Νέα έργα Πολιτισμού και Υποδομών από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Νέα έργα Πολιτισμού και Υποδομών από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων 


Νέα έργα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία, τη λειτουργία των ΤΟΕΒ και άλλες υποδομές σε Δήμους, πρόκειται να υλοποιήσει μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τις αποφάσεις που έλαβε σε συνεδρίαση της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. 

Αναλυτικά οι προγραμματικές συμβάσεις θα υπογραφούν με τους εξής φορείς: 
1. Με το Δήμο Πρέβεζας για το έργο «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Λυγιάς Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 24.000 €. 
2. Με το Δήμο Ζαγορίου για το έργο: «Συνέχιση λειτουργίας του μουσείου “Αγάπιος Τόλης“ στους Κήπους» προϋπολογισμού 20.000€ 
3. Με το Δήμο Πωγωνίου για το έργο: «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Τεριαχίου Δήμου Πωγωνίου» προϋπολογισμού 39.773 €. 
4. Με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Ι.Μ. Παραμυθιάς, Γηρομερίου και Πάργας για το έργο: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαλουνίου Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού 66.000 ευρώ. Παρακολούθησης του έργου. 
5. Mε το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Ι.Μ. Άρτας για το έργο: Αποκατάσταση αγιογραφιών Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαρρυτών, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. (Τροποποίηση) 
6. Με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού για το έργο: «Διαγνωστικές εργασίες και μελέτες αποκατάστασης Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στον οικισμό Πάδες», προϋπολογισμού 73.160 ευρώ (Τροποποίηση). 
7. Με τον ΓΟΕΒ Πεδιάδας Άρτας για το έργα: «Συλλογή και καταγραφή λειτουργικών και ενεργειακών στοιχείων αντλητικού συγκροτήματος Βίγλας», προϋπολογισμού 24.000 € και : «Προμήθεια υλικών επισκευής μονάδας καθαρισμού κεντρικής τάφρου αποστράγγισης αντλιοστασίου Βίγλας ( ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας)», προϋπολογισμού 24.800. € (με ΦΠΑ). 
8. Με τον ΤΟΕΒ Κόνιτσας για το έργο: «Προμήθεια αντλίας παροχής Q = 500 m3/h και Ηλεκτροκινητήρων αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Κόνιτσας »,προϋπολογισμού 21.080 ευρώ. 
9. Με τον ΤΟΕΒ Βασιλικού για το έργο «Επισκευή αρδευτικής διώρυγας του Τ.Ο.Ε.Β Βασιλικού», προϋπολογισμού 30.974 ευρώ. 

Γνωμοδοτήσεις: 

Η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των παρακάτω έργων/δραστηριοτήτων: 
· «Υφιστάμενη μονάδα πεστροφοκαλλιέργειας, δυναμικότητας 225 τόνων, στη θέση «Άμμος», Τ.Κ. Γεροπλατάνου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων». 
· «Υφιστάμενη μονάδα πεστροφοκαλλιέργειας, δυναμικότητας 225 τόνων, στη θέση «Άμμος», Τ.Κ. Γεροπλατάνου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων». 
· «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 26.000 πτηνών πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΓΚΟΥΦΑΛΑ», της Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, του Δ. Ζηρού / Π.Ε. Πρέβεζας, 
· «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας (έργο υποκατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α1 & υποκατηγορίας Β, ομάδα 2η, α/α6), δυναμικότητας από 26.000 σε 38.600 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Γύρες» της Τ.Κ. Κωστακιών, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας». 
· «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 21.600 πτηνά πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Μουσιάς» της Τ.Κ. Ράχης, Δ. Αρταίων. 
· «Τροποποίηση Α.Ε.Π.Ο. , πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.000 πτηνών πάχυνσης (αύξηση δυναμικότητας από 20.000 πτηνά πάχυνσης σε 36.000 πτηνά), εγκατεστημένη και λειτουργούσα στη θέση «Μακρύκαμπος», της Τ.Κ. Περάτης, Δήμου Ζίτσας. 
· «Αλλαγή εκτρεφομένου είδους πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 20.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής σε 15.000 ινδιάνους πάχυνσης με υδρογεώτρηση, στη θέση «Μεσαριά» Χανόπουλου της Δ.Ε. Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων. 

Τέλος αναβλήθηκε – προκειμένου να προσκομιστούν πρόσθετα στοιχεία- η εξέταση της ΜΠΕ για την «Επέκταση υφιστάμενης μονάδας εκτροφής & εκκολαπτήριο ψαριών γλυκού νερού (πέστροφας), δυναμικότητας 1.500 τόνων ετησίως, στη θέση «ΧΟΧΛΑ», της Δ.Ε. Φαναρίου, του Δ. Πάργας.
Read More »
Νέα έργα Πολιτισμού και Υποδομών από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων Νέα έργα Πολιτισμού και Υποδομών από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Κέρκυρα

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Κέρκυρα


Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera που αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη στην Κέρκυρα.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν περισσότερα από 2.000 άτομα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Mirror ο καπετάνιος του πλοίου κατά τη στάση του στον Πειραιά ενημέρωσε τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό, καθώς τουρίστας που είχε ταξιδέψει με αυτό, την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά στις 15:17 το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με τον χάρτη ναυσιπλοΐας του Marine Traffic το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Κέρκυρα στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης.

Το μήνυμα του καπετάνιου προς τους επιβάτες
«Μόλις έμαθα – και ήθελα να μάθετε αμέσως – ότι ενημερωθήκαμε από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές πως ένας επιβάτης που ταξίδεψε μαζί μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαγνωστεί με τον COVID-19» ανέφερε η ενημέρωση του καπετάνιου.
Ο άνδρας επιβάτης, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από το MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας το πρωί της Παρασκευής στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία. Ξεκαθαρίζουμε πως αυτό το άτομο δεν είναι στο πλοίο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει κρούσμα του COVID-19».
Read More »
Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Κέρκυρα Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: "Δίνουμε στους συνεταιρισμούς τη δύναμη της επιλογής"

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: "Δίνουμε στους συνεταιρισμούς τη δύναμη της επιλογής"Δυνατότητες και ευελιξία δίνει στους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο νέος νόμος, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας στη σχετική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η ανεμπόδιστη ανάπτυξή τους είναι ένας από τους δρόμους για να δοθεί μεγαλύτερο αντίκρισμα στις περιουσίες των παραγωγών, μεγαλύτερη αξία στα αγροδιατροφικά μας προϊόντα καθώς και για να μειωθεί το κόστος παραγωγής. «Δίνουμε στους συνεταιριστές τη δύναμη της επιλογής: να επιλέξουν να φτιάξουν έναν συνεταιρισμό χωρίς περιττές διαδικασίες, να επιλέξουν οι ίδιοι πώς θα ρυθμίσουν τις σχέσεις τους και πώς θα οργανώσουν τις δραστηριότητές τους, να επιλέξουν αν, πόσο και πώς θέλουν να διεκδικήσουν το μεγάλωμά τους. Σκοπός μας είναι να δώσουμε στη συνεταιριστική δραστηριότητα τα απαραίτητα εργαλεία για να ανοίξει τα φτερά της.» τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας.Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:​

Κύριε Υπουργέ, θέλω και εγώ από τη σειρά μου και από τη μεριά μου να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, την ικανοποίησή μου, αλλά και την περηφάνεια που νιώθουμε όλοι μας για την προσπάθεια που καταβάλλουν στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις στα σύνορα μας.

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στη Νέα Δημοκρατία δεν κρύψαμε ότι - και στο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής – φέρνουμε μια διαφορετική αντίληψη.

Πιστεύουμε στη δύναμη των συνεργατικών σχημάτων, των ενώσεων αγροτών, των αγροτικών συνεταιρισμών.
Πιστεύουμε ότι η ανεμπόδιστη ανάπτυξή τους είναι ένας από τους δρόμους για να δώσουμε μεγαλύτερο αντίκρισμα στις περιουσίες και τον μόχθο των παραγωγών μας.

Να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στα αγροδιατροφικά μας προϊόντα.
Να μειώσουμε τα κόστη παραγωγής.


Και επειδή ακριβώς πιστεύουμε στη δύναμη των συνεταιρισμών, θέλουμε να τους στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο.
Να τους δώσουμε δυνατότητες και ευελιξία.
Και αυτό κάνουμε με αυτό το νομοσχέδιο:
Δίνουμε στους συνεταιριστές, δίνουμε στους συνεταιρισμούς, τη δύναμη της επιλογής:
να επιλέξουν να φτιάξουν έναν συνεταιρισμό χωρίς περιττές διαδικασίες, με όσο το δυνατόν μικρότερα διοικητικά και οικονομικά βάρη.
να επιλέξουν οι ίδιοι πώς θα ρυθμίσουν τις σχέσεις τους και πώς θα οργανώσουν τις δραστηριότητές τους.
να επιλέξουν αν, πόσο και πώς θέλουν να διεκδικήσουν το μεγάλωμά τους, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον ανταγωνισμό, είτε στην ελληνική αγορά, είτε στο εξωτερικό.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε στη συνεταιριστική δραστηριότητα τα απαραίτητα εργαλεία για να ανοίξει τα φτερά της.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής πολλοί συνάδελφοι από την αντιπολίτευση διαφώνησαν με τη δυνατότητα συμμετοχής ιδιώτη επενδυτή με δικαίωμα ψήφου και μέχρι το 35% του συνολικού αριθμού των ψήφων.
Ειπώθηκε ότι παραβιάζονται οι αρχές του συνεταιρισμού.
Ότι αποτελεί το δούρειο ίππο του κεφαλαίου.
Ότι δε θα δουλέψει, άρα ότι είναι αχρείαστη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν παραβιάζεται ούτε η δημοκρατική διοίκηση, ούτε η αυτονομία, ούτε η ανεξαρτησία των συνεταιρισμών.
Ότι, πρώτα απ’ όλα, η είσοδος ή μη του επενδυτή εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα μέλη – παραγωγούς.
Ότι, οι επενδυτές μπορεί να μην είναι μόνο ιδιώτες, αλλά και άλλοι συνεταιρισμοί, ελληνικοί ή και ευρωπαϊκοί.
Ότι, χωρίς δικαίωμα ψήφου, όπως ισχύει σήμερα, άρα και χωρίς δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει αποφάσεις - κανείς επενδυτής δεν ενδιαφέρθηκε να βάλει τα λεφτά του.
Ότι, σε κάθε περίπτωση, και πέρα από το ότι θα ρυθμίζεται στο καταστατικό του κάθε συνεταιρισμού, προβλέπονται εκείνες οι δικλείδες που θα αποτρέψουν αυθαιρεσίες και αλλοιώσεις της βούλησης της πλειοψηφίας.

Υπάρχει και κάτι ακόμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το οποίο αξίζει να κρατήσουμε, γιατί ειπώθηκε και από εκπρόσωπο του ίδιου του συνεταιριστικού κινήματος:
Ότι είσοδος επενδυτή δε σημαίνει μόνο είσοδο κεφαλαίων.
Μπορεί να σημαίνει εισαγωγή γνώσης σε τομείς όπως η διοίκηση, οι πωλήσεις, η ταυτότητα των προϊόντων.
Μπορεί να σημαίνει άνοιγμα σε νέες καλλιέργειες, νέες ποικιλίες, νέες μέθοδοι, νέες δραστηριότητες.
Σημαίνει καλύτερους όρους πρόσβασης σε περιφερειακές και διεθνείς αγορές.
Αλλά και αυτό που λέγεται κάθετη δικτύωση, όπως οι συνέργειες με μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις.
Με λίγα λόγια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλουμε αγροτικούς συνεταιρισμούς που θα μπορούν να έχουν ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Και αυτό εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
αφαιρώντας τα εμπόδια και απελευθερώνοντάς τους από την ασφυχτική αγκαλιά του κράτους, 
και δίνοντάς τους τα όπλα για να μπορούν να σταθούν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον επιστρέφοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στα μέλη τους.

Άλλωστε το όραμά μας για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς χαρακτηρίζει αυτό που θέλουμε να πετύχουμε ως Κυβέρνηση και που λέγαμε ως αντιπολίτευση:
Να περάσουμε από το μοντέλο της οικογενειακής, της μικρής εκμετάλλευσης στο μοντέλο αγροτικής επιχείρησης.

Και από τη λογική της επιδότησης, σε αυτή της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.

«Εν τη ενώσει η ισχύς», λοιπόν, και αυτή τη δύναμη, τη δύναμη των πολλών θέλουμε να εμπνεύσουμε και να ενθαρρύνουμε στους παραγωγούς μας!

Κλείνοντας, κύριε Υπουργέ, θέλω να στηρίξω και εγώ την τροπολογία του πρώην Υπουργού, του κυρίου Καρασμάνη, που να δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να συμψηφίζουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με τις αποζημιώσεις που θα δικαιούνται στην τρέχουσα χρονιά, γιατί σε μεγάλες καταστροφές δεν μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν οι αγρότες στις υποχρεώσεις τους.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: "Δίνουμε στους συνεταιρισμούς τη δύναμη της επιλογής" Βασίλης Γιόγιακας: "Δίνουμε στους συνεταιρισμούς τη δύναμη της επιλογής" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Αντιπροσωπεία του Δήμου Μονάχου στην Ήπειρο με στόχο την βοήθεια για την δημιουργία αξιοπρεπούς υποδοχής και διαμονής των προσφύγων

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Αντιπροσωπεία του Δήμου Μονάχου στην Ήπειρο με στόχο την βοήθεια για την δημιουργία αξιοπρεπούς υποδοχής και διαμονής των προσφύγωνΗ Ελλάδα θα βρεθεί σε μεγάλη δοκιμασία στο άμεσο μέλλον λόγω των προσφυγικών ροών. Η κατάσταση αυτή ανησυχεί και τον Δήμο Μονάχου ο οποίος ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει προσφυγικές δομές στην Ελλάδα, ώστε να διαμοπρφωθούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής για τους πρόσφυγες αλλά και συνθήκες άμεσης αλληλεγγύης πρός την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης κατόρθωσε «να σταθεί όρθια» αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές. Η άμεση επίλυση του προσφυγικού με την δίκαια κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον επιτακτική! 

Με την παραπάνω εκτίμηση των εξελίξεων ο Δήμος Μονάχου απέστειλε 10 μελές υψηλόβαθμο κλιμάκιο αποτελούμενο από Δημοτικούς Συμβούλους (κ. Μάριαν Όφμαν, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα – κα. Αλεξάνδρα Γκάσμαν, Χριστιανοκοινωνική Ένωση – Τασία Φούκη εκ μέρους των Πρασίνων), ανώτερους διοικητικούς παράγοντες (κα. Δωροθέα Σίβυ, Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μονάχου - κ. Γκερχαρτ Μάγιερ , Διευθυντή της Υπερεσίας Κατοικίας και Μετανάστευσης), γιατρούς (κα. Δρ. Κέρστιν Μάιερ, κα. Δρ. Σάρα Ηόλτζ) εμπειρογνώμονες κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν στο κλιμάκιο ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιόμος κι ο διευθυντής του Ελληνικού Σπιτιού / Ευαγγελικό Κέντρο Μεταναστων Μονάχου επικοινωνιολόγος κ. Κώστας Γιαννακάκος. 

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπου ενημερώθηκε από τον κύριο Ηλία Τσολακίδη για την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου της Κατερίνης, και τις προσφυγικές δομές «Κατσικάς» και «Αγία Ελένη» στα Ιωάννινα. Εδώ είχε την δυνατότητα να συσκευτεί με το προσωπικό των δομών, το οποίο εξέθεσε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων και προγραμμάτων καθώς και τις συχνά μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα που πηγάζουν από την δύσκολη παραμονή στους καταυλισμούς. Προβλήματα που συχνά ξεπερνούν το όριο των δυνάμεων του προσωπικού που εργάζεται στις δομές και το όριο των δυνατοτήτων που έχει σήμερα η Ελλάδα. Κοινή εκτίμηση όλων είναι η ανάγκη άμεσης μεταφοράς των προσφύγων στις χώρες που αυτοί βλέπουν ως προορισμό τους. 

Στα Ιωάννινα το κλιμάκιο του Δήμου Μονάχου είχε ειλικρινείς ανταλλαγές απόψεων με τον περιφεριάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωϋσή Ελισάφ, με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων σεβασμιώτατο κ. Μάξιμο και στην Φιλιππιάδα με τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή. Οι συνομιλίες διεξήχθηκαν σε φιλικότατη ατμόσφαιρα. Υπήρξε ομοφωνία για την μελλοντική εκατέρωθεν αλληλοενημέρωση, συμπαράσταση και αποστολή βοήθειας σε σταθερή βάση. Ένα ιδιαίτερο θέμα στις συζητήσεις ήταν η κατάσταση υγείας των παιδιών στους καταυλισμούς. Το πρόβλημα των εμβολιασμών θα αντιμετωπιστεί άμεσα με παροχή βοήθειας από τα νοσοκομέια του Μονάχου. 

Στο ίδιο επίπεδο συζητήθηκε και το πρόβλημα των ανήλικων κι ασυνόδευτων παιδιών. Ήδη γίνονται έντονες προσπάθειες να μεταφερθεί ένα μέρος των παιδιών στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα φροντίσουν για την μελλοντική τους αποκατάσταση. Η άμεση υλοποίηση αυτής της πρότασης προσκρούει προς στιγμήν στις αντιδράσεις των κυβερνήσεων πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πρόκειται για ένα καθαρά ευρωπαϊκό πρόβλημα και θα πρέπει να λυθεί στο ανάλογο επίπεδο. 

Δυστυχώς η κατάσταση που σήμερα επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για μιά σωστή λύση, για μιά δίκαιη κατανομή των προσφύγων με βάση τον πληθυσμό και τις οικονομικές δυνατότητες των χωρών μελών. Οι κυβερνήσεις των χωρών δύσκολα θα συμφωνήσουν. Όμως η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ πρίν στο παρελθόν. Η ελληνική κοινωνία έχει ως τώρα αντέξει και σηκώσει μόνη της ή με ελάχιστη βοήθεια το κυρίως βάρος. 

Στην επιστροφή του κλιμακίου προς Θεσσαλονίκη υπήρξε συνάντηση με την αντιδήμαρχο Τρικάλων κα. Γεωργία Κοτρώνη-Μπαλοδήμου και τον σύμβουλο κ. Λιάπα. Τα Τρίκαλα παίζουν εδω και πολλά χρόνια έναν πρωτοποριακό ρόλο στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα σε ζητήματα τεχνολογίας κι οργάνωσης. Είναι η πόλη όπου η ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία ξεκίνησε με την ενοικίαση κατοικιών κι όχι με παραμονή σε αποκλεισμένους καταυλισμούς. Πρόκειται για μιά ενδιαφέρουσα εξέλιξη, όπου οι αρχές και οι πολίτες των Τρικάλων έχουν ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο επιδιώκοντας την άμεση ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία. Έτσι σήμερα όλα τα παιδιά των προσφύγων είναι ενταγμένα κι ενσωματωμένα στο σχολείο! Μαθαίνουν ελληνικά, την μητρική τους γλώσσα και αγγλικά. Οι διαφορές με τα παιδιά των Τρικάλων είναι ελάχιστες. Τα Τρίκαλα δίνουν τα θετικά παραδείγματα σε σχέση με την μελλοντική εξέλιξη στην συμβίωση των Ελλήνων με τους πρόσφυγες για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα. 

Το κλιμάκιο του Δήμου θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να προχωρήσει στην υλοποίηση αναλόγων προγραμμάτων και αποστολή βοήθειας. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την παραπέρα εξέλιξη στην Ελλάδα. 

Για ενημέρωση και πληροφορίες: 
Κώστας Γιαννακάκος – Costas Gianacacos 
0049 163 6433 199
Read More »
Αντιπροσωπεία του Δήμου Μονάχου στην Ήπειρο με στόχο την βοήθεια για την δημιουργία αξιοπρεπούς υποδοχής και διαμονής των προσφύγων Αντιπροσωπεία του Δήμου Μονάχου στην Ήπειρο με στόχο την βοήθεια για την δημιουργία αξιοπρεπούς υποδοχής και διαμονής των προσφύγων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα 


Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του αγώνα «West Coast XCO MTB Race 2020» γίνεται γνωστό ότι για την εύρυθμη διεξαγωγή και την ασφάλεια των αθλητών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μάρτιου 2020, από ώρα 8:00 μέχρι 15:00 οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

· Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των οχημάτων καθ΄ όλο το μήκος της οδού Σελλών. 

· Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ελευθερίας, από την συμβολή της με την οδό Κύπρου έως την συμβολή της με την οδό Σελλών. 

· Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των οχημάτων καθ΄ όλο το μήκος της δημοτικής οδού στο αλσύλλιο Ηγουμενίτσας, που οδηγεί στο κτήριο της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Μεσολάβηση Πιτούλη και Λώλου για να συνεχιστεί το έργο στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Μεσολάβηση Πιτούλη και Λώλου για να συνεχιστεί το έργο στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας


Ως Δημοτική Αρχή, οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, κυρίως όμως την ασφάλεια δημοτών και επισκεπτών. 
Προς αυτή την κατεύθυνση και έπειτα από την πολυήμερη διακοπή των εργασιών στο έργο «Επέκταση των έργων Οδοποιίας παραλιακής οδού από το τέλος των έργων της Β΄ Φάσης έως τον κόμβο Πάργης», ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με επιστολή του και σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη καλεί σε συνάντηση τα εμπλεκόμενα μέρη, ήτοι τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, καθώς και την Ανάδοχο εταιρεία ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε., προκειμένου να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες, ώστε αυτές να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.
Read More »
Μεσολάβηση Πιτούλη και Λώλου για να συνεχιστεί το έργο στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας Μεσολάβηση Πιτούλη και Λώλου για να συνεχιστεί το έργο στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Η καλύτερη τοπική εκδρομή για τους τουρίστες στον Δήμο Σουλίου - ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΗΓΟΥ

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Η καλύτερη τοπική εκδρομή για τους τουρίστες στον Δήμο Σουλίου - ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΗΓΟΥ 


Ο Δήμος Σουλίου προσφέρετε για ημερήσιες εκδρομές για τους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην παραλιακή ζώνη από Ηγουμενίτσα ως την Πάργα . 

Η καλύτερη διαδρομή που προτείνω και στους πελάτες μου τουρίστες και τους μένει αξέχαστη είναι η εξής : 

Ξεκινάμε από τα στενά του Καλαμά , ανηφορίζουμε την αρχαία Οσδίνα με τις βυζαντινές εκκλησίες , το Μοναστήρι της Μίχας και το Μοναστήρι των Παγανιών και τα διατηρητέα πετρόχτιστα αρχοντικά , μια στάση στις νεροτριβές κα φτάνουμε στην πόλη της Παραμυθιάς κατά προτίμηση Σάββατο για να πάρουμε μια γεύση από το παραδοσιακό παζάρι με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα κυρίως τις ψησταριές . 

Η ξενάγηση στην Παραμυθιά είναι πολύ ενδιαφέρουσα στην ΚΟΥΛΙΑ με το πρωτότυπο ρολόι , στο ιστορικό αρχείο της Παραμυθιάς που συστεγάζεται με τα Γενικά Αρχεία του κράτους , στο κτίριο που στεγαζόταν παλιά το Διοικητήριο , εκεί θα σας ενημερώσουν λεπτομερώς και σας θα ξεναγήσουν με μεγάλη προθυμία οι 2 κυρίες , κ. Λάππα Κωνσταντίνα και Κάλλη Ιωάννα, τα group με ραντεβού στο τηλέφωνο ( τηλ: 2666-0-22712 e-mail: gakpam@sch.gr ) . 

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα Βυζαντινά λουτρά στον Μητροπολιτικό ναό που φυλάσσεται μέρος των λειψάνων του Αγίου Δονάτου και την Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας . 

Στο κάστρο του Αι Δονάτου και στον αρχαιολογικό χώρο της Ελαίας και της Φωτίκης .Η διαδρομή θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο Σούλι , τα διατηρητέα σπίτια των οπλαρχηγών , το Κούγκι και το κάστρο .Κατεβαίνοντας από το μονοπάτι στη σκάλα της Τζαβέλαινας , φτάνοντας στις πηγές του μυθικού Αχέροντα εδώ θα απολαύσετε τις δραστηριότητες στο ποτάμι , κανό ,καγιάκ , ιππασία κτλ. 

Δεν σας κούρασα με όλα τα αξιοθέατα και με περισσότερες λεπτομέρειες για να σας κινήσω την περιέργεια να τις ανακαλύψετε μόνοι σας και να την προτείνετε σε γνωστούς και φίλους . 

Το πιο σημαντικό είναι να το προτείνουν οι ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων στους πελάτες τους και τα τουριστικά γραφεία να συμπεριλάβουν αυτή την εκδρομή στο πρόγραμμα τους .Ας πάρουν την πρωτοβουλία τα 2 τουριστικά σωματεία του Δήμου Σουλίου με την επιτροπή τουριστικής προβολής να καλέσουν τους τουριστικούς πράκτορες Συβότων και Πάργας που οργανώνουν εκδρομές με group να τους ξεναγήσουν και να ενημερώσουν λεπτομερώς . 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, έχει συστήσει στα μέλη της από το 2017 και την προτείνουν στους πελάτες τους και θυμούνται μια καταπληκτική εκδρομή και μια αξέχαστη εμπειρία . 

ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ 
& ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
« Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Read More »
Η καλύτερη τοπική εκδρομή για τους τουρίστες στον Δήμο Σουλίου - ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΗΓΟΥ Η καλύτερη τοπική εκδρομή για τους τουρίστες στον Δήμο Σουλίου - ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΗΓΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Φυσικό αέριο σε βάθος πενταετίας στις πόλεις της Ηπείρου

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Φυσικό αέριο σε βάθος πενταετίας στις πόλεις της Ηπείρου


Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου αναπτύσσεται. Η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής –ΔΕΔΑ- έχει ανακοινώσει ένα δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης που περιλαμβάνει 39 πόλεις της Ελλάδας.

Στις πόλεις αυτές και οι τέσσερις δηλαδή Γιάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.

Το πλάνο όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της εταιρείας είναι το φυσικό αέριο να φτάσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα οι πόλεις αυτές, περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης έχουν γίνει οι προμελέτες και οι διαγωνισμοί αναμένεται να προκηρυχθούν το 2021.
Read More »
Φυσικό αέριο σε βάθος πενταετίας στις πόλεις της Ηπείρου Φυσικό αέριο σε βάθος πενταετίας στις πόλεις της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση εθελοντών του Αγώνα West Coast XCO MTB Race 2020

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση εθελοντών του Αγώνα West Coast XCO MTB Race 2020 


Σας καλούμε στη συνάντηση εθελοντών του Αγώνα West Coast XCO MTB Race 2020 την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Ο Αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 πρόκειται να αποτελέσει μεγάλο αθλητικό γεγονός και η συμπαράσταση των εθελοντών θεωρείται πολύτιμη. 

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε. 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση εθελοντών του Αγώνα West Coast XCO MTB Race 2020 Ηγουμενίτσα: Συνάντηση εθελοντών του Αγώνα West Coast XCO MTB Race 2020 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Αναστολή των επισκέψεων σε γηροκομεία

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Αναστολή των επισκέψεων σε γηροκομεία


Η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη και ο περιορισμός των κρουσμάτων του ιού COVID 2019 και για την καλύτερη δυνατή προστασία των ωφελουμένων των παραρτημάτων του, οι οποίοι ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αναστολή των επισκέψεων στους ωφελούμενους ,σε όλα τα παραρτήματα ΑΜΕΑ του Κ.Κ.Π.Π.Η. μέχρι νεοτέρας.
Read More »
Αναστολή των επισκέψεων σε γηροκομεία Αναστολή των επισκέψεων σε γηροκομεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Σύλληψη ενός 34χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Σύλληψη ενός 34χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SHENGEN, καθώς και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη ενός 34χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 34χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στον πεζόδρομο της πόλης

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
Ηγουμενίτσα: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στον πεζόδρομο της πόλης


Read More »
Ηγουμενίτσα: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στον πεζόδρομο της πόλης Ηγουμενίτσα: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στον πεζόδρομο της πόλης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Κοινωνικός τουρισμός 2020, βγήκε η απόφαση

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020
ΟΑΕΔ: Κοινωνικός τουρισμός 2020, βγήκε η απόφαση
Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ του κοινωνικού τουρισμού 2020 περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.

Ειδικότερα χιλιάδες δικαιούχοι θα μπορούν από την 1η Αυγούστου 2020 να κάνουν χρήση των νέων επιταγών κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2020. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2019 λήγει 31 Ιουλίου 2020.

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020.

Οι διακοπές με το νέο πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:
-από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή
-από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021 ορίζονται:
α) ασφαλισμένοι που πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας
β) ασφαλισμένες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
γ) ασφαλισμένοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
δ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:
α) τα τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε και έως δεκαοχτώ ετών. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2020.
β) τέκνα των δικαιούχων ηλικίας 18 έως 24 ετών έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,
γ) τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των 18 ετών με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας,
δ) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,
ε) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται)
3.Δεν θεωρούνται δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προ-γράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021:
α) οι επιλεγέντες δικαιούχοι - ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εξαιρέσει των επιλεγέντων εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία και των ωφελουμένων μελών τους,
β) οι δικαιούχοι - ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Επιταγή
1. Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης που θα βγει το επόμενο διάστημα.
2. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση και είναι ανάλογο με την περιοχή, τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος.
3. Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού
Read More »
ΟΑΕΔ: Κοινωνικός τουρισμός 2020, βγήκε η απόφαση ΟΑΕΔ: Κοινωνικός τουρισμός 2020, βγήκε η απόφαση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2020 Rating: 5

Σελίδες