Σύλληψη υπαλλήλων του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Κακαβιά- Μετέφεραν βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας"

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

Στη σύλληψη δυο υπαλλήλων του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, προχώρησαν οι Ελληνικές αρχές στην Κακαβιά, καθώς μετά από έλεγχο που του έγινε στο αυτοκίνητο τους,διαπιστώθηκε πως μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλιικό, βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας".

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά,οι δύο οδηγοί του Αλβανικού ΥΠΕΞ Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι,θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε, στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές,που φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία.

Οι δυο Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα των Ιωαννίνων όπου και απολογήθηκαν και έχει ήδη οριστεί τακτική δικάσιμος,για τις 18 Νοεμβρίου.

Έρευνες για την υπόθεση πραγματοποιεί κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Read More »
Σύλληψη υπαλλήλων του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Κακαβιά- Μετέφεραν βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας" Σύλληψη υπαλλήλων του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Κακαβιά-  Μετέφεραν βιβλία και χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Η συγκινητική ιστορία ανθρωπιάς στα χρόνια του εμφυλίου, με πρωταγωνιστή τον Θεσπρωτό Σπ. Ευστρατίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016Ο γνωστός Θεσπρωτός επιχειρηματίας και επί πολλά χρόνια πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Σπύρος Ευστρατίου, είναι ένας άνθρωπος που οδοιπόρησε στη ζωή του, κοιτάζοντας στα μάτια τους άλλους, ενεργώντας πάντα σύμφωνα με τα προστάγματα της ψυχής του και μοιράζοντας καλοσύνη. 
Μάλιστα ο γράφων γεύθηκε στα μαθητικά του χρόνια το ορθόδρομο και απαρέγκλιτο κλέος του. 
Σε ηλικία 14 ετών εξέδιδε μια εφημεριδούλα και απευθύνθηκε σ' αυτόν προκειμένου να του χορηγήσει δελτίο ελεύθερης διακίνησης μέσω των λεωφορείων. 
Και το έκανε με μεγάλη προθυμία, γεγονός,που επηρέασε μεταμορφωτικά την άδολη παιδική ψυχή. 
Ο Σπύρος Ευστρατίου τα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου βρέθηκε να υπηρετεί έφεδρος ανθυπολογαχός στη Λακωνία. 
Κάποια περιστατικά από την εποχή εκείνη, μεταφέρει σ' ένα συνοπτικό πόνημά του με τον τίτλο "Η μάχη της ζωής μου". 
Ανατέθηκε στη διμοιρία του ο εντοπισμός και η εξόντωση του περίφημου αντάρτη (λοχαγού του Δημοκρατικού Στρατού) Δημητρίου Καστάνη, που κυνηγημένος κινούνταν με οκτώ άλλους άνδρες μεταξύ των χωριών Παλιοπαναγιά, Ανώγειο, Ξηροκάμπι. 
Όχι μόνο συμπεριφέρθηκε ανθρωπιστικά στους συγγενείς του, ούτε διανοήθηκε να τους ενοχλήσει, αλλά και έκανε προσπάθειες συννενόησης μαζί του, χωρίς τότε να καταφέρει να τον συναντήσει.
Τριάντα χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου σπαραγμού, ο Σπύρος Ευστρατίου αναζήτησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τον βρήκε.
Να πως περιγράφει τον Σπύρο Ευστρατίου ο Δημήτρης Καστάνης: 
"Το τελευταίο τρίμηνο του Φθινοπώρου του 1949 βρισκόμουνα στον Ταΰγετο. Το απόσπασμα καταδίωξής μου είχε έδρα την Παλιοπαναγιά και διοικητή τον Σπύρο Ευστρατίου... 
Προσπάθησα και πήρα πληροφορίες και έμαθα ότι ήταν ξένος από τη Λακωνία και ήταν ο πιο καλός και ο πιο σοβαρός από όσους είχαν περάσει. 
Αν και μπορούσε να κυνηγήσει συγγενείς μας και ομοϊδεάτες μας, που ήταν παλιά αντάρτες, δεν πείραξε κανέναν... 
Είναι τρομερό το γεγονός ότι αν και ήμασταν αντίπαλοι, αυτός προσπαθούσε να μας γλυτώσει διακινδυνεύοντας τη ζωή του. 
Η άψογη στάση του και η παλληκαριά του ήταν καθοριστική και δεν άφησα να τον χτυπήσουν όταν περνούσε από μονοπάτια στις εξερευνήσεις. 
Μετά από δεκαετίες κάποια ημέρα συνάντησε τυχαία τον ταξιτζή Αθανασάκο από το χωριό μου Άρνα και αυτός του έδωσε πληροφορίες για μένα και τη διεύθυνσή μου και αμέσως ήρθε και με βρήκε στο γραφείο μου στην "Ομόνοια". 
Μέσα από τη γνωριμία μας κατάλαβα ότι ήταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, αληθινός πατριώτη και πραγματικός δημοκράτης. Νιώθω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω δημόσια για τη θαρραλέα στάση του εκείνα τα δύσκολα χρόνια". 
Ο αλτρουϊσμός του Σπύρου Ευστρατίου φάνηκε σ' όλα τα χρόνια της επαγγελματικής και συνδικαλιστικής του δραστηριότητας, όπου έδωσε εργασία σε αρκετά άτομα, που, πραγματικά, την είχαν ανάγκη. 
Πραγματικά η καρδιά του είναι κρυμμένη στο χαμόγελό του, καθώς έκανε και κάνει πράξη στη ζωή του την αγάπη. Και απολαμβάνει αγάπη. 
Ποια αγάπη; Την αγάπη, που κερδίζεται και δεν αγοράζεται.Read More »
Η συγκινητική ιστορία ανθρωπιάς στα χρόνια του εμφυλίου, με πρωταγωνιστή τον Θεσπρωτό Σπ. Ευστρατίου  Η συγκινητική ιστορία ανθρωπιάς στα χρόνια του εμφυλίου, με πρωταγωνιστή τον Θεσπρωτό Σπ. Ευστρατίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Chocolat

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Chocolat Ηγουμενίτσα: Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Chocolat Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016Επιθυμητά προσόντα :
  • Πολύ καλή γνώση των προϊόντων της πληροφορικής (Hardware, Software, Internet, Δίκτυα, Κινητή Τηλεφωνία).
  • Ευχάριστη προσωπικότητα - πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.
  • Άτομο ευγενικό, πρόθυμο και υπεύθυνο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ,
KYΠΡΟΥ 47 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  
Read More »
ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016


Πωλείται ψησταριά σε προσιτή τιμή και με λίγα λειτουργικά έξοδα. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945635526


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016


Read More »
25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας 25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Σήμερα τα εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας εγκαινιάζει το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας “HERA – Sustainabletourismmanagement of Adriatic HERitage” με κύριο στόχο την παρουσίαση της Ιστορίας της Θεσπρωτίας με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Η Π.Ε. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με διακρατικούς εταίρους από 8 χώρες (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανία) συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου “HERA – SustainabletourismmanagementofAdriaticHERitage” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Αδριατική.

Το έργο HERA πραγματεύεται ορισμένες από τις κυριότερες προκλήσεις όλων των συμμετεχουσών χωρών αναφορικά με τους τομείς τουρισμού-πολιτισμού όπως έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση και προώθηση της πολιτιστική κληρονομιάς της Αδριατικής, ανεπαρκής συμμετοχή των τοπικών φορέων σε δράσεις προώθησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υψηλή εποχικότητα στην τουριστική ζήτηση, άνισα επίπεδα ανάπτυξης της τουριστικής προσφοράς μεταξύ των χωρών της Αδριατικής και τέλος, έλλειψη προώθησης της Αδριατικής ως ένα μοναδικό πολιτιστικό τουριστικό προορισμό στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται το τελικό εθνικό συνέδριο που έχει ως σκοπό την παρουσίαση των κύριων αποτελεσμάτων του έργου αλλά και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας τα οποία αποτελούν και συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσπρωτίας και συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιφέρειας και της τουριστικής προώθησης του τόπου.
  • Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας, ισόγειο χώρο της Π.Ε. Θεσπρωτίας (Π. Τσαλδάρη 18, Ηγουμενίτσα) και 
  • Τελικό Συνέδριο: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία»15 Νοεμβρίου 2016 στις 17.00 στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας (28ης Οκτωβρίου 2, Ηγουμενίτσα).


Read More »
Σήμερα τα εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας Σήμερα τα εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Εξόρμηση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στους Πύργους της Αστράκας

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας θα εξορμήσει στο όρος Τύμφη με δύο πορείες:

Μικρό Πάπιγκο - Καταφύγιο Αστράκας
Ώρες Πορείας: 5
Υψομετρική Διαφορά: 970μ.
Συνολική απόσταση: 11χλμ
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μικρό Πάπιγκο - Πύργοι Αστράκας
Ώρες Πορείας: 6
Υψομετρική Διαφορά: 1100μ.
Συνολική απόσταση: 15 χλμ
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Αναχώρηση 6.00π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια,φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 15/11-16/11-17/11 και ώρες 19.00-21.00

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Εξόρμηση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στους Πύργους της Αστράκας Εξόρμηση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στους Πύργους της Αστράκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Για πρώτη φορά στην Ήπειρο το πρότυπο Μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016


Το thespro.gr για μια ακόμη φορά χορηγός επικοινωνίας σε δράση της Κιβωτού Εξέλιξης.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ // 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
"Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το Μοντεσσοριανό εκπαιδευτικό σύστημα"
Η Εισηγήτρια Μαρία Ζαφρανά , Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και η συνεργάτιδα της Μαυρίδου Μαριάννα, Μοντεσσοριανή παιδαγωγός θα παρουσιάσουν θεωρητικά όσο και βιωματικά τον τρόπο χρήσης του Μοντεσσοριανού εκπαιδευτικού υλικού, στην μάθηση.
Παράλληλα θα επισημανθεί η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού και στη γλώσσα. Απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό (δάσκαλο, καθηγητή, παιδαγωγό), σε θεραπευτές (λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές) όλων των ειδικοτήτων γονείς και φοιτητές.

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 09:30 - 15:00
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (ΔΩΔΩΝΗΣ 25), Ιωάννινα
ΓΙΑ ΕΓΡΑΦΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:
http://kivotosexelixis.gr/seminar-modessoriano-system-ioannina
Read More »
Για πρώτη φορά στην Ήπειρο το πρότυπο Μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης Για πρώτη φορά στην Ήπειρο το πρότυπο Μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 1ο διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016


Από τις 8 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, που διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, υπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες και συζητήσεις με τις αρχαιότητες του νομού στο προσκήνιο, όπως η αρχαία Ελέα, τα Γιτάνα, ο πύργος Ράγιου, η Ουζντίνα, το ιερό του Αδη στον Αχέροντα, άλλα και βυζαντινά μνημεία όπως η Παναγία της Παραμυθιάς, η Αγία Παρασκευή στο Πλαίσιο, κ.α.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, οι σύνεδροι θα περιηγηθούν στα βυζαντινά μνημεία της Παραμυθιάς.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα :


 

 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 1ο διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία Ηγουμενίτσα: 1ο διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Αθλητισμός και Υγεία"

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Αθλητισμός και Υγεία" Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Αθλητισμός και Υγεία" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα το συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Τουρισμό στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σας προσκαλεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:00 σε Συνέδριο με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία» που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας (28ης Οκτωβρίου 2, Ηγουμενίτσα).

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου με τίτλο «HERA – Sustainable tourism managementof Adriatic HERitage» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα IPA ADRIATIC CBC.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα το συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Τουρισμό στη Θεσπρωτία Ηγουμενίτσα: Σήμερα το συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Τουρισμό στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες