https://picasion.com/
https://picasion.com/

Αφιέρωμα στο ΕΘΝΟΣ στον Μάριο Κάτση

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
Αφιέρωμα στο ΕΘΝΟΣ στον Μάριο ΚάτσηΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 30 ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέοι, δυναμικοί, πετυχημένοι και τώρα... βουλευτές

Είναι νέοι, δυναμικοί, μορφωμένοι, κάποιοι πετυχημένοι επαγγελματικά, πολιτικοποιημένοι από τα φοιτητικά τους χρόνια, με συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες και πλέον μέλη της νέας Βουλής. 

Μάριος Κάτσης

Εκεί, γύρω στα 30 πήραν την απόφαση να κατέβουν στις εκλογές της Κυριακής και κατέφεραν να καταλάβουν ένα έδρανο στο κοινοβούλιο. Όλοι τους θέλουν προσφέρουν και δεν κρύβουν το άγχος του πρωτάρη για την πρώτη τους μέρα στα νέα τους καθήκοντα.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Λίγο πριν κλείσει τα 30 του χρόνια, ο Μάριος Κάτσης έκοψε πρώτος –και με διαφορά- το νήμα στην παραδοσιακά «γαλάζια» Θεσπρωτία και κέρδισε την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νεαρός προγραμματιστής και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών είχε έρθει πρώτος και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου και Ιουνίου του 2012, αλλά τότε η Θεσπρωτία ήταν μονοεδρική περιφέρεια και την κέρδισε η Ν.Δ. Ενεργό στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΝ από το 2006, όταν σπούδαζε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, ο Μ. Κάτσης, είναι σήμερα μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ηγουμενίτσα… «με μπλοκάκι», όπως λέει.

«Η προεκλογική περίοδος ήταν πολύ κουραστική, επειδή ήταν εξαιρετικά σύντομη, αλλά ήμουν αισιόδοξος. Είχα άλλωστε και τα μηνύματα του 2012, ο κόσμος με ξέρει, έδωσε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, αξιοποίησα τα social media, έφτιαξα σελίδα στο facebook, μοίρασα κάρτες, κοινοποίησα όπως μπορούσα το ποιος είμαι και ποιες είναι οι θέσεις μου», λέει στο *Έθνος*.

Δανάη Τζήκα Κωστοπούλου

Στην κοινοβουλευτική του θητεία, θα ήθελε να ασχοληθεί με τα εργασιακά θέματα και τον αγροτικό τομέα, αλλά και με τις νέες τεχνολογίες, τις οποίες γνωρίζει καλά. «Σήμερα που όλα αλλάζουν κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και η κοινωνία έχει απαιτήσεις από εμάς, ζητά άμεση ανακούφιση. Εγώ είμαι αισιόδοξος, με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε», μας λέει ο 30χρονος βουλευτής, που χθες το μεσημέρι βρήκε την ευκαιρία να ξεσκάσει με τους φίλους του και ένα ποτήρι κρασί στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας.

ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΙΕΡΙΑ: Στα 32 του χρόνια έγινε ο πρώτος βουλευτής του χώρου της Αριστεράς που εκλέγεται στην Πιερία έπειτα από 56 ολόκληρα χρόνια (τελευταίος ήταν ο Χ.Μπούσιος της ΕΔΑ το 1958), αλλά και ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής που έχει εκλεγεί ποτέ στον συγκεκριμένο νομό.

Νατάσσα Γκαρά

Ο φαρμακοποιός Ζήσης Ζάννας τα έκανε όλα νωρίς. Εντάχτηκε από έφηβος στον Συνασπισμό και σε ηλικία 26 ετών εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Σήμερα είναι ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, παραμένει μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, ενώ συμμετέχει και στην επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας. Κατοικεί στην Κατερίνη, διατηρεί φαρμακείο στον Κορινό Πιερίας, είναι μέλος του Δ.Σ. του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ παράλληλα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

«Συμμετέχω από μικρός στους αγώνες της Αριστεράς και το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί την ιστορική δικαίωσή τους. Οι αγώνες είναι συλλογικοί, αλλά δεν σας κρύβω πως και ατομικά η εκλογή μου στο Κοινοβούλιο μου προκαλεί ιδιαίτερα ευχάριστο συναίσθημα. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση όταν βλέπεις ότι έχεις την λαϊκή αποδοχή και νομιμοποίηση», είπε στο «Έθνος».

Λόγω της επαγγελματικής του εμπειρίας, ο νεαρός βουλευτής φιλοδοξεί να συμβάλλει -αν του ζητηθεί- με τις δικές του ιδέες στην διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης στον χώρο της υγείας.

«Η βασική μας προτεραιότητα είναι η δυνατότητα πρόσβασης όλων των Ελλήνων στον χώρο της δημόσιας υγείας και του φαρμάκου, στο πλαίσιο του προγράμματός μας», επισήμανε. Για τον τόπο του, το νομό Πιερίας, θεωρεί πως έχει πληγεί σοβαρά από τις πολιτικές των τελευταίων ετών και θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη προς την ανάπτυξη με «οδηγό» την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, τη μεταποίηση και το ελεύθερο επάγγελμα.

ΔΑΝΑΗ ΤΖΗΚΑ/ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Στα 29 της χρόνια έκανε τόσα πολλά που η εκλογή της ως βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖA στη Μαγνησία και μάλιστα στη 2η θέση με 9.145 σταυρούς, ήταν σχεδόν…φυσικό επακόλουθο. Η Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό, εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στο Βόλο και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο ΤΕΕ-παράρτημα Μαγνησίας.

Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της στην Πολεοδομία και τις Αστικές Συγκοινωνίες, ενώ η διπλωματική της έρευνα έγινε στο πολυτεχνείο της Βιέννης. Το 2005 εντάχθηκε στη νεολαία του ΣΥΝ και διετέλεσε γραμματέας του κεντρικού της συμβουλίου, ενώ πλέον είναι μέλος της Νομαρχιακής Εεπιτροπής Μαγνησίας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι νέοι δεν πρέπει να μένουμε απαθείς, ειδικά αυτό τον καιρό που η πατρίδα μας δοκιμάζετε ποικιλοτρόπως. Η εκλογή μου με χαροποίησε και παράλληλα με «φόρτωσε» με το άγχος της ευθύνης γιατί ως βουλευτής και μάλιστα κυβερνητικός, πρέπει να αγωνιστώ σκληρά για την πατρίδα και τους πολίτες της. Γιατί η Ελλάδα αλλάζει, η Ευρώπη αλλάζει και εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες», λέει στο *Έθνος*, η νεαρή βουλευτής που θέλει να ασχοληθεί με τις υποδομές, τις νέες συγκοινωνίες και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας, είναι από τις προτεραιότητές της και το μήνυμα αυτό έστελνε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας.

ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΑΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΒΡΟΣ: Η διπλωματική της εργασία για το μεταπτυχιακό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ήταν πάνω στην παρουσίαση του πρώτου μνημονίου. Μετά από τις σπουδές της στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου και το μεταπτυχιακό της η 31 ετών βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Νατάσα Γκαρά δούλεψε ως δημοσιογράφος σε μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και από το 2008 επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στην Ορεστιάδα, όπου εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα, που εκδίδει η μητέρα της Σούλα Εμμανουηλίδου, «Μεθόριος».

Με ενεργή συνδικαλιστική και πολιτική δράση στη νεολαία του ΣΥΝ και του Δικτύου Αριστερών Ριζοσπαστικών Σχημάτων η Ν. Γκαρά συμμετείχε και το 2012 στις εθνικές εκλογές, και πέρσι στις περιφερειακές εκλογές, χωρίς όμως να εκλεγεί. Την Κυριακή ήρθε 2η με 6.978 σταυρούς, εκλέχθηκε βουλευτής και όπως αναφέρει στο *Έθνος*, «θέλω να ασχοληθώ με τα προβλήματα της νεολαίας, τα αγροτικά ζητήματα και την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα».

Εμφανώς συγκινημένη, ευχαριστεί όλο τον κόσμο που την ψήφισε και την έστειλε στη Βουλή, ενώ η εκστρατεία της, όπως λέει, ήταν πάνω στο κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «η ελπίδα έρχεται».

«Πρέπει όλοι να είμαστε ενεργοί πολίτες, να μην απαξιώνουμε την πολιτική και να δίνουμε τους αγώνες μαζί με τους αδύνατους», μας λέει.
Read More »
Αφιέρωμα στο ΕΘΝΟΣ στον Μάριο Κάτση Αφιέρωμα στο ΕΘΝΟΣ στον Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

Αύριο η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα με θέμα: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
Αύριο η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα με θέμα: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλής πλοήγηση στο ΔιαδίκτυοΗ Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Γραμματεία Γυναικών Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα:
“Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο”
που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ομιλητές

Γεώργιος Β. Ντάνης - Υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου & Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας
Τίτλος Ομιλίας: Προσωπικά Δεδομένα vs Διαδίκτυο

Ελένη Χαλμαντζή - Ψυχολόγος MSc με ειδίκευση στις ψυχοσυναισθηματικές δυναμικές στην εκπαίδευση
Τίτλος Ομιλίας: Διαμορφώνοντας χαρακτήρες μέσα από το διαδίκτυο

Αθανάσιος Χασκής - Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Ψυχικής Υγείας
Τίτλος Ομιλίας: Ο ρόλος των γονέων στην εξάρτηση των παιδιών από το Διαδίκτυο

Την εκδήλωση συντονίζει η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου, κα. Ελένη Βρύση.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1375266866114370/
Read More »
Αύριο η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα με θέμα: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο Αύριο η ημερίδα στην Ηγουμενίτσα με θέμα: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Ο Πρόεδρος, Αλέξανδρος Πάσχος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας συγχαίρουν τους κ.κ. Γιόγιακα Βασίλειο και Κάτση Μάριο για την εκλογή τους στο Βουλευτικό Αξίωμα, με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντίστοιχα.
 
Τους εύχονται καλή επιτυχία στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, την κρίσιμη αυτή στιγμή για την χώρα αλλά και στην επιτυχή εκπροσώπηση και διεκδίκηση των συμφερόντων του μικρού, ακριτικού νομού μας και της Περιφέρειας μας εν γένει.
 
Το Επιμελητήριο προσβλέπει σε περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους δύο νέους Βουλευτές με σκοπό την πρόοδο και κοινωνική ευημερία των συμπολιτών μας.
Read More »
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΛΗΨΙΑ

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΛΗΨΙΑ
 
 
Συνελήφθησαν, χθες (26-01-2015) το μεσημέρι, στη θέση «Γιαλός» στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη αμμοχαλικοληψία και υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να αφαιρούν με σκαπτικό μηχάνημα ποσότητα αμμοχάλικου, το οποίο στη συνέχεια φόρτωναν σε φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το μηχάνημα έργου και το φορτηγό κατασχέθηκαν.
Read More »
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΛΗΨΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΛΗΨΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ηγουμενίτσας στο οποίο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ και ξεκινούν νέα προγράμματα ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΚΩΔ. ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΩΡΕΣ
8.5 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Γενικό πλαίσιο 10
8.6 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Θρησκευτικός, Πολιτιστικός τουρισμός 12
8.7 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: οικολογικός, οινολογικός, γαστρονομικός τουρισμός 12
8.8 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Αθλητικός τουρισμός 12
8.9 Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών 25
8.10 Υγεία και εναλλακτικές θεραπείες 25
8.13 Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες 25
8.15 Άθληση στην Τρίτη Ηλικία 25
8.16 Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας 15
8.17 Εργαστήρι Μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές 35
8.18 Χρήση ελεύθερου λογισμικού 25
8.19 Οικιακή μελισσοκομία 25
8.21 Αρωματικά –Φαρμακευτικά Φυτά 25
8.22 Δεξιότητες αυτόνομης διαβίωσης 25
8.30 Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία 25
8.31 Εθελοντισμός και κοινωνική δράση 25
8.32 Αρχιτεκτονική κήπων 25
8.33 Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη κινηματογράφου 25
8.35 Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη θεάτρου 25
8.36 Προληπτική ιατρική για την Τρίτη Ηλικία 25
8.37 Εξαρτήσεις και πρόληψη 15
8.39 Ανακύκλωση και κομποστοποίηση 25
8.40 Τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτης: Υποχρεώσεις και δικαιώματα των κατοίκων τοπικής κοινωνίας 25
8.43 «Χαΐνηδες» Γνώστες του Βουνού 25
8.50 Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί 50
8.56 Χρηματοδοτικά προγράμματα/εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες 10
8.57 Μανιτάρια: Από το δάσος στην κουζίνα 25
8.63 Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση 12
8.67 Διαχείριση στερεών αποβλήτων 25
8.70 Θεατρολογία 25
8.72 Οδηγοί προβολής φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος Ιεράπετρας 25

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο γραφείο του ΚΔΒΜ στο παλιό Δημαρχείο στον κ. Γιαννακο Αλέξανδρο Δευτέρα- Παρασκευή 8.00-14.00
Τηλ.2665360019
Καθώς και στο ΚΔΒΜ Ηγουμενίτσας στη Νέα Σελεύκεια στο τηλ 2665029024
email: kdvm 37@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Read More »
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Φορητοί υπολογιστές και χρηματικά ποσά από ταμειακές μηχανές , ήταν η λεία των κλοπών από το εσωτερικό παραβιασμένων καταστημάτων, οι οποίες εξιχνιάσθηκαν από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ως δράστες των κλοπών ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (26-01-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα και ομολόγησαν τις πράξεις τους.
Συγκεκριμένα, οι δράστες συνελήφθησαν καθώς διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται σε τρεις διαρρήξεις καταστημάτων (με παραβίαση παράθυρου ή πόρτας), που έγιναν χθες τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, το τελευταίο εξάμηνο, είχαν πραγματοποιήσει άλλες πέντε τουλάχιστον κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα (καφετέριες, αναψυκτήριο) στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, σε χώρους όπου τα είχαν αποκρύψει οι δύο δράστες, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκαν και άλλα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Φιλιατών και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Φιλιατών στο οποίο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ και ξεκινούν νέα προγράμματα ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
 
NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΚΩΔ. ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΩΡΕΣ
8.5 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Γενικό πλαίσιο 10
8.6 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Θρησκευτικός, Πολιτιστικός τουρισμός 12
8.7 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: οικολογικός, οινολογικός, γαστρονομικός τουρισμός 12
8.8 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Αθλητικός τουρισμός 12
8.9 Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών 25
8.10 Υγεία και εναλλακτικές θεραπείες 25
8.13 Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες 25
8.15 Άθληση στην Τρίτη Ηλικία 25
8.16 Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας 15
8.17 Εργαστήρι Μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές 35
8.18 Χρήση ελεύθερου λογισμικού 25
8.19 Οικιακή μελισσοκομία 25
8.21 Αρωματικά –Φαρμακευτικά Φυτά 25
8.22 Δεξιότητες αυτόνομης διαβίωσης 25
8.30 Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία 25
8.31 Εθελοντισμός και κοινωνική δράση 25
8.32 Αρχιτεκτονική κήπων 25
8.33 Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη κινηματογράφου 25
8.35 Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη θεάτρου 25
8.36 Προληπτική ιατρική για την Τρίτη Ηλικία 25
8.37 Εξαρτήσεις και πρόληψη 15
8.39 Ανακύκλωση και κομποστοποίηση 25
8.40 Τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτης: Υποχρεώσεις και δικαιώματα των κατοίκων τοπικής κοινωνίας 25
8.43 «Χαΐνηδες» Γνώστες του Βουνού 25
8.50 Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί 50
8.56 Χρηματοδοτικά προγράμματα/εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες 10
8.57 Μανιτάρια: Από το δάσος στην κουζίνα 25
8.63 Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση 12
8.67 Διαχείριση στερεών αποβλήτων 25
8.70 Θεατρολογία 25
8.72 Οδηγοί προβολής φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος Ιεράπετρας 25

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε:
• στην κα. Δάκη Ντενίς 6947 42 74 74, 2664360008, Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας -Πρώην Δημαρχείο- (email: kdvm211@gmail.com)
• στον κ. Θεολόγου Δαμιανό (ισόγειο Δημαρχείου Φιλιατών)
• Για αιτήσεις: στα ΚΕΠ του Δήμου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Read More »
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

Δήλωση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
Δήλωση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση για το εκλογικό αποτέλεσμα


Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για τον τόπο. Ο λαός μας έδωσε με τον πιο δημοκρατικό τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής όλων εκείνων των πολιτικών της λιτότητας που μας έφεραν ως εδώ . Ένα μήνυμα ξεκάθαρο που πρέπει όλοι μας να το σεβαστούμε. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και η κοινωνία ζητάει άμεσα ανακούφιση. Στο μεγάλο και δύσκολο αγώνα που ξεκινάει από αύριο, τους θέλουμε όλους παρόντες, ανεξάρτητα από το αν μας στήριξαν ή όχι. Είμαστε εκπρόσωποι ολόκληρου του Θεσπρωτικού λαού και θα τιμήσουμε την εντολή του χωρίς ρεβανσισμό και αποκλεισμούς.

Προσωπικά, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις να εκπροσωπήσω επάξια το νομό μας στο ελληνικό κοινοβούλιο, με ήθος , αξιοπρέπεια και το βλέμμα πάντα στραμμένο στην κοινωνία.

Τέλος ,θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλες και όλους εκείνους οι οποίοι πίστεψαν στο όραμα μας και στάθηκαν στο πλευρό μας , καθώς επίσης και τους συνυποψήφιους μου για αυτό τον όμορφο αγώνα που δώσαμε.

Είμαστε αισιόδοξοι και με τη βοήθεια όλων θα καταφέρουμε .
Read More »
Δήλωση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση για το εκλογικό αποτέλεσμα Δήλωση του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση για το εκλογικό αποτέλεσμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

Ενημέρωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας για τη πρόσθετη ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
Ενημέρωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας για τη πρόσθετη ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή
 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του Νομού μας ότι ενόψει του διοικητικού ελέγχου που θα πραγματοποιήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους παραγωγούς έχουν αιτηθεί συμμετοχή στα Μέτρα Ειδικής Στήριξης σε εκτέλεση του άρθρου 68 (Πρόσθετη ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή), θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα επιπρόσθετα τα εξής δικαιολογητικά:

1. Μητρώο εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων.

2. Βεβαίωση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων ή γενεαλογικό πιστοποιητικό για όσες μοσχίδες και θηλάζουσες είναι καθαρής κρεοπαραγωγικής φυλής.

3.Τιμολόγια πώλησης αιγοπροβάτων για το 2014.


Για πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και στα τηλέφωνα:

2665025484, 2664022159, 2666022209
Read More »
Ενημέρωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας για τη πρόσθετη ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή Ενημέρωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας για τη πρόσθετη ενίσχυση σε αιγοπρόβατα και βοοειδή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο για την Προσφορά Αγαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο για την Προσφορά Αγαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

 
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την ευγενική χειρονομία των
1) Α΄θμια , Β΄θμια Εκπαίδευση (προσωπικό, μαθητές, γονείς ) 
2) ΟΛΗΓ ΑΕ 
3) Επιμελητήριο Θεσπρωτίας 
4)Δικηγορικό Σύλλογο 
5) Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας 
6)Γκίκας Διονύσιος ΕΠΕ – Κεστρίνη να προσφέρετε αγαθά προς το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” του Δήμου μας, με τα οποία στηρίζουμε τις άπορες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες όλου του νομού μας.

Ευχαριστούμε επίσης και όλους του συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσέφεραν αγαθά την περίοδο εορτών.

Με την πράξη αυτή αγάπης και αλληλεγγύης προσφέρουμε ελάχιστη ίσως, αλλά πολύ αναγκαία, στήριξη των συνανθρώπων μας, για τον αγώνα επιβίωσης που κάνουν, μέσα στις δύσκολες συνθήκες φτώχειας που ζει ένα μεγάλο τμήμα της τοπικής αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Θέλουμε και πιστεύουμε ότι με την πράξη αυτή προσφοράς και αλληλεγγύης, θα προτρέψετε και άλλους φορείς, ομάδες ή συνανθρώπους στην κατεύθυνση αυτή.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο για την Προσφορά Αγαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο για την Προσφορά Αγαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 
 
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου  Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

Έπαιξε πέντε ευρώ και κέρδισε δύο εκατομμύρια!!!

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
Έπαιξε πέντε ευρώ και κέρδισε δύο εκατομμύρια!!!


Δεν περίμενε σίγουρα το αποτέλεσμα της κάλπης για να αλλάξει η ζωή του ή για να δει καλύτερες μέρες.

Νωρίτερα του είχε χαμογελάσει η θεά Τύχη, καθώς τον έκανε πλουσιότερο κατά δύο εκατομμύρια περίπου!

Ο λόγος για έναν κάτοικο των Ιωαννίνων ο οποίος έπαιξε το χρυσό δελτίο του τζόκερ, που κλήρωσε το βράδυ της Κυριακής, σε πρακτορείο στα Σεισμόπληκτα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε η υπεύθυνη του πρακτορείου ο τυχερός που παραμένει άγνωστος έπαιξε μόλις πέντε ευρώ.

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας» ανέφερε η υπεύθυνη του πρακτορείου, συμπληρώνοντας ότι ένα τόσο μεγάλο ποσό κληρώνεται μετά από πολλά χρόνια στην περιοχή των Ιωαννίνων. 


Read More »
Έπαιξε πέντε ευρώ και κέρδισε δύο εκατομμύρια!!!  Έπαιξε πέντε ευρώ και κέρδισε δύο εκατομμύρια!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015
Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Ανακοινώθηκαν στις 15.15 το μεσημέρι της Τρίτης τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό σχήμα της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Τα νέα υπουργεία έχουν συμπτυχθεί και οι υπουργοί είναι λιγότεροιΑξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα υπουργεία έχουν συμπτυχθεί και ότι οι υπουργοί είναι λιγότεροι σε αριθμό, ωστόσο το κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 40 μέλη εκτός του πρωθυπουργού. 
 
Aπό το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο Πάνος Καμμένος και ο Γιάννης Δραγασάκης έχουν κυβερνητική εμπειρία, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει διατελέσει υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο νέος αντιπρόεδρος ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ζολώτα (Νοέμβρης 1989-Απρίλιος 1990).
 
Η νέα κυβέρνηση:Πρωθυπουργός
: Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
: Γιάννης ΔραγασάκηςΥπουργείο ΕσωτερικώνΥπουργός: Νίκος Βούτσης

Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης ΠανούσηςΑναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Γ. Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά
Αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης: Τασία Χριστοδουλοπούλου
 Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού:
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου: Θοδωρής Δρίτσας


Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Κουντουρά Ελένη

Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Χρ. ΣπίρτζηςΥπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Υπουργός: Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Γιάννης Τσιρώνης


Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Βαγγέλης Αποστόλου
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Παναγιώτης Σγουρίδης
Υπουργείο ΟικονομικώνΥπουργός Οικονομικών: Γιάννης Βαρουφάκης

 
Αναπληρωτής υπουργός: Νάντια Βαλαβάνη


Αναπληρωτής υπουργός για τα έσοδα: Δ. Μάρδας

Υπουργείο ΕξωτερικώνΥπουργός: Νίκος Κοτζιάς

Αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Σχέσεων: Ευκλείδης Τσακαλώτος


Αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Νίκος ΧουντήςΥπουργείο ΕργασίαςΥπουργός: Πάνος Σκουρλέτης


Αναπληρωτής υπουργός: Ράνια Αντωνοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός: Θεανώ Φωτίου
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΥπουργός: Αριστείδης Μπαλτάς

Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού: Νίκος Ξυδάκης

Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας: Τάσος Κουράκης


Αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας ΦωτάκηςΥφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής


Υπουργείο ΥγείαςΥπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής


Αναπληρωτής υπουργός Υγείας: Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Δημήτρης Στρατούλης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος

Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Ήσυχος

Υφυπουργός: Νίκος Τόσκας


Υπουργείο ΔικαιοσύνηςΥπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης

Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος ΦλαμπουράρηςΥφυπουργός: Τέρενς Κουίκ

Υπουργός Επικρατείας: Νίκος Παππάς


Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Πρόεδρος Βουλής: Θα προταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μετά την υπουργοποίηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κατρούγκαλου, τη θέση του καταλαμβάνει στην Ευρωβουλή ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.
Read More »
Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015 Rating: 5