Ηγουμενίτσα: 70χρονη πνίγηκε στην παραλία Καραβοστάσι

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 70χρονη, στην παραλία Καραβοστάσι Θεσπρωτίας, το απόγευμα της Τρίτης.

Την άτυχη 70χρονη έβγαλαν από την θάλασσα λουώμενοι και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, αλλά παρόλες τις προσπάθειες ,των γιατρών δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Προανάκριση διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Συβοτων, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου πρόκειται να φέρει στο φως, η ιατροδικαστική εξέταση.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 70χρονη πνίγηκε στην παραλία Καραβοστάσι Ηγουμενίτσα: 70χρονη πνίγηκε στην παραλία Καραβοστάσι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

110€ επιδότηση για τηλεοπτικό σήμα - Οι οικισμοί της Θεσπρωτίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018


Τέλος στις τηλεοπτικές γκρίζες ζώνες φιλοδοξεί να βάλει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αφού με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την πρόσβαση μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ανοίγει ο δρόμος για ….σήμα καμπάνα και για τους κατοίκους εκατοντάδων οικισμών που μέχρι τώρα βλέπουν μόνο... μαύρο! Η ψηφιακή εποχή δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Ήπειρο, αφήνοντας κυριολεκτικά χωρίς τηλεόραση τους κατοίκους δεκάδων χωριών.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες ενώ πολλές ήταν και οι παρεμβάσεις από ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προσπάθησαν πολιτικά να πιέσουν ώστε να βρεθεί λύση.

Και αυτή φαίνεται ότι έρχεται μέσα από το Νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με σκοπό 411 χιλιάδες πολίτες σε όλη την χώρα να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό προιόν.

Το Υπουργείο αποφάσισε την χορήγηση του ποσού των εκατόν δέκα ευρώ σε κάθε πιστοποιημένο δικαιούχο νοικοκυριό το οποίο θα μπορεί να εξαργυρώσει μόνο μία φορά στον πάροχο της επιλογής του.

Στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται όλους τους οικισμούς, οι κάτοικοι των οποίων θα τύχουν της συγκεκριμένης επιδότησης.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου: Καλοδίκι, Κόδρα, Μαργαρίτι, Μόρφι, Παλαιόκαστρο.
Δημοτική Ενότητα Πέρδικας: Αρίλλας.
Δημοτική Ενότητα Συβότων: Αρυρότοπος, Σκορπιώνα, Σύβοτα, Φασκομηλιά.

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Αχέροντα: Γλυκή, Σκάνδαλο.
Δημοτική Ενότητα Παραμυθιάς: Αβαρίτσα, Αγία Κυριακή, Ελαταριά, Νεοχώρι, Πολύδροσο, Ραχούλι, Σεβαστό, Χρυσαυγή.
Δημοτική Ενότητα Σουλίου: Αυλότοπος, Κουκουλιοί, Σαμονίδα, Τσαγγάρι, Φροσύνη.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δημοτική Ενότητα Φιλιατών: Άγιοι Πάντες, Άγιος Νικόλαος, Αναβρυτό, Αχούρια Μαλουνίου, Βαλεντζινά Μαλουνίου, Γιρομέρι, Γολά, Δάφνη, Δονάτος, Κρυονέρι, Κώτσικα, Μαλούνι, Μαυρονέρι, Μηλιά, Ξέχωρο, Παλαιοχώρι Αγίων Πάντων, Παλαιοχώρι Παλαιοχωρίου, Παλαμπάς, Πλαίσιο, Πλάτανος, Ποταμιά, Σοκολακάτικα, Τσαμαντάς, Φοινίκι, Χλομός.


 
Read More »
110€ επιδότηση για τηλεοπτικό σήμα - Οι οικισμοί της Θεσπρωτίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα 110€ επιδότηση για τηλεοπτικό σήμα - Οι οικισμοί της Θεσπρωτίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εξακολουθούν να παρκάρουν μέσα στον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018


Συνεχίζουν και φέτος διάφοροι οδηγοί αυτοκινήτων, όχι μόνο να μπαίνουν μέσα στον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο, αλλά και να παρκάρουν πάνω σε αυτόν, παρά τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει από πολίτες, αλλά και τα επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ μας.

Το πρόβλημα δημιουργείται καθώς δεν υπάρχει επαρκής σήμανση ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων με αποτέλεσμα κάποιοι να μπερδεύονται και να μην το κάνουν εσκεμμένα.

Θα καλέσουμε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπως και πέρσι, να μεταβεί άμεσα στο σημείο και να τοποθετήσει προσωρινά κορδέλες που θα απαγορεύουν την είσοδο των οχημάτων στον ποδηλατόδρομο, μέχρι να επανατοποθετηθούν οι μπάρες που λείπουν αλλά και να τοποθετηθούν εμφανείς πινακίδες σήμανσης.Read More »
Ηγουμενίτσα: Εξακολουθούν να παρκάρουν μέσα στον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσα: Εξακολουθούν να παρκάρουν μέσα στον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: 4 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018

Mε 4 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε η ομάδα της Ανάπτυξης του ΔΝΟΗ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις Σέρρες .... στην καρδιά μας όμως όλοι έχουν κερδίσει το Χρυσό !!! Στους αγώνες συμμετείχαν 250 αθλητές απο Ελλάδα και Κύπρο ! 
Αναλυτικά :
Ασημένιο : 1ΧΠ ΡΙΖΑΚΗΣ 2Χ ΤΣΑΛΛΟΥ-ΜΠΙΝΑ 2ΧΠ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ-ΤΑΣΙΟΣ 4Χ ΔΗΜΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ-ΔΗΜΟΥ
Χαλκινο : 4ΧΚ ΚΑΡΒΟΥΝΗ-ΚΩΤΣΗ-ΡΑΠΤΗ-ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ
Τεταρτη θεση : 1ΧΚ ΔΗΜΟΥ
Εκτη θεση : 4ΧΚ ΝΤΟΥΜΑ-ΤΑΣΙΟΥ-ΛΥΤΡΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους αθλητές που συμμετείχαν και έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά δεν καταφέρανε να περάσουν στους τελικούς ....
4ΧΠ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΛΑΓΟΣ-ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
2ΧΠ ΖΕΡΒΑΣ-ΤΖΑΝΙΔΗΣ
2ΧΠ ΤΣΟΛΗΣ-ΓΟΓΟΛΟΣ
1ΧΠ ΚΙΤΣΑΤΗΣ
1ΧΚ ΦΙΛΙΟΥ


 
Read More »
Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: 4 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: 4 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Ερυθρός Σταυρός Ηγουμενίτσας: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής του Τμήματος μας. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στα Γραφεία μας και στο τηλέφωνο 2665025090


Read More »
Ερυθρός Σταυρός Ηγουμενίτσας: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής Ερυθρός Σταυρός Ηγουμενίτσας: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Πρωτέας Ηγουμενίτσας (Στίβος): Την Δευτέρα ξεκινούν τα παιδικά τμήματα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018


Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 θα ξεκινήσουν τα τμήματα για τα παιδιά Δημοτικού .
Τα τμήματα είναι τα εξής :

ΤΜΗΜΑ Ε και ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-4:30
ΤΡΙΤΗ -ΠΕΜΠΤΗ 3-4:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 9-10:30
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-4:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 10:30-12

ΤΜΗΜΑ Γ και Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3:15-4:30
ΤΡΙΤΗ -ΠΕΜΠΤΗ 3:15-4:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 9:30-11

ΤΜΗΜΑ Α και Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-6

ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 5-6 ΣAΒΒΑΤΟ 11-12


 
Read More »
Πρωτέας Ηγουμενίτσας (Στίβος): Την Δευτέρα ξεκινούν τα παιδικά τμήματα Πρωτέας Ηγουμενίτσας (Στίβος): Την Δευτέρα ξεκινούν τα παιδικά τμήματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Τρισάγιο στον τάφο του εθνικού αγωνιστή αρχιμανδρίτη π. Κων/νου Παππά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018

 
Επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στον τάφο, στη Μονή Ραγίου, του εθνικού αγωνιστή αρχιμανδρίτη (από χηρεία) π. Κων/νου Παππά από τον πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωνσταντή, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του αλησμόνητου ιερωμένου. 
Ο π. Ελευθέριος συνδεόταν πνευματικά με τον χαρισματικό αυτό κληρικό και, γνωρίζοντάς τον και συνεργαζόμενος μαζί του στα τελευταία χρόνια της ζωής του, ωφελήθηκε πολλαπλά. 
Ο αείμνηστος π. Κων/νος Παππάς έλαβε μέρος ως ιερέας στην εθνική αντίσταση κατά τα χρόνια της Κατοχής, γεγονός για το οποίο τιμήθηκε πολλές φορές, αγωνιζόμενος για τη λευτεριά, αλλά και για μια Ελλάδα, που θα σέβεται τις ορθόδοξες παραδόσεις της. 
Με την πνευματική του υγεία καταπολεμούσε την πνευματική αρρώστια, για να μην τρέφεται η ψυχική κατάπτωση. 
Έδειχνε στους ανθρώπους, και με τα λόγια του, αλλά, κυρίως, με το παράδειγμά του, την αληθινή πηγή, το Χριστό, μυκτηρίζοντας και παραμερίζοντας τον πυκνό καπνό της κακίας και προβάλλοντας τις αξίες εκείνες, που είναι τροφή της ζωής, νάμα και στήριγμα σε ό,τι ευγενικό. 
Ακολουθούσε μια υπέροχη στρατηγική. Χτυπούσε το σάπιο, χρησιμοποιώντας το πνεύμα. 
Πολεμούσε το αμαρτωλό πνεύμα με το θεϊκό πνεύμα. 


 
Read More »
Τρισάγιο στον τάφο του εθνικού αγωνιστή αρχιμανδρίτη π. Κων/νου Παππά Τρισάγιο στον τάφο του εθνικού αγωνιστή αρχιμανδρίτη π. Κων/νου Παππά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Διαγωνισμός για την υπογειοποίηση κάδων σκουπιδιών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018

O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 117 του ν. 441282016, με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων», ενδεικτικού προϋπολογισμού €60.000,00 πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24%, ήτοι συνολικού ποσού €74.400,00, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής (CPV:44613800-8).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση έξι (6) τεμ. υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων (χωρ. 3m³ περίπου έκαστος), προκειμένου να αναπτυχτεί ένα πρόγραμμα εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων στον Δήμο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης τους σε σημεία που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες, με τη χρήση των τυποποιημένων τροχήλατων κάδων, ή σε σημεία που απαιτούν αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η δαπάνη θα βαρύνει τις με Κ.Α.:20.7326.191 σχετικές πιστώσεις των προϋπολογισμών οικονομικών ετών 2018-2019.

Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 17η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ηγουμενίτσα 46100) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί ο διαγωνισμός στις 17/09/2018 λόγω απεργίας ή ανωτέρας βίας, θα διενεργηθεί στις 24/09/2018 ημέρα Δευτέρα την ίδια ώρα, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ή ειδοποίηση.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ενώσεις προμηθευτών, κοινοπραξίες που είναι αναγνωρισμένοι προμηθευτές του δημοπρατούμενου αντικειμένου και παρέχουν εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης της σύμβασης.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας αφορά ένα ενιαίο τμήμα και οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να υποβάλλουν προσφορά για το σύνολο των ζητούμενων ειδών

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και τα λοιπά συμβατικά τεύχη θα διατίθενται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr

Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες διαγωνισμού επικοινωνείτε με το Τμήμα Προμηθειών Δήμου Ηγουμενίτσας, αρμόδια υπάλληλος Ιφιγένεια Κώτσια, τηλέφωνο: 2665361212, email: igoumen2@otenet.gr

Πληροφορίες σχετικά με τις Τεχνικές προδιαγραφές επικοινωνείτε με την Τεχνική Υπηρεσία, αρμόδιος υπάλληλος Κωνσταντίνος Κούτσικος 2665 361 232, email: dmmargar@gmail.com 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Διαγωνισμός για την υπογειοποίηση κάδων σκουπιδιών Δήμος Ηγουμενίτσας: Διαγωνισμός για την υπογειοποίηση κάδων σκουπιδιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Θέση εργασίας για έναν καθαριστή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018


Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα του Νομού Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:
  • 1 ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.8 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, Κύπρου 68, Τ.Κ. 46 100 Ηγουμενίτσα, υπόψη κας Γεωργίας Βασιλείου (τηλ. επικοινωνίας: 26550 29177/- 8). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε την αίτηση πατήστε ΕΔΩ


Read More »
Θέση εργασίας για έναν καθαριστή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Θέση εργασίας για έναν καθαριστή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες