https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Επιστροφή στη νέα του φωλιά, για τον πελαργό της Ελαίας Φιλιατών

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017Η φωλιά της Ελαίας είχε αντικατασταθεί to 2016 σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατών και τη ΔΕΔΔΗΕ λόγω πτώσης της από τις καιρικές συνθήκες στη περιοχή.Μπορεί ο πελαργός να μην κατάφερε να εγκατασταθεί το 2016, φέτος όμως διαμόρφωσε τη καινούρια φωλιά με τα δικά του υλικά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. 
Το φώλιασμα ήταν επιτυχές καθώς και η αναπαραγωγή αφού έχει παρατηρηθεί ζευγάρι και επώαση αυγών. 
Αναμένουμε το αποτέλεσμα για τη φετινή χρονιά προς τα τέλη Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια απογραφή των πελαργών της Θεσπρωτίας για το 2017 από τον φορέα διαχείρισης.
Read More »
Επιστροφή στη νέα του φωλιά, για τον πελαργό της Ελαίας Φιλιατών Επιστροφή στη νέα του φωλιά, για τον πελαργό της Ελαίας Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

ΤΩΡΑ: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρο 22χρονο

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017ΙΧ όχημα που κινούταν στο Λιβούζι, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θάνατο του 22χρονου οδηγού κάτοικου Ραχουλίου Παραμυθιάς.

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν άντρες του Αστυνομικού τμήματος , της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.

Η σορός του άτυχου νεαρού μεταφέρθηκε πριν από λίγο για τα περαιτέρω στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο νεαρός ειχε εξαφανιστεί και αναζητούταν το τελευταίο διήμερο.

Φως στα ακριβή αιτία του ατυχήματος, αναμένεται να δώσει η σχετική προανάκριση της τροχαίας


Read More »
ΤΩΡΑ: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρο 22χρονο ΤΩΡΑ: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρο 22χρονο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Στις 30 Απριλίου οι εκλογές για νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις ΟΝΝΕΔ

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017Ένα περίπου εξάμηνο μετά το Συνέδριο Επανίδρυσης τον περασμένο Οκτώβριο, η ΟΝΝΕΔ με απόφαση του Προέδρου της Κώστα Δέρβου προχωρά σε εκλογές για τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, στις 30 Απριλίου 2017.

Για την συμμετοχή στην διαδικασία των εκλογών απαραίτητη είναι η εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα μελών της οργάνωσης members.onned.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εκλογές τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων για την νεολαία της ΝΔ είχαν διεξαχθεί λίγο πριν την αναστολή λειτουργίας της Οργάνωσης τον Απρίλιο του 2016, μετά τα όσα συνέβησαν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στον Εύοσμο. 
Η διοίκηση της Οργάνωσης έκρινε αναγκαίο στα πλαίσια της αναμόρφωσης του προφίλ της και μετά το Συνέδριο Επανίδρυσης της, να προχωρήσει άμεσα σε διαδικασίες ανάδειξης νέων αιρετών εκπροσώπων στις τοπικές κοινωνίες, περισσότερο διαφανείς και αντιπροσωπευτικές αλλά και χωρίς να αδικούνται πρόσωπα τα οποία προσέφεραν από την θέση τους, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν από την ηγεσία της «γαλάζιας» νεολαίας.
Στο Νομό Θεσπρωτίας, εκτός απροόπτου, μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο Γιώτης Παργανάς, ο οποίος είχε εκλεγεί και πέρσι με συντριπτική διαφορά από τον συνυποψήφιό του. 


Read More »
Θεσπρωτία: Στις 30 Απριλίου οι εκλογές για νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις ΟΝΝΕΔ  Θεσπρωτία: Στις 30 Απριλίου οι εκλογές για νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις ΟΝΝΕΔ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα αλπικά τοπία της χώρας μας και βρίσκεται στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017
Αρκετά είναι τα χωριά στην Ελλάδα με το όνομα Κρυσταλλοπηγή, αφού οι φυσικές πηγές με τα κρυστάλλινα νερά, δεν είναι λίγες στη χώρα μας.

Ένα από αυτά είναι και η Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας, ένα μικρό καταπράσινο χωριό, κοντά στην πόλη της Παραμυθιάς, με ιστορία η οποία δεν ξεπερνά τα 70 χρόνια και μόνιμους κατοίκους που δεν υπερβαίνουν στους 400.
Στα πόδια του βρίσκεται η πανέμορφη λίμνη Χότκοβα. Εκεί και σύμφωνα με τα γραφόμενα του έλληνα αρχαιολόγου Σωτήρη Δάκαρη, βρέθηκαν τα ίχνη οικισμού καθώς και κάλυμμα σαρκοφάγου- ευρήματα τα οποία χρονολογούνται στα ρωμαϊκά χρόνια.

Πολλά είναι τα μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας: τις φημισμένες πηγές της, τον λεγόμενο «Πλάτανο του αράπη», τον υπεραιωνόβιο πλάτανο στο κοίλωμα του οποίου κρύβεται το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς της Πλατανιώτισσας.


Μπορεί κανείς να επισκεφθεί το μνημείο στον Άγιο Θεόδωρο, το οποίο είναι αφιερωμένο στη φονική μάχη που έλαβε χώρα στις 30/6/1944 μεταξύ των αντιστασιακών και των γερμανών και Αλβανοτσάμηδων συνεργατών τους. Αλλά και ο παραδοσιακός νερόμυλος ΝΤΟΥΜΑ όπου οι ντόπιοι συνήθιζαν να πλένουν τις φλοκάτες τους, αποτελεί σπουδαίο δείγμα της ομορφιάς του χωριού.


Όπως πολύ συχνά συμβαίνει, το χωριό όπως και η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί πολλές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου και την επίδραση της ιστορίας. Η Κρυσταλλοπηγή είναι ο νέος οικισμός που δημιούργησαν οι κάτοικοι της κοινότητας Σέλλιανης, μετά το τέλος του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.


Η Σέλλιανη, η άλλοτε μητρόπολη του χωριού η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας περπάτημα από την Κρυσταλλοπηγή, γνώρισε την κτηνωδία του πολέμου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου βομβαρδίστηκε με πρωτόγνωρη αγριότητα από γερμανικά αεροπλάνα, ως αντίποινα για τη συμμετοχή των κατοίκων της στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και μετέπειτα, πυρπολήθηκε από τους γερμανούς και τους Αλβανοτσάμηδες , που κατοικούσαν στον νομό Θεσπρωτίας.


Δυστυχώς, για τον σημερινό επισκέπτη της Σέλλιανης, το χωριό δεν παρουσιάζει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το χωριό δεν κατοικείται πια και το μόνο που έχει απομείνει είναι ερείπια, δυο με τρεις κατοικίες ,και δυο εκκλησίες, οι οποίες και σώζονται μέχρι σήμερα.


Πριν τον πόλεμο όμως, η Σέλλιανη η ονομασία της οποίας λέγεται ότι προέρχεται από τους αρχαίους Σελλούς, δεδομένου ότι και ο Σελλιέντες ποταμός της αρχαιότητας (σημερινός κοκιτός) δεν είναι πολύ μακριά της, απαριθμούσε περίπου 70 οικογένειες και 500 – 600 κατοίκους ,οι οποίοι διακρίνονταν για την εξυπνάδα τους , την δραστηριότητα τους , την έφεση τους στα γράμματα ,την ανδρεία και αγάπη τους για την ελευθερία, την οποία απέδειξαν πολλές φορές μέσα στην ιστορία.


Η αντίστασή τους ενάντια στους μεγαλοαγάδες της Παραμυθιάς Προνιάτων το 1879, η συνεισφορά τους στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 υπό την ηγεσία του κρητικού Μάρκου Δεληγιανάκη, αλλά και η αυτοθυσία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εθνικής αντίστασης, μαρτυρούν την αποφασιστικότητα των κατοίκων της περιοχής.


Σύμφωνα μάλιστα με την παράδοση, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, γνωστός και ως Πατροκοσμάς, κατά τις περιοδείες του στην Ήπειρο, πέρασε και από την Σέλλιανη, γεγονός το οποίο πυροδότησε ανέκδοτες ιστορίες. Σύμφωνα με την πρώτη, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ενώ κοιμόνταν στο ύπαιθρο, τα παιδιά του χωριού τού έκλεψαν τα παπούτσια και τον άφησαν ξυπόλυτο. Ακόμα σήμερα μάλιστα λέγεται ότι «οι Σελλιανίτες έκλεψαν τα παπούτσια του Άγιου Κοσμά».


Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, ο Άγιος Κοσμάς έτυχε να περνάει από τη Σέλλιανη κατά τη διάρκεια μιας τοπικής γιορτής. Οι ντόπιοι καθώς διασκέδαζαν, είδαν από μακριά τον Άγιο Κοσμά αλλά δεν του έδωσαν τη δέουσα σημασία, καθώς τον πέρασαν για έναν συνηθισμένο καλόγερο. Ο Πατρο- Κοσμάς, σαν είδε την αδιαφορία και την περιφρόνηση που τού έδειξαν είπε στη συνοδεία του: «Αφήστε τους αυτουνούς. Τα τραγούδια και οι χοροί θα τους μείνουν».


Είναι αλήθεια λοιπόν ότι οι Σελλιανίτες έχουν ένα ξεχωριστό χάρισμα στο τραγούδι. Ίσως να οφείλεται στην ευχή ή την κατάρα του Πατρο-Κοσμά, κανείς δεν ξέρει. Πάντως κάθε διασκέδαση στη Σέλλιανη άρχιζε με το τραγούδι «καλώς ανταμωθήκαμαν».

Καλώς ανταμωθήκαμαν, εμείς οι ντερτιλήδες
να κλάψομε τα ντέρτια μας και τα παράπονά μας.
Πάλι καλώς αντάμωσες, όσο ν’ ανταμωθούμε,
στον Αϊ-Λια, στον Πλάτανο, κοντά στην κρύα βρύση

Το εκκλησάκι μέσα στον πλάτανο που έγινε πανβαλκανικό προσκύνημα!

Το μικρό εκκλησάκι, της Παναγίας της Πλατανιώτισσας, βρίσκεται μέσα στο κοίλωμα ενός υπεραιωνόβιου πλατάνου, στον επαρχιακό δρόμο Παραμυθιάς – Ηγουμενίτσας, στο ύψος του χωριού. Το εκκλησάκι εντός του πλατάνου δεν είναι παλαιό, ωστόσο το δένδρο είναι υπεραιωνόβιο.


Ο «πλάτανος του αράπη», όπως τον ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι σημείο αναφοράς. Το δέντρο, που η ηλικία του δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί και ονομασία του, «του αράπη», δεν μπορεί να αιτιολογηθεί, έχει και ιστορική αξία, αφού στην περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου ήταν το σημείο, όπου κάτοικοι της Κρυσταλλοπηγής (παλαιά Σέλλιανη) έστηναν ενέδρες σε Γερμανούς στρατιώτες.


Στη δεκαετία του 90 παραλίγο να καεί, όταν μετανάστες, θέλοντας να προστατευτούν από τη βροχή και το κρύο, κατέφυγαν σ’ αυτό και άναψαν φωτιά.


Ο πλάτανος δεν κάηκε και ντόπιοι, με αφορμή αυτό το γεγονός, πήραν την απόφαση να φτιάξουν το εκκλησάκι. Με τα χρόνια αυτό το ταπεινό εκκλησάκι, έφτασε να γίνει πανβαλκανικό προσκύνημα, αφού περνούν από εκεί και Αλβανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και ανάβουν ένα κεράκι.


Σκύβοντας κανείς, εισέρχεται στο εσωτερικό του, διαπιστώνοντας έκπληκτος, ότι υπάρχει, λόγω της φυσικής μορφολογίας, δομή κανονικού ναού, που ενισχύουν οι πολλές εικόνες.


Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία που σου προκαλεί δέος.


dinfo.gr


Read More »
Αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα αλπικά τοπία της χώρας μας και βρίσκεται στη Θεσπρωτία Αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα αλπικά τοπία της χώρας μας και βρίσκεται στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Ημερίδα για την Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων».

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε.

Το Επιμελητήριο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των μελών του και της οικονομίας διευρύνει τις δραστηριότητές του και καλύπτει σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η εξειδίκευση και η πιστοποίηση έχουν σημαντικό ρόλο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βασικός στόχος μας είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο στην εκδήλωσή μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, πλαϊνή είσοδος).

Την παρουσίαση θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας.


 
Read More »
Ημερίδα για την Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Ημερίδα για την Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

ΠΑΣΟΚ Παραμυθιάς: Η παράδοση/παραλαβή στην νέα συντονιστική και οι προτεραιότητες.

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 
Η παράδοση / παραλαβή της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Παραμυθιάς, από την απερχόμενη συντονιστική στην νέα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Ερρίκου Μητσιώνη, καθώς και του αναπληρωτή γραμματέα Γιάννη Γεωργίου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση όλων τον εμπλεκομένων παρουσία και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, όπου και ορίστηκαν οι προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα δράσεων.

Ο νέος γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Παναγιώτης Ευαγγέλου, σημείωσε πως προτεραιότητα είναι η ενεργοποίηση όλων των τοπικών στελεχών του κινήματος καθώς και η συμμετοχή στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων του δήμου Σουλίου, τονίζοντας πως η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει παρόν.

Ο απερχόμενος Γραμματέας της Τ.Ο και πλέον υπεύθυνος οργανωτικού της Ν.Ε Γιάννης Καραγιάννης, τόνισε πως απαιτείται εγρήγορση του κομματικού μηχανισμού με σκοπό την ανάδειξη του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ άλλα και των αρχων & θέσεων του κινήματος στο επερχόμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις 2 ανοικτές συναντήσεις της τοπικής οργάνωσης καθώς και της νομαρχιακής επιτροπής καθώς και τα ονόματα των βασικών εισηγητών, με σκοπό αφενός την ενημέρωση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, αφετέρου για την έναρξη ενός κοινωνικού διάλογου με την λαϊκή βάση για τα τοπικά προβλήματα.


 
Read More »
ΠΑΣΟΚ Παραμυθιάς: Η παράδοση/παραλαβή στην νέα συντονιστική και οι προτεραιότητες. ΠΑΣΟΚ Παραμυθιάς: Η παράδοση/παραλαβή στην νέα συντονιστική και οι προτεραιότητες. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη για θέματα της Τ.Κ. Πέρδικας

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017
Με πρωτοβουλία του Δήμου Ηγουμενίτσας και σε συνέχεια αιτήματος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πέρδικα κοινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Ιλβανίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τζώρτζης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Δημήτριος Πάκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ηλίας Λώλης, ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Ευαγγέλου και ο προϊστάμενος του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου κ. Βασίλης Βασιλείου.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για επιμέρους θέματα της Κοινότητας Πέρδικας και καθορίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν οι επί μέρους συναντήσεις ώστε άμεσα να γίνει ορατή η βελτίωση της εικόνας της Πέρδικας και η οριστική αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη για θέματα της Τ.Κ. Πέρδικας Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη για θέματα της Τ.Κ. Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη για την υγεία

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017
Συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια χειροτερεύουν δραματικά οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η νοσοκομειακή περίθαλψη, η πρόνοια, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ,η πρόληψη.

Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 στον οποίο καταγράφηκε μείωση 200 εκατομμύρια για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και έμεινε καθηλωμένη στα επίπεδα του 2014 η χρηματοδότηση των νοσοκομείων επιβεβαιώθηκε η βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης όσον αφορά τις λαϊκές ανάγκες στην υγεία – πρόνοια – φάρμακο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, πως δήθεν προχωρά με τον «εξορθολογισμό και το νοικοκύρεμα των δαπανών», στη βελτίωση των παροχών στην υγεία – πρόνοια και φάρμακο. Ζητάει μάλιστα και επιβράβευση από το λαό για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει φτάσει το δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας και βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Από το 2009 έχουν αποχωρήσει 23.000 υγειονομικοί και έχουν προσληφθεί κυρίως με ελαστικές σχέσεις εργασίας 700 μόνιμοι και 4.000 συμβασιούχοι. Την ίδια ώρα οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία έχουν στην κυριολεξία κατακρεουργηθεί, από 23 δις ευρώ το 2009 σε 8,4 δις ευρώ το 2015.

Με αυτό τον τρόπο συνεχώς επιδεινώνεται η άθλια κατάσταση της υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό που δεν κοστίζει στο κράτος αφού πληρώνεται από τα έσοδα των μονάδων υγείας, δηλαδή από δαπάνες κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων και απευθείας πληρωμές των ασθενών και με μειωμένα δικαιώματα από το καθεστώς της προσωρινής και εναλλασσόμενης εργασίας.

Η Κυβέρνηση και στο ζήτημα αυτό ακολουθεί πιστά την κατεύθυνση της ΕΕ για φθηνούς εργαζόμενους, φθηνούς ασθενείς σε ένα φθηνό σύστημα υγείας, για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακο και θεραπείες καθώς ακόμη και οι ανασφάλιστοι που έχουν εισόδημα πάνω από 200 ευρώ το μήνα πληρώνουν συμμετοχές όπως οι ασφαλισμένοι. Το κόστος περίθαλψης των ανασφάλιστων αυτή η κυβέρνηση το φόρτωσε στις πλάτες των ασφαλισμένων απαλλάσσοντας την εργοδοσία και το κράτος της.

Η πρόληψη και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μετατρέπονται από εργοδοτική και κρατική, σε αποκλειστικά ατομική ευθύνη, με τεράστιους τους κινδύνους που εγκυμονεί η λογική αυτή. Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών αποδεικνύει του λόγου το αληθές

Η γενική αυτή κατάσταση απεικονίζεται και στην κατάσταση των υπηρεσιών υγείας- πρόνοιας στην περιοχή μας: Στην ουσία τα περιφερειακά νοσοκομεία Φιλιατών Λευκάδας, Πρέβεζας και Κέρκυρας λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας και όχι ως νοσοκομεία. Αυτό έχει ως συνέπεια οι ασθενές να μετακινούνται στα Γιάννενα και την Άρτα, να υπερφορτώνονται τα τρία νοσοκομεία και φυσικά να αυξάνονται τα έξοδα για τις λαϊκές οικογένειες, αφού και το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση με την τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Και στα 4 Κέντρα Προστασίας Παιδιού είναι ανύπαρκτες οι καθοριστικές για το έργο τους ειδικότητες μόνιμων ψυχολόγων, γιατρών, νοσηλευτών και παιδαγωγών. Υπάρχει τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και κυριαρχούν τα αλλότρια καθήκοντα. Η μετάθεση της πρόνοιας στις ΜΚΟ και στους ιδιώτες είναι φανερή και στην περιοχή μας.

Το ζήτημα της υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου δεν είναι υπόθεση των εργαζομένων στην υγεία. Μας αφορά άμεσα. Έχει να κάνει με το δικαίωμά μας και την κατάκτηση της κοινωνικής ασφάλισης την οποία η κυβέρνηση μετέτρεψε πέρυσι σε ανταποδοτική από κοινωνική.

Κυβέρνηση, αστικό κράτος, εργοδοσία, ΕΕ θέλουν τη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», που στοχεύει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Συνάδελφοι, οι δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης έχουν φτάσει στο απόγειό τους. Και παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις για μια υψηλής ποιότητας κι αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης με έμφαση στην πρόληψη. Καλούμε στην οργάνωση της πάλης για το Λαϊκό Δικαίωμα στην Υγεία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:


Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα (συλλογ. συμβάσεις, ωράρια)


Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κοντά στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, σε όλους τους δήμους και τις πόλεις, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, υγιών και ασθενών, με τις πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.


Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων απ’ όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.


Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε Υγεία και Πρόνοια, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, στα ιδρύματα πρόνοιας. Άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζομένων σε ΜΚΟ και εργολάβους.


Επαναλειτουργία, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, των δημόσιων μονάδων (νοσοκομεία, κλινικές, ιατρείας ΠΕΔΥ) που έκλεισαν ή συγχωνεύθηκαν.


Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλ. Ταμείων, να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.


Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες, και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.


Άμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑμΕΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, άμεση επανένταξη στο θεσμό των κλάδων που εξαιρέθηκαν με την Υπουργική Απόφαση του 2011. Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων.


Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας. Ίδρυση κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, ενταγμένου αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, κατάργηση των ΕΞΥΠΠ


Κατοχύρωση της εργοδοτικής εισφοράς για την ασφαλιστική κάλυψη του εργαζόμενου από τον επαγγελματικό κίνδυνο.


Άμεσα ουσιαστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ. Συνδυασμένη, με σαφή διακριτά καθήκοντα, δράση των Επιθεωρήσεων Ασφαλείας και Υγείας με τις Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια (π.χ. εξοντωτικά ωράρια, μαύρη εργασία, εργασία ανηλίκων κ.λπ.).


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ 
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
Τρίτη 25 Απριλίου 2017 7:00μμ 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 


 
Read More »
Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη για την υγεία Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη για την υγεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τους οδικούς άξονες

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017Στρατηγική της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου, είναι η συνεχής βελτίωση και προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η διαπίστωση για τα θετικά αποτελέσματα που έχουν υποκύψει για τον τουρισμό της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια και παρά την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εσωτερική αγορά.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων μας, περιλαμβάνεται και η κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων και των βιολογικών καθαρισμών σε όλο το παράκτιο μέτωπο, με την ολοκλήρωση των οποίων θα προστατευτεί σε απόλυτο βαθμό το περιβάλλον, θα αναβαθμιστεί το τουριστικό μας προϊόν και βεβαίως η ποιότητα ζωής των κατοίκων των οικισμών μας.

Στους στόχους μας είναι και η αναβάθμιση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Γνωρίζετε ασφαλώς ότι τα τελευταία χρόνια οι Περιφέρειες έχουν αποστερηθεί αναπτυξιακών πόρων, το νέο δε ΕΣΠΑ έχει περιορισμένες δυνατότητες χρηματοδότησης οδικών έργων και είναι αδύνατο να προωθηθούν νέα του επιπέδου του άξονα Καρτέρι-Πάργα, όπως έγινε κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο. 
Κατά συνέπεια νέα έργα μπορούν πλέον να υλοποιηθούν είτε μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Υποδομών, είτε μέσω Εθνικών πόρων και συγκεκριμένα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε ακόμη μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται το έργο από κόμβο Πάργας μέχρι τον Μεσοπόταμο (της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα) για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, από το οποίο αναμένουμε την έγκριση χρηματοδότησής της.

Όσον αφορά το τμήμα Ηγουμενίτσα - Πλαταριά, είναι ένα έργο που δεν έχει μελέτη και άρα την απαιτούμενη ωριμότητα για διεκδίκηση χρηματοδότησης. 
Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα, θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί στο πλαίσιο των εργασιών για τη Β' φάση του Αιμένος Ηγουμενίτσας, πρόταση η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή. 
Η ένταξη του έργου ως προέκταση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα ή ακόμη και στην εργολαβία "σκούπα" ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Αμβρακία - Πρέβεζα, είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 
Πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αναμένει ακόμη απάντηση του Υπουργείου, σχετικά με την κατασκευή κόμβου της Ιόνιας Οδού στην Καμπή, για το οποίο διαθέτει μάλιστα 25 εκ. ευρώ, με τον οποίο θα διευκολυνθεί η πρόσβαση προς Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα. 
Επίσης στις επιδιώξεις της βρίσκεται η κατασκευή της παράκαμψης Ηγουμενίτσας, ενώ μετά και τις προσπάθειες της Περιφέρειας, έχει ενσωματωθεί στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών η οδική σύνδεση Ηγουμενίτσα- Δυρράχιο - Μπάρ.

Από την πλευρά μας, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, αναζητούμε τη συνεργασία με τις Κεντρικές Υπηρεσίες για τη βελτίωση των οδικών υποδομών της Ηπείρου και εκτιμούμε ότι και η δική σας παρέμβαση προς αυτές θα ενίσχυε τις προσπάθειες μας.


Read More »
Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τους οδικούς άξονες Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τους οδικούς άξονες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Ενημέρωση στα Σύβοτα για την πρόληψη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τις Μαίες του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, μετέχει στο Πανελλήνιο Ερευνητικό Πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Grecoself», με θέμα «Πρόληψη του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων».
Στα πλαίσια αυτού, την Πέμπτη 27/04/2017 (09:00-13:00) και Παρασκευή 28/04/2017 (17:30-20:30) θα πραγματοποιηθεί στη Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Συβότων ενημέρωση, σχετικά με τη Νόσο των Κονδυλωμάτων και διανομή ειδικών test ανίχνευσης του ιού.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες 25-60 ετών της Τοπικής Κοινότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας και είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Θα είμαστε όλοι εκεί γιατί η πρόληψη θωρακίζει την υγεία όλων μας!


 
Read More »
Ενημέρωση στα Σύβοτα για την πρόληψη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων Ενημέρωση στα Σύβοτα για την πρόληψη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Στους υπό κατάρρευση μύλους Σουλίου, κλιμάκιο της αρχαιολογίας για αυτοψία, με σκοπό την διάσωση τους

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017


 


 
Κλιμάκιο υπηρεσιών του υπουργείου πολιτισμού, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειο Κασκάνη, αρχαιολόγων και υπαλλήλων της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας καθώς και του πολιτικού μηχανικού Νίκου Σπυρόπουλου, βρέθηκαν στους μύλους Σουλίου το πρωί της Πέμπτης ύστερα από πρόσκληση της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ι.Ν Αγίου Δονάτου Σουλίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αυτοψία του κτηρίου των πρώην μύλων, ιδιοκτησίας της Μητρόπολης Παραμυθιάς, με στόχο την εξερεύνηση της δυνατότητας μελέτης, για την διάσωση τους. Επόμενο βήμα είναι η σύνταξη της σχετικής έκθεσης αυτοψίας και με βάση αυτήν θα υπάρξει προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης της μελέτης αναστήλωσης με απώτερο άκοπο την διάσωση του ιστορικού κτηρίου.

Το κτήριο των πρώην μύλων κινδυνεύει με κατάρρευση αφού επί σειρά δεκαετιών παραμένει ερειπιώνας χωρίς καμιά παρέμβαση, ενώ η εξεύρεση λύσης είναι διαχρονικό αίτημα κάτοικων του Σουλίου προς την Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Οι Μύλοι Σουλίου βρίσκονται σε σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στις πηγές του μυθικού ποταμού Αχέροντα και σύμφωνα με την παράδοση, χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων. 


 
Read More »
Στους υπό κατάρρευση μύλους Σουλίου, κλιμάκιο της αρχαιολογίας για αυτοψία, με σκοπό την διάσωση τους Στους υπό κατάρρευση μύλους Σουλίου, κλιμάκιο της αρχαιολογίας για αυτοψία, με σκοπό την διάσωση τους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στις 24 Απριλίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου(οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
Έκφραση γνώμης επί του προτεινόμενου σχεδίου παραχώρησης τμημάτων της χερσαίας ζώνης από τον Ο.Λ.ΗΓ. στον Δήμο Ηγουμενίτσας.-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στη διαδικασία ωρίμανσης έργων αστικού ηλεκτροφωτισμού μέσω του μηχανισμού ELENA που προωθείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2017 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010).-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2017.-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Έγκριση εκμίσθωσης μετά από δημοπράτηση του δημοτικού ακινήτου με την ονομασία «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» Τ.Κ. Πέρδικας.-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στη θέση «Λούτσα» Τ.Κ. Πέρδικας μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς για σταυλικές εγκαταστάσεις.-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Καταβολή εξόδων κηδείας υπαλλήλου Δήμου Ηγουμενίτσας.-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Επί αιτήσεως Κωνσταντίνου Γουρνάρη περί ανάκλησης της με αριθμό 346/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και διαγραφή οφειλής.-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Έγκριση εκποίησης μετά από δημοπράτηση κατασχεμένων κινητών (τραπεζοκαθισμάτων).-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Έγκριση εξόδων για τις εκδηλώσεις του εορτασμού Αγίου Γεωργίου.-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος.

Έγκριση συνδιοργάνωσης ημερίδας με το ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα «Η Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό» και διάθεση πίστωσης.-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Έγκριση συνεργασίας με το ΚΠΕ Φιλιατών για την έκδοση βιβλίου και διάθεση πίστωσης.-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Έγκριση διάθεσης χώρων κτιρίου Παλαιού Δημαρχείου Συβότων Τ.Κ. Πλαταριάς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταριάς για χρήση δανειστικής βιβλιοθήκης.-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

Έγκριση δημοπράτησης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας στη παραλία «ΔΕΗ» της Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας, ως χώρος εκκίνησης θαλάσσιων μέσων αναψυχής.-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 4.100,00τμ από το με αριθ. 504 κοινοτικό χερσολίβαδο στην Τ.Κ. Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον ελεύθερο σταβλισμό ζώων.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 5.313,52τμ από το με αριθ. 395 κοινοτικό τεμάχιο Αγροκτήματος Συκοχώρι – Καρτέρι στην Τ.Κ. Καρτερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον ελεύθερο σταβλισμό ζώων.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 4.417,32τμ από το με αριθ. 10α Αγροκτήματος Σπαθαραίων της Τ.Κ. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 1.865,05τμ από το με αριθ. 444 τεμάχιο αγροκτήματος Φασκομηλιάς Διανομής 1956 που αναθεωρήθηκε το 1974 – 1976 στην Τ.Κ. Φασκομηλιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας για γεωργική καλλιέργεια.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου “ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΕΣΤΙΑΝΙΩΤΙΚΑ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΞ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου “ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ–ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για τα επόμενα δυόμιση έτη (άρθρο 76 Ν.3852/2010).-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) στον Δήμο μας και ετήσια συντήρηση του λογισμικού του Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία.-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Έγκριση μετακίνησης του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Πάκου Δημήτριου στην Λάρισα για συνάντηση με την προϊσταμένη αρχή των ΚΔΑΠ.-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φεστιβάλ “Tipicita in Blu” στην Ancona της Ιταλίας 25 – 28 Μαΐου 2017, στο οποίο η πόλη της Ηγουμενίτσας συμμετέχει ως «τιμώμενη πόλη».-Εισηγητής: Δήμαρχος.Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017 Rating: 5

Σελίδες