Πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ)
 
 
 
Οι πρώτες νιφάδες του χιονιού πέφτουν στο Μέτσοβο,εδώ και λίγη ώρα. 
 
Στο χιονοδρομικό του Ανήλιου η χιονόπτωση είναι πιο πυκνή.
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και αύριο το απόγευμα.
 
Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ήπειρο από το απόγευμα.
 
 
Read More »
Πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ) Πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Νέα εκδοχή για το Norman Atlantic

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Νέα εκδοχή για το Norman Atlantic


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τι προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στο πλοίο Norman Atlantic, ακριβώς πριν από ένα χρόνο (28 Δεκεμβρίου 2014), καθώς σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano», «υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να τέθηκε σε λειτουργία το λάθος σύστημα πυρασφάλειας, σε λάθος γέφυρα του πλοίου».

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσας-Ιταλίας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο γκαράζ του, η οποία κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ επιπλέον 18 είναι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως προκύπτει από μια πρώτη έρευνα επιτροπής του ιταλικού υπουργείου Μεταφορών, που δεν έχει καταλήξει ακόμη σε οριστικό συμπέρασμα, μπορεί να υπήρξε πρόβλημα στην ενεργοποίηση του συστήματος πυρασφάλειας, διότι βρέθηκαν ανοικτές οι βαλβίδες του συστήματος στη γέφυρα υπ’ αριθμόν τρία, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι στη γέφυρα υπ’ αριθμόν τέσσερα, όπου διαπιστώθηκε ότι ξέσπασε η πυρκαγιά.

«Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει και το ότι ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι, στις πιο δύσκολες, αρχικές στιγμές της όλης κινητοποίησης, ρωτά το πλήρωμα επτά φορές μέσα σε λίγα λεπτά, αν έχει τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πυρασφάλειας», γράφει η εφημερίδα.

Το στοιχείο αυτό έχει ήδη προκύψει από την καταγραφή στα «μαύρα» κουτιά του πλοίου. Συγκεκριμένα, στις 4.33 τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου του 2014, ενώ στο πλοίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι, ρωτά τους συνεργάτες του αν το σύστημα πυρασφάλειας έχει ενεργοποιηθεί, και λαμβάνει θετική απάντηση. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, στις 4.40, όταν από την κεντρική αίθουσα ελέγχου τίθεται και πάλι η σχετική ερώτηση, δίδεται η εξής απάντηση: «Είναι γεμάτο καπνό». Πέντε λεπτά αργότερα, δε, δίδεται ακόμη πληρέστερη εξήγηση: «Από τον σωλήνα της πυρασφάλειας, αντί για νερό, βγαίνει καπνός». Το στοιχείο αυτό είχε ήδη επισημανθεί και από πολλούς επιβάτες, κατά τις καταθέσεις τους στις δικαστικές αρχές.

Επιπλέον ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι αποφασίστηκε το πλοίο να ρυμουλκηθεί μέχρι την Ιταλία, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα, χωρίς μάλιστα να έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι έρευνες, αντί να προτιμηθεί ένα λιμάνι της Αλβανίας, οι ακτές της οποίας ήταν σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν το πλοίο.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, τέλος, μέλος του πληρώματος ανέφερε στην κατάθεσή του ότι «τα φορτηγά ήταν παρκαρισμένα στα γκαράζ σε υπερβολικά μικρή απόσταση το ένα από το άλλο» και ότι δεν υπήρχαν πιθανώς αρκετές πρίζες για τα φορτηγά ψυγεία.
Read More »
Νέα εκδοχή για το Norman Atlantic  Νέα εκδοχή για το Norman Atlantic Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Χωρίς γιατρό τα χωριά του Σουλίου Έκκληση της Δημάρχου για άμεση λύση

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Χωρίς γιατρό τα χωριά του Σουλίου
Έκκληση της Δημάρχου για άμεση λύση

http://thesprotia3d.thesprotia3d.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/10/miloi_souliou2.jpg
 
Χωρίς γιατρό έχουν μείνει το τελευταίο διάστημα, τα ορεινά χωριά του ιστορικού Σουλίου. 
 
Η αγροτική γιατρός που επισκεπτόταν κυρίως τους ηλικιωμένους κατοίκους, έχει σταματήσει, λόγω εγκυμοσύνης, να επισκέπτεται τα χωριά, καταμεσής του χειμώνα.
 
Η Δήμαρχος Σουλίου κα Μπραϊμη κάνει έκκληση, μέσω επιστολής της προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών και τον Διευθυντή του κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, για άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού για τις ανάγκες της Δ.Ε. Σουλίου.

Διαβάστε την επιστολή της Δημάρχου Σουλίου:

 
"Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας δέχεται έντονα παράπονα - διαμαρτυρίες από τους προέδρους και κατοίκους της Δ.Ε. Σουλίου, επειδή το τελευταίο διάστημα η αγροτική γιατρός έχει σταματήσει, λόγω εγκυμοσύνης, να επισκέπτεται τα χωριά της Δ.Ε. Σουλίου, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των υπέργηρων κατοίκων και όχι μόνο, να είναι πλημμελής ή ανύπαρκτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ιδιότυπη υγειονομική απομόνωση και υποβάθμιση των απομακρυσμένων χωριών, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας. κυρίως στους ηλικιωμένους κατοίκους, που δικαίως διαμαρτύρονται έντονα, καθόσον και η δυνατότητα μιας συνταγογράφησης είναι δύσκολη έως αδύνατη. 
 
Παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχονται ομαλά - απρόσκοπτα όλες οι ιατρικές φροντίδες στους κατοίκους της Δ.Ε. Σουλίου"

Read More »
Χωρίς γιατρό τα χωριά του Σουλίου Έκκληση της Δημάρχου για άμεση λύση Χωρίς γιατρό τα χωριά του Σουλίου  Έκκληση της Δημάρχου για άμεση λύση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ισόβια στον πώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Ισόβια στον πώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία


Ένοχο για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννίνων, έκρινε πριν από λίγα λεπτά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην ταμία και του επ´έβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Ενώ τον αθώωσε για την άλλη κατηγορία.
Αντίθετα, στα..μαλακά έπεσε η πρώην Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου,στην οποία επιβλήθηκε ποινή τριετής φυλάκισης, με αναστολή.
Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί το 2013 και το συνολικό ποσό το οποίο έκανε φτερά από το ταμείο του Δήμου ανέρχονταν στο 1,3 εκατομμύρια.
Ο ταμίας του Δήμου, κατά την διάρκεια της χθεσινής του απολογίας, υποστήριξε ότι είναι αθώος, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες», ενώ επέμεινε ότι στόχος της όλης υπόθεσης ήταν να καλυφθεί η διπλή τραγωδία στο Πέραμα, συνδέοντάς την ουσιαστικά με το έλλειμμα, το οποίο χαρακτήρισε εικονικό. 
Παράλληλα άφησε αιχμές ότι δέχονταν πολιτικές πιέσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «μας πίεζαν να πληρώνουμε χωρίς να έχουν εκδοθεί εντάλματα…».
Κατά την απολογία του δε, αμφισβήτησε ακόμη και τα πορίσματα των τεσσάρων ελέγχων, ενώ χαρακτήρισε αναξιόπιστη την πραγματογνωμοσύνη του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτριου Φίλη.
Από την πλευρά της η έτερη πρώην Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, υποστήριξε ότι η ίδια δεν είχε την δυνατότητα να ασκήσει έλεγχο στην ταμειακή υπηρεσία, αφού δεν είχε άμεση σχέση με τα μετρητά του ταμείου. 
Ανέφερε ότι προπληρωνόταν επιταγές χωρίς εντάλματα, ωστόσο, όπως είπε, η ίδια το έμαθε μετά από πολύ καιρό.
Read More »
Ισόβια στον πώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία Ισόβια στον πώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

ΚΑΕ Παραμυθιάς: Ο ταλαντούχος Βύρωνας Βάτσιος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015

ΚΑΕ Παραμυθιάς: Ο ταλαντούχος Βύρωνας Βάτσιος (+ΒΙΝΤΕΟ)
 

Η Παραμυθιά φέτος αποφάσισε να επενδύσει στα παιδιά που προέρχονται απο τα σπλάχνα της ομάδας.

Μια κίνηση με ρίσκο καθώς με εξαίρεση 2-3 παίκτες οι υπόλοιποι είναι αμούστακα πιτσιρίκια 15-16 ετών. 
Ένα απο τα παιδιά που ξεχωρίζουν είναι ο Βύρωνας Βάτσιος που έχει ήδη κληθεί δυο φορές για προπονήσεις με το Κλιμάκιο Εθνικής Παίδων Βορείου Ελλάδος. 
Ας δούμε δύο βίντεο με τα κατορθώματα του.
 
 
Read More »
ΚΑΕ Παραμυθιάς: Ο ταλαντούχος Βύρωνας Βάτσιος (+ΒΙΝΤΕΟ)  ΚΑΕ Παραμυθιάς: Ο ταλαντούχος Βύρωνας Βάτσιος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παράσταση μπαλέτου «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παράσταση μπαλέτου «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ»


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Σχολή Χορού “STEP by STEP” προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην Εκδήλωση «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» που θα γίνει στην Παλιά Μαθητική Εστία την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 και είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ελάτε να ζήσετε μια απόλυτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τα προχωρημένα τμήματα κλασσικού χορού της Σχολής.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παράσταση μπαλέτου «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παράσταση μπαλέτου «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Party της τάξης του 1996 σήμερα στο Passepartout

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Ηγουμενίτσα: Party της τάξης του 1996 σήμερα στο Passepartout


Το ραντεβού έκλεισε!!
Τετάρτη 30/12/2015 κλείνουμε τη χρόνια μας με ένα πάρτυ απο τα παλιά!!!
Ραντεβού στο PASSEPARTOUT μετά τις 21:00 εκεί που θα μας περιμένει ο συμμαθητής μας ο Πέτρος Ιωαννίδης με την ομάδα του!!!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Party της τάξης του 1996 σήμερα στο Passepartout Ηγουμενίτσα: Party της τάξης του 1996 σήμερα στο Passepartout Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

«ΘΑ ΤΗΝ ΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ VIDEO CLIP ΕΞ’ ΟΛΟΚΗΡΟΥ «ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
«ΘΑ ΤΗΝ ΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ»
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ VIDEO CLIP ΕΞ’ ΟΛΟΚΗΡΟΥ «ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 


Το τραγούδι «θα την ζούσα και πάλι» , σε ερμηνεία Νίκος Μπλιός σε σύνθεση Χρήστος Γιαννόπουλος και στίχους Θωμάζος Δημήτρης , έγινε και Video Clip . 

Τα πλάνα γυρίστηκαν στο Δρέπανο στον ποδηλατοδρόμο και στην καφετέρια Dali της πόλης μας δίνοντας την όμορφη εικόνα της πόλης μας σε όλο το διαδίκτυο μέσω της προβολής του στο Youtube .

Από πολλούς ραδιοσταθμούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρθηκε ως … «Ύμνος στον τον έρωτα και την αγάπη» και από άλλους … «Το απόλυτο ερωτικό τραγούδι» . Εμείς λέμε ότι πλέον είναι ….. «Το δικό μας τραγούδι» και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.

Ο Άγγελος Λαγός είναι ο δημιουργός του εξαιρετικού βίντεο σε συνεργασία με τον στιχουργό Θωμάζο Δημήτρη που απλά συνεννοήθηκε με τον Άγγελο για το σενάριο.

Η Καλενδέρη Νάσια και Μπάρμπας Κωνσταντίνο έπαιξαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο τραγούδι και ήταν εξαιρετικοί .

Ο Μουσικοσυνθέτης Χρήστος Γιαννόπουλος , ο τραγουδιστής Νίκος Μπλιός έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για την πολύ όμορφη δουλειά που έγινε.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συνεργάστηκαν για την δημιουργία του τραγουδιού και του Video Clip . 

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και περιμένουμε την συνέχεια.

Read More »
«ΘΑ ΤΗΝ ΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ VIDEO CLIP ΕΞ’ ΟΛΟΚΗΡΟΥ «ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΘΑ ΤΗΝ ΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ»  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ VIDEO CLIP ΕΞ’ ΟΛΟΚΗΡΟΥ «ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Εικόνες από το παρελθόν: Η Ηγουμενίτσα στις αρχές της δεκαετίας του '40

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Εικόνες από το παρελθόν: Η Ηγουμενίτσα στις αρχές της δεκαετίας του '40

Ηγουμενίτσα 1941

Read More »
Εικόνες από το παρελθόν: Η Ηγουμενίτσα στις αρχές της δεκαετίας του '40 Εικόνες από το παρελθόν: Η Ηγουμενίτσα στις αρχές της δεκαετίας του '40 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Το Αρχαίο θέατρο της Γιτάνης και ο Γαλαξίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Το Αρχαίο θέατρο της Γιτάνης και ο ΓαλαξίαςΗ Αρχαία Γιτάνη είναι ένας από τους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας - Ελλάδα. Η ίδρυσή της χρονολογείται περίπου στο 335-330 π.Χ. και αποτέλεσε για 150 χρόνια ένα από τα σημαντικότερα διοικητικά και οικονομικά κέντρα της περιοχής, μέχρι την κατάληψή της από τους Ρωμαίους το 167 π.Χ.
 

Read More »
Το Αρχαίο θέατρο της Γιτάνης και ο Γαλαξίας Το Αρχαίο θέατρο της Γιτάνης και ο Γαλαξίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015
Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)Εκφράσεις θυμού
της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας ήταν το θέμα της Χαρούλας Κόντη στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Κωνσταντίνος Κόντης, ο Γιώργος Πικουλης, η Αρετή Πινιώρη και η Λίτσα Παπαθανασίου προσφέρθηκαν να αναπαραστήσουν με τη γνήσια έκφραση και ντοπιολαλιά τις κατάρες της περιοχής. 

Μια εργασία που εντυπωσίασε και ελπίζουμε σε κάτι ανάλογο και με ευχές.
 
Read More »
Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Σελίδες