https://picasion.com/

Ανθρωποκυνηγητό στην Ήπειρο για τους ένοπλους ληστές Φωτογραφίζει τον Παλαιοκώστα ο τρόπος δράσης τους

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Ανθρωποκυνηγητό στην Ήπειρο για τους ένοπλους ληστές
Φωτογραφίζει τον Παλαιοκώστα ο τρόπος δράσης τους

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων και Άρτας, ύστερα από τη ληστεία που σημειώθηκε νωρίτερα στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιών στη Φαρκαδώνα Τρικάλων, με λεία πάνω από 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες ήταν τρεις ένοπλοι -με βαρύ μάλιστα οπλισμό- και είχαν φροντίσει να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά τους φορώντας περούκες, καπέλα και γυαλιά.

Όπως αναφέρει το epirusgate.blogspot.com, οι δράστες διέφυγαν με τζιπ, το οποίο πιθανά έχει καλπεί από περιοχή της Αττικής,πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ανθρωποκηνυγητό σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στα όρια της Ηπείρου με τη Θεσσαλία έχουν στηθεί μπλόκα από πάνοπλους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που φρουρούν τους οδικούς άξονες, τους παράδρομους αλλά και τους αγροτικούς δρόμους προς τις περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Άρτας.

Μάλιστα, ο τρόπος και το σχέδιο βάσει του οποίου έδρασαν οι δράστες, «φωτογραφίζει» τον «φαντομά» Παλαιοκώστα, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος.
Read More »
Ανθρωποκυνηγητό στην Ήπειρο για τους ένοπλους ληστές Φωτογραφίζει τον Παλαιοκώστα ο τρόπος δράσης τους Ανθρωποκυνηγητό στην Ήπειρο για τους ένοπλους ληστές Φωτογραφίζει τον Παλαιοκώστα ο τρόπος δράσης τους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ" (+ΒΙΝΤΕΟ)


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 2α ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ".

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ:

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ "Κιβωτός εξέλιξης"
 • ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ "Disneyland"
 
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ" (+ΒΙΝΤΕΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Από τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας 1.279 προσλήψεις σε δήμους της Ηπείρου

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Από τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας 
1.279 προσλήψεις σε δήμους της Ηπείρου

Τη Μ. Δευτέρα ανοίγει ο ΟΑΕΔ τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ανέργων για την τοποθέτηση 32.433 σε δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με 5μηνες συμβάσεις και αμοιβές 17,27 ευρώ ημερησίως και 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών και 19,81 ευρώ ημερησίως και 495,25 ευρώ μηνιαίως αν είναι ηλικίας πάνω από 25ετών.Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων - που θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) – θα λήξει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27 Απριλίου. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανήκουν σε – τουλάχιστον - μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης

Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

Την ηλικία και

Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
Read More »
Από τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας 1.279 προσλήψεις σε δήμους της Ηπείρου Από τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας 1.279 προσλήψεις σε δήμους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών


Οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών συμμετείχαν σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες το διήμερο 27-28 Μαρτίου 2015, προσκεκλημένη από την Ευρωβουλευτή κα. Μαρία Σπυράκη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από πλέον σαράντα επτά Δήμους της Χώρας.

Έγιναν επαφές με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρουσιάσεις αρχικά από το επιτελείο της επιτρόπου κας. CRETU και της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης με θέμα: «H Πολιτική συνοχή ως μοχλός ανάπτυξης δυνατότητες και προϋποθέσεις» και στη συνέχεια ενημέρωση με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Στις δύο παρουσιάσεις εκτενώς αναλύθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά και οι στόχοι του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 και το εθνικό πλαίσιο για την κοινωνική οικονομία αλλά και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που παρουσιάζονται στους Δήμους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Read More »
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών

Πανελλαδικές διαστάσεις πήρε το θέμα που ανέδειξε εδώ και ημέρες το
EpirusPost για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο Φιλιατών, η οποία εδώ και χρόνια βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία ενώ ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην δήμαρχος, εξακολουθεί να εργάζεται και να αμείβεται από το ελληνικό δημόσιο.

Μέχρι και σήμερα, και παρά τις οχλήσεις από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταφέρει να αποφασίσει ποιο υπουργείο ή υπηρεσία θα πρέπει κινήσει τη διοικητική διαδικασία σε βάρος του πρώην δημάρχου και νυν διευθυντή κλινικής σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση ξεκίνησε το 2010 όταν, ύστερα από καταγγελίες και έρευνες του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύφθηκε έλλειμμα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο Φιλιατών.

Κατά τις έρευνες ο πρώην δήμαρχος και σημερινός γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση και απιστία και του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Παρά όμως τις παρεμβάσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Εισαγγελίας τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών δεν μπορούν ακόμη να αποφασίσουν ποιο από τα δυο έχει την αρμοδιότητα πειθαρχικών κυρώσεων στον πρώην δήμαρχο. Μάλιστα, επειδή ο μηχανισμός της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι αρκετά «δυσκίνητος» ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος, έτσι ο πρώην δήμαρχος συνεχίζει να εργάζεται ως γιατρός στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών και μάλιστα σε διευθυντική θέση. Με έγγραφό του ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης η υπηρεσία του οποίου είχε διενεργήσει πριν από χρόνια το οικονομικό έλλειμμα είχε στείλει έγγραφο ζητώντας να ενημερωθεί για την υπόθεση, στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας η οποία τον Ιούλιο του 2014 έστειλε απάντηση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «η κύρια ανάκριση δεν έχει ακόμη περατωθεί και σας γνωστοποιούμε έστω και καθυστερημένα την Ποινική Δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του ανωτέρω, για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες, καθώς ο συγκεκριμένος συνεχίζει να εργάζεται ως ιατρός στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας και μάλιστα σε διευθυντική θέση».
Στις 26 Αυγούστου 2014 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής στέλνει έγγραφο στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ζητώντας να ενημερωθεί εάν ξεκίνησε η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου.

Στις 22 Σεπτεμβρίου ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας να του γνωστοποιηθεί το κατηγορητήριο του συγκεκριμένου γιατρού: «... παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για το κατηγορητήριο σε βάρος του εν λόγω ιατρού, προκειμένου η υπηρεσία μας να προχωρήσει στις περαιτέρω κατά το νόμο ενέργειες».

Στις 17 Νοεμβρίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας στέλνει απάντηση στο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου τον οποίο ενημερώνει πως: «...σας γνωρίζουμε ότι κατά του Μηνά Ντουμάζιου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού κατ'εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ και για απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ'εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ».

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου η διοίκηση του Νοσοκομείου στέλνει έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητά οδηγίες για το πώς θα πρέπει να κινηθεί. «...παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο ανωτέρω ιατρός τελέσθηκαν εκτός υπηρεσίας μας (ο ιατρός απουσίαζε από το Νοσοκομείο με ειδική άδεια από 1-1-2003 μέχρι 31-12-2010). 
Το υπουργείο Υγείας απευθύνεται στο υπουργείο Εσωτερικών στις 24 Δεκεμβρίου- παραμονή Χριστουγέννων- θεωρώντας πως το πειθαρχικό παράπτωμα του συγκεκριμένου δημόσιου λειτουργού σχετίζεται με την άσκηση των καθηκόντων του όταν αυτός εκτελούσε χρέη δημάρχου.

Και η ελληνική γραφειοκρατική τρέλα συνεχίζεται με το υπουργείο Εσωτερικών να απευθύνεται στο Εφετείο Κέρκυρας ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της ποινικής υπόθεσης, την ώρα που ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τους αρμόδιους ώστε να διαπιστωθεί που ακριβώς πήγαν όλα τα χρήματα από το έλλειμμα του Δήμου, αλλά και με έναν Δημόσιο λειτουργό ο οποίος ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εν τούτοις συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του.
Read More »
Βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών Βουλιάζει στην ελληνική γραφειοκρατία η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Πρώτη μεγάλη πολιτική επιτυχία του Μάριου Κάτση Σημαντική ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ σε προσωπικό στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Πρώτη μεγάλη πολιτική επιτυχία του Μάριου Κάτση
Σημαντική ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ σε προσωπικό στη Θεσπρωτία


Τους έβαλε για τα καλά τα γυαλιά ο "μικρός", ηλικιακά, Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ ... μεγάλος πολιτικά.

Κατάφερε μέσα σε δύο μήνες, αν και απλός Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ότι δεν κατάφερε ο τέως Βουλευτής, αν και διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας.

Αφού ιεράρχησε, ως πρώτη προτεραιότητα, την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Θεσπρωτικός λαός, στον τομέα της Υγείας, μέσα από τις επαφές που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, τόσο στο Υπουργείο στην Αθήνα όσο και την προηγούμενη εβδομάδα στα Γιάννενα, κατάφερε να πείσει τον Υπουργό με αποτέλεσμα να θέσει και ο Υπουργός ως πρώτη προτεραιότητα την αναδιοργάνωση του διαλυμένου, από την προηγούμενη συγκυβέρνηση και τον τέως Βουλευτή και Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, χάρτη υγείας του Νομού.

Αποτέλεσμα των μεθοδικών κινήσεων του κ. Κάτση, ήταν να συμπεριλάβει, κατ' εξαίρεση, το Νομό Θεσπρωτίας, στην  λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ σε προσωπικό, με την πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικών, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργείο Υγείας, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με την ηγεσία του.
"Οι 700 θα πάνε στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία, και τη Θεσπρωτία",  τόνισε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Μένει μόνο να μάθουμε πόσα ακριβώς θα είναι τα νέα άτομα και τις ειδικότητές τους, που θα στελεχώσουν τις δομές στα Κέντρα Υγείας του Νομού, καθώς και στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Με το ρυθμό που τρέχει τα θέμα ο Μάριος, δεν θα εκπλαγούμε εάν σύντομα, καταφέρει τη στελέχωση και τη λειτουργία, επιτέλους, και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών, στην Ηγουμενίτσα.

Μπράβο στον Μάριο, που απέδειξε σε όλους, πως η πολιτική δεν είναι ξύλινος λόγος και ακατάσχετη υποσχεσιολογία, αλλά πράξεις απλές και απτές.

Αρκεί να υπάρχει διάθεση για αυτό, καθώς και όρεξη για δουλεία, για το κοινό καλό.
Read More »
Πρώτη μεγάλη πολιτική επιτυχία του Μάριου Κάτση Σημαντική ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ σε προσωπικό στη Θεσπρωτία Πρώτη μεγάλη πολιτική επιτυχία του Μάριου Κάτση Σημαντική ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ σε προσωπικό στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

ELEKTROSTORE24 Το φθηνότερο online shop σε όλη τη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
ELEKTROSTORE24 Το φθηνότερο online shop σε όλη τη ΘεσπρωτίαΤο elektrostore24.gr, εξειδικευμένο online shop στο χώρο του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, υπόσχεται «κατά 90% τις καλύτερες τιμές της αγοράς στον τομέα του».

Με «όπλο» την επταετή εμπειρία του και έχει ως στόχο να ανακαλύπτει καθημερινά τις ανάγκες των καταναλωτών, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή τιμή και ποιότητα.

Φυσικά, παρέχονται εγγυήσεις σε όλα τα προϊόντα, ενώ ειδικότερες στις LED προτάσεις, μαζί με τα δύο χρόνια εγγύηση, παρέχεται αντικατάσταση σε όλες τις περιπτώσεις (πλην ειδικών καταστάσεων). 


Επιπλέον, αν δε βρείτε κάποιο προϊόν στο site, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα ώστε να σας το βρει εκείνο.

Όσον αφορά την ποικιλία, θα βρείτε λευκές και μαύρες συσκευές, καθώς και μικροσυσκευές, με δυνατότητα άμεσης παράδοσης στο σπίτι σας.

Δείτε περισσότερα στo elektrostore24.gr
Read More »
ELEKTROSTORE24 Το φθηνότερο online shop σε όλη τη Θεσπρωτία ELEKTROSTORE24 Το φθηνότερο online shop σε όλη τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Ένας ακόμα μικρός σκουπιδότοπος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Ένας ακόμα μικρός σκουπιδότοπος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)


Ένας ακόμα μικρός "σκουπιδότοπος" έχει κάνει την εμφάνισή του στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, στην περιοχή Ελβετικά, 200 μόλις μέτρα από το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Όπως μας κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μας έστειλε και τις φωτογραφίες, αυτή η εικόνα παραμένει η ίδια εδώ και 20 ημέρες, χωρίς να συγκινηθεί κάποιος από τους "υπεύθυνους" του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη περισυλλογή των σκουπιδιών.


Φυσικά την κύρια ευθύνη έχει αυτός ή αυτοί που πέταξαν τα συγκεκριμένα σκουπίδια, αποτελούμενα από μπάζα και κλαδεμένα δέντρα, όμως είναι υποχρέωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, τόσο να τα απομακρύνει από το σημείο, όσο και να εντοπίσει αυτούς που τα ξεφορτώθηκαν εκεί, τιμωρώντας τους αυστηρά και παραδειγματικά.
Read More »
Ένας ακόμα μικρός σκουπιδότοπος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Ένας ακόμα μικρός σκουπιδότοπος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Η MSphotographers τιμάει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Θεσπρωτία: Η MSphotographers τιμάει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. 
 
Το 1966 η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίου αποφάσισε να είναι η ημερομηνία που θα γιορτάζει το παιδικό βιβλίο η ημέρα που γεννήθηκε ο πιο γνωστός και αγαπημένος παραμυθάς όλου του κόσμου ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έχει σκοπό να τονίσει την αξία και τη σημασία του βιβλίου μέσα στο χρόνο τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.
 
Με αφορμή αυτή την ημέρα, η MSphotographers (Μασούρας - Σακαρέλης) προχώρησαν στην παραπάνω φωτογράφιση την οποία ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook.
 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την MSphotographers ΕΔΩ
Read More »
Θεσπρωτία: Η MSphotographers τιμάει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Θεσπρωτία: Η MSphotographers τιμάει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για το νέο κανονισμό πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για το νέο κανονισμό πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων


Με αφορμή την πρόσκληση που μας στείλατε για συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, όπου μεταξύ άλλων, υπήρχε και θέμα συζήτησης σχετικά με «νέο κανονισμό πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων» ανεξάρτητα αν στη συνέχεια το θέμα αναβλήθηκε, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ψηφιστεί νέος κανονισμός για να υπάρξει τάξη στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Αστυνομικού Τμήματος, ώστε να είναι καθημερινοί οι έλεγχοι – ειδικά, όσο καλοκαιριάζει – της εφαρμογής του.

Ειδικά στην περίπτωση του Πεζοδρόμου της Γρηγορίου Λαμπράκη και των καθέτων του, σας ενημερώνουμε ότι πριν την πεζοδρόμησή του, ήταν ένας ακμαίος εμπορικός δρόμος. Μετά, όμως, από την πεζοδρόμηση, σταδιακά άνοιξαν καταστήματα εστίασης, ακριβώς λόγω της εμπορικής κίνησης που είχε. Με την ανοχή όλων των δημοτικών αρχών, τα καταστήματα εστίασης παραβίαζαν συστηματικά τον κανονισμό, αυξάνοντας τον χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και άλλων κατασκευών, σε βάρος των αντίστοιχων εμπορικών. Αυτή η άνιση μεταχείριση των επιχειρήσεων, ήταν ένας από τους σοβαρότερους λόγους που οδήγησαν σε σταδιακή αποχώρηση των περισσότερων εμπορικών καταστημάτων από τον Πεζόδρομο συνολικά και στην απροθυμία των υπολοίπων εμπόρων να επενδύσουν σε μια περιοχή της πόλης που έχανε τον εμπορικό της χαρακτήρα.

Εδώ, να σημειώσουμε, ότι υπάρχουν ορισμένοι άτυποι κανόνες της αγοράς μεταξύ εμπορικών καταστημάτων και καταναλωτών που πρέπει να διαφυλάττονται κι αυτό δεν το κατάλαβε καμιά δημοτική αρχή. Όταν οι καταναλωτές αναγκάζονται να έχουν οπτική επαφή με ένα κατάστημα από απόσταση 3 ή και περισσότερων μέτρων, όταν τα τραπεζοκαθίσματα φτάνουν ως δίπλα στη βιτρίνα ή ακόμη το εσωτερικό του καταστήματος γίνεται χώρος παρατήρησης θαμώνων, όταν ο περιβάλλον χώρος είναι γεμάτος από τέντες, πινακίδες, ζαρντινιέρες και άλλα υλικά, τότε αυτή η εμπορική επιχείρηση υφίσταται μεγάλη μείωση τζίρου.

Ο κανονισμός που ισχύει σήμερα είναι «νέος» και αντικατέστησε τον παλαιότερο. Ουσιαστικά, το «νέο» που έφερε ήταν η αύξηση των μέτρων που δικαιούνται τα καταστήματα εστίασης στα 2,5 μέτρα κι αυτό, στην πραγματικότητα δεν τηρείται, παρά μόνο όταν ο Εμπορικός Σύλλογος ανακινεί το θέμα. Στο πρώτο διάστημα της θητείας σας, δείξατε διάθεση να βάλετε τάξη, αλλά οι έλεγχοι παραμένουν ελλιπείς. Το πρόβλημα θα το αντιληφθείτε από εδώ και στο εξής, καθώς πλησιάζουμε στο καλοκαίρι.

Οπότε, έχουμε πικρή εμπειρία από «νέους» κανονισμούς.

Αν και δεν γνωρίζουμε τι έχετε κατά νου να αλλάξετε, οφείλουμε να κάνουμε γνωστή τη δική μας «κόκκινη γραμμή»: ακόμη κι ένα εκατοστό να αυξήσετε το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα 2,5 μέτρα που ισχύουν σήμερα, θα είναι σαν να κάνετε έξωση στα εμπορικά καταστήματα από τον Πεζόδρομο. Μας είναι αρκετά τα απανωτά χτυπήματα που δεχτήκαμε στο εισόδημά μας από κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις κι έχουν οδηγήσει στα λουκέτα πάμπολλες επιχειρήσεις. Ας μην έχουμε και το Δήμο απέναντί μας.

Αν χρειάζεται κάτι ο κανονισμός είναι μια τροποποίηση ώστε να απομακρυνθούν από το κέντρο του Πεζοδρόμου όσες κατασκευές υπάρχουν – στύλοι φωτισμού, παγκάκια – και να τοποθετηθούν εκατέρωθεν, στα 2,5 μέτρα, ώστε, αφενός να ορίζουν ξεκάθαρα τη ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων κι αφετέρου να μείνει ελεύθερη η κεντρική ζώνη για τη διέλευση οχημάτων ανάγκης και πεζών. Αυτή η οριοθέτηση πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για να αποκτήσει και πάλι ζωντάνια ο Πεζόδρομος.

Ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, τα επιχειρήματά μας και να μην ανοίξει ένας νέος κύκλος αντιπαραθέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων και της δημοτικής αρχής.
Read More »
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για το νέο κανονισμό πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για το νέο κανονισμό πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Σπάνιος Μπούφος βρέθηκε τραυματισμένος

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Σπάνιος Μπούφος βρέθηκε τραυματισμένος

 
 
Ένα σπάνιο είδος αρπακτικού Μπούφος ή Μπουφογέρακας, βρέθηκε τραυματισμένο εχτές το πρωί, κοντά στο "Ζεύκι", το Οινοποιείο-Ταβέρνα του Κώστα Βασιλείου, στον Βαθύκαμπο Κεντρικού του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
 
Ο Μπούφος είναι το μεγαλύτερο νυχτόβιο αρπακτικό της Ευρώπης. 
 
Είναι επιδημητικός και συχνά δεν απομακρύνεται από την περιοχή του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. 
 
Τρέφεται με μικρά και μεσαίου μεγέθους θηλαστικά (τρωκτικά, λαγούς, σκαντζόχοιρους) και πουλιά ακόμη και μεγάλου μεγέθους.
 
Το σπάνιο αρπακτικό,θα παρέλαβαν, εργαζόμενοι στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, τους οποίους και ενημέρωσε άμεσα ο κ. Βασιλείου, με σκοπό να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Read More »
Σπάνιος Μπούφος βρέθηκε τραυματισμένος Σπάνιος Μπούφος βρέθηκε τραυματισμένος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

ΕΚΘΕΣΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
ΕΚΘΕΣΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 


Read More »
ΕΚΘΕΣΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ "ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ"
 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 21:00
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ "Κιβωτός εξέλιξης"
 • ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ "Disneyland"
Read More »
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Το μήνυμα του Μητροπολίτη για το Άγιο Πάσχα

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Το μήνυμα του Μητροπολίτη για το Άγιο ΠάσχαἩ ἀνάσταση τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ εἶναι τό αἰώνιο μήνυμα τῆς χαρᾶς καί τῆς ἐλπίδας γιά ὅλο τόν κόσμο. Εἶναι ἡ ἀνάσταση καί ἡ ἀφθαρτοποίηση τοῦ ἀνθρώπου, εἶναι ὁ τελικός σκοπός τῆς δημιουργίας τοῦ Θεοῦ. Γι’ αὐτό μέ χαρά καί ἐλπίδα δέχθηκαν καί δέχονται τό μήνυμά της ὅλες οἱ ἀνθρώπινες γενεές, γιατί μέσα ἀπό αὐτήν ἀναπηδοῦν ὅλες οἱ προσδοκίες καί οἱ ἐλπίδες τῆς ἀνθρώπινης ὑπάρξεως.

Μέσα στήν ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ, βρίσκουν τήν δικαίωση καί τήν ἀνταπόδοση οἱ ἀγῶνες καί οἱ θυσίες τῶν δικαίων, πού κατά τό πλεῖστον περνοῦν ἀπαρατήρητοι καί παραγνωρίζονται ἀπό τούς πολλούς.

Ἡ ἀνάσταση εἶναι ἡ λύτρωση καί ἡ ἀπελευθέρωση τοῦ ἀνθρώπου άπό τά δεσμά τῆς ἀμαρτίας καί τῆς φθορᾶς, βγάζει τόν ἄνθρωπο ἀπό τό σκοτεινό μνῆμα τῆς ἐνοχῆς καί τοῦ αἰωνίου θανάτου καί τόν ἀνεβάζει ἀφθαρτοποιημένο καί ἅγιο στήν αἰώνια ζωή.

Ἡ πίστη στήν ἀνάσταση εἶναι στήριγμα τῶν ἀδυνάτων, πού εἶναι πάντοτε οἱ περισσότεροι καί πού συνήθως παραγκωνίζονται, ἀδικοῦνται, περιφρονοῦνται καί ὑποφέρουν ἀπό τούς δυνατούς. Αὐτοί γνωρίζουν, ὅτι ὁ Λυτρωτής Χριστός στηρίζει τά βήματά τους καί τούς ὁπλίζει στή ζωή μέ οὐράνια δύναμη.

Ἡ ἀνάσταση δίνει ὑπομονή στούς δοκιμαζομένους, σ’ αὐτούς πού μέ πολλούς πόνους καί δάκρυα περνοῦν τήν ζωή τους. Αὐτή τούς ἀποκαλύπτει, ὅτι οἱ δοκιμασίες στή ζωή εἶναι ἀγωνίσματα πού ἐπιφυλάσσουν αἰώνια ἀμοιβή ἀπό τόν ἀναστημένο Χριστό.

Ἡ ἀνάσταση παρηγορεῖ τίς πονεμένες καρδιές πού πενθοῦν γιά τό θάνατο κάποιου προσφιλοῦς των προσώπου καί τίς πληροφορεῖ, ὅτι ὁ ἀναστάς Κύριος μέ τόν σταυρικό θάνατό του κατήργησε τό κράτος τοῦ θανάτου καί ὅτι αὐτοί πού πιστεύουν στόν Χριστό ‘’μεταβαίνουν ἐκ τοῦ θανάτου είς τήν ζωήν’’ καί ζοῦν αἰώνια κοντά στό Θεό.

Ἡ ἀνάσταση φωτίζει τόν νοῦ καί τήν ψυχή τοῦ ἀνθρώπου, τόν ἀπελευθερώνει ἀπό τά ἁμαρτωλά πάθη καί τίς ἀδυναμίες του, τοῦ βγάζει τό μῖσος καί τήν κακία ἀπό τήν καρδιά του καί τόν κάνει νά ἀγαπᾶ καθαρά καί ἀνυπόκριτα ὅλους τούς ἀνθρώπους σάν τόν ἑαυτό του.

Ἡ ἀνάσταση δίνει τά φτερά τῆς αἰσιοδοξίας, τήν δύναμη τῆς δημιουργίας καί τήν ἐλπίδα γιά τό μέλλον, ἀποκαλύπτοντας, ὅτι ὁ ἄνθρωπος εἶναι παιδί τοῦ Θεοῦ μέ ὑψηλό καί αἰώνιο προορισμό.

Ἡ ἀνάσταση εἶναι ἡ εἰρήνη τοῦ κόσμου πού τήν ἔδωσε ὁ ἀναστημένος Χριστός καί θέλει νά βασιλεύη στίς καρδιές ὅλων τῶν ἀνθρώπων, ὄλων τῶν λαῶν γιά νά ζοῦν εἰρηνικοί καί χαρούμενοι.

Τό φῶς τῆς ἁγίας ἀναστάσεως σκορπίζει καί σήμερα τά σκοτάδια τοῦ φόβου καί τῆς ἀγωνίας καί πλημμυρίζει μέ χαρά καί αἰσιοδοξία τήν γῆ.

Κάτω ἀπό τό θεϊκό της φῶς ἄς ἐξετάσουμε καί ἐμεῖς σήμερα τόν ἑαυτό μας. Ἄς βγάλουμε ἀπό μέσα μας ἀνθρώπινες ἀδυναμίες καί δυσταγμούς, ἄς βάλουμε ἀρχηγό καί ὁδηγό στή ζωή μας, στή ζωή ὅλου τοῦ κόσμου, τόν Χριστό καί Αὐτός θά ἐκπληρώση ὅλες μας τίς προσδοκίες. Θά ἀνεβάση τούς πόθους μας καί τήν ἀγωνία μας στόν οὐρανό, θά κατεβάση τήν εὐλογία καί τήν εἰρήνη τοῦ οὐρανοῦ στή γῆ, καί ἐνωμένα, οὐράνια καί ἐπίγεια θά ψάλλουν στά σύμπαντα μέ χαρά καί εὐγνωμοσύνη τόν ἀναστάσιμο θρίαμβο, τόν θρίαμβο τοῦ Θεοῦ, τόν θρίαμβο τοῦ ἀνθρώπου κραυγάζοντας:
« Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η ».

Χρόνια πολλά, μέ τήν χάρη τῆς ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου.
† Ο Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καί Πάργας Τίτος
Read More »
Το μήνυμα του Μητροπολίτη για το Άγιο Πάσχα Το μήνυμα του Μητροπολίτη για το Άγιο Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει ότι την Κυριακή των Βαΐων, τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Ζητάμε νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Λέμε «όχι» στα ωράρια των πολυεθνικών.

Λέμε «όχι» στις μετεκλογικές υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης.
Read More »
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Από την Παρασκευή το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015

Από την Παρασκευή το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ


Το δώρο του Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας θα αρχίσει να καταβάλλεται από αυτή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ):

1. Την Παρασκευή 03.04.2015 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα για το έτος 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

2. Την Παρασκευή 03.04.2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων (κανονικά καταβάλλονται
από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015).

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
Read More »
Από την Παρασκευή το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ Από την Παρασκευή το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Πως θα επαναπροσληφθούν οι 3.900 απολυθέντες του δημοσίου

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Πως θα επαναπροσληφθούν οι 3.900 απολυθέντες του δημοσίου 

 
 
Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και διαθέσιμων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» το νομοσχέδιο προβλέπει την επαναπρόσληψη 3.900 απολυμένων και δημοσίων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και την τοποθέτηση 6.000 επιτυχόντων παλιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ σε θέσεις πρώτης ανάγκης μέσω προγράμματος μίνι κινητικότητας.

Ήδη τα υπουργεία έχουν καταθέσει τα αιτήματα για κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης τα οποία θα εξεταστούν από ιδικές επιτροπές. Η επιτροπή που θεσμοθετείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προκηρύξει τις θέσεις και οι υποψήφιοι θα πριμοδοτηθούν προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις αυτές. Διαφορετικά θα πρέπει να αναμένουν μέχρι το τέλος του έτους να επιτρέψουν στις θέσεις στις οποίες εργάζονταν ή είχαν πετύχει σε παλιότερους διαγωνισμούς.

Τα κριτήρια για την επαναπρόσληψη

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα κριτήρια που θα βαθμολογηθούν για την επαναπρόσληψη, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση και θα περιλαμβάνουν:
 • τα τυπικά προσόντα,
 • το χρόνο υπηρεσίας,
 • την οικογενειακή κατάσταση,
 • την ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης, - φορέα υποδοχής- και
 • τη συνυπαγωγή φορέα προέλευσης – φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο.
Με τη δημοσίευση του νόμου επανασυστήνονται οι κλάδοι εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που απολύθηκαν, καθώς και των σχολικών φυλάκων.
Read More »
Πως θα επαναπροσληφθούν οι 3.900 απολυθέντες του δημοσίου Πως θα επαναπροσληφθούν οι 3.900 απολυθέντες του δημοσίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5

Να προκηρυχθεί τάχιστα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ζητά η ΚΕΔΕ

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015
Να προκηρυχθεί τάχιστα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ζητά η ΚΕΔΕ

Την άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ζητά η ΚΕΔΕ, καθώς έχει ήδη παρέλθει ένας μήνας από τη διαβεβαίωση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, ότι στις αρχές Μαρτίου θα είχε δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την κάλυψη 32.000 θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι δήμοι της χώρας ανταποκρίθηκαν τάχιστα στην περιγραφή των ειδικοτήτων για την κάλυψη επειγουσών αναγκών τους, όπως είχε ζητήσει το ίδιο το υπουργείο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα δήλωσε:

Συμμεριζόμαστε την αγωνία των ανέργων αλλά και τις τεράστιες ανάγκες των δήμων σε προσωπικό. Για αυτό και ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του υπουργείου Εργασίας για την περιγραφή των θέσεων και των ειδικοτήτων. Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο και τον ΟΑΕΔ να προκηρύξουν άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας».
Read More »
Να προκηρυχθεί τάχιστα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ζητά η ΚΕΔΕ Να προκηρυχθεί τάχιστα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ζητά η ΚΕΔΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015 Rating: 5