Παράταση Υποβολών για τις Δράσεις: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» & «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Παράταση Υποβολών για τις Δράσεις: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» & «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε η 3η Τροποποίηση που αφορά σε Παράταση των Δράσεων:

- «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

- «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», με καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης την Παρασκευή 22.03.2024 και ώρα 15:00.

Στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων», που αφορά στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υπό ίδρυση και νεοσύστατων επιχειρήσεων ΜμΕ (πλην των ΚΑΔ του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού), οι οποίες θα επενδύσουν ίδιους πόρους στην δραστηριότητα που προτίθενται να ασκήσουν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης, τροποποιείται το Παράρτημα Ι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ/ΕΝΤΑΞΗΣ, στο σημείο 13 στο Κεφάλαιο «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α: ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ» και αντίστοιχα στο σημείο 12 στο Κεφάλαιο «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β: ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΕΣ»

Στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» που αφορά στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υπό ίδρυση και νεοσύστατων επιχειρήσεων ΜμΕ (πλην των ΚΑΔ του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού), οι οποίες θα επενδύσουν ίδιους πόρους στην δραστηριότητα που προτίθενται να ασκήσουν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης, τροποποιείται το Παράρτημα Ι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ/ΕΝΤΑΞΗΣ, στο σημείο 13 στο Κεφάλαιο «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α: ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ» και αντίστοιχα στο σημείο 12 στο Κεφάλαιο «ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β: ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΕΣ»

Οι σχετικές αποφάσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr


Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Read More »
Παράταση Υποβολών για τις Δράσεις: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» & «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» Παράταση Υποβολών για τις Δράσεις: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» & «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

ΛΑ.ΣΥ Ηπείρου : Δωρεάν παραχώρηση χώρων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ΜΚΟ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
 ΛΑ.ΣΥ Ηπείρου : Δωρεάν παραχώρηση χώρων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ΜΚΟ 

Η δωρεάν παραχώρηση χώρων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, το οποίο ανήκει στο ΓΝ Φιλιατών, για 10 έως 14 χρόνια σε 2 ΜΚΟ-εργολάβους υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ώστε αυτοί να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση σε διαγωνισμό για το ξεκοκάλισμα 250.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί νομοθετημένη πρόβλεψη της κυβέρνησης από το 2022 για να υλοποιηθεί το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ και για το θεσπρωτικό λαό. 

Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι άλλο από την παράδοση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε κάθε λογής εργολάβους-ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας. Άλλωστε και το οικοτροφείο στους Φιλιάτες με παραχώρηση δωρεάν κτιρίου από τον Δήμο Φιλιατών σε ΜΚΟ εδώ και 1 χρόνο ( καταψήφισε η ΛΑΣΥ) αλλά και το Κέντρο Ημέρας για αυτισμό πριν λίγες ημέρες με δωρεάν παραχώρηση σχολείου στο Δήμο Σουλίου στην ίδια ΜΚΟ (καταψήφισε η ΛΑΣΥ), δείχνουν ότι στη Θεσπρωτία άνοιξε φάμπρικα για ξεκοκάλισμα κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης με μεσάζοντες τους Δήμους ΝΔ,ΠΑΣΟΚ.

Το σκάνδαλο αυτό υλοποιείται στο έδαφος των συνειδητά διαλυμένων κρατικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΕΣΥ, από αυτούς που σήμερα τρέχουν να στηρίξουν τους εργολάβους-ΜΚΟ. Το ΓΝ Φιλιατών δεν έχει ψυχίατρο στα Εξωτερικά του Ιατρεία και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας το οποίο αποτελεί αποκεντρωμένη Μονάδα του ΓΝ Φιλιατών, δεν έχει δικό του ψυχίατρο και μισθώνει τις υπηρεσίες ιδιώτη ψυχιάτρου με μπλοκάκι, για κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Οι ίδιοι λοιπόν κρατικοί και «αυτοδιοικητικοί» παράγοντες, με όλους τους συνδυασμούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα τρέχουν να στηρίξουν τις ΜΚΟ, άφησαν εδώ και χρόνια χωρίς σύγχρονες υπηρεσίες ψυχικής υγείας τον Θεσπρωτικό λαό.

Την ίδια στιγμή, υπονομεύουν την ανάγκη του Θεσπρωτικού λαού να έχει σύγχρονη οργανωμένη επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση. Ενώ το ΓΝ Φιλιατών δεν έχει δικό του ΤΕΠ με διευθυντή και γιατρούς ΤΕΠ, αλλά λειτουργεί με ειδικευόμενους ιατρούς και μετακλητούς από τις κλινικές, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που κατασκευάστηκε για να καλύψει αυτήν την ανάγκη δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ως ΤΕΠ. Από την παραλαβή του κτιρίου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με χρήματα του λαού από το ΕΣΠΑ και μετά τα εγκαίνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενεί στους χώρους του το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το ΕΚΑΒ και μόνο!!!

Τώρα με την παραχώρηση από το ΔΣ του ΓΝ Φιλιατών, με την σύμφωνη ψήφο της εκπροσώπου εργαζομένων(στελέχους της ΝΔ, όπως άλλωστε έγινε και πριν 1 χρόνο στο ΔΣ του ΠΓΝΙ) αλλά και του εκπροσώπου των ιατρών, μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην εκκίνηση της λειτουργίας του.

Αποτελεί μνημείο υποκρισίας των δημοτικών συμβούλων τωνπαρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας, το γεγονός ότι, αφού επικύρωσαν με την συνεργασία τους με τις 2 ΜΚΟ την παραχώρηση του ΤΕΠ για 10 και 15 έτη , αναφέρουν στο πρακτικό της απόφασης: «η Δημοτική Επιτροπή επισημαίνει ότι η τυχόν στέγαση του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια στο Τ.Ε.Π. - Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, δεν πρέπει σε καμίαπερίπτωση να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις!!! στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργίατων συγκεκριμένων δομών υγείας και πολύ περισσότερο να επέλθει αλλοίωση τουπεριεχομένου και του αντικειμένου της δράσης τους. Επίσης, η Δ.Ε. εκτιμά ότι θα πρέπεινα συνεχιστεί η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξοπλισμού τουΤ.Ε.Π., καθώς και για την πλήρη στελέχωσή του, ώστε όσο το δυνατό πιο σύντομα ναεπιτευχθεί η κανονική λειτουργία του». ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΙΑ!!!

Η μόνη διαφωνία που εκφράστηκε από επικεφαλής παράταξης του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Αντ. Μπέζα με δημόσια ανακοίνωση του για «¨προνομιακή μεταχείριση μιας μόνο ΜΚΟ», δεν αφορά βέβαια στην παραχώρηση σε εργολάβους-ιδιώτες των ευαίσθητων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, αλλά στο άνοιγμα του ανταγωνισμού και για άλλες ΜΚΟ. Έτσι 1 ημέρα μετά την δημόσια παρέμβαση του κ. Μπέζα, συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του ΓΝ Φιλιατών στις 13 Φεβρουαρίου για να εγκρίνει παραχώρηση του ίδιου χώρου και σε δεύτερη ΜΚΟ. 9πμ συνεδρίασε το ΔΣ του ΓΝ Φιλιατών και 10 πμ( μια ώρα μετά), η Δημοτική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και με τις 2 ΜΚΟ.

Δεν πρωτοπορούν. Στην ίδια δωρεάν παραχώρηση χώρων σε ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας για 10 χρόνια, προχώρησε η Διοίκηση του ΠΓΝΙ το 2022 με την έγκριση της 6ης ΥΠΕ, για να «αρπάξει» μια ΜΚΟ-εργολάβος Ψυχικής Υγείας την πρώτη και μοναδική πανελλαδικά Υπηρεσία Έγκαιρης Παρέμβαση στην Ψύχωση από την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΙ, με πρωταγωνιστή μάλιστα το ίδιο τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής ( και πρώην σύμβουλο του υπουργού υγείας κ. Ξανθού), ο οποίος ταυτόχροναείναι και μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ. ΜΚΟ που έλαβε δωρεάν χώρο και κληρονόμησε σε μια νύχτα το κλινικό και επιστημονικό έργο 10ετίας της κρατικής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, για να ξεκοκαλίσει χιλιάδες ευρώ του Τ. Ανάκαμψης, με τη βούλα του Υπουργείου.

Οι ΜΚΟ- εργολάβοι υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΝΠΙΔ, που διοικούνται από αυτοτελές ΔΣ,που φέρει την ευθύνη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εντάσσονται στον ιδιωτικό τομέα αγοράς εργασίας, κάνοντας χρήση των εξευτελιστικών ελαστικών μορφών εργασίας. Εμφανίζονται με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ, τη στιγμή που ως ιδιωτική επιχείρηση διανέμει εισοδήματα στα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους, δέχεται δωρεές και ιδιωτικές χορηγίες.Απλώς δεν εμφανίζει στον ισολογισμό της κέρδη για να επανεπενδυθούν ώστε να μεγαλώσει το μέγεθος της επιχείρησης. Το ότι δεν εμφανίζουν κέρδη δεν τις καθιστά λιγότερο ιδιωτικές από τις άλλες. Εκτελούνε χρέη εργολάβου, παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας απαλλάσσοντας το κράτος από αυτήν την βασική του ευθύνη απέναντι στους φορολογούμενους. π.χ. αν κάτι συμβεί σε ασθενή ή εργαζόμενο η ευθύνη βαραίνει το ΔΣ της ΜΚΟ και όχι το υπουργείο Υγείας!

Άλλωστε στο νομοσχέδιο που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγει σε διαβούλευση, με τίτλο «ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» (το οποίο περιλαμβάνει και την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και των δομών πρόληψης από τις εξαρτήσεις), στο άρθρο 23 προβλέπεται όλες οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από κρατικά ή ευρωενωσιακά κονδύλια, να περάσουν με μεταβατικές διατάξεις στην χρηματοδότησή τους μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία που μόνο εμείς οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρώνουμε.

Ασφαλιστικά ταμεία τα οποία με νόμο του 2021 και τροπολογία της 9ης Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους,έχουν μετατρέψει τον ΕΟΠΠΥ ασφαλιστικό Οργανισμό κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα, με ελέγχους που εκχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρίες και προεγκρίσεις. Ασφαλιστικά ταμεία στα οποία συνεισφέρουν πλέον μόνο οι εργαζόμενοι. Το κράτος αποσύρεται, οι εργοδοτικές εισφορές εκμηδενίζονται για να δοθούν κίνητρα στους επενδυτές. Πληρωμή από τα ασφαλιστικά ταμεία ΛΟΙΠΟΝ σημαίνει, πληρωμή από την συλλογική τσέπη των ασφαλισμένων με το κράτος και τους εργοδότες απαλλαγμένους από ευθύνες και συμμετοχή στη χρηματοδότηση. Άρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Και επειδή η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως μία ιδιωτική ασφαλιστική σημαίνει νέους κόφτες(στις παροχές στους ασφαλισμένους, σε αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις, σε φάρμακα, σε θεραπείες) είναι κοντά η ώρα ΚΑΙ των άμεσων ιδιωτικών πληρωμών.

Καλούμε το λαό της Θεσπρωτίας να καταδικάσει το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων της Θεσπρωτίας, τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και την στέρηση υπηρεσιών επείγουσα ιατρικής από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Να πάρουν θέση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις που συνενώνει δημόσιες και ιδιωτικές δομές Ψυχικής Υγείας σε μια ενιαία αγορά με πελάτες τους ασθενείς.


ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ& ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Read More »
ΛΑ.ΣΥ Ηπείρου : Δωρεάν παραχώρηση χώρων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ΜΚΟ  ΛΑ.ΣΥ Ηπείρου : Δωρεάν παραχώρηση χώρων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ΜΚΟ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

4η Πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
4η Πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών


Καλείστε να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών δια ζώσης που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 21 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του Ν. 5056/2023 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
 
Θέμα 1ο Συζήτηση σχετικά με τις διεκδικήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας και έκδοση ψηφίσματος.

Εισηγήτρια : Πρόεδρος Δ.Σ. κα Σταμάτη Πηνελόπη

Θέμα 2ο Εκλογή Αντιπροσώπων Δήμων – Μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου.

Εισηγήτρια : Πρόεδρος Δ.Σ. κα Σταμάτη Πηνελόπη

Θέμα 3ο Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μετανάστευσης και Προσφύγων.

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

Θέμα 4ο Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των φύλων Δήμου Φιλιατών .

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 5ο Σύσταση επιτροπής παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ 6 Ν. 3463/06).

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 6ο Συγκρότηση επιτροπής Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Δήμου Φιλιατών.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 7ο Ορισμός των δικαιούχων αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Προσδιορισμός ύψους της καταβαλλόμενης αποζημίωσης και καθορισμός του τρόπου καταβολής για το έτος 2024.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 8ο Συγκρότηση Επιτροπής Μαθητικών Κατασκηνώσεων και Φιλοξενίας Σαγιάδας.

Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

Θέμα 9ο Ορισμός Επιτροπής ελέγχου αδέσποτων - και ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

Θέμα 10ο Λήψη απόφασης για την παραχώρηση του Δημοτικού Γυμναστηρίου Φιλιατών (Δημοτικό Στάδιο Φιλιατών) στο Αθλητικό Σωματείο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ», για τους αγώνες και τις προπονήσεις της Παιδικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 και για τις προπονήσεις του τμήματος Στίβου αντίστοιχα».

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 11ο Αποδοχή και επικύρωση των όρων ένταξης της Πράξης «Συνέχιση Λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλιατών» με κωδικό ΟΠΣ 6003098 και Ένταξη στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027» σύμφωνα με την υπ’ Α.Π. 2795/05-12-2023 (ΑΔΑ: ΨΑΠΕ7Λ9-ΟΞΓ) Απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, παράταση της διάρκειας λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών των «Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλιατών», έγκριση των Τεχνικών Παραρτημάτων Υλοποίησης με Ίδια Μέσα των Υποέργων 1 & 2 της Πράξης και παροχή εξουσιοδότησης στον Δήμαρχο Φιλιατών για οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 12ο Εισήγηση Δημοτικής Επιτροπής με την υπ΄αριθμ. 19/2024 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής δικηγόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 .

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 13ο Εισήγηση Δημοτικής Επιτροπής με την υπ΄αριθμ. 19/2024 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής Πληρεξούσιου δικηγόρουτου άρθρου 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 .

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 14ο Καθορισμός των συντελεστών των τελών χρήσης λαϊκής αγοράς για το οικονομικό έτος 2024.

Εισηγήτρια Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 15ο Καθορισμό των συντελεστών του Ενιαίου Ανταποδοτικού τέλους Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έτους 2024.

Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 16ο Καθορισμός των συντελεστών των τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης για το οικονομικό έτος 2024.

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 17ο Μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή την απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους καθώς και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης του άρθρου 235 του Ν.4389/16.

Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 18ο Καθορισμός των συντελεστών τέλους παρεπιδημούντων του Δήμου Φιλιατών.

Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 19ο Εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Φιλιατών για το έτος 2024.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

Θέμα 20ο Ορισμός αναπληρωτή Ταμία του Δήμου Φιλιατών ως υπόλογου για τις συναλλαγές με τις τράπεζες: Εθνική , Πειραιώς, Eurobank, Alpha, Συνεταιριστική Ηπείρου καθώς και με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ


Read More »
4η Πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών 4η Πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Δημοτική βραδιά σήμερα στο ARC στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024

 Δημοτική βραδιά σήμερα στο ARC στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Δημοτική βραδιά σήμερα στο ARC στην Ηγουμενίτσα  Δημοτική βραδιά σήμερα στο ARC στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα: Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει στο κενό

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Ιωάννινα: Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει στο κενό


Λήξη συναγερμού στα Λακκώματα καθώς πριν από λίγη ώρα και μετά από την επέμβαση διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ ο 48χρονος άνδρας που απειλούσε να πέσει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην εν λόγω γειτονιά ,πείστηκε και κατέβηκε .

Υπενθμίζεται ότι στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Read More »
Ιωάννινα: Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει στο κενό Ιωάννινα: Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει στο κενό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Αδ. Γεωργιάδης: Εντός της μέρας ρύθμιση ώστε για κανένα γενόσημο να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Αδ. Γεωργιάδης: Εντός της μέρας ρύθμιση ώστε για κανένα γενόσημο να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ


Λόγω του τελευταίου δελτίου τιμών ο ασφαλισμένος είχε επιπλέον επιβάρυνση και για την αγορά γενοσήμων σκευασμάτων.

Μετά τις διαμαρτυρίες φαρμακευτικών συλλόγων και πολιτών ότι πολλοί ασφαλισμένοι βάζουν το χέρι στην τσέπη και επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για τα γενόσημα σκευάσματα ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη, ανακοίνωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι εντός της ημέρας επίκειται ρύθμιση ώστε για κανένα γενόσημο σκεύασμα πέρα από τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο κλειδώνει την επιπλέον αυτή επιβάρυνση στα 3 ευρώ. Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα. Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών για αυτό το λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».
Read More »
Αδ. Γεωργιάδης: Εντός της μέρας ρύθμιση ώστε για κανένα γενόσημο να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ Αδ. Γεωργιάδης: Εντός της μέρας ρύθμιση ώστε για κανένα γενόσημο να μην υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Συνεδριάζει την Δευτέρα Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής 


Την Δευτέρα 19-02-2024 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-10-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες Ν. Άρτας», προϋπολογισμού 148.800,00 € με ΦΠΑ (120.000,00 € χωρίς ΦΠΑ).

2. Έγκριση του από 12-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες στην οδό Άρτας – Καρδίτσας», προϋπολογισμού 180.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

3. Έγκριση του από 15-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός του κτιρίου Τ2 Λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βίτσας», αναδόχου «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», μέχρι την 30-09-2024.

5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ρόκκας, Χαλκιάδων και Καλαμιάς Δ.Ε. Φιλοθέης», αναδόχου «ΝΕΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», μέχρι την 30-06-2024.

6. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Γοργόμυλου Πρέβεζας», αναδόχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ, μέχρι την 30-06-2024.

7. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», αναδόχου «ΕΥΘΥΜΙΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΣ», μέχρι την 30-09-2024.

8. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση διευθέτηση υδάτων για την προστασία ναών Νομού Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».

9. Έγκριση ανάθεσης προμήθειαs υλικών για την συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτήσεων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2024.

10. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υδραυλικών εξαρτημάτων και εργασίες ενσωμάτωσης στο αρδευτικό δίκτυο (θέση Αηδόνι Αχερουσίας) του ΤΟΕΒ Αχέροντα (παροχή υπηρεσιών)».

11. Έγκριση υποβολής πρότασης του έργου «Ισόπεδος κυκλικός κόμβος στην διασταύρωση Ε.Ο Ιωαννίνων – Αντιρρίου, οδού Ιωαννίνων και συνδετήριας περιφερειακής οδού πόλης», προϋπολογισμού 556.000,00 € με αναθεώρηση και ΦΠΑ, για ένταξη και χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος», Ταμείου ΕΠΤΑ, ΕΣΠΑ 2021-2027, με τίτλο «Βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις μικρής κλίμακας και Μεσοπρόθεσμες επεμβάσεις μεγαλύτερης κλίμακας σε σημεία Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου» βάσει της Πρόσκλησης με κωδικό ΗΠ-030 και α/α ΟΠΣ 4491.

12. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποπεράτωση εργασιών αποψίλωσης στον αρχαιολογικό χώρο Όρραον του Δήμου Ζηρού Π.Ε. Πρέβεζας (παροχή υπηρεσιών)».

13. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Υδραυλική επίλυση και σύνταξη κτηματολογικού πίνακα στο τμήμα Μύτικας – Μονολίθι (παροχή υπηρεσιών)».

14. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος αναχαίτησης στον ανισόπεδο κόμβο επί της οδού Νιάρχου».

15. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2024 (έργα ΕΣΠΑ).

16. Έγκριση του από 15-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση υποδομών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υδροδότησης βοσκοτόπων στα ορεινά του Ν. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

17. Έγκριση του από 15-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση στέγης νερόμυλου Βουλιάστας», προϋπολογισμού 100.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

18. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος Δόλιανης – Μακρίνου και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 44.000,00 € με Φ.Π.Α. και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

19. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού για την διευθέτηση όμβριων κατά μήκος του οδικού δικτύου Βαριάδων», προϋπολογισμού 113.000,00 € με Φ.Π.Α. και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

20. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός ερεισμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς περιοχές του Δήμου Πωγωνίου (παροχή υπηρεσιών)».

21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση τοίχων αντιστήριξης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Μηλιά Μετσόβου (παροχή υπηρεσιών)».

22. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση, διευθέτηση και στήριξη οχετών, όμβριων καθώς και ρεμάτων στον Πύργο Κόνιτσας (παροχή υπηρεσιών)».

23. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Παροχή τεχνικής βοήθειας για την σύνταξη μελετών αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων, αθλητικών δραστηριοτήτων και μελετών αποκατάστασης οδοποιίας (παροχή υπηρεσιών)».

24. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός οδικού δικτύου από Γκρίμποβο – Βρυσούλα έως Ριζό για την αποκατάσταση ασφαλούς βατότητας (παροχή υπηρεσιών)».

25. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση βατότητας του χώρου κοινόχρηστων δραστηριοτήτων με την Τ.Κ. Δαφνούλας (προμήθεια υλικών)».

26. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2024 (έργα ΕΣΠΑ Ηπείρου).

27. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 21136/168/08-02-2024 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: “Έγκριση μετάβασης της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου, Μαργαρίτας Γκογκάκη, στις 08-02-2024, στην Καστοριά, για παρακολούθηση της Ημερίδας της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς: «Κοινωνική μόνωση και ψυχική υγεία»” και έγκριση αντίστοιχων δαπανών.

28. Έγκριση των Πρακτικών I/24-01-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής/τεχνικών προσφορών) και II/06-02-2024 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης της Τέταρτης πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2023-2024, στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού 61.393,48 € με Φ.Π.Α.

29. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου έτους 2024, για υπηρεσιακές ανάγκες για τον έλεγχο επενδύσεων ενταγμένων στους Αναπτυξιακού Νόμους, 3299/2004, Ν.3908/11 και Ν.4399/2016.

30. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών τριών (3) τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων για τις ανάγκες της Π.Ε. Ιωαννίνων.

31. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για έξοδα μετακινήσεων εκτός και εντός έδρας των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, μηνών Μαρτίου – Απριλίου 2024 για την υλοποίηση του Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης (ΔΙΓΕΛΠ ΣΑΕ 0822 ΚΑ: 2020ΣΕ08220002).

32. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «FOOD EXPO 2024» που διοργανώνεται στην Αθήνα, το διάστημα 09-11/03/2024.

33. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις, κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.

34. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προσθήκη συμπληρωματικών στοιχείων στην ιστοσελίδα προώθησης ηπειρωτικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2024.

35. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την μεταφορά προϊόντων στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

36. Έγκριση μετάβασης των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Πρόδρομου Γαϊτανίδη και Αναστασίας Σίμου, στην Αθήνα, το διάστημα 08-11/03/2024, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «FOOD EXPO 2024» και έγκριση σχετικών δαπανών.

37. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

38. Έγκριση άσκησης Αίτησης Προσωρινής Τιμής Μονάδας ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων, για την απαλλοτρίωση εκτάσεων ακινήτων για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή ισόπεδων κόμβων επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών στη συμβολή της με την Τ.Κ. Νεοκαισάρειας», βάσει της αριθμ. 10/34/01-08-2022 (ΦΕΚ 510/Δ/18.08.2022) απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, όπως τροποποιήθηκε με την όμοια, αριθμ. 13/46/10-11-2022 απόφαση (ΦΕΚ 859/Δ/21.11.2022).

39. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια ασφαλτομίγματος και αδρανών υλικών για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα όρια της Νεοκαισάρειας (προμήθεια υλικών)».

40. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Διαμόρφωση προσβάσεων θερινών βοσκοτόπων και καθαρισμός χωμάτινων ομβροδεξαμενών στα όρια της Σκλίβανης (παροχή υπηρεσιών)».

41. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Επισκευαστικές εργασίες σε φορείς γεφυρών και τεχνικά έργα καθώς και καθαρισμός λίθινων τοίχων (παροχή υπηρεσιών)».

42. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός τάφρων και διαπλάτυνση οδικού δικτύου προς Ωραιόκαστρο (παροχή υπηρεσιών)».

43. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου προς τις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)».

44. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης στηθαίων ασφαλείας και κατασκευή διαγραμμίσεων στην 1η επαρχιακή οδό (παροχή υπηρεσιών)».

45. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την συλλογή στοιχείων και συμπλήρωση πινάκων παρακατάθεσης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του έργου: «Βελτίωση τροποποίηση 13ης επαρχιακής οδού Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας –Ζωοδόχος – Γραμμένο – Βαγενήτι – Πολύλοφος – Λύγγος)».

46. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 14-12-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας - Βλαχέρνας», προϋπολογισμού € 1.090.000,00 με ΦΠΑ της ομώνυμης Πράξης με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036171910 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

47. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση επαρχιακής οδού 1 (τμήμα Κόμβου Λουτροτόπου έως Κομμένο)», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

48. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Άρτας «Καθαρισμός - συντήρηση τάφρων πεδιάδας Άρτας για το έτος 2021», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

49. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό αποστραγγιστικού δικτύου στη Λιμίνη και τον καθαρισμό από φερτά υλικά του Ζούτου (παραπόταμος)».

50. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για την αποκατάσταση ζημιών από το ρέμα Μπούση στο Καραμούτσι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων».

51. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για την αποκατάσταση βατότητας του οδικού δικτύου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα της ΠΕ Άρτας».

52. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

53. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για διοργάνωση εκδηλώσεων υπερτοπικής σημασίας της Π.Ε. Άρτας.

54. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 11-12-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου Κεστρίνης», προϋπολογισμού € 1.625.000,00 με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036171873 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

55. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Οδικό Κύκλωμα Μουργκάνας - Αποκατάσταση Ζημιών - Οριζόντια Σήμανση», προϋπολογισμού € 700.000,00 με ΦΠΑ, και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

56. Έγκριση του Πρακτικού Νο3/14-02-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών (πετρελαίου θέρμανσης, υγρών καυσίμων κίνησης), για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και των Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της για τα έτη 2024 & 2025, συνολικού προϋπολογισμού 497.240,35 € με ΦΠΑ. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

57. Έγκριση του Πρακτικού 2/08-02-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης της 4ης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2023-2024 με δικαίωμα παράτασης έως 31-12-2024, στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Δημοσίων Σχολείων Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 38.236,08 € με Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

58. Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων και κατάργηση δικαιούχων μετακίνησης γονέων ή κατά νόμο επιτρόπων μαθητών και των ενηλίκων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, με επιδόματα του άρθρου 3 (παρ 1α – 1β) της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.

59. Έγκριση 5ης τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2023 - 2024.

60. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2024 για αμοιβές και παροχή υπηρεσιών σε ωφελούμενους του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ.

61. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανανέωση του συμβολαίου πλήρους συντήρησης του λογισμικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας ACE ERP eCM - Κατασκευή, ACE ERP eCM - Μελέτη/Κοστολόγηση, ACE ERP eCM - ΣΑΥ ΦΑΥ και ACE ERP eCM – Επιμετρήσεις (πρόγραμμα σύνταξης μελετών), μαζί με συνδρομή συντελεστών αναθεώρησης, για το έτος 2024.

62. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης (παροχή υπηρεσιών) για μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, σε βάρος του ΕΦ/ΚΑΕ 9762.01.000.01 του προϋπολογισμού της οικ. έτους 2024.

63. Μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας σχολικού έτους 2023-2024 με ειδικά μαθητικά δελτία (Ε.Μ.Δ.) και μαθητικά επιδόματα.

64. Έγκριση τροποποιήσεων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, της 1ης πρόσκλησης οικονομικών προσφορών, για το σχολικό έτος 2023-2024.

65. Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής που αφορά στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κτιρίων στέγασης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, καθώς και των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Νομού Πρέβεζας για το διάστημα 01/01/2024 έως 31/01/2024.

66. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π. Ε. Πρέβεζας.

67. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια ενός ψηφιακού ταχογράφου και των συναφών εργασιών τοποθέτησής του, για το φορτηγό όχημα με αρ. κυκλοφορίας ΚΗΙ 8342, του μηχανικού εξοπλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

68. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ασφαλτικές εργασίες στην Ε.Ο. Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζας» προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ.
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής Συνεδριάζει την Δευτέρα  Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα : Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Ιωάννινα : Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενόΑναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στα Λακκώματα καθώς ένας 45χρονος ημεδαπός απειλεί να πέσει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του .

Ο άνδρας βρίσκεται στον 1ο όροφο και στο σημείο έχουν σπεύσει ΕΚΑΒ , ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ενώ έχει καταφθάσει και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος κάνει προσπάθειες να μεταπείσει τον 45χρονο.
Read More »
Ιωάννινα : Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό Ιωάννινα : Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Τραυματισμένη γερακίνα βρέθηκε στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Τραυματισμένη γερακίνα βρέθηκε στην Παραμυθιά


Τραυματισμένη γερακίνα βρέθηκε στην Παραμυθιά από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος κάλεσε το προσωπικό φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης Ηπείρου για να την περισυλλέξει. Η γερακίνα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, όπου και διαπιστώθηκε κάταγμα στη μία φτερούγα.

Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, το τραυματισμένο πουλί μεταφέρθηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για περίθαλψη στην Αθήνα, ώστε να παραληφθεί από αρμόδιους του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου απευθύνει ευχαριστίες στον κτηνίατρο Παναγιώτη Καλόγηρο που προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του, στο ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για την μεταφορά και στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ για την άμεση περίθαλψή του στην Αθήνα.

 
Πηγή  epiruspost.gr
Read More »
Τραυματισμένη γερακίνα βρέθηκε στην Παραμυθιά Τραυματισμένη γερακίνα βρέθηκε στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Φαραντούρης: Οδοιπορικό στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
 Φαραντούρης: Οδοιπορικό στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα


Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, προσκεκλημένος ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Φαραντούρης, της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και της Ο.Μ Κέντρου Ιωαννίνων συμμετείχε σε μία σειρά εκδηλώσεων. Ένα ταξίδι γεμάτο συναντήσεις, εκδηλώσεις και πολλές συγκινήσεις από το οποίο του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει από κοντά τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.


Νικόλας Φαραντούρης
Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας Πανεπ. Πειραιώς
Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet
Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Τηλ: 210 414 2716, +30 6945 510 510
Read More »
Φαραντούρης: Οδοιπορικό στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα  Φαραντούρης: Οδοιπορικό στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη και πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη και πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα


Με το πρόσχημα της πώλησης κινητού μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας απέσπασε 790 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας που έλαβε χώρα την 10-02-2024.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφού ανάρτησε ηλεκτρονική αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση κινητού τηλεφώνου, έπεισε ενδιαφερόμενο ημεδαπό, που επικοινώνησε μαζί του, να του καταθέσει ως προκαταβολή για την αγορά του το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθηση του ημεδαπού για τη φερεγγυότητά του, του απέστειλε πλαστό παραστατικό αποστολής δέματος καθώς και πλαστή απόδειξη ηλεκτρονικής συναλλαγής μεταφοράς χρημάτων, χωρίς ωστόσο να αποστείλει το κινητό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη και πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη και πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ερώτηση Γ. Τσίμαρη στη Βουλή για ίδρυση Κέντρου Άνοιας από ιδιωτικό φορέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Ηγουμενίτσα: Ερώτηση Γ. Τσίμαρη στη Βουλή για ίδρυση Κέντρου Άνοιας από ιδιωτικό φορέαΣε ιδιωτικό φορέα παραχωρείται το Κέντρο Άνοιας Ηγουμενίτσας. Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιάννης Τσίμαρης, ο οποίος έθεσε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό. Στην ερώτησή του ο βουλευτής τόνισε ότι τα ΤΕΠ αποτελούν την άμεση και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των πολιτών της χώρας στην επείγουσα ιατρική φροντίδα και έναν αντικειμενικά δύσκολο χώρο με απρόβλεπτη ροή ασθενών και κυμαινόμενη βαρύτητα περιστατικών, υπογραμμίζει.

Παράλληλα αναφέρει ότι αποτελούν το χώρο για την εύρυθμη λειτουργία του που απαιτείται ένα περιβάλλον εργασίας το οποίο βασίζεται στην επαρκή αριθμητικά και χωροταξικά στελέχωσή του μαζί πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα.
 Τέλος, σημειώνει πως «αντί να ενισχυθεί το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για το σκοπό που κατασκευάστηκε, επιλέγεται να παραχωρηθεί ένα τμήμα του σε ιδιωτικούς φορείς ώστε να δημιουργηθεί Κέντρο Αντιμετώπισης της Άνοιας, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά παραχωρείται τμήμα στον πρώτο όροφο του ΤΕΠ 450 τετραγωνικών για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια».
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ερώτηση Γ. Τσίμαρη στη Βουλή για ίδρυση Κέντρου Άνοιας από ιδιωτικό φορέα Ηγουμενίτσα: Ερώτηση Γ. Τσίμαρη στη Βουλή για ίδρυση Κέντρου Άνοιας από ιδιωτικό φορέα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Καταψήφισε το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Β. Γιόγιακας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Καταψήφισε το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Β. Γιόγιακας


Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλων ζευγαριών, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με διακομματική πλειοψηφία, και μετά από ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής ψήφισαν 176 βουλευτές «ναι» και 76 κατά σε σύνολο 254 ψηφισάντων βουλευτών, ενώ 2 τοποθετήθηκαν με το «παρών».

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Από τη ΝΔ «ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, 20 «όχι» μεταξύ των οποιων και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ενώ υπήρξαν και 31 αποχές.

Από το ΠΑΣΟΚ 11 βουλευτές του επέλεξαν παρών, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε παρών, και απείχε ο Παύλος Πολάκης. Επίσης, απείχαν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς.

Από τους ανεξάρτητους οι βουλευτές Χ. Κατσιβαρδάς, Κ. Φλώρος, Αρετή Παπαϊωάννου δήλωσαν «όχι» και «παρών» ο Μιχάλης Χουρδάκης
Read More »
Καταψήφισε το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Β. Γιόγιακας Καταψήφισε το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Β. Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Σύλληψη φυγόποινου 


Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών

Στη σύλληψη ενός φυγόποινου προχώρησαν χθες (15-02-2024) το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -15- ετών και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Σύλληψη φυγόποινου Σύλληψη φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν 4 ημεδαπές για κλοπές από καταστήματα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Συνελήφθησαν 4 ημεδαπές για κλοπές από καταστήματα


Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους

Τέσσερις ημεδαπές συνέλαβαν χθες (15-02-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας, οι κατηγορούμενες είχαν εισέλθει σε (4) διαφορετικά καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων (τρία ένδυσης και ένα ζαχαροπλαστείο), από όπου αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου 125 ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και σε σημείο που υπέδειξαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα είδη, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν 4 ημεδαπές για κλοπές από καταστήματα Συνελήφθησαν 4 ημεδαπές για κλοπές από καταστήματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σουλίου
στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Με αίσθημα ευθύνης προς τον λαό του Δήμου Σουλίου θα θέλαμε να παραθέσουμε τα βασικά σημεία των θέσεων μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΚΡΙΚΑΣ (ήμασταν η μόνη παράταξη που ψήφισε ΚΑΤΑ)

Με την εισήγησή της η Δημοτική Αρχή κάλεσε το Συμβούλιο να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ για πολλά χρόνια ένα δημοτικό κτίριο προκειμένου να μπορέσει μια ΜΚΟ ψυχικής υγείας-ΝΠΙΔ να παρουσιάσει κτίριο για να μοριοδοτηθεί στον διαγωνισμό διεκδίκησης ανάθεσης μιας ευαίσθητης υπηρεσίας ψυχικής υγείας. Πρόκειται για χρήματα που εκταμιεύονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα οποία διανέμονται σχεδόν αποκλειστικά σε ΜΚΟ έχοντας αποκλείσει την δυνατότητα σε κρατικές, δημόσιες δομές Υγείας, όπως το ΓΝ Φιλιατών και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας να χρηματοδοτηθούν για να αναπτύξουν τέτοιες δομές σαν αυτή που συζητάμε.

Τι είναι οι ΜΚΟ και τι γυρεύουν στο χώρο της Υγείας; Οι ΜΚΟ είναι ΝΠΙΔ, διοικούνται από αυτοτελές ΔΣ που φέρει την ευθύνη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εντάσσεται στον ιδιωτικό τομέα αγοράς εργασίας κάνοντας χρήση όλων των εξευτελιστικών ελαστικών μορφών εργασίας. Εμφανίζονται με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ, τη στιγμή που ως ιδιωτική επιχείρηση διανέμει εισοδήματα στα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους, δέχεται δωρεές και ιδιωτικές χορηγίες, απλά δεν εμφανίζει στον ισολογισμό της κέρδη για να επανεπενδυθούν και να μεγαλώσει το μέγεθος της επιχείρησης. Το ότι δεν εμφανίζουν κέρδη δεν τις καθιστά λιγότερο ιδιωτικές από τις άλλες. Εκτελούνε χρέη εργολάβου, παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας απαλλάσσοντας το κράτος από αυτήν την βασική του ευθύνη απέναντι στους φορολογούμενους. Π.χ. αν κάτι στραβό συμβεί σε ασθενή ή εργαζόμενο η ευθύνη βαραίνει το ΔΣ της ΜΚΟ και όχι το κράτος και το υπουργείο Υγείας!

Να μην εκμεταλλευτούμε δηλαδή την ευκαιρία; Σαν εκλεγμένοι και εκπροσωπώντας τους πολίτες πρέπει να έχουμε την διορατικότητα να δούμε που οδηγεί στο μέλλον η επιλογή τέτοιων λύσεων σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Η αρχική τους χρηματοδότηση από το αμαρτωλό Ταμείο Ανάκαμψης των 380 αντιλαϊκών προαπαιτούμενων για κάποιους μήνες δεν σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν και να λειτουργούν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Λύση είναι η ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας: Ποιος έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο έγκλημα ιδιωτικοποίησης της ψυχικής υγείας και της παράδοσης του στους εργολάβους των ιδιωτών των ΜΚΟ; Γιατί ενώ υπάρχει στον νομό μας κρατική δομή ψυχικής υγείας δεν ενισχύεται; Παρ’ όλα τα προβλήματα που έχει, το εθνικό σύστημα και οι εργαζόμενοι σε αυτό στάθηκαν όρθιοι σε κρίσιμες καταστάσεις (βλέπε πανδημία), όταν άλλα ιδιωτικοποιημένα συστήματα υγείας κατέρρευσαν με τραγικά αποτελέσματα για τους λαούς τους. Έτσι λοιπόν από την μεριά μας καλούμε κάθε έναν δημοτικό σύμβουλο και ειδικά αυτούς που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον χώρο της υγείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αν πραγματικά υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ακόμη μια δομή ψυχικής υγείας στην περιοχή μας να δοθεί το κτήριο του δημοτικού σχολείου στην Γκρίκα. Όμως η δομή που θα λειτουργήσει να αποσταλεί μέρος του εθνικού συστήματος υγείας και να υπάγεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Η δική μας τοποθέτηση είναι όχι στην παραχώρηση του δημοτικού σχολείου σε ΜΚΟ.

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Στηρίζουμε την αρνητική εισήγηση όμως επισημαίνουμε ότι τα ψηφίσματα και οι γνωμοδοτικές αποφάσεις αν δεν συνδυαστούν με οργάνωση αντίστασης και αγώνα αποτελούν «κενό γράμμα». Άλλωστε το κλείσιμο της Alpha Bank μία μέρα μετά το ψήφισμα μας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Επιπροσθέτως απαιτείται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων όλων των χωριών του Δήμου μας που απειλούνται να γίνουν πεδία βιομηχανικής παραγωγής ενέργειας μέσω του «δούρειου ίππου» των ΑΠΕ.

Για μας είναι καθαρό, οι συγκεκριμένες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής για εργασία με δικαιώματα και προσιτή ενεργεία, με σεβασμό στο περιβάλλον. Αντιθέτως, συνδέονται με την πολιτική απορρύθμισης, ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης του ενεργειακού κλάδου. Το μόνο που εγγυώνται είναι η υψηλή κερδοφορία σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με την αρωγή γενναιόδωρων κρατικών επιδοτήσεων. Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις ως προς τις τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχουν στα οικοσυστήματα των ορεινών μας όγκων. Επιπτώσεις σοβαρές και ανεπανόρθωτες σε μια από τις πλέον παρθένες περιοχές της χώρας μας που θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο και σε όλο το ανθρωπογενές, ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη επένδυση και απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία υλοποίησης των έργων. Καλούμε του μαζικούς φορείς του τόπου μας, τα εργατικά σωματεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, του συνδημότες μας συνολικά, να πούμε συλλογικά ένα βροντερό ΟΧΙ στα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια.

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ (ήμασταν η μόνη παράταξη που ψήφισε ΚΑΤΑ)

Σε καμία περίπτωση δεν διαφωνούμε να τιμηθεί ο Βασίλης Λώλος για την προσφορά του και στον Δήμο και στην τοπική του κοινότητα. Όμως το κλειστό γυμναστήριο έχει τη σφραγίδα 3 δημάρχων (Μούκα, Κάτσιου, Λώλου) ενώ από την άλλη θεωρούμε ότι το κλειστό γυμναστήριο ως ένα από τα λίγα εμβληματικά κτίρια του Δήμου μας θα πρέπει να λάβει το όνομα είτε κάποιου ιστορικού προσώπου ή γεγονότος του Δήμου μας (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το στάδιο έχει το όνομα «49 Προκρίτων») ή κάποιου συμπολίτη μας που θα διαπρέψει στο μέλλον στο υψηλότερο αθλητικό επίπεδο (βλέπε κλειστό Ηγουμενίτσας: Τσιάβου- ολυμπιονίκης). Ο Βασίλης Λώλος θα μπορούσε να τιμηθεί με την ονοματοδοσία ενός κεντρικού δρόμου της πόλης ή κάποιας πλατείας ή και με την ονοματοδοσία των αθλητικών εγκαταστάσεων της Βέλιανης.


Read More »
Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο   Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

5η Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
5η Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής

Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 και 67Α του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 και 7 του Ν. 5056/2023 να συμμετάσχετε σε Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών δια ζώσης που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8)στις 28 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 , για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023( 163 Α΄)<< Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής – Προσθήκη 67Α στο ν.3852/2010.

Έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι , οι πρόεδροι των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων μπορούν να καταθέσουν εγγράφως στο προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου (E-mail: ds.filiates@gmail.com)έως ένα (1) θέμα ο καθένας το οποίο αφορά στο έργο της δημοτικής αρχής.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει για την διεξαγωγή αυτής της συνεδρίασης περιγράφεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών: 98 Α.Π.: 8182/26.01.2024 (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ)

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος καθώς και η λήψη οποιουδήποτε άλλου θέματος καθώς και η λήψη οποιασδήποτε απόφασης, ενώ οι ισχύουσες διατάξεις περί απαρτίας του δημοτικού συμβουλίου δεν θα εφαρμοστούν

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
Read More »
5η Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής 5η Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
                              
            
ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!


Η κατάσταση μας δυσκολεύει κάθε μέρα. Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Πληρώνουμε τις πράσινες μπίζνες τους, τις έξυπνες και τις χαζές βόμβες τους που ανάβουν μεγάλους πολέμους δίπλα μας για να μοιράσουν τις αγορές, τους αγωγούς και τους διαδρόμους μεταφοράς, τη φρίκη του πολέμου που οι λαοί εκεί πληρώνουν με το αίμα τους. Πληρώνουμε τα χρέη τους που τα μετατρέπουν σε δημόσιο χρέος και πρέπει να τα αποπληρώσουμε όλα, για να πάρουν και άλλα δάνεια για να επιδοτήσουν πάλι τα κέρδη τους, με κάθε είδους ταμεία ανάκαμψης και να τα φορτωθούμε ξανά σα νέα χρέη. Δεν έχουμε να πληρώσουμε, όλα μας φαίνονται ακριβά, γιατί οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2000 και σήμερα έχουμε 2024.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε:

Γιατί τώρα απαιτούνται αυξήσεις στους μισθούς μας. Τώρα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καταβροχθίζουν το εισόδημά μας. Την ίδια ώρα 500 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα είχαν πάνω από 25 δις κέρδη. Ειδικά στα τρόφιμα, στα σούπερ μάρκετ, στην ενέργεια, στη ναυτιλία.

Γιατί τώρα έχουμε ανάγκη για ρεύμα φτηνό για όλους, ποιοτική υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους

Γιατί την ώρα που βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καταφέρουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί τα Πανεπιστήμια.

Γιατί οι πλειστηριασμοί γενικεύονται και τα κοράκια των τραπεζών αβγατίζουν τα κέρδη τους.

Γιατί την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και λείπουν κρίσιμες υποδομές στην παιδεία, στην πρόνοια, στις υπηρεσίες για πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, διαλέγουν να δίνουν 7 δις το χρόνο σε πολεμικές αποστολές και Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Γιατί το 2023 οι νεκροί εργάτες ξεπέρασαν τους 160, αριθμός ρεκόρ την στιγμή που καταγράφονται ασύλληπτα κέρδη.

Γιατί και οι νέες δημοτικές αρχές υπηρετούν πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, εμπορευματοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες, αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς, παίζουν κορόνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια μας στα αμαξοστάσια και τα τεχνικά συνεργία την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων είναι για μία ακόμα χρονιά μειωμένη.

Δεν θα συμβιβαστούμε με όλα αυτά που ζούμε και εκείνα που μας ετοιμάζουν!

Κανένας νόμος, καμιά κυβέρνηση δεν μας παραχώρησε ποτέ κανένα δικαίωμα.

Τα δίκια μας τα επιβάλαμε με το δικό μας νόμο, το νόμο της οργάνωσης.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών που οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους και νεολαία στο δρόμο. Το σύνθημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας θα ακουστεί ξανά δυνατά σε ολόκληρη τη χώρα. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν τα φυσικά πρόσωπα και η πολιτική που ευθύνεται, για να βρουν δικαίωση οι 57 αδικοχαμένες ψυχές και οι οικογένειές τους.

Κάνουμε τη νύχτα μέρα, οργώνουμε τους χώρους δουλειάς, κουβεντιάζουμε με τους συναδέλφους. Κάθε εργαζόμενος να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της.

Διεκδικούμε:

• Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

• Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

• Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Σε κάθε δήμο να υπάρχει υποχρεωτικά μόνιμος Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ       Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Επαγγελματίες: Μόνον τους ιδιώτες γιατρούς θα στερούνται όσοι έχουν χρέη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Επαγγελματίες: Μόνον τους ιδιώτες γιατρούς θα στερούνται όσοι έχουν χρέη


«Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορεί να γίνεται εκτέλεση των συνταγών στα ιδιωτικά φαρμακεία».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ, τονίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανεξάρτητα αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους.

«Όμως, μετά την πανδημία του κορονοϊού, επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Συνεπώς, οι πολίτες που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς» υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι για τους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και τα παιδιά ανασφάλιστων το κράτος θα καλύπτει τις ιδιωτικές παροχές, για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για τη συνταγογράφηση.

Για την αύξηση των γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους. Δηλαδή, από 500, που είναι σήμερα, θα γίνουν 1.200, ενώ αυξάνονται και οι ειδικότητες.

«Επίσης, με σκοπό τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των γιατρών των ΚΕΠΑ, ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε τη συμμετοχή τους» προσέθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

Σε ερώτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας απάντησε ότι η συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων έχει ξεκινήσει, ώστε την 1η Απριλίου 2024 να έχουμε τον νέο κατώτατο μισθό. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξησή του.

Όπως είπε, η αύξησή του θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση όχι μόνο σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και σε όσους είναι δικαιούχοι επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι θα το υπερψηφίσει, καθώς είναι ένα ζήτημα ισότητας.
Read More »
Επαγγελματίες: Μόνον τους ιδιώτες γιατρούς θα στερούνται όσοι έχουν χρέη Επαγγελματίες: Μόνον τους ιδιώτες γιατρούς θα στερούνται όσοι έχουν χρέη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

«Εξοικονομώ 2023» για ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά – «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
«Εξοικονομώ 2023» για ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά – «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης υπέγραψαν την Απόφαση Προκήρυξης του προγράμματος, το οποίο είναι ανοικτό για υποβολή αιτήσεων έως τις 29.3.2024, με προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ, που κατευθύνονται, αποκλειστικά, σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον β’ κύκλο, δυνητικοί δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα, επικαρπία, ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία, δηλαδή μονοκατοικία ή διαμέρισμα που υφίσταται νόμιμα, χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, η οποία δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα και έχει καταταγεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.

Για κάθε δυνητικό ωφελούμενο, το ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ και το οικογενειακό τις 10.000 ευρώ. Το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης, διαμορφώνεται σε 75% στην περίπτωση της ιδιοκατοίκησης από τον αιτούντα και σε 65% στην περίπτωση δωρεάν παραχώρησης σε έτερο πρόσωπο ή ενοικίασης, αντιστοίχως.

Στο πλαίσιο του προγράμματος είναι επιλέξιμες παρεμβάσεις που αφορούν στις εξής πέντε, βασικές κατηγορίες δαπανών:
Αντικατάσταση κουφωμάτων
Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης
Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης
Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)
Εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης (smart home)

Αξίζει να επισημανθεί πως ο ΦΠΑ αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το πρόγραμμα και δηλώνεται διακριτά στα παραστατικά. Εάν οι προμηθευτές υπάγονται σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ ή απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής φόρου, πρέπει να δηλωθεί το ποσοστό ΦΠΑ που ισχύει.

Η ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση των παρεμβάσεων μπορεί να καλυφθεί από τους δικαιούχους του προγράμματος είτε με ίδια κεφάλαια είτε με δανειακή σύμβαση (για το ποσό που επιλέγουν ή αυτό που θα τους εγκριθεί από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό) είτε με συνδυασμό αυτών.

Σε περίπτωση σύναψης δανειακής σύμβασης, παρέχεται η δυνατότητα εγγυοδοσίας του προγράμματος για την εξασφάλιση του δανείου προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Η εγγυοδοσία καλύπτει το ποσό της δανειοδότησης στο 100% για τις περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης και στο 80% για τις περιπτώσεις ενοικίασης/δωρεάν παραχώρησης, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων.

Το επιτόκιο της δανειακής σύμβασης για τις ανάγκες του προγράμματος είναι σταθερό και επιδοτούμενο, σε ποσοστό 100%.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος (https://exoikonomo2023.gov.gr/). Κατά την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου με δικαιολογητικά. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά επισυνάπτονται από τον υποψήφιο ηλεκτρονικά.

Για κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο (για κάθε ΑΦΜ αιτούντα) και για κάθε επιλέξιμη κατοικία, είναι δυνατή η υποβολή μόνο μίας αίτησης. Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα Προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» , “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”, «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» δεν έχει δικαίωμα υποβολής στον β’ κύκλο. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση συμμετέχοντος διαμερίσματος αίτησης πολυκατοικίας «τύπου Β» του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», για το οποίο επιτρέπεται να υποβληθεί αίτηση ως διαμέρισμα.

Φυσικό πρόσωπο που έχει υποβάλλει αίτηση στον α’ κύκλο του προγράμματος, δεν έχει δικαίωμα υποβολής στον β’ κύκλο.

Κατοικία για την οποία έχει υποβληθεί αίτηση στον α’ κύκλο του προγράμματος, δεν επιτρέπεται η υποβολή αίτησης στον β’ κύκλο.

Για την υποβολή της και την παρακολούθηση του έργου, ο ενδιαφερόμενος χρησιμοποιεί υποχρεωτικά Τεχνικό Σύμβουλο, φυσικό πρόσωπο, με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι μηχανικός, εγγεγραμμένος στο Μητρώο Μελών ή στο Βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), το κόστος του οποίου καλύπτεται απευθείας από το πρόγραμμα.

Μετά την απόφαση υπαγωγής παρέχεται η δυνατότητα στον ωφελούμενο να χρησιμοποιήσει την προκαταβολή επιχορήγησης.

Το «Εξοικονομώ 2023» επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής κλάσης των νοικοκυριών, από την εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε δικαιούχο/κτίριο κατοικίας, μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες.

Σημειώνεται πως οι δαπάνες των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ή μέρος αυτών δεν πρέπει να έχουν λάβει ενίσχυση από άλλο Ταμείο ή χρηματοδοτικό μέσο ή από άλλο πρόγραμμα ευρωπαϊκό ή εθνικό, π.χ. από δράσεις αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου, πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» κ.λπ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί διπλή χρηματοδότηση παρέμβασης, η συγκεκριμένη δαπάνη κρίνεται ως μη επιλέξιμη.

Στο μεταξύ, προσεχώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι αρχικοί πίνακες κατάταξης για τους αιτούντες από τον α’ κύκλο του «Εξοικονομώ 2023», οι οποίοι θα περιλαμβάνουν, ως καταρχήν επιλέξιμες, το σύνολο των 31.549 υποβληθεισών αιτήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 422,1 εκατ. ευρώ.
Read More »
«Εξοικονομώ 2023» για ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά – «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» για ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά – «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Γήπεδα αντισφαίρισης στα Σύβοτα- υπογράφηκε η σύμβαση

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Γήπεδα αντισφαίρισης στα Σύβοτα- υπογράφηκε η σύμβαση

Υπογράφηκε την Τρίτη η σύμβαση του έργου «κατασκευή γηπέδων Αντισφαίρισης στην ΤΚ Συβότων».

Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου, Χρήστος Ράπτης.

Πρόκειται για την κατασκευή δύο γηπέδων τένις στα Σύβοτα Θεσπρωτίας προϋπολογισμού 140.000 €

Ένα έργο με διττή ωφέλεια για την περιοχή, καθώς προσφέρει ψυχαγωγία και άθληση (η Θεσπρωτία διαθέτει έναν ιδιαίτερα ενεργό όμιλο Αντισφαίρισης) από την μία και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος από την άλλη.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ταχθεί από την πρώτη στιγμή αρωγοί, δίπλα σε θεμελιώδεις αξίες, όπως αυτές του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Read More »
Γήπεδα αντισφαίρισης στα Σύβοτα- υπογράφηκε η σύμβαση Γήπεδα αντισφαίρισης στα Σύβοτα- υπογράφηκε η σύμβαση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες έπεσε στη Λίμνη Ιωαννίνων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες έπεσε στη Λίμνη Ιωαννίνων


Σώα βγήκαν από το αυτοκίνητο που έπεσε μέσα στη Λίμνη Παμβώτιδα αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, τα τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Πρόκειται για τους γονείς και ένα ανήλικο τέκνο που βγήκαν από το όχημα και είναι καλά στην υγεία τους.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Μάτσικα. Στο σημείο έφτασαν αμέσα 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες αμέσως μετά την κλήση που ανέφερε ότι αυτοκίνητο έπεσε μέσα στη Λίμνη.

Ισχυρές δυνάμεις από τον 2ο και τον 1ο Π.Σ. Ιωαννίνων και την 5η ΕΜΑΚ έσπευσαν αμέσως στο σημείο.


Το ΙΧΕ όχημα έχει βυθιστεί στη λίμνη σε σημείο όπου είναι χαμηλή η στάθμη. Πυροσβέστες από την 5η ΕΜΑΚ βούτηξαν για να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο άτομο στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο είναι καλά στην υγεία τους.


Read More »
Αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες έπεσε στη Λίμνη Ιωαννίνων Αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες έπεσε στη Λίμνη Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα : Σε κρύπτη φορτηγού προσπάθησαν να περάσουν μετανάστες στην Ιταλία

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Ηγουμενίτσα: Σε κρύπτη φορτηγού προσπάθησαν να περάσουν μετανάστες στην Ιταλία


Στη σύλληψη δύο μεταναστών και των δύο διακινητών τους, ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (14/2), στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Βόλου και Πάτρας καθώς και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τέθηκε σε παρακολούθηση Ι.Χ. με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ξεκινώντας από την Αθήνα έφτασε στα Τρίκαλα, όπου επιβίβασε δύο μετανάστες, ηλικίας 26 και 23 ετών και τους μετέφερε σε οικία που διαμένει 48χρονος ημεδαπός. Στο σημείο μετέβη φορτηγό όχημα, με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος επιβίβασε από κοινού με τον 52χρονο τους δύο μετανάστες στο φορτηγό και τους έκρυψαν επιμελώς σε κρύπτη, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια κατά την άφιξη του φορτηγού στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας διαπιστώθηκε η ύπαρξη των δύο μεταναστών στην κρύπτη, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο οδηγός. Επιπρόσθετα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ. στον σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.Οι μετανάστες πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 7.000 ευρώ για την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Read More »
Ηγουμενίτσα : Σε κρύπτη φορτηγού προσπάθησαν να περάσουν μετανάστες στην Ιταλία Ηγουμενίτσα : Σε κρύπτη φορτηγού προσπάθησαν να περάσουν μετανάστες στην Ιταλία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Βεβαιώσεις αποδοχών: Μέχρι 29 Φεβρουαρίου η αποστολή στην ΑΑΔΕ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Βεβαιώσεις αποδοχών: Μέχρι 29 Φεβρουαρίου η αποστολή στην ΑΑΔΕ


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, καθώς εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την αποστολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) των βεβαιώσεων αποδοχών από εργοδότες και φορείς.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ, εργοδότες, δημόσιοι φορείς και τράπεζες, υποχρεούνται να αποστείλουν έως το τέλος τρέχοντος μηνός τις βεβαιώσεις για τις αποδοχές και τα πάσης φύσεως εισοδήματα που απέκτησαν την περασμένη χρονιά εκατομμύρια φορολογούμενοι, με βάση τα οποία θα προσυμπληρωθούν οι αντίστοιχοι κωδικοί στο έντυπο Ε1.

 Για πρώτη φορά φέτος, για 1 εκατομμύριο φορολογούμενους που απέκτησαν το 2023 εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις και δεν είχαν καμία μεταβολή στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση, οι δηλώσεις θα είναι προσυμπληρωμένες και θα σταλούν αυτόματα από το σύστημα.

Η εφαρμογή του TAXIS για τις δηλώσεις προβλέπεται να ανοίξει περί τα τέλη Μαρτίου και η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος για όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα γίνει σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται το τέλος Ιουλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025.

Στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου χορηγείται έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

Στο έντυπο Ε1 έχουν προστεθεί και νέοι κωδικοί που αφορούν:

Αναδρομικά ποσά μερισματούχων Μετοχικών Ταμείων και Ειδικών Κλάδων Οικονομικής Ενίσχυσης Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας που φορολογούνται στο έτος καταβολής
Αποζημίωση μελών Ανεξάρτητων Επιτροπών Προσφυγών, αμοιβές από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, αμοιβές Επιτροπών Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, και:
Αναδρομικά αξιωματικών πληρώματος πλοίων (ΕΛΚΕΘΕ κλπ) (υποβάλλεται Τροποποιητική δήλωση στα έτη που αφορούν).

Σχετικά με τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα προστέθηκε κωδικός για τις αμοιβές με την πρόβλεψη ότι υποβάλλεται αποκλειστικά από τον αρχικό ανάδοχο.

Η ΑΑΔΕ ζητάει επίσης όλα τα στοιχεία για: οικονομικές ενισχύσεις και αμοιβές που είναι αφορολόγητες, ενισχύσεις (έκτακτες) σε συνταξιούχους που είναι αφορολόγητες και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Ενώ τροποποιήθηκε ο κωδικός για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που χορηγήθηκαν σε εργαζόμενους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του COVID-19, σε εργαζόμενους στο πλαίσιο αντιμετώπισης έκτακτων γεγονότων και ενισχύσεις πληγέντων από φυσικές καταστροφές
Οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου:Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησε το φυσικό πρόσωπο κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε, με τα στοιχεία των δικαιούχων/συνδικαιούχων, όπως όνομα επώνυμο, ΑΦΜ και ημερολογιακό έτος αναφοράς.
Τα πλήρη στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι εμφανίζουν ετήσια κίνηση μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ.
Τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων με συνολική αξία χαρτοφυλακίου μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ.
Τα χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται από φυσικά πρόσωπα για τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων τακτικής λήξης, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων και καταβληθέντων τόκων, τόκων υπερημερίας καθώς και λοιπών εξόδων ( πχ διαχείρισης).
Τα στοιχεία των συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών ή πιστωτικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ΑΤΜs.
Read More »
Βεβαιώσεις αποδοχών: Μέχρι 29 Φεβρουαρίου η αποστολή στην ΑΑΔΕ Βεβαιώσεις αποδοχών: Μέχρι 29 Φεβρουαρίου η αποστολή στην ΑΑΔΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Εγνατία: Εντός της Άνοιξης η ανατίμηση των διοδίων με αύξηση της χιλιομετρικής χρέωσης στα 0,04 λεπτά

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024
Εγνατία: Εντός της Άνοιξης η ανατίμηση των διοδίων με αύξηση της χιλιομετρικής χρέωσης στα 0,04 λεπτά


Το δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας οδού δρομολογεί η κυβέρνηση εντός Μαρτίου, κλείνοντας μία μεγάλη εκκρεμότητα για τον οδικό άξονα που κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ –Εgis το καλοκαίρι του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση βρίσκεται προς υπογραφή στο γραφείο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Σταϊκούρα καθώς η χιλιομετρική αναθεώρηση της τιμής του διοδίου αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υπογραφή της νέας σύμβασης. Θα προηγηθεί πράξη υπουργικού συμβουλίου, με την οποία θα εξουσιοδοτεί τον υπουργό να προχωρήσει στην τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Με βάση τα όσα ορίζει η διαδικασία, τα διόδια της Εγνατίας Οδού θα αυξηθούν από τα 0,03 σήμερα στα 0,04 λεπτά και θα φτάσουν τα 0,05 λεπτά σε μία περίπου διετία όταν ο παραχωρησιούχος θα έχει προχωρήσει τα έργα που ορίζει η σύμβαση για να φτάσουν στα επίπεδα των άλλων οδικών αξόνων.

Για το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού τοποθετήθηκε χθες και ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Η διοίκηση της εισηγμένης δήλωσε ότι είναι θέμα εβδομάδων η υπογραφή της σύμβασης αλλά ότι θα χρειαστεί πρόσθετος χρόνος μέχρι να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα από πλευράς Δημοσίου και να αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος παραχώρησης για την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects.

Ένα από τα ανοικτά θέματα είναι και η κατασκευή των σταθμών διοδίων σε Μάλγαρα και Χαλάστρα που συναντά μεγάλες τοπικές αντιδράσεις εδώ και χρόνια αλλά και η λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Πολυκάστρου που έχουν ακυρωθεί κατόπιν προσφυγής στο ΣτΕ.

Στην Αττική οι αντιδράσεις για τη λειτουργία των διοδίων της Βαρυμπόμπης έχουν αναγκάσει το Δημόσιο να καταβάλλει κάθε χρόνο εκατομμύρια σε αποζημιώσεις στον παραχωρησιούχο. Κάποιοι εύχονται να προχωρήσει η κατασκευή των διοδίων στην Εγνατία και να μην χρειαστεί να πληρώνουν το κόστος της αδράνειας για ακόμη μία φορά όλοι οι οδηγοί.Στην Εγνατία, εκκρεμότητες υπάρχουν επίσης με την αδειοδότηση των σηράγγων, προκειμένου να μπορεί ο οδικός άξονας να μεταφέρει επικίνδυνα φορτία, με την ανάταξη των γεφυρών του αυτοκινητοδρόμου, και βέβαια με την κύρωση της σύμβασης από την βουλή.

Η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis Project επικράτησε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, προσφέροντας το υψηλότερο τίμημα που ανήλθε σε περίπου 1,5 δισ. και εμβόλισε το έτερο σχήμα των Vinci- ΑΒΑΞ- Μυτιληναίος που η οικονομική του προσφορά ήταν 500 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό ξεκίνησε με αυξημένο ανταγωνισμό και επτά συνολικά υποψήφιους, οι οποίοι όμως στην πορεία βρέθηκαν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας. Τελευταία ηχηρή αποχώρηση ήταν εκείνη της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, η οποία έμεινε εκτός διαγωνισμού όταν τελευταία στιγμή έκανε πίσω η Roadis με την οποία σχεδίαζε να καταθέσει προσφορά. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, τελικά αυτά απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Read More »
Εγνατία: Εντός της Άνοιξης η ανατίμηση των διοδίων με αύξηση της χιλιομετρικής χρέωσης στα 0,04 λεπτά Εγνατία: Εντός της Άνοιξης η ανατίμηση των διοδίων με αύξηση της χιλιομετρικής χρέωσης στα 0,04 λεπτά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Σελίδες