εντός του λιμανιού καράβια για παραβάσεις καυσίμου, εκκαπνισμού, κ.λ.π. ανήκει στην υπηρεσία σας και ποιό τμήμα ελέγχου σε άλλη υπηρεσία και ποιά;

Γ) Υπάρχει ή όχι επάρκεια μηχανολογικού εξοπλισμού; (μετεωρολογικός σταθμός κ.λ.π.) και επίσης υπάρχει επάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού, για την αποτελεσματικότητα του ελέγχου; και αν όχι, ποιές υπηρεσίες είναι αρμόδιες για την προμήθεια των μηχανημάτων ή την στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού;

(χημικοί κ.λ.π.)

Δ) Μέχρι και σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις που ν΄ αρνήθηκαν τον έλεγχο των οργάνων σας, πλοίαρχοι και εταιρείες κ.λ.π.; τα πλοία των οποίων προβαίνουν σε παραβάσεις που αφορούν το θέμα μας και αν ναι σε τι ενέργειες έχετε προβεί; καταγγελία, αυτόφωρη σύλληψη, υποβολή μηνύσεως, κ.λ.π.

Τέλος σας αναφέρουμε ότι σε τακτική βάση παρατηρούμε οπτικά φαινόμενα
εκκαπνισμού από πλοία. Για αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις έχουμε στα χέρια μας αποδεικτικά φωτογραφικά αρχεία, μέρος των οποίων συνοδεύουν το έγγραφο
μας.

Αναμένουμε την απάντησή σας στα παραπάνω συγκεκριμένα ερωτήματα η οποία θα δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας, όπως επίσης και το παρόν έγγραφό μας.

Για την Σ.Ο.Π.Θ. η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης
ΒΕΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΖΙΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 


 
Read More »
Επανέρχεται στο θέμα του εκκναπισμού των πλοίων η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας Επανέρχεται στο θέμα του εκκναπισμού των πλοίων η Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017Το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη είχε την χαρά να φιλοξενηθεί στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας για τις εξαρτήσεις. 
Ζωηρό και ενθουσιώδες το μαθητικό κοινό της Α ´και Β´ τάξης ανέδειξε σκέψεις και ιδέες που αξίζουν να τις μοιραστούμε:
  • Η εξάρτηση είναι η απουσία ελεύθερης θέλησης
  • Οι νεές τεχνολογίες ως μια σύγχρονη μορφή εξάρτησης , ανάγκη να εκπαιδευτούμε στην χρήση τους
  • Η παρέα ως συντροφιά στα σκαμπανεβάσματα της εφηβείας
  • Πότε δεν είναι αργά να ζητήσουμε βοήθεια
  • Ο αθλητισμός ως μέσο πρόληψης

Ευχαριστούμε την διεύθυνση του σχολείου για την άψογη φιλοξενία και τους μαθητές/ τις μαθήτριες για την συμμετοχή.


 
Read More »
Το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας Το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Ο γιαννιώτης δημοσιογράφος, η πρώην βουλευτής και το Σύμφωνο συμβίωσης!

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 
Με την εκλεκτή της καρδιάς του, Νίκη Φούντα, πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τη ΔΗΜΑΡ, σύναψε Σύμφωνο συμβίωσης, ο γνωστός γιαννιώτης δημοσιογράφος, Βλάσης Ντόκας. 
Η μακροχρόνια σχέση του ζευγαριού κατέληξε πριν λίγες ημέρες στο Συμβολαιογραφείο του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, Σταύρου Παργανά, με τον οποίο ο Βλ. Ντόκας διατηρεί στενή προσωπική σχέση, όπου υπογράφηκε η σχετική συμβολαιογραφική πράξη, που ξεκαθαρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει ο ένας σύντροφος έναντι του άλλου. 
Η Ν. Φούντα γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και είναι αρχιτέκτων, απόφοιτος του τμήματος αρχιτεκτόνων μηχανικών του ΕΜΠ. 
Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και εντάχθηκε στο "Ποτάμι". 
Κατήλθε υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί. 
Τον Ιούλιο του 2016 εγκατέλειψε και το "Ποτάμι" και εντάχθηκε στη "Δημοκρατική Ευθύνη", το κόμμα των Αλέκου Παπαδόπουλου και Χάρη Θεοχάρη. 
Το thespro.gr εύχεται στο ζευγάρι να είναι πάντα μαζί και πάντα αγαπημένοι και ευτυχισμένοι!


 
Read More »
Ο γιαννιώτης δημοσιογράφος, η πρώην βουλευτής και το Σύμφωνο συμβίωσης! Ο γιαννιώτης δημοσιογράφος, η πρώην βουλευτής και το Σύμφωνο συμβίωσης! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 66χρονη υπεύθυνη καταστήματος για ηχορύπανση

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017Συνελήφθη, προχθές (01-05- 2017) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, μία 66χρονη ημεδαπή, για ηχορύπανση. 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη η 66χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.


Read More »
Συνελήφθη 66χρονη υπεύθυνη καταστήματος για ηχορύπανση Συνελήφθη 66χρονη υπεύθυνη καταστήματος για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων και εθισμού,

ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας & το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ προγραμματίζουν δράσεις ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού στη τοπική κοινωνία του Νομού Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα:
  • Τετάρτη 03/05/2017 Ηγουμενίτσα – Φιλιάτες
  • Πέμπτη 04/05/2017 Παραμυθιά - Πέρδικα 


 
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Την Κυριακή 7 Μαΐου οι «Παρακαλάμιες Διαδρομές»

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017

 


 
Η Αδελφότητα Βουτσαρά Ιωαννίνων «Αναγέννηση» σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας διοργανώνουν για πρώτη φορά την αθλητική εκδήλωση «Παρακαλάμιες Διαδρομές 2017» το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου.
Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την εξαιρετική ομορφιά του φυσικού τοπίου της περιοχής προάγοντάς τον έτσι σε έναν μοναδικό αθλητικό και τουριστικό προορισμό, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν την περιοχή και να συμμετάσχουν σε μία προσπάθεια που θα βάλει τον αθλητισμό στο επίκεντρο της ζωής τους.
Η αθλητική εκδήλωση θα περιλαμβάνει αγώνες ορεινής ποδηλασίας 30 χιλιομέτρων και αγώνα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων.
Ώρα και Σημείο εκκίνησης:
Την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 10:30 π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση του ποδηλατικού γύρου και στις 10:45 π.μ. η εκκίνηση του αγώνα δρόμου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβουν χώρα στο χωριό Βουτσαρά (βρίσκεται στο 32ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας).
Κόστος συμμετοχής – ΔΩ­ΡΕΑΝ όλοι οι νέοι κάτω των 18:
Το κόστος συμμετοχής θα είναι €10 για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Αδελφότητας και σε όλους του συμμετέχοντες θα δοθεί αθλητικό μπλουζάκι και μετάλλιο για τη συμμετοχή τους, ενώ στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα.
Όλοι οι νέοι κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αποκλειστική ευθύνη των κηδεμόνων τους, θα συμμετέχουν δωρεάν.
Η υποβολή των συμμετοχών είναι μέχρι την Τρίτη, 2 Μαΐου και ώρα 15:00. Η πληρωμή θα γίνει εκείνη τη στιγμή στο χώρο της έναρξης της εκδήλωσης.
Οι συμμετέχοντες και στα δύο αγωνίσματα θα διαγωνιστούν και θα βραβευθούν στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:
1) Κ18 (ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕ­ΤΟ­ΧΗ), 2) 18+, 3) 30+, 4) 40+
• Περισσότερες Πληροφορίες στο Facebook Event: Καλαμάς 2017, Κιν.: 6944.788431.


 
Read More »
Την Κυριακή 7 Μαΐου οι «Παρακαλάμιες Διαδρομές» Την Κυριακή 7 Μαΐου οι «Παρακαλάμιες Διαδρομές» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι στον χάρτη της εκπαίδευσης - Στη δεύτερη χειρότερη θέση η Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017«Ουραγοί» είναι περιοχές με χαμηλή ανάπτυξη ή νησιά που επενδύουν στον τουρισμό, όπως η Ξάνθη, η Ροδόπη, η Ζάκυνθος και η Δυτική Αττική.

Γρεβενά, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα και Ευρυτανία αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στον χάρτη της εκπαίδευσης για το 2014, καταγράφοντας πανελλαδικώς τα υψηλότερα ποσοστά καλών επιδόσεων από τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

✕Powered by GreatadsΣτον αντίποδα, «ουραγοί» είναι περιοχές με χαμηλή ανάπτυξη ή νησιά που επενδύουν στον τουρισμό, όπως η Ξάνθη, η Ροδόπη, η Ζάκυνθος και η Δυτική Αττική, η οποία βρέθηκε το 2014 στη δεύτερη χειρότερη θέση με το 17,6% των μαθητών γυμνασίων να μένουν στην ίδια τάξη ή να περνούν οριακά στην επόμενη.

Οι διαφοροποιήσεις στις επιδόσεις των μαθητών από νομό σε νομό, όπως αυτές καταγράφονται στην έκθεση που διενήργησε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Νίκο Παίζη, καταδεικνύουν ότι οι ανισότητες στην εκπαίδευση παραμένουν. Είναι ενδεικτικό ότι το 2014 διέκοψαν αδικαιολόγητα τη φοίτησή τους στην πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνολικά 37.610 μαθητές και μαθήτριες. Εξ αυτών, το 40,9% φοιτούσε στο Επαγγελματικό Λύκειο & ΕΠΑΣ, το 34,8% στο Γυμνάσιο, το 13,0% στο Γενικό Λύκειο και το 11,3% φοιτούσε στο Δημοτικό. Την ίδια χρονιά, συνολικά 122.312 μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατέγραψαν χαμηλές επιδόσεις, καθώς είτε απορρίφθηκαν στις εξετάσεις και έμειναν στην ίδια τάξη είτε προήχθησαν οριακά στην επόμενη. Από αυτούς, το 44,6% φοιτούσε στο Γενικό Λύκειο, το 29,7% στο Επαγγελματικό Λύκειο & ΕΠΑΣ, το 24,9% φοιτούσε στο Γυμνάσιο και το 0,8% φοιτούσε στο Δημοτικό.

Στην επαγγελματική εκπαίδευση, μάλιστα, την οποία επιλέγουν κυρίως παιδιά από οικονομικά ασθενείς οικογένειες τα ποσοστά των μαθητών με χαμηλές επιδόσεις αυξάνονται σταθερά έως και το 2009, ενώ από το 2010 κι έπειτα παρουσιάζουν μικρή κάμψη. Το 2014 διαμορφώθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά φθάνοντας σε 66,9% στη Λευκάδα, 66,3% στη Ζάκυνθο, 63,9% στη Ροδόπη, 59,5% στην Ξάνθη, 57,9% στην Εύβοια και 57,2% στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά μαθητών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που πήραν μέρος στις τελικές εξετάσεις και προήχθησαν με βαθμό "Άριστα", "Πολύ Καλά" και "Καλά" επί του συνόλου των εγγεγραμμένων μαθητών το 2014 καταγράφονται στις γειτονικές περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Γρεβενά, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα και Ευρυτανία.

Στην δεύτερη καλύτερη θέση βρίσκονται 26 περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Καβάλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Καστοριάς, Φλωρίνης, Λαρίσης, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανί-ας, Αχαΐας, Φθιώτιδος, Φωκίδος, Αργολίδος, Αρκα-δίας, Κορινθίας, Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Χίου, Κυκλάδων και Χανίων. Στην ομάδα αυτή εντοπίζεται η πλειονότητα των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Νομαρχία Αθηνών και Ανατολικής Αττικής).

Μέτριες εκπαιδευτικές επιδόσεις έχουν η Λευκάδα και η Εύβοια, ενώ στη δεύτερη χειρότερη θέση βρίσκονται 16 περιφερειακές ενότητες εκ των οποίων τα 7 είναι νησιά: Έβρου, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Ηλείας, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσση-νίας, Πειραιώς, Σάμου, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνης.

Τέλος, η ομάδα με τις χειρότερες επιδόσεις μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνει 4 περιφερειακές ενότητες: Ξάνθης, Ροδόπης, Ζακύνθου και Δυτικής Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι 4 περιοχές όπως επίσης και η Λευκάδα, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, και Πειραιάς αποτελούν τις «γκρίζες ζώνες» της εκπαίδευσης και σε ό, τι αφορά τον δείκτη πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το προφίλ των «κακών» μαθητών
Από την έκθεση προκύπτει ότι περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν χαμηλή επίδοση έχουν: α) τα αγόρια, β) οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων & ΕΠΑΣ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γ) οι μαθητές των εσπερινών μονάδων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου.

Επίσης, περισσότερες πιθανότητες να διακόψουν αδικαιολόγητα τη φοίτησή τους έχουν: α) τα αγόρια, β) οι μαθητές με μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ηλικία φοίτησης, γ) οι μαθητές των εσπερινών μονάδων, και δ) οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων & ΕΠΑΣ σε σύγκριση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Πηγή: Χαρά Καλημέρη - Ημερήσια


 
Read More »
Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι στον χάρτη της εκπαίδευσης - Στη δεύτερη χειρότερη θέση η Θεσπρωτία Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι στον χάρτη της εκπαίδευσης - Στη δεύτερη χειρότερη θέση η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Πληροφοριακά συστήματα θα προλαμβάνουν πλημμυρικά φαινόμενα σε Άραχθο και Καλαμά

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 
Δύο νέες πράξεις με αντικείμενο την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων κλπ στις περιοχές Αράχθου και Καλαμά, εντάχθηκαν με αποφάσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στον Άξονα "Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης" του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020". Πρόληψη - ενημέρωση για τα πλημμυρικά επεισόδια στον Άραχθο Η πρώτη πράξη έχει τίτλο: 
«Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή Άραχθου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 203.738,42 ευρώ, και φορέα υλοποίησης το ΤΕΙ Ηπείρου (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνών). 
Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στον ποταμό Άραχθο. 
Πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται σε μεγάλη περιοχή κατά μήκος του ποταμού (όπως έχει δείξει η πρόσφατη εμπειρία με τις πλημμύρες του 2015), κατάντη του φράγματος Πουρναρίου σε έκταση 90 Km2. 
Η περιοχή εντάσσεται στις ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας για το υδατικό διαμέρισμα Ηπείρου. 

Το πληροφοριακό σύστημα θα συλλέγει και θα αποθηκεύει αυτοματοποιημένα τις μετρήσεις από τους σταθμούς μέτρησης που θα εγκατασταθούν από το έργο. 
Με προηγμένες τεχνικές υπολογιστικής νοημοσύνης θα αναλύει και επεξεργάζεται τα δεδομένα, θα εκτιμά περιοχές δυνητικής επικινδυνότητας και θα οπτικοποιεί τα τελικά αποτελέσματα σε γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών. 
 
Βασικές τελικές υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη/ φορέα/υπηρεσία είναι:
 
-Παρακολούθηση των βροχοπτώσεων και στάθμης του ποταμού Αράχθου σε πραγματικό χρόνο μέσω κατάλληλου δικτύου τηλεμετρικών σταθμών που καλύπτουν την περιοχή ενδιαφέροντος

-Μετάδοση σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων και οπτικοακουστικού υλικού (video και εικόνες), παρακολούθηση της περιοχής ενδιαφέροντος με την αξιοποίηση Drones και αυτόματη ενημέρωση του Συστήματος

-Έγκαιρες ειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων
-Εντοπισμός περιοχών με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων

-Διάρκεια και βαθμός επικινδυνότητας πλημμυρικών επεισοδίων

-Παρουσίαση χαρτών με την προσβασιμότητα σε περιοχές διαβαθμισμένου κινδύνου. 
- Μελέτη για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Ακτογραμμή Καλαμά 
Η δεύτερη πράξη έχει τίτλο: «Μελέτη, πρόβλεψη και μοντελοποίηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής επί της Δελταϊκής Ακτογραμμής του ποταμού Καλαμά», συνολικής δημόσιας δαπάνης 91.300 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» 
Το έργο αφορά, γεωγραφικώς στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του ποταμού Καλαμά. 
Η περιοχή αποτελεί ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης, αφού κατατάσσεται στα πλέον απειλούμενα οικοσυστήματα, αφενός διότι ανήκει σε ζώνη δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας και αφετέρου επειδή αποτελεί περιοχή χαμηλού ανάγλυφου, του οποίου η μορφή και η δυναμική επηρεάζεται με δυσμενείς μεσοπρόθεσμες προοπτικές από τη συνεχιζόμενη άνοδο της θαλάσσιας στάθμης. 
Μεταξύ άλλων, το έργο στοχεύει στη μελέτη της μορφολογίας του δέλτα του ποταμού, στη διερεύνηση των μεταβολών της δελταϊκής ακτογραμμής, καθώς και στη ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της περιοχής.


Με την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου αναμένεται να προκύψουν νέα δεδομένα που θα οδηγήσουν σε τεκμηριωμένα μοντέλα πρόβλεψης της μελλοντικής μεταβολής της θαλάσσιας στάθμης στην παράκτια ζώνη της περιοχής έρευνας, καθώς και στην εκπόνηση αξιόπιστων πιθανολογικών σεναρίων τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Διαχειριστικού Σχεδίου. 
Έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση των διαβρωτικών και πλημμυρικών φαινόμενων στη δελταϊκή ζώνη, για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της προστασίας του υπάρχοντος ζωτικού χώρου και πεδίου


 
Read More »
Πληροφοριακά συστήματα θα προλαμβάνουν πλημμυρικά φαινόμενα σε Άραχθο και Καλαμά Πληροφοριακά συστήματα θα προλαμβάνουν πλημμυρικά φαινόμενα σε Άραχθο και Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Ο Δημήτρης Πάκος νέος Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Έχοντας υπόψη :

Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α' 87), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.

Την με αριθ, 146/2017 απόφαση του, περί ορισμού αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων.

Το γεγονός ότι στον Δήμο Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 και όπως τροποποιήθηκαν, δύναται να ορισθούν έξη (6) αντιδήμαρχοι, εκ των οποίων δυο δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία ( παρ. 3ε άρθρου 3 Ν. 4051/2012 ).

Την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, ως και την επίτευξη συντονισμού κατά την άσκηση της Δημοτικής Διοίκησης και του Δημοτικού έργου γενικότερα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


Συμπληρώνουμε την αριθμ. 146/2017 (με αριθμ. Πρωτ. 3775/1-3-2017) προγενέστερη απόφασή μας και ειδικότερα :

α) Στο μέρος Α προσθέτουμε παράγραφο 6 ως ακολούθως :

6. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Δημήτριο Πάκο στον οποίο θα παρέχεται αντιμισθία, Αντιδήμαρχο ο οποίος θα έχει την ευθύνη θεμάτων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, και του μεταβιβάζει :

Καθ΄ ύλη αρμοδιότητες :

Την ευθύνη Θεμάτων του Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικής πρόνοιας και Πολιτικών Ισότητας.
Την ευθύνη Θεμάτων Δημόσιας Υγείας.
Την ευθύνη θεμάτων ΑΜΕΑ.

Στον εν λόγω Αντιδήμαρχο μεταβιβάζεται επίσης :

Η ευθύνη θεμάτων Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.
Η ευθύνη δράσεων εθελοντισμού.
Οι κατά τόπον αρμοδιότητες της Δ.Κ. Πέρδικας.

β) Στο μέρος Δ αυτής και στην παράγραφο (2) η οποία αναριθμείται σε (1), απαλείφεται η διατύπωση «και πολιτικής προστασίας» και στο τέλος της προστίθεται :

Την διαχείριση του θέματος των εγκαταλελειμμένων οχημάτων , σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και την παρακολούθηση της υπογραφείσας σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ανακηρυχθέντος για τον σκοπό αυτόν αναδόχου.

Β. Τροποποιούμε την αριθμ.146/2017 (με αριθμ. πρωτ. 3775/1-3-2017) προγενέστερη απόφασή μας και ειδικότερα :

1) Στο μέρος Α αυτής και στην παρ. 3, αντί « του παρέχεται αντιμισθία » στο « δεν παρέχεται αντιμισθία ».  (Αφορά τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Μήτση)

2) Στο μέρος Α αυτής και στην παρ. 3, προσθέτουμε στο τέλος εδάφιο αναφορικά με αρμοδιότητες του τμήματος εμπορικών δραστηριοτήτων το οποίο απαλείφεται από τις παραγράφους 4 και 5 και ειδικότερα :

α) Την ευθύνη για την εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων και ειδικότερα τις αρμοδιότητες σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, του τμήματος αδειοδοτήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων.

β) Της υπογραφής των αποφάσεων : αδειοδότησης εμπορικών δραστηριοτήτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οριστικής σφράγισης, αποσφράγισης και οριστικής αφαίρεσης αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος .

3) Στο μέρος Δ αυτής η παράγραφος (3) αναριθμείται σε (2)

4)Στο μέρος Γ η παράγραφος (3) αναδιατυπώνεται ως ακολούθως

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου και του Αναπληρωτή του, τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος και τις κατά τόπο αρμοδιότητες ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Μήτσης Σωτήριος.

Κατά τα άλλα ισχύει η με αριθμ. 146/2017 τροποποιούμενη απόφαση του Δημάρχου.

Η παρούσα απόφαση που θα ισχύει από 1-5-2017, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς και στην Διαύγεια. 


 
Read More »
Ο Δημήτρης Πάκος νέος Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Ο Δημήτρης Πάκος νέος Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Συναυλία με έργα για βιολί και πιάνο

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017
Read More »
Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Συναυλία με έργα για βιολί και πιάνο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Συναυλία με έργα για βιολί και πιάνο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Κ.Ε.Ε.Ε. και τον ΔΙΦΟΠ (Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων» την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, πλαϊνή είσοδος) και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να την παρακολουθήσει.

Στην εκδήλωση, ο Διευθυντής του Φορέα ΔΙΦΟΠ κος Άγγελος Τόλκας, θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.

Ενδεικτικά επαγγέλματα είναι των οικοδομικών εργασιών, αλουμινο-σιδηρο κατασκευαστών & γενικά τεχνίτες μετάλλων, ελαιοχρωματιστών, πλακάδων, υδραυλικών, λιθοξόων, ξυλουργών, συλλέκτες αρωματικών φυτών και βοτάνων κλπ επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών.

Η εκδήλωση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου. 


 
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό»

Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017Με την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών να αποτελεί νέα τάση και την απαραίτητη επένδυση στην τουριστική βιομηχανία, το ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό».

Στην ημερίδα, όπου θα μιλήσουν διακεκριμένοι καθηγητές και στελέχη του τουριστικού τομέα, αλλά και της πληροφορικής, πρόκειται να αναπτυχθούν θέματα εφαρμογής σύγχρονων μέσων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης της ηλεκτρονικής παρουσίας κάθε τουριστικού προορισμού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 π.μ.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό» Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017 Rating: 5

Σελίδες