Μπαίνουν εισαγγελείς στον Δήμο Φιλιατών - Ψάχνουν τα οικονομικά του

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018


Όταν εν έτει 2018, μετά από 10 χρόνια μνημονίων, εξακολουθούν να εντοπίζονται περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, παρατυπιών και παραλείψεων σε φορείς του Δημοσίου, όταν σε τακτικούς ελέγχους από τις δημοσιονομικές υπηρεσίες το 75,5% των ευρημάτων αφορά στην οικονομική διαχείριση των ελεγχόμενων φορέων, όταν οι εισαγγελικές παραγγελίες για νέους ελέγχους πέφτουν «βροχή», φτάνοντας ως το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, είναι πραγματικά αποκαλυπτική, καθώς προκύπτει ότι από τους ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, οι 4 στους 10 φορείς, που μπήκαν στο μικροσκόπιο πήραν βαθμολογία «3» στα «4», κοινώς ότι απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις στα συστήματα τους για να θεωρηθούν λειτουργικά. Ως ήταν αναμενόμενο, από τα 245 ευρήματα αυτών των ελέγχων, τα 185 αφορούν στην οικονομική τους διαχείριση.

Η συνέχεια αναμένεται, όμως, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη 60 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 40 αφορούν σε εισαγγελικές παραγγελίες και οι 20 σε λοιπούς έκτακτους διαχειριστικούς ελέγχους.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός για το επόμενο 12μηνο προβλέπει 67 ελέγχους, από τους οποίους οι 30 θα γίνουν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι ακριβώς είδαν ή άκουσαν οι εισαγγελείς, για να στρέψουν εκεί την προσοχή τους.

Σύμφωνα με την Έκθεση, οι Δημοσιονομικές Υπηρεσίες Εποπτείας κι Ελέγχου, θα μπουν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στους εξής φορείς:1. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2. Δήμος Ύδρας
3. Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου
4. Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών
5. Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής
6. Περιφέρεια Ηπείρου
7. Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Ελασσόνας (2 παραγγελίες)
8. Δήμος Ελασσόνας
9. Δήμος Θερμαϊκού
10. Δήμος Φολεγάνδρου
11. Ιερά μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας
12. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών (2)
13. Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Στυρέων
14. Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού
15. Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης
16. Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης
17. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης
18. Αγγελακοπούλειο Κληροδότημα
19. Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου
20. Δήμος Βέροιας
21. Δ. Φιλιατών
22. Δ. Ελαφονήσου
23. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου
24. Αναπτυξιακή Επιχείρηση Αγίου Κηρύκου Δ. Ικαρίας
25. Δ. Σιντίκης
26. Δ. Σερρών
27. Δ. Δελφών
28. Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»

Κατόπιν εντολής του Υπουργού ή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι 6 υποθέσεων και είναι σε εξέλιξη ακόμη 5 έκτακτοι διαχειριστικοί έλεγχοι. Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος που αφορούσε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μετά από σχετική αλληλογραφία μεταξύ της Γ.Ε.Δ.Δ., του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και της Γ.Δ.Δ.Ε., διενεργείται υπό την εποπτεία της Γ.Ε.Δ.Δ. με μικτό κλιμάκιο ελέγχου και με τη συμμετοχή ενός υπαλλήλου από την πρώην Διεύθυνσης Έκτακτων και Ειδικών Ελέγχων.
Γιώργος Παππούς - iefimerida.gr
Read More »
Μπαίνουν εισαγγελείς στον Δήμο Φιλιατών - Ψάχνουν τα οικονομικά του Μπαίνουν εισαγγελείς στον Δήμο Φιλιατών - Ψάχνουν τα οικονομικά του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενίσχυση των ΜΜΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι η ΕΥΔ Περιφέρειας Ηπείρου προέβη στην έκδοση της Πρόσκλησης για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 με τίτλο, «Ενίσχυση των ΜΜΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας».

Η πρόσκληση αφορά την ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για, α) ενσωμάτωση συστημάτων αυτοματοποίησης και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός για την παραγωγή σύγχρονων και ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, β) επενδύσεις για την εφαρμογή νέων συστημάτων τυποποίησης προϊόντων και υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στη ζήτηση των αγορών, γ) επενδύσεις σε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, δ) ενσωμάτωση πράσινων υποδομών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης. Αφορά υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίηση προϊόντων πρωτογενή τομέα, βιομηχανία της εμπειρίας, ΤΠΕ και νεανική επιχειρηματικότητα, υγεία – ευεξία.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 21/11/2018 έως 28/2/2019 (ώρα 15:00)

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη: «Ενίσχυση των ΜΜΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας».

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

- Να δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που αναφέρονται στο Παράρτημα VIII της πρόσκλησης (www.peproe.gr ).

- Το επενδυτικό σχέδιο θα βασίζεται και θα αφορά στον επιλέξιμο τομέα δραστηριότητας (ΚΑΔ)

- Οι επιχειρήσεις οφείλουν να διαθέτουν τον ΚΑΔ επένδυσης πριν την 1.1.2016.

Οι επιλέξιμες δαπάνες, αφορούν επενδυτικές δαπάνες σε άυλα και ενσώματα στοιχεία ενεργητικού (κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, μηχανήματα και λοιπός εξοπλισμός, λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού, δαπάνες προς τρίτους & τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων).

Η συνολική μέγιστη Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 5.000.000€.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται από 80.000 € έως 330.000 €, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται σε 60% Δημόσια Επιχορήγηση.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα που αφορούν την παρούσα πρόσκληση αποστέλλοντας το ερώτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoipiros@mou.gr ή στο HelpDesk της ΕΥΔ την Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενίσχυση των ΜΜΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενίσχυση των ΜΜΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018Δύο συνεδριάσεις πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

· Η πρώτη με ώρα έναρξης 3 μ.μ. είναι τακτική με τα εξής θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:
Επικύρωση πρακτικού –αποφάσεων της 10ης/15-10-2018 τακτικής και 11ης/ 29-10-2018 κατεπείγουσας συνεδρίασης Π.Σ.

Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ΄ τρίμηνο έτους 2018

Έγκριση πάγιων χορηγημάτων καθαριότητας Π.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Ιωαννίνων, έτους 2019

Προσδιορισμός του ωρομισθίου του έκτακτου προσωπικού που προσλαμβάνεται στην Περιφέρεια Ηπείρου με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Ηπείρου με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών έργων : «ERMIS», με κωδ. ΜΙS 5003751 και«CI-NOVATEC, με κωδ. ΜΙS 5003479».

Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Μετσόβου για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η.)

Η δεύτερη θα ακολουθήσει στις 4.30 μ.μ. και είναι Ειδική Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

«Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ- Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2019 της Περιφέρειας Ηπείρου »


Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Ένας έμπορος ναρκωτικών νεκρός - Κατασχέθηκαν 2 kalashnikov και 166 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018

Χθες (22-11-2018) το απόγευμα, στο πλαίσιο εξακρίβωσης πληροφορίας για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κινούμενοι πεζή σε δύσβατη δασική περιοχή της Βήσσανης Πωγωνίου, δέχθηκαν αιφνίδια πυρά πολεμικού τυφεκίου kalashnikov.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα 39χρονος αλλοδαπός και αμυδρά αστυνομικός.

Στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (13) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (166) κιλών και (200) γραμμαρίων καθώς και δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov.

Παθών αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Στην ευρύτερη περιοχή διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση προς εντοπισμό και σύλληψη έτερων δραστών ενώ συλλέγεται προανακριτικό υλικό.


Read More »
Ένας έμπορος ναρκωτικών νεκρός - Κατασχέθηκαν 2 kalashnikov και 166 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Ένας έμπορος ναρκωτικών νεκρός - Κατασχέθηκαν 2 kalashnikov και 166 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Ομιλία Μάριου Κάτση για το ν/σ του Υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα τόσο για τη μεταμνημονιακή εποχή που ήδη διανύουμε, όσο και για το μέλλον του συνολικότερου σχεδίου το οποίο υλοποιούμε. Το παρόν σχέδιο νόμου είναι ένα ακόμα βήμα, το οποίο σηματοδοτεί μια σειρά από θετικά μέτρα για την κοινωνία και την οικονομία. Τα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και θα έρχονται ένα ένα για ψήφιση. Κάθε θετική σας ψήφος θα είναι και μια ταφόπλακα στην καταστροφολογία σας και μια παραδοχή ότι όσα υπόσχεστε ως αντιπολίτευση εμείς τα υλοποιούμε ως κυβέρνηση.

Πρόκειται λοιπόν για άλλη μια παρέμβαση ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, τόνωση της ανάπτυξης και αποκατάστασης των αδικιών. Με άλλα λόγια, η τεράστια επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια να γίνει αντιληπτή στην καθημερινότητα των πολιτών.

Γνωρίζουμε καλά ότι παρεμβάσεις όπως αυτές που φέρνει το παρόν νομοσχέδιο για τις μειώσεις τις ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, σας στεναχωρούν, γιατί είναι αντίθετες με το ασφαλιστικό του Πινοσέτ το οποίο ονειρεύεστε.
Τι είναι το σχέδιο σας; Είναι μια βαθιά ταξική επιλογή υπέρ των λίγων και ισχυρών. Μείωση εισφορών μόνο για εργοδότες, μεταφορά πόρων στις πολυεθνικές ασφαλιστικές που όποιος έχει χρήματα θα πληρώνει και θα παίρνει σύνταξη αλλά και μείωση καταβαλλομένων συντάξεων αφού θα στερήσετε πόρους από το ασφαλιστικό. Οι υπόλοιποι, οι αδύναμοι, στον καιάδα μαζί με μια φιλοφρόνηση ότι είναι τεμπέληδες και αποτυχημένοι.

Εμείς υλοποιούμε ένα ανάστροφο σχέδιο και μάλιστα με επιτυχία. Ενίσχυση του κόσμου της εργασίας, της αλληλεγγύης των γενεών και την προστασία των αδυνάμων.

Αυτός ήταν κι ο πυρήνας της δίκης σας καταστροφικής πολιτικής που στόχο είχε τη συντριβή του κόστους της και των δικαιωμάτων της. Τι γινόταν λοιπόν στον κόσμο της εργασίας και στο ασφαλιστικό σύστημα, μέχρι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας από εσάς?

Είχαμε κατώτατο μισθό 586 μεικτά, υποκατώτατο μισθό 511 μεικτά για νέους έως 24 ετών, ανεργία κοντά στο 27%, 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν αόρατοι για το ασφαλιστικό και εισφοροδοτικά και σε παροχές, μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων 40% χωρίς να μειώσετε εισφορές, και ένα ασφαλιστικό σύστημα με έλλειμμα που ξεπερνούσε το 1 δις €. Τέλος παίρνατε τα λεφτά του ΕΟΠΠΥ για να πληρώνετε συντάξεις με αποτέλεσμα να δημιουργείτε χρέη στα νοσοκομεία.

Πραγματικά, πρόκειται περί κατορθώματος! Είχατε φοβερό ταλέντο στην αναποτελεσματικότητα και τεράστια εμμονή σε νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια παταγώδης αποτυχία. Αυτή είναι η αλήθεια.

Τι κάναμε εμείς λοιπόν στον αντίποδα? Με την δημιουργία του ΕΦΚΑ καταφέραμε να μειώσουμε τις εισφορές για την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας που με λογικές εισφορές άρχισε να πληρώνει, μειώσαμε την ανεργία στο 18,9% δημιουργώντας 330 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας τα έσοδα του ΕΦΚΑ. Έτσι, το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων το μετατρέψαμε σε πλεόνασμα του ΕΦΚΑ που θα κυμανθεί στο 1,1 δις € για το 2018, καλύψαμε τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάναμε τα νοσοκομεία πλεονασματικά, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και έχουμε ήδη ενεργοποιήσει 8 κλαδικές οι οποίες αφορούν 200 χιλιάδες εργαζομένους, καταργούμε τον άθλιο υποκατώτατο μισθό και αυξάνουμε τον κατώτατο.

Εδώ μια μικρή παρένθεση: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ πήρε απόφαση να μην συμμετάσχει στο διάλογο για την αύξηση του κατώτατου μισθού γιατί λέει το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για ψήφους. Είναι ντροπή και εκφυλισμός για το συνδικαλιστικό κίνημα, ο μόνος 3βάθμιος φορέας που μπορεί να λάβει μέρος στη διαπραγμάτευση να παίζει τα παλαιοκομματικά παιχνίδια σας στην καλύτερη ή στην χειρότερη να ταυτίζεται με τους εργοδότες. )

Εμείς λοιπόν συνεχίζουμε, και με το παρόν σχέδιο νόμου ελαφρύνουμε επιπλέον, 250 χιλιάδες επαγγελματίες μέσω των μειώσεων στις ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Και μάλιστα σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις οι μειώσεις είναι πάνω από 33%. Αποκαθίσταται έτσι μια δυσανάλογα μεγάλη επιβάρυνση στα μεσαία και υψηλά κλιμάκια που έβαλαν πλάτη να βγούμε από τα μνημόνια, και πλέον μπορούμε να τους ανακουφίσουμε και αυτούς. Ακούω το επιχείρημα ότι εφόσον μειώνουμε τις εισφορές, αυτό συνιστά ότι είχατε δίκιο που φωνάζατε τόσο καιρό και άρα δικαιώνεστε. Παραβλέπετε το γεγονός ότι είναι μειοψηφία όσοι πλήρωναν περισσότερα, και τώρα τους ανακουφίζουμε και αυτούς. Αλήθεια όμως , εσείς γιατί δεν μειώσατε ποτέ τις εισφορές για τους πολλούς όσο κυβερνούσατε? Μειώσατε μόνο μια φορά τις εργοδοτικές το 2014 κατά λίγο, και ούτε που νοιαστήκατε για τους εργαζόμενους.

Που είναι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι τα καταστροφολογικά σενάρια που ακούμε εδώ και τόσο καιρό για νέα χαράτσια στις εισφορές για μειώσεις σοκ στις συντάξεις και πάει λέγοντας? Λέτε συνειδητά ψέματα, κάνετε πολιτική με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας όπως έχει παραδεχτεί καταλάθος ο κ Μητσοτάκης.

Τελικά, άλλος έχει το όνομα του ψεύτη και άλλος έχει τη χάρη.
Και για κλείσιμο μια ιστορική αναδρομή:
Τα 2 μεγαλύτερα ψέματά σας είναι τα εξής: 1ον ότι ο Τσίπρας είπε ψέματα στη ΔΕΘ του 2014 και έκανε άλλα και 2ον ότι πήρε το όχι και το έκανε ναι παρότι εσείς ψηφίσατε ναι. Ας ακουστεί μια φορά η αλήθεια:

Το ΟΧΙ του λαού μας έβγαλε από τα μνημόνια. Ζητήσαμε το όχι στη συμφωνία για να φέρουμε μια καλύτερη όχι για να βγούμε από την Ευρώπη. Και αυτό κάναμε. Αν δεν πιστεύετε ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015.
Και ένα 2ο: Μην βιάζεστε. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα δείτε ότι το πρόγραμμα της ΔΕΘ του 2014 θα έχει εφαρμοστεί σχεδόν όλο έστω και με κάποιους συμβιβασμούς. Τότε θα καταρρεύσει το αφήγημα σας σαν χάρτινος πύργος και θα συγκρίνουμε τα πεπραγμένα σας με τα δικά μας.
Ο κόσμος βλέπει και κρίνει και το βλέπει στην τσέπη του κάθε μήνα ποιος πραγματικά νοιάζεται για αυτόν και έτσι θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του για μια ακόμη 4ετία ώστε να αποκαταστήσουμε πλήρως το χαμένο έδαφος.

Ευχαριστώ.
Read More »
Ομιλία Μάριου Κάτση για το ν/σ του Υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (+ΒΙΝΤΕΟ) Ομιλία Μάριου Κάτση για το ν/σ του Υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος προς όφελος των αγροτών ζητά ο Καχριμάνης

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018


Την αναθεώρηση του Άρθρου 24 του Συντάγματος, προκειμένου να αρθούν εμπόδια που υπάρχουν για αγροτική χρήση, προτείνει με έγγραφό του προς τον Πρωθυπουργό, τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζει πώς «η προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, είναι για όλους αδιαπραγμάτευτη αξία, εξίσου όμως προστατευμένοι πρέπει να είναι όσοι ζουν, εργάζονται και συνυπάρχουν με τα δάση και εν γένει με το (φυσικό) περιβάλλον»

Συνεχίζοντας επισημαίνει πως με την εφαρμογή του άρθρου 24, τίθενται απαγορευτικές προϋποθέσεις σε όσους θέλουν να ασκήσουν αγροτικό επάγγελμα ή και ακόμη οδηγούν σε απώλεια κοινοτικών ενισχύσεων νυν αγροτών. «Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για ένταση των προβλημάτων στο εγγύς μέλλον με την αναμενόμενη εκπόνηση των χαρτών βόσκησης και αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα για ζητήματα που έχουν προκύψει:

«Σήμερα έχουμε οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις: Κληροτεμάχια του Δημοσίου που είχαν δοθεί σε ακτήμονες και εγκαταλείφθηκαν προσωρινά λόγω αστυφιλίας, έχουν δασωθεί και δεν επιτρέπεται πλέον ο καθαρισμός και η καλλιέργειά τους. Το ίδιο ισχύει και με αγροκτήματα εντός αναδασμών, ενώ εκτάσεις που στο παρελθόν καλλιεργούνταν με αμπέλια, αδυνατούν οι ιδιοκτήτες ή οι κληρονόμοι τους να τα επαναφυτεύσουν, όπως συμβαίνει στην Αμπελουργική ζώνη Ζίτσας.

Χορτολιβαδικές εκτάσεις, στις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένα δέντρο εντός αυτών, χαρακτηρίζονται δασικές- κάτι που αποτελεί ελληνική «εφεύρεση»- με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα (ιδίως σε ορεινές περιοχές) για οποιαδήποτε αγροτική εργασία, ακόμη και στην απλή βόσκηση.

Πρόσθετα προβλήματα προκύπτουν με την διάταξη, ότι τα κατά τεκμήριο δάση ή δασικές εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο. Με αυτή διαπερνά το σύνολο της κοινωνίας η λογική της μείζονος προσπάθειας, η εγκατάλειψη κάθε παραγωγικής διάθεσης στην ύπαιθρο.

Τα προβλήματα με τις χορτολιβαδικές εκτάσεις είναι ήδη ορατά με τις τελευταίες δηλώσεις ΟΣΔΕ, καθώς αγρότες που δήλωναν ως αγρούς (όπως και είναι) χορτολιβαδικές εκτάσεις βρέθηκαν εκτός κοινοτικών ενισχύσεων, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλία».

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τονίζει πώς «είναι επιτακτική ανάγκη να αναθεωρηθεί το άρθρο 24, έχοντας ως βάση τις αεροφωτογραφίες του 1945 και του 1960» και η πρότασή του συνοψίζεται ως εξής:

Να αναθεωρηθεί το Άρθρο 24, ώστε να προστατεύονται οι πραγματικά και διαχρονικές δασικές εκτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη όμως και τις ασκούμενες δραστηριότητες, ώστε να μην απωλεσθούν εκτάσεις για αγροτική χρήση, όπως είναι οι χαρακτηριζόμενες σήμερα χορτολιβαδικές και παράλληλα να επιτρέπονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες.Read More »
Την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος προς όφελος των αγροτών ζητά ο Καχριμάνης Την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος προς όφελος των αγροτών ζητά ο  Καχριμάνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Με επιτυχία η εκδήλωση της Περιφέρειας με καλεσμένο τον πρόεδρο του "Χαμόγελο του παιδιού"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018


Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Περιφέρεια Ηπείρου, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου "Angelika Palace", σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, το Κέντρο Πρόληψης - "ΑΡΙΑΔΝΗ", τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας και το teachers4europe.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, προσκεκλημένος της Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν ο Πρόεδρος του "Χαμόγελο του Παιδιού", κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το έργο του Χαμόγελου, ενός εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που λειτουργεί στην Ελλάδα, τα τελευταία 23 χρόνια, εκπληρώνοντας την επιθυμία του γιου του Ανδρέα, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, στα τέλη του 1995, προκειμένου να βοηθηθούν όσα παιδιά έχουν ανάγκη από υγειονομική περίθαλψη, στέγη, φαγητό, μόρφωση, αγάπη και φροντίδα, μέσα από τη συνεργασία φορέων, με τη συνένωση των δυνάμεών τους.

Όπως ανέλυσε ο κ. Γιαννόπουλος, η δράση του οργανισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη φιλοξενία παιδιών, που βρίσκονται σε κίνδυνο ή είναι παραμελημένα, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, στο 1056, με συμβουλευτική καθοδήγηση των ίδιων και των γονιών τους, προγράμματα στήριξης και κοινωνικής ένταξης, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, προγράμματα προληπτικής ιατρικής, τη μεταφορά νεογνών, αναζήτηση ανθρώπινων ζωών με εκπαιδευμένα σκυλιά, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και εθελοντές κλπ.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, ηγούμενος της Ι.Μ. Γηρομερίου, αναφέρθηκε στο δικαίωμα του παιδιού στην αγάπη, τη στοργή, τη σίτιση, την ασφάλεια στο σπίτι και την ψυχική του γαλήνη, προσεγγίζοντας το θέμα μέσα από τις αρχές και τις αξίες του Χριστιανισμού.

Στη συνέχεια, ο Θεσπρωτός λογοθεραπευτής κ. Τάσος Μώκας ανέλυσε στο κοινό το δικαίωμα και την ανάγκη του παιδιού στο παιχνίδι και τα οφέλη που αποφέρει αυτό στην ψυχοσωματική του ανάπτυξη.

Τέλος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, κ. Φώτιος Ντίνης, αναφέρθηκε στους λόγους που οδηγούν στην επιθετική ή παραβατική συμπεριφορά των παιδιών, στο ρόλο του σωφρονιστικού μας συστήματος και στην αναγκαιότητα να αλλάξει η αντιμετώπιση των κρατούμενων ανηλίκων, ενώ, παράλληλα, έκανε έκκληση να σπάσει η σιωπή στην κακοποίηση των παιδιών και την ενδοοικογενειακή βία.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης - "ΑΡΙΑΔΝΗ", κα Αλέκα Κοτσώνη, αναφέρθηκε στην αξία που είχαν οι συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ. Γιαννόπουλος με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, κατά την πρωινή του περιοδεία του σε σχολεία της περιοχής, καθώς και στα δικαιώματα στα οποία εστίασαν οι μαθητές, τονίζοντας, πρώτιστα, αυτό της αγάπης, του φαγητού και της στέγης, της υγείας, της μόρφωσης, της κακοποίησης, της ισότητας και της μη διάκρισης.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, επεφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη στον κ. Γιαννόπουλο, αφιερώνοντάς του το τραγούδι "Μόνο οι φίλοι", σε στίχους του γυμναστή του σχολείου κ. Δημήτρη Θωμάζου και μουσική του μουσικού, κ. Βασίλη Κουλούρη, αποσπώντας τις επευφημίες και το ζεστό χειροκρότημα όλων μας.

Στο χώρο του ξενοδοχείου φιλοξενήθηκε και η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έκθεσης (1ο, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Μαργαριτίου, Νέας Σελεύκειας, Παραμυθιάς, Πέρδικας, Πλαταριάς, Ξηρολόφου). Οι τρεις καλύτερες από τις εκθέσεις που επιλέχτηκαν, με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών, αποσπάσματα των οποίων διαβάστηκαν από την κα Μαρίνα Μπέση, βραβεύτηκαν με βιβλία από την "παιδική λογοτεχνία των νόμων και των δικαιωμάτων", προσφορά του Κέντρου Πρόληψης - "ΑΡΙΑΔΝΗ".

Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Ηπείρου, κα Αντιγόνη Φίλη. Τίμησαν με την παρουσία τους : εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθιάς, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου, κ.κ. Γιάννης Λώλος, Σπύρος Παππά και Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, κ.κ. Δονάτος Μαρτίνης και Χρήστος Γκίζας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου, Νικόλας Κάτσιος, Ηλιάνα Σπανοπούλου και Δημήτρης Τάτσης, ο Δοικητής του 628 Τάγματος Πεζικού Φιλιατών κ. Χρήστος Καράτζιος, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών και Γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης, κ. Θωμάς Γκίκας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., ο πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων, κα Μαρούλα Παπαευσταθίου, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Μαρίνα Μπέση, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κα Χριστίνα Τζέλλου, η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης - " Αριάδνη ", κα Αλέκα Κοτσώνη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Νίκος Μπέζας, Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, καθώς και το ξενοδοχείο "Angelika Pallace" για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.


Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση της Περιφέρειας με καλεσμένο τον πρόεδρο του "Χαμόγελο του παιδιού" Με επιτυχία η εκδήλωση της Περιφέρειας με καλεσμένο τον πρόεδρο του "Χαμόγελο του παιδιού" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή γηπέδου beach volley στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018
Το γήπεδο θα κατασκευαστεί στο Λαδοχώρι, δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο


Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η οποία αφορά την κατασκευή γηπέδου beach volley στην Ηγουμενίτσα.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά με την θετική αυτή εξέλιξη: Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας, προχωρά ταχύτητα στην ανάπτυξη και τη στήριξη αθλητικών υποδομών, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι συμπολίτες μας αποκτούν πλέον έναν νέο χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας στην Ηγουμενίτσα. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, και γι αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημερινή εξέλιξη. Προτρέπω το Δήμο Ηγουμενίτσας να προχωρήσει με ταχύ βήμα, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο η νέα αυτή αθλητική υποδομή να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Η κατασκευή του γηπέδου beach volley στο Δήμο Ηγουμενίτσας, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018, με το ύψος της χρηματοδότησης να φτάνει τις 50.000€.


Read More »
Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή γηπέδου beach volley στην Ηγουμενίτσα Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή γηπέδου beach volley στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: «Δεν εφαρμόζεται πλήρως η επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018


Να προσδιοριστούν οι παθήσεις για τις οποίες θα δίνεται στο εξής το εξωιδρυματικό επίδομα ώστε να εφαρμοστεί πλήρως η επέκτασή του ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιο Πετρόπουλο κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι, επειδή στο άρθρο 56 του Ν. 4554/2018 δεν αναφέρονται ρητά οι ασθένειες που μπορεί να επιφέρουν την ίδια μορφή αναπηρίας με την τετραπληγία έως και παραπληγία ώστε να δίνεται το εξωιδρυματικό επίδομα του Ν. 1140/1981, η επέκταση του επιδόματος που προβλέπεται με την παραπάνω διάταξη δεν εφαρμόζεται πλήρως από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α.. Πρότεινε, επομένως, να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία θα προσδιορίζονται οι παθήσεις εκείνες που μπορεί να επιφέρουν την ίδια μορφή αναπηρίας με τις ασθένειες για τις οποίες χορηγείτο μέχρι πρότινος το εξωιδρυματικό επίδομα, με σκοπό να το λαμβάνουν περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες και χρειάζονται συνεχούς βοήθειας άλλου προσώπου.

Στην απάντησή του ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ακούει με ενδιαφέρον» τον «περιορισμό» των παθήσεων τις οποίες αφορά το εξωιδρυματικό επίδομα και δήλωσε την πρόθεσή του να αποκαταστήσει ενδεχόμενη «κακή εφαρμογή» της συγκεκριμένης διάταξης, τονίζοντας ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι το συγκεκριμένο επίδομα να δίνεται σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ


 
 
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: «Δεν εφαρμόζεται πλήρως η επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος» (+ΒΙΝΤΕΟ) Βασίλης Γιόγιακας: «Δεν εφαρμόζεται πλήρως η επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018


Η απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας LAAS & NOCN είναι ξεχωριστή για τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ν. Θεσπρωτίας , καθώς αναγνωρίζεται ο κόπος και η σκληρή δουλειά των μαθητών μας, ο μόχθος των γονιών αλλά και η δική μας συνολική προσπάθεια. 

Σας περιμένουμε όλους και όλες, με μεγάλη περηφάνια να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τους μικρούς αλλά και τους πιο μεγάλους «πτυχιούχους» μας.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα.

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:
« Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες των παιδιών;»
ομιλήτρια η Κα. Τζοβάρα Αγγελική,
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, ΜΑ Εγκληματολογίας

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας & του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


 
Read More »
Θεσπρωτία: Απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας Θεσπρωτία: Απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Ελβετική βοήθεια στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018Συνεχίζοντας την προσφορά της προς το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας, η Ελβετική οργάνωση Griechenlandhilfe Schweiz προχώρησε σε νέα δωρεά φαρμάκων και παραφαρμακευτικού υλικού.

Το υλικό έχει ήδη παραδοθεί από τους κ. Χρήστο Μόσχο, Κοινωνικό Λειτουργό και τον κ. Χρήστο Τουζλίδη, Φαρμακοποιό την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Πάκο και τους συνεργάτες της Δομής.

Η συγκεκριμένη οργάνωση ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την παροχή «Βοήθειας στην Ελλάδα» και προμηθεύει με ιατροφαρμακευτικό υλικό Ελληνικά Νοσοκομεία Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία.

Με αφορμή τη δωρεά αυτή ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Πάκος δήλωσε :

Επιθυμώ να ευχαριστήσω δημόσια την Griechenlandhilfe Schweiz και ιδιαίτερα τους συνδέσμους κ. Μόσχο και Τουζλίδη για τη νέα γενναιόδωρη προσφορά σε φάρμακα. Θέλω να γνωρίζουν πως με την πράξη τους αυτή χάρισαν χαμόγελο και αισιοδοξία σε δεκάδες συμπολίτες μας. Ελπίζω το συγκινητικό αυτό παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι φορείς και ιδιώτες.


Read More »
Ελβετική βοήθεια στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Ελβετική βοήθεια στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 36χρονος και δύο 19χρονοι

Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018


Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 36χρονου και μίας 19χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Διενεργούνται προανακρίσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 36χρονος και δύο 19χρονοι Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 36χρονος και δύο 19χρονοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Σελίδες