Δήμος Ηγουμενίτσας: Εξελισσόμενη σε επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Ηγουμενίτσας η ηγεσία της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εξελισσόμενη σε επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Ηγουμενίτσας η ηγεσία της ΟΛΗΓ Α.Ε.


Την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, προκάλεσε η αποκάλυψη του thespro.gr, για την προσφυγή της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, κατά της απόφασης του Δήμου Ηγουμενίτσας να δημοπρατήσει δύο καταστήματα στην παραλία του Δρεπάνου.

Δείτε την οργισμένη ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας:


"Το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΗΓ Α.Ε. ενεργώντας ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της Ηγουμενίτσας με τις με αριθμ. 27/2021 & 28/2021 αποφάσεις του, προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου.
Με τέτοιες επαίσχυντες αποφάσεις, όχι μόνο δεν κάνουν τα συμφωνημένα, προκειμένου να αποδοθούν τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο και στην τοπική κοινωνία, αλλά δυναμιτίζουν την όποια προσπάθεια.
Εμφανίζουν τα πραγματικά τους πρόσωπα και τις επιδιώξεις τους και προσπαθούν να σφετεριστούν την περιουσία, που νομίμως κατέχει ο Δήμος.
Ξεχνά μάλλον, η εξελισσόμενη σε επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Ηγουμενίτσας, ηγεσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. ότι μόλις πριν ένα χρόνο ανέκρουσε πρύμναν για το ίδιο θέμα.
Δεν γνωρίζουν ότι το κάμπινγκ, το κεντρικό και τα δύο αναψυκτήρια κατασκευάστηκαν από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, με χρήματα των δημοτών, στους οποίους και ανήκουν, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Δήμος δαπανά χρήματα για την ναυαγοσωστική κάλυψη;
Δεν καταλαβαίνουν επιτέλους, ότι στη συνείδηση όλων, το Δρέπανο ανήκει στον Δήμο;
Ποιους άραγε εξυπηρετούν αυτές οι αποφάσεις;
Καλούμε λοιπόν, τους τοπικούς Βουλευτές, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τους Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς φορείς και όλους τους Δημότες να στηρίξουν ξεκάθαρα το δίκαιο αίτημα του Δήμου.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα προβεί σε κάθε ενέργεια, με σκοπό να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του, έναντι εκείνων που τα επιβουλεύονται."
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εξελισσόμενη σε επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Ηγουμενίτσας η ηγεσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. Δήμος Ηγουμενίτσας: Εξελισσόμενη σε επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Ηγουμενίτσας η ηγεσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Έκκληση της φιλοζωικής ομάδας Παραμυθιάς για βοήθεια

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Έκκληση της φιλοζωικής ομάδας Παραμυθιάς για βοήθειαΤην βοήθεια των κατοίκων της Παραμυθιάς, ζητούν οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας της πόλης.

Λόγω των αυξανόμενων περιστατικών στην περιοχή, εγκατάλειψης και κακοποιησης ζώων, οι ανάγκες για τροφές, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων ειναι αυξημένες, με αποτέλεσμα την εξερετική δυσκολία στην παροχή υπηρεσιών.

Η φιλοζωική ομάδα Παραμυθιάς, απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει τροφή ή υπηρεσίες, να επικοινωνεί με το 6939082774
Read More »
Έκκληση της φιλοζωικής ομάδας Παραμυθιάς για βοήθεια Έκκληση της φιλοζωικής ομάδας Παραμυθιάς για βοήθεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Η Περιφέρεια Ηπείρου αρωγός για την προσέλκυση κινηματογραφικών γυρισμάτων στην περιοχή

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Η Περιφέρεια Ηπείρου αρωγός για την προσέλκυση κινηματογραφικών γυρισμάτων στην περιοχήΜε την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες το έργο CIAK το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece – Italy] 2014-2020, ενώ στις 23 Φεβρουαρίου λαμβάνει χώρα το 4ο Project Meeting που οργανώνεται με ευθύνη της .

Την συνάντηση εργασίας (4th Project Meeting) θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής. Ο επικεφαλής εταίρος, δηλαδή, εκπρόσωπος του

Apulia Film Commission θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου και το κλείσιμο αυτού. Στη συνέχεια ο κάθε εταίρος (Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ήχου και Εικόνας) θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση των ενεργειών που έγιναν στο πλαίσιο του έργου καθώς και των αποτελεσμάτων αυτών.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο των στόχων και των δράσεων του έργου CIAK, ανέλαβε να προσεγγίσει με ολοκληρωμένο τρόπο την δυνατότητα και τα οφέλη από την δημιουργία του Epirus Film Office, ενός Γραφείου Κινηματογράφου στη Ήπειρο, συντάσσοντας σχετική μελέτη και δημιουργώντας τις βάσεις για τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Κινηματογράφου στην Ήπειρο (Epirus Film Office). Τέθηκaν ακόμη σε λειτουργία, η αντίστοιχη ιστοσελίδα (https://epirusfilmoffice.eu) με ενσωματωμένους οδηγούς παραγωγής (Production Guide) και τοποθεσιών (Location Guide) . Και οι δύο οδηγοί αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για τους παραγωγούς και όσους εργάζονται στον οπτικοακουστικό τομέα σε περίπτωση παραγωγής μιας ταινίας στην Ήπειρο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επίσης συνείσφερε με τον δικό της σημαντικό τρόπο, στην δημοσιότητα του προγράμματος CIAK. Η πρώτη εκδήλωση δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στα Ιωάννινα. Η δεύτερη έλαβε χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου ως εναρκτήρια εκδήλωση για το διήμερο Φεστιβάλ κινηματογραφικού περιεχομένου το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου του 2020.

Η λειτουργία του Epirus Film Office θα αποτελέσει τον βασικό αρωγό για την προσέλκυση κινηματογραφικών περιοχών στην περιοχή αλλά και την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών εφόσον πραγματοποιηθούν.

Λίγα λόγια για το έργο «CIAK»

Γενικός στόχος του έργου είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία Film Offices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.
Read More »
Η Περιφέρεια Ηπείρου αρωγός για την προσέλκυση κινηματογραφικών γυρισμάτων στην περιοχή Η Περιφέρεια Ηπείρου αρωγός για την προσέλκυση κινηματογραφικών γυρισμάτων στην περιοχή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

880 νέα κρούσματα, 24 νεκροί και 346 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
880 νέα κρούσματα, 24 νεκροί και 346 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 880, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 180.672 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 43 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.399 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.321 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 346 (67.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.280 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 264 (ημερήσια μεταβολή +1.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 233 ασθενείς
Read More »
880 νέα κρούσματα, 24 νεκροί και 346 διασωληνωμένοι 880 νέα κρούσματα, 24 νεκροί και 346 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

ΣΟΚ με 9 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 32 σε όλη την Ήπειρο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021

 ΣΟΚ με 9 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 32 σε όλη την ΉπειροΠ.Ε. Άρτας 7  

Π.Ε. Θεσπρωτίας 9  

Π.Ε. Ιωαννίνων 14  

Π.Ε. Πρέβεζας 2

Read More »
ΣΟΚ με 9 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 32 σε όλη την Ήπειρο  ΣΟΚ με 9 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 32 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Συνελήφθη χθες (21-02-2021) το απόγευμα επί της Ιόνιας Οδού από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Καχριμάνης: Η έλλειψη πειθαρχίας αυξάνει τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Καχριμάνης: Η έλλειψη πειθαρχίας αυξάνει τα κρούσματα κορωνοϊού στην ΉπειροΗ έλλειψη πειθαρχίας και η ανθρώπινη αβλεψία στην τήρηση των μέτρων για πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, είναι η βασική αιτία που τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνονται συνεχώς θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο, ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Έκανε συγκεκριμένες αναφορές στο Δήμο Ζίτσας, από το οποίο, όπως είπε, η προέρχονται τα 2/3 από τα θετικά κρούσματα που ανακοινώνονται τελευταία, αλλά και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στο οποίο τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή δύο κλινικές. «Δεν μπορεί – τόνισε- υγειονομικοί να αρνούνται το εμβόλιο, είναι υποχρεωμένοι έναντι της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι σε όλα».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο επιβολής lockdown, το οποίο συζητείται από την περασμένη Πέμπτη για την Π.Ε. Ιωαννίνων, εξηγώντας ότι προέβη σε σχετική δήλωση, ως προς την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται βάσει της στατιστικής, ώστε να τη λάβουν υπόψη τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Με ενημέρωσαν καθηγητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εμπλέκονται στη διαδικασία ότι στις ΜΕΛ και ΜΕΘ, ότι μεγάλο ποσοστό (50%) των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΛ και όσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, προέρχονται από τη γειτονική Αλβανία, ομογενείς μεν- που διακομίζονται με νόμιμες διαδικασίες μέσω Υπουργείου Εξωτερικών- αλλά δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ηπείρου και δεν πρέπει να μετρούνται στις παραμέτρους που λαμβάνονται για να μας επιβάλλουν το lockdown. Μου ζητήθηκε να το δημοσιοποιήσω, ώστε να ληφθεί υπόψη από την Πολιτική Προστασία, πράγμα που έκανα και το οποίο κάποιοι από τη Βόρειο Ήπειρο το διάβασαν με “άλλους φακούς”», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Read More »
Καχριμάνης: Η έλλειψη πειθαρχίας αυξάνει τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο Καχριμάνης: Η έλλειψη πειθαρχίας αυξάνει τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα - Λαγωνικά Κ9 | Η Λέσυ «αποστρατεύεται» , ο Βλαντ αναλαμβάνει υπηρεσία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Ηγουμενίτσα - Λαγωνικά Κ9 | Η Λέσυ «αποστρατεύεται» , ο Βλαντ αναλαμβάνει υπηρεσία (+ΒΙΝΤΕΟ)Μετά από 12 χρόνια «ευδόκιμης υπηρεσίας», η Λέσυ, ο αστυνομικός σκύλος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, έφτασε στην ώρα της αποστρατείας της.

Βέλγικος ποιμενικός, όπως και ο διάδοχός της Βλάντ, η Λέσυ ανάλαβε υπηρεσία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μόλις 15 μηνών, τον Αύγουστο του 2009 και αμέσως έδειξε το ταλέντο της καθώς λίγους μήνες μετά εντόπισε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων διαθέτει εξαιρετική ικανότητα όσφρησης και αυξημένη οξυδέρκεια, γεγονός που τα κάνει κατάλληλα για ειδικές αποστολές.


Στα 12 χρόνια της υπηρεσίας της, κατά κύριο λόγο νύχτα αφού νυχτερινές είναι οι ώρες λειτουργίας του λιμανιού, η Λέσυ εξιχνίασε 75 υποθέσεις ναρκωτικών – που οδήγησαν σε 103 συλλήψεις, στις οποίες εντόπισε 310 κιλά ηρωίνης, 9,5 κιλά κοκαΐνης, σχεδόν ένα τόνο κάνναβης, 18,5 κιλά όπιο, 5,5 κιλά μεθαμφεταμίνη, 370 κιλά χάπια, αλλά και ανθρώπους, όπλα και μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, που ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες οχημάτων που αποπειράθηκαν με το παράνομο φορτίο τους να περάσουν τις πύλες του λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Μέλος της οικογένειας του συνοδού χειριστή της, του Αρχικελευστή, Τσάκαλου Χαράλαμπου, πλέον, θα απολαύσει την ξεκούραση και τα παιχνίδια μαζί με τα παιδιά της οικογένειας. «Είναι ένα ακόμα παιδί μας που πρέπει να του δείξεις αγάπη και προσοχή», δηλώνει ο κ. Τσάκαλος στην ΕΡΤ. «Σχεδόν όλο το 24ωρο ήμασταν μαζί», συμπληρώνει, συγκινημένος που η Λέσυ δεν θα είναι πια μαζί του στη δουλειά. «Με κοιτάει με απορία όταν φεύγω, αλλά απολαμβάνει πλέον το παιχνίδι με τα παιδιά μου και κυρίως με το μεγαλύτερο καθώς πρακτικά μεγάλωσαν μαζί».

Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να εδραιώσει τη σχέση του με τον Βλάντ το νέο μέλος της υπηρεσίας και κατ’ επέκταση της οικογένειας. Αρσενικό, 18 μηνών ο Βλαντ, με διαφορετική προσωπικότητα αλλά εξίσου καλός, βρίσκεται από το Νοέμβριο στην Ηγουμενίτσα και ήδη σημείωσε την πρώτη του επιτυχία: 147,9 κιλά υδροπονικής κάνναβης(skunk) αξίας 925.000 ευρώ, εντόπισε τα ξημερώματα της Κυριακής σε φορτηγό που έρχονταν στη χώρα από την Ισπανία. Λεπτομέρεια: Τον ίδιο οδηγό είχε «εντοπίσει» το 2019 η Λέσυ να μεταφέρει μικροποσότητα ηρωίνης, μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα - Λαγωνικά Κ9 | Η Λέσυ «αποστρατεύεται» , ο Βλαντ αναλαμβάνει υπηρεσία (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα - Λαγωνικά Κ9 | Η Λέσυ «αποστρατεύεται» , ο Βλαντ αναλαμβάνει υπηρεσία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Μέχρι τις 8 Μαρτίου παρατείνεται το κλείσιμο του Μαυροματίου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Μέχρι τις 8 Μαρτίου παρατείνεται το κλείσιμο του ΜαυροματίουΠαρατείνονται μέχρι και τις 8 Μαρτίου τα μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα μετά από εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην γείτονα.

Έτσι η είσοδος από την Αλβανία εξακολουθεί να γίνεται με όλους τους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι όσοι εισέρχονται από την Αλβανία υποβάλλονται σε rapid test από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που παραμένουν στην Κακαβιά και είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε επταήμερη καραντίνα.

Σημειώνεται ότι παραμένουν κλειστοί οι Μεθοριακοί Σταθμοί στη Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι.
Read More »
Μέχρι τις 8 Μαρτίου παρατείνεται το κλείσιμο του Μαυροματίου Μέχρι τις 8 Μαρτίου παρατείνεται το κλείσιμο του Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Προσφυγή του ΟΛΗΓ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας!!!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Προσφυγή του ΟΛΗΓ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας!!!Κάποιο ανεξήγητο μένος φαίνεται πως καταβάλει τη πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κατά της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Το νέο "χτύπημα" της ΟΛΗΓ ΑΕ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας και κατά επέκταση κατά των δημοτών αυτής της πόλης, ήρθε με την άσκηση ένδικων μέσων, κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής, να προχωρήσει σε διαγωνισμούς, για την εκμίσθωση των δύο παραλιακών καταστημάτων στο Δρέπανο, του πρώην "Κεντρικό" και του πρώην "Soho".

Συγκεκριμένα, με πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. και μετά από πρόταση του Διευθύνων Συμβούλου του οργανισμού κ. Πορφύρη, αποφασίστηκε η άσκηση των προσηκόντων ενδίκων μέσων και βοηθημάτων και δη την προσφυγή ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Κεντρικής Μακεδονίας, άρθρο 227 επ. Ν. 3852/2010 ως ισχύει, επιφυλασσόμενοι για κάθε άλλο ένδικο μέσο και βοήθημα που προβλέπεται στο νόμο.Στην εισήγησή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ αναφέρει:
"Οι δυο προκηρύξεις συνιστούν διαχειριστικές ενέργειες από άλλους φορείς πλην της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και χωρίς τη συναίνεση αυτής επί των δύο κτηρίων αντιστρατεύονται το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση τέτοιων ενεργειών, υποχρεούμεθα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού. Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαι την άσκηση κάθε προβλεπόμενου ενδίκου μέσου ή βοηθήματος για την προάσπιση των συμφερόντων της Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε."

Την απόφαση της διοίκησης της ΟΛΗΓ, να στραφεί κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας, μειοψήφησαν τα μέλη του ΔΣ Στέφανος Πάσχος, Παναγιώτης Τακλάκογλου και Χαρίλαος Τσάτσας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Δήμος Ηγουμενίτσας, είχε προχωρήσει πρόσφατα δύο φορές σε διαγωνισμούς για τα συγκεκριμένα καταστήματα, οι οποίοι απέβησαν άκαρποι, χωρίς τότε η διοίκηση του λιμανιού, να στραφεί κατά των αποφάσεων.Επίσης, το περασμένο καλοκαίρι και στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν ΟΛΗΓ και Δήμος Ηγουμενίτσας, συμφωνήθηκε να πληρωθούν από το Δήμο τα έξοδα για τους ναυαγοσώστες στην παραλία του Δρεπάνου, καθώς και των χημικών τουαλετών, της καθαριότητας και του ευπρεπισμού του πρασίνου. 
Όπως και έγινε.

Με τον τρόπο αυτό είχε αναγνωριστεί η δικαιοδοσία του Δήμου Ηγουμενίτσας σε όλη την παραλία του Δρεπάνου και είχε συμφωνηθεί, έστω και άτυπα, πως ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας δεν θα έφερε αντιρρήσεις και προσχώματα, στην εκμετάλλευση των καταστημάτων αλλά και όλων των μισθώσεων (καντίνες, ξαπλώστρες κτλ) από τη Δημοτική Αρχή.

Συμφωνία που όπως φαίνεται αθετήθηκε από πλευρά της ΟΛΗΓ Α.Ε. και που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα έξοδα που θα πληρώσει για τις δύο προσφυγές ο ΟΛΗΓ, άρα οι φορολογούμενοι πολίτες και της Ηγουμενίτσας, φτάνουν τα 2.500€.
Read More »
Προσφυγή του ΟΛΗΓ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας!!! Προσφυγή του ΟΛΗΓ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό 5 μετανάστες

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό 5 μετανάστες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 53χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο ψυγείο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό 5 μετανάστες Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό 5 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τα αυξανόμενα κρούσματα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τα αυξανόμενα κρούσματαΟ ΙΣΘ εκφράζει την ανησυχία του για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στον νομό μας.
Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση των πολιτών από τα επαναλαμβανόμενα και παρατεταμένα lockdown, όμως η συμμετοχή όλων μας προκειμένου να ανατραπεί περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής μας εικόνας είναι απαραίτητη.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά και κάνουμε έκκληση για τήρηση των μέτρων για να διανύσουμε με ασφάλεια αυτό το διάστημα που ελπίζουμε ότι θα είναι και το τελευταίο.
Απευθυνόμαστε καταρχήν στην Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς με μαζικά τεστ και έγκαιρες ιχνηλατήσεις καθώς και μέτρα υγιεινής και προφύλαξης σε όλους τους χώρους εργασίας, διδασκαλίας, θρησκευτικών τελετών.
Απευθυνόμαστε στους πολίτες του νομού για αυστηρή τήρηση των μέτρων (εφαρμογή μάσκας, αποστάσεις, υγιεινής και περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.
Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Θεσπρωτίας που οι συγγενείς τους κατοικούν στην Αλβανία να διακόψουν τις μετακινήσεις στην γειτονική χώρα λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που επικρατεί και του κινδύνου διασποράς στον νομό μας.
Συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή και μέσω του εμβολιασμού θα επιτευχθεί το τέλος της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος
Οικονομίδης Πέτρος
Ο Γραμματέας
Τάσιος Νικόλαος
Read More »
Ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τα αυξανόμενα κρούσματα Ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τα αυξανόμενα κρούσματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή χρημάτων από σπίτι συγγενικού του προσώπου - Κατασχέθηκαν 28.960€ και 15,8 γραμμάρια κοκαΐνης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή χρημάτων από σπίτι συγγενικού του προσώπου - Κατασχέθηκαν 28.960€ και 15,8 γραμμάρια κοκαΐνηςΣυνελήφθη, χθες (21-02-2021) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπής χρηματικού ποσού από σπίτι ηλικιωμένης που έγινε την 13-02-2021 στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, ταυτοποίησαν ως δράστη ημεδαπό, συγγενικό πρόσωπο της παθούσας.
Ακολούθως, χθες μετά τα μεσάνυκτα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας και σε έλεγχο που διενήργησαν στο αυτοκίνητό του βρήκαν και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των -28.960- ευρώ, το οποίο προέκυψε ότι σχετίζεται με την παραπάνω υπόθεση.
Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε χθες το πρωί στο σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- «φιξάκια» κοκαΐνης, συνολικού βάρους -15,8- γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή χρημάτων από σπίτι συγγενικού του προσώπου - Κατασχέθηκαν 28.960€ και 15,8 γραμμάρια κοκαΐνης Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή χρημάτων από σπίτι συγγενικού του προσώπου - Κατασχέθηκαν 28.960€ και 15,8 γραμμάρια κοκαΐνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Μέτρα και στον ΟΛΗΓ για την εξυπηρέτηση κοινού για το διάστημα από 22/2 μέχρι 01/3

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Μέτρα και στον ΟΛΗΓ για την εξυπηρέτηση κοινού για το διάστημα από 22/2 μέχρι 01/3Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η εξυπηρέτηση του κοινού για το διάστημα από σήμερα έως την 1η Μαρτίου 2021, θα γίνεται αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου στα τηλέφωνα: 26650 99303 και 2665 099302 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: olig@olig.gr.

Για περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ραντεβού, το οποίο θα επιβεβαιώνεται στην είσοδο της Υπηρεσίας.

Η πιστή τήρηση των μέτρων είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας.
Read More »
Μέτρα και στον ΟΛΗΓ για την εξυπηρέτηση κοινού για το διάστημα από 22/2 μέχρι 01/3 Μέτρα και στον ΟΛΗΓ για την εξυπηρέτηση κοινού για το διάστημα από 22/2 μέχρι 01/3 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Με τηλεφωνικό ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού στον ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Με τηλεφωνικό ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού στον ΕΟΠΥΥ ΘεσπρωτίαςΜΕΤΡΑ ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ (COVID-19)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Παρακαλούμε,
1. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.
 Τηλ. για ραντεβού 2665024771.
2. ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.
3. ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ: 2665024771 & 2665027663.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΟΠΥΥ: 2665025673.
ή στο email: pedi22@eopyy.gov.gr

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Read More »
Με τηλεφωνικό ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού στον ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας Με τηλεφωνικό ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού στον ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Φιλιατών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο ΦιλιατώνΤη Δευτέρα 22/02/2021 υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Φιλιατών, προϋπολογισμού 855.000€.

Συγκεκριμένα:
Επισκευή και συντήρηση του γηπέδου της πόλης των Φιλιατών.
Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο της κοινότητας Ασπροκκλησίου.
Κατασκευή γηπέδου 5χ5 στην κοινότητα Βρυσέλλας.

Ανάδοχος του έργου είναι ο κύριος Αναγνώστου Ιωάννης.
Read More »
Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Φιλιατών Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

80 παραβάσεις για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021
80 παραβάσεις για μάσκες και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (80) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(58) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· (9) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (9) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (22) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (18) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(22) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· (8) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (12) παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (2) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
80 παραβάσεις για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση 80 παραβάσεις για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Σελίδες