https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ηγουμενίτσα: Γέμισε σκουπίδια η παραλία Δρεπάνου

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Ηγουμενίτσα: Γέμισε σκουπίδια η παραλία Δρεπάνου


Με έναν απέραντο σκουπιδότοπο έμοιαζε σήμερα το πρωί, η παραλία Δρέπανο στην Ηγουμενίτσα.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, τα σκουπίδια ήταν πεταμένα έξω από τους κάδους αλλά και στη παραλία.

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας, από όπου και οι φωτογραφίες, την κατάσταση αυτή δημιούργησαν δύο άλογα, που ο ιδιοκτήτης τους θεώρησε πρέπον να τα αφήσει ελεύθερα στη παραλία.


Τα σκουπίδια, με τη βοήθεια και των αδέσποτων σκύλων, διασκορπίστηκαν σε όλη τη παραλία.

 

Εύστοχα σημειώνει το Φιλοζωικό Σωματείο, να μην βιαστούμε να κατηγορήσουμε τα αδέσποτα σκυλιά, αλλά τα ... "αδέσποτα" άλογα και τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη τους.

Τελικά τα σκουπίδια μάζεψε το μεσημέρι συνεργείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Read More »
Ηγουμενίτσα: Γέμισε σκουπίδια η παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσα: Γέμισε σκουπίδια η παραλία Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Φωτιά στη Λωρίδα Σαγιάδας (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Φωτιά στη Λωρίδα Σαγιάδας (+ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ: Γιάννης Γαστεράτος

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στη Λωρίδα Σαγιάδας κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Για τη κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 9 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας με 4 οχήματα, καθώς και 2 άντρες του εθελοντικού σταθμού Σαγιάδας με 1 όχημα.

Η φωτιά έκαψε περίπου 80 στρέμματα πριν ελεγχθεί και σβήσει.
Read More »
Φωτιά στη Λωρίδα Σαγιάδας (+ΦΩΤΟ) Φωτιά στη Λωρίδα Σαγιάδας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

34χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
34χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος


Με μια θηλιά στον λαιμό ένας 34χρονος από την Πρέβεζα αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του. 
 
Ο 34χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του από τους συγγενείς τους.
 
Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, οπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Read More »
34χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος 34χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παράνομο θερινό σινεμά από τους Εστιάζωντες σε κτήριο του Δήμου;

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Ηγουμενίτσα: Παράνομο θερινό σινεμά από τους Εστιάζωντες σε κτήριο του Δήμου;


Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη, η οποία συνοδεύετε από φωτογραφικό υλικό, εδώ και 2,5 μήνες, κάθε Κυριακή βράδυ, λειτουργεί στο χώρο του πρώην ΕΙΝ, παράνομο (;) θερινό σινεμά, με ευθύνη της ομάδας "ΕΣΤΙΑΖΩΝΤΕΣ".

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει αδειοδότηση ή όχι.

Για αυτό ρωτάμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας εαν γνωρίζουν κάτι οι υπηρεσίες του και εάν έχουν δώσει άδεια λειτουργίας θερινού σινεμά και μάλιστα σε χώρο που είναι ιδιοκτησία του Δήμου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας θεάτρων και κινηματογράφων, απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
α) Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου φυσικού ή νομικού προσώπου, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρότυπο του παραρτήματος το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. 
β) Το παράβολο που προβλέπεται από την υπ' αριθ. 61167/17.12.2007 απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών. 
γ) Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου για τον ορισμό υπευθύνου του θεάτρου ή του κινηματογράφου και αναπληρωτή του και υπεύθυνη δήλωση των τελευταίων ότι αποδέχονται τον ορισμό τους. 
δ) Οικοδομική άδεια με τις μελέτες και τα δικαιολογητικά που τη στηρίζουν, υπογεγραμμένα από μηχανικό, στα οποία θα βεβαιώνεται ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για την αιτούμενη χρήση θεάτρου - κινηματογράφου.

Η προέγκριση χορηγείται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα σε προθεσμία δέκα - πέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης στον δήμο. 

Για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στον οικείο δήμο, εντός τριών μηνών από τη χορήγηση της προέγκρισης, με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη μήνες, κατόπιν αίτησης - γνωστοποίησης στο δήμο, όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. 
Σε διαφορετική περίπτωση η προέγκριση ανακαλείται αυτοδικαίως.  

Υπενθυμίζουμε πως με έκθεση αυτοψίας επικίνδυνης οικοδομής που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 1-12-2014, το κτήριο είχε κριθεί επικίνδυνο από άποψη δομικής με ενδείξεις μελλοντικής στατικής ανεπάρκειας, και είχε δοθεί προθεσμία 6 μηνών για τις επισκευές και είχε δοθεί εντολή για εκκένωση τμήματος του κτιρίου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Με την ευκαιρία, μπορεί να μας απαντήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου εάν πραγματοποιήθηκαν οι επισκευές και εάν έχει γίνει νέα αυτοψία στο κτήριο;
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παράνομο θερινό σινεμά από τους Εστιάζωντες σε κτήριο του Δήμου; Ηγουμενίτσα: Παράνομο θερινό σινεμά από τους Εστιάζωντες σε κτήριο του Δήμου; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Νέες Ειδικότητες στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Νέες Ειδικότητες στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας


Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό των νέων ειδικοτήτων για το σπουδαστικό έτος 2015-2016, καλεί τους υποψήφιους σπουδαστές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις παρακάτω ειδικότητες, μέχρι και την Πέμπτη 27 Αυγούστου στη Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας από 09:00 ως 15:00. 
 
Δικαίωμα φοίτησης στα Δ.ΙΕΚ έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ, ΤΕΕ Β’ Κύκλου, ΕΠΑΣ.
 1. Τεχνικός Γαλακτοκομίας-Τυροκόμος
 2. Τεχνικός Μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων & Μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου & φυσικού αερίου
 3. Τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
 4. Στέλεχος εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics)
 5. Βοηθός Φαρμακείου
 6. Διασώστης-Πλήρωμα ασθενοφόρου
 7. Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
 8. Προπονητής αθλημάτων
 9. Ηχοληψίας
 10. Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών
 11. Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας
 12. Yποκριτική Τέχνη Θεάτρου - Κινηματογράφου
 13. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού - Νυχιών & Ονυχοπλαστικής
 14. Κομμωτικής Τέχνης
 15. Στέλεχος ασφάλειας υποδομών και προσώπων
 16. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef
 17. Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Γραμματεία Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας: ώρες 09:00-15:00
ταχ. δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 7, 46100 Ηγουμενίτσα (συστεγάζεται με το ΕΠΑ.Λ)
Τηλ. : 26650-26987
Fax: 26650-26985
E-mail: grammateia@iek-igoum.thesp.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr/
Facebook: Iek Igoumenitsas, https://www.facebook.com/iek.igoumenitsa
Read More »
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Νέες Ειδικότητες στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Νέες Ειδικότητες στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Να παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητάει ο Σύλλογος Λογιστών Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Να παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητάει ο Σύλλογος Λογιστών Θεσπρωτίας
 
Σύλλογος Φοροτεχνικών-Λογιστών Ν.Θεσπρωτίας
ΠΡΟΣ: 1) Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Κο Τρύφωνα Αλεξιάδη. 2) Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κα Αικατερίνη Σαββαΐδου. 3) Υπουργό Οικονομικών Κο. Ευκλείδη Τσακαλώτο. 4) Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Κο Δημήτρη Μάρδα.

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών-Λογιστών Ν.Θεσπρωτίας συμπορευόμενος με τον Λογιστικό Σύλλογο Πρεβέζης και την πλειοψηφία των λογιστικών συλλόγων ανά την επικράτεια απαιτεί πλέον την παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι και έχουν ειπωθεί άπειρες φορές ώστε να χαθεί έστω και λίγος χρόνος για να ειπωθούν ξανά. Η υπομονή επαγγελματιών λογιστών και πολιτών έχει εξαντληθεί και για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει και χειρότερη.

Η παράταση πρέπει να δοθεί όχι για να πάρουμε ανάσα ή να χαλαρώσουμε (άλλωστε ο κλάδος μας έχει χρόνια να χαλαρώσει) αλλά για να εξομαλυνθεί λίγο το απόλυτο χάος το οποίο με καμία ευθύνη μας έχει δημιουργηθεί.

Έμμισθοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών θα είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά , μην απαιτείτε υπέρβαση ανθρωπίνων δυνατοτήτων από τους αμίσθους υπαλλήλους του.
Read More »
Να παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητάει ο Σύλλογος Λογιστών Θεσπρωτίας Να παραταθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητάει ο Σύλλογος Λογιστών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού


Σύσκεψη γα τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινό, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδιο για θέματα Νεολαίας και Άθλησης) κ. Π. Βασιλάκη, καθώς και της Επιτροπής Διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης και ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινός, υπογράμμισαν το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει και για την από κοινού αναζήτηση λύσεων για προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινός, ανέφερε στις δηλώσεις του τα εξής:

"Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για τα θέματα της αθλητικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου, για τις αθλητικές υποδομές και τη στήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων. Πέρα από την περιοδεία που κάναμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, για τις οποίες συζητήσαμε πιο αναλυτικά και με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τώρα κάναμε μια γενικότερη συζήτηση για το πως η Περιφέρεια, η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς θα μπορέσουν να συνεργαστούν για να κάνουν τον απαραίτητο σχεδιασμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Βρήκαμε ανταπόκριση. Νομίζω πως μπορεί να προχωρήσει μια συνεργασία. Η Ήπειρος σαν Περιφέρεια έχει μεγάλες ανάγκες και πρέπει να καλυφθούν, μέσα από μια απαραίτητη συνεργασία όλων των φορέων".

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

"Κάναμε εκτενή συζήτηση για τις αθλητικές εθνικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων- με την παρουσία της Διοίκησής τους- και στη συνέχεια για τις εγκαταστάσεις όλης της Ηπείρου. Το μήνυμα είναι ένα: ο αθλητισμός χρειάζεται τη βοήθεια της Πολιτείας και των τοπικών αρχών. Με το Γ.Γ. κ. Συναδινό και τη Διοίκηση των αθλητικών εγκαταστάσεων συμφωνήσαμε ότι με τη συνεργασία λύνονται όλα. Αυτό λέει τα πάντα. Ευχαριστώ για το πνεύμα της συζήτησης, καθώς διευκρινίσαμε διάφορα θέματα".
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Περιφερειάρχης ανάφερε ότι το Β΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, η Περιφερειακή Αρχή, θα το προχωρήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. "Το έργο- εξήγησε- είναι τώρα ενταγμένο στη ΣΑΕΠ της Περιφέρειας Ηπείρου. Εμείς έχουμε 310.000 ευρώ για να τελειώσουμε το άλλο κλειστό (ΣΗΜ: Πρώην αίθουσα βαρέων αθλημάτων).
Read More »
Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα


Συνελήφθη, χθες (20-08-2015) το βράδυ στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Κινητής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί χθες το βράδυ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο δράστη, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες με αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (8,72) γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο 31χρονος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Παγώνει λόγω εκλογών η αλλαγή στη διοίκηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Παγώνει λόγω εκλογών η αλλαγή στη διοίκηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Σε καθολική αλλαγή των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών διεθνούς ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των υπό αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ανάμεσά τους και αυτό της Ηγουμενίτσας, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στο επόμενο δεκαήμερο, το ΤΑΙΠΕΔ. 
 
Μάλιστα ανεξάρτητος οίκος είχε ήδη ολοκληρώσει την αξιολόγηση των νέων διοικήσεων.
 
Η παραίτηση όμως της κυβέρνησης και η αναμενόμενη προκήρυξη εκλογών, παγώνει αυτή την απόφαση, με τις αλλαγές να είναι πλέον άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθούν και από ποιά κυβέρνηση.
 
Έτσι, όσοι και όσες είχαν φρεσκάρει τα κουστούμια και τα ταγέρ τους για τις νέες θέσεις, αναπόφευκτα τα ξανατοποθετούν στον σκόρο, μέχρι τουλάχιστον νεοτέρας.
Read More »
Παγώνει λόγω εκλογών η αλλαγή στη διοίκηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Παγώνει λόγω εκλογών η αλλαγή στη διοίκηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Ακυρώνει το Π.Α.ΜΕ. Θεσπρωτίας την λαϊκό-δημοτική βραδιά λόγω του αιφνίδιου θανάτου της Ελένης Παπαχρήστου

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Ακυρώνει το Π.Α.ΜΕ. Θεσπρωτίας την λαϊκό-δημοτική βραδιά λόγω του αιφνίδιου θανάτου της Ελένης Παπαχρήστου


Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Νομού Θεσπρωτίας εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον ξαφνικό θάνατο της συναγωνίστριας Ελένης Παπαχρήστου (Γαλανοπούλου).

Η συντρόφισσα Ελένη υπήρξε μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. καθώς και της Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της και θα τη θυμόμαστε πάντα.

Το ΠΑΜΕ λόγο του ξαφνικού θανάτου της συντρόφισσας, ακυρώνει για φέτος τη διεξαγωγή της λαϊκό-δημοτικής βραδιάς που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτέμβρη στα πλαίσια των εκδηλώσεων αλληλεγγύης που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Νομού Θεσπρωτίας και η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε να παραδειγματιστούν από τη στάση ζωής και τη δράση της συναγωνίστριας Ελένης, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στους συλλόγους τους και στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ και του βαρβάρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Read More »
Ακυρώνει το Π.Α.ΜΕ. Θεσπρωτίας την λαϊκό-δημοτική βραδιά λόγω του αιφνίδιου θανάτου της Ελένης Παπαχρήστου Ακυρώνει το Π.Α.ΜΕ. Θεσπρωτίας την λαϊκό-δημοτική βραδιά λόγω του αιφνίδιου θανάτου της Ελένης Παπαχρήστου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός με παράνομα CD

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός με παράνομα CD
 

Συνελήφθη, χθες (20.08.2015) το μεσημέρι στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθη ο 31χρονος να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (311) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους, οι οποίοι κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός με παράνομα CD Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός με παράνομα CD Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονου φυγόποινου

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Σύλληψη 35χρονου φυγόποινου


Συνελήφθη, σήμερα (21-08-2015) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη 35χρονου φυγόποινου Σύλληψη 35χρονου φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

«Λαϊκή Ενότητα» το κόμμα Λαφαζάνη Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
«Λαϊκή Ενότητα» το κόμμα Λαφαζάνη
Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα υπό την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα»,  συγκρότησαν 25 βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι υπογράφοντες:

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Αμανατίδου Πασχαλίδου Λίτσα

Γαϊτάνη Ιωάννα

Δηλημήτρος Κωνσταντίνος

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Ζάννας Ζήσης

Ζεβδελής Ιωάννης

Ήσυχος Κωνσταντίνος

Ιωαννίδης Ηλίας

Κριτσωτάκης Μιχαήλ

Κυριακάκης Βασίλειος

Κυρίτση Αγλαΐα

Κότσιας Θωμάς

Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Μακρή Ραχήλ

Ουζουνίδου Ευγενία

Πετράκος Αθανάσιος

Σαμοΐλης Στέφανος

Σκούμας Αθανάσιος

Σταθάς Ιωάννης

Στρατούλης Δημήτρης

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Ψαρρέα Ελένη
Read More »
«Λαϊκή Ενότητα» το κόμμα Λαφαζάνη Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Λαϊκή Ενότητα» το κόμμα Λαφαζάνη Ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Νέα ημερομηνία δημοπράτησης του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ»

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Νέα ημερομηνία δημοπράτησης του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ»


Η Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου:

«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ» ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ε Ι

Σύμφωνα με την αρ. 213/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σουλίου, ορίστηκε νέα ημερομηνία δημοπράτησης του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ», στις 01/09/2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν τα τεύχη δημοπράτησης μέχρι την Πέμπτη 27/08/2015.
Read More »
Νέα ημερομηνία δημοπράτησης του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ» Νέα ημερομηνία δημοπράτησης του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ


Σε εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στον αμπελοοινικό τομέα, τα ανενεργά δικαιώματα φύτευσης πρόκειται να διαγραφούν οριστικά μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ανενεργά δικαιώματα οιναμπέλων θεωρούνται τα δικαιώματα αμπέλων έκτασης μεγαλύτερης του ενός (1) στρέμματος, που έχουν δηλωθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά δεν συνοδεύονται από δήλωση συγκομιδής και δήλωση ΟΣΔΕ για δύο συνεχή έτη (2013-2014).

Υπάρχει λοιπόν σοβαρός κίνδυνος να μειωθεί η συνολική έκταση των οιναμπέλων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Προκειμένου να μη χαθούν τα δικαιώματα αμπέλων που είναι δηλωμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά έχουν εγκαταλειφθεί ή δεν προβλέπεται η συνέχιση της καλλιέργειας τους, οι κάτοχοι τους θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στην υπηρεσία: Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Κατόπιν αιτήσεως μπορούν να τους χορηγηθούν (εφόσον δικαιούνται) δικαιώματα αναφύτευσης νέων αμπελώνων, για ανάλογη έκταση και χρονική ισχύ. (Υπουργική απόφαση 3323/99635/01-08-2014 ΦΕΚ 2176Β’ 7-8-2014).
Read More »
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές 5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές
5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή
 

 
Οι Δαλματικές ακτές αποτελούν πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για χιλιάδες επισκέπτες..
 
Οι δαντελωτές ακτές, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα καταπράσινα τοπία μαγεύουν τον επισκέπτη. 
 
Το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το επιβλητικό κάστρο και τη σπάνια αρχιτεκτονική είναι ίσως ότι καλύτερο σε αυτή την οδική εκδρομή. Εκτός από το Ντουμπρόβνικ, σημαντικοί σταθμοί της εκδρομής είναι το Σπλίτ, Κότορ,Μπόυτβα,το Μόσταρ, κ.α.Αναχωρήση από τα Γιάννενα στις 26/08.
 
Περιλαμβάνονται:
-Μεταφορά από την πόλη των Ιωαννίνων με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
-Hμιδιατροφή στο... ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
-Περιηγήσεις του προγράμματος Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
 
Για όποιες απορίες ή πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26510-27427,26510-31666 και 26510-27550 
 
Grefis Holidays
Read More »
Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές 5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές 5 ημέρες 295 ευρώ με ημιδιατροφή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΘΕΞΙΣ» σήμερα στον ερειπωμένο παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Σαγιάδας

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΘΕΞΙΣ» σήμερα στον ερειπωμένο παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς ΣαγιάδαςΤαξιδέψτε μαζί μας εκεί που η αρχιτεκτονική γίνεται ένα με το άναρχο φυσικό τοπίο, η ιστορία συναντά την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, η μουσική πυροδοτεί τον χορό, συνθέτοντας μια μυστηριακή εμπειρία, που παρασύρει τον θεατή στη μέθεξη.

 
Μια αυγουστιάτικη συνάντηση στις 21 του μήνα, στον ερειπωμένο, παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Σαγιάδας, με αφορμή την έκδοση της "Ανθολογίας Υπερφυσικών Διηγήσεων", που επιμελήθηκε ο Μ. Γ. Πασιάκος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με περιήγηση και ξενάγηση (ΑΝΑΒΑΣΗ) θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση “To αίνιγμα του Tράγου” εμπνευσμένη από την Ανθολογία και η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σχήμα του Χρηστου Ζάχου. Στο κέντρο του χωριού θα φιλοξενηθεί έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Γιούλης Μάντζου.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ΑΝΑΒΑΣΗ χρειάζεστε κλειστά παπούτσια.
Το βράδυ θα χρειαστείτε φακό & αντικουνουπικό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο μέσα
στην Παλιά Σαγιάδα θα διακοπεί 21:00 -23:00.
Συμβουλευτειτε το χάρτη.

Προσοχη στα ερείπια.


ΑΝΑΒΑΣΗ
περιήγηση / ξενάγηση
Σαγιάδα / 19:00
Πιάδι (Π. Σαγιάδα) / 20:00

Η ΑΝΑΒΑΣΗ χωρίζεται σε 2 διαδρομές.
1 Από Σαγιάδα - Πιάδι στις 19:00 (διάρκεια 50’)
2 Από Πιάδι - Π. Σαγιάδα στις 20:00 (διαρκεια 30’)

Ανακαλύψτε την μακραίωνη ιστορία της Παλιάς Σαγιάδας σε μια μοναδική περιήγηση μέσα στο χρόνο. Ξεκινώντας από την τοποθεσία ‘‘Καστρί”, μια αρχαιολόγος και μια αρχιτέκτονας θα σας οδηγήσουν, μέσα από ανεξερεύνητα μονοπάτια, στον ερειπωμένο παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Σαγιάδας.

Χτισμένος σε μια πλαγιά, με θέα στο δέλτα του ποταμού Καλαμά, τις αλυκές και το νησάκι της Αγιο-Λένης, ο οικισμός εγκαταλείφθηκε το 1943, μετά την πυρπόλησή του από τους Γερμανούς.
Ανάμεσα σε κληματαριές και κισσούς, περιηγηθείτε στα ερειπωμένα πετρόκτιστα σπίτια, τα καλντερίμια, τις εκκλησίες και τα αλώνια του χωριού, γνωρίστε την ιστορία τους και μάθετε για την αρχιτεκτονική τους.

Η διαδρομή θα καταλήξει στο κέντρο του χωριού, όπου θα φιλοξενηθεί έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Γιούλης Μάντζου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

“Τα ζωγραφικά έργα που παρουσιάζονται έχουν σαν θεματικό πυρήνα την ανθρώπινη μορφή. Τα σώματα αφηγούνται ιστορίες. Γίνονται φορείς άλλοτε θεικής ομορφιάς κι άλλοτε Θείας μανίας. Η εγκατάσταση των έργων ανάμεσα στα ερείπια, επιχειρεί να δώσει την αφορμή στο θεατή να ψυχανεμιστεί την μεταφυσική διάσταση των -κάποτε- οικείων χώρων.”

Γιουλη Μάντζου
Εικαστικός


TΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ
θεατρική παράσταση
Αλώνι 21:30 (διάρκεια 50')
είσοδος από το χώρο της έκθεσης

Βασισμένη στην “Ανθολογία Υπερφυσικών Διηγήσεων” του Μιχάλη. Γ. Πασιάκου, μια συλλογή ιστοριών, για νεράιδες, ξωτικά και στοιχειά.

Μία δαιμονική φιγούρα εισβάλλει ξαφνικά στον κόσμο των θνητών για να αμφισβητήσει τους νόμους που διέπουν την ύπαρξή τους.
Με αφορμή το αίνιγμα της φύσης του ανθρώπου, που το πνεύμα θέτει, ένας νέος ξεκινά την εσωτερική του αναζήτηση και πορεύεται από την άγνοια στην αφύπνιση και τελικά στην επίγνωση και την κάθαρση. Eμπόδια και συνάμα αρωγοί του ταξιδιού εμφανίζονται
η Μόρα και άλλα ξωτικά, δαιμόνια και νεράιδες ως αναπόσπαστο κομμάτι των βιωματικών εμπειριών του προς την κατάκτηση της γνώσης.

Με την παρουσία επί σκηνής του πολυφωνικού σχήματος “Διώνη” και των μουσικών Γιώργου Ευαγγέλου και Nori Furukawa, η πειραματική αυτή δημιουργία που δένει την κινησιολογία με την υποκριτική και οι χαρακτήρες που ακροβατούν ανάμεσα στον κόσμο των θνητών και των στοιχειών, δημιουργούν ένα υπερρεαλιστικό περιβάλλον για τον θεατή και δίνουν αφορμή για την δική του εσωτερική αναζήτηση.

Συντελεστές
Επιμέλεια κειμένου- Σκηνοθεσία: Θωμάς Λιώλιος, Μελίνα Κυρτάτα
Κίνηση-Χορογραφία: Μελίνα Κυρτάτα, Θωμάς Λιώλιος
Μουσική: Νίκος Χαλβατζής,
τραγούδι
το πολυφωνικό σχήμα "Διώνη",
παίζουν
Μπεντίρ: Γιώργος Ευαγγέλου,
Μπανσούρι: Nori Furukawa,
Τζέμπε: Χάρης Παπαεμμανουήλ
Φωτισμός: Θοδωρής Γκόγκος
Ήχος: Bασίλης Πατσούρας
Θεατρικό μακιγιάζ: Δέσποινα Φερεντίνου, Σπύρος Λογοθέτης

Παίζουν (αλφ.):
Σοφία Κάσσαρη, Μελίνα Κυρτάτα, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Θωμάς Λιώλιος, Ερμιόνη Μπαμπαίτη, Έφη Ντάγκα, Ελένη Ντέτσικα, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χάρης Παπαεμμανουήλ, Ελένη Χριστάκη και η "Διώνη"- Ευαγγελία Γκόγκου, Παρασκευή Γκόγκου, Χριστίνα Γκόγκου, Ειρήνη Κολιούση, Παναγιώτα Κολιούση

ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε όσους έχουν προμηθευτεί
το βιβλίο “ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΩΝ ΔΙΗΓΗΣΕΩΝ”.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο email: sayiades@gmail.com


ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
με το σχήμα του Χρήστου Ζάχου
Αλώνι 23:00

Σε έναν χώρο ιδιαίτερης ακουστικής, το τετραμελές σχήμα του Χρήστου Ζάχου, θα παρουσιάσει δικά του κομμάτια, όπως και μια σειρά από κλασσικά παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας, σμυρνέικα και ρεμπέτικα, με σκοπό την ισορροπία ανάμεσα στο κέφι και την καθαρά ακουστική απόλαυση της μουσικής.

Το μουσικό σχήμα αποτελούν οι:

Χρήστος Ζάχος :
λαούτο, τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι
Ηλίας Σύλλας : κιθάρα
Θοδωρής Γκατζέλης: κρουστά
Άρης Μπέζας : καβάλ

Επιμέλεια Ήχου: Βασίλης Πατσούρας

Το μουσικό αυτό ταξίδι θα συνοδεύουν παραδοσιακές γεύσεις και εδέσματα από φρέσκα, τοπικά προϊόντα εποχής, τσίπουρο και κρασί από ντόπιους παραγωγούς, προς τέρψη όλων των αισθήσεων.
Read More »
Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΘΕΞΙΣ» σήμερα στον ερειπωμένο παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Σαγιάδας Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΘΕΞΙΣ» σήμερα στον ερειπωμένο παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Τρελή πορεία κι άγρια καταδίωξη ΙΧ

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Τρελή πορεία κι άγρια καταδίωξη ΙΧ

 
 
Σε άγρια καταδίωξη κατέληξε η τρελή πορεία ενός ύποπτου αυτοκινήτου, το οποίο κινούνταν στην εθνική οδό Κόνιτσας Ιωαννίνων.

Το όχημα εντοπίστηκε στο ύψος του αεροδρομίου από άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ. Ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε σε σήμα που του έγινε για έλεγχο.

Μάλιστα ανέπτυξε ταχύτητα κι ακολούθησε μία τρελή πορεία κι από τύχη αποφεύχθηκε η πρόκληση ατυχήματος.

Οι αστυνομικοί το καταδίωξαν ενώ έσπευσαν κι άλλες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στη συνάντηση, ο οδηγός όμως κι άλλα δύο άτομα που επέβαιναν επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί.

Ο οδηγός συνελήφθη σχεδόν επί τόπου και λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
 
Read More »
Τρελή πορεία κι άγρια καταδίωξη ΙΧ Τρελή πορεία κι άγρια καταδίωξη ΙΧ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα του συλλόγου κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα του συλλόγου κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας
 
 
Έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου την Δευτέρα 24/08/2015 στις 11 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Ηγουμενίτσας "πάνθεον". Τα θέματα της ημερησίας διάταξης είναι τα εξής:
- κτηνίατρος εκτροφής
- φορολογικό
- ασφαλιστικό
- κινητοποιήσεις
- γαλακτοβιομηχανίες
- farmers union
- βοήθεια αποκατάστασης ζημιάς κτηνοτρόφου
- άδειες για μετάκληση αλλοδαπών βοσκών  
- Πλαφόν κατώτερης τιμής γάλακτος
Read More »
Έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα του συλλόγου κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα του συλλόγου κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Βραβεύουν νέους που διαπρέπουν στη ζωή με καταγωγή απο τα Σουλιωτοχώρια Όλα τα ονοματα

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Βραβεύουν νέους που διαπρέπουν στη ζωή με καταγωγή απο τα Σουλιωτοχώρια
Όλα τα ονοματα

 
 
Το ΔΣ της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι», στα πλαίσια προηγούμενης απόφασής του, θα βραβεύσει και φέτος, με την απονομή τιμητικού επαίνου, 10 νέους και νέες που ζουν ή κατάγονται από τα Σουλιωτοχώρια οι οποίοι διαπρέπουν στη ζωή (μόρφωση- αθλητισμό και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες). Η απονομή των επαίνων, θα γίνει στο φετινό «Αντάμωμα των Σουλιωτών» (θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ 21 Αυγούστου στο Σούλι) που διοργανώνεται από τον Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Τσαγγαρίου «Το Κούγκι» σε συνεργασία με το Δήμο και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΡΩΓΗ».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι» θα απονείμει τιμητικό έπαινο σε 9 μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν ή κατάγονται από τα Σουλιωτοχώρια, οι οποίοι έδωσαν πέρσι με επιτυχία τη μάχη των Πανελλήνιων Εξετάσεων καθώς και η Μαρία Χρήστου Κωλέτση που ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική της διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για τους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες που εισήχθησαν και ήδη φοιτούν σε κάποιο ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας (στην παρένθεση η Σχολή που εισήχθησαν):

• Τουλούπη Θεοδώρα του Ναπολέων, από τη Φροσύνη (Μηχανικών Πληροφορικής- ΤΕΙ Θεσσαλονίκης).
• Παπαγρηγορίου Μαρία του Ηλία, από τους Κουκουλιούς (Νομική Κομοτηνής).
• Παππά Αρετή- Παναγιώτα του Μιχαήλ, από τους Κουκουλιούς (Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών ΤΕΙ Ηπείρου- Πρέβεζα).
• Ράδης Δημήτριος του Παύλου, από το Τσαγγάρι (Νομική Σχολή- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
• Σπύρου Σταματία του Φωτίου, από το Τσαγγάρι (Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών- Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).
• Σπυροπούλου Αικατερίνη- Νεφέλη του Φωτίου, από το Τσαγγάρι (Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
• Διαμάντης Δονάτος του Νικολάου, από τον Αυλότοπο (Πολιτικών Μηχανικών- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος).
• Τσιρώνη Ανθούλα του Χρήστου (Μαθηματικών- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
• Τόκα Ειρήνη- Άννα του Γρηγόρη, από τη Σαμωνίβα (Οικονομικών Πανεπιστήμιο Αθήνας).

Επίσης, θα βραβευθεί η Μαρία Χρ. Κωλέτση, για την αρίστευσή της στο διδακτορικό αντικείμενο της Κοινωνικής Ψυχολογίας με θέμα «Η ιδεολογικοποίηση του τρομοκρατικού λόγου- η ανάλυση των προκηρύξεων της 17 Νοεμβρίου σύμφωνα με τη θεμελίωση της θεωρίας» του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.
 
Read More »
Βραβεύουν νέους που διαπρέπουν στη ζωή με καταγωγή απο τα Σουλιωτοχώρια Όλα τα ονοματα Βραβεύουν νέους που διαπρέπουν στη ζωή με καταγωγή απο τα Σουλιωτοχώρια Όλα τα ονοματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Άγιο είχαν οι επιβάτες ΙΧ στην Κρυσταλοπηγή

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Άγιο είχαν οι επιβάτες ΙΧ στην Κρυσταλοπηγή


Άγιο είχαν οι δύο επιβάτες ΙΧ αυτοκινήτου που βγήκε από τον δρόμο πέφτοντας σε χαντάκι, λίγο έξω από  την Παραμυθιά πριν την Κρυσταλοπηγή καθώς βγήκαν αλώβητοι από αυτό.
Το αυτοκίνητο ανασύρθηκε με γερανό.


Read More »
Άγιο είχαν οι επιβάτες ΙΧ στην Κρυσταλοπηγή Άγιο είχαν οι επιβάτες ΙΧ στην Κρυσταλοπηγή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1