Παξοί: Διακομιδή με σκάφος στην Πλαταριά 60χρονου που έκοψε τα δάχτυλά του με μηχάνημα

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Παξοί: Διακομιδή με σκάφος στην Πλαταριά 60χρονου που έκοψε τα δάχτυλά του με μηχάνημα


Άμεση ήταν η διακομιδή ενός 60χρονου άντρα από τους Παξούς στο Νοσοκομείο Φιλιατών μετά από ατύχημα που είχε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος έκοψε τα δάχτυλα του καθώς έκοβε ξύλα.

Άμεσα ο 60χρονος διεκομίσθη από το λιμάνι της Λάκκας Παξών στην Πλαταριά και από εκεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Η διακομιδή έγινε σήμερα περίπου στις 16:00 με το Paxos express ΛΠ805.
Read More »
Παξοί: Διακομιδή με σκάφος στην Πλαταριά 60χρονου που έκοψε τα δάχτυλά του με μηχάνημα Παξοί: Διακομιδή με σκάφος στην Πλαταριά 60χρονου που έκοψε τα δάχτυλά του με μηχάνημα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

O Κολοκοτρώνης graffiti στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
O Κολοκοτρώνης graffiti στην ΗγουμενίτσαΣτα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η νεολαία της Ηγουμενίτσας, αποτυπώνει την εικόνα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε graffiti.

Την πρόταση μιας ομάδας παιδιών αποδέχθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο οποίος επέτρεψε την επέμβαση σε κεντρικό σημείο της πόλης, σε μικρό κτίριο δικαιοδοσίας του έναντι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Το graffiti θα είναι έτοιμο μέχρι την 25η Μαρτίου, θα κοσμεί την πόλη της Ηγουμενίτσας και θα θυμίζει τους αγώνες για την Ελευθερία και τα επίκαιρα έως σήμερα μηνύματά τους.
Read More »
O Κολοκοτρώνης graffiti στην Ηγουμενίτσα O Κολοκοτρώνης graffiti στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία με τα δωρεάν self-tests

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία με τα δωρεάν self-testsΠληροφορίες και διευκρινίσεις για τα νέα self-test και τη χρήση τους, καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το self-test που προωθεί -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- μαζικά, πρώτη δωρεάν η Ελλάδα, έδωσε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό οδηγό, δωρεάν τεστ αντιγόνου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Απριλίου οι πολίτες πραγματοποιώντας, μάλιστα, οι ίδιοι την εξέταση. Πρόκειται για το νέο εργαλείο που εντάσσει η χώρα μας, στη μάχη κατά της πανδημίας.

Αυτό δε που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι η Ελλάδα καθιερώνει πρώτη πανευρωπαϊκά την εύκολη διάθεση και ευρύτατη χρήση αυτών των test για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών, εύκολα και δωρεάν. Έτσι, κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα.

Επιπροσθέτως υπογραμμίζεται ότι τα rapid test θα βοηθήσουν δυνητικά στην πραγματοποίηση εκατομμυρίων test, τα οποία θα προστεθούν στα τεστ που γίνονται καθημερινά και θα επιτρέψουν την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση και βέβαια την πρόληψη. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, μαζί με το self-test, οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν αναλόγως του αποτελέσματος.

Αναλυτικά χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με τα self-test που προωθεί πρώτη μαζικά και δωρεάν η Ελλάδα:

1. Είναι δύσκολο να κάνω το τεστ μόνος μου;
Όχι. Μιλάμε για τεστ που πραγματοποιούνται κατ’ οίκον χωρίς την υποστήριξη επαγγελματία υγείας. Θα υπάρξουν βίντεο και φυλλάδια με οδηγίες για τη διενέργεια των τεστ από τον κάθε πολίτη ατομικά.

2. Είναι αξιόπιστο το τεστ;
Ναι, τα οικιακά ατομικά τεστ έχουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας και εγκυρότητας που προσεγγίζει το 95-99%.

3. Τι κάνω αν βρεθώ θετικός;
Ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, που προβλέπει δήλωση του θετικού κρούσματος (σε ειδική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί) και επανέλεγχο σε δομή Υγείας. Η θετική διάγνωση του οικιακού τεστ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βεβαίωση για άδεια από την εργασία χωρίς επανέλεγχο.

4. Μπορώ να κάνω παραπάνω τεστ;
Κάθε πολίτης/κάτοχος ΑΜΚΑ δικαιούται τέσσερα τεστ το μήνα που μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του.

5. Μπορώ να το κάνω στο φαρμακείο;
Τα συγκεκριμένα τεστ είναι εύκολα στη χρήση και προορίζονται για κατ’ οίκον χρήση. Εφόσον ωστόσο υπάρχουν πολίτες που επιθυμούν να έχουν βοήθεια ή καθοδήγηση αυτό μπορεί να γίνεται από τον/την φαρμακοποιό με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για την υπηρεσία που παρέχει.

6. Αν είμαι θετικός, πού το δηλώνω;
Απαντήθηκε παραπάνω.

7. Πληρώνω για το τεστ;
Όχι, τα τεστ είναι δωρεάν. Παράλληλα με τη δωρεάν διάθεση θα ανοίξει και η δυνατότητα προμήθειας ατομικών τεστ μέσω των φαρμακείων στις τιμές που θα προκύψουν στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς.

8. Θα διατίθεται μόνο από φαρμακεία; Θα πληρώνω τον φαρμακοποιό;
Απαντήθηκε παραπάνω.

9. Πόσα τεστ δικαιούται μια οικογένεια;
Τέσσερα τεστ ανά άτομο. Οι γονείς ανηλίκων τέκνων θα μπορούν να προμηθεύονται οι ίδιοι τα τεστ των παιδιών τους. Τα οικιακά τεστ μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς υποστήριξη επαγγελματία Υγείας από τις ηλικίες 14 και άνω.

10. Είναι διαφορετικά τα self-test από τα rapid test;
Ναι είναι πιο εύκολα στη χρήση. Συγκεκριμένα είναι τεστ ρινικά και σιέλου και όχι ρινοφαρυγγικά ή στοματοφαρυγγικά.

11. Τι ωφελεί να κάνω το τεστ αν δεν το δηλώσω κάπου;
Είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθεί κεντρικά η τακτική διενέργεια τεστ σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο τα θετικά τεστ θα δηλώνονται με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για να υπάρχει καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση.

12. Μπορώ να παραλάβω τεστ και για άλλα μέλη της οικογένειάς μου;
Ναι για τα συνδεδεμένα ανήλικα μέλη από τους κηδεμόνες τους.
Read More »
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία με τα δωρεάν self-tests Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαδικασία με τα δωρεάν self-tests Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

2.535 νέα κρούσματα | 60 νέοι θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
2.535 νέα κρούσματα | 60 νέοι θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.535, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 235.611 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.362 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.421 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 672 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.572 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 513 (ημερήσια μεταβολή +1.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 469 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Read More »
2.535 νέα κρούσματα | 60 νέοι θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι 2.535 νέα κρούσματα | 60 νέοι θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την ΉπειροΠ.Ε. Άρτας 8
Π.Ε. Θεσπρωτίας 5
Π.Ε. Ιωαννίνων 30
Π.Ε. Πρέβεζας 8
Read More »
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Πρόταση ανάπλασης του Πάρκου Αναψυχής στον Άγιο Αθανάσιο Πέρδικας

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Πρόταση ανάπλασης του Πάρκου Αναψυχής στον Άγιο Αθανάσιο ΠέρδικαςΟ Μορφωτικός και Εκπολιτιστικος Σύλλογος Πέρδικας, μέσω της προέδρου του, πραγματοποίησε Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη. 
Παρόντες ακόμη ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και εμπορίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση καθώς και ο Παππάς Ηλίας εκπρόσωπος του Φόρουμ Πέρδικα 2030. 
Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η πρόταση ανάπλασης του Πάρκου Αναψυχής στον Άγιο Αθανάσιο Πέρδικας και η παραποτάμια περιοχή μέχρι το καραβοστάσι. 
Μεταξύ άλλων αποδόθηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το έργο όπως έχουμε διατυπώσει σε προηγούμενο χρόνο αλλά και χάρτης με χάραξη της διαδρομής στην περιοχή. 
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε το θαυμασμό για την περιοχή μας και είδε θετικά την πρόταση και ζήτησε αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες την διερεύνηση πιθανής ένταξης του έργου σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.
Read More »
Πρόταση ανάπλασης του Πάρκου Αναψυχής στον Άγιο Αθανάσιο Πέρδικας Πρόταση ανάπλασης του Πάρκου Αναψυχής στον Άγιο Αθανάσιο Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

82 οι χθεσινές παραβάσεις για μάσκα και άσκοπη μετακίνηση

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
82 οι χθεσινές παραβάσεις για μάσκα και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (19-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (82) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(70) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 24 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 23 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(12) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
82 οι χθεσινές παραβάσεις για μάσκα και άσκοπη μετακίνηση 82 οι χθεσινές παραβάσεις για μάσκα και άσκοπη μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 9 παράνομους μετανάστες

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 9 παράνομους μετανάστεςΣτη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών καθώς και του 42χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα, ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους εννέα (09) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 9 παράνομους μετανάστες Ηγουμενίτσα: Έκρυβε στο φορτηγό 9 παράνομους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Ο Βαγγέλης Κοσιώρης νέος διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021

Ο Βαγγέλης Κοσιώρης νέος διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Θεσπρωτίας

Ο καθηγητής Βαγγέλης Κοσιώρης θα είναι ο νέος διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως υπέγραψε την Παρασκευή, την απόφαση για την οριστική τοποθέτηση του κ. Κοσιώρη στη θέση του διευθυντή.

Ο κ. Κοσιώρης αντικαθιστά τον κ. Κοτσίνα, ο οποίος ήταν προσωρινός διευθυντής, μετά από την παραίτηση του κ. Ευάγγελου Τζάνη, λίγες μόνο ημέρες μετά τον αρχικό του ορισμό στη θέση του διευθυντή  δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Θεσπρωτίας.

Read More »
Ο Βαγγέλης Κοσιώρης νέος διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Θεσπρωτίας Ο Βαγγέλης Κοσιώρης νέος διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευση Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αντικατέστησαν την Ελληνική σημαία στο Βαράθι

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Ηγουμενίτσα: Αντικατέστησαν την Ελληνική σημαία στο ΒαράθιΦέτος όπως και κάθε στην περιοχή Βαράθι ενόψει τής εθνικής μας εορτής αλλάχτηκε η Ελληνική σημαία. 
Μια σημαία διαστάσεων 5x7, δωρεά του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη. 
Επίσης στην βάση της σημαίας τοποθετήθηκε ένα εκκλησάκι, προς τιμήν του Αγίου Κωνσταντίνου. 

1821-2021 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑRead More »
Ηγουμενίτσα: Αντικατέστησαν την Ελληνική σημαία στο Βαράθι Ηγουμενίτσα: Αντικατέστησαν την Ελληνική σημαία στο Βαράθι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Επιτέλους "Ανάσταση", ήρθε το internet

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Επιτέλους "Ανάσταση", ήρθε το internetΕπιτέλους "Ανάσταση”, από τις 28-02-2021 ήρθε το internet στις Κοινότητες Γεροπλατάνου (Δήμου Ηγουμενίτσας), Πηγαδουλίων, Αετού, Κοκκινιάς, Αχλαδέας και Παλαιοκκλησίου (Δήμου Φιλιατών).

Οι πρόεδροι Γεροπλατάνου και Πηγαδουλίων σας ενημερώνουμε ότι από τις πρώτες συνδέσεις που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα, στα Πηγαδούλια με adsl-24mbps η ταχύτητα είναι ακριβώς 24mbps, ενώ ενημερωθήκαμε από τον πάροχο (ΟΤΕ) ότι αναλόγως την απόσταση από το «καφαο» υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση νdsl έως 100 mbps, ενώ στο Γεροπλάτανο στην πρώτη σύνδεση που πραγματοποιήθηκε, η ταχύτητα κυμαίνεται μεταξύ 14 και 17mbps.

Η ενημέρωση από τον ΟΤΕ για τις υπόλοιπες Κοινότητες είναι ότι αναμένεται η πραγματοποίηση της πρώτης σύνδεσης για την εξακρίβωση της διαθέσιμης ταχύτητας, με τα 24mbps να θεωρούνται σχεδόν δεδομένα σε όλα τα σημεία. 

Σας ευχόμαστε καλή “Ανάσταση”.Read More »
Επιτέλους "Ανάσταση", ήρθε το internet Επιτέλους "Ανάσταση", ήρθε το internet Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Νέο αίτημα της παράταξης Κάτσιου για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Νέο αίτημα της παράταξης Κάτσιου για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζαΕΚ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑ
Παραμυθιά, 19 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΣ:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου
κ. Κων/νο Παππά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Τις Δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια του από 18 Φεβρουαρίου αιτήματός μας να θέσετε προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα που έχει προκύψει από την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας στο Δήμο μας, επαναφέρουμε εκ νέου γραπτώς το αίτημά μας να συζητηθεί άμεσα το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό επιτάσσουν και οι συνδημότες μας οι οποίοι διαμέσου της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Δήμου Σουλίου κατά των μονάδων βιορευστών Προδρομίου-Χόικας, ζητούν τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό επιβάλλει και η κοινή μας βούληση να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι σε ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες και με γνώμονα το κοινό συμφέρον να συμφωνήσουμε στην καλύτερη δυνατή απόφαση.

Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και για το λόγο οφείλετε να μεριμνήσετε, ώστε να τους δοθεί διαδικτυακά ο λόγος και να τοποθετηθούν στην εξ αποστάσεως συνεδρίαση.

Με εκτίμηση,
Κάτσιος Νικόλαος
Αθανασόπουλος Γεώργιος
Αλεξίου-Ντόκου Παναγιώτα
Ζορκάδης Δημήτριος
Καγκιούζης Ανδρέας
Μπάλλας Φώτιος
Σουλάκης Αναστάσιος
Χρήστου Δημήτριος
Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Τόπος Αξιών»
Read More »
Νέο αίτημα της παράταξης Κάτσιου για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα Νέο αίτημα της παράταξης Κάτσιου για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Ν. Σελεύκειας

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Ν. ΣελεύκειαςΕντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 63.1-CLLD.3 (AAA ΟΠΣ ΕΣΠΑ 4058), της Πράξης «Ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Ν. Σελεύκειας» συνολικού προϋπολογισμού 299.999,81€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηγουμενίτσας (ΑΔΑ: Ω5Χ146ΜΗ4Ψ-ΩΑΨ).

Το έργο αφορά στην ανάπλαση κεντρικών οδών στον πολεοδομημένο οικισμό της Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας με τη δημιουργία πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, σημείων στάσεων για αναψυχή και ξεκούραση, λωρίδων στάθμευσης οχημάτων.

Κύριος στόχος του έργου είναι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούνται, λόγω της διέλευσης μεγάλων οχημάτων διεθνών μεταφορών καθώς και η αναβάθμιση του οικισμού και η δημιουργία ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος.
Read More »
Ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Ν. Σελεύκειας Ανάπλαση κεντρικού τμήματος οικισμού Ν. Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗΠΡΟΣ
Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Γεν. Γραμ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή
Κο Π. Σταμπουλίδη

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
Πρόεδρο
κο Κ. Μίχαλο
Αξιότιμοι Κύριοι

Επικοινωνούμε μαζί σας καθώς υπέπεσε στην αντίληψή μας, κατόπιν διαμαρτυριών μελών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ότι το τελευταίο διάστημα οι Τραπεζικοί Οργανισμοί έθεσαν σε εφαρμογή αφενός οικονομική επιβάρυνση κι αφετέρου εμπόδια για την εξόφληση των τελών ΓΕΜΗ.

Η οικονομική επιβάρυνση που αναφέρουμε, αφορά ποσό από 1,50 έως και 2,80€ ανά τέλος ΓΕΜΗ, και τα εμπόδια αφορούν τόσο το γεγονός ότι η εξόφληση των Τελών δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί μέσω των μηχανημάτων συναλλαγών APS, όσο και ότι ορισμένοι τραπεζικοί Οργανισμοί δεν εξυπηρετούν εξοφλήσεις εάν ο συναλλασσόμενος δεν είναι πελάτης της τράπεζας και δεν διαθέτει λογαριασμό σε αυτήν.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνολογίας ηλεκτρονικής τραπεζικής (ebanking), δεν είναι εφικτή για μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών, είτε διότι δεν κατέχουν τις ανάλογες γνώσεις ή τον κατάλληλο εξοπλισμό ή ακόμη και ικανή σύνδεση διαδικτύου (λόγω εγκατάστασης σε χωριά του ορεινού όγκου της παραμεθορίου), είτε διότι ηλικιακά δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ψηφιακές απαιτήσεις, είναι αντιληπτό ότι τα προαναφερόμενα εμπόδια και επιβαρύνσεις δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία και εύλογη δυσφορία, στην πολύ σκληρά πληττόμενη μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των τραπεζικών οργανισμών για την εμφάνιση κερδών και φυσικά το γεγονός ότι δεν αποτελούν οργανισμούς κοινής ωφελείας, πλην όμως δεν μπορούμε και να παραβλέψουμε αφενός τα οφέλη που μπορεί να αποκτήσει (άμεσα ή έμμεσα) ένας οργανισμός από την προσέλευση ενός σημαντικού αριθμού πελατών στα καταστήματά του, κι αφετέρου το γεγονός ότι όλοι οι συναλλασσόμενοι, ως επιχειρηματίες υπόχρεοι διατήρησης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού, αποτελούν ήδη πελάτες των οργανισμών τους.

Θεωρούμε ότι τόσο τα προαναφερόμενα εμπόδια και το ύψος της επιβάρυνσης, όσο και η επιβάρυνση αυτή καθεαυτή, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που η επιχειρηματικότητα ευρίσκεται σε ουσιαστική παύση, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένες στοχοθεσίες, αλλά προσθέτει επιπλέον προβλήματα και δυσχέρειες στην καθημερινότητα του επιχειρηματία.

Παρακαλούμε να εξετάσετε τα ανωτέρω, και λαμβάνοντας υπόψη τις φυσικές κι εύλογες, προαναφερόμενες αδυναμίες αξιοποίησης της ηλεκτρονικής τραπεζικής από όλους τους επιχειρηματίες, να ενεργήσετε το συντομότερο δυνατό για την ανάκληση εφαρμογής των ανωτέρω τακτικών από τους τραπεζικούς οργανισμούς, προκειμένου να επέλθει η δέουσα ομαλότητα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος


Του Επιμελητηρίου ΘεσπρωτίαςΑλέξανδρος Πάσχος

Read More »
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Τοποθέτηση Καχριμάνη στη συνεδρίαση του Π.Σ. για το «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης»

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Τοποθέτηση Καχριμάνη στη συνεδρίαση του Π.Σ. για το «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης»Η «πορεία υλοποίησης της πράξης: Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου (Α΄ φάση) και διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο», ήταν το μοναδικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά από κοινή εισήγηση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου των ΣΜΑ, στους λόγους που καθυστερεί η παράδοσή τους, αλλά και στην ευθύνη που έχει για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, έως ότου αυτού περιέλθουν στην αρμοδιότητα του ΦοΔΣΑ.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης απάντησε και σε διάφορα ζητήματα που τέθηκαν από την εισηγήτρια Περιφερειακή Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θέτοντας και συγκεκριμένα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
Εισαγωγικά θέλω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις:
Πρώτον δε νομίζω να υπάρχει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο να μην έχει γίνει αναφορά εκ μέρους μου σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Δεύτερον, τα έγγραφα που δήθεν «κρύβαμε» ήταν αναρτημένα εδώ και χρόνια στη Διαύγεια. Οι όποιες αποφάσεις για παρατάσεις λαμβάνονται από την Οικονομική Επιτροπή.
Ακόμη και χθες μας εγκαλέσατε ότι παρά την εισαγγελική παραγγελία δεν σας δώσαμε «ουσιώδη έγγραφα». Εμείς σας έχουμε στείλει ότι υπάρχει διαθέσιμο και όχι ο, τι μπορεί να φαντάζετε ο καθένας.
Ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε ενημέρωση για τη διένεξη μεταξύ Περιφέρειας και εταιρείας αναφορικά με την ποινική ρήτρα των 690.000 ευρώ που επέβαλλε η Περιφέρεια, αλλά και για την απαίτησή της για αποζημίωση 3.800.000 ευρώ για απώλειες εσόδων.
Με δεδομένο ότι δεν έχετε ενημερωθεί από την Περιφέρεια, προκύπτει ένα ερώτημα: Από ποιόν ακριβώς ενημερωθήκατε για το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων; Μήπως από τον ιδιώτη;
Και έρχεστε εδώ και μας εγκαλείτε γιατί επιβάλλαμε ποινική ρήτρα 690.000 ευρώ και επειδή αρνούμαστε να καταβάλλουμε τα 3.800.000 ευρώ στην εταιρεία;
Η ποινική ρήτρα επιβλήθηκε επειδή δεν παραδόθηκε στην ώρα του το εργοστάσιο για κανονική λειτουργία. Προβλέπεται από τη σύμβαση 50.000 ευρώ εφάπαξ και επιπλέον 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.
Εμείς προστατεύουμε τα συμφέροντα της Περιφέρειας, των δημοτών και το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη και με κόστος. Μέλημά μου είναι να πληρώνεται η εταιρία αυτά που δικαιούται, ούτε ευρώ παραπάνω.
Εσείς τι ακριβώς ζητάτε: να ανακληθεί η ποινική ρήτρα και να πληρώσουμε την αποζημίωση που ζητά η εταιρία ώστε να σταματήσει η διαιτησία;
Απαντήστε μας και εδώ είμαστε να το αποφασίσουμε.

Το Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ι. Η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου με τους τότε τέσσερις συνδέσμους διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων υπογράφτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015. Η υπογραφή της στηρίχτηκε στο Νόμο 4042/2012, που προέβλεπε ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ), εκπονείται και υλοποιείται από τον οικείο Περιφερειακό ΦοΣΔΑ, σε περίπτωση δε που δεν υφίσταται ή δεν λειτουργεί Περιφερειακός ΦοΣΔΑ, ο ΠεΣΔΑ εκπονείται και υλοποιείται από την οικεία Περιφέρεια.
Επίσης από το Νόμο 3614/2007 ήταν υποχρεωτική η ύπαρξη Διαχειριστικής Επάρκειας των φορέων υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων, ώστε να ενταχθούν στο αντίστοιχο πρόγραμμα. Οι τέσσερις σύνδεσμοι τότε όχι μόνο δεν είχαν διαχειριστική επάρκεια, αλλά ούτε και το απαραίτητο προσωπικό για την ελάχιστη γραμματειακή ή λογιστική υποστήριξη.
Η Περιφέρεια Ηπείρου λοιπόν, «δεν αξίωσε, δεν εκβίασε και δεν πήρε» αρμοδιότητες από τους Δήμους, ή τέσσερις τότε Αναγκαστικούς Συνδέσμους. Αντίθετα με τις πρωτοβουλίες και τη δράση της, ουσιαστικά ανέλαβε δυσβάστακτα βάρη, ώστε να προχωρήσει, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Αρχικά με τη δημιουργία της Μονάδας (εργοστασίου) και στη συνέχεια με το δίκτυο των Σταθμών Μεταφόρτωσης, δράσεις και έργα που σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, είναι ακόμη σε στάδιο μελέτης.
Εν ολίγοις: Αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια Ηπείρου, σήμερα θα βρισκόμασταν σε σημείο εκκίνησης, πολύ χειρότερο από το «μηδέν» και γνωρίζουμε όλοι τι γίνεται σε άλλες περιοχές.

ΙΙ. Η Πράξη (έργο), μετά από πολύμηνη εργασία υπηρεσιών, υπαλλήλων, κ.λ.π. και με την καθοδήγηση της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Π.Η. «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στις 30-6-2017 με την υπ. αριθ. 1049/30-6-2017 απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου. (Η σχετική απόφαση ένταξης, σας έχει αποσταλεί).
Στην ίδια απόφαση, αναφέρεται αναλυτικά το φυσικό αντικείμενο του συνόλου της πράξης, ήτοι κατασκευή επτά σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με την προμήθεια του αντίστοιχου εξοπλισμού, ώστε να είναι λειτουργικοί (Ζίτσας, Πωγωνίου, Μετσόβου, Άρτας, Γ. Καραϊσκάκη, Ηγουμενίτσας), καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού για εκσυγχρονισμό του ΣΜΑ Πρέβεζας.
Ως προς το έργο δε της προμήθειας, αυτή περιλαμβάνει 17 πρέσες απορριμμάτων, 17 χοάνες απόρριψης απορριμμάτων, 47 απορριματοδέκτες (container) κλειστού τύπου, 12 οχήματα μεταφοράς container, 8 γεφυροπλάστιγγες, 6 προκατασκευασμένους οικίσκους και 17 μεταλλικές ράμπες.

ΙΙΙ. Η σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλισμού για την δημιουργία των ΣΜΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου, με ανάδοχο την Κ/Ξ ENACTA.E. – A. KΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., υπογράφηκε στις 15-6-2018, είναι αναρτημένη στο ΚΥΜΔΗΣ και μπορεί ο καθένας να λάβει γνώση του περιεχομένου της. Ρητή πρόβλεψη και η αντίστοιχη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου είναι η εξής: "Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού, θα ακολουθήσει η επί έξι (6) μήνες δοκιμαστική λειτουργία του, που αποτελεί υποχρέωση του αναδόχου. Η δοκιμαστική λειτουργία θα διενεργηθεί σε συνθήκες φόρτου τουλάχιστον 80% του τυπικού προσδοκώμενου κατά την συνήθη λειτουργία του".
Οι συμβάσεις κατασκευής των παραπάνω επιμέρους ΣΜΑ με τους αντίστοιχους αναδόχους, υπογράφηκαν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του ίδιου έτους (2018) και έκτοτε ξεκίνησε η κατασκευή τους.
‘Έχει αποσταλεί σ΄ όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους αντίγραφο των συμβάσεων, που όλες τους είναι αναρτημένες όπως προβλέπεται και ο καθένας μπορούσε και μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου τους. Ως εκ τούτου είναι αδιανόητος ο σχετικός ισχυρισμός της παράταξης της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ότι δεν της χορηγούνται τα σχετικά έγγραφα και δήθεν χρειάστηκε σχετική εισαγγελική παραγγελία.

‘Όλα είναι στο φως, στα πάντα μπορεί να έχει γνώση ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, πολύ περισσότερο ένας αιρετός ή παράταξη.

Ως προς την πορεία και το στάδιο υλοποίησης των σταθμών μεταφόρτωσης, σας έχει αποσταλεί έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Η, που παρακολουθεί τα αντίστοιχα έργα, ως προς το στάδιο ολοκλήρωσής τους (έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων).
Οι σχετικές παρατάσεις που δίνονται (σας έχει αποσταλεί η δοθείσα τελευταία παράταση για κάθε αντίστοιχο έργο, προς σχετική γνώση σας), λαμβάνονται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Προηγείται σχετική εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας που παρακολουθεί τα έργα και έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή.
Είναι μια διαδικασία που αφορά το σύνολο σχεδόν των τεχνικών έργων, που εκτελούνται και σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να συνδεθεί με πράξεις, ενέργειες ή παραλείψεις της Περιφέρειας Ηπείρου και των οργάνων διοίκησης, εκ των οποίων δεν ολοκληρώνονται και δεν παραδίνονται λειτουργικά τα συγκεκριμένα έργα.
Οι παρατάσεις που δίνονται, στηρίζονται στην νομοθεσία (ν.4412/2016) και για λόγους που αναφέρονται στο σχετικό αίτημα –εισήγηση της υπηρεσίας και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την αναφορά και το ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ζητά τα πρακτικά συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης η οποία συγκροτήθηκε από το 2015, με εκπροσώπους και από τους τότε τέσσερις συνδέσμους.

Ακολούθησε το 2017 η ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα, το 2018 (μέσα ίδιου έτους), η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και η υλοποίηση των έργων στο στάδιο που αναφέρει η τεχνική υπηρεσία.
Το σημαντικό όμως είναι ότι ήδη από τον Οκτώβριο 2019, συστάθηκε ο «Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» ως ΦΟΣΔΑ. Αυτή είναι η δράση και οι ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου, που έχει αναλάβει και εξακολουθεί να φέρει στους ώμους της όλο το φορτίο και τη σχετική ευθύνη για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού.
Δεν είναι απλώς λαϊκισμός, αλλά «ύβρη» και συκοφαντία, οποιαδήποτε σχετική αιτίαση, αναφορά, ή υπαινιγμός ότι δήθεν η Περιφέρεια Ηπείρου δρα ανασταλτικά στην πλήρη υλοποίηση του έργου, ότι παίζει παιχνίδια, ότι δεν εκχωρεί αρμοδιότητες στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο, ότι δεν συνεργάζεται με τα όργανά του και τους Δήμους κ.λ.π..
Τα έργα των Σ.Μ.Α. έχουν αποπερατωθεί εκτός του Γ. Καραϊσκάκη, λόγω απρόβλεπτων γεωλογικών προβλημάτων. Οι όποιες καθυστερήσεις εν πολλοίς οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες χωρίς υπαιτιότητα της Περιφέρειας. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση προέκυψε από την αδυναμία σύνδεσής τους με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.
Στο διάστημα αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε επίσης να χρηματοδοτήσει το Δήμο Αρταίων και τον Σύνδεσμο της Διαχειριστικής Ενότητας Άρτα για το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στη Μονάδα ΑΣΑ.
Παρά ταύτα δεν μεταφέρονταν όλες οι ποσότητες απορριμμάτων, προκαλώντας εκτός των άλλων και σημαντικό πρόβλημα στον όλο σχεδιασμό για τους ΧΥΤΥ, καθώς επιβαρύνονταν και συνεχίζει να επιβαρύνεται ο υπάρχον ΧΥΤΑ.

Όσον αφορά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αυτή στρέφεται κατά της παρακράτησης χρημάτων από τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ, που ωστόσο προβλέπεται από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί.
Έχω τονίσει μάλιστα και στο παρελθόν και πρόσφατα, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου και η διοίκησή της είναι εδώ, περιμένει, αγωνιά και κατά κυριολεκτικά αδιανόητο τρόπο, αντί οι αρμόδιοι να έρθουν να συνεργαστούν, επιχειρείται να λοιδωρηθεί ανώνυμα ή επώνυμα.
Στη λειτουργία των ΣΜΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν επιθυμεί να παίξει κάποιο άλλο ρόλο, όπως υπονοείται από μερικούς, αλλά επιδιώκει την ολοκλήρωση των έργων που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και βεβαίως να ολοκληρωθεί το περιεχόμενο των συμβάσεων με τη δοκιμαστική λειτουργία από τον ανάδοχο της προμήθειας του εξοπλισμού.
Σε έγγραφο που έχουμε στείλει στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο στις 29 Δεκεμβρίου 2019, ρητά αναφέρεται το εξής «…..σας καλούμε εκ νέου να μας γνωρίσετε την ετοιμότητά σας σε προσωπικό (δεν υπάρχει και το ξέρουμε όλοι μας), άλλως λειτουργό για την έναρξη της εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας εκάστου ΣΜΑ».

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος οφείλει να λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω και να ενεργήσει αντίστοιχα. Η Περιφέρεια Ηπείρου, που καθημερινά προσφέρει απλόχερα την συνεργασία της στους Δήμους, στον Σύνδεσμο, και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι εδώ, ώστε να βρουν όλα το δρόμο τους και ο Σύνδεσμος να αναλάβει το δύσκολο έργο που έχει σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε η Ήπειρος να εξακολουθήσει να είναι πρωτοπόρα και στο ως άνω ζήτημα.
Read More »
Τοποθέτηση Καχριμάνη στη συνεδρίαση του Π.Σ. για το «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης» Τοποθέτηση Καχριμάνη στη συνεδρίαση του Π.Σ. για το «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Νέο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Νέο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζαΚ .Πρόεδρε,

Ήδη με έγγραφό μας από τις 15/2/2021 έχουμε αιτηθεί την συζήτηση του θέματος της επιχειρούμενης εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων καύσης βιομάζας στην περιοχή μας, αφουγκραζόμενοι τις δικαιολογημένες ανησυχίες και διαμαρτυρίες των κατοίκων όχι μόνο του Προδρομίου, του Ζερβουχωρίου και της Χόικας αλλά ολόκληρου του Δήμου μας.

Ως παράταξη δεχθήκαμε και μεις (όπως όλες θεωρούμε) το νέο σχετικό αίτημα από την “Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Δήμου Σουλίου κατά των μονάδων βιορευστών Προδρομίου- Χόικας”, αίτημα το οποίο πιστεύουμε ότι είναι και δίκαιο και ώριμο. Άλλωστε στο μεσοδιάστημα των 45 ημερών από την ανάδειξη του προβλήματος όλες οι παρατάξεις – κρίνουμε- ότι έχουμε ενημερωθεί επαρκώς επί του θέματος. Ιδιαίτερα δε χρήσιμη ήταν η συμμετοχή μας σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η προαναφερθείσα “Επιτροπή” στην οποία επί του θέματος τοποθετήθηκαν ειδικοί επιστήμονες (χημικοί, περιβαλλοντολόγοι και νομικοί) και στην οποία συμμετείχε η Δημοτική Αρχή, όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και πολλοί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Με βάση τα παραπάνω, επαναφέρουμε σήμερα το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία και σχετικό ψήφισμα στήριξης του δίκαιου αγώνα των κατοίκων σε πολιτικό και πρακτικό επίπεδο.

Για ακόμη μία φορά τονίζουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και συνδέεται άμεσα με τις ευρύτερες διεργασίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά, βιομάζα, Φ/Β κ.α) και της απορρύθμισης, ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που σημαίνουν κέρδη για το κεφάλαιο και ενεργειακή φτώχεια για το λαό. Στον πλήρως “απελευθερωμένο” ενεργειακό κλάδο το κυνήγι του κέρδους δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε της υγεία των κατοίκων, ούτε την ρύπανση του περιβάλλοντος, ούτε πιθανά πλήγματα σε άλλους οικονομικούς κλάδους (γεωργία, κτηνοτροφία, οικοτουρισμός), ούτε χρήσεις γης, ούτε το κόστος της ενέργειας για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Παραμυθιά, Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ηλίας Κουτσής
Ηλίας-Δημήτρης Χρήστου
Read More »
Νέο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα Νέο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από το σύλλογο βλάχων την Τετάρτη 24 Μαρτίου

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Εθελοντική αιμοδοσία από το σύλλογο βλάχων την Τετάρτη 24 ΜαρτίουΟ Σύλλογος Βλάχων Νομού Θεσπρωτίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία , η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 24 Μαρτίου και ώρα 17:30 έως 20:30.

Καλούμε τους δημότες του να ανταποκριθούν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί. 

Το Δ.Σ του Συλλόγου
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από το σύλλογο βλάχων την Τετάρτη 24 Μαρτίου Εθελοντική αιμοδοσία από το σύλλογο βλάχων την Τετάρτη 24 Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα - Δείτε τα θέματα

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα - Δείτε τα θέματαΤη Δευτέρα 22 Μαρτίου πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με τηλεδιάσκεψη. Η συνεδρίαση θα είναι διπλή.

Στην πρώτη που αρχίζει στις 18:00, μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η "Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2021", με εισηγητές τον αντιδήμαρχο Βασίλη Γκόλια και την Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών, Ανθίππη Λουκά.

Στις 19: 00 θα αρχίσει η δεύτερη συνεδρίαση με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΘΕΜΑ 1ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο 2020. -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
1η υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021. -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
2η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 42/2021 απόφασή της περί εξώδικου συμβιβασμού με Μαριάνθη ΤΖΕΜΑΛ του Τίτου λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων σε ιδιοκτησία της. -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Λήψη απόφασης για δωρεάν παραχώρηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκτασης 10 στρεμμάτων, μαζί με την υπάρχουσα οικοδομή, στη θέση Βίγλιζα της κοινότητας Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την αποκατάσταση ιδιοκτησιών σε δημοτική έκταση στο Ο.Τ. 16Β του εγκεκριμένου Σχεδίου Οικισμού Γραικοχωρίου της 2η Π.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με το αίτημα του Ν.Α. για χορήγηση άδειας διόδου σε ιδιωτική έκταση δια μέσου εκτός σχεδίου δημοτικής έκτασης στη θέση «Μέγα Ντράφος» της Κοινότητας Συβότων. -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με το αίτημα του Τ.Π. για χορήγηση άδειας διόδου σε ιδιωτική έκταση δια μέσου εκτός σχεδίου δημοτικής έκτασης στη θέση «Μέγα Ντράφος» της Κοινότητας Συβότων. -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την υλοποίηση του έργου: «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων – Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έκφραση γνώμης για τη χορήγηση άδειας παραχώρησης στην εταιρεία VODAFONE για χρήση αιγιαλού, παραλίας, θαλασσίου χώρου και πυθμένα προκειμένου να προσαιγιαλωθούν υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών. - Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που αφορά κατάληψη τμήματος δημοτικής οδού στην κοινότητα Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που αφορά κατάληψη τμήματος δημοτικής οδού στην κοινότητα Φασκομηλιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Επί αιτήσεως Τζιούρου Λαμπρινής για υπογραφή συμβολαίου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Αποδοχή ή μη της με αριθμ. 2/2021 απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας για τη χορήγηση 8ετούς παράτασης δικαιούχων οικοπέδων κοινότητας Πέρδικας στο πλαίσιο του άρθρου 12 του Ν.4368/2016. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Εφαρμογή ή μη του προγράμματος δολωματικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς (δακοκτονία) για το έτος 2021.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Έγκριση επικοινωνιακής στρατηγικής και σχεδίου τουριστικής προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2021. -Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Λήψη απόφασης για παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας κατά τέσσερις (4) τουλάχιστον μήνες.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία. ΚΔΑΠ μεΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ -Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Ονομασία οδού στην 1η ΠΕ του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Ονομασία οδού στον οικισμό «Πεστανιώτικα» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Έγκριση της με αριθμ. 6/2021 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 23ο
Κατανομή Α’ δόσης 2021 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα - Δείτε τα θέματα Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα - Δείτε τα θέματα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ζητά ο Μάριος Κάτσης

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ζητά ο Μάριος ΚάτσηςΕρώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης ζητώντας την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, δήλωσε σχετικά:

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης, το οποίο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας της επικείμενης αποστρατείας λόγω ηλικίας, δύο πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο κλιμάκιο 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, εννέα μόνιμοι, οχτώ πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, και ένας εποχικός κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η περιοχή ευθύνης τους, είναι αρκετά εκτεταμένη και περιλαμβάνει δύσβατες, ορεινές και δασώδεις τοποθεσίες. Ενώ κάθε χρόνο έχουμε εισαγωγή πυρκαγιών από τη γειτονική Αλβανία, που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του προσωπικού του κλιμακίου.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου λοιπόν, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση, με Ερώτηση που κατέθεσα, να ενισχυθεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών με το απαραίτητο επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, και να εξοπλιστεί με νέες υλικοτεχνικές υποδομές ώστε να στηριχθεί έμπρακτα η εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2021
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό:
· Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου

Στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, υπηρετούν αυτή τη στιγμή 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων ένας Πυρονόμος ο οποίος είναι και ο προϊστάμενος του κλιμακίου, εννέα μόνιμοι υπάλληλοι, 8 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, και ένας εποχικός κατά την αντιπυρική περίοδο. Μέχρι το τέλος του 2020 προϊστάμενος ήταν αξιωματικός ο οποίος μετακινήθηκε από το Κλιμάκιο Φιλιατών στην ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσπρωτίας. Το κλιμάκιο αναμένεται να αποδυναμωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα εξαιτίας της επικείμενης αποστρατείας λόγω ηλικίας, δύο πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Η περιοχή ευθύνης του εν λόγω κλιμακίου, είναι αρκετά εκτεταμένη και περιλαμβάνει δύσβατες, ορεινές και δασώδεις τοποθεσίες. Ενώ κάθε χρόνο παρουσιάζεται το φαινόμενο εισαγωγής πυρκαγιών από τη γειτονική Αλβανία, που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του προσωπικού του κλιμακίου. Ως εκ τούτου, η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές, κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του.

Επειδή το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών δεν έχει την απαραίτητη δύναμη ώστε να ανταπεξέλθει επαρκώς στις ανάγκες της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου
Επειδή αναμένεται να αποδυναμωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα λόγω επικείμενης αποστρατείας μελών της δύναμης του
Επειδή η περιοχή ευθύνης του κλιμακίου βρίσκεται στην παραμεθόριο και έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δυσχεραίνουν το έργο του κλιμακίου

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φιλιατών, με το απαραίτητο επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό;
2) Με ποιες πρωτοβουλίες του Υπουργείου, θα εξοπλιστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φιλιατών με επιπλέον υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να στηριχθεί η εύρυθμη λειτουργία του;
Read More »
Την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ζητά ο Μάριος Κάτσης Την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ζητά ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Live Open Webinar για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021
Live Open Webinar για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από το Νηπιαγωγείο ΜαυρουδίουΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OPEN WEBINAR «1821: Η πραγμάτωση μιας ουτοπίας»
Η Επανάσταση που πέτυχε με δύναμη το «Εμείς»

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από το χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου και ώρες 19:00-20:30 live open webinar με θέμα «1821: Η πραγμάτωση μιας ουτοπίας. Η Επανάσταση που πέτυχε με δύναμη το “Εμείς”».

Το webinar διοργανώνεται από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Ηπείρου, του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.), της Διεύθυνσης Π.Ε. Θεσπρωτίας, της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων και της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου.

Δήλωση συμμετοχής για την παρακολούθηση στην πλατφόρμα CISCO WEBEX: shorturl.at/uyFGT

*Δωρεάν παρακολούθηση
*Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

-Ομιλητές:
Παντελής Κυπριανός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών: «Φωτισμένοι άνθρωποι για μια καλύτερη κοινωνία».
Μαρούλα Παπαευσταθίου, Διδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου Φιλολόγων του Περιφερειακού Κέντρου Εκπ/κού Σχεδιασμού Ηπείρου: «Ηπειρώτες εθνικοί ευεργέτες: η συμβολή τους στην προετοιμασία της ελληνικής επανάστασης του 1821 και στη θεμελίωση του νεοελληνικού κράτους».
Τάσος Χατζηαναστασίου, Διδάκτωρ Ιστορίας Α.Π.Θ., συγγραφέας: «Γυναίκες στην Επανάσταση του 1821».

-Συντονίζει:
Θάλεια Θεοδωρίδη, Εκπαιδευτικός, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

Χορηγός: Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.

Πληροφορίες:
Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας
Τηλ.: 26650-41444
Website: https://blogs.sch.gr/mtnipiag/
Read More »
Live Open Webinar για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Live Open Webinar για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Σελίδες