https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Παρασκευή 25 Αυγούστου 9 Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Ηγουμενιτσα

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023

Παρασκευή 25 Αυγούστου 9 Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Παρασκευή 25 Αυγούστου 9 Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Ηγουμενιτσα Παρασκευή 25 Αυγούστου  9 Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Ηγουμενιτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση σε Τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Πρόσκληση σε Τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων και ΑγνοουμένωνRead More »
Πρόσκληση σε Τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Πρόσκληση σε Τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Αποχωρούν οι συμβασιούχοι, στον αέρα οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Αποχωρούν οι συμβασιούχοι, στον αέρα οι Διευθύνσεις ΑλλοδαπώνΣτη λήξη οδεύουν οι συμβάσεις 150 εργαζομένων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου και οι συγκεκριμένες Διευθύνσεις θα βρεθούν σε αδυναμία λειτουργίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας παρεμβαίνει με επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία και τους βουλευτές αναδεικνύοντας τα προβλήματα και ζητώντας την παραμονή των συμβασιούχων.

«Τα προηγούμενα 4 χρόνια, οι 150 εργαζόμενοι συνάδελφοι, με διαδοχικές παρατάσεις στις συμβάσεις τους, αποδεδειγμένα κράτησαν όρθιες τις υπηρεσίες μας, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της παράλληλης ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης του συστήματος χορήγησης αδειών διαμονής, που έχει πολλά προβλήματα ακόμα και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που εξυπηρετούν πάνω από 600.000 πολίτες τρίτων χωρών, καθώς γνωρίζουν εξαιρετικά πλέον, το απαιτητικό αντικείμενο εργασίας τους, καλύπτουν αποκλειστικά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και βοηθούν στην αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος υποστελέχωσης τους» σημειώνουν στην επιστολή.

Παράλληλα ζητούν την παράταση για ένα έτος των συμβάσεων και σταδιακά την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Επίσης ζητούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών των Αποκεντρωμένων και στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου.
Read More »
Αποχωρούν οι συμβασιούχοι, στον αέρα οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αποχωρούν οι συμβασιούχοι, στον αέρα οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

ΔΙ.Π.Υ.Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 23/08/2023

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
ΔΙ.Π.Υ.Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 23/08/2023Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/arxeio-imerision-xartwn) για αύριο Τετάρτη 23/08/2023, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Γι’ αυτό το λόγο σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

Μην ανάβετε φωτιά για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.
Απαγορεύεται η καύση απορριμμάτων, κλαδιών και χόρτων.
Απαγορεύεται το άναμμα υπαίθριων ψησταριών.
Μην εκτελείτε θερμές εργασίες σε υπαίθριο χώρο (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, τροχός κοπής μετάλλων κ.α.)
Απαγορεύεται το κάπνισμα μελισσών με χρήση φλόγας.
Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα
Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Μόλις αντιληφθείτε καπνό τηλεφωνήστε στο 199 ή στο 112 και δώστε τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν.

Όλοι μαζί μπορούμε να περιορίσουμε τις δασικές πυρκαγιές, λαμβάνοντας τα μέτρα πρόληψης. Ενημερωθείτε και από τις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/) και του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας (https://www.fireservice.gr/el/home).Read More »
ΔΙ.Π.Υ.Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 23/08/2023 ΔΙ.Π.Υ.Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 23/08/2023 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Επίδομα παιδιού: Κλείνει στις 4 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Επίδομα παιδιού: Κλείνει στις 4 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμαΤη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, θα κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Α21-επίδομα παιδιού, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου 2023, για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του τέταρτου διμήνου του έτους.


Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε για τους δικαιούχους την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως την καταληκτική ημερομηνία στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση, πρέπει να υποβληθεί οριστικά. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Read More »
Επίδομα παιδιού: Κλείνει στις 4 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα Επίδομα παιδιού: Κλείνει στις 4 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Επιστολή Δημάρχου Σουλίου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Επιστολή Δημάρχου Σουλίου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο


Σεβασμιώτατε,

Με ειλικρινή θλίψη, βαθιά συγκίνηση και σεβασμό προς την επιθυμία σας, πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας να παραιτηθείτε από το ιερατικό αξίωμα του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Αξίωμα το οποίο υπηρετήσατε με ταπεινότητα και σωφροσύνη για 49 ολόκληρα χρόνια, από την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Παραμυθιά, αλλά και την απανταχού παρουσία σας στην περιοχή ευθύνης της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο.

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας εκφράσω εγκαρδίως εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής αλλά και του συνόλου των συνδημοτών μας, την απεριόριστη ευγνωμοσύνη για την μακρόχρονη προσφορά και το έργο σας.

Είχαμε την τιμή να είμαστε κάτω από τη σκέπη σας για σχεδόν μισό αιώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου αγκαλιάσατε το ποίμνιό σας με πατρική στοργή και αγάπη. Διδάξατε με ευλάβεια και απλότητα το λόγο του Θεού, τα κηρύγματά σας λειτούργησαν σαν βάλσαμο στην ψυχή των πιστών και καθοδήγησαν πνευματικά σειρά γενεών του τόπου.

Υπήρξατε διακριτικός αρωγός πλήθους οικογενειών και αδυνάτων, με το πλούσιο φιλανθρωπικό σας έργο. Φροντίσατε με πραγματική ευλάβεια το σύνολο των σχεδόν 800 Ιερών και Μοναστηρικών Ναών, Εξωκκλησίων και Παρεκκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ως πραγματικός υπέρμαχος των γραμμάτων και του πολιτισμού, συμμετείχατε στην ίδρυση εκκλησιαστικών βιβλιοπωλείων, εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού, δανειστικών βιβλιοθηκών καθώς και εκκλησιαστικού μουσείου.

Μετά από μακροχρόνιες προσωπικές προσπάθειες και με τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριάρχη, επιτύχατε την επιστροφή μέρους του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού, από το νησί Μουράνο της Βενετίας, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς όπου και φυλάσσεται και είναι στη διάθεση των πιστών προσκυνητών.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη που δεν αναφέρθηκαν στη σύντομη αυτή επιστολή μου, σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε για άλλη μια φορά και με αίσθημα ταπεινότητας και σεβασμού, ζητούμε την ευλογία σας.


Με ευλαβική τιμή
Ο Δήμαρχος Σουλίου
Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης
Read More »
Επιστολή Δημάρχου Σουλίου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο Επιστολή Δημάρχου Σουλίου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Φωτιά σε τουριστικό σκάφος ανάμεσα σε Παξούς και Κέρκυρα

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Φωτιά σε τουριστικό σκάφος ανάμεσα σε Παξούς και ΚέρκυραΦωτιά ξέσπασε σε τουριστικό σκάφος με 14 επιβαίνοντες, το οποίο έπλεε ανάμεσα σε Παξούς και Κέρκυρα.

Δυνάμεις του λιμενικού μετέβησαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν του επιβαίνοντες. 
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ και οι 14 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή από παραπλέοντα σκάφη και η φωτιά έχει σβήσει.
Read More »
Φωτιά σε τουριστικό σκάφος ανάμεσα σε Παξούς και Κέρκυρα Φωτιά σε τουριστικό σκάφος ανάμεσα σε Παξούς και Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Ο υπ. Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Ο υπ. Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας


Η ανακοίνωση στον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, παραίτησης του Επιχώριου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου αποτελεί ευσυνείδητη πράξη σοβαρού φρονηματισμού, αυτογνωσίας και υψηλού αισθήματος ευθύνης που του προσδίδει αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερη υστεροφημία.
Ο παραιτηθείς σεβάσμιος ιεράρχης μας, στο μακρό κύκλο της αρχιερατείας του, ποίμανε τις καρδιές μας με πίστη, βίωσε δόκιμα, αδιάκοπα το πνευματικό του έργο με ποιοτικά χαρακτηριστικά, τη θεολογικότητά του, τον πειθήνιο κηρυκτικό του λόγο.Διανοίγεται πλέον μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα στα τοπικά δρώμενα, όχι μόνο της τοπικής εκκλησίας μας αλλά και για την Θεσπρωτία και ιδιαίτερα τόσο για την έδρα της ιστορικής Μητρόπολης Παραμυθιάς αλλά και του Δήμου Σουλίου .

Σε συνδυασμό με την δυναμική των διαφαινόμενων μελλοντικών εξελίξεων εύχομαι και ελπίζω ως μέλος του ποιμνίου της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, δημότης του δήμου Σουλίου αλλά και ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΝΑΙ Γυρίζουμε Σελίδα», ο διάδοχος Μητροπολίτης με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλα τα θεολογικά και πνευματικά χαρακτηριστικά και εφόδια για να διαποιμάνει στιβαρά και ανανεωτικά την Ιστορική Μητρόπολη, με πρώτιστο κατά το δυνατό στοιχείο τις Ηπειρώτικες ρίζες αλλά και την θεολογική κατάρτιση, έτσι ώστε να προκύψουν μόνο γλυκείς και αποδοτικοί καρποί για τον ιστορικό και μαρτυρικό μας τόπο, επωφελές αγαθό όλων μας, συνεχίζοντας και διευρύνοντας το έργο του σεπτού προκατόχου του και ανυψώνοντας περαιτέρω το κύρος της ιστορικής μας Μητρόπολης.

Αθανάσιος Ντάνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου 
και Επικεφαλής του Συνδυασμού 
«ΝΑΙ Γυρίζουμε Σελίδα»
Read More »
Ο υπ. Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας Ο υπ. Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης για την παραίτηση του Μητροπολίτη Παραμυθίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

2ο Ηγουμενίτσα Seaside Art Night festival

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
2ο Ηγουμενίτσα Seaside Art Night festivalΣας περιμένουμε στο 2ο Ηγουμενίτσα Seaside Art Night festival, την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Παραλιακή Ηγουμενίτσας!
Read More »
2ο Ηγουμενίτσα Seaside Art Night festival 2ο Ηγουμενίτσα Seaside Art Night festival Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Οι Trio Tenoro την Τετάρτη στην Κεραμίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Οι Trio Tenoro την Τετάρτη στην ΚεραμίτσαRead More »
Οι Trio Tenoro την Τετάρτη στην Κεραμίτσα Οι Trio Tenoro την Τετάρτη στην Κεραμίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις της Ηπείρου

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας
σε δάση και δασικές εκτάσεις της Ηπείρου


Μετά από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορία 4) και ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία 5), με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών δρυμών και των περιοχών ειδικής προστασίας, από την 22η Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. έως την 24η Αυγούστου και ώρα 06:00 π.μ.

Επιτρέπεται περιορισμένη διέλευση σε πρόσωπα τα οποία κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές αποκλειστικά για την μετακίνησή τους από και προς την κατοικία τους καθώς και τον χώρο εργασίας τους.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων καθώς και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία και των εθελοντικών ομάδων – οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας μετά από εντολή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν.

Τέλος καλούνται οι Δήμαρχοι να αναρτήσουν την απόφαση στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων, Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων και να λάβουν γνώση όλοι οι κάτοικοιRead More »
Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις της Ηπείρου Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό


Ανώνυμη εμπορική εταιρεία με έδρα την Ηγουμενίτσα αναζητά να προσλάβει για την στελέχωση των τμημάτων της τις παρακάτω ειδικότητες: 
1) Βοηθό λογιστή 
2) Γραμματειακή υποστήριξη με γνώση η/υ 
3) Οδηγός Γ´ κατηγορίας θέσεις μόνιμης απασχόλησης και ικανοποιητικές απολαβές. 

Αποστολή βιογραφικών 
Τηλ. Επικοινωνίας 2665027571
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς ΠαργανάςΤο φροντιστήριο Μαθηματικών ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΛΟΥΚΑΣ ξεκινησε τη λειτουργία του στο κεντρικότερο σημείο της Ηγουμενίτσας, στην πλατεία Δημαρχειου. 
Δημιουργησαμε ενα ευχάριστο περιβάλλον διδασκαλιας, σε εναν ολικα ανακαινισμενο χώρο, για μαθητές ολων των τάξεων της δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης.
Ο Παργανας Λουκας, πτυχιούχος μαθηματικός της Σχολης Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτική εμπειρία 17 ετών, αναλαμβάνει προσωπικά σε ολιγομελή τμήματα τη διδασκαλία των μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ. 
Εγγυόμαστε τη σωστη διδασκαλία των μαθηματικών με υπομονή και επιμονή καθως επίσης και τη σωστη προετοιμασία των μαθητων για τις απαιτητικές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Έναρξη εγγραφών 21 Αυγούστου.
Καθημερινα 9:00-13:00 και 17:30-20:00

Ελευθεριας 1 Πλατεία Δημαρχειου Ηγουμενίτσα
Εναρξη μαθημάτων 4 Σεπτεμβρίου
Τηλεφωνα επικοινωνίας 2665103203 και 6948785203.
Read More »
Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς Μαθηματικό φροντιστήριο Λουκάς Παργανάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

«Σαρώνονται» και οι παραλίες της Ηπείρου..

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
«Σαρώνονται» και οι παραλίες της Ηπείρου..Κτηματική και Αστυνομία έπιασαν δουλειά… Εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται στο μικροσκόπιο πολυσύχναστες παραλίες.

Είτε μετά από καταγγελίες και δεν είναι λίγες, είτε μετά από τις εντολές που έχουν δοθεί ξαπλώστρες και ομπρέλες περνούν από κόσκινο.

Η πρώτη σύλληψη ήρθε από την περιοχή της Θεσπρωτίας… Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την έναρξη των ελέγχων αρκετοί επιχειρηματίες έλαβαν μέτρα και συμμορφώθηκαν στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος.

Πάντως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Read More »
«Σαρώνονται» και οι παραλίες της Ηπείρου.. «Σαρώνονται» και οι παραλίες της Ηπείρου.. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Το τριήμερο πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Φανουρίου 25, 26 και 27 Αυγούστου

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Το τριήμερο πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Φανουρίου
25, 26 και 27 Αυγούστου


Σύμφωνα με ενημέρωση απο την Μητροπολη Παραμυθιάς, το τριήμερο πρόγραμμα του εορτασμού του μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού (Κυριακή 27 Αυγούστου) εχει ως εξής:

Την Παρασκευή απόγευμα 25/8/2023 θα τελεσθεί εσπερινός στις 7.30μ.μ.

Το Σάββατο πρωί 26/8/2023 θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Το Σάββατο απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στις 7.30μ.μ.

Την Κυριακή απόγευμα 27/8/2023 στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκλησης στην μνήμη του Αγίου.

Όλες οι ακολουθίες θα τελεσθούν στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στη θέση «Γαλατά».
Read More »
Το τριήμερο πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Φανουρίου 25, 26 και 27 Αυγούστου Το τριήμερο πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Φανουρίου 25, 26 και 27 Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ποιες αλλαγές φέρνει - Τι ισχύει για ωράρια και υπερωρίες

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Εργασιακό νομοσχέδιο: Ποιες αλλαγές φέρνει - Τι ισχύει για ωράρια και υπερωρίες


Προς δημόσια διαβούλευση οδεύει ακόμα και σήμερα, 22 Αυγούστου 2023, εκτός απροόπτου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βασικός άξονας του οποίου είναι η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2019/1152 «για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας» στην εθνική νομοθεσία.


Σύμφωνα με το υπουργείο, με τη νομοθετική πρωτοβουλία επιδιώκεται να ενισχυθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αδήλωτη και η υποδηλωμένη εργασία και να μειωθεί η γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις.

Με βάση πληροφορίες, μεταξύ των κύριων διατάξεων του επικείμενου νομοσχεδίου είναι οι εξής:

Οι εργοδότες υποχρεούνται να ενημερώνουν εγκαίρως με γραπτό τρόπο ή ηλεκτρονικά τους εργαζομένους τους για τα ουσιώδη στοιχεία της σχέσης εργασίας τους, καθώς και για κάθε μεταβολή των εργασιακών όρων.
Παράλληλα, με το νομοσχέδιο, ρυθμίζεται το ζήτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και ορίζεται προστατευτικό πλαίσιο για την αποφυγή της κατάχρησης αυτών των ειδικών μορφών απασχόλησης.

Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, σε περίπτωση που το πρόγραμμα του χρόνου εργασίας είναι εξ ολοκλήρου ή ως επί το πλείστον μη προβλέψιμο, ο εργοδότης οφείλει να ενημερώσει τον εργαζόμενο σχετικά με:

i) την αρχή ότι το ωράριο εργασίας είναι μεταβλητό, τον αριθμό των εγγυημένων αμειβόμενων ωρών και την αμοιβή για την εργασία που εκτελείται επιπροσθέτως των εγγυημένων αυτών ωρών,

ii) τις ώρες και τις ημέρες αναφοράς, εντός των οποίων ο εργαζόμενος μπορεί να κληθεί να εργαστεί και

iii) την ελάχιστη περίοδο προειδοποίησης που πρέπει να λάβει ο εργαζόμενος, πριν από την έναρξη μίας ανάθεσης εργασίας.Επίσης, προωθείται διάταξη, με την οποία θα δίνεται στον εργαζόμενο η δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης, εκτός του ωραρίου εργασίας του, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ωστόσο, όπως έχει ήδη διευκρινίσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε καμία περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ 88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης, που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι, για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, που συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη, στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος.Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο θα προβλέπει μέγιστη διάρκεια για τη δοκιμαστική περίοδο εργασίας, η οποία από 12 μήνες, που είναι σήμερα, θα μειωθεί στους έξι μήνες.

Ακόμα και αν η σχέση εργασίας είναι ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου θα είναι ανάλογη προς την αναμενόμενη διάρκεια της σύμβασης και τη φύση της εργασίας, ενώ, αν ανανεωθεί μία σύμβαση για την ίδια θέση και τα ίδια καθήκοντα, δεν απαιτείται νέα δοκιμαστική περίοδος για τη σχέση εργασίας.

Επιπλέον, με βάση την κοινοτική οδηγία, θα υπάρχει η δυνατότητα, κατ' εξαίρεση, για δοκιμαστικές περιόδους μεγαλύτερης διάρκειας, στις περιπτώσεις που αυτό δικαιολογείται από τη φύση της εργασίας ή είναι προς το συμφέρον του εργαζομένου, ενώ, στις περιπτώσεις στις οποίες ο εργαζόμενος απουσίασε από την εργασία του κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, μπορεί να θεσπιστεί ανάλογη παράταση της αντίστοιχης περιόδου, σε συνάρτηση με τη διάρκεια της απουσίας.Με την κύρωση της ευρωπαϊκής οδηγίας, ορίζεται επίσης ότι, όταν ο εργοδότης υποχρεούται από την ενωσιακή ή την εθνική νομοθεσία ή τις συλλογικές συμβάσεις να παρέχει κατάρτιση στον εργαζόμενο για την εκτέλεση της εργασίας για την οποία εργάζεται, η κατάρτιση αυτή θα του παρέχεται δωρεάν, θα υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας και, αν είναι δυνατόν, θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.
Επιπρόσθετα, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες θα προβλέπεται η μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να εφαρμόσουν την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.
Ακόμη, χωρίς να παρεμποδίζεται το δικαίωμα στην απεργία, θα θεσμοθετηθεί ως ποινικό αδίκημα η κατάληψη εισόδων σε χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια απεργίας ή η παρεμπόδιση εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν.
Τέλος, με προωθούμενη νομοθετική διάταξη, αυστηροποιείται το πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία. Συγκεκριμένα, θεσπίζεται πρόστιμο, ύψους 10.500 ευρώ, στους εργοδότες που, μετά από έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, διαπιστωθεί ότι υποδηλώνουν εργαζόμενο. Δηλαδή, δηλώνουν έναν εργαζόμενο ότι απασχολείται τέσσερις ώρες, ενώ, στην πραγματικότητα, εργάζεται οκτάωρο.

Read More »
Εργασιακό νομοσχέδιο: Ποιες αλλαγές φέρνει - Τι ισχύει για ωράρια και υπερωρίες Εργασιακό νομοσχέδιο: Ποιες αλλαγές φέρνει - Τι ισχύει για ωράρια και υπερωρίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Στα Γιάννενα έχει φτάσει ο καπνός από τον Έβρο

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Στα Γιάννενα έχει φτάσει ο καπνός από τον Έβρο

Στα Γιάννενα, ακόμη και την Πρέβεζα έχει φτάσει ο καπνός από την φωτιά που κατακαίει τον Έβρο.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που δίνει δορυφόρος -οι οποίες αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τη φορά του ανέμου- ο καπνός έχει φτάσει ακόμη και στην Ήπειρο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων ότι υπάρχει η αίσθηση του καπνού, ιδίως από την μία πλευρά της πόλης.


Read More »
Στα Γιάννενα έχει φτάσει ο καπνός από τον Έβρο Στα Γιάννενα έχει φτάσει ο καπνός από τον Έβρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023
Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRGΕίσαι φοιτητής;
Μια ξέγνοιαστη περίοδος σε περιμένει.
Γι' αυτό κι εμείς φροντίζουμε να είμαστε δίπλα σου σε αυτό το σημαντικό βήμα.
Σου προσφέρουμε ακόμα φθηνότερο ρεύμα και κάνουμε ακόμη πιο ξέγνοιαστη την δική σου φοιτητική εμπειρία, αλλά και...των γονιών σου! 😉
Μην σπαταλάς την φοιτητική σου nrg!!! Αναλαμβάνουμε εμείς, εξ ολοκλήρου, όποια διαδικασία χρειάζεται για τη παροχή σου, αποδεσμεύοντάς σε από κάθε χρονοβόρα διαδικασία!

📌Επικοινωνησε μαζί μας ή επισκέψου μας στο κατάστημα για ένα 𝝙𝝮𝝦𝝚𝝖𝝢 ενημερωτικό ραντεβού.
📍Σουλίου 1, Πλατεία Δημαρχείου.
George Verbis Επίσημος Συνεργάτης nrg - Σύμβουλος Ενέργειας 
📱 6974613977
📱 6993236888
📱 6909023040
☎️ 2665 100324
💻gverbis.nrgprovider@gmail.com
Read More »
Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2023 Rating: 5

Σελίδες