Μαθαίνοντας να μπουσουλάμε - Γράφει ο Βασίλης Γούσης, Εργοθεραπευτής, επιστημονικός συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017


H κινητικότητα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της κινητικής εξέλιξης στα μωρά. 
Τα μωρά παίρνουν την πρώτη τους γεύση του να φτάνουν από ένα σημείο Α σε ένα άλλο, όταν ξεκινούν να ρολάρουν, ενώ σε πραγματικά γρήγορο χρονικό διάστημα αρχίζουν να κάθονται, να έρπουν ( μπουσουλάνε), να στέκονται και τελικά να περπατάνε.
Μόλις τα μικρά γίνουν άνετα και ανθεκτικά στο να κάθονται, θα είναι έτοιμα να πάρουν την τετραποδική θέση. 
Μπορεί να παρατηρήσετε το μωρό σας να ταλαντεύεται μπρος- πίσω ή να προσπαθεί να αλλάξει θέση από αυτή της καθιστής. 
Σταδιακά, θα μάθει να σηκώνει το ένα χέρι καθώς είναι στα τέσσερα, και να διατηρεί την ισορροπία του καθώς φτάνει ένα παιχνίδι. 
Μπορεί να αρχίσει να σέρνεται «σαν στρατιώτης» – τραβώντας τον εαυτό του στο πάτωμα με τα χέρια του. 
Και τελικά, όταν θα υπάρξει αρκετά μεγάλο κίνητρο και ο συντονισμός θα του επιτρέψει να καταλάβει πώς να μετατοπίσει το βάρος του και να ξεκινήσει να έρπει.
Αυτή η δεξιότητα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το μωρό, και γενικά κυριαρχείται μεταξύ των ηλικιών 6-9 μηνών.
Το μπουσούλημα είναι το θεμέλιο για μερικά από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ανάπτυξης ενός παιδιού όπως :
 • Αμφίπλευρος συντονισμός (χρησιμοποιώντας και τις δύο πλευρές του σώματος για να εκτελέσει μια δραστηριότητα),
 • Ενδυνάμωση κορμού, αυχένα, ισχίων
 • Ενδυνάμωση άνω άκρων
 • Κινητικός σχεδιασμός
 • Ισορροπία
 • Θα ευοδωθεί η συνεργασία μάτι-χέρι
 • Απαρτιώνονται τα αρχέγονα αντανακλαστικά
 • Προάγει την οπτική αντίληψη και τις οπτικοκινητικές δεξιότητες


Είναι η ικανότητα που θα προετοιμάσει πιο γρήγορα και με πιο λειτουργικό τρόπο το σώμα του παιδιού για πιο περίπλοκα και μεγαλύτερα πράγματα όπως το να σταθεί, να περπατήσει, να τρέξει ή να αναρριχηθεί.
Ενθαρρύνοντας το μπουσούλισμα

«προπόνηση προ-ερπίσματος». Για τα μωρά που μόλις μαθαίνουν να έρπονται, καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια απλωμένα τοποθετώντας ένα παιχνίδι ανάμεσα στα πόδια σας. Τοποθετήστε το μωρό με την κοιλιά του στα πόδια σας και να κοιτά το παιχνίδι.Μετακινήστε απαλά τα πόδια σας, κουνώντας το παιδί από τη μία πλευρά στην άλλη ή αναπηδώντας τα δύο πόδια μαζί. Τα χέρια και τα πόδια του μωρού θα κτυπηθούν στις πλευρές των ποδιών σας, οπότε θα αρχίσουν να παίρνουν μια αίσθηση παιχνιδιού σε μια τετραποδική θέση.

Υποστήριξη του μπουσουλήματος. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια πετσέτα ή μια κουβέρτα κάτω από την κοιλιά του μωρού και χρησιμοποιήστε το ως ένα μικρό βοήθημα για να στηρίξει το βάρος του στην τετραποδική πάλι, δίνοντάς του μια αίσθηση του τι είναι να είναι στα χέρια και τα γόνατά του χωρίς να χρειάζεται να πάρει όλο το βάρος του .
Μόλις το μωρό αρχίσει και επίσημα να μπουσουλάει, υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Το παιχνίδι της σήραγγας.Το παιχνίδι με μια σήραγγα είναι πάντα διασκεδαστικό – τοποθετήστε μαξιλάρια μέσα για να τα σέρνει , τοποθετήστε τα παιχνίδια μέσα για να ανακτήσει, βάλτε να οδηγήσει αυτοκίνητα / φορτηγά μέσα, ρίξτε μια μπάλα μέσα.

Το μπουσούλημα προς τα πάνω ή κάτω σε μια παιδική ράμπα ή ένα επικλινές επίπεδο βοηθά στην ενδυνάμωση και την εισροή αισθητηριακών ερεθισμάτων.

Πορεία μετ’εμποδίων. Δημιουργήστε τη δική σας πορεία με εμπόδια χρησιμοποιώντας μαξιλάρια για το μωρό σας να σέρνεται πάνω.

Κυνηγώντας το παιχνίδι. Βάλτε το να κυνηγά μια μικρή μπάλα ή κάντε σαπουνόφουσκες προκειμένου να ξεκινήσουν να τις σπάνε.

«Αγώνας». Ξεκινήστε μετρώντας ανάποδα και στη συνέχεια μπουσουλίστε, με το παιδί να προσπαθεί να σας ακολουθήσει.

Μπουσουλίστε πάνω σε διαφορετικές υφές. Ενθαρρύνετε το παιδί να μπουσουλίσει πάνω σε χαρτί περιτυλίγματος με φυσαλίδες ή σε άλλες υφές που είναι κολλημένες στο πάτωμα – μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε τα δικά σας τετράγωνα από διάφορα χαρτιά, υλικά και υφάσματα.

Τοποθετήστε ένα σακουλάκι στην πλάτη του μωρού και δείτε αν μπορεί να το ισορροπήσει εκεί καθώς έρπει.

Μην φοβάστε να αφήσετε το μικρό σας να μπουσουλίσει σε εξωτερικό χώρο. Αφήστε το να μπουσουλίσει σε χορτάρι και να ανακαλύψει τις δυνατότητές του γιατί ένας νέος κόσμος είναι μπροστά του!
Βασίλης Γούσης, Εργοθεραπευτής, 
επιστημονικός συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης


 
Read More »
Μαθαίνοντας να μπουσουλάμε - Γράφει ο Βασίλης Γούσης, Εργοθεραπευτής, επιστημονικός συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης Μαθαίνοντας να μπουσουλάμε - Γράφει ο Βασίλης Γούσης, Εργοθεραπευτής, επιστημονικός συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Ενοικιάζεται τριάρι στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017


Ενοικιάζεται τριάρι διαμέρισμα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, δίπλα από το κτήριο της Περιφέρειας.

Με αυτόνομη θέρμανση και χωρίς κοινόχρηστα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6908621206Read More »
Ενοικιάζεται τριάρι στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Ενοικιάζεται τριάρι στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση Σαγιάδας - Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017


Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα μας αφορά όλους !

Στεκόμαστε στο πλευρό εργαζόμενης στη μαθητική κατασκήνωση της Σαγιάδας και σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του, την τήρηση των όρων της σύμβασής του, τα δικαιώματά του καθώς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Η εργαζόμενη απευθύνθηκε στο σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ με επιστολή της, γνωστοποιώντας ότι η ίδια -όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της κατασκήνωσης- δουλεύει 8 ώρες επί 7 μέρες την εβδομάδα αντί για 6 μέρες την εβδομάδα και συνολικά 40 ώρες . 
Η σύμβασή της εκτός από το ωράριο αναφέρει ότι η πληρωμή θα γίνεται τις πρώτες μέρες του μήνα ,όμως τα δεδουλευμένα καθυστερούν με διάφορες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησής της και διαβίωσης της οικογένειάς της (μονογονεϊκή με 2 παιδιά εκ των οποίων το ένα δεν της αναγνωρίζεται επειδή έκλεισε τα 18 τον Μάιο όντας μαθητής τρίτης λυκείου)!


Όταν διαμαρτυρήθηκε για όλα αυτά, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε και δέχτηκε προσωπικές επιθέσεις.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν είναι βέβαια η μόνη που βιώνει παρόμοιες καταστάσεις στην εργασία της . 
Είναι μία από τους χιλιάδες συμβασιούχους στα οχτάμηνα που αναγκάστηκε να αναζητήσει εργασία καλοκαιρινή μιας και η οκτάμηνη σύμβασή της αναστέλλεται το καλοκαίρι λόγω κλειστής υπηρεσίας.

Είναι μία από τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν την ανεργία και την ελαστική και απλήρωτη εργασία, που αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις του ενός μήνα ή των λίγων ημερών ή και ωρών ακόμα ,που καλούνται να ζήσουν με άθλιους μισθούς, που κυνηγάν το μεροκάματο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία όταν τολμούν να ζητήσουν όσα δικαιούνται.

Η άγρια εκμετάλλευση και η εξαθλίωση, ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλλουν εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ -ΔΝΤ, με τους αντεργατικούς νόμους και την τρομοκρατία σε ημερήσια διάταξη, πρέπει να βρουν απέναντί τους την οργάνωση και την αντίσταση των εργαζομένων.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να μην σιωπούν. Ο μόνος δρόμος που έχουν είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης , να απευθυνθούν στα σωματεία τους, να οργανωθούν και να παλέψουν για το δίκιο τους.
 • ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
 • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ
 • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 


 
Read More »
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση Σαγιάδας - Καταγγελία της Ταξικής Πορείας Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση Σαγιάδας - Καταγγελία της Ταξικής Πορείας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Απεργούν την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017Τα «ρεκόρ» και τα κέρδη των αφεντικών «χτίζονται» πάνω στην εκμετάλλευση των εργατών
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες που εργάζεστε στον τουρισμό-επισιτισμό

σαν μάγειροι, σερβιτόροι, καμαριέρες, καθαρίστριες, λαντζέρηδες, μπουφετζήδες, διανομείς, πωλητές, υπάλληλοι υποδοχής ή τουριστικού γραφείου και άλλες συναφείς ειδικότητεςΓια μια ακόμα χρονιά, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του Τουρισμού, η κυβέρνηση και σύσσωμα τα αστικά επιτελεία ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν για τα «ρεκόρ» του Τουρισμού: Στις αφίξεις τουριστών, στον τζίρο, στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον κλάδο.

Την ίδια ώρα, εσείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού γνωρίζετε πια καλά τι «ταμείο» κάνετε από τη μια «πετυχημένη σεζόν» στην επόμενη, από το ένα «ρεκόρ» στο άλλο: Εντατικοποίηση, ατελείωτα ωράρια και ρεπό με το σταγονόμετρο, απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά, ατομικές συμβάσεις και «ευέλικτες» μορφές εργασίας που υπονομεύουν ακόμα και την πετσοκομμένη κλαδική Σύμβαση.

Πάνω σε αυτά τα «υλικά», στην ένταση με κάθε τρόπο της εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων, με... χορηγό το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι αστικές κυβερνήσεις και την πολύμορφη στήριξη των μονοπωλίων του κλάδου από το αστικό κράτος, είναι χτισμένη η «ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος», το «πρότυπο» για την ανάκαμψη των κερδών της ελληνικής αστικής τάξης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς και περιγράφετε παραπάνω τη γνωρίζετε και τη βιώνεται καθημερινά.

Όμως και στο νομό μας που ο τουρισμός αναπτύσσετε ραγδαία τα τελευταία χρόνια επικρατεί η ίδια και χειρότερη κατάσταση, με τους εργοδότες να δρουν ανεξέλεγκτα αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας, ΙΚΑ, κλπ).

-υπογραφή για 4ωρη σύμβαση και να δουλεύετε 8 και 12 ώρες.

-μεροκάματα φτώχειας και σε όποιον αρέσει, αλλιώς περιμένουν πολλά βιογραφικά στο συρτάρι.

-Πολλοί εργαζόμενοι πηγαίνουν για δουλειά κάθε χρόνο, σε χειρότερες συνθήκες, με την ελπίδα ότι θα πληρωθούν τα χρήματα και της προηγούμενης χρονιάς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η πληρωμή γίνεται και αν γίνεται από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.

-Ορισμένοι δουλεύουν και τα ρεπό χωρίς έξτρα αμοιβή.

-Δεν πληρώνονται οι υπερωρίες

-Δεν πληρώνονται επίδομα άδειας και δώρο Χριστουγέννων.

-Ο αριθμός των ενσήμων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αρκετοί συνάδερφοι χάνουν και το ταμείο ανεργίας.

-Αρκετοί εργοδότες κλέβουν ακόμα και τα φιλοδωρήματα γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχει αντίδραση, λόγο του φόβου της απόλυσης.

-Οι εργαζόμενοι που φιλοξενούνται στο χώρο εργασίας, είναι πολλαπλά εκμεταλλευόμενοι μόνο και μόνο επειδή μένουν «δωρεάν». Γι’ αυτούς του εργαζόμενους δεν υπάρχουν ωράρια, ρεπό, ύπνος, τους ξυπνάνε και τους βάζουν για δουλειά με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες που εργάζεστε στον τουρισμό-επισιτισμό

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σας καλεί ΤΩΡΑ να βγούμε μπροστά να διεκδικήσουμε όσα μας κλέβουν, όσα μας στερούν, όσα μας αξίζουν.

Να σηκώσουμε το ανάστημά μας, απέναντι σε όλους όσους μας θεωρούν του χεριού τους.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, φτάνει να το αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Καλούμε σε αγώνα αντίστασης και αντεπίθεσης κάθε εργαζόμενο, ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, τα κόμματα και την κυβέρνησή τους, τις υποταγμένες σε αυτούς συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τις εργοδοτικές ενώσεις που κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι οι συλλογικές συμβάσεις, είτε τις έχουν υπογράψει, είτε προήλθαν από διαιτητικές αποφάσεις, είναι κουρελόχαρτα αφού αρνούνται να τις εφαρμόσουν.

Όποιος δεν πληρώνει έστω κι αυτούς τους κουτσουρεμένους μισθούς και δικαιώματα να μας βρει καθολικά απέναντί του.

Να καταργήσουμε στην πράξη κάθε Ένωση Προσώπων που ίδρυσαν εργοδότες για να εφαρμόσουν τον άθλιο μισθό των 586 και 511 ευρώ για τους νέους, μικτά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σας καλεί να οργανωθείτε, σε κάθε χώρο δουλειάς, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα, να φτιάξετε το δικό σας σωματείο για να υπερασπίζεστε τα δικά σας συμφέροντα και όχι της εργοδοσίας.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει τους αγώνες σας και σας καλεί να κάνετε το πρώτο βήμα και να συμμετέχετε στην απεργία που έχει κηρύξει ο κλάδος στις 20 Ιουλίου.

Για να διεκδικήσουμε:
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμιά διάκριση με βάση το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την εθνικότητα.
 • Υποχρεωτικότητα, επέκταση σε όλη τη χώρα των ΣΣΕ και ισχύ της ευνοϊκότερης σύμβασης.
 • Επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
 • 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης με βάση τις δυνατότητες από την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
 • Επαναφορά των Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
 • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν από την κρίση. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού.
 • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα δουλεμπορικά, η ενοικιαζόμενη εργασία.
 • Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι εργασία 6ωρη, 5θημερη 30ωρη.
 • Να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απλήρωτη κι ανασφάλιστη δουλειά.
 • Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.
 • Ο χρόνιος ανεργίας να προσμετράτε ως κανονικός χρόνος για την συνταξιοδότηση.
 • Φτηνές και ποιοτικές διακοπές και αναψυχή για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό. 


 
Read More »
Απεργούν την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό Απεργούν την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Τροχαίο με πέντε τραυματίες την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρεβεζας (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

 
Πέντε τραυματίες, ευτυχώς ελαφρά,ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος το οποίο συνέβη στην Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στη διασταύρωση με τη οδό Λασκαράτου.
Το συμβάν έγινε λίγο πριν τις 15:00 και στο σημείο έσπευσε η τροχαία Πρέβεζας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.


Ανάμεσα στους τραυματίες, 2 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι περίπου 10 ετών, η κατάσταση των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία.
Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα Ι.Χ αυτοκίνητο και ένα Mini Bus και την προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας.


 
Read More »
Τροχαίο με πέντε τραυματίες την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρεβεζας (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο με πέντε τραυματίες την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρεβεζας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017
Read More »
Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Νέες επιτυχίες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην Καστοριά η Νεαρή ομάδα του ΔΝΟΗ με την ζωντάνια ,την θέληση και την αγάπη για την Κωπηλασία πρόσθεσε στην αθλητική ιστορία της πόλης μας 2 Ασημένια μετάλλια στην κατηγορία των Παίδων-Κορασίδων & 1 Χρυσό κ 1 Ασημένιο στην κατηγορία ΑμεΑ καθώς και μια σημαντική Τέταρτη θέση........
Αναλυτικα :


Ασημένια μετάλλια : Δίκωπος ανευ κορασίδων ΙΩΑΝΝΟΥ Σ.- ΚΑΤΣΙΟΥ Σ. Διπλό σκιφ παίδων ΙΩΑΝΝΟΥ Θ.- ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Κ.
Τεταρτη θεση : Οκτακωπος παιδων ΜΠΕΖΑΣ Ι.- ΚΩΤΣΗΣ Σ.-ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Σ. -ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Σ. - ΣΤΑΘΗΣ Π. - ΜΥΓΔΑΛΗΣ Β.ΚΙΤΣΑΤΗΣ Ι- ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Δ.-ΣΓΟΥΡΟΣ Κ.
Ενατη θεση : Διπλο σκιφ παιδων ΤΣΑΛΛΟΣ Ι.-ΔΗΜΑΣ Γ.
ΑΜΕΑ: Χρυσο μεταλλιο ΒΡΥΣΗΣ Α. με συνοδό ΔΗΜΑΚΟ Ε. 
Ασημενιο μεταλλιο ΚΩΤΣΙΑ Σ. με συνοδό ΒΑΓΕΝΑ Κ


 
Read More »
Νέες επιτυχίες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέες επιτυχίες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

17 Ιουλίου 1974-17 Ιουλίου 2017: 43 χρόνια ποιμαντικής προσφοράς του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

43 ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη χειροτονία του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου. 
43 χρόνια γεμάτα έργα αγάπης, 
43 χρόνια γεμάτα από διακριτικό και μοναδικό εκκλησιαστικό ήθος. 
Ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα, τα χρόνια κυλούν σαν το νερό, λέει ο λαός µας. 
Και είναι αλήθεια... 
Τα 43 χρόνια, όµως, του Σεβασμιωτάτου Τίτου ως Μητροπολίτη Παραμυθίας είναι δηµιουργικά και τα σφραγίζει µε το παραδειγματικό προσωπικό του ύφος ο ποιµενάρχης. Οδηγεί το τιµόνι της Μητρόπολης σταθερά, συστηµατικά και πάντα µε καλοσύνη και συναίσθημα. 


Έδωσε όλη του την εμπιστοσύνη, όλη του την καλή διάθεση στον Κύριο και Εκείνος ενεργεί τα πάντα στη ζωή του. 
Άνοιξε τα παράθυρα της ψυχής του στο φως του Χριστού και πλημμυρίζει μέσα του με ζωογόνο χάρη. 
Ζει καθημερινά την παρουσία του Θεού, γι' αυτό έχει στρέψει το ενδιαφέρον, την προσοχή, την καρδιά του από τα γήινα στα ουράνια. 
Διακονεί το λόγο του Θεού, γλυκαίνοντας ψυχές. 
Πολλούς ωφελεί πνευματικά και τους ευφραίνει. 
Επειδή καλλιεργεί ταπεινό φρόνημα, επειδή αναγνωρίζει πως ό,τι κατορθώνει το κατορθώνει με τη δύναμη του Θεού, η πίστη του είναι δυνατή και αμετακίνητη. Read More »
17 Ιουλίου 1974-17 Ιουλίου 2017: 43 χρόνια ποιμαντικής προσφοράς του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου 17 Ιουλίου 1974-17 Ιουλίου 2017: 43 χρόνια ποιμαντικής προσφοράς του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Ερώτηση Β.Γιόγιακα για την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με οφειλές και σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017


Για τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ασφαλισμένων με αναπηρία 80% και πάνω που έχουν οφειλές άνω των 20.000 ευρώ, εφόσον αυτοί πληρούν τα όρια ηλικίας και έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για τουλάχιστον 20 χρόνια, ρωτά ο Βασίλης Γιόγιακας την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο να δοθεί στους ασφαλισμένους αυτούς σύνταξη ανάλογη με τα έτη που έχουν καταβληθεί εισφορες, με υποχρεωτική παρακράτηση του υπολοίπου σε δόσεις από τη σύνταξη που θα χορηγηθεί.

Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


ΘΕΜΑ: «Χορήγηση σύνταξης σε ασφαλισμένους οφειλέτες με σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 του ν. 2676/1999 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και έχουν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, παρέχεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης από τον επόμενο μήνα υποβολής της αίτησης, μόνον αν το οφειλόμενο ποσό δεν ξεπερνά το ύψος των 30 μηνιαίων συντάξεων κατωτάτων ορίων. Το ποσό αυτό, προσαυξανόμενο με τα πρόσθετα τέλη και με ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ, συμψηφίζεται ή παρακρατείται από το ποσό της σύνταξης σε ίσες μηνιαίες δόσεις που δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 40. Ποσό που υπερβαίνει τα παραπάνω όρια πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ εντός δύο μηνών από την έγγραφη γνωστοποίηση της οφειλής. Με την πάροδο της δίμηνης προθεσμίας το σύνολο της οφειλής καθίσταται ληξιπρόθεσμο και η συνταξιοδότηση ξεκινά από τον επόμενο μήνα της ολοσχερούς εξόφλησης η οποία αναπροσαρμόζεται με τις προβλεπόμενες επιβαρύνσεις κατά την ημερομηνία εξόφλησής της. Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση συνταξιοδότησης παραμένει σε εκκρεμότητα. Το ζήτημα της τροποποίησης των όρων καταβολής σύνταξης σε ασφαλισμένους οι οποίοι δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω οφειλών, παρά το γεγονός ότι πληρούν τα όρια ηλικίας και έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για τουλάχιστον 20 χρόνια, έχει τεθεί τον τελευταίο χρόνο από θεσμικούς φορείς προς τον ΟΑΕΕ και το αρμόδιο Υπουργείο. Ενδεικτικά η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας έχει υποβάλει πρόταση, για τους ασφαλισμένους με οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ, ηλικίας 67 ετών και με 20ετή τουλάχιστον ασφάλιση, χορήγησης σύνταξης ανάλογης με τα έτη που έχουν καταβληθεί εισφορές, με υποχρεωτική παρακράτηση του υπολοίπου σε δόσεις από τη σύνταξη που θα χορηγηθεί και, εφόσον εξοφληθεί πλήρως η οφειλή, ανάλογη προσαύξηση της σύνταξης. Η αδυναμία συνταξιοδότησης έχει σοβαρότερες επιπτώσεις για εκείνους τους ασφαλισμένους οφειλέτες οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί με σοβαρή αναπηρία (>80%) και επωμίζονται, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας. Σημειώνεται ότι τα άτομα με αναπηρία πλήττονται κατ’ εξοχήν από την περικοπή προνοιακών επιδομάτων, τις έμμεσες και άμεσες φορολογικές επιβαρύνσεις και την πλημμελή παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων οφείλει να αποτελέσει προτεραιότητα, πολύ περισσότερο όταν αυτοί δε διαθέτουν άλλες, στοιχειωδώς επαρκείς, πηγές εισοδήματος.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:

Εάν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης, σε ασφαλισμένους οφειλέτες με σοβαρή αναπηρία ηλικίας 67 ετών με 20ετή τουλάχιστον ασφάλιση, σύνταξης ανάλογης με τα έτη που έχουν καταβληθεί εισφορές, με υποχρεωτική παρακράτηση του υπολοίπου σε δόσεις από τη σύνταξη που θα χορηγηθεί. Εναλλακτικά, αν προτίθεται να αυξήσει τις μηνιαίες δόσεις παρακράτησης της οφειλής από τη σύνταξη.


 
Read More »
Ερώτηση Β.Γιόγιακα για την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με οφειλές και σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας Ερώτηση Β.Γιόγιακα για την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με οφειλές και σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας βρίσκουν εύκολα τα εκατομμύρια - Για το Νοσοκομείο Φιλιατών γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εκατό χιλιάδες; - Του Πέτρου Μίντζα

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, για την επαναλειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Φιλιατών. Θα ήθελα να διατυπώσω ως απλός πολίτης δημόσια για μία ακόμη φορά την ταπεινή μου άποψη, για αυτό το σοβαρότατο θέμα που ταλανίζει και επιβαρύνει οικονομικά κυρίως τους υπερήλικες Θεσπρωτούς.

Ο κ. Κάτσης, ο οποίος πετάει στα σύννεφα από τη χαρά του, για το «κατόρθωμα» (κάλυψη της κενής θέσης του οφθαλμίατρου στο νοσοκομείου Φιλιατών) της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναφέρει στην ανακοίνωσή τα εξής: Με την επαναλειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Φιλιατών, διαψεύσαμε εμπράκτως τις Κασσάνδρες που έσπευσαν να μιλήσουν για καταστροφή στην υγεία στη Θεσπρωτία.

Τι και αν καλύφθηκε η θέση του οφθαλμίατρου, τη μοναδική υπηρεσία που θα προσφέρει στους ασθενείς –όπως και οι προηγούμενοι-είναι η συνταγογράφηση.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών δυστυχώς δεν απέκτησε ακόμη οφθαλμολογική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, με εξοπλισμό που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της οφθαλμοχειρουργικής, όπως μας υπόσχονταν τα τοπικά στελέχη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με συνέπεια η οδύσσεια καθώς η και οικονομική αφαίμαξη των ανήμπορων ηλικιωμένων και των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Και δεν πρόκειται να τελειώσει στο ορατό μέλλον, διότι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού Βουλευτή, των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο οποίοι στις απαντήσεις τους σε παρέμβασή μας για αυτό το θέμα στις αρχές του έτους, διαβεβαίωναν τους Θεσπρωτούς πως το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου θα δώσει άμεσα λύση και ότι έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να προμηθευτεί το νοσηλευτικό ίδρυμα τον απαραίτητο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του οφθαλμολογικού τμήματος και τις επόμενες εβδομάδες θα είναι όλα έτοιμα για να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί αγοράς.


Έχουν παρέλθει από τότε 7 μήνες και η διαδικασία για την αγορά του εξοπλισμού βρίσκεται ακόμη στην αρχή.

Μήπως μπορούν τα κομματικά επιτελεία και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, να πουν στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία , πότε επιτέλους θα τελειώσει η διαδικασία προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο οφθαλμίατρος να κάνει τόσο της πρωτοβάθμιες όσο και τις δευτεροβάθμιες οφθαλμολογικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Φιλιατών και να μην χρειάζεται να μεταφέρονται ακόμη και με ασθενοφόρο ηλικιωμένοι ανήμποροι στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων για μία μικροεπέμβαση στα μάτια;

Το επιχείρημά που επικαλείται ο κυβερνητικός Βουλευτής και τα τοπικά κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχουν οι εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ (τόσο είναι το κόστος του εξοπλισμού), δεν ευσταθεί και δεν ευσταθεί διότι προ ημερών παρελήφθη η πρώτη παρτίδα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, το κόστος του οποίου ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας τα βρίσκουν εύκολα τα εκατομμύρια, για το Νοσοκομείο Φιλιατών γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ;

Τα τοπικά κομματικά επιτελεία και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ας έχουν υπόψη τους ότι, οι Θεσπρωτοί δεν ανέχονται τις κοροϊδίες και τις αδικίες και όταν έρθει η ώρα της κάλπης τιμωρούν αυστηρά.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία


 
Read More »
Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας βρίσκουν εύκολα τα εκατομμύρια - Για το Νοσοκομείο Φιλιατών γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εκατό χιλιάδες; - Του Πέτρου Μίντζα Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας βρίσκουν εύκολα τα εκατομμύρια - Για το Νοσοκομείο Φιλιατών γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εκατό χιλιάδες; - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εθνικό έργο η Σιδηροδρομική Εγνατία

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

 
Εθνικό έργο χαρακτήρισε σε ομιλία του στην Κοζάνη την Σιδηροδρομική Εγνατία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 
Μιλώντας για τα μεγάλα έργα της περιοχής μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης του σιδηρόδρομου. 


Όπως χαρακτηριστικά είπε "Το δεύτερο κατά τη γνώμη μου μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει στην περιοχή και πρέπει να γίνει στη χώρα, είναι οι σιδηροδρομικές υποδομές, η αναβάθμισή τους. 
Ωραίοι είναι οι δρόμοι, προφανώς, βγάζουν απ’ την απομόνωση μεγάλες περιοχές και η ολοκλήρωσή τους δίνει πολύ μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και επιτέλους, πρέπει να φτιάξουμε σιδηρόδρομο.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε συνδυασμένες μεταφορές, πρέπει να φτιάξουμε σιδηρόδρομο. 
Η σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα εθνικό έργο στο οποίο η Δυτική Μακεδονία πρέπει να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο. 
Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε συνεργασία και αύριο υπάρχει συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Σέρβου Πρωθυπουργού.
Αντίστοιχες συνδέσεις υπάρχουν επίσης και με τη Βουλγαρία, και επαφές, για να μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με το Βελιγράδι και το ίδιο πρέπει να κάνουμε στη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την Αλβανία. 
Αυτό θα περάσει από τη Δυτική Μακεδονία και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να φτιάξουμε και να προσελκύσουμε μέσα στο εμπορευματικό κέντρο και άλλου είδους επενδύσεις, μεταποιήσεις, μέσα στην περιοχή μας.
Οι δυνατότητες που θα δοθούν, το καταλαβαίνετε κι εσείς είναι τεράστιες. 
Είχαμε μια υποδειγματική συνεργασία με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων με την Περιφέρεια και με το Δήμο. 
Γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της σιδηροδρομικής υποδομής μέσα στην πόλη της Κοζάνης δόθηκε στο Δήμο για ν’ αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον της πόλης, με μια άλλη λογική, έναν άλλο σχεδιασμό.
Γνωρίζετε επίσης ότι ο σιδηρόδρομος Δυτικής Μακεδονίας υποφέρει. Σταμάτησε το τρένο πολλά χρόνια τώρα και δε θα ξαναλειτουργούσε ποτέ, αν δε υπήρχε ο σχεδιασμός που έχουμε βάλει μπροστά.
Γνωρίζετε ότι ο εμπορευματικός σταθμός θα χωροθετηθεί έξω από την Κοζάνη και αυτό μπορεί να δώσει πλεονεκτήματα. 
Υπάρχουν και άλλες προτάσεις, εδώ είμαστε κι εμείς και η Περιφέρεια και ο Δήμος να τις συζητήσουμε. 
Και μέσα σ’ αυτό το σχεδιασμό πρέπει να βγάλουμε απ’ την απομόνωση και την Καστοριά και τη Φλώρινα.
Αυτά, εκτός από τις βασικές γραμμές, -εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει για την αναβάθμιση στην ηλεκτροκίνηση, στη γραμμή που πηγαίνει σήμερα στην Αλβανία-, πρέπει να τα συζητήσουμε, για να σχεδιάσουμε τις νέες σιδηροδρομικές γραμμές, τις νέες συνδέσεις, έργα που θα γίνουν μαζί με τις γειτονικές μας χώρες, τα οποία θα είναι σε άλλη λογική απ’ αυτή που ξέρουμε μέχρι τώρα.
Θα προσελκύσουν και ιδιωτικά κεφάλαια και οικονομικούς πόρους. 
Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη και αποδοτική διαβούλευση με τα ευρωπαϊκά όργανα και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ενδιαφέρονται πολλές εταιρείες απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη γι’ αυτές τις υποδομές, για τις συνδυασμένες μεταφορές της χώρας, για τη σιδηροδρομική Εγνατία. 
Για τη σύνδεση με τα λιμάνια της χώρας και τη σύνδεση με την ενδοχώρα των Βαλκανίων. 
Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει χρονικά η χώρα να την αφήσει χαμένη και η περιοχή δεν πρέπει να την αφήσει χαμένη".


 
Read More »
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εθνικό έργο η Σιδηροδρομική Εγνατία ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εθνικό έργο η Σιδηροδρομική Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή Ηγουμενίτσα: Συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Θωμάς Γεωργίου - Θοδωρής Κονδύλης: Για όλους τους καιρούς... οι "ερασιτέχνες" μετεωρολόγοι του metar.gr

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017


Το Hellas Week φιλοξενεί τους "ερασιτέχνες" Μετεωρολόγους του Παγκοσμίου εμβελείας Μετεωρολογικού portal metar.gr, σε μιά προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των εγχώριων δυνάμεών μας που με εξαιρετικό τρόπο απεικονίζεται στο έργο αυτών των ανθρώπων.


Ο Θοδωρής Κονδύλης, τεχνικός υπολογιστών από τον Πύργο Ηλείας, μόλις 29 ετών, με την αγάπη του για τα καιρικά φαινόμενα κατάφερε τα τελευταία χρόνια μέσα από το metar.gr να κάνει ευρέως γνωστή αυτή την θεαματική επιστήμη, την Μετεωρολογία, ακόμα και στους πιο νέους.
Οι φαν του, τον ακολουθούν πιστά μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media.
"Η αγάπη μου για τον καιρό έγινε η ζωή μου" λέει ο ίδιος.


Ο Θωμάς Γεωργίου, ιδρυτής του metar.gr, επιπλοποιός στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα, το 2006 ίδρυσε το metar.gr.

Με το metar.gr συνεργάζεται το τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ήλιδας, και έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση τεσσάρων καμερών του metar.gr στον δήμο. Ένας από τους ελάχιστους δήμους στην χώρα που στηρίζει αυτή την προσπάθεια παρατήρησης του καιρού αλλά και της τουριστικής προβολής του μέσω αυτού.
Αποτέλεσμα της άριστης αυτής συνεργασίας η βράβευση της webcam στο Παλούκι από την μεγαλύτερη ιστοσελίδα διαδικτυακών καμερών Earth Cam.

Σήμερα, η Ηλεία προβάλετε σε όλοκληρο το κόσμο από συνολικά 15 μετεωρολογικές κάμερες (δύο στον Πύργο, δύο στην Αμαλιάδα, δύο στην Νέα Φιγαλία, στο Κατάκολο, στο Παλούκι, στην Κουρούτα, στο Υψηλόν Ολυμπίας, στο Λάλα Φολόης, στην Αρετή Λεχαινών, στα Κρέστενα, στην Ανδρίτσαινα και την Λαμπεία), οι οποίες αναμεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο με 20 δευτερόλεπτα βήμα, ενώ στις κάμερες Πλατεία Πύργου, Κρέστενα και Αρετή υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής ροής (LiveStream).

Μπορείτε να τις δείτε στην διευθυνση: www.metar.gr/camera/ilias

Με παγκόσμια πρωτοπορία στην άμεση παρουσίαση των καιρικών φαινόμενων live (σύννεφα -καταιγίδες -ηλιος) ο ιδιος, είναι πολύ υπερήφανος για το δημιούργημα του.


"Ο χρόνος πολύς και αμείλικτος για να φτάσουμε στην κορυφή. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε! Η Μετεωρολογία είναι το πάθος μου" αποκαλύπτει ο ίδιος στο Hellas Week.

Το metar.gr μετράει ήδη περίπου 350 σταθμούς στο αστεροσκοπείο Αθηνών και εκπέμπει σε πάνω από 500 σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Η κάμερα της Πάργας είναι πρώτη παγκοσμίως σε εμβέλεια!


Το metar.gr -σε μία ακόμα πρωτοπορία- έχει άμεση μετάδοση για τις περιοχές οι οποίες ειναι πιο επιρρεπής στις πυρκαγιές ώστε πολλές φορές έχει συμβάλει στην προστασία αυτών των περιοχών.


Οι προσπάθεια των συνεργατών του metar.gr έχει κάνει γνωστά ακόμα και τα πιο άγνωστα ή δυσπρόσιτα σημεία της Ελλάδας, όπως τα μαγουλιανα Αρκαδίας. Επίσης, είναι και ένας άριστος τρόπος τουριστικής ανάδειξης και προώθησης της κάθε περιοχής. Για το λόγο αυτό είναι σταθερής λήψης και δεν αλλάζουν πλάνο.
Οι κάμερες σε Παλούκι, Πύργο (τον Ιούλιο του 2012) και Υψηλόν Αρχ. Ολυμπίας (τον Αύγουστο του 2013), έχουν αναδειχθεί στις 10 καλύτερες του κόσμου
από την παγκόσμια ιστοσελίδα διαδικτυακών καμερών Earth Cam.
Για το πρώτο τετράμηνο του 2017 η κάμερα της Κουρούτας είναι η δημοφιλέστερη στην Πελοπόννησο, με την κάμερα του Κατακόλου να ακολουθεί σε κοντινές θέσεις.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η δημοφιλέστερη κάμερα στην Ευρώπη για το πρώτο τετράμηνο του 2017 είναι Ελληνική και ανήκει στα παιδιά του metar.gr και είναι στην Πάργα της Θεσπρωτίας, η οποία είναι και 2η δημοφιλέστερη παγκοσμίως σύμφωνα με τα στατιστικά της τουριστικής ιστοσελίδας webcam travel.webcam
Δημιούργησε το δίκτυο μετεωρολογικών καμαρών στην Ηλεία σταδιακά από το 2007, εγκαθιστώντας την πρώτη μετεωρολογική webcam στο σπίτι του στον Πύργο, η οποία λειτουργεί έως και σήμερα δείχνοντας την περιοχή του Επαρχείου. Από το 2009 το δίκτυο, με προσωπικά του έξοδα, επεκτάθηκε σε καίρια σημεία του νομού και μέχρι σήμερα 2017 αριθμεί περί τις 15 κάμερες.Επίσης από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως και σήμερα ο Θοδωρής Κονδύλης και η ομάδα του metar.gr συνεργάζονται με την ΕΡΤ. Για το 2017 η ομάδα του metar.gr σας ενημερώνει για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα στην εκπομπή "Πάμε Αλλιώς" κάθε Σαββατοκύριακο ακριβώς στις 10.00, όπου ο Θοδωρής στην ΕΡΤ, ενημερώνει ζωντανά για τον καιρό. Συνεργάζεται επίσης με τον skai.gr και την αγαπημένη μας Χριστίνα Σουζη! 


Την ομάδα του metar. gr συγκροτούν επίσης οι: 


Θοδωρής Κυρίτσης(Ηγουμενίτσα)Αλέξης Αναστασίου(Γιάννενα)

Κώστας Βίτσιος (Άρτα)

Το Hellas Week πρωτοπόρο στην ανάδειξη του έργου των νέων ανθρώπων, του ανθού της Πατρίδας μας, που με προσωπικές στερήσεις επιχειρούν και δημιουργούν, παρά τις αντίξοες συνθήκες που η παγκόσμια κρίση εμποδίζει πολλές προσδοκίες, δεν εύχεται απλώς. Στηρίζει!
Κάθε ευχή μας για την συνέχιση του έργου σας φαντάζει ρηχή κατά κάποια έννοια, αφού στην πραγματικότητα, μας διακατέχει η βεβαιότητα για την επιτυχία σας.
Πέραν πάσης ευχής λοιπόν, Εύγε ! 


 
Read More »
Θωμάς Γεωργίου - Θοδωρής Κονδύλης: Για όλους τους καιρούς... οι "ερασιτέχνες" μετεωρολόγοι του metar.gr Θωμάς Γεωργίου - Θοδωρής Κονδύλης: Για όλους τους καιρούς... οι "ερασιτέχνες" μετεωρολόγοι του metar.gr Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

7 προσλήψεις στον Δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017


Ο Δήμος Φιλιατών ανακοινώνει την πρόσληψη επτά (7) ατόμων , ήτοι: έξι (6) ατόμων ειδικότητας εργατών-τριών Υ.Ε -Γενικών καθηκόντων και ενός (1) ατόμου ειδικότητας ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (συγκεκριμένα ενός (1) χειριστή Τσάπας- JCB) ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση εποχικών κατεπειγουσών αναγκών για την κάλυψη έκτακτων αναγκών πυρασφάλειας-πυροπροστασίας του Δήμου Φιλιατών όπως φαίνεται παρακάτω link: http://www.filiates.gr

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή.  

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από 14-07-2017 έως και 24-07-2017 στα γραφεία του Δήμου  Ελευθερίου Βενιζέλου 8-Φιλιάτες (Γραφείο Προσωπικού) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.(Τηλέφωνα επικοινωνίας 2664-3-60164 και 2664-0-22213).


 
Read More »
7 προσλήψεις στον Δήμο Φιλιατών 7 προσλήψεις στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού «ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ» Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 25χρονη αλλοδαπή συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 19χρονος. 

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 25χρονης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις – νοσηλεία. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Σελίδες