Λαϊκή Συσπείρωση για χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας - Μπήκαν στην πόλη οι οχθροί

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021
Λαϊκή Συσπείρωση για χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας - Μπήκαν στην πόλη οι οχθροίΤην Τετάρτη στις 12 Μαΐου 2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. με θέμα: «Η χερσαία ζώνη μετά την έναρξη της Β’ φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΗΓ και ο προσδιορισμός της στάσης μας.»

Σε αυτήν την συνεδρίαση ακούσθηκαν διάφορα. Τώρα που φθάσαμε στο παρά πέντε της πώλησης του 67% της ΟΛΗΓ Α.Ε..Τώρα που ο κ. Μπέζας διαβεβαιώνει ότι 2022 θα υπάρχει νέος ιδιοκτήτης. Τώρα που διαφαίνεται ο κίνδυνος όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσπρωτίας να πωληθεί μαζί με το λιμάνι. Τώρα ,στην προσπάθεια να αποποιηθούν των ευθυνών τους, θυμήθηκαν όλες οι παρατάξεις στο Δ.Σ. ότι υπάρχει ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα. Δρόμο που χρόνια προτείνει το ΚΚΕ, αλλά και η Λ.Σ. μέσα στο Δ.Σ. Δεν έλειψαν και οι δημαγωγικές επαναστατικές κορώνες.

Για αυτό επιβάλλεται να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
· Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητήθηκε αυτό το θέμα στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις του Δ.Σ., που δεν γίνεται να αγνοηθούν. Τα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η Λ.Σ. έχει τοποθετηθεί για αυτές τόσο στο Δ.Σ., όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις της.

· Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την «χερσαία ζώνη» στον δήμο μας. Υπάρχει όμως για πάνω από 50 χρόνια. Από τότε που αρχίσανε οι επιχωματώσεις στη θάλασσα για να μεταμορφωθεί η μικρή μας πόλη σε ένα σύγχρονο κόμβο μεταφορών. Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι το παραλιακό μέτωπο ανήκει την ΟΛΗΓ Α.Ε.. Η διοίκηση της φροντίζει, με την στάση της, να το υπενθυμίζει τακτικά (π.χ. επέκταση ποδηλατοδρόμου, αναψυκτήρια Δρεπάνου …).Το ανησυχητικό είναι ότι τα τεύχη δημοπράτησης του 67% της Α.Ε. με πολύ συγκεκριμένα σχέδια περιλαμβάνουν το παραλιακό μέτωπο του δήμου σαν «χερσαία ζώνη λιμένα». Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι ενώ ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης προχωρά στην 2η φάση, αυτός ο χώρος δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα στον δήμο. Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να αποκλεισθούν οι κάτοικοι του δήμου μας από το παραλιακό μέτωπο (δρόμοι, ποδηλατοδρόμος, πλαζ Δρεπάνου, παράλια του δήμου, καταφύγια Συβότων και Πλαταριάς κεντρικό parking της πόλης…). Γιατί ο χώρος αυτός προσφέρεται μαζί με το λιμάνι ,για επιχειρηματική δραστηριότητα, σε ιδιώτες «επενδυτές». Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. είναι η αιτία και φέρνει με οξύτητα το πρόβλημα στην επικαιρότητα. Αυτήν την αλήθεια δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει, ούτε φυσικά να την αγνοήσει. Αλλιώς αποπροσανατολίζει την συζήτηση και τις διεκδικήσεις.

· Παρουσιάσθηκε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού σαν «αναγκαίο κακό», σαν τετελεσμένο που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Για αυτό και πρέπει να εστιάσουμε μόνο στην διεκδίκηση της «χερσαίας ζώνης». Δεν μπορεί όμως το επιθυμητό για κάποιους να χαρακτηρίζεται τώρα σαν «αναγκαίο κακό». H δημοτική αρχή έχει εκφρασθεί από την αρχή υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Δεν κρύβει άλλωστε τον προσανατολισμό της στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Γόγολο σήμερα διαφωνεί με αυτήν την διαδικασία. Αλλά το περασμένο καλοκαίρι δραστηριοποιόταν ενεργά, τόσον ο ίδιος όσο και στελέχη του συνδυασμού, στις διαδικασίες ίδρυσης εταιρείας με σκοπό την εξαγορά της ΟΛΗΓ Α.Ε..Να θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια, άρα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Όσο για τον συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Δημητρίου να θυμίσουμε και ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 για τις «Συμβάσεις Παραχώρησης», παραχωρούσε επίσης την περιουσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. στους ιδιώτες. Με διαφορετικό τρόπο βέβαια. Με αυτόν που παραχωρήθηκαν στους επιχειρηματικούς ομίλους το 80% των μεγάλων λιμανιών στην Ε.Ε. και όχι μόνον.( φαίνεται στα πρακτικά της βουλής από τις ομιλίες τόσο του κ. Κουβέλη όσο και της κ. Γκαρά.) Δεν είναι κατακριτέο να αλλάζει κάποιος θέση η γνώμη, αλλά αν πραγματικά το εννοεί πρέπει και να το υπερασπίζεται με έργα και με συνέπεια. Αλλιώς δημαγωγεί, αποπροσανατολίζει. Γιατί τετελεσμένα δεν υπάρχουν. Με τον λαϊκό αγώνα όλα ανατρέπονται, όλα μπορούν να αλλάξουν.

· Ειπώθηκε ότι το θέμα προέκυψε το 2002 με την μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε ΟΛΗΓ Α.Ε., που δεν έγινε αντιληπτή η μεταφορά της περιουσίας του στην Α.Ε. (Να θυμίσουμε ότι όταν ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και στην βουλή το μόνο κόμμα που τον είχε καταψηφίσει ήταν το ΚΚΕ. Η Κ.Ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ είχε κάνει τότε εκδήλωση ενάντια στην μετατροπή σε Α.Ε., επισημαίνοντας τους κινδύνους. Στον δε δήμο υπήρχε Δ.Α. συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ.) Ωστόσο το πρόβλημα έχει προκύψει πολύ πιο πριν, από όταν άρχισε το μπάζωμα της θάλασσας με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου. Πολλές κυβερνήσεις πέρασαν από τότε, αλλά ακόμα και σήμερα οι παραλιακοί δρόμοι της Ηγουμενίτσας επίσημα θεωρούνται και απεικονίζονται σαν θάλασσα. Επαναλαμβάνουμε ότι τόσο το Λιμενικό Ταμείο όσο και η ,υπό κρατικό έλεγχο, ΟΛΗΓ Α.Ε. που το διαδέχθηκε, υπηρέτησαν με συνέπεια τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα όποια έργα έγιναν, σκοπό είχαν την εξυπηρέτηση της κίνησης του λιμανιού και όχι των λαϊκών αναγκών. Οι κάτοικοι καρτερικά υπόμεναν και περίμεναν να ολοκληρωθούν τα «μεγάλα έργα» για να έλθει η περιβόητη ανάπτυξη. Η οποία ήλθε, αλλά προς όφελος επιχειρηματικών ομίλων.

· Ποιος ευθύνεται που φθάσαμε ως εδώ; Αυτό το ερώτημα δέσποσε στην συζήτηση. Η κάθε παράταξη επιχείρησε να φορτώσει τις ευθύνες σε άλλους. Ωστόσο η αλήθεια είναι πολύ συγκεκριμένη.(είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του Δ.Σ.) Την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού διαχειρίζεται σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη για ότι συμβαίνει. Αλλά αυτή η διαδικασία δεν ξεκίνησε σήμερα. Αυτό που υλοποιείται σήμερα είναι το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, που μας παρουσίασε η ΟΛΗΓ Α.Ε. στο Δ.Σ. το 2017. Σχέδιο με το οποίο συμφώνησε η τότε δημοτική αρχή υπό τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Λώλο (απόφαση Δ.Σ. 83/2017). Άρα η Ν.Δ. σήμερα υλοποιεί και ολοκληρώνει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία έχει συμφωνήσει και η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας.

· Η δημοτική αρχή έχει σοβαρές ευθύνες. Όχι μόνον γιατί είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης, και γιατί συμφώνησε με την πρόταση της ΟΛΗΓ Α.Ε. το 2017. Αλλά γιατί και τις αποφάσεις που μετέπειτα πήρε για διεύρυνση των διεκδικήσεων, ποτέ δεν τις υλοποίησε. Ο Δήμαρχος αναλώθηκε σε επαφές και κουβέντες με τους αρμόδιους υπουργούς τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ.. Μόνο με τον λαό της Ηγουμενίτσας δεν συζήτησε. Δεν ενημέρωσε τι πάει να γίνει, για τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων. Ακόμα και σήμερα προτείνει να βοηθήσει ο περιφερειάρχης, να παρέμβει η δημοτική αρχή στην συνεδρίαση της επιτροπής που διαχειρίζεται τα της ιδιωτικοποίησης , κλπ. Καλλιεργεί την επανάπαυση και τον εφησυχασμό. Την λύση όμως μπορεί να την δώσει μόνο η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Με τον λαό ανημέρωτο και αδρανή η οποιαδήποτε διεκδίκηση είναι «χαμένη από χέρι». Εκτός και αν αυτός είναι ο σκοπός του. Ο λαός του δήμου μας δεν έχει ακόμα πάρει χαμπάρι τι πρόκειται να συμβεί. (τελευταία με αφορμή το θέμα της παιδικής χαράς ξεκίνησαν κάποιες κουβέντες) Αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα, δηλαδή η δημοτική αρχή, έχουν την ευθύνη και υποχρέωση να τον ενημερώσουν και να τον καλέσουν σε αγώνα. Αυτό δεν γίνεται με ανακοινώσεις η τηλεδιασκέψεις, αλλά με ζωντανή παρουσία και ανοικτά στον λαό, πάντα με τήρηση των μέτρων λόγω πανδημίας. Πράγμα που η Δ.Α. δεν το έχει κάνει.

· Δεν είναι αλήθεια ότι οι Μ.Φ. του τόπου αδιαφορούν. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργάνωσε ανοικτή εκδήλωση, στον παραλιακό χώρο πέρυσι το καλοκαίρι ,αμέσως μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.. Να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ οργάνωσε στην πόλη μας στις 2/10/2020 μεγάλη πανπεριοχιακή πολιτική συγκέντρωση με σκοπό την ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων.

· Δεν ευσταθεί το επιχείρημα του δημάρχου ότι επειδή δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. δεν καλεί τον λαό να κινητοποιηθεί . Αλήθεια ποιος τον εμπόδισε να διεκδικήσει αυτό που σήμερα εκφράζει με το σύνθημα « η ευθύνη της ΟΛΗΓ Α.Ε. να είναι μόνο μέχρι τα κάγκελα του λιμανιού»; Ποιος τον εμπόδισε στην διεκδίκηση της «χερσαίας ζώνης»; Εμείς τουλάχιστον το έχουμε δηλώσεις και αποδείξει στην πράξη ότι πρωτοστατούμε σε αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και της λαϊκής περιουσίας. Αλλά στο όνομα της ομοφωνίας δεν θα παραιτηθούμε από τις θέσεις μας. Δεν θα σταματήσουμε να προβάλλουμε την αιτία των προβλημάτων που είναι η προωθούμενη εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ”λιμάνι και παραλιακό μέτωπο λαϊκή περιουσία”. Θα θέτουμε πάντα το ερώτημα .ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ; Για μεγάλες επιχειρήσεις η για τον λαό; Γιατί δεν γίνεται να είναι «και ο λύκος χορτάτος και τα πρόβατα σωστά». Θα καλούμε τον λαό να βγάζει τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα.

Για αυτό και σήμερα «κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου». Σημαίνουμε συναγερμό.

Έχουν ήδη μπει στην πόλη οι οχθροί. Δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν «με ζήτω και γεια σαν κάθε μέρα». Αλλά με αγωνιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας, τον λαό και την νεολαία, Σωματεία, Συλλόγους , τους Μ.Φ του τόπου να διεκδικήσουν αγωνιστικά λιμάνι και παραλιακό μέτωπο για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι των επιχειρηματικών κερδών. Με σύγχρονες υποδομές και αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων προς όφελος της λαϊκής ευημερίας. Με ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες χωρίς επιχειρηματική και εμπορική δράση και να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση για αναβάθμιση της αναψυχής και των διακοπών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ηγουμενίτσα 15/05/2012
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Δώρης Δήμας

Υ.Γ. Δείτε σε video την συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο Ηγ/τσας για χερσαία ζώνη. Είναι κατά την γνώμη μας πολύ αποκαλυπτική.

Στο : https://www.youtube.com/watch?v=4DLz-RTIp94 (για την «χερσαία ζώνη» από το 35:50 λεπτό)
Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση για χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας - Μπήκαν στην πόλη οι οχθροί Λαϊκή Συσπείρωση για χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας - Μπήκαν στην πόλη οι οχθροί Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021 Rating: 5

Ψηφίστε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου στον Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2021

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021

Ψηφίστε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου στον Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2021

 Το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS για τους 17 Παγκόσμιους Βιώσιμους Στόχους. Φέτος συμμετέχει με το φιλόδοξο πρότζεκτ «Φιλαναγνωσία: Η Δύναμη ν’ αλλάξουμε τον κόσμο», με τον 4ο Βιώσιμο Στόχο  «Ποιοτική Εκπαίδευση».

Για να μπορέσει να προκριθεί το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου θα πρέπει να έχει τη στήριξη του κοινού. Μπορείτε να ψηφίσετε στον σύνδεσμο https://bit.ly/3hIjWan βάζοντας μόνο το email σας. 

Ψηφοφορία BRAVO SCHOOLS

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ, μεταξύ των άλλων δράσεων, πραγματοποιήθηκαν πολλές συνεργασίες όπως: 

•Με τη Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Κεντρική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, (συμμετοχή σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης Γνώσεων και Συναισθημάτων)

•Με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης και πολλές συνεργασίες με συγγραφείς βιβλίων για παιδιά

Επιπλέον, στο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου λειτουργεί συστηματικά δανειστική βιβλιοθήκη για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. 


Read More »
Ψηφίστε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου στον Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2021 Ψηφίστε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου στον Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2021 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021 Rating: 5

Παρέλαβε παράνομο μετανάστη από την Ηγουμενίτσα για να τον μεταφέρει στην Αθήνα

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021
Παρέλαβε παράνομο μετανάστη από την Ηγουμενίτσα για να τον μεταφέρει στην ΑθήναΣυνελήφθη χθες (16-05-2021) το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε αλλοδαπό που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει τον παράτυπο μετανάστη από περιοχή της Ηγουμενίτσας με σκοπό να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας που ενήργησε την προανάκριση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Παρέλαβε παράνομο μετανάστη από την Ηγουμενίτσα για να τον μεταφέρει στην Αθήνα Παρέλαβε παράνομο μετανάστη από την Ηγουμενίτσα για να τον μεταφέρει στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021 Rating: 5

Μια νέα αρχή στον τουρισμό - Του Χρήστου Ζήγου

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021
Μια νέα αρχή στον τουρισμό - Του Χρήστου ΖήγουΑγαπητοί συνάδελφοι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Εύχομαι να έρθει η Ανάσταση και στον τουρισμό , να κάνουμε μια νέα αρχή όπως όταν ξεκινήσαμε ο καθένας μας την επιχείρηση του από το μηδέν .Ξεχάστε τις δυο πολύ καλές χρονιές του 2018 και το 2019 .Ο κορονοίος έχει αλλάξει τα δεδομένα στον τουρισμό , όπως ήταν το 2020 ‘έτσι και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά .

Να έχετε υπόψιν σας τα παρακάτω :
1) Οι ξένοι τουρίστες θα είναι πολλοί λιγότεροι
2) Τα χρήματα που θα δαπανήσουν για διακοπές θα είναι λιγότερα ( λόγω μείωσης του εισοδήματος τους)
3) Οι μέρες διακοπών θα είναι λιγότερες
4) Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι μετακινήσεις και τα ταξίδια θα είναι περιορισμένα
5) Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να προσαρμόσετε προς τα κάτω τις τιμές σας με ειδικά πακέτα προσφορών και εκπτώσεων
6) Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος
7) Να έχετε πάντοτε στο νου σας ότι η σωστή υποδοχή με ευγένεια , χαμόγελο και σχολαστική καθαριότητα δεν κοστίζουν αλλά αξίζουν .
8) Να μιλάτε με τον πελάτη να αποκτάει οικειότητα και να του προτείνετε εξορμήσεις και ξεναγήσεις στην Ήπειρο που είναι ένας ευλογημένος τόπος για διακοπές και τις 4 εποχές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια .
9) Όχι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων , η πλειοψηφία των επιχειρήσεων μας είναι μικρές οικογενειακές και έχουν ανάγκη από συναδελφικό πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας .
10) Να στοχεύετε την προβολή σας στους εν δυνάμει πελάτες σας , άλλοι πελάτες ενδιαφέρονται για διακοπές σε παραλιακά μέρη άλλοι στα ορεινά και άλλοι στις μεγάλες πόλης
11) Κυρίως σε ποια κοινωνικοοικονομικά στρώματα του πληθυσμού απευθύνεται η επιχείρησης σας, ποιες απαιτήσεις και ανέσεις καλύπτει .
12) Επειδή φέτος οι ξένοι τουρίστες θα είναι λίγοι στοχεύστε στον ελληνικό τουρισμό , στα 3 προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και στους Έλληνες μετανάστες οι οποίοι κάνουν πολυήμερες διακοπές
13) Οι τουρίστες φέτος λόγω covid 19 θα αποφύγουν τις πολυσύχναστες περιοχές και τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και θα προτιμήσουν π.χ. ένα μικρό χωριό ή ένα μικρό νησί σε ένα οικογενειακό ξενώνα ή σε ένα επιπλωμένο διαμέρισμα ή σε μια μονοκατοικία
14) Σε πλεονεκτική θέση βρίσκονται οι τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν γνώσεις πληροφορικής και μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αιχμής για την διαρκή και στοχευμένη προβολή της επιχείρησης τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις κρατήσεις τους από το διαδίκτυο από ένα πετυχημένο Site της επιχείρησης τους και από τις εταιρείες ηλεκτρονικών κρατήσεων .
15) Οι συνάδελφοι που εισέπραξαν τις κρατικές ενισχύσεις λόγω covid 19 και την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας και τα αξιοποίησαν για την βελτίωση της επιχείρησης τους ξεκινούν από πλεονεκτική αρχή.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις επλήγησαν περισσότερο από άλλους κλάδους και οι ενισχύσεις λόγω Covid 19 ήταν μικρές αν τις συγκρίνεις με τις ενισχύσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ήταν διπλάσιες .

Κλείνοντας να ευχηθώ στους συναδέλφους όλης της Ηπείρου Υγεία και Καλές δουλειές , σας συνιστώ να εφαρμόσετε πιστά τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη δική σας ασφάλεια και των πελατών σας .

Τέλος να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκαναν με την ψήφο τους επί μια εικοσαετία να τους εκπροσωπώ στα ΔΣ των Συλλόγων , ΟΜΟΠΣΟΝΔΙΑΣ , Συνομοσπονδίας και στο τουριστικό τμήμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας , αφιερώνοντας όλον τον ελεύθερο χρόνο μου στα τουριστικά δρώμενα της Ηπείρου βάζοντας και εγώ ένα λιθαράκι στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας .

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΖΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ »
Read More »
Μια νέα αρχή στον τουρισμό - Του Χρήστου Ζήγου Μια νέα αρχή στον τουρισμό - Του Χρήστου Ζήγου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021 Rating: 5

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση "ενορχηστρωτής" των μονοπωλιακών πρακτικών στα λιμάνια της χώρας»

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021
ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση "ενορχηστρωτής" των μονοπωλιακών πρακτικών στα λιμάνια της χώρας»ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Η κυβέρνηση, ως «ενορχηστρωτής» των μονοπωλιακών πρακτικών στα λιμάνια της χώρας και ιδίως στον ΟΛΠ/Cosco, αγνοεί το ΣτΕ και εγκαθιστά μονοπώλιο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των πλοίων για 15 και πλέον χρόνια.»

Το βράδυ της Μ. Πέμπτης ο Υπουργός Ναυτιλίας προχώρησε αιφνιδιαστικά και σκανδαλωδώς στην ανάκληση 20 αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ), επωφελών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς ενίσχυαν τον ανταγωνισμό στη διαχείριση λειτουργικών αποβλήτων πλοίων. Μεταξύ αυτών ανακάλεσε και τη νόμιμη ακύρωση της προκήρυξης διαγωνισμού 2017 του ΟΛΠ για τα στερεά απόβλητα των πλοίων.

Ο κ. Πλακιωτάκης με την εν λόγω ενέργειά του "νομιμοποιεί" ΥΠ’ ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥ, τη Διοίκηση της ΟΛΠ /Cosco, στην επαναφορά του ακυρωθέντα «φωτογραφικού» διαγωνισμού, με τον οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί στο Λιμάνι του Πειραιά για 15 και πλέον χρόνια -χωρίς άλλη διαδικασία- η μονοπωλιακή δραστηριοποίηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων διαχείρισης των λειτουργικών αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, με την αριθμ. πρωτ.: 1000.0/31277/2021– 29.4.2021 ο Υπουργός ανακάλεσε 20 κανονιστικές πράξεις της ΡΑΛ, αναφορικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και την κρίσιμη διοικητική πράξη αριθμ 62/2018 «Διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών παραλαβής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου πλοίων που προσεγγίσουν τη λιμενική ζώνη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. δια της χρήσεως αδειοδοτημένης ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης αποβλήτων».

Η ανάκληση της απόφασης 62/2018 αποτελεί προκλητική ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος προς τον Υπουργό, για τη διατήρηση του υφιστάμενου μονοπωλιακού καθεστώτος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Το γεγονός δε, ότι η ανακληθείσα απόφαση του Υπουργού έχει κριθεί νόμιμη από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά καθιστά ακόμη πιο εκτεθειμένη την κυβέρνηση και τον Υπουργό. Με την κατάφορα αντιθεσμική παρέμβασή του αυτή ο κ. Πλακιωτάκης, αδιαφορεί πλήρως για κρίση της δικαστικής εξουσίας, επιχειρώντας να καταστήσει άνευ αντικειμένου και την τελική κρίση του ΣτΕ τον Οκτώβριο 2021, για την υπόθεση αυτή.

Το πόσο σκανδαλώδης είναι η συγκεκριμένη απόφαση ανάκλησης αποκαλύπτεται και από το γεγονός, ότι ανακαλεί αποφάσεις που σχετίζονται με το άρθρο 105 του Ν.4504/2017 αλλά το κάνει μόνο για τον Πειραιά. 
Γιατί, άραγε, δεν το κάνει για την Ηγουμενίτσα ή την Πάτρα που και εκεί έχει εκδώσει αποφάσεις η ΡΑΛ με βάση το άρθρο 105; Μήπως διότι τα ίδια συμφέροντα που θίγονται από τις αποφάσεις της ΡΑΛ στον Πειραιά, ευνοούνται στην Ηγουμενίτσα, γι’ αυτό για εκεί δεν τις ανακάλεσε;

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνει την επί ένα χρόνο μεθόδευσή του για παγίωση των μονοπωλιακών πρακτικών στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων πλοίων, ετήσιου προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται, λοιπόν, για αποφασιστικό πλήγμα στον ανταγωνισμό, στην εθνική οικονομία, στην ακτοπλοΐα, στις τοπικές παραλιμένιες κοινωνίες της Λιμενικής Ζώνης Πειραιά και άλλων Λιμανιών της χώρας και κατ’ επέκταση τη ναυπηγοεπισκευή με τους εργαζομένους τους, καθώς το ανέλεγκτα υπέρμετρο κόστος των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πλοίων, είναι βέβαιο πως θα τα εκτρέπει σε ανταγωνιστικά λιμάνια άλλων χωρών και ιδίως προς την Τουρκία.

Με βάση τα παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο και με βάση ποια κίνητρα, κατά παράβαση του υγιούς ανταγωνισμού, του δημοσίου συμφέροντος - καθώς και των αρχών ελευθερίας της αγοράς, που δήθεν πρεσβεύει ο ίδιος και το κόμμα του- εγκαθιστά για 15 και πλέον χρόνια μονοπώλιο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των πλοίων, επιτρέποντας την τελεσφόρηση του «φωτογραφικού» διαγωνισμού του 2017;
2. Γιατί αγνοεί την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, καθώς και γιατί δεν ανέμενε την τελική κρίση του ΣτΕ, σεβόμενος την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, παρά έσπευσε να ακυρώσει τις νόμιμες πράξεις της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων;
3. Γιατί δεν ανακαλεί τις αντίστοιχες αποφάσεις που έχει εκδώσει η ΡΑΛ, με βάση το άρθρο 105, για τα Λιμάνια της Ηγουμενίτσας ή της Πάτρας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Αλεξιάδης Τρύφωνας
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Γκιόλας Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ηγουμενίδης Νίκος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Σπίρτζης Χρήστος
Συρμαλένιος Νίκος
Τσίπρας Γιώργος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νίκος
Φωτίου Θεανώ
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος
Read More »
ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση "ενορχηστρωτής" των μονοπωλιακών πρακτικών στα λιμάνια της χώρας» ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση "ενορχηστρωτής" των μονοπωλιακών πρακτικών στα λιμάνια της χώρας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021 Rating: 5

Ο δήμος Σουλίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021
Ο δήμος Σουλίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου


Ο Δήμος Σουλίου, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β), που αφορά στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς κάνει γνωστό στους ιδιοκτήτες ή στους με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές των διοικητικών ορίων του Δήμου Σουλίου ή κοντά σε αυτές και μέχρι αποστάσεως 100 μέτρων, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως των υπόχρεων στα ανωτέρω, ο Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94, παράγραφος 26 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων με οικονομική επιβάρυνση αυτών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρεται το παραπάνω, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου (αντιπυρική περίοδος).
Read More »
Ο δήμος Σουλίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου Ο δήμος Σουλίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021 Rating: 5

52.418 Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021
52.418 Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμόΟι εμβολιασμοί έχουν ανεβάσει ρυθμούς και στην Ήπειρο τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα έσπασε το φράγμα των πενήντα χιλιάδων για τους πλήρως εμβολιασμένους, για όσους δηλαδή έχουν ολοκληρώσει και την δεύτερη δόση.

Συνολικά ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί για 52.418 πολίτες.

Στο Νομό Ιωαννίνων έχουν γίνει συνολικά 68.048 εμβόλια ενώ έχουν ολοκληρωθεί και με την δεύτερη δόση 24.831 εμβολιασμοί.

Στο Νομό Άρτας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 23.244 εμβόλια ενώ οι εμβολιασμοί δεύτερης δόσης έχουν ολοκληρωθεί για 9.459 πολίτες.

Στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν γίνει 25.602 εμβόλια ενώ οι εμβολιασμοί που ολοκληρώθηκαν και με την δεύτερη δόση ανέρχονται σε 10.940.

Στο Νομό Πρέβεζας έχουν πραγματοποιηθεί 23.392 εμβόλια ενώ οι ολοκληρωμένο εμβολιασμοί ανέρχονται σε 7.188.Read More »
52.418 Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό 52.418 Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021 Rating: 5

Σελίδες