Νικόλας Κάτσιος: Σημαντικό κεφάλαιο για το Δήμο Σουλίου οι απόδημοι

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019
 
Το μήνυμα ότι οι απόδημοι του Δήμου Σουλίου αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο μας, έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος, από την Αθήνα, όπου την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας. Τον Ν. Κάτσιο, ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας Ηπείρου υποδέχθηκε το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης το οποίο τον ενημέρωσε για τη σημαντική δραστηριότητα των Παραμυθιωτών της Αθήνας που διατηρούν ζωντανή από γενιά σε γενιά στην πρωτεύουσα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

«Βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όμως μέσα από την αναπτυξιακή ανάταξη που επιτεύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στην Περιφέρεια Ηπείρου, δώσαμε πνοή και όραμα στην περιοχή μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν. Κάτσιος στο σύντομο χαιρετισμό του. Στη συνέχεια, κάλεσε τους απόδημους συμπατριώτες του σε ένα μόνιμο και γόνιμο διάλογο, προκειμένου να χαράξουν από κοινού τους άξονες μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, ώστε ο νόστος, οι προτάσεις αλλά και οι σημαντικές πρωτοβουλίες των Παραμυθιωτών της αποδημίας να βρουν το πραγματικό τους νόημα και περιεχόμενο στη νέα δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου.

 
«Αποτελείτε ένα ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και ζήτησε από τους συμπατριώτες του να γίνουν οι αρωγοί της προσπάθειας προκειμένου να πάει ο Δήμος Σουλίου μπροστά! Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους αποδήμους Παραμυθιώτες η δέσμευσή του Ν. Κάτσιου να προσδώσουμε και πάλι στην Παραμυθιά λίγη από τη χαμένη της αίγλη, μέσα από την επικαιροποίηση της Μελέτης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλη μας.

Ο Ν. Κάτσιος, κατά τη διάρκεια της διήμερης παρουσίας του στην Αθήνα είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές και συναντήσεις με απόδημους συμπατριώτες του, μέλη της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας, καθώς και με απόδημους επιστήμονες από τους οποίους ζήτησε τις ιδέες, τις προτάσεις, τη γνώση τους αλλά και τη στήριξή τους στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του Δήμου Σουλίου.

Read More »
Νικόλας Κάτσιος: Σημαντικό κεφάλαιο για το Δήμο Σουλίου οι απόδημοι Νικόλας Κάτσιος: Σημαντικό κεφάλαιο για το Δήμο Σουλίου οι απόδημοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Συνάντηση Γιάννη Καραγιάννη με το ΔΣ του Αεραθλητικού Συλλόγου Παραμυθιάς

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες του Δήμου, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και των τρόπων συνεργασίας για την επίλυση τους από την επόμενη ημέρα των εκλογών, συναντήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου με το ΔΣ του Αεραθλητικού Συλλόγου Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Πάλλα Κωνσταντίνο και τους Κοράκη Αθανάσιο, Μπότσιο Γεώργιο, Μπρέστα Νικόλαο και Δήμου Χρήστου.

Τα μέλη του ΔΣ του Αεραθλητικού Συλλόγου Παραμυθιάς, αφού παρουσίασαν το ιστορικό και τις δράσεις τους, ζήτησαν απο τον υποψήφιο Δήμαρχο Σουλίου μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν από την νέα Δημοτική Αρχή, με σκοπό την ομαλή λειτουργία του συλλόγου και των διοργανώσεων που πραγματοποιούν, όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Περιφερειακός Αγώνας Αποστάσεων -Λίγκα- FAI cat.2 PARAMYTHIA X/C OPEN 2019), που για φέτος θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, τα μέλη του ΔΣ του Αεραθλητικού Συλλόγου Παραμυθιάς, ζήτησαν την βελτίωση της προσβασιμότητας προς την πίστα απογείωσης του όρους Γκορίλα από το Άνω Καρυώτι, τον καθαρισμό των υφιστάμενων μονοπατιών προς το Σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου και της κορυφογραμμής του όρους στην θέση Σταυρός, καθώς και την οριοθέτηση δημοτικής έκτασης στην περιοχή του Αεροδρομίου Παραμυθιάς που θα χρησιμοποιηθεί ως σημείο προσγείωσης.

Με αφορμή την συνάντηση αυτή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, δήλωσε σχετικά: «Ο Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς, έχει αποδείξει εμπράκτως πως προσφέρει τις υπηρεσίες του, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην εξωστρέφεια της ίδιας της Παραμυθιάς. Χρέος μας είναι να τους προσφέρουμε όλα τα αναγκαία εχέγγυα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθώς τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η εθελοντική προσφορά που προάγει τον αθλητισμό άλλα και τον τουρισμό του Δήμου μας, είναι αναγκαία και αξιέπαινη. Για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην Παραμυθιά, τους ευχαριστούμε θερμά και τους υπόσχομαι πως από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας μας Δημοτικής Αρχής, θα συσταθεί ομάδα υλοποίησης και παρακολούθησης όλων των αιτημάτων που μας παρέδωσαν. Η συνεργασία μας θα είναι μόνιμη και διαρκής.»

Οι συναντήσεις του Υποψήφιου Δήμαρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με φορείς και υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.
Read More »
Συνάντηση Γιάννη Καραγιάννη με το ΔΣ του Αεραθλητικού Συλλόγου Παραμυθιάς Συνάντηση Γιάννη Καραγιάννη με το ΔΣ του Αεραθλητικού Συλλόγου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Απειλούν με τον «Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς»

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019


Την πρόθεσή του να ενώσει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε το Έντι Ράμα, ο οποίος αναλαμβάνει και τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα του, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την Μεγάλη Αλβανία, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα Βαλκάνια. Με τον Αλβανό πρωθυπουργό να βρίσκεται σε ένα μόνιμο εθνικιστικό παραλήρημα φαίνεται ότι βρίσκουν έδαφος άλλες ακραίες οργανώσεις οι οποίες «καμαρώνουν» στα κοινωνικά δίκτυα με τις στολές του αποκαλούμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» και εκτοξεύουν απειλές εναντίον της Ελλάδας. Επικεφαλής αυτών εμφανίζεται ο Φεστίμ Λάτο, που έχει ως έδρα του την Ολλανδία και από κει οργανώνει την δράση του.

Τις τελευταίες ημέρες οι συγκεκριμένες αναρτήσεις που αναδημοσιεύονται και από μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας.

Ο Φεστίμ Λάτο έχει «συστήσει» την κυβέρνηση της Τσαμουριάς και διαφημίζει εδώ και καιρό την…. έκδοση διαβατηρίων. Πριν από έναν χρόνο περίπου είχε προαναγγείλει την δράση του «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» εκτοξεύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Είναι άγνωστο ωστόσο αν οι συγκεκριμένες ομάδες είναι υπαρκτές ή πρόκειται απλά για κινήσεις εντυπώσεων που καλλιεργούνται έξω και μακριά από την Αλβανία.

Ο ίδιος ο Λάτο δεν φαίνεται να διατηρεί σχέσεις με το Κόμμα των Τσάμηδων που εκπροσωπείται στην Αλβανική βουλή και να αμφισβητείται έντονα από τα ηγετικά του στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση οι ακραίες οργανώσεις βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος από την ρητορική του Αλβανού πρωθυπουργού επιχειρούν να βγουν στην πολιτική επιφάνεια και να διεκδικήσουν ρόλο.
Read More »
Απειλούν με τον «Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς» Απειλούν με τον «Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Η ταινία «Ussak» συνεχίζει το ταξίδι της στη δυτική Ελλάδα - Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019


Μετά τις επιτυχημένες προβολές της η ταινία «USSAK» του Κυριάκου Κατζουράκη συνεχίζει το ταξίδι της στη δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα προβληθεί:

23/01: Λευκάδα (αίθουσα εκδηλώσεων Πνευματικού Κέντρου, 20:30)
24/01: Πρέβεζα (πολιτιστικό κέντρο, 21:00),
25/01: Γιάννενα (πολιτιστικός πολυχώρος «Δημ. Χατζής», 20:00)
26/01: Ηγουμενίτσα (Πάνθεον, 20:30)
27/01: Κέρκυρα (Πολύτεχνο, 18:45)

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία θα παρευρεθεί η πρωταγωνίστρια Κάτια Γέρου, που συνυπογράφει το σενάριο με τον Κυριάκο Κατζουράκη.

Με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη κάπου στο κοντινό μέλλον, παρακολουθούμε τις ζωές και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων.

Λαθρέμποροι και αρχαιοκάπηλοι, κλεφτρόνια, περιθωριακοί και φτωχοδιάβολοι, «ένα μάτσο σαλεμένοι» που επιμένουν να μην «πεθάνουν από μαρασμό», ήρωες και αντιήρωες, άλλοι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους κι άλλοι εγκλωβισμένοι σ’ έναν άκρατο εγωισμό, αρχίζουν να αλλάζουν, όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες. Η αφύπνιση για τον καθένα ξεχωριστά γίνεται ντόμινο.

Οι συντελεστές της ταινίας

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης
Σενάριο: Κυριάκος Κατζουράκης, Κάτια Γέρου
Πρωταγωνιστές: Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Νίκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Adrian Frieling, Θάνος Αλεξίου, Καμίλο Μπετανκόρ, Παύλος Ιορδανόπουλος και η μικρή Νέλλυ Θεοφιλοπούλου.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου
Σκηνικά: Νίκος Πολίτης
Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας
Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος

* Το βιβλίο «Ussak», με το σενάριο και τα σχέδια της ταινίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος.
Read More »
Η ταινία «Ussak» συνεχίζει το ταξίδι της στη δυτική Ελλάδα - Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Η ταινία «Ussak» συνεχίζει το ταξίδι της στη δυτική Ελλάδα - Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Νέα στοιχεία για το ΑΕΠ: Στους φτωχούς της χώρας οι Ηπειρώτες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019Στους φτωχούς της χώρας κατατάσσονται για μία ακόμη φορά οι Ηπειρώτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η Ήπειρος βρίσκεται στην προτελευταία θέση μεταξύ των ελληνικών περιφερειών, αφήνοντας πίσω της μόνο την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η ΕΛΣΤΑΤ αφορούν στο 2016, ωστόσο αποτυπώνουν μία εικόνα που δεν απέχει πολύ από την σημερινή, αλλά κι αυτή την προηγούμενων ετών που σημαδεύτηκαν από την μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Η μεταβολή στο ΑΕΠ της Ηπείρου μεταξύ του 2015 και του 2016 ωστόσο είναι προς το θετικό καθώς καταγράφεται αύξηση κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα όταν στην όμορη Δυτική Μακεδονία καταγράφεται μείωση που φτάνει στο 8,9%!

Το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ καταγράφεται στην Αττική με 22.204 ευρώ (-0,1% σε σχέση με το 2015) και στις επόμενες δύο θέσεις στο σύνολο των περιφερειών είναι το Νότιο Αιγαίο με 17.769 ευρώ (-2,8%) και τα Ιόνια Νησιά με 15.182 ευρώ (+0,3%).

Ακολουθούν, η Στερεά Ελλάδα με 14.727 ευρώ (+3%), η Δυτική Μακεδονία με 14.361 ευρώ (-8,9%), η Κρήτη με 13.811 ευρώ (-1,8%), η Πελοπόννησος με 13.579 ευρώ (+1%), η Κεντρική Μακεδονία με 12.880 ευρώ (+1,7%), η Θεσσαλία με 12.662 ευρώ (+1,2%), το Βόρειο Αιγαίο με 12.266 ευρώ (-3,4%), η Δυτική Ελλάδα με 12.058 ευρώ (-0,8%), η Ήπειρος με 11.785 ευρώ (+1,5%) και η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη με 11.432 ευρώ (+1,3%). Εν κατακλείδι, η διαφορά μεταξύ της πλουσιότερης (Αττική) και της φτωχότερης (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη) περιφέρειας της χώρας είναι 6.337 ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους περιφερειακούς λογαριασμούς, η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) στο σύνολο της χώρας ανήλθε το 2016 σε 154,044 δισ. ευρώ και μειώθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το 2015. Η ΑΠΑ αυξήθηκε μόνον σε Στερεά Ελλάδα (1,6%) και Κεντρική Μακεδονία (0,1%). Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (10,8%), του Νότιου Αιγαίου (3,5%) και του Βόρειου Αιγαίου (3,1%).

Όσον αφορά στη συμμετοχή των περιφερειών στη δημιουργία της ΑΠΑ, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η Αττική με 47,5% και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 13,7%, ενώ τη μικρότερη συμμετοχή έχουν τα Ιόνια Νησιά με 1,8% και το Βόρειο Αιγαίο με 1,4%.

H συμμετοχή της Ηπείρου στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία ανέρχεται στο 2,2%.
Read More »
Νέα στοιχεία για το ΑΕΠ: Στους φτωχούς της χώρας οι Ηπειρώτες Νέα στοιχεία για το ΑΕΠ: Στους φτωχούς της χώρας οι Ηπειρώτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Ταλαιπωρία για 57 επιβάτες που ταξίδευαν για Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ ''ΙΩΝΑΣ'' Ν.Π. 12458, για μηχανική βλάβη του πλοίου κατά τη διαδικασία απόπλου του για λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στο πλοίο μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπίστωσε ηλεκτρολογικό πρόβλημα, ενώ στη συνέχεια απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ οι πενήντα επτά επιβάτες του, τα οχήματα και τα φορτηγά (10 και 4 αντίστοιχα), εξυπηρετήθηκαν από έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προς την Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ταλαιπωρία για 57 επιβάτες που ταξίδευαν για Ηγουμενίτσα Ταλαιπωρία για 57 επιβάτες που ταξίδευαν για Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες