Απομακρύνθηκε ο ιερέας από το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018
 

Απομακρύνθηκε τελικά, μετά από απόφαση της Μητρόπολης, ο ιερέας από την ενορία Μαυρουδίου, δύο χρόνια μετά από τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού.

Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ημέρα τέλεσης της θείας λειτουργίας, οι πιστοί στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, είχαν αποκλείσει την εκκλησία με αλυσίδες, απαγορεύοντας με τον τρόπο αυτό στον ιερέα του χωριού να τελέσει τη λειτουργία, καταγγέλλοντας τον ταυτόχρονα για ανάρμοστη και απρεπή συμπεριφορά.

Από τότε, σύσσωμοι οι κάτοικοι, απείχαν από τον εκκλησιασμό στην ενορίας τους, ενώ και τις κοινωνικές εκδηλώσεις τις πραγματοποιούσαν σε γειτονικές ενορίες.

Σε επιστολή τους οι κάτοικοι το 2016 προς τον Μητροπολίτη Παραμυθιάς κκ Τίτο, είχαν αναφέρει μερικά ενδεικτικά περιστατικά που είχαν σημειωθεί:
1) Στο καφενείο του χωρίου μας γίναμε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου « θεάματος» από εκφράσεις του Ιερέα για εμάς όπως «Τουρκόσποροι και Αλβανοτσάμηδες» ,
2) Κατά τη διάρκεια τέλεσης των μυστηρίων στην Εκκλησία από πλευράς του εκφράζονται βωμολοχίες όταν επικρατεί συνωστισμός ή φασαρία ,
3) Άσεμνες χειρονομίες και εκφράσεις χυδαίες σε κατοίκους του χωριού μας χωρίς λόγο και αιτία ,
4) Αποπομπή του ψάλτη μας επειδή λόγω της εργασίας του πήγε αργά στην Εκκλησία και πολλά άλλα γεγονότα . Η παράθεση των ως άνω γεγονότων αποκαλύπτει με τον πλέον γλαφυρό και ενδεικτικό τρόπο ότι έχει χαθεί η Συνοχή και η Κοινωνική Γαλήνη στο χωρίο μας .

Ο συγκεκριμένος ιερέας έχει μεταφερθεί σε άλλη ενορία, στην επαρχία Φιλιατών. 


 
Read More »
Απομακρύνθηκε ο ιερέας από το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Απομακρύνθηκε ο ιερέας από το Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Θερινά εργαστήρια του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018Τα θερινά εργαστήρια του Κέντρου Πρόληψης για δεύτερο καλοκαίρι θα υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους.

Θα γελάσουμε, θα μάθουμε μαζί και θα προσθέσουμε ένα ακόμη όμορφο καλοκαίρι στις αναμνήσεις μας.

Με χαρά και ενθουσιασμό σχεδιάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα.
· Γιατί η πρόληψη έχει πολλές φωτεινές πλευρές.
· Γιατί είναι ωραίο να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες της κοινότητας στην οποία ζεις.
· Γιατί μας αρέσουν οι προκλήσεις και οι αλλαγές ξεπερνώντας περιορισμούς και πλαίσια.
· Γιατί αλλάζουμε σελίδα στο Κέντρο Πρόληψης με καινοτόμες και μοναδικές δράσεις.
· Γιατί είναι δημιουργικό να φροντίζεσαι για να φροντίζεις.
· Γιατί αναδεικνύεται έμπρακτα η αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Για όλους αυτούς τους λόγους προσκαλούμε τα παιδιά όλου του Νομού Θεσπρωτίας στα θερινά εργαστήρια.

Τα εργαστήρια γίνονται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Την επιστημονική επιμέλεια των προγραμμάτων έχει η κα Κων/να Ζιάγκου, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται από 18 – 22 Ιουνίου στο τηλέφωνο 2665025140 και ώρες 9.00 – 14.00

Καλό καλοκαίρι να φτιάξουμε !

Για το Δ.Σ. του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ
Η Πρόεδρος Αλεξάνδρα Κοτσώνη 


Read More »
Θερινά εργαστήρια του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών Θερινά εργαστήρια του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Θεατρική παράσταση την Τετάρτη από το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στη Θεατρική παράσταση του τμήματος «Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου» , «Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο.

Η παράσταση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της εξάμηνής πρακτικής άσκησης και του κύκλου σπουδών των σπουδαστών του τμήματος.

Απόσπασμα από το «Η ελεγεία ενός παράλογου κόσμου» του Ευγένιο Ιονέσκο :

Ο λεγόμενος ουμανιστικός πολιτισμός μας μοιάζει με χάρτινο πύργο. Όλα είναι προς αναθεώρηση.
Τον περασμένο αιώνα, οι άνθρωποι πίστευαν πως ήταν σε θέση να ξέρουν που όδευε η ανθρωπότητα, νόμιζαν πως μπορούσαν να προΐδουν το ιστορικό μέλλον. Έκτοτε, ότι χτίστηκε κλυδωνίζεται. Οι επαναστάσεις που έγιναν στ’ όνομα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, για την δικαιοσύνη και την ελευθερία, μεταβλήθηκαν σε τυραννία και κόλαση. Αλλού, η βιομηχανική επανάσταση έδειχνε να δημιουργεί την ελπίδα πως τα οικονομικά προβλήματα θα έβρισκαν τη λύση τους και πως επρόκειτο να αρχίσει μια εποχή ευημερίας για την προκοπή ή την ευτυχία όλων.
Η ιστορία, όμως, παράλογη, μας διέψευσε και, ενώ ελπίζαμε, μας εξαπάτησε. Η βιομηχανία και τα προϊόντα της μας οδηγούν στο χείλος της καταστροφής και στη φθορά της γης και της ατμόσφαιράς της, και μας απειλεί έτσι η κοσμική καταστροφή. Προηγουμένως, το μίσος που ρίχνει τον ένα λαό εναντίον του άλλου, οι προδομένες ελπίδες των εθνών και των κοινωνικών τάξεων, θα έχουν θέσει, ίσως, τέρμα στην ύπαρξη μας.


Σημείωμα σκηνοθέτη Αθηνάς Τσικνιά


Ο Ευγένιος Ιονέσκο, Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας που έγραψε στη γαλλική γλώσσα, είναι ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του θεάτρου του παραλόγου, μαζί με τους Σάμουελ Μπέκετ, Ζαν Ζενέ και Άρθουρ Αντάμοβ.
Ένα από τα τελευταία έργα, και όχι ιδιαίτερα γνωστά στη χώρα μας, του συγγραφέα της Φαλακρής τραγουδίστριας και του Ρινόκερου είναι το Παιχνίδι της σφαγής.
Το Παιχνίδι της σφαγής του Ιονέσκο συνδέεται και συνομιλεί αφαιρετικά, κατά τρόπο εμφανή ή λανθάνοντα, και παρά τις διαφορές, με ορισμένα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως με το Περί τυφλότητος του Ζοζέ Σαραμάγκου, την Πανούκλα του Αλμπέρ Καμύ, το Δεκαήμερο του Βοκάκιου. Ο Ιονέσκο χτίζει ένα έργο που σήμερα φαντάζει περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Η ανασφάλεια που επικρατεί στην εποχή μας, όχι βεβαίως μόνον η οικονομική, με όλη την ανησυχία που προκαλεί, αναδεικνύεται στο έργο.
Το παιχνίδι της σφαγής γράφτηκε το 1970, ενώ στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε το 1971 από το «Θέατρο Τέχνης» σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν.
Μια ξαφνική επιδημία αφανίζει μια πόλη. Οι κάτοικοί της έρχονται ο ένας μετά τον άλλον αντιμέτωποι με το θάνατο.
Το Παιχνίδι της σφαγής δεν είναι παρά ένα από τα πολλά παιχνίδια που παίζουν οι κοινωνίες στον εαυτό τους. Παιχνίδια τρόμου, καταστροφής και αυτοκαταστροφής, βίας στη βία που ξαναγεννά βία, κι όλα αυτά χωρίς εξήγηση. Το παράλογο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τόσο που να αντιμετωπίζεται πλέον ως φυσικό. Το περίεργο είναι ότι ενώ το προκαλούμε, στο τέλος αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει.
Το έργο είναι προκλητικό, κριτικό, επαναστατικό. Πρόκειται για μια μελέτη του φόβου και των συμπεριφορών που προκαλεί, για μια σπουδή θανάτου. Όχι μόνο του βιολογικού, αλλά και του υπαρξιακού και συμβολικού θανάτου, του θανάτου των αξιών και της ψυχής.
Ο Ιονέσκο γράφει «Το κωμικό είναι η βαθύτερη γνώση του παραλόγου, γι’ αυτό νομίζω ότι προξενεί μεγαλύτερη απόγνωση από το τραγικό. Το κωμικό είναι τραγικό και η τραγωδία του ανθρώπου είναι μια κωμωδία».


«Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο.
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά
Σχεδιασμός φωτισμού: Θωμάς Λιώλιος
Μουσική επιμέλεια: Αθηνά Τσικνιά
Διδασκαλία Υποκριτικής: Αθηνά Τσικνιά, Θωμάς Λιώλιος Σχεδιασμός αφίσας : Άρτεμις Αγαθοπούλου

Επιμέλεια αφίσας: Plus+ Διαφημιστική

Παίζουν οι σπουδαστές:
Αγαθοπούλου Άρτεμις
Βάνου Ζωίτσα
Βρύση Άννα
Δημητρίου Ελένη
Δόσης Βασίλειος
Καίσαρης Πέτρος
Κατσούρα Ιουλία
Κούρτη Ιουλία
Μονάχος Κωνσταντίνος
Μουτσάι Σπυρίδων
Νικολαΐδου Φωτεινή
Ντάγκα Ευθυμία
Σιοκόλης Ευάγγελος
Τρίχα Καλλιόπη
Τσίγκου Όλγα
Χόβολου Παναγιώτα-Έρικα

Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 21:15
Είσοδος ελεύθερη
Αμφιθέατρο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας
ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας
Τμήμα Υποκριτικής τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου

Read More »
Θεατρική παράσταση την Τετάρτη από το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Θεατρική παράσταση την Τετάρτη από το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Αρχειοθετήθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή των "Τσάμηδων" κατά της Ελλάδας...

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018


Στο αρχείο έβαλε, δηλαδή δεν την εξετάζει, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την προσφυγή των "Τσάμηδων" κατά της Ελλάδας, που είχαν υποβάλλει πριν δύο χρόνια με αιτήματα: 
α) να διερευνηθεί η διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που έλαβαν χώρα από τις ελληνικές κυβερνήσεις την περίοδο 1913-1945, 
β) να αναγνωρισθεί ότι συντελέσθηκε γενοκτονία κατά των "Τσάμηδων", βάσει των διατάξεων της Σύμβασης της Γενοκτονίας του 1948, 
γ) να τους επιστραφεί όλη η ακίνητη περιουσία τους και 
δ) να αναγνωρισθεί το δικαίωμα του επαναπατρισμού για όποιους εκδιώχθηκαν ή εκτοπίστηκαν. 
Σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Μηλιαράκη, που δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC- EU), "ως «διαδικασία», πέραν της πρόκλησης της προσφυγής, καθ’ εαυτή ήταν ανεπίδεκτη νομικής και δικαστικής εκτίμησης, καθώς άλλωστε ήταν και αλυσιτελής (δηλ. ανώφελη). Και τούτο γιατί το διεθνές αυτό Δικαστήριο δεν μπορεί να δικάσει οποιαδήποτε πράξη που έλαβε χώρα πριν την 1η Ιουλίου 2002". 
 Και προσθέτει:
"Η οποιαδήποτε υπεράσπιση του λεγόμενου «Τσάμικου ζητήματος» δεν αφορά τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερα από υποστήριξη ναζιστών και εγκληματιών πολέμου. Υπ’ όψιν δε ότι η μεταπολεμική έννομη τάξη υπό την αιγίδα του Διεθνούς Στρατοδικείου, έχει ιδρύσει νομολογικές παραδοχές, όπου παρόμοια εγκλήματα, όπως εκείνα των "Τσάμηδων" δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά από το σύγχρονο νομικό και πολιτικό πολιτισμό. 
Να σημειωθεί η επιστροφή ακίνητων περιουσιών Ελλήνων πολιτών, που επιδιώκουν για «λογαριασμό» τους οι "Τσάμηδες", αφορά «θέμα» έμμεσου τρόπου διεκδίκησης ελληνικών εδαφών, μέσω ιδιωτικής περιουσίας. 
Τα ακίνητα αυτά των Ελλήνων πολιτών στη Θεσπρωτία κατέχονται νομίμως, ενώ νομίμως έχουν δημευθεί λόγω της παρεπόμενης ποινής κατά των δωσιλόγων και εγκληματιών πολέμου, που η μεταπολεμική έννομη τάξη θέσπισε. 
Αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία εγκληματιών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι "Τσάμηδες", συνέβαλε αποφασιστικώς ώστε να εξολοθρευτεί κυριολεκτικώς άμαχος πληθυσμός και όχι μόνο εμπόλεμοι. Read More »
Αρχειοθετήθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή των "Τσάμηδων" κατά της Ελλάδας...  Αρχειοθετήθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή των "Τσάμηδων" κατά της Ελλάδας... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Δωρεά από την εταιρία τροφοδοσίας καταστημάτων ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρία τροφοδοσίας καταστημάτων ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. για την προσφορά της σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Facebook page: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/


Read More »
Δωρεά από την εταιρία τροφοδοσίας καταστημάτων ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την εταιρία τροφοδοσίας καταστημάτων ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: «Καλοκαίρι και Παιδί 2018»

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018


O Δήμος Σουλίου, σε συνεργασία με το Σ.Κ.Α. Παραμυθιάς, το Κληροδότημα Θ. Ρίγγα και τη Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς, στα πλαίσια του προγράμματος

«Καλοκαίρι και Παιδί 2018»

πραγματοποιούν και φέτος από 2 Ιουλίου 2018, μαθήματα κολύμβησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται από έμπειρους και εξειδικευμένους γυμναστές στην υπαίθρια πισίνα που βρίσκεται στην Τ. Κ. Παγκρατίου. Για τα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Δημαρχείο Παραμυθιάς κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: «Καλοκαίρι και Παιδί 2018» Δήμος Σουλίου: «Καλοκαίρι και Παιδί 2018» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Ένας καλός δάσκαλος, ο Γεώργιος Σιώζος, έφυγε πρόωρα από τη ζωή...

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018

Ένας καλός δάσκαλος, και στην εκπαίδευση με τις στέρεες γνώσεις του και στη ζωή με το αδαμάντινο ήθος του και τη ζυμωμένη πείρα του, εγκατέλειψε πρόωρα τον μάταιο αυτό κόσμο (σε ηλικία 62 ετών). 
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ήταν σ' ολόκληρο το βίο του άνθρωπος της ευπρέπειας και του καθήκοντος. 
Είχε εξυψωθεί, ήταν σημείο αναφοράς, γιατί ανέβαινε σκαλί σκαλί την κλίμακα των αρετών. 
Ήταν τόσο καλοσυνάτος, τόσο μακάριος που από την πρώτη στιγμή "έκλεβε" τις καρδιές των άλλων. 
Περιβόλι ο χαρακτήρας του και είναι πέρα από βέβαιο ότι και αν έφυγε, άφησε πίσω την αξία του. 
Την αξία της ψυχής του, που σβήνει τις λύπες και τους στεναγμούς από την απώλειά του, αφού τον κρατά "ζωντανό" στα μάτια των δικών του ανθρώπων και δεν αφήνει να τον σκεπάσει το μεγάλο πέλαγος της λησμονιάς. Read More »
Ένας καλός δάσκαλος, ο Γεώργιος Σιώζος, έφυγε πρόωρα από τη ζωή... Ένας καλός δάσκαλος, ο Γεώργιος Σιώζος, έφυγε πρόωρα από τη ζωή... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Δωρεά από τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για την μεγάλη προσφορά του σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Facebook page: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/


Read More »
Δωρεά από τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή ‘Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TOURNATUR 2018» Ντίσελντορφ

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που θα διοργανωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 31 Αυγούστου ως 2 Σεπτεμβρίου 2018, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού η οποία αναπτύσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς στην Ήπειρο και την Ελλάδα καθ’ ολη τη διάρκεια του έτους.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη. Δίνει τη δυνατότητα στον Εκθέτη και τον εν δυνάμει Επισκέπτη από τη Γερμανία, που αποτελεί χώρα-στόχο για την Ήπειρο στο συγκεκριμένο τουριστικό πεδίο, για απευθείας επαφή και συζήτηση για τα ειδικά πακέτα, τις προσφορές ή τις δυνατότητες προσαρμογής των προσφερόμενων υπηρεσιών. Προσελκύει τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα – η οποία έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένο αυτό το είδους τουρισμού- και την Κεντρική Ευρώπη οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Τονίζεται ότι το 2017 οι Εκθέτες της Ηπείρου και οι εκπρόσωποι της ελληνικής συμμετοχής, της 2ης μεγαλύτερης συμμετοχής στην TourNatur, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό της έκθεσης τις πολλαπλές επιλογές Εναλλακτικού Τουρισμού της Ηπείρου και της Ελλάδας καθ’ όλο το χρόνο (πεζοπορία, κολύμβηση, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, αναρρίχηση, ταξίδια αναψυχής, κλπ.).

Η περσινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. 46,637 Επισκέπτες και 265 Εκθέτες από 103 χώρες του κόσμου το συγκεκριμένο τριήμερο, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα μεγέθη της επισκεψιμότητας, αλλά και το επίπεδο των ενδιαφερομένων. Παράλληλα, η ταυτόχρονη διοργάνωση με την Διεθνή Έκθεση «Salon Caravan» και τους 232.000 επισκέπτες σε 9 μέρες, εγγυήθηκε την πραγματική προστιθέμενη αξία του επισκέπτη της TourNatur.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, εφόσον συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός επιχειρηματιών καθώς και φορέων του χώρου, που εδρεύουν στην Ήπειρο, προτίθεται να αναλάβει το κόστος ενοικίασης Περιπτέρου ώστε να τους φιλοξενήσει για τις επαγγελματικές συναντήσεις και προβολή των επιμέρους στοιχείων του Εναλλακτικού Τουρισμού της Ηπείρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2017 στα e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr (υπόψη κ. Ηλία Γκαρτζονίκα) ή p.floros@php.gov.gr (υπόψη κ. Παύλου Φλώρου). Πληροφορίες: τηλ. 2651087143.

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική) και σε καθορισμένες ποσότητες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τρόπο ώστε να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) ως την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 στις 11.00 πμ. Πληροφορίες: τηλ 2651087143. Περισσότερη ενημέρωση για την Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στο : www.tournatur.com


Read More »
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή ‘Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TOURNATUR 2018» Ντίσελντορφ Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή ‘Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TOURNATUR 2018» Ντίσελντορφ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Παρουσίαση του προορισμού «Ήπειρος» στη συνάντηση διασύνδεσης Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη διήμερη συνάντηση διασύνδεσης των Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική στις 10 και 11 Ιουνίου 2018 στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 και ήταν συνέχεια αντίστοιχης διοργάνωσης στη Μόσχα τον Ιανουάριο.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας και Υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος παρουσίασε στοχευμένα τον τουριστικό προορισμό «ΉΠΕΙΡΟΣ», τις δυνατότητες που δίνει η Ήπειρος στον επισκέπτη και τις 365 ημέρες το χρόνο και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης είχε συζήτηση με τους Υπουργούς Τουρισμού των Ρωσικών περιφερειών & παράγοντες της ρωσικής τουριστικής αγοράς για τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών που ανοίγονται στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος στην Ήπειρο δημιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά για τη συνάντηση: «Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει δυναμικά την προσέγγιση της αγοράς της Ρωσίας. Ήταν μια σημαντική δράση κατά την οποία παρουσιάσαμε στις Περιφέρειες της Ρωσίας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και συζητήσαμε τις δυνατότητες νέων συνεργασιών. Ο επόμενος στόχος είναι η επισφράγιση με συγκεκριμένες συμφωνίες της τουριστικής διασύνδεσης της Ηπείρου με τη Ρωσία. Η Ρώσικη πλευρά εντυπωσιάστηκε με τις ομορφιές της Ηπείρου, την οποία γνώρισε μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη βάση της θρησκευτικής-προσκυνηματικής λατρείας των Βυζαντινών μνημείων και του Οσίου Μάξιμου Γραικού στην Άρτα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Τουρισμού και την Υπουργό κα Κουντουρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Ρωσίας, τα γραφεία του ΕΟΤ στην Ελλάδα και τη Μόσχα και την πρεσβεία μας στη Μόσχα τόσο για την άρτια συνεργασία που είχαμε καθόλη τη διάρκεια προετοιμασίας του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όσο και για την άρτια οργάνωση που υπήρχε στη συγκεκριμένη συνάντηση».


Read More »
Παρουσίαση του προορισμού «Ήπειρος» στη συνάντηση διασύνδεσης Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών Παρουσίαση του προορισμού «Ήπειρος» στη συνάντηση διασύνδεσης Ελληνικών και Ρωσικών Περιφερειών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

4 συναυλίες την Κυριακή από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018Read More »
4 συναυλίες την Κυριακή από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας 4 συναυλίες την Κυριακή από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες