Επίσκεψη του επικεφαλής του Europe Direct Ηπείρου σε Δημοτικά Σχολεία της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου οι μαθητές των τμημάτων Δ1 και Στ2 του Δ. Σ. Γραικοχωρίου καθώς και το Ε1 του 3ου Δ. Σ. Ηγουμενίτσας υποδέχτηκαν τον επικεφαλής του Europe Direct Ηπείρου κ. Δημήτριο Γκόλα.

Η επίσκεψη του κ. Γκόλα εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος Teachers4Europe στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολείων. Μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση με τίτλο: «Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ευρώπη και τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Στο τέλος της παρουσίασης μοιράστηκε στα παιδιά έντυπο εκπαιδευτικό υλικό προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες τις οποίες και θα χρησιμοποιήσουν με τους εκπαιδευτικούς τους για την εκπόνηση εργασιών με θέματα που σχετίζονται με την Ευρώπη


Read More »
Επίσκεψη του επικεφαλής του Europe Direct Ηπείρου σε Δημοτικά Σχολεία της Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του επικεφαλής του Europe Direct Ηπείρου σε Δημοτικά Σχολεία της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Δείτε τη συνέντευξη του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχου στο ΑΡΤtv

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017

Δείτε τη συνέντευξη του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχου στο ARTtv και τον δημοσιογράφο κ. Βαγγέλη ΜάστοραRead More »
Δείτε τη συνέντευξη του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχου στο ΑΡΤtv Δείτε τη συνέντευξη του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχου στο ΑΡΤtv Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Δείτε τη συνέντευξη του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Χανδρινού στο ΑΡΤtv

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017


Δείτε τη συνέντευξη του υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Ανέστη Χανδρινού στο ΑΡΤtv και τον δημοσιογράφο κ. Μάστορα
Read More »
Δείτε τη συνέντευξη του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Χανδρινού στο ΑΡΤtv Δείτε τη συνέντευξη του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Χανδρινού στο ΑΡΤtv Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017


Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 ́ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα : 
1ο ΘΕΜΑ : Συμμετοχικός Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2018. 
2ο ΘΕΜΑ : Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2018 Δήμου Ηγουμενίτσας. 
3ο ΘΕΜΑ : Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2018 Δήμου Ηγουμενίτσας.
Σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού είναι αναρτημένα , όπως έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας: http://igoumenitsa.gr/el/domi/loipa/proipologismos


 
Read More »
Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΤ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017


Την άρση της υποθήκης στεγαστικών δανείων που έχουν δοθεί σε δημόσιους υπαλλήλους από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για τους δανειολήπτες δανείων από την πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι δεν εφαρμόζεται η διάταξη περί απαλλαγής των δανειοληπτών του Δημοσίου από την καταβολή δικαιωμάτων και τελών για την εξάλειψη ή τον περιορισμό των υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων του πρώην ΤΤ. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
ΘΕΜΑ: «Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέγραφε για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούσε σε δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. υποθήκη η οποία απαλλασσόταν από κάθε σχετικό τέλος και δικαίωμα. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2322/1995, για την εξάλειψη, τον περιορισμό και τη διαγραφή της υφιστάμενης υποθήκης δεν απαιτούταν συμβολαιογραφική πράξη αλλά απλή μονομερής αίτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τον οικείο Υποθηκοφύλακα ή Προϊστάμενο του Κτηματολογικού Γραφείου με κάθε απαλλαγή από τέλη και δικαιώματα.

Μετά την συγχώνευση και απορρόφηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Eurobank Ergasias στα κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία δεν εφαρμόζεται η διάταξη περί απαλλαγής και απαιτείται από χιλιάδες δανειολήπτες του Δημοσίου να καταβάλουν τα σχετικά δικαιώματα για την εξάλειψη ή τον περιορισμό των υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων. Πολλοί από αυτούς, σήμερα συνταξιούχοι, αδυνατούν να καλύψουν τις δαπάνες σύνταξης του συμβολαιογραφικού εγγράφου και δικηγορικών αμοιβών.

Για λόγους ίσης μεταχείρισης των δανειοληπτών και ελάφρυνσης των οικονομικώς ασθενέστερων δανειοδοτηθέντων επιβάλλεται η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης αντίστοιχης με αυτής που ψηφίστηκε και ισχύει για τους δανειολήπτες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος με το άρθρο 29 του Ν. 4141/2013. Σύμφωνα με αυτή, η άρση υφιστάμενων υποθηκών για στεγαστικά δάνεια της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος είναι εφικτή μόνο με απλή και μονομερή αίτηση του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο έχουν μεταβιβαστεί τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ προς τον οικείο Υποθηκοφύλακα ή τον Προϊστάμενο Κτηματολογικού Γραφείου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να καταθέσει τροπολογία νόμου με την οποία τα ισχύοντα για την εξάλειψη, τον περιορισμό και τη μεταφορά των υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί σε δημοσίους υπαλλήλους από την πρώην Αγροτική Τράπεζα θα ισχύουν και για τα αντίστοιχα στεγαστικά δάνεια από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.


 
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΤ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΤ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ας μιλήσουμε για επιχειρηματικότητα - Του Γιώργου Παππά, υποψήφιου στο Επιμελητήριο με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017

Όσοι είσαστε επαγγελματίες ή έχετε κάποια επιχείρηση αντιμετωπίζετε σίγουρα πολλές προκλήσεις στην δουλειά σας. Από την μια η υψηλή φορολογία και η εχθρική αντιμετώπιση από το κράτος και από την άλλη η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα των ανθρώπων να αγοράσουν αναζητώντας συνεχώς το «πιο φθηνό» προϊόν ή την «πιο φθηνή» Υπηρεσία.

Επειδή σε κεντρικό επίπεδο δεν είναι στο χέρι μας να κάνουμε πολλά πράγματα (μόνο με την ψήφο μας κάθε 4 χρόνια) – ΜΠΟΡΟΥΜΕ όμως (και θα πρέπει) να κάνουμε κάτι σε τοπικό επίπεδο.

Είμαι ο Γιώργος Παππάς, Μηχανικός και εργολάβος κατασκευών από τον Άγιο Δονάτο (Σαμέτια) Παραμυθιάς.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Παραμυθιά από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που έχει μια μικρή επιχείρηση στην περιοχή μας και όλα όσα αντιμετωπίζει ένας επαγγελματίας στην καθημερινότητα του!

Τι μπορούμε να κάνουμε σε τοπικό επίπεδο;

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι όσοι είμαστε επαγγελματίες, να δούμε μαζί τις δυνατότητες μας και να αναλάβουμε δράσεις!

Ο μοναδικός φορέας στο Νομό μας που μπορεί να το πετύχει αυτό είναι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Σε μερικές ημέρες έχει εκλογές.

Αντί λοιπόν να γκρινιάζουμε ότι όλα μας φταίνε και ότι δεν γίνεται τίποτα – ας κάνουμε ένα μικρό βήμα εμείς οι ίδιοι πρώτα!

Προσωπικά θα είμαι Υποψήφιος στον τομέα των Υπηρεσιών (επαγγελματικό τμήμα) με επικεφαλή τον νυν Πρόεδρο Αλέξανδρο Πάσχο σε έναν συνδυασμό πραγματικά υπερκομματικό.

Η επιχειρηματικότητα κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να είναι εντελώς ακομμάτιστη. Όλοι εδώ ζούμε, όλοι εδώ έχουμε τις δουλειές μας και όλοι όσοι είμαστε επαγγελματίες έχουμε τα ίδια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε στις δουλειές μας και την καθημερινότητά μας.

Θεωρώ ότι το Επιμελητήριο είναι ένας θεσμός που μπορεί να βοηθήσει πραγματικά την τοπική επιχειρηματικότητα. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να είμαι Υποψήφιος.

Όσοι είσαστε επαγγελματίες ή έχετε κάποια επιχείρηση ελάτε καταρχήν να ψηφίσετε αυτή την Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στον χώρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.

Εάν κάτι δεν δούλευε καλά μέχρι στιγμής είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και να το βελτιώσουμε. Όμως θα πρέπει να συμμετέχουμε για να γίνει αυτό.

Και αυτό είναι ένα μικρό βήμα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας.

Γιώργος Παππάς
Μηχανικός και εργολάβος κατασκευών
Υποψήφιος με τον συνδυασμό Ενότητα, Ανάπτυξη, Δημιουργία
με επικεφαλή τον Αλέξανδρο Πάσχο


 
Read More »
Ας μιλήσουμε για επιχειρηματικότητα - Του Γιώργου Παππά, υποψήφιου στο Επιμελητήριο με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου Ας μιλήσουμε για επιχειρηματικότητα - Του Γιώργου Παππά, υποψήφιου στο Επιμελητήριο με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

«Ξηλώνει» το μεγαλύτερο κύκλωμα ναρκωτικών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017


Το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών «ξηλώνει» τις τελευταίες ημέρες το Λιμενικό Σώμα, με μία γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε από τις ακτές του Ιονίου, κατέληξε στη Τζια όπου κατασχέθηκε το σκάφος των ναρκο-εμπόρων, και βέβαια εξελίσσεται σε επίπεδο έρευνας.

Το Λιμενικό αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό δρώντας από θαλάσσης κι αέρος σε μία τεράστια ακτίνα. Και αξίζουν σε όλους τα εύσημα. Όπως και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον Παραμυθιώτη Σταμάτη Ράπτη, ο οποίος δεν χρησιμοποίησε την μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών για την αυτοπροβολή του.

Ο Σταμάτης Ράπτης κατάγεται από την Παραμυθιά, πέρασε από όλους τις βαθμίδες του σώματος, ενώ είχε διατελέσει επί δύο χρόνια λιμενάρχης Ηγουμενίτσας και για έναν χρόνο περίπου Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Και από τα χρόνια αυτά γνώριζε πως δρουν τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών όπως και την επικινδυνότητα τέτοιων επιχειρήσεων.


 
Read More »
«Ξηλώνει» το μεγαλύτερο κύκλωμα ναρκωτικών «Ξηλώνει» το μεγαλύτερο κύκλωμα ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017  Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 29η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης που υποχρεώνει τους δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
2. Αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας και γάλακτος που δεν έχουν χορηγηθεί κατά τα παρελθόντα έτη σε εργαζόμενους του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
3. Έγκριση πρωτοκόλλου παραγραφής αξιώσεων προμηθευτών λόγω παρέλευσης πενταετίας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
4. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/216 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 126/2017 απόφαση Δ.Σ.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017


Το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ηγουμενίτσα στις 27 και 28 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα στις 4 και 5 Δεκεμβρίου και στην Άρτα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, με θέμα:
«ΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ»

Εισηγητές Σεμιναρίου:

· Καραμάνης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

· Μπατιάνης Κωνσταντίνος, Επιθεωρητής Εργασίας, Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Ώρες και χώρος διεξαγωγής:

· ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ / 27 & 28 Νοεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. / Ξενοδοχείο ANGELIKA

· ΙΩΑΝΝΙΝΑ / 4 & 5 Δεκεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. / ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

· ΑΡΤΑ / 11 & 12 Δεκεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. /Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ


Θεματικές Ενότητες Σεμιναρίου:

· Επίκαιρα Εργασιακά Θέματα (Μισθοδοσία, Χρονικά όρια εργασίας κλπ).

· Ανάλυση του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» (Παρουσίαση του Συστήματος – Νέες αλλαγές).

· Ανάλυση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΣΕΠΕ.

· Πρακτικά παραδείγματα.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017

Το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ηγουμενίτσα στις 12 και 13 Δεκεμβρίου και στα Ιωάννινα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
«ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Ν. 4469/17) και ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒHΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ »
Εισηγητής σεμιναρίου: Ηλίας Γ. Κουρεμένος, Οικονομολόγος - ΜΒΑ , Σύμβουλος Επιχειρήσεων , Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής , Διαχειριστής Αφερεγγυότητας

Ώρες και χώρος διεξαγωγής:
*ΙΩΑΝΝΙΝΑ 16:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. / Ξενοδοχείο GRAND SERAI
*ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 16:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. / Ξενοδοχείο Νέα Σελεύκεια
Στο σεμινάριο, κατά το μέγιστο μέρος του (περίπου 90%), θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο νέος νόμος 4469 / 2017, στο πλαίσιο του οποίου, μια επιχείρηση, μπορεί, με μια πρόταση της, να αιτηθεί την ρύθμιση των οφειλών της προς τους πιστωτές της, από προμηθευτές και Τράπεζες μέχρι Εφορεία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Επίσης θα παρουσιαστεί ο νόμος 3898/2010, που αναφέρεται στον θεσμό της διαμεσολάβησης, που χρησιμοποιείται εξωδικαστικά για να επιλύονται, οικονομικά και ταχύτατα, ιδιωτικές και εμπορικές διαφορές.


 
Read More »
Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων  Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017
Read More »
Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης" Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Βραβεύτηκε παρουσίαση της Οδύσσειας του Ομήρου από μαθητές του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017


Δεν είναι εύκολα να παρουσιάσει κανείς με πρωτοτυπία την "Οδύσσεια" του Ομήρου. Πολύ περισσότερο μικρά παιδιά. Και, όμως, με επιτυχία το έκαναν δώδεκα μαθητές της Γ2΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου με μια ενδιαφέουσα ταινία με τον τίτλο "«Ζωγραφίζοντας στη Θεσπρωτία του Ομήρου», που διακρίθηκε ανάμεσα σε εργασίες μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. 
Γι' αυτό και βραβεύτηκαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται», το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου και της Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Χριστίνα Τζέλλου. 
Τα παιδάκια λειτουργώντας με τη φανατσία τους και βγάζοντας δημιουργικά αποθέματα, προσέγγισαν μ' ένα διαφορετικό τρόπο το επικό έργο, δίνοντάς του τη δική τους διάσταση και αντίληψη. 
Και δεν τό έκαναν με τυχαίο τρόπο. Συγκέντρωσαν, ταξινόμησαν, διαλέξανε και χρησιμοποιήσανε προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες και αξιοποίησαν γραπτές και προφορικές πηγές, έχοντας την καθοδήγηση και τη συμπαράσταση των δασκάλων τους. 
Τα δημόσια σχολεία, που απαξιώνονται από μερικούς, όταν λειτουργούν μεθοδικά, αποδίδουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), συνδιοργάνωσαν τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται…». 
Μεταξύ των στόχων του διαγωνισμού ήταν η ενίσχυση του οπτικοακουστικού γραμματισμού των μαθητών/τριών, η γνωριμία με την ιστορία του σχολείου τους, η συγκέντρωση και αξιοποίηση σχετικών πηγών και η περιγραφή εμπειριών σχετιζόμενων με σχολικές δράσεις και δραστηριότητες. 


 
Read More »
Βραβεύτηκε παρουσίαση της Οδύσσειας του Ομήρου από μαθητές του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου  Βραβεύτηκε παρουσίαση της Οδύσσειας του Ομήρου από μαθητές του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Σελίδες