Στη Θεσπρωτία τη Δευτέρα ο Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021
Στη Θεσπρωτία τη Δευτέρα ο Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος ΑραχωβίτηςΤην Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 επισκέπτεται την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ο Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του έχει ως εξής:
12.30 Άφιξη στην Γλυκή και συνάντηση συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής στην ταβέρνα Παπασταύρου στον Αχέροντα.
17.30 Συνάντηση με το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.
18.30 Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα.
19.30 Επίσκεψη σε περιβόλια στον κάμπο Κεστρίνης και ενημέρωση από παραγωγούς για το πρόβλημα της παρατηρούμενης ακαρπίας των εσπεριδοειδών.
20.30 Ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ, Αγροτικών Συλλόγων, Σύλλογο Ψαράδων, Σύλλογο Κτηνοτρόφων, αγρότες και κτηνοτρόφους στο Καφενείο «Κούρτη» στο Ασπροκκλήσι,
· Για τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών των αγροτών, των ψαράδων, των κτηνοτρόφων
· Για το μέλλον της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής
Read More »
Στη Θεσπρωτία τη Δευτέρα ο Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης Στη Θεσπρωτία τη Δευτέρα ο Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστο Γκόκα

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστο ΓκόκαΤον Βουλευτή Άρτας του Κινήματος Αλλαγής κ. Χρήστο Γκόκα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.

Στην θεσμική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε αναλυτικά το μείζον ζήτημα της χερσαίας ζώνης λιμένα Ηγουμενίτσας και ειδικότερα η πρόταση του Δήμου, για την απόδοση των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες και χρησιμοποιούνται από την τοπική κοινωνία, στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα αναπτυξιακής χρείας, όπως οι οδικοί άξονες και ειδικότερα ο περιφερειακός της Ηγουμενίτσας, το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η έλλειψη εξιδεικευμένου προσωπικού και ο εκλογικός νόμος.
Read More »
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστο Γκόκα Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστο Γκόκα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πέρδικας

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021
Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της ΠέρδικαςΗ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι υπεγράφει από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Σωτήριο Μήτση και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πέρδικας», προϋπολογισμού 90.000,00€.

Το έργο χρηματοδοτείται από τη Ε.Γ.Τ.Α.Α. και περιλαμβάνει αντικατάσταση τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πέρδικας σε μήκος 1.260 μέτρων καθώς και κατασκευή παροχών ύδρευσης. Ήδη ο ανάδοχος έχει εγκατασταθεί στο χώρο επέμβασης και ξεκινά άμεσα τις εργασίες.
Read More »
Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πέρδικας Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝΛαμβάνοντας υπόψη το με αριθμό 58910/31-05-2021 έγγραφο του Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας, ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου Ηγουμενίτσας, ότι:
Οι εκτάσεις που κηρύσσονται αναδασωτέες, μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς για την προστασία της καείσης δασικής έκτασης σύμφωνα με το άρθρο 117 παρ. 3 του Συντάγματος και τη δασική νομοθεσία (Ν. 4061/2012), αποτυπώνονται σε χάρτη και μαζί με τις αποφάσεις κήρυξης αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου αυτές να εξαιρεθούν από την οικονομική ενίσχυση που δίδεται στους κτηνοτρόφους που τις έβοσκαν πριν την πυρκαγιά, αφού πλέον δεν θα βόσκονται.
Ο δασάρχης αυτεπάγγελτα εκδίδει Δασική Αστυνομική Διάταξη Βοσκής (Δ.Α.Δ. Βοσκής) σε κάθε έκταση που κηρύχτηκε αναδασωτέα με την οποία απαγορεύεται η βοσκή παντός ζώου στην έκταση αυτή σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118Α΄/15-5-2014).
Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, παρακαλούμε να συμβάλετε στην προστασία από τις πυρκαγιές, των βοσκήσιμων δασικών εκτάσεων των οποίων έχετε την χρήση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές που προκύπτουν από αυτές (πυρκαγιές) τόσο σε εσάς όσο και στο περιβάλλον.
Στις καείσες περιοχές θα έχετε περικοπές επιδοτήσεων και επιπλέον θα χαθεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ελεύθερης βοσκής και της εκ των πραγμάτων βιολογικής εκτροφής.

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας
Read More »
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

Στη μνήμη του Βαγγέλη Κυράτση - Του Αντώνη Μπέζα

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021
Στη μνήμη του Βαγγέλη Κυράτση - Του Αντώνη Μπέζα«Δάσκαλος», είχε πει ο Ευάγγελος Παπανούτσος, «δεν είναι αυτός που μαθαίνει στα παιδιά μας τα σχολικά γράμματα, μουσική και καλούς τρόπους. Αυτά τα μαθήματα είναι εξωτερικά. Δεν εισχωρούν παράμεσα στην ψυχή μας, δεν μας πλάθουν, δεν διαμορφώνουν αυτό που λέμε προσωπικότητα, πνεύμα, και χαρακτήρα. Δάσκαλος είναι αυτός που παραμένοντας ενήλικος, κάθε χρόνο με τα νέα παιδιά που έρχονται στα χέρια του, γίνεται παιδί. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολο, σχεδόν υπεράνθρωπο, είναι αυτό που του ζητούμε, να συνθλίψει μέσα του το χρόνο, να γερνάει φυσιολογικά και όμως να μένει νέος στην ψυχή για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στα αισθήματα, στις σκέψεις και στις επιθυμίες του νέου ανθρώπου που θα διαπαιδαγωγήσει. Επιπλέον, Δάσκαλος είναι αυτός που έχει αγάπη. Την αγάπη για το παιδί που ως νέο και τρυφερό βλαστάρι που δεν έχει ακόμα ξεδιπλώσει τα φύλλα του αλλά κλείνει μέσα του τόσους θησαυρούς νοημοσύνης, ευαισθησίας και δραστηριότητας, περιμένει στοργή και φροντίδα για να ανθοβολήσει, να αναπτυχθεί και να ολοκληρωθεί. Είναι απίστευτο με πόση αγάπη ανιδιοτελή, θερμή και αφειδώλευτη αφοσιώνεται ο αληθινός Δάσκαλος στους μαθητές του».
Εσύ, λοιπόν, Βαγγέλη ήσουν ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ του Παπανούτσου. Στους μαθητές σου, που ήταν όλοι και δικά σου παιδιά. Καταρτισμένος και διαβασμένος εκπαιδευτικός. Αλλά και στην κοινωνία και τους φίλους σου λειτουργούσες με τον ίδιο τρόπο. Μας δίδασκες ήθος, ευγένεια, καλοσύνη και υπομονή στις δυσκολίες. Μεγαλόκαρδη και χαμογελαστή ήταν η ψυχή σου. Ψυχή αγνή, νέα, παιδική και άκακη, ειλικρινής, τίμια, χριστιανική και καλοκάγαθη. Μακρόθυμη και σεμνή. Φιλάνθρωπη και φιλότιμη. Που την κληρονόμησες από τον πατέρα σου και τη μάνα σου, την αδελφική φίλη της γιαγιάς μου στα Πλατάνια της Ηγουμενίτσας. Εκεί, που όταν η οικογένειά σου ήλθε από τον Τσαμαντά Φιλιατών, μεγάλωσες σ’ ένα δωμάτιο στου «Μπέζα», μαζί με τα αδέλφια σου, δίπλα από την οικογένεια της μητέρας μου. Μέσα σε δυσκολίες και ανέχεια. Και όμως μεγαλώσατε και γίνατε άνθρωποι τρανοί και χρήσιμοι στην κοινωνία. Τέτοιοι, οικογενειακοί, ήταν οι δεσμοί που μας συνέδεαν!
Σου θύμιζα μια ιστορία και γελούσες: Νεαρός Δημοτικός Σύμβουλος είχα οριστεί πρόεδρος στη σχολική Επιτροπή του Β΄ Δημοτικού Σχολείου της Ηγουμενίτσας όπου ήσουν Διευθυντής. Μου έφερνες στην αρχή τα πρακτικά της Επιτροπής να τα υπογράφω και σου έλεγα, άστα δάσκαλε να τα δω και θα τα πάρεις αύριο. Μια μέρα τα είδε πάνω στο γραφείο μου ο θείος μου ο Μιχάλης ο Ξένος, και με ρώτησε τι είναι. Του είπα μου τα άφησε ο «Βαγγελάκης»
(γιατί ήσουν ο μικρότερος από τα αδέλφια σου) για να τα υπογράψω. Γιατί δεν τα έχεις υπογράψει, μου είπε. Μα να μη τα δω πρώτα, του απάντησα. Όταν σου φέρνει χαρτιά ο Βαγγέλης ο Κυράτσης θα κλείνεις τα μάτια και θα υπογράφεις, με παρατήρησε με έντονο ύφος. Αυτός ήσουν αλησμόνητε Βαγγέλη. Να σε εμπιστεύεται κάποιος με κλειστά μάτια!
Φύγατε όλοι από την οικογένειά σου. Πρώτος, νωρίς, ο ξυλουργός πατέρας σου ο Παναγιώτης, η μητέρα σου, η δασκάλα η κυρά Λένη, τα αδέλφια σου, ο Βασίλης και ο Κώστας, πρόσφατα η αδελφή σου η Κατερίνα και τώρα, λίγο καιρό μετά, εσύ. Αναπάντεχος και αδόκητος ο θάνατός σου. Στεναχωρηθήκαμε βαθύτατα όλοι. Δεν μπορούσα να το πιστέψω το πρωί στις 10 Ιουνίου όταν το έμαθα. Απέραντος ο πόνος. Δεν θα ξανακούσω τη γνώριμη φωνή σου στο τηλέφωνο: «Τι κάνεις μικρέ; Που βρίσκεσαι;». Δεν θα έχω το ενδιαφέρον, τη συντροφιά και τα πειράγματά σου.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και να παρηγορεί τη σύζυγό σου την Ειρήνη, που τόσο εκτιμούμε και αγαπάμε, τα ανήψια και τις νύφες σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ηγουμενίτσας που σε σκέπασε. Δώσε χαιρετίσματα εκεί πάνω… «Δίκαιοι εις τον αιώνα ζώσι, και εν Κυρίω ο μισθός αυτών, και η φροντίς αυτών παρά τω Υψίστω» (Σοφία Σολομώντος).
Αιωνία η μνήμη σου Δάσκαλε και Φίλε Βαγγέλη!
Read More »
Στη μνήμη του Βαγγέλη Κυράτση - Του Αντώνη Μπέζα Στη μνήμη του Βαγγέλη Κυράτση - Του Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

15 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021
15 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 1
ΠΕ Ιωαννίνων 10
ΠΕ Πρέβεζας 1


Read More »
15 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 15 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

Αρχαίος αμφορέας βρέθηκε στη θάλασσα των Συβότων

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021
Αρχαίος αμφορέας βρέθηκε στη θάλασσα των ΣυβότωνΈνας αμφορέας ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή στη Ζάβια των Συβότων. Αμέσως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή η οποία παρέλαβε το αντικείμενο.

Ο αμφορέας θα παραδοθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και μετά την εξέταση που θα γίνει θα μπορέσουν να υπάρξουν στοιχεία σχετικά με την χρονολόγησή του.

Στη θαλάσσια περιοχή Συβότων Κέρκυρας υπάρχουν ναυάγια αρχαίων πλοίων. Στην ίδια θαλάσσια περιοχή το 433 π.Χ. δόθηκε μία μεγάλη ναυμαχία μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων. Οι Κορίνθιοι κατέστρεψαν 70 κερκυραϊκά πλοία και οι Κερκυραίοι 30.Read More »
Αρχαίος αμφορέας βρέθηκε στη θάλασσα των Συβότων Αρχαίος αμφορέας βρέθηκε στη θάλασσα των Συβότων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021 Rating: 5

Σελίδες