Σεισμική δόνηση στα Γιάννενα αισθητή στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Σεισμική δόνηση στα Γιάννενα αισθητή στη ΘεσπρωτίαΑσθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19:50, το απόγευμα της Πέμπτης.

Η σεισμική δόνηση που σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε ένταση 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο την περιοχή της Ζίτσας και συγκεκριμένα το χωριό Μαζαράκι, 24χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή και σε ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας.
Read More »
Σεισμική δόνηση στα Γιάννενα αισθητή στη Θεσπρωτία Σεισμική δόνηση στα Γιάννενα αισθητή στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Μ. Κάτσης «Η ΝΔ ακυρώνει τον πυρήνα του Κτηματολογίου και το παρουσιάζει ως μεταρρύθμιση»

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Μ. Κάτσης «Η ΝΔ ακυρώνει τον πυρήνα του Κτηματολογίου και το παρουσιάζει ως μεταρρύθμιση»«Θα είναι σαν να έχουμε Κτηματολόγιο αλλά δεν θα έχουμε». Με αυτή τη φράση χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης. Στην πρώτη του τοποθέτηση για το νομοσχέδιο που αφορά το ελληνικό Κτηματολόγιο και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόνισε ότι, «αυτή η ρύθμιση ανατρέπει όλο τον πυρήνα και το σκοπό της ύπαρξης του Κτηματολογίου, καθώς για πρώτη φορά θα παραμένουν οι εκκρεμότητες και οι ενστάσεις και παρόλα αυτά θα εκδίδεται κτηματολογικό φύλλο. Πως σκεφτήκατε αυτή τη φοβερή λύση που δεν σκέφτηκε καμία άλλη κυβέρνηση να κάνει από το 1995 και μετά, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης στη χώρα. Το Κτηματολόγιο έτσι δεν ολοκληρώνεται ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έτσι ότι πλήττεται το κύρος του φορέα και οπισθοδρομεί μια σημαντική μεταρρύθμιση».

Ο Μάριος Κάτσης αναφερόμενος στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως, η τότε κυβέρνηση ανέλαβε το καθήκον να τελειώνει η χώρα με όλες τις μεγάλες εκκρεμότητες και να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τις χρήσεις γης, τα περιφερειακά και τα ειδικά χωροταξικά, τους δασικούς χάρτες, τη χάραξη αιγιαλού, και το Κτηματολόγιο. Μέσα σε μια τετραετία η χώρα έκανε άλματα. «Παραλάβαμε την περαίωση του Κτηματολογίου με πολλά προβλήματα περίπου στο 25%, και μέσα σε δύο και κάτι χρόνια το φτάσαμε στο 60%, και με αυτό το ρυθμό θα είχε τελειώσει σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα του Κτηματολογίου, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κατηγόρησε ότι για ακόμη μια φορά υποβαθμίζει ένα σημαντικό πολιτικό θέμα που άπτεται νομικών, περιβαλλοντολογικών, και οικονομικών ζητημάτων, που επηρεάζει την ζωή εκατομμυρίων πολιτών σε ένα τεχνικής φύσης ζήτημα, λες και είναι ένα θέμα που λύνεται με μια ψηφιοποίηση. «Ψηφιοποιείτε τις εκκρεμότητες, αυτό κάνετε. Παρακάμπτετε όλες τις διοικητικές δομές και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Περιβάλλοντος, που πλέον στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν, παρότι μιλάμε για διαμεσολάβηση, για διαπιστευμένους μηχανικούς, για ζητήματα δημόσιων εκτάσεων», ανέφερε δηκτικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση κλείνει άρον-άρον το πρόγραμμα κτηματογράφησης και αφήνει ημιτελές το έργο λίγο πριν την επιτυχή ολοκλήρωση του, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί δύο ταχύτητες ως προς τα κτηματολογικά φύλα, όπου στη δεύτερη θα αναγράφεται η εκκρεμότητα τους. «Το “ημιτελές” κρύβει λάθη και παγίδες ακόμα και στο τμήμα που έχει συμπληρωθεί. Ιδιοκτήτες καθ’ όλα νόμιμοι και με σαφές δικαίωμα μπορούν να τεθούν όμηροι ομόρων ιδιοκτητών», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι, «μας λέτε πως η διαδικασία της κτηματογράφηση συντομεύει δύο χρόνια. Από πού προκύπτει αυτό; Μπορείτε να μας το εξηγήσετε; Οι διαδικασίες που παρακάμπτετε για να αναρτήσετε τα κτηματολογικά φύλλα με εκκρεμότητες και να μεταφέρετε προβλήματα της κτηματογράφησης στον φορέα του Κτηματολογίου που θα έπρεπε να είναι καθαρό διαρκούν 6 μήνες το πολύ. Ποια επιτάχυνση επικαλείστε;»

Ο Μάριος Κάτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι αντί να στελεχώσει τις κενές οργανικές θέσεις του φορέα του Κτηματολογίου, που είναι υποστελεχωμένος, αυξάνοντας παράλληλα το κύρος του, πολύ εύκολα κάνει ένα Κτηματολόγιο έξω από το Κτηματολόγιο με την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες διαμεσολαβητές και διαπιστευμένους μηχανικούς. Ό,τι έκανε δηλαδή και στον ΕΦΚΑ με τις συντάξεις, αλλά και σε άλλα Υπουργεία όπως στο Ανάπτυξης και στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για διάφορες αδειοδοτικές διαδικασίες. Επίσης έθεσε ευθέως ζήτημα για τις προϋποθέσεις που τίθενται στο νόμο για να λάβει κάποιος την διαπίστευση.

Όσον αφορά τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτήρισε ως θετικές τις ρυθμίσεις για τις ψηφιακές υπηρεσίες αναζήτησης πληροφοριών οχημάτων, και χρήσης φωτογραφιών και υπογραφών των πολιτών σε ψηφιακή μορφή από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΚΕΠ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται υψηλό επίπεδο ασφαλείας για προστασία των πολιτών.

Καυτηρίασε, στη συνέχεια, τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του νόμου για το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το οποίο χαρακτήρισε: «Ένα εργαλείο που ίδρυσε και λειτούργησε με επιτυχία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλκυση παραγωγών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη μιας νέας βιομηχανίας, της οπτικοακουστικής που δίνει προστιθέμενη αξία και χιλιάδες θέσεις εργασίας». Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το ΕΚΟΜΕ και η φαρμακευτική κάνναβη, υποθέσεις που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μόνοι τομείς που διαφημίζει ότι ήρθαν στη χώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, καθότι δεν έχει τίποτα άλλο να δείξει ως επενδυτικό έργο, αναγκαζόμενος να «τρώει από τα έτοιμα». Η ΝΔ όμως, αντί να αφήσει το πλαίσιο που βρήκε έτοιμο και λειτουργούσε με επιτυχία, ήρθε μέσα στα τελευταία δύο χρόνια να αλλοιώσει τον σκοπό και τη φιλοσοφία του εγχειρήματος. Καταργώντας τα αυξημένα εχέγγυα που ίσχυαν με διπλούς ελέγχους των δαπανών και, κυρίως, επιτρέποντας την αποδοχή ξένων τιμολογίων για τις μεγάλες παραγωγές, με αποτέλεσμα η χώρα να τις επιχορηγεί, ενώ αυτές χρησιμοποιούν εργαζόμενους από γειτονικές χώρες, με αμοιβή αρκετά κατώτερη από την αμοιβή των αντίστοιχων εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι και μένουν στην ανεργία.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνοψίζοντας ανέφερε ότι «η χώρα έχει ανάγκη την προστασία του Ελληνικού Κτηματολογίου και του προσωπικού του, για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και την απόδοση ενός σύγχρονου Κτηματολογίου στους πολίτες και στην κοινωνία, που θα συμβάλει στην ψηφιακή διαχείριση της γης και στην ανάπτυξη της χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι ψηφιακές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της εγχώριας παραγωγικής ανασυγκρότησης».
Read More »
Μ. Κάτσης «Η ΝΔ ακυρώνει τον πυρήνα του Κτηματολογίου και το παρουσιάζει ως μεταρρύθμιση» Μ. Κάτσης «Η ΝΔ ακυρώνει τον πυρήνα του Κτηματολογίου και το παρουσιάζει ως μεταρρύθμιση» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 42 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 42 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 28
ΠΕ Πρέβεζας 5


Read More »
Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 42 σε όλη την Ήπειρο Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 42 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος κοινωνικού τουρισμούΑναρτήθηκαν σήμερα (22/7) οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων-ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειομένων, του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι πίνακες αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της επιταγής, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί να ενεργοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2021 μέχρι την 31η Ιουλίου 2022.

Για κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το μητρώο 1.818 παρόχων και κατόπιν να επικοινωνούν με τον πάροχο. Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων. Οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι επιταγής κοινωνικού τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού, κλπ. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις επιταγές κοινωνικού τουρισμού, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-services) του ΟΑΕΔ.

Για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) του ΟΑΕΔ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή κοινωνικού τουρισμού και ζητούν την έκδοση εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται.

Σημειώνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εξαιρουμένης της κατηγορίας πολυτέκνων.

Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού. Μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας (web service), εκδίδεται το εισιτήριο και ενεργοποιείται η επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης για τη μετάβαση και την επιστροφή. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση και την επιστροφή στον -και από τον- τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Για πληροφορίες, όρους και προϋποθέσεις, καθώς και οδηγίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos.
Read More »
ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Έκκληση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών για αιμοδοσία

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Έκκληση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών για αιμοδοσίαΗ Αιμοδοσία του Γ.Ν.-Κ.Υ. Φιλιατών λόγω έλλειψης αιμάτων στις ομάδες Α + Ο κάνει έκκληση σε όποιον επιθυμεί, να προσέλθει στην αιμοδοσία για να δώσει αίμα, καθημερινές, πρωινές ώρες, χωρίς ραντεβού.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Read More »
Έκκληση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών για αιμοδοσία Έκκληση του διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών για αιμοδοσία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Την ανακήρυξη της Πέστανης σε παραδοσιακό οικισμό ζητάει ο Κυριάκος Βελόπουλος

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Την ανακήρυξη της Πέστανης σε παραδοσιακό οικισμό ζητάει ο Κυριάκος ΒελόπουλοςΚύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες της Θεσπρωτίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, τον Νοέμβριο του 1979, η Θεσπρωτία είχε συνταραχτεί από ισχυρότατο σεισμό. 
Συνέπεια αυτού και των μετασεισμών που επακολούθησαν ήταν το χωριό Πέστανη-Κρυόβρυση, το οποίο είναι χτισμένο στους πρόποδες βουνού σε επικλινές και βραχώδες σημείο, πλησίον της Ηγουμενίτσας, να ερημώσει και οι κάτοικοί του να διασκορπιστούν στα πέριξ χωριά. 
Τα χρόνια πέρασαν και το χωριό απέμενε εγκαταλελειμμένο, λόγω και της διαχρονικής εγκατάλειψής του από την Πολιτεία, έως πρόσφατα, που κάποιοι παλαιοί κάτοικοί του ξεκίνησαν, δειλά-δειλά, να επανεγκαθίστανται. Σ
τόχος της κοινότητας Πέστανης-Κρυόβρυσης, που παραμένει ενεργή έως σήμερα, είναι να χαρακτηριστεί παραδοσιακός πια ο ανωτέρω οικισμός.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου το ως άνω χωριό Πέστανη-Κρυόβρυση, της Δημοτικής Ενότητας Ηγουμενίτσας, δια νομοθετικής ρύθμισης να κηρυχθεί ως παραδοσιακός οικισμός;

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Read More »
Την ανακήρυξη της Πέστανης σε παραδοσιακό οικισμό ζητάει ο Κυριάκος Βελόπουλος Την ανακήρυξη της Πέστανης σε παραδοσιακό οικισμό ζητάει ο Κυριάκος Βελόπουλος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Έκλεψε τρέιλερ βάρκας αλλά συνελήφθη

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Έκλεψε τρέιλερ βάρκας αλλά συνελήφθηΑπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε κλοπή τρέιλερ βάρκας που έγινε την 10-07-2021 στην Κορωνησία Άρτας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Έκλεψε τρέιλερ βάρκας αλλά συνελήφθη Έκλεψε τρέιλερ βάρκας αλλά συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Ηγουμενίτσα: Ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του ΣοφοκλήΤο Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει ότι η παράσταση ««Αντιγόνη» του Σοφοκλή που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τρίτη 27-07-2021 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021 ακυρώνεται με υπαιτιότητα της εταιρείας Τέχνης Arsaeterna. 
Όπως μας ενημέρωσαν έχουν ακυρωθεί και άλλες παραστάσεις τους λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή Ηγουμενίτσα: Ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Στον Αχέροντα φωτογραφήθηκε η Λάουρα Νάργες

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Στον Αχέροντα φωτογραφήθηκε η Λάουρα Νάργες 


Η δωρεάν διαφήμιση που προσφέρουν οι διασημότητες που βρίσκονται στον Αχέροντα είναι πραγματικά ανεκτίμητη για την προβολή του νούμερο ένα τουριστικού σημείου του δήμου Σουλίου και ένα από τα σημαντικότερα της χώρας στην κατηγορία του εναλλακτικού τουρισμού.

Σειρά πήρε η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός Λάουρα Νάργες η οποία με ένα κλικ Ιnstagram έδωσε μερικές δεκάδες χιλιάδες αλληλεπιδράσεις, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως αναδημοσιεύτηκε σε δεκάδες ιστοσελίδες και περιοδικά life style με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις.


Σε μια εποχή που ο τουρισμός προσπαθεί να σταθεί όρθιος λόγω πανδημίας και ο τουρισμούς του Αχέροντα στηρίζεται στους Έλληνες (καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη Γλυκή, οι Έλληνες αποτελούν το 90% των επισκεπτών για φέτος), οτιδήποτε δίνει προστιθέμενη αξία στην προβολή της περιοχής, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

Η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός δήλωσε εντυπωσιασμένη από το φυσικό πλούτο και τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού της Γλυκής και ανανέωσε το ραντεβού της για το προσεχές μέλλον.

Read More »
Στον Αχέροντα φωτογραφήθηκε η Λάουρα Νάργες Στον Αχέροντα φωτογραφήθηκε η Λάουρα Νάργες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Μ-Λ ΚΚΕ | Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - Με αφορμή το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Μ-Λ ΚΚΕ | Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - Με αφορμή το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες


Προχωρά ανεμπόδιστα η λεηλασία από το μεγάλο τραπεζικό κεφάλαιο της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Το κλείσιμο 64 τραπεζικών υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς (μεταξύ αυτών και της Παραμυθιάς) και άλλων 24 Εθνικής Τράπεζας (μεταξύ αυτών και το τελευταίο εναπομείναν υποκατάστημα των Φιλιατών), εντάσσεται στο δράμα που ζει η χώρα μετά την ένταξή της στα μνημονιακά μέτρα. Ένα δράμα, σ΄ ένα θέατρο του παραλόγου με τα λαϊκά στρώματα να παρακολουθούν άναυδα σαν θεατές, την ίδια τους την καταστροφή.

Πράξη Πρώτη
20 Ιούλη 2012. Η δεύτερη «τη τάξει» τράπεζα της χώρας, η Αγροτική Τράπεζα, και μάλιστα το «καλό» της τμήμα που διαχωρίζεται από το «κακό» με τα ανεκπλήρωτα δάνεια, μεταβιβάζεται «εν μία νυκτί» στην Τράπεζα Πειραιώς, αντί του ποσού των …94 εκατομμυρίων € ! Ναι, 94 εκατομ € για την Τράπεζα κλειδί στην αγροτική παραγωγή της χώρας, με ιδιόκτητα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και υποθηκευμένη σε αυτή το 70% της αγροτικής γης. Ποσό που αντιστοιχούσε στην αξία ενός και μόνο από τα κεντρικά κτίρια που κατείχε. Η δε «ΑΤΕ Ασφαλιστική» (5η σε σειρά ασφαλιστική εταιρία της χώρας), δίνεται σαν δωράκι στην Πειραιώς για να πουληθεί από αυτή τον Αύγουστο του 2014 αντί του ποσού των... 90,1 εκτατ. €, όσο δηλαδή ήταν το τίμημα για όλη την ΑΤΕ.
Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ είχε προλάβει να ξεπουλήσει το Νοέμβρη του 2012, την ναυαρχίδα της Ηπειρώτικης κτηνοτροφικής παραγωγής, τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», αντί του τιμήματος των 20 εκ. €, όταν το ενεργητικό της βιομηχανίας το 2011 ήταν πάνω από 91 εκ €, αλλά και άλλες κορυφαίες θυγατρικές της, όπως την «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» και την «Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών». Τεραστίων διαστάσεων χτυπήματα στην παραγωγική βάση της χώρας.
Εφαρμόζοντας ένα υπέρμετρα γενναιόδωρο «σοσιαλισμό» για τις τράπεζες, δίνονται 40 δισεκ. € και χαρίζονται φόροι 30ετίας ύψους 10 δισεκ. €, επιβαρύνοντας και άλλο το ήδη υπέρογκο δημόσιο χρέος της χώρας που το σηκώνει όλο ο φορολογούμενος. Ξεπουλιούνται σωρηδόν οι πιο κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή καταβαραθρώνονται μισθοί, συντάξεις, επενδύσεις και πάνω από το 65% των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων προοριζόμενα για συντάξεις, κάνουν φτερά. Η μνημονιακή λαίλαπα ανοίγει την αυλαία !

Πράξη Δεύτερη
Ενώ οι δύο κυρίαρχοι κομματικοί μηχανισμοί (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) το 2014-2015 καταρρέουν με κρότο, λόγω της αντιλαϊκής τους πολιτικής, της διαλυτικής τους τακτικής στην οικονομία και της αχαλίνωτης λεηλασίας στα λαϊκά εισοδήματα, στο προσκήνιο ξαναεμφανίζεται, ως «σανίδα σωτηρίας» για το σύστημα, η ψευδώνυμη «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε συμβεί πάνω - κάτω και στις συμμαχικές και οικουμενικές κυβερνήσεις του 1989-90. Και ενώ το σκηνικό αλλάζει, το «έργο» δεν αλλάζει. Μαζί με το τρίτο μνημόνιο πάμε στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μεταφορά της ιδιοκτησίας των τραπεζών από το Δημόσιο σε ξένα αρπακτικά και τους εγχώριους συνεταίρους τους, πώληση των κόκκινων δανείων που πολλαπλασιάστηκαν, λόγω της κρίσης, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και εκποιήσεων επιχειρήσεων.
Συντηρείται ένα γαϊτανάκι ιδιωτικοποιήσεων - κρατικοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών, με μόνο στόχο την διασφάλιση της κερδοφορίας των απανταχού αρπαχτικών και την συνεχόμενη διόγκωση του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους, χωρίς μια ψήφο του Ελληνικού Δημοσίου στα νέα ΔΣ των τραπεζών, χωρίς ένα λόγο, παρά τα τεράστια ποσά που συνεχόμενα τους παρείχε.

Πράξη Τρίτη
Οι μεγάλες αναδιαρθρώσεις στο τραπεζικό σύστημα, το μαζικό κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, τη μείωση των θέσεων εργασίας κατ΄ επέκταση του μείωση του κόστους λειτουργίας, την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, έχει να κάνει με το γενικότερο πλαίσιο αυτής της πολυεπίπεδης οργανωμένης λεηλασίας. Το οικονομικό τσουνάμι που ήδη πυροδοτεί η πανδημία πολλαπλασιάζει τη δυνατότητα του διεθνοποιημένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου για ευκαιρίες υπερκερδών, μέσω της αρπαγής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Το ενδιαφέρον των ξένων «επενδυτών» για αθρόες «μπίρ παρά» εξαγορές στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στις κατασκευαστικές εταιρίες, σε ξενοδοχεία, στην ύδρευση, στην ενέργεια και στις ΑΠΕ αλλά και στο διατροφικό κλάδο, αποτελούν άριστες κερδοσκοπικές ευκαιρίες, όπως επίσης και το «κυνήγι» των κόκκινων δανείων από ιδιώτες και επιχειρήσεις. Το τραπεζικό σύστημα προσαρμόζεται αναλόγως.
Φυσικά και εδώ δεν χωράνε ευαισθησίες ούτε για τους εκατοντάδες τραπεζοϋπαλλήλους που θα βρεθούν στην ανεργία, ούτε για τον αποκλεισμό ολόκληρων κατηγοριών πολιτών, ειδικά των μικρών πόλεων και χωριών της ελληνικής υπαίθρου (30% των πελατών των τραπεζών αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά δίκτυα για την εξυπηρέτηση τον τραπεζικών λογαριασμών τους) ή την αναγνώριση του δικαιώματος για ισότιμη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση στις τραπεζικές συναλλαγές μας. Αντίθετα με γκανγκστερικό τρόπο γίνεται υποχρεωτική η επιπλέον πληρωμή από εναλλακτικά δίκτυα για την πρόσβαση στο πορτοφόλι μας. Σε κάθε χρηματική συναλλαγή μας με κάρτα ένα τμήμα του ποσού μεταφέρεται χάρισμα στις τράπεζες.
Είναι βέβαιο ότι το δράμα θα έχει πολλές άλλες συνέχειες με την πολλαπλή οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών, το «κυνήγι» των κόκκινων δανείων, τους πλειστηριασμούς οικιών και επιχειρήσεων, την παραπέρα μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και τη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους, το βάθεμα της ήδη σοβαρής οικονομικο-κοινωνικής κρίσης. Είναι επίσης φανερό ότι η υγειονομική κρίση της πανδημίας εκτινάσσει και δυναμιτίζει την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά με ιδιαίτερα δριμύτητα δοκιμάζει τις υποτελείς και εξαρτημένες οικονομίες σαν την ελληνική, με σαθρή παραγωγική βάση και «βαριά βιομηχανία» τον τουρισμό.

Η ορατή πραγματικότητα είναι και προβλέπεται σκληρή. Όμως, «μόνο η πραγματικότητα μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την πραγματικότητα», όπως έγραφε ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης-συγγραφέας Μπέρτολτ Μπρέχτ. Ιστορικός καταλύτης τροποποίησης αυτής της πραγματικότητας ήταν και θα είναι ένας και μόνο ένας: η ενωτική μαζική δράση του εργαζόμενου λαού. Όσο αυτή δεν φαίνεται στον ορίζοντα το δράμα θα εξελίσσεται απρόσκοπτα πάντα με θύμα τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα.
Read More »
Μ-Λ ΚΚΕ | Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - Με αφορμή το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες Μ-Λ ΚΚΕ | Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - Με αφορμή το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Σύσκεψη με Λιβανό για τις αποζημιώσεις στην «Κλημεντίνη»

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: Σύσκεψη με Λιβανό για τις αποζημιώσεις στην «Κλημεντίνη»


Η αποζημίωση των παραγωγών εσπεριδοειδών και κυρίως των μανταρινοπαραγωγών της ποικιλίας «Κλημεντίνη» λόγω της πανδημίας και των παγετών συζητήθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού με τους βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, Άρτας Γιώργο Στύλιο και Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό.

Ο κ. Λιβανός ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων για να διαπιστωθεί το εύρος της ζημιάς από τον covid-19 και αν προκύψει από τη συλλογή των στοιχείων θα δοθεί, όπως έγινε και σε άλλα προϊόντα, ενίσχυση στους παραγωγούς.

Αποζημίωση λόγω παγετού των καλλιεργειών σε προανθικό στάδιο


Σε τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή προβλέπεται η ένταξη στο Ειδικό Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για τον Παγετό όσων παραγωγών υπέστησαν ζημιές από 15 Φεβρουαρίου έως και 20 Απριλίου 2021 στις καλλιέργειες που ήταν σε προανθικό στάδιο και δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Το μέγιστο όριο της αποζημίωσης θα φτάνει το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας ενώ έως και το 40% μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021.

Οι βουλευτές έθεσαν επίσης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το πρόβλημα των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των ζωοτροφών.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Σύσκεψη με Λιβανό για τις αποζημιώσεις στην «Κλημεντίνη» Βασίλης Γιόγιακας: Σύσκεψη με Λιβανό για τις αποζημιώσεις στην «Κλημεντίνη» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιοΜε θέμα το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο διοργανώθηκε την Τρίτη στις 20/07/2021 εκδήλωση –συζήτηση στον χώρο του ΠΑΝΘΕΟΝ στη Ηγουμενίτσα από τις τοπικές οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τάσος Τόκας μέλος της Ε.Π. Ηπείρου –Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση.

Τόσο από την ομιλία όσο και από τις παρεμβάσεις μαθήτριας , εκπαιδευτικών και παρευρισκομένων προέκυψε ότι με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο σπάει το ενιαίο της δημόσιας εκπαίδευσης και φτιάχνεται σχολείο για λίγους και «εκλεκτούς».

Σας επισυνάπτουμε την ομιλία του Τάσου Τόκα

Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 34χρονου και 32χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021
Σύλληψη 34χρονου και 32χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικία 34 και 32 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος Schengen, ενώ σε διερεύνηση των στοιχείων τους διαπιστώθηκε ότι υπάρχει καταχώρηση εις βάρους τους για απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 34χρονου και 32χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 34χρονου και 32χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 22, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες