Με καθυστέρηση ο αγιασμός στο 4ο δημοτικό καθώς οι ιεροίς δεν φόραγαν μάσκα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Με καθυστέρηση ο αγιασμός στο 4ο δημοτικό καθώς οι ιεροίς δεν φόραγαν μάσκα (+ΒΙΝΤΕΟ)


14 Σεπτεμβρίου και έναρξη της σχολικής χρονιάς με αγιασμούς σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, με καθυστέρηση όμως στην Ηγουμενίτσα ο αγιασμός και συγκεκριμένα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα τα παιδιά προσήλθαν κανονικά στο σχολείο φορώντας τις μάσκες προσώπου τα οποία υποδέχθηκαν οι Δάσκαλοι με μάσκες όπως είναι υποχρεωτικό και προβλέπεται σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης εξαιτίας του covid-19.

Στο σχολείο έφτασαν και οι παπάδες για τον αγιασμό χωρίς όμως να φορούν μάσκες και αντίθετοι στο να βάλουν όταν τους παρακάλεσε ο διευθυντής για να προχωρήσουν με τον Αγιασμό.

Μέτα από αρκετή ώρα αναμονής οι παπάδες μπήκαν τελικά χωρίς μάσκες και πραγματοποίησαν τον Αγιασμό.

e-igoumenitsa.gr


Read More »
Με καθυστέρηση ο αγιασμός στο 4ο δημοτικό καθώς οι ιεροίς δεν φόραγαν μάσκα (+ΒΙΝΤΕΟ) Με καθυστέρηση ο αγιασμός στο 4ο δημοτικό καθώς οι ιεροίς δεν φόραγαν μάσκα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Ένα νέο κρούσμα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Ένα νέο κρούσμα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ


Σήμερα,14/09/2020, δηλώθηκαν 180 επιπλέον κρούσματα. Από τα 157 εγχώρια κρούσματα, τα 22 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:
– 21 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
– 102 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με συρροές, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΦΠΜ Μόριας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, όλα συνδεόμενα με συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή 
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
Ένα νέο κρούσμα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Ένα νέο κρούσμα στην Ήπειρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Καταμετρήθηκαν 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 59 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 180 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13420, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2419 (18.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5789 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 173 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και έχουμε 310 θανάτους συνολικά στη χώρα. 112 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταμετρήθηκαν 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού Καταμετρήθηκαν 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ιερέας αρνήθηκε να βάλει μάσκα κατά τον αγιασμό

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Θεσπρωτία: Ιερέας αρνήθηκε να βάλει μάσκα κατά τον αγιασμό


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Ήπειρο. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα, αυτή της χρήσης μάσκας, η οποία προφανώς δεν είναι εύκολη.

Όμως προέχει η υγεία, όπως σημειώνουν όλοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης η μη χρήση μάσκας δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές στην περιοχή. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Μόλις δύο ήταν οι περιπτώσεις που έφτασαν σε γνώση της περιφερειακής διεύθυνσης. 

Η μία αφορούσε ιερέα στην περιοχή της Θεσπρωτίας ο οποίος ήθελε να τελέσει τον αγιασμό χωρίς μάσκα κι αντικαταστάθηκε.

Η περίπτωση αυτή δεν θα απασχολήσει την εκπαιδευτική κοινότητα τις επόμενες ημέρες.

Η δεύτερη όμως αναμένεται να την απασχολήσει καθώς πρόκειται για εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ο οποίος αρνείται να φορέσει μάσκα.

Για την περίπτωση αυτή έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία και θα γίνουν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Read More »
Θεσπρωτία: Ιερέας αρνήθηκε να βάλει μάσκα κατά τον αγιασμό Θεσπρωτία: Ιερέας αρνήθηκε να βάλει μάσκα κατά τον αγιασμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 
"Φέτος έχουμε έναν ακόμα λόγο να ευχηθούμε μια καλή, ομαλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας, και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που καλούνται να φροντίσουν για την ασφάλεια των μαθητών στις ειδικές συνθήκες της εποχής!"
Read More »
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Μήνυμα Λώλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Μήνυμα Λώλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα, με φόντο τις προκλήσεις της εν εξελίξει πανδημίας, εύχομαι από καρδιάς να είναι ασφαλής και δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά, προκειμένου να φέρει τη μαθητική κοινότητα κοντά στους στόχους της καθώς και σε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Η παιδεία παράλληλα με την ουσιαστική μάθηση και γνώση αποτελούν το κατάλληλο εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου.

Για το λόγο αυτό, η φροντίδα μας για τις λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης θα είναι συνεχής, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θα ήθελα να ζητήσω τη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων και δηλώνω ότι ως Δήμος, θα είμαστε πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες τους.
Καλή, ασφαλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος ΗγουμενίτσαςRead More »
Μήνυμα Λώλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Μήνυμα Λώλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 


Μια νέα και διαφορετική σχολική χρονιά ξεκινά. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, καλούνται φέτος να αλλάξουν τις συνήθειές τους μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. Οι συνθήκες δυστυχώς είναι πρωτόγνωρες. 

Η κυβέρνηση προτίμησε να μετακυλήσει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποκλειστικά στους μαθητές και τη σχολική κοινότητα. Αν και υπήρχε χρόνος, αποφάσισε να μην ενισχύσει το δημόσιο σχολείο με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μικρότερα τμήματα και αύξηση του δυναμικού που απασχολείται στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. 

Το πρώτο κουδούνι όμως, πάρα τις μεγάλες δυσκολίες και την εύλογη ανησυχία, φέρνει πάντα ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και χαμόγελα.
Read More »
Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ


Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του εξαίρετου πρώην Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας
Θρασύβουλου Φατούρου
Ο Θρασύβουλος Φατούρος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ενώ κατείχε για σειρά ετών και τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή αλλά και του Διεθύνοντα Συμβούλου.
Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της εταιρίας υπήρξε πολύτιμη, εργάστηκε με πάθος προς το συμφέρον της εταιρίας, αλλά και των παραγωγών της Ηπείρου.
Με απόφαση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου στη μνήμη του αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό υπέρ της Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων κα η παρούσα ανακοίνωση να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.  
Το Δ.Σ της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος
Μιχάλης Παναγιωτάκης  

Read More »
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το δικό σου σπίτι σαν φοιτητής - Έλα στην #nrg

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το δικό σου σπίτι σαν φοιτητής - Έλα στην #nrg


Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το δικό σου σπίτι σαν φοιτητής;;; 
Έλα στην #nrg με την πιο ανταγωνιστική τιμή στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.
👇🏻Επικοινώνησε μαζί μας και μάθε όλα τα προνόμια που σε περιμένουν.
✔️ Δωροκάρτα Shell αξίας 50€
✔️1000 πόντους Smart με κάθε νέα σύνδεση
✔️x1 πόντος Smart με κάθε ευρώ κατανάλωσης
✔️x2 πόντους Smart χρησιμοποιώντας e-bill
George Verbis Επίσημος Συνεργάτης για την Θεσπρωτία #nrg
☎️ 2665400753
📱 6974613977
📱 6993236888
💻gverbis.nrgprovider@gmail.com
«nrg, ενέργεια με τη σιγουριά της Motor Oil»
Read More »
Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το δικό σου σπίτι σαν φοιτητής - Έλα στην #nrg Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το δικό σου σπίτι σαν φοιτητής - Έλα στην #nrg Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Δίπλα στους φοιτητές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Δίπλα στους φοιτητές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας


Κάθε χρόνο, αυτές τις ημέρες χιλιάδες οικογένειες από την Ήπειρο (όπως σε όλη τη χώρα) αναζητούν σπίτι για τους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ της χώρας μας. Η αναζήτηση αυτή είναι ένας αληθινός Γολγοθάς, αφού το πρόβλημα της στέγασης είναι σήμερα οξυμένο, όσο ποτέ.
Η έλλειψη Φοιτητικών Εστιών και τα απρόσιτα ενοίκια αναγκάζουν τους γονείς να υποβληθούν σε έναν δυσβάστακτο αγώνα προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές. Εκατοντάδες όμως φοιτητές αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος και έτσι κινδυνεύουν επιστρέψουν και να εγκαταλείψουν κάθε ιδέα και σκέψη για σπουδές.
Η ΠΣΕ στέκεται αρωγός στις Ηπειρώτικες οικογένειες που πρέπει να ενισχυθούν με άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα.
Αδήριτη καθίσταται η ανάγκη όλοι οι φοιτητές/τριες που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους να λάβουν στεγαστικό επίδομα, να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και να τύχουν απαλλαγής από δημοτικά τέλη.
Βέβαια το πρόβλημα θα λυθεί με την ανέγερση σύγχρονων εστιών, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών, χωρίς τυχόν επιβάρυνση των φοιτητών.
Καλούμε τις αδελφότητες των Ηπειρωτών, τους συλλόγους, τις Ομοσπονδίες μας να βοηθήσουν, όσο είναι δυνατόν τα παιδιά-φοιτητές από την Ήπειρο και ιδιαίτερα τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες.
Το ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια, θα υποβάλλει υπομνήματα προς τους αρμόδιους φορείς και θα αιτήσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Read More »
Δίπλα στους φοιτητές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας Δίπλα στους φοιτητές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Την πρωτοβουλία είχαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μικρασιατική καταγωγή, ο Γιάννης Καψής, ο Γιάννης Διαμαντίδης και ο Γιάννης Χαραλάμπους, οι οποίοι κατέθεσαν τη σχετική πρόταση νόμου στις 12 Μαΐου 1997. Στην εισηγητική έκθεση ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η κατάρρευση των ελληνικών δυνάμεων το 1922 στη Μικρά Ασία, οι σφαγές, λεηλασίες και η προσφυγιά που ακολούθησαν, αποτελούν το αποκορύφωμα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικρά Ασίας, που έβαλε τέρμα στην τρισχιλιετή παρουσία του στην πέραν του Αιγαίου Ελλάδα, μια περιοχή όπου αναπτύχθηκε η ωριμότερη φάση του ελληνικού πολιτισμού […] την τερατώδη αυτή γερμανική σύλληψη πρώτοι οι Νεότουρκοι ανέλαβαν να κάνουν πράξη. Και κοντά στις βάρβαρες ασιατικές μεθόδους του βίαιου εξισλαμισμού, του γενιτσαρισμού και των κατά τακτά διαστήματα φυλετικών εκκαθαρίσεων ήρθε να προστεθεί η τευτονική ψυχρή μεθοδικότητα με τη λειτουργία των περίφημων ταγμάτων εργασίας».


Η Γενοκτονία των Ελλήνων είναι η σκόπιμη και συστηματική εξόντωση, μέχρι το 1923, των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας (κυρίως της Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου, Βιθυνίας), αρχής γενομένης με τη Σφαγή του Οικονομείου στις 25 Ιανουαρίου 1913, από τους μηχανισμούς της οθωμανικής κυβέρνησης των εθνικιστών Νεότουρκων και του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος του Μουσταφά Κεμάλ. Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.
Read More »
14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας 14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σεμινάρια ΕΦΕΤ και τεχνικών ασφαλείας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σεμινάρια ΕΦΕΤ και τεχνικών ασφαλείας


Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου προγραμματίζουμε την υλοποίηση των παρακάτω προγραμμάτων κατάρτισης:

Α) Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Τα σεμινάρια ΕΦΕΤ προγραμματίζονται για το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2020 (απογευματινές ώρες, Δευτέρες – Τετάρτες).

Β) Τεχνικών Ασφαλείας, κατηγορίας Β & Γ, όπου παρέχεται η δυνατότητα σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στην Β και Γ Κατηγόρια επικινδυνότητας και δεν επιθυμούν να αναθέσουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας σε άτομο εκτός της επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης, να επιμορφωθούν και να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρηση τους, εφόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα. Η κατάρτιση εργοδοτών που μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικών Ασφαλείας είναι ελάχιστης διάρκειας δέκα (10) η τριανταπέντε (35) ωρών ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας της επιχείρησης.

Τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας προγραμματίζονται για το 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2020 (απογευματινές ώρες).

Αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι η συμμετοχή σε αυτά κατ’ ελάχιστο 14 συμμετεχόντων οι οποίοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας στο Επιμελητήριο συμπληρωμένη και σφραγισμένη Αίτηση την οποία μπορούν να προμηθευτούν από το Επιμελητήριο ή την ιστοσελίδα του www.e-thesprotias.gr, το αργότερο έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν δια ζώσης στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου), τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, υγιεινή χεριών).

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι:
σεμινάριο ΕΦΕΤ 70€ (10 ώρες) – σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας Γ κατηγορίας 50€ (10 ώρες) – σεμινάριο Τεχνικό Ασφαλείας Β κατηγορίας 100€ (35 ώρες).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε και στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου (Σταύρου Νιάρχου 94, Ιωάννινα, τηλ.: 26510 44727).

Η δήλωση συμμετοχής στην ανωτέρω δράση αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τα Τακτικά του Μέλη.

Εκ της Διοικήσεως Του Επιμελητηρίου ΘεσπρωτίαςΕμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς:

O Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει για την διεξαγωγή σεμιναρίων στην Παραμυθιά με θέμα
(ΕΦΕΤ & Τεχνικών Ασφαλείας)

Υ.Γ. Προϋποθέτει τουλάχιστον 15 αιτήσεις για την διεξαγωγή του στην Παραμυθιά

Παρακαλούμε να οι αιτήσεις να καταβληθούν έως και την Τρίτη 15/09/2020

Περισσότερες πληροφορίες
στο Τηλ 6945435940 (Τέας Μαστορας)
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σεμινάρια ΕΦΕΤ και τεχνικών ασφαλείας Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σεμινάρια ΕΦΕΤ και τεχνικών ασφαλείας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Προβολή των δυνατοτήτων ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ήπειρο

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Προβολή των δυνατοτήτων ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην ΉπειροΤη συμμετοχή της Περιφέρειας στη νέα αθλητική παραγωγή με την ονομασία man to man η οποία θα έχει ως στόχο να αναδείξει την προσωπικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά 20 σπουδαίων Ελλήνων αθλητών που η διαδρομή τους στο χώρο αποτέλεσε σημείο αναφοράς λόγω αθλητικών επιδόσεων, διαχρονικότητας και επίδρασης στο άθλημά τους αποφάσισε η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή. 

Το project θα περιλαμβάνει συνέντευξη –προσωπογραφία του κάθε αθλητή, η οποία θα αναδεικνύει την αθλητική διαδρομή και την προσωπικότητα του, ενώ στη συνέχεια θα γίνεται focus σε μια σπουδαία φάση που χαρακτήρισε την καριέρα του και θα γίνεται προσπάθεια εκτέλεσης της ίδιας κίνησης/φάσης, είτε από τον ίδιο, εάν το επιθυμεί, είτε από εν ενεργεία αθλητές του ιδίου σπορ με όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερες συνθήκες. 


Μέσα από την παρουσίαση της διαδρομής διακεκριμένων Ηπειρωτών αθλητών θα προβληθεί παράλληλα και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, καθώς και οι δυνατότητες που παρέχονται για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Read More »
Προβολή των δυνατοτήτων ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ήπειρο Προβολή των δυνατοτήτων ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Κοινωνικό τιμολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020
Κοινωνικό τιμολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις


Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, οι οποίες γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ. Το Κοινωνικό Τιμολόγιο αφορά εκείνους που εντάσσονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι δικαιούχοι δηλαδή έχουν δηλαδή πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Η αίτηση για φθηνότερο ρεύμα γίνεται μέσω της πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ, με στοιχεία φορολογικής δήλωσης του 2019. Η είσοδος γίνεται με ΑΜΚΑ και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους για επεξεργασία των στοιχείων τους και να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα απαιτείται λογαριασμός e-mail και αριθμός κινητού τηλεφώνου για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ και τις συναινέσεις ενήλικων μελών του νοικοκυριού, εάν υπάρχουν. Εάν κάποιος δεν πληροί τα κριτήρια του Κοινωνικού Τιμολογίου, στο τέλος της αίτησης θα εμφανιστούν αναλυτικά οι λόγοι απόρριψης.
Read More »
Κοινωνικό τιμολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις Κοινωνικό τιμολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Σελίδες