11 προσλήψεις στο νοσοκομείο Φιλιατών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016Αρχίζει σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα αφορά 4.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης για το δημόσιο Τομέα της Υγείας για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων.

Για την Θεσπρωτία υπάρχουν συνολικά 11 Θέσεις στο νοσοκομείο ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Οι ακαθάριστες μηνιαίες α̟ποδοχές των ωφελουµένων αντιστοιχούν:
α. για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ,
β. για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,
γ. για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ,
δ. για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ορίζεται σε 150€ ή 70€ μηνιαίως ανάλογα με την κατηγορία ενώ προβλέπονται και υπερωρίες τέσσερις (4) νύχτες και δύο (2 ) αργίες ή Κυριακές κατ’ ανώτατο όριο. 
Read More »
11 προσλήψεις στο νοσοκομείο Φιλιατών 11 προσλήψεις στο νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση στην Νεμέρτσικα (Δούσκος) Πωγωνίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ο σύλλογος μας θα εξορμήσει στη Νεμέρτσικα με δύο πορείες:

Κακόλακος - πηγες - παλαιόπυργος
Β.Δ.: 2
Ώρες πορείας: 5
Υψ. διαφορά 600μ.
χιλιόμετρα 8

Κακόλακος - πηγές - κορυφή (2200) - παλαιόπυργος
Β.Δ.: 3
Ωρες πορείας 8
Υψ. διαφορά 1200μ.
χιλιόμετρα 13

Αναχώρηση 5.30 από το Πάνθεον.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θερμοκρασίες ενδέχεται να είναι χαμηλές γ αυτό και απαιτείτε σκούφος, γάντια και ρουχισμός κατάλληλος για χειμερινή ανάβαση, συμπεριλαμβανομένου και γκέτες για την διαδρομή 2 σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Λοιπός εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο, φακός, σφυρίχτρα {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 13/12-15/12 και ώρες 19.00-21.00

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. 
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση στην Νεμέρτσικα (Δούσκος) Πωγωνίου Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Εξόρμηση στην Νεμέρτσικα (Δούσκος) Πωγωνίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του δημοσιογράφου Αλέξη Αναστασίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του δημοσιογράφου Αλέξη Αναστασίου στις 18 Δεκεμβρίου, βυθιζόμαστε στην ανάμνησή του. 
Και μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνεται η μάχη του, μάχη μιας ολάκερης ζωής, να κρατηθεί αδιάλυτο το όραμά του και να αναδυθεί μέσα από το σκοτάδι φως. 
Προσδοκούσε την ανατολή του ήλιου μιας άλλης προοπτικής, όπου οι άνθρωποι δεν θα βυθίζονται στο βούρκο, αλλά θα παλεύουν για το ορόσημό τους. 
Σκαρφάλωνε σε ψυχικά υψώματα και ανέμενε να δει καθάρια ένα καλύτερο αύριο. 
Εισέπνεε δυναμισμό και ονειρευόταν μια αναγεννημένη και αγωνιζόμενη κοινωνία. 
Ανάσανε και γέμιζαν τα πνευμόνια του ελευθερία. 
Την ελευθερία της σκέψης του, που ποτέ δεν υποτάχθηκε και δεν γνώρισε ζυγό σκλαβιάς...  
Read More »
Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του δημοσιογράφου Αλέξη Αναστασίου Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του δημοσιογράφου Αλέξη Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Πέντε χρόνια χωρίς το φιλὀλογο και δημοσιογράφο Σπύρο Τσώνη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια χωρίς το φιλόλογο και δημοσιογράφο Σπύρο Τσώνη. 
Ταξίδεψε στον ουρανό το 2011 και όμως μας φαίνεται πως είναι ακόμη ανάμεσά μας, ζωντανός. 
Υπήρξε τόσο πληθωρικός, που είναι δύσκολο να τον σκεπάσει η σκια της λησμονιάς. 
Και θυμόμαστε τον φλογερό πόθο του, που μετεξελίχτηκε σε δημιουργικό αγώνα, να ανατείλει μια καινούργια, πιο ανθρώπινη κοινωνία. 
Η ζωή του ήταν ψήλωμα, δρόμος φωτερός, όλο χρώματα, παραδομένη στης προσφοράς τη λαχτάρα. 
Όσοι τον είχαμε δάσκαλο στο σχολειό, αυτή η λαχτάρα του, φωταγώγησε την καρδιά μας και δεν την αφήνουμε να σβήσει. 
Αυτή η λαχτάρα του, χάραξε και τους ορίζοντές του. 
Κράτησε απαζάρευτη την υπερηφάνειά του, ανεξάντλητα τα σύνορα της ψυχής του, ανυποχώρητο το συναίσθημά του, αδιάλυτο τον εσωτερικό του κόσμο. 
Read More »
Πέντε χρόνια χωρίς το φιλὀλογο και δημοσιογράφο Σπύρο Τσώνη Πέντε χρόνια χωρίς το φιλὀλογο και δημοσιογράφο Σπύρο Τσώνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας από τον Αλυκό της Αλβανίας: «Επεκτατικές και αλυτρωτικές οι δηλώσεις Ράμα»

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016


Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Βασίλης Γιόγιακας στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής μειονότητας «Ομόνοια» και του Δήμου Φοινικαίων στην κεντρική πλατεία του Αλύκου, όπου τιμήθηκε η μνήμη των τεσσάρων νέων του χωριού οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από το καθεστώς Αλία στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Ελλάδα το 1990.


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας καταδίκασε γι’ άλλη μια φορά τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα σημειώνοντας ότι «δεν είναι μόνο ανιστόρητες και επιπόλαιες, αλλά εκφράζουν και αλυτρωτικές, επεκτατικές βλέψεις που δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Αυτός ο αλυτρωτισμός φαίνεται δυστυχώς ότι δεν είναι συγκυριακός, έχει βαθιές ρίζες και θα επιμείνει, όπως μαρτυρά και η απαράδεκτη απεικόνιση χάρτη της “Μεγάλης Αλβανίας” στα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας της γειτονικής χώρας». Read More »
Βασίλης Γιόγιακας από τον Αλυκό της Αλβανίας: «Επεκτατικές και αλυτρωτικές οι δηλώσεις Ράμα» Βασίλης Γιόγιακας από τον Αλυκό της Αλβανίας: «Επεκτατικές και αλυτρωτικές οι δηλώσεις Ράμα» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε το Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016


Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του Α΄ Διεθνούς Αρχαιολογικού και Ιστορικού Συνεδρίου για τη Θεσπρωτία, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησε με ενδιαφέρον το κοινό της Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52 ανακοινώσεις διακεκριμένων ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Έγινε προσπάθεια να καλυφθούν με πληρότητα θέματα από την απώτερη προϊστορία έως τους νεότερους χρόνους, που άπτονται της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας της Θεσπρωτίας. Μέσα από τις ανακοινώσεις και τον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα και τα πορίσματα των ερευνών, αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και τέθηκαν ερωτήματα, τα οποία αναμένεται να ανατροφοδοτήσουν τον επιστημονικό διάλογο.

Κατά την εναρκτήρια τελετή, τιμήθηκαν ο Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, Ακαδημαϊκός και επί σειρά ετών Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηπείρου, και ο Θεσπρωτός καθηγητής Αρχαιολογίας Αντώνης Ζώης. Παράλληλα, στον ημιώροφο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας εγκαινιάσθηκε η περιοδική έκθεση «Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία», που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο μέχρι τις 8 Μαρτίου 2017.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της σε όλους εκείνους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά της και συνέβαλαν τα μέγιστα -με την ηθική και υλική υποστήριξή τους- στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου:
 • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
 • Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
 • Δήμο Ηγουμενίτσας
 • Δήμο Σουλίου
 • Δήμο Φιλιατών
 • Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας
 • Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
 • ΤΕΙ Ηπείρου-Παράρτημα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας
 • Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας.

Επιπλέον, ευχαριστεί θερμά τον κ. Ελευθέριο Μουσελίμη για την παραχώρηση διαφόρων εκδόσεων για τη Θεσπρωτία του αείμνηστου δασκάλου Σπύρου Μουσελίμη, προκειμένου να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και να διανεμηθούν δωρεάν στους συνέδρους.

Επίσης, για την υλοποίηση της περιοδικής έκθεσης «Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία», εκφράζει δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες της για την παραχώρηση των φορητών εικόνων, των ιερών κειμηλίων και των χειρογράφων στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργης και στην Ιερά Μονή Γηρομερίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται τέλος στον κ. Γιώργο Μαλαμίδη για τη φωτογραφική τεκμηρίωση των αντικειμένων και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για τη συνδρομή του στη συντήρηση των εκθεμάτων.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
ΑρχαιολόγοςRead More »
Ολοκληρώθηκε το Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία Ολοκληρώθηκε το Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές - διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις κλοπές – διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, που έλαβαν χώρα το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 31χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών:
Την 28-11-2016 στο Πέραμα Ιωαννίνων, αφού παραβίασε με αιχμηρό αντικείμενο πόρτα σπιτιού, εισήλθε στο εσωτερικό και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά.
Την 02-12-2016, στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, αφού παραβίασε με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρο κουζίνας, εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και ερεύνησε τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
Την 08-12-2016 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ιωαννίνων, αφού παραβίασε με διαρρηκτικό εργαλείο παράθυρο σπιτιού, αφαίρεσε από το εσωτερικό διάφορα κοσμήματα και τρεις χρυσές λίρες.
Την 08-12-2016, στα Ιωάννινα, αφού διέρρηξε σπίτι, αφαίρεσε από το εσωτερικό, ηλεκτρικές συσκευές, χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές - διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές - διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τρείς μη νόμιμους μετανάστες

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016Συνελήφθη, χθες (11-12-2016) το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, τρείς αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 47, 20 και 24 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τρείς μη νόμιμους μετανάστες Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τρείς μη νόμιμους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Εντοπίστηκαν σε δασώδη περιοχή πέντε σάκοι με 99 κιλά κάνναβης

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016


Στo πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου Ιωαννίνων, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν χθες (11-12-2016) το βράδυ στην ανωτέρω περιοχή, πέντε σάκοι, οι οποίοι περιείχαν πενήντα δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (98.800) γραμμαρίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Read More »
Εντοπίστηκαν σε δασώδη περιοχή πέντε σάκοι με 99 κιλά κάνναβης Εντοπίστηκαν σε δασώδη περιοχή πέντε σάκοι με 99 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016


 
Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 
1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου ,οικ. έτους 2017
2. Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.
3. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων ανοικτού διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων, για το έτος 2017.
4. Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ».
5. Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ.Ε ΣΟΥΛΙΟΥ ».
6. Απευθείας ανάθεση του έργου: « ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Τ.Κ ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ».
7. Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΗΜ.ΣΧ. Τ.Κ ΦΡΟΣΥΝΗΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΙΩΝ ».
8. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια αντλιών Δ.Ε Παραμυθιάς ».
9. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθειαυλικών ύδρευσης, άρδευσης κλπ Δ.Ε Παραμυθιάς».
10. Διάθεση πίστωσης για : «Ανταλλακτικά μεταφορικών μέσων (ΚΗΥ 9901)».
11. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια ελαστικών μεταφορικών μέσων Δ.Ε Παραμυθιάς (ΚΗΥ 3889)».
12. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια ελαστικών μεταφορικών μέσων Δ.Ε Παραμυθιάς (ΚΗΙ 9237)».
13. Απόδοση λογαριασμού και απαλλαγή υπολόγου εντάλματος προπληρωμής.
14. Διάθεση πιστώσεων.Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ ΑΡΩΓΗ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο – οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά), την 15η Δεκεμβρίου 2016 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:30 π. μ., με θέμα ημερήσιας Διάταξης:

Θέμα μονο: «Κατάρτιση και έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού οικ. έτους 2017» 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ ΑΡΩΓΗ Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ ΑΡΩΓΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Επαναληπτική δημοπρασία εκμίσθωσης του «Ξενώνα» στο Σούλι

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016

Η Δήμαρχος Σουλίου, προκηρύσσει φανερή , πλειοδοτική και προφορική επαναληπτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του ακινήτου : «Ξενώνας» Δ.Ε Σουλίου .


Αντικείμενο της δημοπρασίας είναι η εκμίσθωση προς εκμετάλλευση του «ΞΕΝΩΝΑ» της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου , που βρίσκεται στην Τ.Κ Σαμονίδας και αποτελείται από τα εξής μέρη :

α) τον ξενώνα στον 1ο όροφο ,συνολικού εμβαδού 102,75 τ.μ , που αποτελείται από τρία (3) δίκλινα δωμάτια ,αποθήκη και ανεξάρτητο WC.

β) το ισόγειο κατάστημα , συνολικού εμβαδού 102,75 τ.μ ,που αποτελείται από κύριο χώρο εστίασης, κουζίνα και WC .

Η εκμίσθωση του παραπάνω Ξενώνα θα γίνει ενιαία ,ως σύνολο, κτίριο (ξενώνας και κατάστημα) και περιφραγμένος αύλειος χώρος αυτού και όχι μεμονωμένα.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε έξι (06) χρόνια και η οποία αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της μίσθωσης και λήγει μετά την παρέλευση του παραπάνω διαστήματος.


Η επαναληπτική δημοπρασία θα διεξαχθεί την 15η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00π.μ έως 11.00π.μ στο Δημοτικό κατάστημα Παραμυθιάς.


Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των 55,00 ΕΥΡΩ μηνιαίως.

Με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν

εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 5,50 ΕΥΡΩ καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζει η διακήρυξη (αριθ. πρωτ. 6782/2016) .

Πληροφορίες ,ως προς τα δικαιολογητικά συμμετοχής και για την παραλαβή της αναλυτικής διακήρυξης, παρέχονται στο Δήμο Σουλίου , καθημερινά και ώρες 08:00 – 14:00, Διεύθυνση K. Καραμανλή (Παραμυθιά).Read More »
Επαναληπτική δημοπρασία εκμίσθωσης του «Ξενώνα» στο Σούλι Επαναληπτική δημοπρασία εκμίσθωσης του «Ξενώνα» στο Σούλι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ο Άγιος Σπυρίδωνας, το ιερο Σκήνωμα και η μεταφορά του από την Παραμυθιά στην Κέκρυρα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016


 
1456... Τρία χρόνια μετά την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς, ένας πρεσβύτερος, κερκυραϊκής καταγωγής, ο πάτερ Γεώργιος Καλοχαιρέτης, έκρυψε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα καθώς και της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, μέσα σ’ ένα καλάθι και αφού τα σκέπασε με χόρτα, τα φυγάδευσε από την τουρκεμένη Κωνσταντινούπολη. Ο λόγος... ο φόβος των Τούρκων και το μίσος σε κάθε τι Χριστιανικό.

Ο Γεώργιος Καλοχαιρέρης με επιμονή και πάθος και αφού διάσχισε την μισή Ελλάδα, φτάνει στη Παραμυθιά που τα χρόνια εκείνα ήταν μεγάλο Θρησκευτικό κέντρο. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο πως μερικά χρόνια αργότερα (το 1500), μεταφέρθηκε στη Παραμυθιά η έδρα της Επισκοπής από την Επισκοπή Βουθρωτού της Βορείου Ηπείρου και έτσι όλο αυτό το μεγάλο τμήμα της Ηπείρου, άνηκε διοικητικά στη Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Πλούσια θρησκευτικά περιοχή η Παραμυθιά και έδρα του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού, το σκήνωμα του οποίου βρέθηκε στην Κέρκυρα και στο κάστρο της Κασσιόπης, πριν μεταφερθεί στην Βενετία. Η Παραμυθιά ειναι και έδρα του Αγίου Αναστάσιου που αλλαξοπίστησε τον γιο του Πασά της Παραμυθιάς που αργότερα σαν Δανιήλ ίδρυσε την Παναγία της Μυρτιδιώτισσα στην Κέρκυρα. Έδρα επίσης επίσης του Διάδοχου Φωτικής τα συγγράμματα του οποίου διδάσκονται ακόμα και σήμερα στις θεολογικές σχόλες της χώρας.

Σε αυτή την περιοχή και στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Παραμυθίας που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας και που θα έπρεπε να γίνει μνημείο Unesco, εναποτέθηκαν τα ιερά σκηνώματα του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Θεοδώρας. Τα ιερά Σκηνώματα, λατρεύτηκαν από τον τοπικό λαό και κλήρο, παρά τον φόβο της τρομοκρατίας και του ανθελληνισμού που επικρατούσε σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Άλλωστε την Παραμυθιά την είχαν επιλέξει οι Οθωμανοί ως διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής με ότι αυτό και αν σημαίνει. Αυτος ήταν και ο λόγος που μερικά χρόνια μετά, οι συνθήκες επέβαλαν για λόγους ασφαλείας την μεταφορά τους στην Κέρκυρα.

Τα ιερά λείψανα, που τοποθετήθηκαν αρχικά στο ναό του Αγίου Αθανασίου, τα κληρονόμησαν οι τρεις γιοί του Καλοχαιρέτη, Μάρκος, Λουκάς και Φίλιππος (έτσι συνηθιζόταν τότε στην Ενετική Κέρκυρα). Το μερίδιο του ο Μάρκος, το σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, το δώρισε το 1483 στο λαό της Κέρκυρας.

Οι κληρονόμοι του λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα προσπάθησαν να μεταφέρουν το άγιο λείψανο εκτός της Κέρκυρας αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των Κερκυραίων και εγκατέλειψαν το σχέδιο τους. Εν τέλει μεταβίβασαν τα δικαιώματα τους στην κόρη του Φιλίππου, Ασημίνα. Το λείψανο πέρασε τελικά στην ιδιοκτησία της οικογένειας Βούλγαρη, ως προίκα της Ασημίνας, όταν παντρεύτηκε το Σταματέλλο Βούλγαρη το 1520. Από τότε και για τέσσερις αιώνες έως το 1925, βρισκόταν στην κυριότητα της οικογένειας. Αρχικά και μέχρι το 1528 το λείψανο μεταφέρθηκε στον καθεδρικό ναό του Ταξιάρχου Μιχαήλ στο Καμπιέλο. Το 1528 ο Σταματέλλος Βούλγαρης το μετέφερε στο ναό, που έχτισε η οικογένεια προς τιμήν του Αγίου στο προάστιο του Σαρόκκου (Αγίου Ρόκκου).

Ωστόσο το 1537,κατά τη διάρκεια της πρώτης πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Τούρκους, το σκήνωμα μεταφέρθηκε για ασφάλεια στο ναό των Αγίων Αναργύρων στο Παλαιό Φρούριο και επέστρεψε μετά τη λύση της πολιορκίας. Το 1577 αποφασίστηκε η κατεδάφιση του ναού, καθώς έπρεπε να επεκταθούν τα τείχη. Το λείψανο μεταφέρθηκε προσωρινά και πάλι στο ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων στη Γαρίτσα, μέχρι και το 1589, οπότε και πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του σημερινού ναού, η ολοκλήρωση του οποίου έγινε περίπου το 1594, και παραμένει εκεί μέχρι και σήμερα. Το 1967 ο ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνος της Κέρκυρας αναγνωρίστηκε επισήμως ως ίδιον Ν.Π.Δ.Δ με Προεδρικό Διάταγμα, υπό την επωνυμία «Ιερόν Προσκύνημα Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας».

Διαβάστε εδω τα πάντα για τον Άγιο Σπυρίδωνα και επισκεφθείτε εικονικά τον Ι.Ν της Κέρκυρας οπου φυλάσσεται το Ιερό Σκηνωμά τουRead More »
Ο Άγιος Σπυρίδωνας, το ιερο Σκήνωμα και η μεταφορά του από την Παραμυθιά στην Κέκρυρα Ο Άγιος Σπυρίδωνας, το ιερο Σκήνωμα και η μεταφορά του από την Παραμυθιά στην Κέκρυρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

5 Θεσπρωτοί συμμετέχουν σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016Σας προσκαλούμε στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Ελεύθερη Έκφραση Εικαστικών", που θα πραγματοποιηθεί με χορηγία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Σοφίας 3, υπέρ του Παπάφειου Ιδρύματος από 17 έως 21 Δεκέμβρη 2016.

Ώρες λειτουργίας από 11-00 π.μ. έως 22.00 μ.μ.

θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Εγκαίνια 17 Δεκέμβρη και ώρα 6 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6971838167 - 6938833290 

Οι συμμετέχοντες από Θεσπρωτία είναι: Σέργιος Κόκκορης, Κυρίτση Λαμπρινή, Ισαίογλου Γιώργος, Ναταλία Λίκοβιτς, Βίκυ Παντέλογλου.
 
Από Πρέβεζα: Κώστας Πιέτας, Κώστας Καλέντζης.
Διοργανωτές Κόκκορης Σέργιος και Αμπελίδου Θεοδώρα 
Read More »
5 Θεσπρωτοί συμμετέχουν σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Θεσσαλονίκη 5 Θεσπρωτοί συμμετέχουν σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Θεσσαλονίκη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ολοκληρώθηκε ο Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10-12-2016 ο Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας. 
 
Ο τοπικός διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση της 15ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017. 
 
Σκοπός του ήταν η επιλογή μιας ομάδας μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. 
 
Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 ομάδες μαθητών: δύο από το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, μία από το 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και μία από το ΓΕΛ Μαργαριτίου. 
 
Οι ομάδες εξετάστηκαν διαδοχικά σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. 
 
Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας αποτελούμενη από τους/τις μαθητές/τριες: Γεώργιο Θεοχάρη, Ζάρρου Βικτωρία και Κοτσίνα Βασιλική, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, ενώ την 3η και 4η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα οι ομάδες του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας (Β' ομάδα) και του ΓΕΛ Μαργαριτίου.
 
Το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας θέλει να συγχαρεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμός και ιδιαιτέρως την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας που κατέλαβε την 1η θέση. 
 
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους καθηγητές: κ. Ιωάννου Γεώργιο, Μακρυγεωργάκη Μαρία, Μπακάλη Ανίτα, Παπαευθυμίου Βασιλική και Τσουμέτη Χρήστο για τη βοήθηεια που προσέφεραν στη διοργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού.Η ομάδα 2ου ΓΕΛ Ηγ/τσας που κατάλαβε τη 2η θέσηΗ ομάδα ΓΕΛ Μαργαριτίου που κατάλαβε την 4η θέσηΗ ομάδα 1ου ΓΕΛ Ηγ/τσας που κατάλαβε την 3η θέση


Η ομάδα 1ου ΓΕΛ Ηγ/τσας που κατάλαβε την 1η θέση


Βασίλης Νούσης
Υπ. ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας
Read More »
Θεσπρωτία: Ολοκληρώθηκε ο Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών Θεσπρωτία: Ολοκληρώθηκε ο Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο του Αλέξη Αναστασίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016

Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Κυριακή, στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Γραικοχωρίου, τελούμε το ετήσιο μνημόσυνο του συζύγου, πατρός, παππού και αδελφού, Αναστασίου Αλέξανδρου του Ευαγγέλου, από την Κρυόβρυση.
 
Η σύζυγος
Τα παιδιά, Τα εγγόνια
Τα αδέρφια, Οι λοιποί συγγενείς
Read More »
Την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο του Αλέξη Αναστασίου Την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο του Αλέξη Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18:00, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΠΑΝΘΕΟΝ»
Ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Στοργή», οι εκδόσεις Φίλντισι και η συγγραφές Χαρούλα Βερίγου Μπάντιου παρουσιάζουν το βιβλίο «Αύριο νυχτώνει φθινόπωρο».
Την ευθύνη για το μουσικό μέρος έχει το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας με το σχήμα «TRIO TENORO».
Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Στοργή»

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 16:00, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα από τους μαθητές και καθηγητές του ωδείου για τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας.

ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016,
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Η παιδική Χορωδία του ωδείου και οι μαθητές του τμήματος φωνητικής θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στην Πλατεία Δημαρχείου και θα δημιουργήσουν ένα γιορτινό κλίμα για όλα τα παιδιά της πόλης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 20:00, Ε.Ι.Ν.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
Στη μαθητική Εστία θα πραγματοποιηθεί φέτος η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τους μαθητές και καθηγητές του ωδείου. Ο σκοπός της συναυλίας θα είναι φιλανθρωπικός. Ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας και να προσφέρουμε από το δικό μας περίσσευμα διάφορα είδη που δεν χρειαζόμαστε αλλά που άλλοι συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη. Από το πρωί της Παρασκευής (11:00-18:00) θα είμαστε στο χώρο του Ε.Ι.Ν. και θα δεχόμαστε βιβλία, παιχνίδια και τρόφιμα.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

Ακολουθεί Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα & την Παιδική Χορωδία του ωδείου.
Σε συνδιοργάνωση με το ΠΑΚΠΠΟ & το Δήμο Ηγουμενίτσας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Μαθητές και καθηγητές του ωδείου θα πλαισιώσουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Πέρδικα με Χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα.
Read More »
ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Αλλάζει "ΜΟΤΙΒΟ" ο πεζόδρομος της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016


Read More »
Αλλάζει "ΜΟΤΙΒΟ" ο πεζόδρομος της Ηγουμενίτσας Αλλάζει "ΜΟΤΙΒΟ" ο πεζόδρομος της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου Λογοθεραπείας Κυπριτζόγλου Σπυριδούλα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου Λογοθεραπείας Κυπριτζόγλου Σπυριδούλα Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου Λογοθεραπείας Κυπριτζόγλου Σπυριδούλα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016


Το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου γονείς και μαθητές να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οικογένεια Νώε».

Πρόκειται για την ιστορία του κατακλυσμού, όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος, σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ενώ ένας ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση.


Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.


ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Δημήτρης Κριτσίμης (κλαρινέτο),

Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί), Παναγιώτης Μπάρλας (πιάνο).
Read More »
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: "Τα κοινά και ο δημοκρατικός μετασχηματισμος στην εποχή μας"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016
Read More »
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: "Τα κοινά και ο δημοκρατικός μετασχηματισμος στην εποχή μας" Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: "Τα κοινά και ο δημοκρατικός μετασχηματισμος στην εποχή μας" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Αύριο Τρίτη η φωταγώγηση της Χριστουγεννιάτικης Παραμυθιάς

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016
Read More »
Αύριο Τρίτη η φωταγώγηση της Χριστουγεννιάτικης Παραμυθιάς Αύριο Τρίτη η φωταγώγηση της Χριστουγεννιάτικης Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Εικόνες από τα παλιά: Ηγουμενίτσα την δεκαετία του '70 (5 ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016

Read More »
Εικόνες από τα παλιά: Ηγουμενίτσα την δεκαετία του '70 (5 ΦΩΤΟ) Εικόνες από τα παλιά: Ηγουμενίτσα την δεκαετία του '70 (5 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες