Τί συμβαίνει με τον υπεύθυνο security του λιμανιού, τη σύζυγό του και την εταιρία που παίρνει τη δουλειά;

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022
Τί συμβαίνει με τον υπεύθυνο security του λιμανιού, τη σύζυγό του και την εταιρία που παίρνει τη δουλειά;


Έχουν περάσει 5 μήνες από την καταγγελία του επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος κ. Δημοσθένη Μπακόπουλου, η οποία αφορούσε τη διαδικασία που ακολουθεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, αναφορικά με το σχέδιο ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης της Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, είχε καταγγελθεί από τον κ. Μπακόπουλο, πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, ανέθεσε στην εταιρία ICTS, με απευθείας ανάθεση, τη μελέτη αξιολόγησης και το σχέδιο ασφάλειας. 
Σύμφωνα με την καταγγελία, είναι η ίδια εταιρία, η οποία είναι και ανάδοχος φύλαξης του λιμανιού.
Με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το κόστος φύλαξης του λιμανιού, από τις 385.000€ το χρόνο (το 2015) στο αστρονομικό ποσό του €1.012.724€ το χρόνο, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Και σα να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με την καταγγελία,  ο κ. Πορφύρης όρισε υπεύθυνο ασφάλειας, δηλαδή εποπτεύοντα της ICTS, τον κ. Παναγιώτη Νικολάου, του οποίου η σύζυγος φέρεται να είναι αρμόδια της εταιρία ICTS Θεσπρωτίας.
Περάσανε όπως είπαμε από τότε, 5 ολόκληροι μήνες.
Και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση, καμία αντίδραση, καμία μήνυση, ούτε καν μια αγωγή.
Ή τελικά αληθεύουν οι καταγγελίες του κ. Μπακόπουλου ή κάποιοι επιδίδονται στο "ευγενές" σπορ του στρουθοκαμιλισμού...
Εμείς θέτουμε ερωτήματα και περιμένουμε απαντήσεις!!!
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»....

Διαβάστε ολόκληρη τη καταγγελία του κ. Μπακόπουλου και του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος:
"Είναι γνωστό ότι η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί.
Μετά, λοιπόν, τα εύλογα ερωτηματικά, που θα ζητήσουμε να διερευνηθούν ενδελεχώς, αναφορικά με τα τυπικά προσόντα του κ. Αθανάσιου Πορφύρη, αλλά και την ιδιότητά του ως διαχειριστή εταιρείας εκτέλεσης και λιμενικών έργων, η συνέχεια δεν μπορούσε παρά να είναι ανάλογη.
Από τις ιστορίες από την κρύπτη του Πορφύρη, που θα ακολουθήσουν, επιλέγουμε να ξεκινήσουμε με την εξής:
Όπως μπορείτε να δείτε στο συνημμένο έγγραφο, τη μελέτη αξιολόγησης και το σχέδιο ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης της Ηγουμενίτσας ο κ. Πορφυρης τις ανέθεσε στην ICTS με την προσφιλή του διαδικασία της απευθείας ανάθεσης....
Για όσους δεν γνωρίζουν, να ενημερώσω ότι ειδικά στο σχέδιο ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται οι τεχνικές προδιαγραφές, τις οποίες θα πρέπει να πληροί ο ανάδοχος φύλαξης του λιμανιού. Επομένως, αποτελεί στοιχειώδη εγγύηση διαφάνειας, εκείνος που συντάσσει το σχέδιο ασφάλειας, να είναι διαφορετικός από τον ανάδοχο, καθώς και απο εκείνον που ενδιαφέρεται να καταστεί ανάδοχος.
Ποιά, λοιπόν, νομίζετε ότι είναι η εταιρεία ICTS, στην οποία ο κ. Πορφύρης ανέθεσε τη σύνταξη του εν λόγω σχεδίου; Μα, η ανάδοχος φύλαξης του λιμανιού...Δηλαδή σε απλά ελληνικά, με απευθείας ανάθεση ο κ. Πορφύρης ανέθεσε σε αυτούς που φυλάνε το λιμάνι να εκπονήσουν τουλάχιστον μέρος των τεχνικών προδιαγραφών μιας διαδικασίας επιλογής στην οποία συμμετέχουν !!!!!
Και σα να μην έφτανε αυτό, παραλάβαμε επιστολή, σύμφωνα με την οποία ο κ. Πορφύρης όρισε υπεύθυνο ασφάλειας, δηλ. σα να λέμε εποπτεύοντα της ICTS, τον κ. Παναγιώτη Νικολάου, του οποίου η σύζυγος φέρεται αρμόδια για την ICTS Θεσπρωτίας.
Όσο για το κόστος φύλαξης, στην επιστολή που λάβαμε γίνεται αναφορά για αστρονομική εκτίναξή του επί Αθανάσιου Πορφύρη ως εξής:
Το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ €385.000/χρόνο μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ €475.000/χρόνο μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ €699.498/χρόνο μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Το 2020 επί Ν.Δ. €1.012.724/χρόνο μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Εμείς όλα αυτά τα στοιχεία θα τα διαβιβάσουμε στις πολλές αρμόδιες για την υπόθεση αυτή εισαγγελικές αρχές.
Δόξα τω Θεώ, μετά από 3 χρόνια στη ΔΑΛ μπράβους και τσατσιλίκια εγώ δε φοβάμαι.
Ωστόσο, η καταγγελία του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος δε θα αφορά μόνο στα παλλικάρια του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, αλλά και στους κκ. Σταϊκούρα, Πλακιωτάκη και Κυριαζόπουλο, διότι είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να διατάξουν ΧΤΕΣ διαχειριστικό έλεγχο στο συγκεκριμένο Οργανισμό, αλλά ΔΕΝ το έκαναν."Read More »
Τί συμβαίνει με τον υπεύθυνο security του λιμανιού, τη σύζυγό του και την εταιρία που παίρνει τη δουλειά; Τί συμβαίνει με τον υπεύθυνο security του λιμανιού, τη σύζυγό του και την εταιρία που παίρνει τη δουλειά; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022 Rating: 5

Ένταξη του δήμου Ηγουμενίτσας στη "Βιώσιμη Μικροκινητικότητα" μέσω κοινόχρηστων ποδηλάτων

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022
Ένταξη του δήμου Ηγουμενίτσας στη "Βιώσιμη Μικροκινητικότητα" μέσω κοινόχρηστων ποδηλάτων


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για την υλοποίηση της Πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», προϋπολογισμού 255.950,40€. (ΑΔΑ: Ω2ΟΡ46ΜΤΛΡ-ΤΛΛ)

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων και ειδικότερα η τοποθέτηση νέων κοινόχρηστων σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σκοπός του έργου είναι η περεταίρω ανάπτυξη του δικτύου κοινόχρηστων, ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, το οποίο θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά:

«Στο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων που στοχευμένα αναπτύσσουμε στον Δήμο μας, έρχονται να προστεθούν νέες παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειές μας για μετατροπή του αστικού μας ιστού σε περιβαλλοντικό, έξυπνο και φιλικό προς τους πολίτες και τους επισκέπτες μας.

Αποσκοπώντας στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, τη μείωση των ρύπων και του θορύβου στην πόλη, επιδιώκουμε τη μεταστροφή των χρηστών των Ι.Χ. σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την ανάδειξη του ποδηλάτου σε μεταφορικό μέσο, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης, της σωματικής υγείας και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».
Read More »
Ένταξη του δήμου Ηγουμενίτσας στη "Βιώσιμη Μικροκινητικότητα" μέσω κοινόχρηστων ποδηλάτων Ένταξη του δήμου Ηγουμενίτσας στη "Βιώσιμη Μικροκινητικότητα" μέσω κοινόχρηστων ποδηλάτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022 Rating: 5

Η νέα γενιά του Θεσπρωτού γιόρτασε την ολοκλήρωση μίας πετυχημένης χρονιάς

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022
Η νέα γενιά του Θεσπρωτού γιόρτασε την ολοκλήρωση μίας πετυχημένης χρονιάς


Με μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική εκδήλωση γιόρτασε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, η νέα γενιά του Θεσπρωτού την ολοκλήρωση μίας επιτυχημένης χρονιάς. Ομάδες αποτελούμενες από ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων (Κ-20) η οποία κατέκτησε την πρωτιά του 3ου ομίλου της κατηγορίας της, μαζί με ποδοσφαιριστές της Κ-14 που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Θεσπρωτίας, και ποδοσφαιριστές από τον Σύλλογο Σπάρτακος, έδωσαν φιλικό παιχνίδι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γραικοχωρίου.

Η λήξη του αγώνα βρήκε όλους τους ποδοσφαιριστές ένα κουβάρι να ξεσπούν σε ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς. Γρήγορα στήθηκε ένα όμορφο πάρτι συνοδευόμενο με σουβλάκια, καθώς ο έφορος της ομάδας Νέων Νικόλαος Κίτος, συνεπικουρούμενος από τους Βασίλη Σαρκοβίστα και Ηλία Καρακίτσο, είχε φροντίσει για όλα,

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θεσπρωτός κ. Νικόλαος Τσιάπος, συνεχάρη τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά ευχόμενος καλό καλοκαίρι και πολλές επιτυχίες στη συνέχεια.

Παρών στη ποδοσφαιρική γιορτή ήταν και ο κ. Μάκης Φλίνδρης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Θεσπρωτός.
Read More »
Η νέα γενιά του Θεσπρωτού γιόρτασε την ολοκλήρωση μίας πετυχημένης χρονιάς Η νέα γενιά του Θεσπρωτού γιόρτασε την ολοκλήρωση μίας πετυχημένης χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022 Rating: 5

38 τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ στην Ήπειρο - Οι ειδικότητες

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022
38 τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ στην Ήπειρο - Οι ειδικότητες


Τριάντα οκτώ τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ θα λειτουργήσουν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στην Ήπειρο.
Οι ειδικότητες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και όπως προκύπτει τα Δημόσια ΙΕΚ διαθέτουν τα πάντα, από τυροκόμους μέχρι μακιγιάζ και από τεχνικούς πληροφορικής μέχρι τεχνικούς αμπελουργίας και υπεύθυνους προστασίας προσώπων.
Οι τελειόφοιτοι και οι υποψήφιοι, που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προς κάλυψη θέσης καταρτιζόμενου σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. με την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου καθώς διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων.
Το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται κατά την ίδια περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης. Οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές (2022) δύνανται να υποβάλουν τόσο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης όσο και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.
Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης, τα κριτήρια επιλογής, ο τρόπος άρσης της ισοβαθμίας, καθώς και ο χρόνος, τόπος και τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ.
Οι τελειόφοιτοι και υποψήφιοι οι οποίοι δεν θα κατορθώσουν να καταλάβουν κάποια από τις θέσεις καταρτιζόμενων σε δημόσιο Ι.Ε.Κ., οι οποίες διατίθενται προς κάλυψη με την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, δύνανται να υποβάλουν αίτηση προς κάλυψη θέσης καταρτιζόμενου. Οι θέσεις καταρτιζόμενων οι οποίες παραμένουν κενές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, διατίθενται προς κάλυψη.

Στην Ήπειρο τα τμήματα, οι ειδικότητες και οι θέσεις έχουν ως εξής:
-Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ειδικότητα τεχνικού γαλακτοκομίας- τυροκόμου θέσεις 20.
-ΙΕΚ Ιωαννίνων, βοηθός φαρμακείου θέσεις 15
-ΙΕΚ Νοσοκομείου Χατζηκώστα, βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας, θέσεις15
-ΙΕΚ Νοσοκομείου Άρτας, βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας, θέλεις 15
-ΙΕΚ Νοσοκομείου Φιλιατών, βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας, θέσεις 15

ΙΕΚ Ηγουμενίτσας
-Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας τουρισμού, θέσεις20
-Ειδικός αισθητικής και μακιγιάζ, θέσεις 20
-Ζωγραφική τέχνη, θέσεις 20

ΙΕΚ Άρτας
-Τεχνικός μαγειρικής- Αρχιμάγειρας, θέσεις 20
-Διασώστης- πλήρωμα ασθενοφόρου, θέσεις 20
-Ειδικός αισθητικής και τέχνης μακιγιάζ, θέσεις 20
-Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών, θέσεις 20
-Τεχνικός βιολογικής οργανικής γεωργίας, θέσεις 20
-Βοηθός εργοθεραπείας, θέσεις 20
-Τεχνικός κομμωτικής, θέσεις 20

ΙΕΚ Ζίτσας
-Βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας θέσεις 20
-Διασώστης, πλήρωμα ασθενοφόρου θέσεις 20
-Βοηθός βρεφονηπιοκόμων θέσεις 20
-Τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας, θέσεις 20
-Ειδικός αισθητικής και μακιγιάζ, θέσεις 20
-Προπονητής κλασικού αθλητισμού θέσεις 20

ΙΕΚ Ιωαννίνων
-Τεχνικός μαγειρικής τέχνης, θέσεις 20
-Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας, θέσεις 20
-Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, θέσεις 20
-Τεχνικός δασικής προστασίας, θέσεις 20
-Τεχνικός βοηθός φυσικοθεραπείας, θέσεις 20

Παράρτημα Βελλάς
-Τεχνικός γαλακτοκομίας-τυροκόμος, θέσεις 20
-Τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας, θέσεις 20
-Τεχνικός κρέατος και κρεατοσκευασμάτων, θέσεις 20

ΙΕΚ Κόνιτσας
-Τεχνικός εγκαταστάσεων ΑΠΕ, θέσεις 20
-Τεχνικός αισθητικής και μακιγιάζ, θέσεις 20
-Ζωγραφική τέχνη, θέσεις 20
-Βοηθός φαρμακείου, θέσεις 20

ΙΕΚ Πρέβεζας
-Βοηθός νοσηλευτικής ατόμων με ειδικές παθήσεις θέσεις 20
-Δημοσιογραφίας, συντακτών και ρεπόρτερ, θέσεις 20
-Βοηθός βρεφονηπιοκόμων, θέσεις 20
-Φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, θέσεις 20
-Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών, θέσεις 20
Read More »
38 τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ στην Ήπειρο - Οι ειδικότητες 38 τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ στην Ήπειρο - Οι ειδικότητες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022 Rating: 5

Ποδηλατοβόλτα στην Παραμυθιά στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022
Ποδηλατοβόλτα στην Παραμυθιά στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, διοργανώνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 και ώρα 19:00 μια ποδηλατική βόλτα στους δρόμους της πόλης μας..

Η δράση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά πραγματοποιείται με σκοπό την ανάδειξη του οικολογικού μέσου μεταφοράς, ενω η συμμετοχή είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.

Διαδρομή : Αφετηρία Δημαρχείο Παραμυθιάς – Γαλατάς – Τερματισμός : Θεατράκι.

Στο χώρο τερματισμού θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ενός ποδηλάτου για τούς μικρούς μας φίλους που θα συμμετάσχουν στην ποδηλατοβόλτα μας.

Για την συμμετοχή στην ποδηλατοβόλτα κρίνεται απαραίτητη η χρήση ΚΡΑΝΟΥΣ.
Read More »
Ποδηλατοβόλτα στην Παραμυθιά στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου Ποδηλατοβόλτα στην Παραμυθιά στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022 Rating: 5

Ζητείται γυναίκα για εργασία στη Γερμανία

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022
Ζητείται γυναίκα για εργασία στη Γερμανία


Ζητείται γυναίκα να μιλάει ελληνικά για εργασία στη Γερμανία. Η δουλειά είναι για 3-4 μήνες ως βοηθός κουζίνας, με μισθό 1500 € το μήνα.
Το αφεντικό είναι Έλληνας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 
Read More »
Ζητείται γυναίκα για εργασία στη Γερμανία Ζητείται γυναίκα για εργασία στη Γερμανία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022 Rating: 5

Εγνατία της ταλαιπωρίας | Και ανεμογεννήτριες και κοπές χόρτων

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022
Εγνατία της ταλαιπωρίας | Και ανεμογεννήτριες και κοπές χόρτων


Για τέσσερις ολόκληρους μήνες, τους θερινούς μήνες, στην Εγνατία –από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι και τα όρια με τα Γρεβενά- θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακά μέτρα προκειμένου να γίνουν διελεύσεις υπερβαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν ανεμογεννήτριες προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Έως 30 Σεπτεμβρίου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, επί της Εγνατίας οδού, θα εφαρμόζεται περιορισμός ταχύτητας (βραδυπορία) των οχημάτων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε μία περίοδο όπου η κίνηση είναι αυξημένη, η Εγνατία ΑΕ αποφάσισε ότι πρέπει να κόψει και χόρτα!!

Για να κόψει τα χόρτα μόνο στο τμήμα που διέρχεται από το Νομό Ιωαννίνων χρειάζεται έναν ολόκληρο μήνα!

Τον Ιούνιο.

Στη διάρκεια του μήνα θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ειδική σήμανση στα σημεία όπου θα εκτελούνται εργασίες.
Read More »
Εγνατία της ταλαιπωρίας | Και ανεμογεννήτριες και κοπές χόρτων Εγνατία της ταλαιπωρίας | Και ανεμογεννήτριες και κοπές χόρτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022 Rating: 5

Σελίδες