«Καμπανάκι» από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία που έρχεται – Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023
«Καμπανάκι» από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία που έρχεται – Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε ισχύ βρίσκεται το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Όπως τονίζεται σε αυτό η κακοκαιρία θα φέρει βροχές και ισχυρές καταιγίδες που αναμένται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Α. Σήμερα Σάββατο (11-11-2023) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:Μέχρι νωρίς το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα δυτικά και τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, τα Κύθηρα, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Λέσβου, Χίου και από το απόγευμα Σάμου).
Στα Δωδεκάνησα από το βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (12-11-2023).

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν τοπικά στο Αιγαίο μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου (11-11-2023).

Γ. Επισημαίνεται πως από το βράδυ της Κυριακής (12-11-2023) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τη Δευτέρα (13-11-2023) την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (12-11-2023) μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-2023) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-2023) μέχρι το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος, τα Κύθηρα και πιθανώς η δυτική Κρήτη.
Από τις προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (13-11-2023) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η ανατολική Μακεδονία.

δ. Από το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-2023) μέχρι αργά τη νύχτα τα Δωδεκάνησα
Read More »
«Καμπανάκι» από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία που έρχεται – Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού «Καμπανάκι» από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία που έρχεται – Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Youth Pass: Τις 44.000 έφτασαν οι αιτήσεις

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023
Youth Pass: Τις 44.000 έφτασαν οι αιτήσεις


Τις 44.000 έφτασαν οι αιτήσεις για το Youth Pass μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς η πλατφόρμα άνοιξε το πρωί της Πέμπτης (10/11). Οι δικαιούχοι περίπου 200.000 νέοι 18 και 19 ετών μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ.

Οι αιτήσεις γίνονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. μέχρι και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Οι ενισχύσεις θα έχουν αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).
Read More »
Youth Pass: Τις 44.000 έφτασαν οι αιτήσεις Youth Pass: Τις 44.000 έφτασαν οι αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πάνω από 500.000 έξυπνοι μετρητές το 2023

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πάνω από 500.000 έξυπνοι μετρητές το 2023


Ειδικά τιμολόγια για τους καταναλωτές που διαθέτουν έξυπνους μετρητές κατανάλωσης ρεύματος τα οποία θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2024 ετοιμάζουν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νέο πλαίσιο που θα διέπει τη λιανική ρεύματος από το νέο έτος.

Οι έξυπνοι μετρητές εξασφαλίζουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές, με κυριότερο την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών στο Χρηματιστήριο. Έτσι, για παράδειγμα τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού οπότε κορυφώνεται η παραγωγή των φωτοβολταϊκών και η χρηματιστηριακή τιμή πέφτει (ή συχνά μηδενίζεται), θα ισχύουν αντίστοιχα χαμηλότερες τιμές καταναλωτή ενώ τις ώρες αιχμής (π.χ. τα απογεύματα όταν εκλείπει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών) οι χρεώσεις θα είναι ακριβότερες. Οι καταναλωτές θα μπορούν να εξοικονομούν χρήματα μεταφέροντας την κατανάλωση κατά τις ώρες χαμηλής χρέωσης και αποφεύγοντας τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες αιχμής.

Σε επόμενο στάδιο η μεταφορά της κατανάλωσης σε ώρες μη αιχμής θα μπορεί να αποζημιώνεται από την αγορά μέσω των μηχανισμών απόκρισης ζήτησης, όπως ισχύει ήδη για μεγάλους καταναλωτές. Επιπλέον σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκό στέγης ή / και μπαταρία οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν στην αγορά πουλώντας, αποθηκεύοντας ή αγοράζοντας ενέργεια ανάλογα με την διακύμανση των τιμών στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ενεργειακό σχεδιασμό που κατατέθηκε από το ΥΠΕΝ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το 2021 είχαν αναπτυχθεί 13.000 έξυπνοι μετρητές σε επίπεδο μέσης τάσης και 70.000 σε επίπεδο χαμηλής τάσης, κυρίως για καταναλωτές με υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Το 2022, εγκαταστάθηκαν 100.000 έξυπνοι μετρητές. Εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε 500.000 το 2023 και μεταξύ 800.000 και 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο από το 2024 έως το 2030. Στόχος του ΔΕΔΔΗΕ είναι να έχουν όλοι οι καταναλωτές έναν έξυπνο μετρητή έως το 2030 ενώ ως το τέλος του 2024 εκτιμάται ότι πάνω από τη μισή ενέργεια (55%) που διακινείται στο δίκτυο θα καταγράφεται με έξυπνους μετρητές (τηλεμέτρηση).

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 7,3 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών χαμηλής τάσης, έργο για το οποίο την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού συμφωνία χρηματοδότησης μεταξύ του Διαχειριστή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Η εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών συνδέεται και με την αντιμετώπιση, ως ένα βαθμό, του προβλήματος των ρευματοκλοπών οι οποίες κυμαίνονται στο 4,5 % της ενέργειας που καταναλώνεται. Το κόστος της κλεμμένης ενέργειας (400 εκατ. ευρώ ετησίως) επιμερίζεται στους λοιπούς συνεπείς καταναλωτές, πράγμα που σημαίνει ότι η αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών μπορεί να οδηγήσει και σε ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος.

Η Ρυθμιστική Αρχή έχει θέσει στον Διαχειριστή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μείωσης των ρευματοκλοπών (2023: στο 4,2 %, 2024: 3,8 %, 2025: 3,3 %, 0,5 % το 2030) με ποινή (απώλεια εσόδων) σε περίπτωση αστοχίας.


Read More »
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πάνω από 500.000 έξυπνοι μετρητές το 2023 Ηλεκτρικό ρεύμα: Πάνω από 500.000 έξυπνοι μετρητές το 2023 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Βραδυπορία στην Εγνατία για μεταφορά ανεμογεννητριών

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023
Βραδυπορία στην Εγνατία για μεταφορά ανεμογεννητριών


Διελεύσεις με βραδυπορία φάλαγγας υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών θα πραγματοποιούνται για το χρονικό διάστημα από 13 Νοεμβρίου έως και 7 Δεκεμβρίου, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Πεδινής 4Α (Ιόνια Οδός) έως και Δυτικό Α/Κ Σιάτιστας 9Β, όπως ανακοίνωσε η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Οι διελεύσεις με βραδυπορία θα πραγματοποιούνται κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή, με εκκίνηση από τον Α/Κ Πεδινής, μεταξύ 12 και 1 το μεσημέρι, και με τη συνοδεία αστυνομικών οχημάτων.

Η εφαρμογή της βραδυπορίας γίνεται κυρίως στα τμήματα των σηράγγων και μπορεί να περιορίσει την ταχύτητα της κυκλοφορίας των οχημάτων που ακολουθούν τη φάλαγγα υπερμεγεθών οχημάτων χωρίς όμως αυτή να διακοπεί.

«Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, ρυθμίζοντας την ταχύτητα του οχήματός τους με βάση τις επικρατούσες συνθήκες» σημειώνει η Εγνατία ΑΕ σε ανακοίνωσή της.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Εγνατίας Οδού 1077.
Read More »
Βραδυπορία στην Εγνατία για μεταφορά ανεμογεννητριών Βραδυπορία στην Εγνατία για μεταφορά ανεμογεννητριών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Επίδομα στους αστυνομικούς που επιφορτίζονται με τους ελέγχους στα γήπεδα

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023
Επίδομα στους αστυνομικούς που επιφορτίζονται με τους ελέγχους στα γήπεδα


Επίδομα στους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους στα γήπεδα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, βρίσκεται σε διάλογο τόσο με τους εκπροσώπους των αστυνομικών, όσο και με το οικονομικό επιτελείο: «Οι αστυνομικοί ανάμεσα στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς θα επωφεληθούν από τις αυξήσεις που θα έχουμε από 1/1/2024. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, θα γίνει. Αυτό που είναι ώριμο και που μπορώ να το πω, είναι ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για να υπάρχει ένα επίδομα για τους αστυνομικούς που είναι στο πεδίο, για τους αστυνομικούς ελέγχους στα γήπεδα. Είναι κάτι το οποίο είναι δίκαιο, επιβαρύνονται με μία υπηρεσία η οποία είναι πολύ σημαντική, αποτελεί μία κανονικότητα για τους ανθρώπους που είναι στα ΜΑΤ, σε άλλες υπηρεσίες των μέτρων,. Είμαστε σε πολύ ώριμες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει μία επιπλέον αμοιβή για αυτή την υπηρεσία», τόνισε ο υπουργός.

Αναφορικά με τις κάμερες που θα τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα ο διαγωνισμός θα βγει σε δημόσια διαβούλευση. Όπως είπε, οι κάμερες εξασφαλίζουν και τον αστυνομικό και τον πολίτη, είναι μία απαραίτητη υπηρεσία. Κάμερες θα φέρουν πάνω από 2.500 -3.000 αστυνομικοί που θα είναι στο πεδίο και στα περιπολικά.

Για τις σταθερές κάμερες που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, ο κ. Οικονόμου επισήμανε: «Οι υπόλοιπες κάμερες, είναι σε εξέλιξη μία ομάδα εργασίας η οποία επεξεργάζεται προδιαγραφές, σημεία και παραβάσεις που θέλουμε να βλέπουμε. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε όλα τα επίμαχα σημεία που πρέπει θα εγκατασταθούν, αξιοποιώντας και την εμπειρία ξένων πρωτευουσών, έχουμε για παράδειγμα μία μεγάλη κουβέντα με τους Βρετανούς που έχουν την καλύτερη διαχείριση σε αυτό το πεδίο, για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Read More »
Επίδομα στους αστυνομικούς που επιφορτίζονται με τους ελέγχους στα γήπεδα Επίδομα στους αστυνομικούς που επιφορτίζονται με τους ελέγχους στα γήπεδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Ο “Ηγουμενιτσιώτης” Ο Ηρακλής Μπαλάφας στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα XCE-Κronos Cycling Team

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023
Ο “Ηγουμενιτσιώτης” Ο Ηρακλής Μπαλάφας στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα XCE-Κronos Cycling Team

Στην Palangka Raya, την πρωτεύουσα του Κεντρικού Καλιμαντάν της Ινδονησίας βρίσκεται ο αθλητής μας Ηρακλής Μπαλάφας προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MTB XC Eliminator, ένα από τα λιγοστά που δεν είχε συμπεριληφθεί το καλοκαίρι στο πρόγραμμα της UCI που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη.

Ο αθλητής μας ταξίδεψε στην Ινδονησία μετά από πρόσκληση της UCI και θα αγωνιστεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ξεκινώντας στις 9:15 ώρα Ελλάδας με τα προκριματικά του αγωνίσματος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον τελικό του αγωνίσματος εδώ.

Έχοντας ήδη μελετήσει τη διαδρομή, ο Ηρακλής δήλωσε έτοιμος και σε καλή κατάσταση.

«Η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη και τεχνική, και δεν έχει καμία σχέση με τις διαδρομές στους αγώνες της χώρας μας. Έχω ξεκουραστεί από το ταξίδι, και θεωρώ ότι με λίγη τύχη έχω καλές πιθανότητες να περάσω από τον πρώτο προκριματικό γύρο στους 32 καλύτερους του κόσμου. Από κει και μετά βλέπουμε!».

Ηρακλή σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και να απολαύσεις στο έπακρο την εκπληκτική εμπειρία της συμμετοχής σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Read More »
Ο “Ηγουμενιτσιώτης” Ο Ηρακλής Μπαλάφας στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα XCE-Κronos Cycling Team Ο “Ηγουμενιτσιώτης” Ο Ηρακλής Μπαλάφας στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα XCE-Κronos Cycling Team Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Σελίδες