Άνοδος με 427 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Άνοδος με 427 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 125
ΠΕ Θεσπρωτίας 34
ΠΕ Ιωαννίνων 187
ΠΕ Πρέβεζας 81

Read More »
Άνοδος με 427 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Άνοδος με 427 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Στη Βουλή το ζήτημα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Στη Βουλή το ζήτημα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας


Στη Βουλή το ζήτημα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας
Το θέμα φέρνει με ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ελληνικής λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

ΘΕΜΑ: «Ματαίωση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη θέση Κρανιά Δήμου Πάργας Πρέβεζας»
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφορίες Δημοτών Πάργας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας αναδείχτηκε εκτενώς το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Κρανιά, η οποία βρίσκεται μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας. 
Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης και αφού εκτέθηκαν τα σημαντικότερα στοιχεία της υπόθεσης, εκφράστηκε η ομόφωνη αντίθεση στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών με δεδομένη την επιβάρυνση που θα υπάρξει στο οικοσύστημα και το ευρύτερο περιβάλλον. 
Ως εκ τούτου, ο Δήμος Πάργας θα προχωρήσει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ματαιώσουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών με κάθε πρόσφορο μέσο. 
Η αντίθεση του Δήμου Πάργας εκδόθηκε και υπό μορφή δημόσιας ανακοίνωσης. https://dimospargas.gr/epivevaiothike-i-antithesi-tou-dimou-pargas-stin-egkatastasi- anemogennitrion-stin-thesi-krania/

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε όπως αποτρέψετε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην αναφερόμενη θέση του Δήμου Πάργας, δεδομένου ότι αυτές θα επιφέρουν επιβάρυνση στο οικοσύστημα και στο ευρύτερο περιβάλλον της εν λόγω περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Read More »
Στη Βουλή το ζήτημα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας Στη Βουλή το ζήτημα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Το “ευχαριστώ” της Βάνας Μπάρμπα στους γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Το “ευχαριστώ” της Βάνας Μπάρμπα στους γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών


Ώρες αγωνίας πέρασε η Βάνα Μπάρμπα καθώς ο πατέρας της αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίους τους γιατρούς και το προσωπικό και ζήτησε τη στήριξή τους για να συνεχίσουν το έργο τους.

«Αυτά είναι τα Όσκαρ της ζωής. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που κρατάνε Θερμοπύλες. Γιατροί, προσωπικό δουλεύουν μέρα – νύχτα ενώ μεγάλοι γιατροί δεν αντέχουν και φεύγουν από εκεί» είπε χαρακτηριστικά χωρις να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την περιπέτεια του πατέρα της.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αναζητά χορηγούς για να στηρίξουν το νοσοκομείο της Θεσπρωτίας με εξοπλισμό.

«Μεγάλωσα στα Γιάννενα και με έπνιγε λίγο το κατεστημένο της επαρχίας. Δεν είχα την δυνατότητα να σπουδάσω και σαν ένα όμορφο κορίτσι και άτακτο έπρεπε να κάνω μια κανονική ζωή. Να παντρευτώ κτλ. Οπότε νομίζω η φύση μου ήταν λίγο ατίθαση, έφυγα με 2 παπούτσια πάνινα που λέμε, δεν ήθελα να παντρευτώ στα 18 και μπήκα στην Αθήνα», σημείωσε.  

Και πρόσθεσε: «Εγώ εκείνη την περίοδο είχα μια συμπαθητική εμφάνιση, οπότε αυτό ήταν το όπλο μου για να μπορέσω να επιβιώσω. Για μένα το μεγαλύτερο πράγμα είναι να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος όσα μεγαλεία και αν δεις στη ζωή σου. Αυτή είναι η ουσία. Δεν μετριέται ο άνθρωπος στα μεγαλεία. Φτάσαμε και στο Χόλυγουντ και τι έγινε; Περπατάς σε ένα χωριουδάκι, παίρνεις αγκαλιά μια γιαγιά, αυτά είναι τα Όσκαρ της ζωής».
Read More »
Το “ευχαριστώ” της Βάνας Μπάρμπα στους γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών Το “ευχαριστώ” της Βάνας Μπάρμπα στους γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Δύο νέοι σταθμοί ποδηλάτων και ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Δύο νέοι σταθμοί ποδηλάτων και ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ηγουμενίτσα


Με τέσσερα (4) ηλεκτρικά και έξι (6) συμβατικά κοινόχρηστα ποδήλατα, καθώς και δύο (2) νέους σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων, στην Πλατεία Δημαρχείου και στο κοινοτικό κατάστημα Πλαταριάς αντίστοιχα, εξόπλισε και επέκτεινε ο Δήμος Ηγουμενίτσας το υφιστάμενο από την Π.Ε. Θεσπρωτίας δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν εγγραφόμενοι στο σύστημα μέσω της ιστοσελίδας igoumenitsabikes.cyclopolis.gr ή μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα m.cyclopolis.gr, ενώ οι ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση των ήδη υφιστάμενων κωδικών τους.

Τα ποδήλατα μπορούν να λάμβανονται και να επιστρέφονται από τους χρήστες σε οποιονδήποτε από τους πέντε (5) σταθμούς του συστήματος (χάρτης των σταθμών στο igoumenitsabikes.cyclopolis.gr/index.php/el/).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι χρήστες μπορούν να καλούν το 2152157993 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα igoumenitsabikes.cyclopolis.gr


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για μία ακόμη φορά αποδεικνύει την σταθερή του στόχευση στην ανάπτυξη και υλοποίηση πολιτικών, που καθιστούν την αστική κινητικότητα περισσότερο καθαρή και βιώσιμη. Με τα δέκα (10) νέα ποδήλατα, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) ηλεκτρικά, προωθούμε τη βιώσιμη μικροκινητικότητα κατοίκων και επισκεπτών, αξιοποιούμε τις περιβαλλοντικές κατευθυντήριες αρχές και ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων μας».
Read More »
Δύο νέοι σταθμοί ποδηλάτων και ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ηγουμενίτσα Δύο νέοι σταθμοί ποδηλάτων και ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Σε δίκη παραπέμπεται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Σε δίκη παραπέμπεται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς


Σε δίκη οδηγείται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, μετά από μήνυση που του είχε καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ Θεσπρωτίας και δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Αναστασίου.

Οι ανακριτικές αρχές, αφού εξέτασαν τη μήνυση και τις καταθέσεις, αποφάσισαν να παραπέμψουν τον κ. Παππά, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022.

Η μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, στρέφεται κατά του δημάρχου για παράβαση του άρθρου 5 του Ν.3584/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.

Με λίγα λόγια, ο Δήμαρχος Φιλιατών, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και πως με πρόθεση, είχε αποκλείσει την εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ από τις πληρωμένες δημοσιεύσεις του Δήμου Φιλιατών, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να τρομάξει τον δημοσιογράφο - εκδότη, ώστε να σταματήσει τον δημοσιογραφικό έλεγχο για τα γενόμενα στο δήμο και να τον οδηγήσει στην οικονομική του εξόντωση. 

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς μηνύθηκε διότι παρέβη συστηματικά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, που απορρέουν από την προβλεπόμενη στη διάταξη του άρθρου 13 παρ.4 Ν. 2328/1995 (ΦΕΚ Α 159) υποχρέωσή του για ίση κατανομή των δημοσιεύσεων, οι οποίες προβλέπονται στο άρθρο 1 παρ. 3 Ν.3548/2007 (ΦΕΚ 68Α /20.3.2007), των φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (παρ.6 άρθρου 1 Ν.1256/1982), όπως εκάστοτε ισχύει, σε νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες, η οποία, ως υποχρέωση επαναλαμβάνεται στο άρθρο 3 Ν.3584/2007.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κ. Παππάς δεν θα "κρυφτεί" χρησιμοποιώντας κάθε ευκαιρία για αναβολή. 
Άλλωστε καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Έτσι δεν είναι κ. δήμαρχε;
Εάν δεν έχετε αδικήσει την εβδομαδιαία εφημερίδα, πρώτος θα πρέπει να ζητήσετε την εκδίκαση της υπόθεσης. 
Όλα τα άλλα θα είναι φυγομαχία και εμμέσως παραδοχή ενοχής.
Read More »
Σε δίκη παραπέμπεται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς Σε δίκη παραπέμπεται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Κίνητρα σε Δήμους και Περιφέρειες για αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Κίνητρα σε Δήμους και Περιφέρειες για αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας


Κίνητρα σε Δήμους και Περιφέρειες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προκειμένου να παρέχουν φθηνότερη ενέργεια σε ευάλωτους καταναλωτές και νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας παρέχει το νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης των ΑΠΕ που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 100 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού θα μπορούν να εγκαθιστούν μονάδες ΑΠΕ για την υποστήριξη ευάλωτων καταναλωτών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας πολιτών του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Επίσης, επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών Α.Π.Ε για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών όχι μόνο κοινωφελών επιχειρήσεων, παιδικών, σταθμών, σχολείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων (που προβλέπονταν ήδη) αλλά και:

- δημοτικών και δημοσίων αθλητικών κέντρων, εγκαταστάσεων και δικτύων οδοφωτισμού, εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και κάθε άλλου κτιρίου, υποδομής ή εγκατάστασης που, είτε ανήκει, είτε εξυπηρετεί ανάγκες του Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, με τη διάταξη αυτή επιδιώκεται να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενεργειακές ανάγκες των ΟΤΑ και των υποδομών τους με πράσινη ενέργεια μέσω της εγκατάστασης σταθμού Α.Π.Ε. και του εικονικού συμψηφισμού ενέργειας. Επιπλέον αποσκοπούνται η προστασία και η υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αποσκοπεί στη μείωση του μέσου χρόνου αδειοδότησης νέων έργων ΑΠΕ σε 14 μήνες από 5 χρόνια που είναι τώρα, στην αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για την ένταξη περισσότερων μονάδων ΑΠΕ και στην ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ τουλάχιστον 3,5 GW έως το 2030. Στόχος της κυβέρνησης όπως έχει τονίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είναι το φθινόπωρο να προκηρυχθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες.
Read More »
Κίνητρα σε Δήμους και Περιφέρειες για αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κίνητρα σε Δήμους και Περιφέρειες για αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε Παραμυθιά και Γαρδίκι, σε “σαφάρι” για την αδήλωτη εργασία

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε Παραμυθιά και Γαρδίκι, σε “σαφάρι” για την αδήλωτη εργασία


Σε μπαράζ ελέγχων σε καταστήματα του Δήμου Σουλίου, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες το προηγούμενο διάστημα καθώς και κατά την εορταστική περίοδο, βεβαιώνοντας παραβάσεις και πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο σε 3 περιπτώσεις σε Παραμυθιά και Γαρδίκι, τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά ενώ με στόχο να διευκολυνθεί η καταγγελία των εργαζομένων, μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία έχει τεθεί σε λειτουργία από τον e-ΕΦΚΑ, για θέματα που αφορούν στον έλεγχο της ανασφάλιστης (αδήλωτης και υποδηλωμένης) εργασίας,

Συγκεκριμένα, μέσω της υπηρεσίας “Καταγγελία εργαζόμενου – Δήλωση Απασχόλησης” στην ενότητα “Μισθωτοί” στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την καταγγελία τους για διεκδίκηση ενσήμων λόγω μη ή ελλιπούς ασφάλισης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται στους εργαζόμενους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν ασφαλιστεί ή δεν έχουν ασφαλιστεί ορθά από τον εργοδότη τους και επιθυμούν να διεκδικήσουν την ασφαλιστική τακτοποίησή τους.
Read More »
Δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε Παραμυθιά και Γαρδίκι, σε “σαφάρι” για την αδήλωτη εργασία Δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε Παραμυθιά και Γαρδίκι, σε “σαφάρι” για την αδήλωτη εργασία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Ήπειρος: Θετικές είναι οι ενδείξεις αλλά και οι εκτιμήσεις για τον φετινό τουρισμό

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Ήπειρος: Θετικές είναι οι ενδείξεις αλλά και οι εκτιμήσεις για τον φετινό τουρισμό


Θετικές είναι οι ενδείξεις αλλά και οι εκτιμήσεις για τον φετινό τουρισμό. Η ακρίβεια και η γενικότερη αναταραχή δεν έχουν επηρεάσει τα προσυμφωνημένα τουριστικά πακέτα που είχαν συναφθεί πριν από την κρίση.

Αντιθέτως παρατηρείται συγκράτηση στις ατομικές κρατήσεις και ιδίως από Έλληνες επισκέπτες. Στο μεταξύ, διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που συνδέονται με τον τουρισμό, είτε ανακοινώνουν, είτε εκδηλώνουν ενδιαφέρον για απευθείας πτήσεις στα αεροδρόμια των Ιωαννίνων και του Ακτίου.

Αυτοδιοίκηση, επιμελητήριο και φορείς του τουρισμού πέραν της ευρύτατης διαφημιστικής προβολής σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού, εξετάζουν και το ενδεχόμενο επιδότησης αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους από και προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων που παραμένει κρατικό.
Read More »
Ήπειρος: Θετικές είναι οι ενδείξεις αλλά και οι εκτιμήσεις για τον φετινό τουρισμό Ήπειρος: Θετικές είναι οι ενδείξεις αλλά και οι εκτιμήσεις για τον φετινό τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Τέλος τα τακτικά self tests για τους μαθητές

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Τέλος τα τακτικά self tests για τους μαθητές


Χωρίς self test θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τους μετά τις διακοπές του Πάσχα. 
Τεστ, όπως διευκρινίστηκε στην έκτακτη συνέντευξη στο Υπουργείο Υγείας, θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν συμπτώματα.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά και άρα τα παιδιά στην τάξη θα υποβάλλονται σε testing.

«Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κορωνοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων», ανέφερε καλώντας τους γονείς να συνεχίσουν να είναι σε επαγρύπνηση.

Όπως διευκρινίστηκε στη συνέχεια τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κρούσματος θα είναι δωρεάν.
Read More »
Τέλος τα τακτικά self tests για τους μαθητές Τέλος τα τακτικά self tests για τους μαθητές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Διημερίδα για την προοπτική του ελληνισμού στην Αλβανία

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Διημερίδα για την προοπτική του ελληνισμού στην Αλβανία


Υπό την αιγίδα του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε στενή συνεργασία με αδελφότητες και συλλόγους του Βορειοηπειρωτικού χώρου και την στήριξη φορέων της πολιτείας, διοργανώνεται το Δεύτερο ΠανΒορειοηπειρωτικό Αντάμωμα.

Η Διημερίδα διοργανώνεται στις 28 και 29 Μάη 2022 στην Αθήνα υπό το συνολικότερο θέμα «Ελληνισμός στην Αλβανία – εξελίξεις και προοπτική».

Η πρώτη μέρα (Σάββατο 28 Μάη) αφορά σε πολιτική συζήτηση που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή 29 Μάη) είναι αφιερωμένη στον παραδοσιακό πολιτισμό των κοινοτήτων της ΕΕΜ με τη δραστηριοποίηση πολιτιστικών ομίλων νέων των Αδελφοτήτων και Συλλόγων που θα διεξαχθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των μελών της ΕΕΜ – ειδικά των νεότερων- για την ιδιαίτερη πατρίδα υπό της συνθήκες της εξόδου απ’ το ειδικό καθεστώς που είχε υποβληθεί η κοινωνία για την διαχείριση της Πανδημίας.

«Επισημαίνοντας την βασική και ουσιαστική υποχρέωση που εμείς οι ίδιοι έχουμε για την διαιώνιση της Ελληνικής παρουσίας στα πάτρια εδάφη μας, η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ αφιερώνει την Διημερίδα στη νέα γενιά μας που μπορεί να συμβάλει ακόμη πιο ουσιαστικά και απ’ το πολύ υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μόρφωσης.

Θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα επόμενες ανακοινώσεις που θα αφορούν στις λεπτομέρειες του προγράμματος, εισηγητών, ψηφισμάτων κ.α. καθώς και ενημερώσεις για την πρόοδο της προετοιμασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Read More »
Διημερίδα για την προοπτική του ελληνισμού στην Αλβανία Διημερίδα για την προοπτική του ελληνισμού στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Θέσεις εργασίας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Σύβοτα

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022
Θέσεις εργασίας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Σύβοτα


Από συγκρότημα κατοικιών στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, προσφέρονται για τη φετινή τουριστική χρονιά, θέσεις εργασίας (καμαριέρες).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973984888
Read More »
Θέσεις εργασίας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Σύβοτα Θέσεις εργασίας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Σελίδες