Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Σουλίου


Κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από την γραμματέα της ΚΟΒ Παραμυθιάς Χρυσηίδα Γεωργίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους με την Λαϊκή Συσπείρωση Ηλία Κουτσή και Ηλία- Δημήτρη Χρήστου, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Δημοτική Ενότητα Αχέροντα. Η εν λόγω Δημοτική Ενότητα το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου χτυπήθηκε από εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές κυρίως στην κοινότητα Σκανδάλου- Αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και με κατοίκους της περιοχής εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του και τονίζοντας ότι ως κόμμα τόσο σε πολιτικό επίπεδο (Βουλή, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο) όσο και σε επίπεδο κινήματος θα αγωνιστεί ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.
Από τις αναφορές κατοίκων, του Προέδρου της Κοινότητας, της Δημοτικής Αρχής αλλά και από την επιτόπια παρατήρηση αξίζει να σημειωθεί ότι ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 25 σπίτια στο Σκάνδαλο και 45 στην Αγορά, 2 σταβλικές εγκαταστάσεις, 1 επιχείρηση (τυροκομείο) και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών σε όλη την ΔΕ Αχέροντα.
Σε επικοινωνία επίσης που είχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου αλλά και με την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσα η περιοχή να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής, αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων. Τα μέλη του ΚΚΕ επίσης επεσήμαναν την επείγουσα ανάγκη περισυλλογής πολλών επικίνδυνων αντικείμενων που εξαιτίας των φαινόμενων έχουν παρασυρθεί και βρίσκονται σε διάφορα σημεία της ΔΕ Αχέροντα (δεκάδες λαμαρίνες, μεγάλα κομμάτια δέντρων, σπασμένα κεραμίδια, ακόμη και ολόκληρα τμήματα από στέγες που μεταφέρθηκαν από τον αέρα δεκάδες μέτρα μακριά). Όλα αυτά τα αντικείμενα είναι άκρως επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων αλλά και των ατόμων που εργάζονται και θα εργάζονται τις επόμενες μέρες για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ η ΕΜΥ έχει ενημερώσει για συνέχιση των έντονων φαινομένων.

Ηγουμενίτσα 20/01/2023
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Read More »
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Σουλίου Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Εκλογικός κύκλος και εκλογική συμπεριφορά | Γράφει ο Παντελής Κυπριανός

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Εκλογικός κύκλος και εκλογική συμπεριφορά | Γράφει ο Παντελής Κυπριανός 


Σταθερά, με εξαιρέσεις, στη Μεταπολίτευση, ήταν η εναλλαγή των δύο κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων κάθε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό άλλαξε το 2009. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ψηφοφόροι, από αυτούς που μετακινούνται περιοδικά στο κυρίως ανταγωνιστικό κόμμα, που ακολουθούν και σήμερα την πρακτική αυτή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τo κυβερνών σήμερα κόμμα δείχνει αρκετά ανθεκτικό. Το ερώτημα είναι αν αυτή η πρακτική θα διαρκέσει και αν θα επανέλθουμε προσεχώς στο προηγούμενο μοτίβο εναλλαγής μετά από δύο εκλογές.

Η σταθερά των δύο εκλογών
Από το 1974 μέχρι το 2009 τα δύο κυρίαρχα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άσκησαν εναλλάξ τη διακυβέρνηση κάθε δύο εκλογές. Εξαίρεση, η περίοδος 1989-1993. Όπως θυμόμαστε, λόγω του εκλογικού συστήματος, κανένα κόμμα δεν διέθετε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1989. Επιπλέον, η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη (1990-1993) παρά τα υψηλά εκλογικά της ποσοστά χάνει τη δεδηλωμένη και δεν καταφέρνει να κερδίσει τις εκλογές του 1993. Αυτή η ήττα σε συνδυασμό με την εκλογική νίκη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη το 1996 και το 2000 καθιστούν το ΠΑΣΟΚ βασικό κομματικό πρωταγωνιστή την τριακονταετία 1974-2004.
Η «τάξη» αποκαθίσταται εν μέρει το 2004 με τις δύο εκλογικές νίκες της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Εν μέρει όμως. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχαμε δύο φαινόμενα. Δυσπιστίας στα κόμματα, αμφισβήτησής τους. Και μετακινήσεις ψηφοφόρων που μέχρι τότε ψήφιζαν σταθερά ένα κόμμα. Η δυσπιστία αποτυπώθηκε στις έρευνες γνώμης και εκδηλώθηκε, κυρίως σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας, ποικιλότροπα: αποχή από τις εκλογές, ψήφος σε άλλο κόμμα, συχνότερα πια «μικρό». Η δεύτερη τάση ήταν εντονότερη. Αποτυπώθηκε κυρίως στη μεταστροφή σημαντικού μέρους αστικών στρωμάτων από τη ΝΔ στο εκσυγxρονιστικό ΠΑΣΟΚ και στη δυσπιστία των παραδοσιακών λαϊκών ψηφοφόρων του προς αυτό.
Όλα αυτά παρήγαγαν πρακτικά αποτελέσματα. Ένα από αυτά έγκειται στη δυσχέρεια του σημιτικού ΠΑΣΟΚ να περάσει επιλογές και αποφάσεις στη βάση του. Ένα δεύτερο, και πιο απτό, έγκειται στις δυσκολίες που συνάντησαν οι κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή να ασκήσουν συνεκτική και αποτελεσματική πολιτική. Είναι ενδεικτικό ότι οι δύο εκλογές που κέρδισε η ΝΔ το διάστημα αυτό μεταφράστηκαν σε μόλις πέντε χρόνια διακυβέρνησης και έκλεισαν με τον χειρότερο τρόπο για τον ηγέτη της και για το κόμμα.

Ο νέος εκλογικός κύκλος
Οι εκλογές του 2009 έμελε να εγκαινιάσουν μία νέα περίοδο. Ο θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γ. Παπανδρέου έφερε χαμόγελα και προοιώνιζε κάτι νέο. Ήταν η τελευταία φορά που μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων ψήφιζε το κόμμα αυτό, προσδοκώντας την επιστροφή σε ένα ΠΑΣΟΚ διαφορετικό από τη σημιτικό, πιο κοντά στο αρχικό του πατρός Α. Παπανδρέου. Η προσφυγή στο ΔΝΤ και τα μνημόνια έσβησαν κάθε προσδοκία. Έτσι άνοιξε ένας νέος εκλογικός κύκλος που σήμανε το πέρας του προηγούμενου. Οι σχέσεις των ψηφοφόρων με τα κόμματα έγιναν ακόμη πιο ρευστές γεγονός που αποτυπώθηκε στη μαζική μετακίνηση των ψηφοφόρων προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Μία από τις συνέπειες αυτές ήταν η μετακίνηση σημαντικού αριθμού ψηφοφόρων κυρίως λαϊκών στρωμάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από συντηρητικές δυνάμεις. Μια δεύτερη ήταν η ακόμη μεγαλύτερη αυτονόμηση των νέων από τα πολιτικά κόμματα παρότι στην πλειονότητά τους κοιτάνε πιο πολύ Αριστερά.
Μετά το 2015, και τη διπλή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε μία διαδικασία επανασυγκρότησης του κομματικού πεδίου. Πέρα από τις δύο πια βασικές πολιτικές δυνάμεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ένα από τα βασικά ερωτήματα έγκειται στους ιδεολογικούς προσανατολισμούς και την ανθεκτικότητα, παλιών ή νέων, πολιτικών σχηματισμών δίπλα στους δύο κεντρικούς πόλους. Στα δεξιά της ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ ως «κεντρώου» πια σχηματισμού, και στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Από την ανθεκτικότητα των σχηματισμών αυτών εξαρτάται σε ένα βαθμό και η φυσιογνωμία του κομματικού πεδίου. Θα μετεξελιχθεί σε πολυκομματικό, θα μείνει δικομματικό όπως ήταν μέχρι το 2009 με μικρότερα κόμματα που δεν συμμετέχουν στην άσκηση της εξουσίας, ή θα μεταραπεί, όπως διαφαίνεται, σε ένα σύστημα δυόμισυ κομμάτων;
Η εξέλιξη αυτή συναρτάται με αρκετούς παράγοντες που δεν είναι της παρούσης. Σε ένα βαθμό συναρτάται και από τους συσχετισμούς ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα και την πίεση που θα ασκήσουν αυτά στα όμορά τους. Αναντίρρητα οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη δείχνουν προς την κατεύθυνση του πολυκερματισμού των κομμάτων. Προς την ίδια κατεύθυνση θα μπορούσαν να οδηγήσουν και οι χαλαρότερες και στην Ελλάδα σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων και κομμάτων. Ωστόσο, ας είμαστε επιφυλακτικοί. Όπως μαρτυρούν η πλήρης εργαλειοποίηση του κράτους και η γενικευμένη διαπλοκή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το κυβερνών κόμμα έχει ακόμη όπλα για να επηρεάσει τμήματα του εκλογικού σώματος.

Επιστροφή στον παλιό εκλογικό κύκλο;
Το 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούσε την επανεκλογή του και την επιστροφή στο πρότερο εκλογικό κύκλο. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης το εγχείρημα δεν στέφθηκε με επιτυχία παρά το υψηλό εκλογικό του ποσοστό. Το ίδιο θα επιχειρήσει σύντομα και η ΝΔ. Ξεκινάει από καλύτερες προϋποθέσεις εφόσον στις προηγούμενες εκλογές πήρε κοντά στο 40%. Επιπλέον κατάφερε να υποστηριχθεί ταυτόχρονα από ένα λαϊκό και ένα αστικό ακροατήριο χάρη σε ένα διπλό λόγο: εθνικιστικό με στόχο το πρώτο ακροατήριο, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, και φλιλελεύθερο με στόχο το δεύτερο.
Η ακρίβεια και η οικονομική κρίση προκάλεσαν μεγάλες ρωγμές στο πρώτο ακροατήριο. Τα αναρίθμητα σκάνδαλα, η εργαλειοποίηση του κράτους και, κυρίως, ο ευτελισμός του κράτους δικαίου με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις ενέτειναν τη δυσπιστία των αστικών στρωμάτων σε έναν πρωθυπουργό που μόνο φιλελεύθερος δεν αποδείχτηκε. Όλα αυτά μεταφράζονται σε δυσπιστία στις δημοσκοπήσεις και σε μία στάση αναμονής, συνήθως με τη μορφή του «αναποφάσιστου». Εξού θαρρώ πώς η προεκλογική τακτική της ΝΔ θα εστιάσει στο να μην διαβούν αυτοί τον ρουβίκωνα μέσω της λογικής του όλοι είναι ίδιοι ή οι αντίπαλοι είναι χειρότεροι.
Θα τα καταφέρει ο Μητσοτάκης ο νεότερος; Δύσκολα με όσα έκανε μέχρι τώρα και όσα βλέπουν κάθε μέρα το φως. Ωστόσο, όλα είναι σε μία κλωστή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για λόγους συνήθειας ή παράδοσης, επικαλούμενοι ακόμη και την πανδημία, θέλουν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο κυβερνών κόμμα. Αυτό περισσότερο βουβά, γιατί το κυβερνητικό έργο είναι δύσκολα υπερασπίσιμο. Για το λόγο αυτό τα πάντα είναι ανοιχτά. Από την κατάρρευση μέχρι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Αυτό προφανώς εξαρτάται και από τους ανταγωνιστές και τη δυνατότητά τους να δείξουν ότι αν αυτή η κυβέρνηση έκανε όσα έκανε στην πρώτη της τετραετία, να φανταστούμε τι μας περιμένει στη δεύτερη. Κα βέβαια να προβάλλουν μια θετική εικόνα για την κοινωνία.
Read More »
Εκλογικός κύκλος και εκλογική συμπεριφορά | Γράφει ο Παντελής Κυπριανός Εκλογικός κύκλος και εκλογική συμπεριφορά | Γράφει ο Παντελής Κυπριανός Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλείστε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας - μικτή (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 25 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα :

ΘΕΜΑ
α) Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2023.
β) Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2023.
-Εισηγητές: α) Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.
β) Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών.

Επίσης, καλείστε σε μικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 25 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση για το πρόγραμμα διαχείρισης – περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Κατάπτωση του με αριθμ.2190/15-11-2022 Γραμματίου Σύστασης Παρακαταθήκης.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Καθιέρωση λειτουργίας κατά την ημέρα του Σαββάτου, του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και 24ωρης λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες της Υπηρεσίας Δ/νση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας και των υπαλλήλων του Γραφείου Συντήρησης Οδικού δικτύου –Ηλεκτροφωτισμού & Αυτεπιστασίας του Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, για το έτος 2023.
-Εισηγητής: Γεράσιμος Φουσέκης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Πρόσληψη ωφελουμένων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο εφαρμογής της πράξης «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών σε α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν.1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν.3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.
-Εισηγητής: Γεράσιμος Φουσέκης - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ' αριθμ. 56/2022 απόφασή της για για χορήγηση άδειας εισόδου-εξόδου σε κατάστημα επί της οδού Κύπρου αριθ. 137 της Κοινότητας Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Παραχώρηση διαχείρισης γηπέδου Μπάσκετ κοινότητας Αγίου Βλασίου στο ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση της αριθμ. 33/2022 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού Καταστροφής Υλικού 1ου Ε.Κ. Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος
& Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 8ο
Αντικατάσταση της Δημοτικής Συμβούλου κας Τσώτου-Νικολάου Βασιλικής από μέλος επί μέρους επιτροπών και μέλος Δ.Σ. Νομικών Προσώπων του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1053/20-1-2023 έγγραφης παραίτησης.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Θύματα του ψευτογιατρού και στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Θύματα του ψευτογιατρού και στην Ηγουμενίτσα 


Και στην Ηγουμενίτσα υπάρχουν θύματα του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνεργού του που αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες.

Ο ψευτογιατρός ξεκίνησε την δράση του το 2009 και μέχρι το 2021 κατάφερε να αποσπάσει από θύματά του ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο.

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη (κατ’ εξακολούθηση και οι δύο τελευταίες), ενώ ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται στα χέρια ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Τα θύματά τους, σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Χίο, την Ηγουμενίτσα και σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι παθόντες «από στόμα σε στόμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μάθαιναν για την προτεινόμενη θεραπεία και τους αναζητούσαν με την ελπίδα της υποσχόμενης πλήρους ίασης .

Η δράση τους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Μάλιστα η αστυνομική έρευνα εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ψευτογιατρών να είναι πάνω από πέντε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δύο τους εξαπάτησαν τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο, ως επί το πλείστον, αλλά και ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.
Read More »
Θύματα του ψευτογιατρού και στην Ηγουμενίτσα Θύματα του ψευτογιατρού και στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενοτητας συναντήθηκε το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενοτητας συναντήθηκε το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας


Aντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας επισκέφτηκε την Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων υπαλλήλων και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη Θωμά.
Τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Ηπείρου στη Θεσπρωτία, τη λειτουργία της Αντιπεριφέρειας Θεσπρωτίας αλλά και για το μελλοντικό σχεδιασμό έργων πνοής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Κοινή πεποίθηση είναι ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει εστιάσει την αναπτυξιακή της προοπτική κυρίως στα Ιωάννινα μη αξιοποιώντας επαρκών τις δυνατότητες και των άλλων νομών, π.χ. ο μπλε διάδρομος που διασχίζει την Αδριατική ξεκινώντας από τα Δαλματικά παράλια και καταλήγοντας στην Καλαμάτα στο μόνο κομμάτι που δεν εφάπτεται τα παράλια είναι η Ήπειρος, γι΄ αυτό είναι άμεση η ανάγκη τουλάχιστον της αναβάθμισης του δρόμου από Πρέβεζα μέχρι το τελωνείο του Μαυροματίου, με την κατασκευή παράλληλα του περιφερειακού Ηγουμενίτσας, σε τρίϊχνο δρόμο με ανισόπεδες εξόδους και σύνδεση με τον μπλε διάδρομο εντός της Αλβανίας.
Επιπλέον το τελωνείο στο Μαυρομάτι πρέπει άμεσα να αναβαθμιστεί ώστε να γίνονται εξαγωγές προϊόντων (οι ιχθυοπαραγωγοί της λωρίδας Σαγιάδας και οι μανταρινοπαραγωγοί της Κεστρίνης για να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Αλβανία πρέπει να διασχίσουν 180 χμ μέχρι το τελωνείο της Κακαβιάς!!!)
Επίσης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλάνο αναπτυξιακής διάχυσης των δραστηριοτήτων του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μετά την ιδιωτικοποίηση του, στον υπόλοιπο νομό, ούτε σχεδιασμός λειτουργίας νέων δημόσιων πορθμείων όπως Σαγιάδας-Κέρκυρας και Πλαταριάς-Λευκίμμης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού συμφώνησε εν πολλοίς με τις παραπάνω προτάσεις επεσήμανε ό,τι το γεγονός της κεντρομόλου λειτουργείας της Περιφέρειας αλλά και της πολυνομίας και του μη ξεκαθαρίσματος των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων βαθμών ΟΤΑ, αποτελούν τροχοπέδη για έναν μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Τέλος τονίστηκε ότι οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό, καθώς ενώ υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις δεν γίνεται καμία πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολιτη.
Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης της Θεσπρωτίας καθώς και με τους παραγωγικούς και άλλους φορείς, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς του ΠΑΣΟΚ στην επίλυση τους.

ΠΑΣΟΚ - Κινημα Αλλαγής
Ν.Ε. Θεσπρωτίας
Read More »
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενοτητας συναντήθηκε το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενοτητας συναντήθηκε το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Ερωτήματα Γόγολου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση της κ.Τσώτου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Ερωτήματα Γόγολου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση της κ.Τσώτου


Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση της κ.Τσώτου από τη Δημοτική Αρχή του κ.Λώλου, γεννιούνται αρκετά ερωτήματα, όπως:
1. Η κ.Τσώτου διετέλεσε Αντιδήμαρχος για σχεδόν δύο έτη, τι την εμπόδισε να παράγει το έργο, βάσει του προεκλογικού προγράμματος?
2. Γιατι αποδέχτηκε την θέση της Αντιδημάρχου?
3.Γιατι δεν παραιτήθηκε από την θέση της Αντιδημάρχου?
4. Μήπως αυτά που της ζητούσαν (όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, η ίδια) οι συμπολίτες δεν ήταν για τους πολλούς και ήταν για προσωπικό συμφέρον ?
5. Ποια είναι η πραγματική αλήθεια, για την απόφασή της αυτή?
Συνηθίζεται,όταν φεύγεις από μια Παράταξη, να παραδίδεται η "έδρα" στην Παράταξη απο την οποία εκλέγεται κάποιος....εδώ διαβάζω στην ανακοίνωση της πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει...
Απλά ερωτήματα έθεσα, αν κάποιος γνωρίζει καλό είναι να απαντηθούν !
Read More »
Ερωτήματα Γόγολου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση της κ.Τσώτου Ερωτήματα Γόγολου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση της κ.Τσώτου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Διακομιδή βρέφους 20 ημερών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Διακομιδή βρέφους 20 ημερών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., βρέφος 20 ημερών, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή βρέφους 20 ημερών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Διακομιδή βρέφους 20 ημερών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Κλειστά και πάλι τα Γίτανα λόγω υπερχείλισης του Καλαμά

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Κλειστά και πάλι τα Γίτανα λόγω υπερχείλισης του Καλαμά


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 20.01.2023 έως και την Κυριακή 22.01.2023 o αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης του ποταμού δεν είναι δυνατή η πρόσβαση.

O χώρος είναι επισκέψιμος Τετάρτη έως Κυριακή, 8.30-15.30 (Δευτέρα-Τρίτη κλειστός).
Read More »
Κλειστά και πάλι τα Γίτανα λόγω υπερχείλισης του Καλαμά Κλειστά και πάλι τα Γίτανα λόγω υπερχείλισης του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Eντυπωσιακός υδροστρόβιλος στα ανοιχτά της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Eντυπωσιακός υδροστρόβιλος στα ανοιχτά της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο, που δεν είναι σπάνιο στη χώρα μας, σχηματίστηκε σήμερα το πρωί στο Ιόνιο.

Ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος, εμφανίστηκε στο Νότιο άκρο της Κέρκυρας και ξαφνικά σε 2-3 δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε πίσω από την Κέρκυρα προς Ιταλία.

Η λήψη έγινε από τον Οικισμό Αρρίλα, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας,απ;o τον Αναστάσιο Βαφειάδη.

Read More »
Eντυπωσιακός υδροστρόβιλος στα ανοιχτά της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Eντυπωσιακός υδροστρόβιλος στα ανοιχτά της Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Βίντεο από drone με τις σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Βίντεο από drone με τις σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά


Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας στις κοινότητες Σκανδάλου και Αγοράς, προσπαθώντας να προλάβουν την νεα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ωρες.

Μηχανήματα του Δήμου Σουλίου καθώς και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών, επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές ενω η καταγραφή των ζημιών σε οικειες, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτεμάχια, συνεχίζεται μεχρι αυτη την στιγμή, οπως συνεχίζονται και οι προσπάθειες της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα απο το μεσημερι και μετα, θα επικρατήσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου ενώ οι ανεμοι στην περιοχή μας θα ειναι με δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 6 με 7 και πιθανώς στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Η Πυροσβεστική Παραμυθιάς, η αστυνομία, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι υπόλοιποι εμπλεκομενοι στην πολιτική προάστια βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί, είναι η εικόνα απο τις πληγείσες περιοχές απο drone.

Drone Πλάνα: Νικος Μπρεστας


Read More »
Βίντεο από drone με τις σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά Βίντεο από drone με τις σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας


Μειώσεις και απαλλαγές Δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 195/2022 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Βασίλειου Γκόλια. Πιο συγκεκριμένα:

Άποροι:
Απαλλαγή 100% (Με προσκόμιση πιστοποιητικού απορίας)

Ανάπηροι:
Απαλλαγή 100% (Ανάπηροι 67% και άνω - γονέας ή παιδί - με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 € ετησίως)
Μείωση 50% (Ανάπηροι 67% και άνω - γονέας ή παιδί - με οικογενειακό εισόδημα από 20.000 € έως 50.000 € ετησίως)

Πολύτεκνοι:
Απαλλαγή 100% (Πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 € ετησίως)
Μείωση 50% (Πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα από 20.000 € έως 50.000 € ετησίως)
Μείωση 50% (Πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα και εισόδημα έως 25.000 €)

Τρίτεκνοι:
Μείωση 50% (Τρίτεκνοι με ανήλικα τέκνα και εισόδημα έως 25.000 €)

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλειος Γκόλιας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωσή μας τη συμπαράσταση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας, συνεχίζουμε την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή τους, με αποφάσεις που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.
Για τη λήψη της ευεργετικής αυτής απόφασης, βασική προϋπόθεση καθίστατο η πλήρης εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας και η μη περαιτέρω αύξηση των τελών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να έχει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών. Έτσι η εν λόγω απόφαση ελήφθη τη σωστή χρονική στιγμή, διότι σε προγενέστερο χρόνο δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς δεν θα στηριζόταν στις προϋποθέσεις που θέτει για την εφαρμογή της ο Νομοθέτης.
Ως Δημοτική Αρχή με κοινωνικό πρόσωπο κι έχοντας σταθερή επιλογή την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, συνεχίζουμε το έργο μας μακριά, από ανούσιες επικοινωνιακές πολιτικές κι έχοντας στο επίκεντρο μόνο το όφελος των πολιτών.»

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Βασίλειος Γκόλιας
Read More »
Μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας Μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του E-Twinning το Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του E-Twinning το Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας


Το σχολείο μας για πρώτη φορά είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του E-Twinning και να συμμετέχει σε μια δράση με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ' Δημοτικού. Η εργασία πραγματοποιείται μεταξύ δύο χωρών, της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Το θέμα της εργασίας είναι η αλληλεπίδραση και επικοινωνία των μαθητών με σκοπό την εξάσκηση τους στην αγγλική γλώσσα, την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων και την ενθάρρυνση για αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Προκειμένου να συμβεί αυτό οι μαθητές των δυο χωρών ανταλλάσσουν γράμματα, φωνητικά μηνύματα, κάρτες και ζωγραφιές είτε μέσω ταχυδρομείου, είτε μέσω των εφαρμογών που προσφέρει η πλατφόρμα του E-Twinning
Το e-Twinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.
Όλοι οι Ευρωπαίοι μαθητές και μαθήτριες μέσω της δράσης e-Twinning θα έχουν τη δυνατότητα με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους να συμμετάσχουν σε κοινά παιδαγωγικά έργα με κάποιο σχολείο από άλλη ευρωπαϊκή χώρα. H δράση παροτρύνει τους νέους διαφορετικών κρατών να μάθουν οι μεν για τους δε καθώς και για τη σχολική και οικογενειακή τους κουλτούρα, ενώ παράλληλα θα εξασκούν τις ικανότητες τους στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Το e-Twinning βελτιώνει την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ τα σχολεία κρίνουν τη δράση ως δραστηριότητα που προσθέτει αξία στην συμβατική μάθηση. Όμως αυτό, δεν είναι ο μοναδικός στόχος του e-Twinning, το οποίο ξεπερνά την στενή έννοια της θεματικής συνεργασίας των σχολείων, αλλά στοχεύει και σε μια πλήρη και συστηματική συνεργασία των σχολείων σε όλα τα επίπεδα (Μαθητές, Δάσκαλοι, Σχολικές τάξεις και Σχολική Διεύθυνση).
Το e-Twinning προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης στη διδακτική πράξη μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει. Οι εκπαιδευτικοί αλλά κυρίως οι μαθητές που συμμετέχουν, επωφελούνται από τη συνεργασία που έχουν με τα σχολεία των άλλων χωρών, βγαίνουν από τα στενά όρια της τάξης και το μάθημα αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω την εκπαιδευτικό Κακοσίμου Σοφία που επιμελήθηκε τη δράση e-Twinning.

Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
Μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του E-Twinning το Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας Μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του E-Twinning το Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Βασιλικής Τσώτου από την παράταξη Λώλου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Βασιλικής Τσώτου από την παράταξη Λώλου στην Ηγουμενίτσα


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του 2019 υπήρχε διάχυτη η εντύπωση ότι είχε αρχίσει μια οργανωμένη και συστηματική δουλειά στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η οποία τότε βρισκόταν στα αρχικά της στάδια και απαιτούσε περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό, η τότε επικρατούσα αντίληψη στην τοπική κοινωνία ήταν ότι η Δημοτική Αρχή, η οποία είχε αρχίσει την προσπάθεια θα έπρεπε να έχει στη διάθεσή της μια δεύτερη θητεία για να την αναπτύξει περαιτέρω και να την ολοκληρώσει. Η αντίληψη αυτή επικυρώθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσε την δεύτερη ευκαιρία στην Δημοτική Αρχή.

Μια δεύτερη θητεία και ευκαιρία με ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό, με όρεξη, γνώση και ικανότητα να προσφέρει. Με αυτές τις προϋποθέσεις εντάχθηκα και εγώ στην προσπάθεια και εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας με το Συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής «Δύναμη Προοπτικής». Μετά από τρεισήμισι σχεδόν χρόνια, δυστυχώς ο γενικός απολογισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικός. Παρά τις όποιες καλές πρωτοβουλίες σε επιμέρους τομείς, η συνολική εικόνα των επιδόσεων της Δημοτικής Αρχής κάθε άλλο παρά θετική θεωρείται, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή στην τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Αντιδήμαρχος αρμόδια για την κοινωνική και ψηφιακή πολιτική την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022, καθώς και ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ της Σχολικής Επιτροπής και των Επιτροπών ποιότητας ζωής, ισότητας των φύλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ονομασίας και μετονομασίας συνοικιών, οδών και πλατειών, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις να συμβάλλω στην υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας εξέλεξαν οι δημότες. Με συγκεκριμένες προτάσεις, με προσωπική συνεισφορά και διάθεση για συνεννόηση και δουλειά, επιχείρησα να εφαρμόσω πολιτικές και μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας της εξυπηρέτησης των δημοτών. Δυστυχώς, δεν βρήκα ανταπόκριση από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα η διαδικασία σχεδιασμού και εφαρμογής των καινοτόμων αυτών πολιτικών να περιέλθει σε αδιέξοδο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και σεβόμενη τους δημότες και τις προσδοκίες που είχαν από την Δημοτική Αρχή, οι οποίες δυστυχώς δεν εκπληρώθηκαν όχι με δική μου ευθύνη, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική Παράταξη του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής». Παραμένω ενεργή στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και σταθερή στις απόψεις μου ότι για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην περιοχή, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, σκληρή δουλειά και συνεχής παρακολούθηση του έργου. Με γνώμονα αυτές τις αρχές θα συνεχίσω να πορεύομαι έως το τέλος της θητείας μου και την ολοκλήρωση της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου. Θα στηρίξω την όποια προσπάθεια ανταποκρίνεται στα προαναφερθέντα, αλλά θα σταθώ απέναντι σε πολιτικές και πρακτικές που συντηρούν και διαιωνίζουν την υπάρχουσα δυσμενή κατάσταση στο Δήμο. Και στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου 2023, η τοπική κοινωνία θα έχει την ευκαιρία ασκώντας το δημοκρατικό της δικαίωμα, να συγκρίνει προγράμματα, θέσεις και πρόσωπα και να επιλέξει τους ανθρώπους που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή, με ταυτόχρονη ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην μάχη αυτή θα είμαι παρούσα, με συμμάχους όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής και όλα τα υγιή τμήματα της τοπικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση ,
Η Ανεξάρτητη Δημοτικός Σύμβουλος 
Τσώτου Βασιλική
Read More »
Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Βασιλικής Τσώτου από την παράταξη Λώλου στην Ηγουμενίτσα Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Βασιλικής Τσώτου από την παράταξη Λώλου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τιμητική διάκριση για την αποστρατευθείσα από το Λιμενικό, σκυλίτσα ΛΕΣΥ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Ηγουμενίτσα: Τιμητική διάκριση για την αποστρατευθείσα από το Λιμενικό, σκυλίτσα ΛΕΣΥ


Τιμητική διάκριση, για την 12ετή ενεργό Υπηρεσία του ευδοκίμως τερματίσαντα αστυνομικού σκύλου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «ΛΕΣΥ Κ9019» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, παρέλαβε χθες από τον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο χειριστής – συνοδός της, ανθυπασπιστής του Λιμενικού σώματος, Χαράλαμπος Τσάκαλος.


Οι τιμητικές διακρίσεις σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την προσφορά τους απονεμήθηκαν κατά την κοπή της πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στη 12ετή θητεία της η ΛΕΣΥ προέβη στον εντοπισμό και εξιχνίαση μεγάλου αριθμού υποθέσεων ναρκωτικών ουσιών, όπλων – πυρομαχικών και παράνομων καπνικών προϊόντων στον λιμένα Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Τιμητική διάκριση για την αποστρατευθείσα από το Λιμενικό, σκυλίτσα ΛΕΣΥ Ηγουμενίτσα: Τιμητική διάκριση για την αποστρατευθείσα από το Λιμενικό, σκυλίτσα ΛΕΣΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Χάλκινο βραβείο για το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στα Best City Awards 2023

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Χάλκινο βραβείο για το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στα Best City Awards 2023


To «Bronze» βραβείο απέσπασε η πρόταση που είχε υποβάλει το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στο θεσμό των Best City Awards 2023.

Τα Best City Awards είναι τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις και αναδεικνύουν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας βραβεύτηκε στην ενότητα 1 «Liveable City, 1.5 Υγεία/Health, 1.5.2 Συστήματα Τηλεϊατρικής» και αφορούσε την πρόταση «Πρόληψη Υγείας μέσω του Προγράμματος «Τηλεϊατρικής» στον Δήμο Ηγουμενίτσας».

Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Τουρισμού κ. Ελευθέριος Κώστας κατά την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Read More »
Χάλκινο βραβείο για το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στα Best City Awards 2023 Χάλκινο βραβείο για το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στα Best City Awards 2023 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σπίτια σε περιοχή της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σπίτια σε περιοχή της Θεσπρωτίας


Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο κλοπές από σπίτια σε περιοχή της Θεσπρωτίας, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 24-12-2022 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών.

Ειδικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει διαδοχικά στα σπίτια, από όπου αφαίρεσαν κλειδιά, καθώς και μοτοσυκλέτα και δύο τηλεοράσεις, αντίστοιχα.

Την Τετάρτη (18-01-2023) το μεσημέρι, αστυνομικοί εντόπισαν την κλεμμένη μοτοσικλέτα στην ευρύτερη περιοχή από όπου είχε αφαιρεθεί και αφού την έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν έναν από τους κατηγορούμενους, που την προσέγγισε για να την παραλάβει.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκε και ο συνεργός του και από κοινού παρέδωσαν τις κλεμμένες τηλεοράσεις, οι οποίες, μαζί με τη μοτοσυκλέτα, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σπίτια σε περιοχή της Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σπίτια σε περιοχή της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τον επαναπροσδιορισμό στις τιμές ζώνης αξίας ακινήτων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Ο Γιάννης Γόγολος για τον επαναπροσδιορισμό στις τιμές ζώνης αξίας ακινήτων 


Προς : Το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
Θέμα : Επαναπροσδιορισμός αξίας ακινήτων (τιμές ζώνης) χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Κ. Πρόεδρε
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχα θέση το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, για σχετική απόφαση και σας κατέθεσα πινάκα με τις απαράδεκτες αυξήσεις και ταυτόχρονα ζήτησα να παρθεί σχετική απόφαση, όμως μας διαβεβαιώσατε ότι το θέμα θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο πριν της 20 Ιανουαρίου 2023, αντί αυτού έρχεται μια μέρα πριν με την διαδικασία της δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων email.
Με την μορφή που έρχεται, αυτομάτως, υποβαθμίζεται την σοβαρότητα του συγκεκριμένου θέματος.
Πιστεύουμε ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
Η ευθύνη βαραίνει την Δημοτική Αρχή εξολοκλήρου.
Στην εισήγηση σας θα έπρεπε να προτείνετε την μείωση των συντελεστών, ακόμη πιο κάτω από τις τιμές του 2018.
Αλλά εσείς προτείνετε, να παραμείνουν οι υπάρχουσες τιμές ως έχουν από το 2018.
Πρέπει να λάβετε υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νοικοκυριά σήμερα, είναι η εξαθλίωση από την ενέργεια , την ακριβή διατροφή και όλων των ειδών πρώτης ανάγκης.
Συμβάλλετε με την πρόταση σας στην ολοκληρωτική φτωχοποίηση του λαού.
Απαντούμε ΝΑΙ στο κατεπείγον.
Ζητούμε, να υιοθετήσετε την πρόταση μας , να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην μείωση των τιμών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1.Γόγολος Ιωάννης
2.Κάτσιος Χρήστος
3.Κοτζαπαναγιώτου Κωνσταντίνος
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τον επαναπροσδιορισμό στις τιμές ζώνης αξίας ακινήτων Ο Γιάννης Γόγολος για τον επαναπροσδιορισμό στις τιμές ζώνης αξίας ακινήτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Παραμυθιά. Κατέρρευσαν στέγες σπιτιών, σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και πτώσεις δέντρων

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Παραμυθιά. Κατέρρευσαν στέγες σπιτιών, σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και πτώσεις δέντρων


Σοβαρά προβλήματα στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, και προβλήματα σε Γλυκή, και Ποταμιά, προκάλεσε η εντονότατη κακοκαιρία που “χτύπησε” την περιοχή με θυελλώδεις ανέμους το βράδυ της Πέμπτης και απο τύχη αποφευχθηκαν τα χειρότερα.

Δύο στέγες σπιτιών στην Αγορά και μία στο Σκάνδαλο, σε κατοικημένα σπίτια, κατέρρευσαν χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Τουλάχιστον πέντε φράχτες σπιτιών έχουν καταρρεύσει. Τέσσερεις καμινάδες σε σπίτια έχουν πέσει. Tουλάχιστον τρεις στάβλοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Σε τυροκομείο της περιοχής προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ και έπεσαν στην Γλυκή και στην Ποταμιά, ενώ ηλεκτροφόρα καλώδια έχουν κοπεί.

Στα σημεία βρίσκονται, η Πυροσβεστική Παραμυθιάς με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, η πολιτική προστασία του Δήμου Σουλίου, συνεργείο της ΔΕΗ, αντρες του Α.Τ. Παραμυθιάς, εθελοντές, ενώ αναμένονται να ενισχυθούν οι αντρες της πυροσβεστικής, απο την πυροσβεστική Ηγουμενίτσας, οπου και εκει υπάρχουν προβλήματα στο Γραικοχώρι και σε άλλα σημεία από πτώσεις δέντρων.
Read More »
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Παραμυθιά. Κατέρρευσαν στέγες σπιτιών, σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και πτώσεις δέντρων Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Παραμυθιά. Κατέρρευσαν στέγες σπιτιών, σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και πτώσεις δέντρων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Σελίδες