9 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
9 νέα κρούσματα στην ΉπειροΣήμερα, 24/09/2020 δηλώθηκαν 342 επιπλέον κρούσματα. Από τα312 εγχώρια κρούσματα, τα 24 συνδέονται με γνωστές συρροές. 
Αναλυτικότερα:
- 30 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 213 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου,
- 23 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
9 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 9 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Δεν ισχύει ο αριθμητικός περιορισμός στους εργάτες γης από τρίτες χώρες

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: Δεν ισχύει ο αριθμητικός περιορισμός στους εργάτες γης από τρίτες χώρεςΟ βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατ’ εξαίρεση διαδικασία πρόσληψης πολιτών τρίτης χώρας για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία, όπως αυτή προβλέπεται στο Άρθρο 42 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 90 - 01.05.2020):

«Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισε για ακόμα μια φορά πως η μετάκληση εποχικών εργατών γης γίνεται σε όλη τη χώρα - άρα και στη Θεσπρωτία – χωρίς να ισχύει περιορισμός στον αριθμό των εργατών που μπορούν να προσληφθούν, όπως θα ίσχυε σε άλλη περίπτωση με βάση την έκταση της καλλιέργειας, τον αριθμό ζώων ή τη μορφή της απασχόλησης.

Η εξαίρεση αυτή λύνει τα χέρια των παραγωγών μας που από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Θεσπρωτίας».
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Δεν ισχύει ο αριθμητικός περιορισμός στους εργάτες γης από τρίτες χώρες Βασίλης Γιόγιακας: Δεν ισχύει ο αριθμητικός περιορισμός στους εργάτες γης από τρίτες χώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Ερώτηση Μ. Κάτση για το απλήρωτο λοιπό επικουρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Ερώτηση Μ. Κάτση για το απλήρωτο λοιπό επικουρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών Ερώτηση προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Μάριος Κάτσης σχετικά με τους απλήρωτους εργαζομένους που εργάζονται ως λοιπό επικουρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών, απαιτώντας από την κυβέρνηση να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να μην ξαναϋπάρξουν τέτοιου είδους καθυστερήσεις στο μέλλον. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας έκανε την ακόλουθη σχετική δήλωση: 

Οι συνθήκες της πανδημίας έκαναν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση γι αυτόν τον σκοπό έχει στη διάθεση της και την ευελιξία από την χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων στην οποία προχώρησε η ΕΕ για τα κράτη μέλη, και το γεγονός ότι δαπάνες για την ενίσχυση της υγείας εξαιρέθηκαν τελείως από αυτούς τους στόχους, αλλά και τα χρήματα από το «μαξιλάρι» που άφησε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να αξιοποιήσει όλα αυτά τα εργαλεία ώστε να προχωρήσει σε γενναίο αριθμό μόνιμων προσλήψεων σε ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, να καλύψει οργανικά κενά, και να αναβαθμίσει την υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να θωρακίσει τη δημόσια υγεία, προτίμησε να μείνει παρατηρητής των γεγονότων και να λειτουργήσει εντελώς άνευρα και αποσπασματικά. 

Σε αυτό το πλαίσιο προσέλαβε με διετείς συμβάσεις έκτακτο λοιπό επικουρικό λόγω covid-19. Το ίδιο έγινε και Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών, με τους αντίστοιχους εργαζομένους να αναλαμβάνουν υπηρεσία τον Απρίλιο. Η πρώτη πληρωμή αυτών των ανθρώπων αντί να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα όπως προβλέπεται στις συμβάσεις τους, έγινε στις 9 Ιουλίου! Και δυστυχώς ήταν η πρώτη και η τελευταία έως σήμερα πληρωμή, καθώς από τότε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα τους. 

Αναρωτήθηκε κανείς από την κυβέρνηση σε τι οικονομικό αδιέξοδο έχουν έρθει αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους; Για ποιόν λόγο δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους; Καθημερινά πηγαινοέρχονται στις δουλείες τους με τα ανάλογα έξοδα, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με υπευθυνότητα και σύμφωνα με τις συμβάσεις που υπογράψανε. Γιατί πρέπει να γίνονται μπαλάκι όταν ρωτάνε το αυτονόητο, πότε δηλαδή θα πληρωθούν για τα δεδουλευμένα τους; Όταν το ίδιο το κράτος δεν έχει συνέπεια στις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους του, τι μήνυμα δίνει στις επιχειρήσεις και στον κόσμο της εργασίας; 

Ο εμπαιγμός αυτός από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Πρέπει να εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να συνεχίσουν να καταβάλλονται σε μηνιαία βάση όπως προβλέπεται στις συμβάσεις τους. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο κατέθεσα Ερώτηση και έφερα το θέμα στη Βουλή. Η δημόσια υγεία θέλει έμπρακτη στήριξη και όχι χειροκροτήματα και ευχολόγια για επικοινωνιακούς λόγους.
Read More »
Ερώτηση Μ. Κάτση για το απλήρωτο λοιπό επικουρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών Ερώτηση Μ. Κάτση για το απλήρωτο λοιπό επικουρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 342 νέα κρούσματα Covid-19 - Καταγράφηκαν 9 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Καταμετρήθηκαν 342 νέα κρούσματα Covid-19 - Καταγράφηκαν 9 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωροΣυνολικά 342 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 68 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 9 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16627, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2726 (16.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6915 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 21 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 192 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 366 θανάτους συνολικά στη χώρα. 135 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταμετρήθηκαν 342 νέα κρούσματα Covid-19 - Καταγράφηκαν 9 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο Καταμετρήθηκαν 342 νέα κρούσματα Covid-19 - Καταγράφηκαν 9 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε σκάφος με 24 μετανάστες - Συνελήφθη ο διακινητής

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε σκάφος με 24 μετανάστες - Συνελήφθη ο διακινητήςΚατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Κ.Λ. Ηγουμενίτσας και συντονισμένης επιχείρησης που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της ανωτέρω Αρχής, με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίστηκε βραδινές ώρες την 21.09.2020 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των νήσων Κέρκυρας - Παξών, σκάφος με είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς επιβαίνοντες το οποίο είχε προορισμό Ιταλικές ακτές. 
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ οικεία Λιμενική Αρχή που ανέλαβε την προανάκριση, προέβη στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος και προφυλακίστηκε, κατάσχεσε εν λόγω πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα. 
Από οικεία Αρχή διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε σκάφος με 24 μετανάστες - Συνελήφθη ο διακινητής Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε σκάφος με 24 μετανάστες - Συνελήφθη ο διακινητής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Τηλεοπτική κάλυψη περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Τηλεοπτική κάλυψη περιοχών του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την κάλυψη των περιοχών με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και σε συνέχεια των απαντήσεων της Digea, με τις οποίες καθορίστηκε ο αριθμός των απαιτούμενων αιτήσεων για την τοποθέτηση αναμεταδότη ψηφιακού σήματος, αριθμός ο οποίος υπερβαίνει εκείνων των μόνιμων νοικοκυριών, καλούνται: 

· όλοι οι πολίτες δικαιούχοι του προγράμματος που υπέβαλαν αίτηση στα ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας και είχαν ως πρώτη επιλογή την Digea να προβούν σε διορθωτική δήλωση στα ΚΕΠ του Δήμου. 

· όσοι πολίτες πρόκειται να προβούν σε υποβολή αίτησης, να δηλώσουν ως πρώτη επιλογή την Cosmote. 

Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) και συγκεκριμένα για τον Δήμο μας οι κάτοικοι: 

Από τη Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, των οικισμών: 
Κρυόβρυσης 
Λάκκας 

Από τη Δ.Ε. Μαργαριτίου, των οικισμών: 
Καλοδικίου 
Κόδρας 
Μαργαριτίου 
Μορφατίου 
Παλαιοκάστρου 
Πυργίου 
Σπαθαραίων 

Από τη Δ.Ε. Παραποτάμου, των οικισμών: 
Αγίου Γεωργίου 
Γεροπλάτανου 

Από τη Δ.Ε. Πέρδικας, των οικισμών: 
Αρίλλα 
Βουνίστρας 
Καραβοστασίου 
Πέρδικας 

Από τη Δ.Ε. Συβότων, των οικισμών: 
Αργυρότοπου 
Πλαταριάς 
Σκορπιώνας 
Συβότων 
Φασκομηλιάς
Read More »
Τηλεοπτική κάλυψη περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας Τηλεοπτική κάλυψη περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Ν.Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Ν.ΘεσπρωτίαςΟ Σύλλογος Βλάχων Ν.Θεσπρωτίας προχώρησε σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και από την εκλογική διαδικασία εκλέχθηκαν οι: 

1) Πρόεδρος: Μπέζας Αλέξανδρος 
2) Αντιπρόεδρος: Μπουτάσης Ελευθέριος 
3) Γραμματέας : Σιτούνης Βασίλειος 
4) Ταμίας : Ντόστας Νικόλαος 
5) Μέλος: Κάτσιος Δημήτριος 
6) Αναπληρωματικό Μελος : Μπέλλος Χρήστος 
7) Αναπληρωματικό Μέλος : Δήμα Αικατερίνη 

Εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (Π.Ο.Π.Σ.Β) Μπέλλος Χρήστος 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. 

Το νέο Δ.Σ σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων) του Συλλόγου. Σεβόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης, το Δ.Σ του Συλλόγου, θα εφαρμόσει όλα τα πρωτόκολλα και τις συστάσεις τις πολιτείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού-covid 19 για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. 

Τηλ. Επικοινωνίας 1) 6977960972 , 2) 6977226732
Read More »
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Ν.Θεσπρωτίας Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Ν.Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Film Office απέκτησε η Ήπειρος

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Film Office απέκτησε η ΉπειροςΜε ένα τριήμερο εκδηλώσεων και κινηματογραφικών προβολών ξεκίνησε το Γραφείο Προώθησης, Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Το Film office δημιουργείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece – Italy] 2014-2020.

Παράλληλα για την αποτελεσματικότερη διάδοση της δημιουργίας του EPIRUS FILM OFFICE και την ενίσχυση της παρουσίας του στα κινηματογραφικά δρώμενα, πραγματοποιήθηκε το 1ο Epirus Film Festival !

Η συντονίστρια της εκδήλωσης, κα Δήμητρα Ρογκότη εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το έργο CIAK, το EPIRUS FILM OFICE και τον ιστοχώρο του που άρχισε την δοκιμαστική του λειτουργία (epirusfilmoffice.eu). Ο σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κιούκας ανέλυσε την σημασία της λειτουργίας FILM OFICE για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ακολούθησαν ομιλίες και μεταφορά εμπειριών σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου όπως είναι η κα Βένια Βέργου, διευθύντρια του Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος, παραγωγός με εμπειρία σε διεθνείς παραγωγές.

Η Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα σε θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη υπογράμμισε τις δυνατότητες συνεργασίας στο μέλλον και με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αφορμή τον χαιρετισμό του προέδρου του ΕΚΟΜΕ (Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων) κ Πάνου Κουάνη.
Read More »
Film Office απέκτησε η Ήπειρος Film Office απέκτησε η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για ληστεία

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για ληστείαΟι συντονισμένες ενέργειες και η συνεργασία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, οδήγησαν στην άμεση εξιχνίαση ληστείας και τη σύλληψη τριών ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. 

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες (23-09-2020) το απόγευμα στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, δύο από τους κατηγορούμενους διέρρηξαν την πόρτα εισόδου κατοικίας, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά. 

Στη συνέχεια έγιναν αντιληπτοί από ένοικο του σπιτιού κατά την επιστροφή του σε αυτό, εναντίον του οποίου μεταχειρίστηκαν βία προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε συνεργός τους. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία των κατηγορουμένων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας επί της Ιόνιας Οδού (ύψος Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας), αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες. 

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδική κρύπτη τα κλοπιμαία, ενώ οι τρεις ημεδαποί συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Τα ανευρεθέντα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον: 
ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων, 
χρηματικό ποσό -1.835- ευρώ, 
χρυσή λίρα, 
-2- περιλαίμια, 
ζεύγος γαντιών, 
4 κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για ληστεία Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για ληστεία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα των ΙωαννίνωνΤο πρώτο κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την υπεύθυνη λειτουργίας κυλικείου, σε Γυμνάσιο της Κιάφας.

Από νωρίς το πρωί ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές, η διεύθυνση του σχολείου και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι είναι ότι το κυλικείο στο συγκεκριμένο σχολείο παρέμενε κλειστό από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Το θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε σχεδόν μία βδομάδα μετά και χωρίς στο διάστημα αυτό να υπάρχει επαφή με την σχολική κοινότητα.

Από όλους τους αρμόδιους που συνεδρίασαν νωρίς το πρωί κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής λειτουργίας της σχολικής μονάδας ενώ η ιχνηλάτηση επαφών είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή αποτύπωση των συμβάντων» σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης.

Συμπλήρωσε ότι η εικόνα που καταγράφεται στα σχολεία της Ηπείρου είναι σαφώς πολύ καλύτερη από αυτές άλλων περιοχών της χώρας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία κανενός σχολείου ή τμήματος σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει άρνηση των υπευθύνων –τους οποίους δεν κατονομάζει- τόσο για τις απαιτούμενες ενέργειες απολύμανσης όσο και ιχνηλάτησης.  

Επίσης ζητά να ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών των μαθητών και των οικογενειών τους.  
Συγκεκριμένα απαιτεί:  
1. Άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.  
2. Διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του COVID 19 στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στην υπάλληλο καθαριότητας του  σχολείου.  
3. Άμεση εύρεση των επαφών των κρουσμάτων.
Read More »
Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεμένα τα πλοία σήμερα σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Δεμένα τα πλοία σήμερα σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα


Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, σήμερα Πέμπτη, αποφάσισε, σε συνεργασία με την ΠΕΝΕΝ, η διοίκηση του σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας.

Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στην τροπολογία που κατατέθηκε σε φορολογικό νομοσχέδιο (νόμος 4714/2020, φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, άρθρα 128, 129,130), (ΦΕΚ Α' 148/31-07-2020), ζητούν «ουσιαστική» όπως αναφέρουν, αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών, απαιτούν την άμεση αναπροσαρμογή του επιδόματος ειδικού σκοπού (COVID 19) για όλα τα πληρώματα των πλοίων που είναι σε αναστολή της σύμβασης.

Όπως και η καταβολή του να γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση το πρώτο δεκαήμερο του κάθε επόμενου μήνα, διεκδικούν αύξηση του επιδόματος ανεργίας, με την ταυτόχρονη κατάργηση όλων των αρνητικών όρων και προϋποθέσεων που τίθενται με διάφορες νομοθετικές διατάξεις και Π.Δ. με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, «μεγάλο μέρος των ανέργων να μη το δικαιούται ή να το παίρνει με καθυστέρηση πολλών μηνών», ενώ σχετικά με τις προσδέσεις των πλοίων ζητάνε την κατάργηση του άρθρου 2 συμπλήρωση διάταξης του γενικού κανονισμού διάταξης λιμένων αριθμός 17 για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία ανοιχτού τύπου, της από ξηράς πρόσδεσης και λύσης αυτών κατά την κρίση του πλοιάρχου να διενεργείται από το πλήρωμα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους, «ζητάνε την κατοχύρωση σχετικού επιδόματος».

Τι ζητά το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας

Παράλληλα το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας ζητά την κατάργηση της υποπαραγράφου ιστ2 του νόμου 4524/2014 που αναφέρεται στην μεταφορά διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία. «Με την διάταξη αυτή στο πορθμείο Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας τα πλοία που ακινητοποιούνται το περισσότερο χρονικό διάστημα είναι τα κλειστού τύπου τα οποία έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το νησί της Κέρκυρας με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες» τονίζουν, ενώ αναφορικά με την ωριαία διακοπή πληρωμάτων διαδρομής Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας ζητάνε την πλήρη εναρμόνιση των πλοίων αυτών με το πορθμείο Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας σε ό,τι αφορά την ωριαία διακοπή.

Τέλος ζητούνται τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στα πλοία της πορθμειακής μας γραμμής. «Ζητούμε από το ΥΝΑΝΠ και τις υπηρεσίες του τακτικούς, αυστηρούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τα αρμόδια κλιμάκια με την συμμετοχή και του σωματείου μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να αποκατασταθούν οι υπερβάσεις της ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας» καταλήγει η εξαγγελία απεργίας του σωματείου ναυτεργατών Κέρκυρας .
Read More »
Δεμένα τα πλοία σήμερα σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Δεμένα τα πλοία σήμερα σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Τον τρίτο μεγαλύτερο προορισμό στην Ελλάδα αποτελεί για την Apollo η Ήπειρος

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Τον τρίτο μεγαλύτερο προορισμό στην Ελλάδα αποτελεί για την Apollo η ΉπειροςΤον τρίτο μεγαλύτερο προορισμό στην Ελλάδα αποτελεί για την Apollo η Ήπειρος. Η Αpollo αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία και είναι αυτή που έκανε την αρχή ώστε να αποκτήσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εμπορική διευθύντρια της εταιρίας Νina Hornewall, οι τουρίστες που έφερε στην Ήπειρο ξεπερνούν τις πενήντα χιλιάδες.

Σήμερα συνεργάζεται με 70 ξενοδοχεία στην παραλιακή ζώνη αλλά και στα ορεινά.

«Συνεχίζουμε να χτίζουμε στον τουρισμό και θα συνδυάσουμε παραλίες με τα ορεινά μέρη. Το επόμενο βήμα μας είναι να χτίσουμε ένα καινούργιο πελατολόγιο με αθλητές οι οποίοι μπορούν να έρθουν στις άκρες της σεζόν», ανέφερε στις δηλώσεις της ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την συνεργασία καθώς και τον κ. Ζυγούρη που αντιπροσωπεύει την Apollo στην Ήπειρο.

Για τη νέα τουριστική περίοδο είπε ότι προγραμματίζονται οι ίδιες περίπου πτήσεις με αυτές του 2019 για Ιωάννινα- Πρέβεζα εφόσον βρεθεί λύση για τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι εκτός από επισκέπτες από Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, θα φέρει Γερμανούς και Άγγλους τουρίστες.
Read More »
Τον τρίτο μεγαλύτερο προορισμό στην Ελλάδα αποτελεί για την Apollo η Ήπειρος Τον τρίτο μεγαλύτερο προορισμό στην Ελλάδα αποτελεί για την Apollo η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Ευρεία σύσκεψη της πολιτικής προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Ευρεία σύσκεψη της πολιτικής προστασίας Π.Ε. ΘεσπρωτίαςΟ απολογισμός της πολιτικής προστασίας Θεσπρωτίας και ο προγραμματισμός της ένας περιόδου ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, ο δήμαρχος Σουλίου, εκπρόσωποι των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νομού (αστυνομία, στρατός λιμενικό και πυροσβεστική), εκπρόσωποι του δασαρχείου και του τελωνείου Μαυροματίου, και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Την νέα εγκύκλιο παρουσίασε ο συντονιστής της συνάντησης, αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης. Αναλυτική παρουσίαση της αντιπυρικής περιόδου έκανε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Στην συνάντηση δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τους επερχόμενους μήνες και αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά της σεζόν που πέρασε.
Read More »
Ευρεία σύσκεψη της πολιτικής προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας Ευρεία σύσκεψη της πολιτικής προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και ΦιλιατώνΑγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 37χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Σύλληψη 37χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 37χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 37χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020
Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου
 


Την Πέμπτη 24-09-2020 και ώρα 09:30 συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 24-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού)» προϋπολογισμού € 3.900.000,00 με ΦΠΑ.

2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-08-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Άγναντα - Καταρράκτης - Μικροσπηλιά - Ράμια - Κυψέλη - Βουλγαρέλι», προϋπολογισμού 820.000,00 € με ΦΠΑ.

3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 02-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Θεριακήσι - Δερβίζιανα - Όρια Νομού», προϋπολογισμού 500.000,00 € με ΦΠΑ.

4. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 28-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση-βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού 100.000,00 € με ΦΠΑ.

5. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 29-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς», προϋπολογισμού 100.000,00 € με ΦΠΑ.

6. Έγκριση του από 28-08-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός τμημάτων της εθνικής οδού Αρχάγγελου – Νεράιδας στις θέσεις Σκεπαστό, Εκκλησιές και Κορώνη και της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Θωμάς – Άγιοι Απόστολοι Πρέβεζα» προϋπολογισμού 120.000,00 € με ΦΠΑ.

7. Έγκριση του από 31-08-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 28-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με τη διάστρωση ασφαλτοταπήτων», προϋπολογισμού 350.000,00 € με ΦΠΑ.

8. Έγκριση του από 18-09-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 18-09-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση πρόσβασης – σήμανσης στα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου Άρτας», προϋπολογισμού 231.500,00 € με ΦΠΑ.

9. Έγκριση του από 21-09-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας Επαρχιακής οδού από Αγία Παρασκευή προς Φούρκα μέχρι όρια νομού», προϋπολογισμού € 136.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

10. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου», προϋπολογισμού 130.000,00 € με ΦΠΑ.

11. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση προστασία οδικού δικτύου και αντιστήριξη κοινόχρηστης εγκατάστασης στα όρια του πρώην Δήμου Πασσαρώνος», προϋπολογισμού € 136.400,00 με ΦΠΑ.

12. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού περιοχής Χαλκιάδων», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.

13. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή δαπάνης της ΔΕΔΔΗΕ για την σύνδεση 5 παροχών αντλιοστασίων, στα πλαίσια του έργου «Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών των πρώην δήμων Αμβρακικού (νυν δήμος Αρταίων) και Αράχθου (νυν δήμου Νικολάου Σκουφά) της Περιφέρειας Ηπείρου» της ΣΑΕΠ 018/1 με ΚΑ 2016ΕΠ01810004.

14. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή δαπάνης της ΔΕΔΔΗΕ για τη σύνδεσης με το δίκτυο, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ οδικού ηλεκτροφωτισμού στην Ε.Ο. Συβότων - Πέρδικας».

15. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών για την τοποθέτηση προειδοποιητικού σηματοδότη στην είσοδο ΠΕΑΚΙ καθώς και εργασίες στον κόμβο Περάματος και σε εγκαταστάσεις φωτεινών σηματοδοτήσεων στο ΕΟΔ αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου».

16. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων για την υλοποίηση των έργων «Συντήρηση και αποκατάσταση του εικονογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεστών Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ και «Κατασκευή υπογείου συστήματος περιμετρικής αποστράγγισης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεστών», προϋπολογισμού € 17.500,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

17. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου για την υλοποίηση του έργου «Ανόρυξη ερευνητικής γεώτρησης στη θέση Ράχη της Τ.Κ Δεματίου του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 19.840,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

18. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια υλικών αποκατάστασης εξωτερικών ανοιγμάτων και επιφανειών στο καταφύγιο Καταρράκτη Άρτας», προϋπολογισμού € 18.500,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

19. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Άρτας για την υποβολή πρότασης ένταξης του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών Σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων στην πόλη της Άρτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΗΠΕΙΡΟΣ 2014 – 2020 και ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης.

20. Έγκριση τροποποίησης, ως προς τη διάρκεια ισχύος, της από 31-10-2017 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Ηπείρου και Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ροδοτοπίου Δήμου Ζίτσας - Συντήρηση-στερέωση αγιογραφιών και τέμπλου».

21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση των προγραμματικών συμβάσεων των έργων: α) «Αποκατάσταση λιθοδομών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ι.Μ. Χρυσοσπηλιώτισας Γουριανών Άρτας», προϋπολογισμού 14.300,00 € με τον Φ.Π.Α. και Β) «Συντήρηση των τοιχογραφιών του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου του Κατσούρη», προϋπολογισμού 25.000,00 € με τον Φ.Π.Α.

22. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και συντήρηση αντλιοστασίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)».

23. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση κτηνοτροφικών υποδομών στη θέση Μπόσικο και Λάδκου Μιτσικελίου (παροχή υπηρεσιών)».

24. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός κατολίσθησης επαρχιακής οδού προς Μ. Γότιστα (παροχή υπηρεσιών)».

25. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάσταση πρανών και διευθέτησης όμβριων στα όρια του πρώην Δήμου Δερβιζιάνων (παροχή υπηρεσιών)».

26. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης», αναδόχου «ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚ. ΜΠΙΜΠΟΣ», μέχρι την 31-01-2021.

27. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βάρδας», αναδόχου «Α. ΚΡΙΚΩΝΗ – Α. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο.Ε.», μέχρι την 23-12-2020.

28. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή τμήματος του κωδωνοστασίου στην Κλειδωνιά Κόνιτσας» αναδόχου «ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.» μέχρι την 31-12-2020.

29. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού πρόσβασης από Ανατολική σε γέφυρα Παπαστάθη (Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή οχετών, διευθέτηση υδάτων)», αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΣΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2020.

30. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοκάτουνου και σύνδεσή τους με την Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων», αναδόχου «ΤΕ.ΚΑΤ. Ο.Ε.», μέχρι την 29-10-2020.

31. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (με τροποποίηση της σύμβασης σε ποσοστό 14,99%) και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση εθνικού οδικού δικτύου από κόμβο Γέφυρας Καλογήρου προς Πρέβεζα», αναδόχου «ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.».

32. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διευθέτηση επαρχιακής οδού προς Ασφάκα (προμήθεια υλικών)».

33. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαμόρφωση χωμάτινων ομβροδεξαμενών στην περιοχή της Σκλίβανης (παροχή υπηρεσιών)».

34. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός δρόμων περιοχής Ανηλίου για πυρασφάλεια & προσβάσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες (παροχή υπηρεσιών)».

35. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός οδών για λόγους πυρασφάλειας (παροχή υπηρεσιών)».

36. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 07-08-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη γεώτρηση στη θέση "Κεφαλόβρυσο" έως τον οικισμό της Τ.Κ. Μανολιάσας», προϋπολογισμού 140.000,00 € με ΦΠΑ.

37. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 14-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρανιτσοπούλα - Ριζό Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 74.000,00 € με Φ.Π.Α.

38. Έγκριση του από 15-09-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-09-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ασφαλτόστρωση δρόμου εντός οικισμού Γορίτσας στην περιοχή προς τον κάμπο Κουτσελιού», προϋπολογισμού € 79.200,00 με ΦΠΑ.

39. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κοκκινόχωμα-Δελβινακόπουλο-Σπήλαιο», προϋπολογισμού 120.000,00 € με ΦΠΑ.

40. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισπορά εκτάσεων για αποφυγή κατολισθήσεων σε χωμάτινα εδάφη».

41. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή χόρτων & κλαδιών των χώρων του πρώην Αεροπορικού Αποσπάσματος Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)».

42. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην ΤΚ Βαρλαάμ της ΠΕ Ιωαννίνων», αναδόχου «ΙΩΑΝΝΑ I. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 16-01-2021.

43. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της προμήθειας του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια υλικών για την άμεση διευθέτηση ομβρίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανθοχώρι – Άγιος Νικόλαος – Βαλανιδιά», μέχρι την 16-11-2020.

44. Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού και διάθεση πίστωσης, έγκριση των όρων της διακήρυξης και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας, για την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2021.

45. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014ΕΠ53000005 και τίτλο «Επέκταση αγροτικού ηλεκτροφωτισμού 2014-2016 (π.κ.2013ΕΠ03000013)».

46. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια ηλεκτρονικού υλικού για τον αυτοματισμό αντλιοστασίου άρδευσης Αμμουδιάς του Τ.Ο.Ε.Β. Αχέροντα».

47. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή δικτύου άρδευσης περιοχής Χρυσοβίτσας (προμήθεια υλικών)».

48. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας πρόσληψης ενός (1) Κτηνιάτρου ΙΔΟΧ, για τις ανάγκες του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, που δραστηριοποιείται στο πρόγραμμα των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών των βοοειδών και των αιγοπροβάτων.

49. Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης σπουδάστριας ΤΕΙ, σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων.

50. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Zagori Fiction Days» στις 29/9-4/10/20, στη Βίτσα Ζαγορίου.

51. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη φιλοξενία 20 Πολωνών δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, που θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με επιχειρηματίες και παραγωγούς της περιοχής, στο πλαίσιο Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) στην Ήπειρο.

52. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη φιλοξενία 20 Ελλήνων δημοσιογράφων τουριστικού ρεπορτάζ και γαστρονομικών οδηγών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις παρουσίασης της τοπικής γαστρονομίας και θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα με αξιοθέατα της Ηπείρου, στο πλαίσιο Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) στην Ήπειρο.

53. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην προωθητική δράση # I love Griekenland του Γραφείου ΕΟΤ-Κάτω Χωρών.

54. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη virtual προβολή των ελληνικών Περιφερειών στις αραβικές χώρες.

55. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την υλοποίηση προωθητικών δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο project «Διείσδυση στην αγορά της Σκανδιναβίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

56. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη φιλοξενία 20 Κύπριων επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα και του τομέα των τροφίμων, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με επιχειρηματίες και παραγωγούς της περιοχής στο πλαίσιο Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) στην Ήπειρο.

57. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την ετήσια συνδρομή μηνιαίας ενημέρωσης νομοθεσίας με DVD καθώς και άδεια χρήσης αυτής για το έτος 2020, για τις ανάγκες της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Ηπείρου.

58. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικού back office».

59. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Απεντόμωση ξύλινων αντικειμένων (παροχή υπηρεσιών)».

60. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 24-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση - προστασία πρανών (τοίχος αντιστήριξης) στη θέση Ξηρόκαμπος της Ε.Ο. 12 (Άνω Καλεντίνη – Ξηρόκαμπος - όρια Ν. Καρδίτσας)», προϋπολογισμού € 140.000,00 με ΦΠΑ.

61. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-08-2020 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας για το έτος 2020», προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ.

62. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση, βελτίωση, επέκταση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2018», αναδόχου κ. Κωνσταντίνου Μπαλάφα, μέχρι την 31-12-2020.

63. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αποκατάσταση καταστραφέντος αναχώματος στη θέση “Χατς” της λιμνοθάλασσας Λογαρού, επείγουσας εργασίας λόγω κινδύνου διαφυγής ψαριών».

64. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αποκατάσταση του αναχώματος μεταξύ των στομίων ‘’Στάχτερ’’ και ‘’Ζόρκος’’ στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό, επείγουσα εργασία».

65. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

66. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης πολυετούς υποχρέωσης για την ετήσια διακίνηση επείγουσας αλληλογραφίας για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης Νομού Άρτας.

67. Έγκριση της αριθμ. 3528/11-09-2020 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα «Έγκριση απόσυρσης κατατεθείσας προσφοράς, στα πλαίσια του διενεργούμενου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας, για το σχολικό έτος 2020-2021 (έως 31-08-2021) με δικαίωμα τετράμηνης παράτασης (Α/Α Συστήματος Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ: 95949)».

68. Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού και κατάρτιση των όρων της διακήρυξής του για την προμήθεια δύο (2) καινούργιων οχημάτων από το ελεύθερο εμπόριο για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 43.000,00 € με Φ.Π.Α. (ήτοι: ποσό 18.000,00 € με Φ.Π.Α. για την προμήθεια (1) καινούργιου επιβατικού αυτοκίνητου, τύπου SUV, πέντε (5) θέσεων, τετρακίνητου, βενζινοκίνητου, κυλινδρισμού κινητήρα έως 1400 c.m3, και ποσό 25.000,00 € με Φ.Π.Α. για την προμήθεια ενός (1) καινούργιου πετρελαιοκίνητου επιβατικού αυτοκίνητου, τύπου SUV 4Χ4, πεντάθυρου, πέντε (5) θέσεων, κυλινδρισμού κινητήρα έως 1.800 c.m3)

69. Διεξαγωγή της δημόσιας προφορικής δημοπρασίας, για τη μίσθωση ακινήτου για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των υπηρεσιών της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Άρτας.

70. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση αποστραγγιστικών τάφρων και προστασία από τον Αμβρακικό στην περιοχή του Νεοχωρίου (παροχή υπηρεσιών)».

71. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους στην επαρχιακή οδό Άρτας – Γλυκόριζο (παροχή υπηρεσιών)».

72. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας (ΦΔΠΠΚΑΚ), για την εκτέλεση μελετών και έργων του Φορέα και ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης.

73. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2020.

74. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών, διάθεσης πιστώσεων και δέσμευσης πολυετών υποχρεώσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

75. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του Κάτσου Βασιλείου, υπαλλήλου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την έκδοση κάρτας ταχογράφου, με ημερομηνία απόδοσης την 30/10/2020.

76. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην συνδιοργάνωση, με την Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, Αθλητικής Εκδήλωσης με την επωνυμία «5ος Αγώνας Τρίαθλου στην Ηγουμενίτσα – 5ο IL Porto Triathlon Igoumenitsa».

77. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάστασης ομβροδεξαμενής και πρόσβασης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στη θέση Βαβούρι Θεσπρωτίας (παροχή υπηρεσιών)».

78. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συλλογή στοιχείων για την κατασκευή γέφυρας στην Αμμουδιά Πρέβεζας (παροχή υπηρεσιών)».

79. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στήριξη πρανών, αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία ιδιοκτησιών στα όρια της Λυγιάς Πρέβεζας (παροχή υπηρεσιών)».

80. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 16-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Άρση καταπτώσεων και προστασία πρανών στην 3η επαρχιακή οδό της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 73.160,00 € με ΦΠΑ.

81. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 18-06-2020 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αντιπλημμυρικό έργο σε χείμαρρο στο Δ.Δ. Ν. Σινώπης», προϋπολογισμού € 45.000,00 με ΦΠΑ.

82. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση επέκτασης περιφερειακής οδού Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού 570.000,00 € με ΦΠΑ.

83. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. Φ.301/138/11-09-2020 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση μηχανημάτων για επείγουσες εργασίες καθαρισμού μυλαύλακα από την θέση Βρόζια έως γέφυρα από καμένα δέντρα που προέκυψαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στο Θεσπρωτικό».

84. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. Φ.301/139/11-09-2020 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση μηχανημάτων για επείγουσες εργασίες επέμβασης για την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων λόγω λειψυδρίας για την περίοδο 09/2020».

85. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διευθέτηση και καθαρισμός τμήματος ποταμού στα όρια της Μυρσίνης καθώς και προστασία ιδιοκτησιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα (παροχή υπηρεσιών)».

86. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή και απομάκρυνση ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τέροβο – Κερασώνα – Φιλιππιάδας (παροχή υπηρεσιών)».

87. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για συσκέψεις σχετικά με τον επιτόπιο έλεγχο προόδου των έργων από τη Διαχειριστική Αρχή / Κοινή Γραμματεία «Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020» και «Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020».

88. Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών και έγκριση των σχετικών δαπανών.

89. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 31-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 200.000,00 € με ΦΠΑ.

90. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 24-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ.

91. Έγκριση του Πρακτικού Νο3/22-09-2020 της Επιτροπής Διενέργειας και κατακύρωσης των αποτελεσμάτων του Ανοικτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019 – Περιφέρεια Ηπείρου “Κοινωνική Σύμπραξη: ΠΕ Θεσπρωτίας”», προϋπολογισμού € 453.792,00 με ΦΠΑ, με Κωδικό ΟΠΣ 5029413 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Σελίδες