https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

1 νέο κρούσμα στην Παραμυθιά - 13 συνολικά

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
1 νέο κρούσμα στην Παραμυθιά - 13 συνολικά1 νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε από τον εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε και που αφορούν τα σημερινά δείγματα από τη Παραμυθιά από τα 45 που εξετάστηκαν στα Ιωάννινα.

Πρόκειται για γυναίκα 40 ετών, μέλος οικογένειας που καταμετράει ήδη κρούσματα στις τάξεις του.

Τα αποτελέσματα για τα 40 δείγματα που εξετάζονται στην Πάτρα, θα ανακοινωθούν αύριο.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας Ηπείρου.

Η δειγματοληψία θα συνεχιστεί ολες τις επόμενες ημέρες.
Read More »
1 νέο κρούσμα στην Παραμυθιά - 13 συνολικά 1 νέο κρούσμα στην Παραμυθιά - 13 συνολικά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Ο κορωνοϊός στη Θεσπρωτία - Της παιδιάτρου Σοφίας Στράτου

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Ο κορωνοϊός στη Θεσπρωτία - Της παιδιάτρου Σοφίας Στράτου


Αναπόφευκτη κ αναμενόμενη η εξέλιξη μετάδοσης του κορονοϊού και στην Θεσπρωτία. 
Τα μέτρα ΠΡΌΛΗΨΗΣ σε όλες τις μονάδες υγείας του νόμου έχουν ληφθεί με τη έναρξη της πανδημίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

1) Στο ΓΝΦιλιατων :τμημα παρακολούθησης θετικών κρουσματων χωρίς επιπλοκες με το ανάλογο εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό και εκτέλεση τεστ για PCR covid-19.
2) Κ.Υ.: υπάρχει η αντίστοιχη οργάνωση για έλεγχο πιθανών κρουσματων.

Δυστυχώς όμως ο χαμηλός αριθμών κρουσματων κ θανάτων στην χώρα δεν επιτρέπει τον εφησυχασμο. Η αναζωπυρωση της μετάδοσης έφτασε κ στην περιοχή μας.

Θέλω να επισημάνω την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ αναγκη λήψης προστατευτικων μετρων για τους κατοίκους του νόμου κ όχι μόνο, με βάση την νέα αύξηση κρουσματων στις γείτονες χώρες.

Ουτε η θερμομέτρηση, ούτε ο δειγματοληπτικός έλεγχος μπορούν να αποτελέσουν επαρκή μέτρα διαλογής όσων κρουσμάτων θα εισέρχονται στη χώρα με τον τουρισμό. Ούτε και οι εξετάσεις αντισωμάτων μπορούν να εκπληρώσουν αυτό το ρόλο, λόγω των επιστημονικών αμφιβολιών που υπάρχουν προς το παρόν.

Η καλοκαιρινή περίοδος με το άνοιγμα των συνορων εάν δεν παρθουν ΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα ελέγχου μπορεί να φέρει ένα μεγαλύτερο κύμα κρουσματων

1) Καμμια είσοδος πολίτη από τις ομώνυμες χώρες εάν δεν φέρει βεβαίωση αρνητική για test PCR από την χώρα προέλευσης, 48h.πριν την προσέλευση στο τελωνείο και 7ημερες μετα επανάληψη σε μοναδα υγείας της χώρας μας. 

2) Εάν δεν φέρει βεβαίωση, τοτε διενέργεια PCR στα σημεία εισόδου στη χώρα όπως αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα. Είναι ένα μέτρο εύκολο στην εφαρμογή του, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και σε όσους έρχονται οδικώς ή με άλλους τρόπους. Με αυτό το μέτρο διασφαλίζεται η διάγνωση του συντριπτικού ποσοστού των κρουσμάτων και των φορέων. 
Να γινεται test PCR για τον ιό στην πύλη εισόδου (τελωνείο) Γιαυτό χρειάζεται ένας μικρός χώρος (σκηνή) για λήψη δειγμάτων(π.χ. έως 50)από εκπαιδευμενο γιατρο κ νοσηλεύτρια. Φύλαξη των δειγμάτων σε φορητό ψυγείο. 
Παραμονή των ατόμων στον εκεί διαμορφωμένο χώρο μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος. 

3)Για έλεγχο των εισερχομένων να ορισθεί ανώτατο όριο(π.χ. έως 50 ατομα/ημέρα.)

Δεν ειναι εύκολα όλα αυτά ;όμως ΕΊΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ αναγκη να εφαρμόσθουν από ολους τους φορείς του νόμου κ τις μονάδες υγείας ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο την εξάπλωση του ιού.

Αν και το κόστος του ελέγχου είναι σημαντικό, θα πρέπει να σταθμιστεί έναντι του να μην προκαλέσει η τουριστική περίοδος αναζωπύρωση που θα έχει ανυπολόγιστες επιπρόσθετες οικονομικές συνέπειες. Αναφορικά με την κάλυψη του κόστους, αν δεν καλύπτεται στη χώρα από την οποία προέρχονται οι επισκέπτες, προτείνεται να αξιοποιηθεί η κάρτα του Ευρωπαίου πολίτη. Φυσικά θα χρειαστεί και το κράτος να αναλάβει ένα μικρό μέρος του κόστους σε διάφορες άλλες περιπτώσεις αλλά αυτό είναι το τίμημα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, των τουριστών και της εγγυημένα ομαλής διεξαγωγής της τουριστικής περιόδου.

Στράτου Σοφία Παιδιατρος.
Μέλος διοικητικου συμβουλίου Γ. Ν. Φιλιατων.
Read More »
Ο κορωνοϊός στη Θεσπρωτία - Της παιδιάτρου Σοφίας Στράτου Ο κορωνοϊός στη Θεσπρωτία - Της παιδιάτρου Σοφίας Στράτου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Ο ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ» ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Ο ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ» ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ 


Με θρασύτητα, αυθάδεια και αναίδεια εκατό πιθήκων οι απόγονοι των εγκληματιών Μουσουλμανοτσάμηδων την 27η Ιουνίου διοργανώνουν «τελετές Μνήμης» για την υποτιθέμενη … «γενοκτονία» τους «Συμμετέχοντας» σ’ αυτήν την «τελετή» παραδίδω στη δημοσιότητα αντίγραφο μιας σελίδος του ανέκδοτου – μέχρι σήμερα - πνευματικού μου έργου, που τους αφορά. 

Έχει ως εξης: 
Οι Μουσουλμανοτσάμηδες της Θεσπρωτίας όταν συνειδητοποίησαν ότι οι Ναζί έχαναν τον πόλεμο και διαπίστωσαν ότι οι κατοχικές δυνάμεις άρχισαν να υποχωρούν προς την Αλβανία επήραν την μεγάλη απόφαση να φύγουν "συν γυναιξί και τέκνοις" και με όλη την κινητή τους περιουσία, δική τους και «αρπαγμένη». Η απόφαση της ομαδικής φυγής ελήφθη, διότι εγνώριζαν ότι θα εκαλούντο από την Ελληνική Δικαιοσύνη να δώσουν λόγο για όλες τις εγκληματικές τους πράξεις, που διέπραξαν κατά την κατοχική περίοδο. 

... Και έφυγαν προς την "μαμά - πατρίδα", όπως ονόμαζαν την Αλβανία, με την προστασία των υποχωρούντων Γερμανικών στρατευμάτων και πολλοί εξ αυτών μεταφερόμενοι με τα αυτοκίνητα του Γερμανικού Στρατού. Το Αλβανικό Ε.Α.Μ. τους εμέτρησε. Ήταν 16,616 άτομα. Η UNRRA (Οργανισμός Περίθαλψης και Αποκατάστασης του Ο.Η.Ε.) για σίτιση και ένδυση κατέγραψε 17.000 άτομα. Δηλαδή ολόκληρη η μουσουλμανική μειονότητα. Δεν τους ακολούθησαν ολίγες δεκάδες ομοθρήσκων τους, που δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα από την Ελληνική Πολιτεία, της οποίας, ήταν πολίτες. Οι τελευταίοι παρέμειναν στη Θεσπρωτία είτε ως Έλληνες Μουσουλμάνοι, είτε ως εκχριστιανισθέντες Μουσουλμανοτσάμηδες χωρίς καμία, ποτέ, ενόχληση από το Ελληνικό κράτος. 

Έτσι έφυγαν οι Μουσουλμανοτσάμηδες από την Ελλάδα ενώ κάποιοι ΟΜΟΙΟΙ τους - συνεργάτες των Ναζί- σε άλλες χώρες υπέστησαν τις συνέπειες των δωσιλογικών πράξεων με ιδιαίτερη σκληρότητα όπως: 

· Στην Κροατία από τους 100,000 δοσίλογους Κροάτες που επιχείρησαν να "φύγουν" οι μισοί - περίπου - εκτελέσθηκαν από τους παρτιζάνους του Τίτο, χωρίς καμιά διαδικασία. 

· Στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο εκτελέσθηκαν ή απελάθησαν περί τις 12,000 δοσίλογοι. 

· Στην (δυτική) Ουκρανία 100,000 Πολωνοί απελάθηκαν. 

· Στην Πολωνία 500,000 Ουκρανοί - διωκόμενοι - εγκατέλειψαν τη χώρα. 

· Στην Βουλγαρία 140,000 Τούρκοι και Ρομά υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την Βουλγαρία. 

· Στην Ρουμανία 25,000 δοσίλογοι Ουγγρικής καταγωγής απελάθηκαν. 

· Στην Ουγγαρία οι δοσίλογοι Ρουμανικής καταγωγής απελάθηκαν με πολλούς νεκρούς από πράξεις εκδίκησης των συγγενών των θυμάτων τους. 

· Στην Τσεχοσλοβακία (κυρίως Τσεχία) αφαιρέθηκε η ιθαγένεια σε όλους τους Γερμανόφωνους και απελάθηκαν. 

· Στην Αλβανία είναι μεγάλος, αλλά - επίσημα- άγνωστος ο αριθμός των εκτελεσθέντων ως συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων χωρίς καμία διαδικασία. Μεταξύ αυτών και ο "ημέτερος" αρχιεγκληματίας της Θεσπρωτίας Μαζάρ Ντίνο. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις εδημεύθησαν οι περιουσίες των δοσίλογων και τα όποια αιτήματα περί απόδοσης περιουσιών ή αποζημίωσης απερρίφθησαν ΠΑΝΤΟΥ. 

Αυτά συνέβησαν με τους δοσίλογους άλλων χωρών, ενώ στη κατασυκοφαντημένη, από τους Μουσουλμανοτσάμηδες Ελλάδα, παρά τις 1930 καταδίκες του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσίλογων, δεν εξετελέσθη ούτε ΕΝΑΣ.
Read More »
Ο ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ» ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ Ο ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ» ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Επιβεβαιώθηκαν 13 νέα κρούσματα COVID19 - Ένας νέος θάνατος

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Επιβεβαιώθηκαν 13 νέα κρούσματα COVID19 - Ένας νέος θάνατοςΤα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, είναι 13, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στη χώρα μας είναι πλέον 3321.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο εξαιτίας του COVID-19, και έτσι το σύνολο των θανάτων εξαιτίας του ιού στη χώρα μας ανέρχεται στους 191. 

Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν ως εξής: 
1 στην Παραμυθιά (ανακοινώθηκε εχτές)
1 στη Σύρο
1 στη Ροδόπη
1 στην Καστοριά
1 στην Πέλλα
3 στην Ξάνθη
5 είναι εισαγόμενα (τρία από πτήσεις και δύο από Προμαχώνα)

Ειδικότερα, το κρούσμα που εντοπίστηκε στην Καστοριά αφορά γυναίκα που εργάζεται σε παιδικό σταθμό και βρέθηκε θετική στον ιό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη προχωρούν στην ιχνηλάτηση των επαφών της.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 13 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3321, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.
734 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1851 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Επιβεβαιώθηκαν 13 νέα κρούσματα COVID19 - Ένας νέος θάνατος Επιβεβαιώθηκαν 13 νέα κρούσματα COVID19 - Ένας νέος θάνατος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Αρνητικά και τα 37 δείγματα της Παραμυθιάς που περιμέναμε από Πάτρα. 85 νέα δείγματα σήμερα

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020

Αρνητικά εντοπίστηκαν ολα τα δείγματα που περιμέναμε από τον εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιηθηκε στην Πάτρα, και έτσι τα κρούσματα στην Παραμυθιά παραμένουν 12.

Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την πολιτική προστασία Ηπείρου.

Η δειγματοληψία για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοιού, συνεχίστηκε και σήμερα Πέμπτη στην Παραμυθιά.

Συνολικά 85 δείγματα έχουν ληφθεί στην Παραμυθιά από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον των κρουσμάτων και έχουν σταλεί προς εργαστηριακή εξέταση στα Γιάννενα (45 δείγματα) και στην Πάτρα (40 δείγματα). Επισης άλλα 13 δείγματα έχουν ληφθεί στο νοσοκομείο Φιλιατών

Τα αποτελέσματα των 58 δειγμάτων που εξετάζονται στα Ιωάννινα, θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ της Πέμπτης, ενώ τα 40 της Πάτρας, αυριο Παρασκευή.
Read More »
Αρνητικά και τα 37 δείγματα της Παραμυθιάς που περιμέναμε από Πάτρα. 85 νέα δείγματα σήμερα Αρνητικά και τα 37 δείγματα της Παραμυθιάς που περιμέναμε από Πάτρα. 85 νέα δείγματα σήμερα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Στα Γιάννενα αύριο το μεσημέρι ο Νίκος Χαρδαλιάς

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Στα Γιάννενα αύριο το μεσημέρι ο Νίκος Χαρδαλιάς


Διαδοχικές επισκέψεις στα 18 αεροδρόμια που θα ανοίξουν για τους τουρίστες την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα «επιθεωρήσει» τα αεροδρόμια μέσα σε διάστημα 4 ημερών, και ταυτόχρονα θα συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί και θα συντονίσει τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ επίσης θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, Στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ), για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων και θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της κάθε περιοχής.

Σημειώνεται ότι για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

Αναλυτικά, ο Υφυπουργός θα βρίσκεται:
Την Παρασκευή 26/6:
Ζάκυνθο (08:30) 
Κεφαλονιά (10:15) 
Κέρκυρα (12:15) 
Ιωάννινα (15:00) 
Καλαμάτα (18:00)
Read More »
Στα Γιάννενα αύριο το μεσημέρι ο Νίκος Χαρδαλιάς Στα Γιάννενα αύριο το μεσημέρι ο Νίκος Χαρδαλιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Το νέο λογότυπο τουριστικής προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Το νέο λογότυπο τουριστικής προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από τον ΕΟΤ, Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2020 και κατόπιν σχετικής Εισήγησης με την υπ’αριθ. 4/2020 ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την χθεσινή συνεδρίασή του έλαβε απόφαση για το νέο τουριστικό λογότυπο του Δήμου μας, για χρήση σε δράσεις τουριστικής προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης. 

Το νέο τουριστικό λογότυπο αποτελεί δημιουργική πρόταση του συντοπίτη μας κ. Γεώργιου Τάσιου, και επικρατέστερη επιλογή μεταξύ των 17 προτάσεων που κατατέθηκαν σε Ανοιχτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, που απηύθυνε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας. 

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ελευθέριος Κώστας δήλωσε σχετικά: 

«Συνεχίζουμε χωρίς καθυστέρηση, την υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει με την εγκεκριμένη από τον ΕΟΤ επικοινωνιακή στρατηγική μας για το 2020, θεωρώντας ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να στοχεύσουμε στην πολύπλευρη και συντονισμένη ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος. Θέλω να συγχαρώ τον δημιουργό του νέου μας τουριστικού λογότυπου, κ. Γεώργιο Τάσιο, γιατί ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυστηρές τεχνικές και καλλιτεχνικές προδιαγραφές που θέσαμε. Το νέο μας τουριστικό λογότυπο θα αποτελέσει την τουριστική ταυτότητα του Δήμου μας σε κάθε δράση προβολής του προορισμού μας στην τουριστική αγορά».
Read More »
Το νέο λογότυπο τουριστικής προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας Το νέο λογότυπο τουριστικής προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην οδό Αφροδίτης

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην οδό Αφροδίτης


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης της παράλληλης με την 49 Μαρτύρων, οδού Αφροδίτης, καθώς και η ανάπλαση όλης της γύρω περιοχής.

Με εργασίες που διευκολύνουν τη διέλευση των πολιτών και αναδεικνύουν την κάθε γειτονιά, η υπόσχεση για αναβάθμιση κάθε σημείου του Δήμου μας για μια ακόμη φορά γίνεται πράξη.

Δήμος Ηγουμενίτσας 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην οδό Αφροδίτης Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην οδό Αφροδίτης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Διασωληνώθηκε 52χρονη από την Παραμυθιά που εντοπίστηκε με κορωνοϊό

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Διασωληνώθηκε 52χρονη από την Παραμυθιά που εντοπίστηκε με κορωνοϊό


Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του πρώτου κρούσματος που επιβεβαιώθηκε στην Παραμυθιά, με αποτελέσματα την διασωλήνωση της το πρωί της Πέμπτης.

Πρόκειται για γυναίκα 52 ετών η οποία αντιμετωπίζει χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Εντωμεταξύ, από το πρωί, στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς συνεχίζεται η δειγματοληψία, ενώ υπενθυμίζουμε πως τόσο στην σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, όσο και κατά την διάρκεια των δειγματοληψιών, η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου ζητάει εντόνως την αύξηση των δειγμάτων σε τριψήφιο αριθμό.

Read More »
Διασωληνώθηκε 52χρονη από την Παραμυθιά που εντοπίστηκε με κορωνοϊό Διασωληνώθηκε 52χρονη από την Παραμυθιά που εντοπίστηκε με κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς 


Από το ΕΠΑ.Λ Παραμυθιάς ανακοινώνεται ότι οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes».

Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Για το σχολικό έτος 2020- 21 στο ΕΠΑ.Λ Παραμυθιάς θα λειτουργήσουν οι εξής τάξεις:
α. Α΄ ΤΑΞΗ ( Γενικής παιδείας )

β. Στη Β΄ τάξη θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς:
1. Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
2. Μηχανολογίας
3. Πληροφορικής
4. Διοίκησης και Οικονομίας
5. Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας
γ. Στη Γ΄ τάξη θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες:
1. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
2. Τεχνικός Οχημάτων
3. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
4. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
5. Κομμωτικής Τέχνης

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διαδικασία των εγγραφών και τη λειτουργία του ΕΠΑ.Λ Παραμυθιάς επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2666023780 ( Σχολείου ) ή 6974004754 ( Διευθυντής )

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Read More »
Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Οι διακινητές διέφευγαν με τζετ σκι

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Οι διακινητές διέφευγαν με τζετ σκι


Έπρεπε να μην τους πιάσουν, πάση θυσία. Κάθε καπετάνιος ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του κυκλώματος διακινητών. Μόλις προσέγγιζαν τις ιταλικές ακτές, πετούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα στη θάλασσα, βουτούσαν στο νερό και κάποιος συνεργός τούς παραλάμβανε με τζετ σκι. Πίσω τους άφηναν δεκάδες μετανάστες σε ακυβέρνητα μετασκευασμένα σκάφη αναψυχής για να ολοκληρώσουν μόνοι το πολύωρο ταξίδι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Λέτσε της Ιταλίας, προχώρησε στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικού δικτύου διακίνησης ανθρώπων. Συνελήφθησαν πέντε άτομα στην Ιταλία και έξι στην Ελλάδα, που φέρονται να διοργάνωναν τη μεταφορά μεταναστών από παράκτιες περιοχές της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας προς το Σαλέντο. Μέχρι να φτάσουν στα ίχνη τους, οι ιταλικές αρχές έπρεπε να λύσουν τον γρίφο των «πλοιαρίων φαντασμάτων» που εντοπίζονταν στην Αδριατική. Ποιοι ήταν οι μυστηριώδεις χειριστές των –ακυβέρνητων πλέον– σκαφών που διέσωζε το ιταλικό λιμενικό;

Σύμφωνα με στοιχεία της υπόθεσης που είναι σε γνώση της «Κ», το πρώτο καθοριστικό βήμα για τον εντοπισμό των δραστών έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2019 με τις συλλήψεις ενός Ιρακινού και ενός Σύρου στη Θεσπρωτία, τη στιγμή που επιχειρούσαν την προώθηση 35 μεταναστών προς την Ιταλία. Ακολούθησε η σύσταση κοινής ομάδας έρευνας μεταξύ των δικαστικών και αστυνομικών αρχών των δύο χωρών και εντατικές παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών. Οι Ιταλοί έδωσαν σε αυτή την επιχείρηση την κωδική ονομασία «Εξάντας».

Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα εν Ελλάδι μέλη του κυκλώματος μετέφεραν τους διακινούμενους οδικώς προς την Ηγουμενίτσα (είτε με Ι.Χ. φορτηγό που έφερε ρουμανικές πινακίδες ή με υπεραστικά λεωφορεία) και τους οδηγούσαν στα σημεία απόπλου. Κάθε άτομο πλήρωνε έως και 6.000 ευρώ για τη διάσχιση της Αδριατικής. Μεταξύ των διακινουμένων βρίσκονταν και ανήλικοι.

Τα μέλη του κυκλώματος στην Ιταλία αγόραζαν για κάθε δρομολόγιο παλιά, μικρά σκάφη αναψυχής και τα τροποποιούσαν σε ναυπηγείο. Τα εξόπλιζαν με ισχυρούς κινητήρες και αφαιρούσαν τα μη απαραίτητα έπιπλα από το εσωτερικό. Τις μετατροπές αναλάμβανε ένα από τα μέλη του κυκλώματος με τεχνικές γνώσεις μηχανών εσωτερικής καύσης. Συχνά άλλαζαν το χρώμα και το όνομα κάθε σκάφους για να παραπλανήσουν τις λιμενικές αρχές. Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε όλες τις μεταφορές σκαφών από την Ιταλία στην Ελλάδα ένας από τους συλληφθέντες Ιταλούς συνοδευόταν από τη σύντροφό του. Προσποιούνταν ότι βρίσκονταν σε ταξίδι αναψυχής για να μην κινήσουν υποψίες. Εκτιμάται ότι κατάφεραν να προωθήσουν στην Ιταλία περισσότερα από 100 άτομα και ότι τα κέρδη τους ξεπέρασαν τις 800.000 ευρώ.

«Ο εντολέας μου αρνείται τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν κατηγορίες. Η συμμετοχή του είναι εντελώς περιστασιακή και περιφερειακή και πολύ μακριά από την αποδιδόμενη κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με την ουσιαστική και τυπική έννοια του όρου, όπως αυτή συναντάται στα πλούσια νομολογιακά δεδομένα της χώρας», δηλώνει στην «Κ» ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων στην Ελλάδα. Οι κατηγορούμενοι παραμένουν προφυλακισμένοι και αναμένουν να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεσή τους.

Read More »
Οι διακινητές διέφευγαν με τζετ σκι Οι διακινητές διέφευγαν με τζετ σκι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Ο σύλλογος “Ρένα Κώτσιου” ευχαριστεί τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Ο σύλλογος “Ρένα Κώτσιου” ευχαριστεί τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου


Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» λειτούργησε για 5η συνεχή χρονιά «Κοινωνικό Φροντιστήριο» εξασφαλίζοντας υποστηρικτική διδασκαλία σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι εκπαιδευτικοί συμμεριζόμενοι τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα λόγω του κορoνoϊού και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πρόσφεραν διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις επιστημονικές τους γνώσεις αλλά και ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους διδάσκοντας τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Συλλόγου κατά το σχολικό έτος 2019-2020. Η προσφορά τους, το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και η συνέπειά τους υπήρξε ανεκτίμητη!

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μας στους εθελοντές-Εκπαιδευτικούς : 
Ιωάννογλου Ελένη(Φιλόλογος),
Λεσγίδου Ελισσάβετ (Φιλόλογος), 
Εριφύλη Αρβανίτη (Φιλόλογος)
Νικολάου Βάσω, (Φιλόλογος)
Γκιζά Βάσω (μαθηματικός),
Ζαΐμης Β.(φυσική),
Παπαευθυμίου Βασιλική (Χημεία)

Ευελπιστούμε το αλληλέγγυο έργο των παραπάνω εκπαιδευτικών να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να ανταποκριθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί στο ανοικτό κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε!

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο Καλοκαίρι!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Read More »
Ο σύλλογος “Ρένα Κώτσιου” ευχαριστεί τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου Ο σύλλογος “Ρένα Κώτσιου” ευχαριστεί τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Ερωτήσεις Δημητρίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
Ερωτήσεις Δημητρίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 22/6/2020 πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θέσαμε τις παρακάτω 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 

1. Πριν ένα δεκαήμερο περίπου, αναστατωθήκαμε από μια πληροφορία ότι ξηλώνεται το εργαστήριο της χημείας στο κτηριακό συγκρότημα του ΤΕΙ και συγκεντρωθήκαμε στο Δημαρχείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να δούμε πως θα αντιδράσουμε και αν πρέπει να εμποδίσουμε τη μεταφορά των εργαστηρίων. Η πληροφορία τελικά για την ημέρα εκείνη δεν ήταν αληθής. Ότι μαζευτήκαμε όμως αμέσως είναι και ένδειξη της αγωνίας μας για την ύπαρξη των ΤΕΙ στην πόλη μας. Με αφορμή αυτό το συμβάν κύριε Δήμαρχε σας ερωτώ, γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν οι αποφάσεις που είχαμε πάρει στις έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Οι αποφάσεις αυτές προέβλεπαν, να πάνε αντιπροσωπείες αποτελούμενες από εσάς τον Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και εκπροσώπους φορέων για να συναντήσουν την Υπουργό Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές και να διαμαρτυρηθούν, για την αναστολή λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος Πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη μας. 

2. Κύριε Δήμαρχε, στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών τοποθετήθηκε καινούργιος αξονικός τομογράφος ενώ αναμένεται και μαγνητικός τομογράφος. Ο παλαιός αξονικός είχε αποφασιστεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί για λειτουργία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας. Διερωτόμαστε γιατί δεν έχει γίνει η μεταφορά και εγκατάστασή του στο ΤΕΠ; Πήρατε κύριε Δήμαρχε την πρωτοβουλία και απευθύνατε επιστολή στις 9/6ου στον Υπουργό Υγείας, με την οποία του παραπονείστε και δικαίως, ότι «η Ηγουμενίτσα είναι η μόνη πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που στερείται νοσοκομειακής δομής» παρ’ ότι όπως γράφετε στην επιστολή σας, «φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον αναπτυσσόμενους λιμένες της Χώρας το 2ο σε σειρά κίνησης επιβατών». 
Γράφετε στη συνέχεια της επιστολής σας ότι «η κατασκευή του ΤΕΠ αποτέλεσε μια ορθή ενέργεια από την Πολιτεία, η οποία ωστόσο στην πορεία υποβαθμίστηκε σε δομή πρωτοβάθμιας υγείας». Να σας υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι, από το 2018 είχαν προκηρυχθεί επτά θέσεις ειδικευμένου μόνιμου ιατρικού προσωπικού για το ΤΕΠ. Είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις και οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων ιατρών, αλλά η νέα κυβέρνηση ένδεκα μήνες τώρα δεν προχώρησε τις διαδικασίες για την πρόσληψή τους. Γιατί; Μήπως θέλουν να απαξιώσουν πλήρως το ΤΕΠ; Οφείλουμε να αντιδράσουμε ως Δήμος και να απαιτήσουμε ώστε το ΤΕΠ, να εξοπλισθεί με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και να στελεχωθεί με το προβλεπόμενο μόνιμο ιατρικό προσωπικό για να προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες δημιουργήθηκε. 

3. Κύριε Δήμαρχε, ακούγεται ότι οι εργασίες στο δρόμο μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, σταμάτησαν για δεύτερη φορά να εκτελούνται. Όποιοι ευθύνονται για το σταμάτημα των εργασιών τώρα στο ξεκίνημα του καλοκαιριού δεν βοηθούν τον τουρισμό της πόλης που προσπαθεί να ανασάνει μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκε από τον κορωνοϊό. 

Επιπρόσθετα κύριε Δήμαρχε, από τα δύο περίπτερα που ξηλώθηκαν για τη διάνοιξη του δρόμου, το ένα φρόντισε η ΟΛΗΓ ΑΕ να το μεταφέρει σε καινούργια κατασκευή δίπλα από το νέο πεζόδρομο, απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς και όχι μπροστά της όπως προβλέπονταν. Σας ενημέρωσαν γι’ αυτές τις ενέργειες κύριε Δήμαρχε; Το άλλο περίπτερο τί απέγινε; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των περιπτερούχων; 

4. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εργασίες κατασκευής πεζοδρόμων στη Νέα Σελεύκεια σταμάτησαν λόγω προσφυγής κάποιου συνδημότη. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το οικόπεδο 01 στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ 93 πρέπει να ρυμοτομηθεί και να πάει στα όριά του για να κατασκευαστεί ο πεζόδρομος. Να γίνει τοπική πράξη εφαρμογής και μετά να κατασκευαστεί το έργο. 
Να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και στα ΟΤ 67 και ΟΤ 94, δηλαδή να προηγηθεί η τοπική πράξη εφαρμογής και στη συνέχεια να γίνει η κατασκευή του έργου. 
Όσο για το ΟΤ 45 της Α’ ζώνης πρέπει να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη. Δεν χρειάζεται πράξη εφαρμογής, γιατί είναι στην αρχική διανομή του 1932. Γνωρίζω ότι υπάρχουν αντιδράσεις από ιδιοκτήτες. Είστε έτοιμος κύριε Δήμαρχε να προχωρήσετε στις παραπάνω ενέργειες, για να βελτιωθεί η εικόνα και η λειτουργικότητα της Νέας Σελεύκειας; 

5. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολούθησαν τοποθετηθήκαμε και ψηφίσαμε με βάση το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών. Ειδικότερα καταψηφίσαμε την εισήγηση στο 6ο θέμα για την επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 69/2019 προγενέστερης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιστροφή στο Δήμο Ηγουμενίτσας της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, γιατί στις εκτάσεις που διεκδικεί ο Δήμος δεν περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης που βρίσκεται έξω από τα κάγκελα του λιμανιού και ιδιαίτερα το τμήμα των 750 μέτρων μπροστά από τα πλατάνια, τα γήπεδα του τένις και το Ξενία, δηλαδή μία από τις καλύτερες περιοχές της πόλης, την περιοχή του πεζόδρομου, του ποδηλατόδρομου και της αναψυχής. Στην έκταση αυτή θα κατασκευάσουν μαρίνα και στα σχέδια είναι να μπαζώσουν τη θάλασσα κατά 35 στρέμματα και να ανεγείρουν κτήρια 2500 τ. μ. και ύψους 7,5 μέτρων. Αυτή την έκταση δεν την διεκδικεί ο Δήμος και την αφήνει με την απόφασή του στην ΟΛΗΓ ΑΕ δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ, για να την πουλήσει μαζί με το λιμάνι σε ιδιώτη επιχειρηματία. 

Ηγουμενίτσα 24/6/2020 
Θωμάς Δημητρίου
Read More »
Ερωτήσεις Δημητρίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Ερωτήσεις Δημητρίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

713.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020
713.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας


Με δύο Αποφάσεις της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν συνολικά 114.444.110,44 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.
Τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δεν είναι επιπλέον πρόσθετη επιχορήγηση του Κράτους προς τους ΟΤΑ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά για την αναμενόμενη τακτική 6η δόση από τους ΚΑΠ για το τρέχον έτος.
Αναλυτικότερα:

I]Με την αριθμ. 38971/23.6.2020 Απόφασή της, κατανέμονται 106.553.861,93ευρώ από τους ΚΑΠ των Δήμων, ως έκτη (ΣΤ’)τακτική επιχορήγηση έτους 2020 σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Τα χρήματα προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους, καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές Αποφάσεις του Υπουργείου έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη.
Αναλυτικά η κατανομή στους 3 δήμους του Νομού Θεσπρωτίας

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 430.981,70
ΣΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 135.485,82
ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ146.774,65
Read More »
713.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας 713.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Ερώτηση Μ. Κάτση για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Π.Ε. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020

Ερώτηση Μ. Κάτση για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Π.Ε. Θεσπρωτίας


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσαν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης. Το θέμα της ερώτησης έχει να κάνει με τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν στις Π.Ε Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας από τη μία το έργο που επιτελούν τα στελέχη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στις παραμεθόριες αυτές περιοχές, ενώ από την άλλη θεωρώντας άδικο το γεγονός να μην λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα παραμεθορίου, παρότι άλλοι κλάδοι εργαζομένων στις εν λόγω περιοχές το λαμβάνουν κανονικά, ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς εάν προτίθενται να προχωρήσουν στην επέκταση χορήγησης του εν λόγω επιδόματος στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στις Π.Ε Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

Θέμα: «Χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Π.Ε. Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας»

Όπως είναι γνωστό, με το Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α’ 101 αρ.24 παρ. α & β) ορίζονται ως παραμεθόριες περιοχές η Π.Ε Φλώρινας, Καστοριάς, Θεσπρωτίας, οι επαρχίες Πωγωνίου και Κόνιτσας της Π.Ε. Ιωαννίνων κ.α.

Με το Ν.4024/2011 (ΦΕΚ Α’ 226 αρ.15 παρ. 2) προβλέπεται η καταβολή επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών ύψους εκατό (100) ευρώ μηνιαίως μετά από Κ.Υ.Α. του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών, σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές που απέχουν 20 χλμ. από τα σύνορα με την Αλβανία, όπως η Π.Ε. Ιωαννίνων και η Π.Ε. Κέρκυρας.

Με το Ν.4354/2015 (ΦΕΚ Α’ 176 αρ.19) ορίζεται ότι το επίδομα των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών της παρ. 2 του αρ.15 του Ν.4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ. 2 του αρ. 30 του ίδιου ως άνω Νόμου, στο ίδιο ύψος και με τις ίδιες προϋποθέσεις. Με Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, η οποία θα εκδίδονταν μέχρι τις 31-12-2016 και θα καθορίζονταν εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης, καθώς θα λαμβάνονταν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών.

Στο άρθρο 127 του Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α’ 74 ) και συγκεκριμένα στην παρ. Ε., η οποία τροποποιήθηκε με το άρθρο 4. του Ν.4553/2018 (ΦΕΚ Α’ 119), καθορίζεται η χορήγηση μηναίου επιδόματος ύψους εκατό (100) ευρώ για τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της Π.Ε. Έβρου, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (μόνο π. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις Τ.Κ. Ζίρου, Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας. Συνεπώς, με την ψήφιση του Ν.4553/2018 το επίδομα παραμεθορίου επεκτάθηκε και για τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων.

Τέλος, στον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν.4676/2020 (ΦΕΚ Α’ 67 αρ. 34) ορίζεται ότι το επίδομα παραμεθορίου της τάξης των εκατό (100) ευρώ, θα χορηγείται και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στις Λ.Α. Οθωνών Σαγιάδας και Σκύρου, ενώ στο αρ. 15 παρ. 2 του εν λόγω Νόμου ορίζεται ότι «κάθε άλλη αρμοδιότητα αστυνόμευσης στον αιγιαλό και την παραλία ασκείται από την Ελληνική Αστυνομία».

Επειδή, τα στελέχη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων μας, που γειτνιάζουν με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία εκτελούν αντίστοιχο έργο με αυτό που εκτελείται στην Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Επειδή, οι περιοχές της Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας παρουσιάζουν ιδιόμορφα χαρακτηριστικά, η μεθόριος τους έχει συνθήκες δύσκολης πρόσβασης με πολυποίκιλους γεωφυσικούς παράγοντες, είναι αδιαμφισβήτητα παραμεθόριες και πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια των διατάξεων που προβλέπουν τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου.

Επειδή, αποτελεί αδικία το γεγονός να μην λαμβάνουν το επίδομα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, παρότι άλλοι κλάδοι εργαζομένων στις εν λόγω περιοχές λαμβάνουν κανονικά το επίδομα παραμεθορίου, όπως για παράδειγμα υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Υγειονομικοί, Εκπαιδευτικοί κ.α.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

Είναι στα σχέδια των υπόψη Υπουργείων η επέκταση χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου στους Αστυνομικούς Υπαλλήλους και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στην Π.Ε Φλώρινας, Καστοριάς, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας;


Οι ερωτώντες Βουλευτές
Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
Ραγκούσης Ιωάννης
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Κάτσης Μάριος
Τζούφη Μερόπη
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Read More »
Ερώτηση Μ. Κάτση για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Π.Ε. Θεσπρωτίας Ερώτηση Μ. Κάτση για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2020 Rating: 5

Σελίδες