Πέντε πτήσεις με προορισμό τα παράλια…

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Πέντε πτήσεις με προορισμό τα παράλια…Πέντε πτήσεις από την Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, σε εβδομαδιαία βάση θα έχουν προορισμό το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για πτήσεις που γίνονται για λογαριασμό τουριστικών γραφείων και ύστερα από συμφωνίες που έχουν πετύχει με ξενοδοχεία της Ηπείρου.

Βασικοί προορισμοί η Πάργα, τα παράλια της Πρέβεζας και τα Σύβοτα.

Βέβαια το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί διεθνείς πτήσεις σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Αυτό όμως προϋποθέτει κινητοποίηση των επαγγελματιών του τουρισμού ώστε να κλείσουν τις κατάλληλες συμφωνίες. Είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν… Όπως το πράττουν όσοι δραστηριοποιούνται στα παράλια.
Read More »
Πέντε πτήσεις με προορισμό τα παράλια… Πέντε πτήσεις με προορισμό τα παράλια… Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Για πρώτη φορά η "λαλιά" της Ηπείρου γίνεται παιχνίδι

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Για πρώτη φορά η "λαλιά" της Ηπείρου γίνεται παιχνίδιΜια πρότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία με στόχο τη διάδοση και την ανάδειξη της λαλιάς της Ηπείρου και της άυλης πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και μια πολύ καλή πρακτική για την ενίσχυση του Τουρισμού Εμπειρίας. Το πρώτο διαδραστικό παιχνιδόλεξο για το γλωσσικό ιδίωμα και κάθε ντοπιολαλιά του Ελληνισμού. Μία ευρηματική, ψυχαγωγική κι εκπαιδευτική σειρά παιχνιδιών και συμμετοχικών δράσεων για παρέες, παιδιά, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, ντόπιους και ταξιδευτές.
Τι είναι η “κοντοτούρτα”; Τα “τζοβαΐρια” τηγανίζονται χαλασιά μ’; Είναι το “γκιάκ” σπάνιο πτηνό των Τζουμέρκων; “Κρεμανταλάς” ή “τσοκάνι”; Που σηκών’ς υψώματα πούλιου μ’;

Για πρώτη φορά τα “Ηπειρώτικα” γίνονται παιχνίδι (επιτραπέζιο, αλλά και ψηφιακό σε λίγο καιρό) και μας προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην κοινή πολιτισμική μνήμη και τη λαϊκή παράδοση. Από τα Γιάννενα και τα Ζαγοροχώρια στης Πάργας τον ανήφορο κι από την Άρτα σε Πρέβεζα, Ζάλογγο, Αχέροντα, Ηγουμενίτσα.
Η “Ντοπιολαλιά” είναι μία πρωτοβουλία, που τελεί υπό την επιμέλεια και το συντονισμό του “Πολιτιστικού Δικτύου για τη Ντοπιολαλιά”, μέσα από το οποίο έγινε πράξη η πρώτη σειρά επιτραπέζιων παιχνιδιών για το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα, τις διαλέκτους και τις κοινωνικές ιδιολέκτους της ελληνικής γλώσσας. Αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και το δημιουργικό επιστέγασμα της πολυετούς μελέτης κι έρευνας μιας πλειάδας δημιουργών κι ανθρώπων του πολιτισμού, που αποφάσισαν να ενώσουν τις γνώσεις και την αγάπη τους για την παράδοση και το πολιτιστικό παιχνίδι.

Μια ολάκερη Ήπειρος από λέξεις! Παίζοντας τα “Ηπειρώτικα“ θα εξοικειωθείς με την ηπειρώτικη λαλιά. Θα μυηθείς στην κουλτούρα της περιοχής και θα αποκομίσεις συναρπαστικές γνώσεις για την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της πιτομάνας Ηπείρου. Πρωτότυπη, ψυχαγωγική κι εκπαιδευτική, η “Ντοπιολαλιά” αποσκοπεί στην καταγραφή, τη διάσωση και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της προφορικής λαϊκής μας παράδοσης, στη δια-δραστική μύηση των νεότερων γενιών στο συναρπαστικό αυτό κόσμο, αλλά και στην αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας σε τοπικό επίπεδο.
Οι πρώτες θεματικές εκδόσεις της “Ντοπιολαλιάς”, που ήδη κυκλοφορούν, περιλαμβάνουν τα “Ηπειρώτικα”, τα “Κρητικά”, τα “Ποντιακά” και τα “Κουτσαβάκικα”, αλλά στο επόμενο διάστημα η σειρά θα εμπλουτιστεί και με νέες ντοπιολαλιές. Κάθε παιχνίδι είναι ένα αυτοτελές πολιτιστικό έργο.

Η ερευνητική ομάδα της “Ντοπιολαλιάς”, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχει ο κόσμος των παιχνιδιών και τα σύγχρονα εργαλεία παιχνιδοποίησης (gamification), σχεδιάζει ήδη την ψηφιακή της έκδοση. Παράλληλα, υλοποιεί ένα διαδικτυακό διαδραστικό και συμμετοχικό κυνήγι χαμένων στο χρόνο ιδιωματισμών, τις “Λεξορμήσεις”, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.
Read More »
Για πρώτη φορά η "λαλιά" της Ηπείρου γίνεται παιχνίδι Για πρώτη φορά η "λαλιά" της Ηπείρου γίνεται παιχνίδι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Πουλήθηκε η Δωδώνη | Στη CVC το πλειοψηφικό πακέτο

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Πουλήθηκε η Δωδώνη | Στη CVC το πλειοψηφικό πακέτοΣε συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού της ΔΩΔΩΝΗ από το CVC Capital Partners VII κατέληξαν το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο και η SI Foods, βασικός μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι ιδιοκτήτες της SI Foods παραμένουν ενεργοί μέτοχοι, διατηρώντας τη διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ, των θυγατρικών εταιρειών και των λειτουργιών της. Η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την SIF όσο και για την ΔΩΔΩΝΗ, για την περαιτέρω ανάπτυξη κυρίως στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, καθώς και σε παρεμφερείς κατηγορίες τροφίμων μέσω επενδύσεων και πιθανών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ ιδιωτικοποιήθηκε το 2012 με την πώληση των μετοχών της στην SI Foods Ltd, έναν επιχειρηματικό επενδυτικό όμιλο στον οποίο μετέχει και η Lime Capital Partners Ltd.

Από την ιδιωτικοποίηση της έως σήμερα, οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες έχουν πετύχει σημαντική αναδιοργάνωση της εταιρίας, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, στην ανάπτυξη της οργανωτικής δομής και στην ενίσχυση των πωλήσεων και της εμπορικής παρουσίας. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις της ΔΩΔΩΝΗ στο διάστημα αυτό έχουν διπλασιαστεί, με το 50% αυτών να προέρχεται από τη σημαντική ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού. Από το 2012 μέχρι σήμερα, η εταιρία στηρίζει σημαντικά τον πρωτογενή τομέα, έχοντας διαθέσει ποσό άνω του 0,5 δισ. ευρώ στους προμηθευτές της, ενώ έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα από 270 σε περισσότερους από 600 εργαζομένους.

H CVC Capital Partners αποτελεί ηγέτιδα συμβουλευτική και επενδυτική εταιρία σε διεθνές επίπεδο, με γραφεία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η CVC είναι επενδυμένα σε περισσότερες από 90 επιχειρήσεις παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερους από 450.000 εργαζομένους. Από το 2017 ως σήμερα, η CVC αποτελεί μια από τις πλέον δραστήριες επενδυτικές εταιρίες στην Ελλάδα, διαθέτοντας στελέχη με μόνιμη παρουσία στη χώρα μας και έχοντας επενδύσει ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία. Στις επενδύσεις της περιλαμβάνονται το Hellenic Healthcare Group, το e-travel, η Skroutz, η D-Marin, η Vivartia, καθώς και η πρόσφατα αποκτηθείσα Εθνική Ασφαλιστική.

Ο Τom Seepers, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία που ξεκινάμε με την CVC, η οποία θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα μετασχηματισμού και προόδου της ΔΩΔΩΝΗ σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο, διατηρώντας την σταθερότητα και την ασφάλεια που προσφέρουμε τόσο στους εργαζομένους μας, όσο και στους προμηθευτές μας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τη CVC, αποκτούμε έναν ισχυρό συνεργάτη που εστιάζει στη δημιουργία βιώσιμης αξίας, μοιράζεται τις αρχές μας για βιώσιμη ανάπτυξη και θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της πορείας μας και στη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης της ΔΩΔΩΝΗ».
Read More »
Πουλήθηκε η Δωδώνη | Στη CVC το πλειοψηφικό πακέτο Πουλήθηκε η Δωδώνη | Στη CVC το πλειοψηφικό πακέτο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Λιμάνι Σαγιάδας και μονάδες βιομάζας στο Δήμο Σουλίου, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Λιμάνι Σαγιάδας και μονάδες βιομάζας στο Δήμο Σουλίου, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΗπείρουΤην Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. – συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης- η Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 1. Επικύρωση αποφάσεων 7ου/2021 Πρακτικού ( με τηλεδιάσκεψη) της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
 2. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 5η, α/α 3) «Λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη θέση Καμίνια της Τ.Κ. Πηγαδουλίων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-Λ. Π. ΚΙΤΣΙΟΠΑΝΟΣ Ο.Ε.» (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
 3. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η και 2η,) « Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 30.000 πτηνών πάχυνσης με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΡΟΓΓΟΖΙΑ» της Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα, Δ. Αρταίων ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της είναι η εταιρεία: «Ντούτση Παρασκευή και ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. ΑNIVITA E.E.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
 4. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 1η, 10η και 11η, α/α 2) «Φωτοβολταϊκό Πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 10,019 MW «Καρίτσα 1» στη θέση «Κόντρες-Μελίσσια» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Ζίτσας, Ευρυμενών & Πασσαρώνος του Δήμου Ζίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της είναι η εταιρεία : «ABO WIND AG». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η. -από αναβολή).
 5. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η): «Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο (ΜΥΗΕ) Άγιος Γεώργιος, ισχύος 2,13 MW, Δ.Ε. Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού/ Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της είναι η εταιρεία : «WATT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
 6. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορία Α2, ομάδα 3η , α/α 4): «Λειτουργία του υφιστάμενου λιμένα Σαγιάδας, στη Δ.Ε. Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της είναι η εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε.» (Ο.Λ.Η.Γ. Α.Ε.). (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
 7. Εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας στο Δήμο Σουλίου.
Read More »
Λιμάνι Σαγιάδας και μονάδες βιομάζας στο Δήμο Σουλίου, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Λιμάνι Σαγιάδας και μονάδες βιομάζας στο Δήμο Σουλίου, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Ανοιχτή Σύσκεψη στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας την Τετάρτη από το Εργατικό Κέντρο

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Ανοιχτή Σύσκεψη στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας την Τετάρτη από το Εργατικό Κέντρο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6 του ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Εργαζόμενες – οι, άνεργοι νέοι και νέες, συνταξιούχοι, με σύνθημα
« τα κέρδη τους – οι νεκροί μας»!
«βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής» !

Απαντάμε αποφασιστικά στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – εργοδοσίας που επιδιώκουν ολοκληρωτικό ενταφιασμό των εναπομείναντων δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.

135 χρόνια από τον αιματοβαμμένο ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο τον Μάη του 1886 που στο επίκεντρο του είχε το αίτημα 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες πολιτιστικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες και 101 χρόνια από την κατάκτηση του στην χώρα μας, η Κυβέρνηση της Ν.Δ., παραμονές της Εργατικής Πρωτομαγιάς, έβγαλε από τα συρτάρια της το έτοιμο από καιρό κατάπτυστο νομοσχέδιο με το οποίο και τυπικά πλέον καταργεί το 8ωρο και δίνει την δυνατότητα στην εργοδοσία να μας επιβάλλει 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετες αμοιβές.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα, ότι δήθεν με τον νέο νόμο βγαίνουμε εξ ίσου κερδισμένοι εργαζόμενοι και εργοδότες και αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι νομοθετώντας το 10ωρο προστατεύει! το 8ωρο και πρέπει κιόλας οι εργαζόμενοι να την ευγνωμονούμε!
Πρόκληση αποτελεί επίσης η στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που ενώ εδώ και 13 μήνες έλαμψε δια της απουσίας της από την οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων, εμφανίστηκε παραμονές της εργατικής πρωτομαγιάς καλώντας μας σε διάλογο με την κυβέρνηση. Μάλιστα σαν λαγός έτρεξε να προλάβει την Υπουργική απόφαση και να ορίσει την Τρίτη μέρα του Πάσχα τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμβάλλοντας έτσι στο μέγιστο βαθμό στον εκφυλισμό της. Εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο, δηλαδή τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που προϋποθέτει το τσάκισμα των όποιων εναπομείναντων Εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι υπόθεση των εργατών και των Συνδικάτων τους και όχι των Κυβερνήσεων, των εργοδοτών και των εργατοπατέρων!
Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο της παγκόσμιας Εργατικής Τάξης , σηματοδοτεί τον αγώνα της για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Συναδέλφισες – οι, έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα τα τελευταία 20 χρόνια από τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από όλες τις Κυβερνήσεις, πάντα με τις πλάτες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, στο όνομα του εκσυγχρονισμού για να καταλαβαίνουμε ότι η 10ωρη δουλειά, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο στο όνομα της «ευελιξίας», η καθιέρωση της τηλεργασίας, όχι μόνο εκσυγχρονισμός και πρόοδος δεν είναι, αλλά αποτελούν εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όταν μάλιστα συνοδεύονται από ακόμα περισσότερους περιορισμούς στα Δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Αυτό είναι το περιεχόμενο της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς και μ΄αυτό το περιεχόμενο καλούμαστε όλοι και όλες στις εορταστικές εκδηλώσεις, στις Απεργιακές κινητοποιήσεις των Σωματείων και του Εργατικού Κέντρου και στην Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα και στην κινητοποίηση την Τετάρτη 5 Μάη στις 6 μ.μ στην Παραμυθία στην αρχή του Πεζόδρομου.

Σ΄αυτά τα πλαίσια, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, καλεί τα Σωματεία, τους Εργατοϋπάλλήλους του νομού, σε ανοιχτή Σύσκεψη στα Πλατάνια, την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 6.00 το απόγευμα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.
Read More »
Ανοιχτή Σύσκεψη στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας την Τετάρτη από το Εργατικό Κέντρο Ανοιχτή Σύσκεψη στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας την Τετάρτη από το Εργατικό Κέντρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Οδηγίες της Περιφέρειας Ηπείρου για τις αγορές της Πασχαλινής περιόδου

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Οδηγίες της Περιφέρειας Ηπείρου για τις αγορές της Πασχαλινής περιόδουΜε γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ηπείρου, ενημερώνει τους πολίτες -καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Α. Όσον αφορά το κρέας και τα προϊόντα του:

Η σφαγή των ζώων επιτρέπεται να διενεργείται μόνο σε εγκεκριμένα σφαγεία, που διαθέτουν ειδικό κωδικό αριθμό κτηνιατρικής έγκρισης. Στην Περιφέρεια Ηπείρου λειτουργούν τρία εγκεκριμένα βιομηχανικά σφαγεία.

Τονίζουμε ότι σφάγια που έχουν σφαγεί εκτός σφαγείου και δεν έχει διενεργηθεί η προ σφαγής επιθεώρηση των προσαχθέντων ζώντων ζώων από τον επίσημο κτηνίατρο και η διενέργεια του απαραίτητου κρεοσκοπικού ελέγχου, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ για τους κάτωθι λόγους:
• δεν έχει ελεγχθεί η υγεία του ζώου πριν από τη σφαγή,
• δεν έχουν αφαιρεθεί τα υλικά ειδικού κινδύνου, τα οποία σύμφωνα με τον Καν. 999/2001, απαγορεύεται να καταναλώνονται από τον άνθρωπο (σε σφάγια βοοειδών, προβάτων και αιγών),
• δεν έχει προηγηθεί αναισθητοποίηση των ζώων, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ικανοποιητική αφαίμαξη και να μειώνεται ο χρόνος διατηρησιμότητας του τροφίμου,
• δεν έχουν τηρηθεί οι ενδεδειγμένες διαδικασίες σφαγής, σύμφωνα με τους Κανονισμούς υγιεινής των τροφίμων και το τρόφιμο δύναται να είναι μικροβιολογικά επιβαρημένο,
• δεν έχει γίνει κρεοσκοπικός έλεγχος του σφάγιου και των σπλάχνων του από κτηνίατρο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούνται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να προτιμούν μόνο τα εγκεκριμένα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος προκειμένου να είναι σίγουροι για την υγιεινή και την ασφάλεια των κρεάτων που αγοράζουν.

ΤΑ ΣΦΑΓΙΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ (ΩΟΕΙΔΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΗΜΙΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΕΞΗΣ:
- Τα σφάγια αμνοεριφίων ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ, ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πρέπει να φέρουν: • σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος τυρκουάζ «λαμπρό κυανούν» , στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και • σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος και χρώματος τυρκουάζ <<λαμπρό κυανούν>>, εντός της οποίας θα...
αναγράφεται η ένδειξη <<ΕΛΛΑΣ>> ή <<ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ>>
- Τα σφάγια αμνοεριφίων που ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΓΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ πρέπει να φέρουν: • σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και την ανάλογη επισήμανση(π.χ. καρτελάκι) για τη χώρα εκτροφής π.χ. Ελληνικής Εκτροφής, Ρουμάνικης Εκτροφής.
- Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν ΣΦΑΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά: • σφραγίδα σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και τα χαρακτηριστικά στοιχειά ( κωδικό σφαγείου χώρας και διακριτικών της ΕΟΚ) τα οποία εφαρμόζονται στη χώρα σφαγής τους.
- Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν ΣΦΑΓΕΙ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ (μη κοινοτικές) και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά: • σφραγίδα που προβλέπει η κάθε τρίτη χώρα η οποία θα είναι χρώματος καστανού.

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΡΟΪΟΝΤΑ (έντερα, συκωταριές, πνεύμονες, καρδιά, νεφροί) πρέπει να πωλούνται μόνο μέσα από ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και δεν εκτίθεται σε κινδύνους επιμόλυνσης.

Η ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ, η οποία δε συνοδεύει το αρνί, θα πρέπει να βρίσκεται εντός πλαστικού περιέκτη ή προσυσκευασμένη και να υπάρχει ετικέτα στην οποία θα αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία της εταιρείας, ο κωδικός αριθμός κτηνιατρικής έγκρισης, η χώρα προέλευσης, οι ημερομηνίες παραγωγής και λήξης, οι ημερομηνίες ψύξης και κατάψυξης, καθώς και η θερμοκρασία συντήρησης.

ΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ θα πρέπει να διατηρούνται αποκλειστικά σε καταψύκτη και να διατίθενται με τη συσκευασία τους. Η συσκευασία πρέπει να έχει τις απαραίτητες επισημάνσεις αναφορικά με την ημερομηνία παραγωγής και λήξης, την επωνυμία παρασκευαστή και τον κωδικό της εγκατάστασης παραγωγής). Τα κατεψυγμένα προϊόντα απαγορεύεται να αποψύχονται και να διατίθενται ως νωπά.

Β. Όσον αφορά τα αυγά:
1. Τα αυγά πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις και αυτό θα πρέπει να αποτυπώνεται τόσο στη συσκευασία τους όσο και στο κέλυφος. Στο κέλυφος τίθεται σφραγίδα με το διακριτικό αριθμό του παραγωγού (π.χ. 1 EL 72095). Ο αριθμός αυτός από τελείται από τρία τμήματα:
 • μονοψήφιο αριθμό, που υποδηλώνει τη μέθοδο εκτροφής (0 Βιολογική Παραγωγή, 1 Ελευθέρας Βοσκής, 2 Δάπεδο με Στρωμνή, 3 Εμπλουτισμένοι Κλωβοί)
 • κωδικό χώρας παραγωγής (π.χ. EL = Ελλάδα)
 • κωδικό αριθμό εκτροφής
2. Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές στις οποίες πωλούνται αυγά χύμα, πρέπει στο σημείο πώλησης να αναγράφεται η επωνυμία και η διεύθυνση του παραγωγού

3. Η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας των αυγών είναι 28 ημέρες όταν διατηρούνται σε δροσερό μέρος

Η Δνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου συστήνει σε όλους τους καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προμηθεύονται τρόφιμα από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τα οποία φέρουν ενδείξεις και σήμανση καταλληλότητας. Επίσης καλεί τους υπευθύνους των επιχειρήσεων τροφίμων να τηρούν την κείμενη νομοθεσία, όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Τέλος ενημερώνουμε πως οι έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και με μεγαλύτερη ένταση. Η Υπηρεσία θα βρίσκεται στη διάθεση των καταναλωτών για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση (τηλ. 2651087159,152).
Read More »
Οδηγίες της Περιφέρειας Ηπείρου για τις αγορές της Πασχαλινής περιόδου Οδηγίες της Περιφέρειας Ηπείρου για τις αγορές της Πασχαλινής περιόδου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράνομη αμμοληψία

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράνομη αμμοληψία Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. 
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με παράνομες λήψεις ποσοτήτων χαλικιού από την κοίτη του ποταμού Αχελώου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο διερεύνησης της οποίας οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράνομη αμμοληψία Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράνομη αμμοληψία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης για Ηλεκτρονικά Βιβλία – MyData

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης για Ηλεκτρονικά Βιβλία – MyDataΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι χθες, Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 16:00, σε συνεργασία με την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών-Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:
«Ηλεκτρονικά Βιβλία και Πλατφόρμα MyData
1. Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και λογιστών φοροτεχνικών.
2. Η σύνδεση της πλατφόρμας MyData με τον Φορολογικό έλεγχο

Εισηγητής της τηλεδιάσκεψης ήταν ο κος Γιώργος Κορομηλάς (Λογιστής -Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας λογιστικών και φορολογικών βιβλίων, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών – Μέλος της διαρκούς επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του Ν.4308/2014)

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Α. Πάσχος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών-Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας κος Χ. Κισσόπουλος.

Με το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ο εισηγητής απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των συμμετεχόντων.

Το βίντεο της τηλεδιάσκεψης είναι διαθέσιμο για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου μας, τα οποία αφού στείλουν το αίτημα τους στο Επιμελητήριο (email: mitroa2@e-thesprotias.gr) θα λάβουν τον σχετικό υπερσύνδεσμο (link) και εφόσον επιθυμούν μπορούν να λάβουν και τις σημειώσεις του εισηγητή.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης για Ηλεκτρονικά Βιβλία – MyData Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υλοποίηση ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης για Ηλεκτρονικά Βιβλία – MyData Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Στο… “κάδρο” του Ολυμπιακού ο Ηγουμενιτσιώτης Αλέξανδρος Λωλης

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Στο… “κάδρο” του Ολυμπιακού ο Ηγουμενιτσιώτης Αλέξανδρος Λωλης“Ματιές” στον Ηγουμενιτσιώτη Αλέξανδρο Λώλη φαίνεται να ρίχνει ο Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν την περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, και είναι πιθανό να μετατραπεί και σε επίσημη πρόταση προς την Ηπειρωτική ΠΑΕ για την απόκτηση του.

Μάλιστα η πλευρά του Ολυμπιακού παρακολουθεί αρκετό καιρό την περίπτωση του, κυρίως μέσω των εμφανίσεων του με την Εθνική.

Άκης Λιούτας - sportsioannina.grRead More »
Στο… “κάδρο” του Ολυμπιακού ο Ηγουμενιτσιώτης Αλέξανδρος Λωλης Στο… “κάδρο” του Ολυμπιακού ο Ηγουμενιτσιώτης Αλέξανδρος Λωλης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

9 καντίνες φέτος σε Δρέπανο και Μακρυγυάλι - Δείτε τις θέσεις

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
9 καντίνες φέτος σε Δρέπανο και Μακρυγυάλι - Δείτε τις θέσειςΤο ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, αποφάσισε ομόφωνα τον καθορισμό θέσεων και την έκδοση αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου ως κάτωθι: 

ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Παραλίες “ΔΡΕΠΑΝΟΣ” και “ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ” 
Τοποθέτηση και λειτουργία τροχήλατης καντίνας (7 θέσεις) 

1. Μία (1) θέση 15,00 τ.μ. στην παραλία “ΔΡΕΠΑΝΟΣ”, μεταξύ του Camping και του καταστήματος “ΚΕΝΤΡΙΚΟ” και σε απόσταση 150,00 μ. από το εν λόγω κατάστημα, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 9. 
2. Μια (1) θέση 15,00 τ.μ. στην παραλία “ΔΡΕΠΑΝΟΣ”, Βόρεια του καταστήματος “ΚΕΝΤΡΙΚΟ” και σε απόσταση 150,00 μ. από το εν λόγω κατάστημα, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 8. 
3. Μία (1) θέση 15,00 τ.μ. στην παραλία “ΔΡΕΠΑΝΟΣ” και σε απόσταση 300,00 μ. βόρεια από το κατάστημα “ΚΕΝΤΡΙΚΟ”, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 7. 
4. Μία (1) θέση 15,00 τ.μ. στην παραλία “ΔΡΕΠΑΝΟΣ”, μεταξύ των πρώην αναψυκτηρίων “SOHO” και “OSTRIA” και σε απόσταση 150,00 μ. από το αναψυκτήριο “SOHO”, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 6. 
5. Μία (1) θέση 15,00 τ.μ. στην παραλία “ΔΡΕΠΑΝΟΣ”, πλησίον και νότια του πρώην αναψυκτηρίου “OSTRIA”, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 5. 

6. Μία (1) θέση 15,00 τ.μ. στην παραλία “ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ” και σε απόσταση 150,00 μ. από τον Υποσταθμό της ΔΕΗ, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 4. 
7. Μία (1) θέση 15,00 τ.μ. στην παραλία “ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ” και σε απόσταση 700,00 μ. από τον πλάτανο στο πέρας της παραλίας, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 3. 
8. Μία (1) θέση 15,00 τ.μ. στην παραλία “ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ” και σε απόσταση 370,00 μ. από τον πλάτανο στο πέρας της παραλίας, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 2. 
9. Μία (1) θέση 15,00 τ.μ. στo πέρας της παραλίας “ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ”, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα θέση 

Οι ανωτέρω θέσεις θα απέχουν τουλάχιστον 150,00 μ. μεταξύ τους αλλά και από λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
Η επιλογή των παραχωρησιούχων θα πραγματοποιηθεί βάσει καθορισμένων κριτηρίων (ευπαθείς ομάδες, οικονομική και οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).

Τοποθέτηση και λειτουργία πάγκου για έκθεση και πώληση προϊόντων (1 θέση) 
1. Μία (1) θέση 2,00 τ.μ. πλησίον του καταστήματος “ΚΕΝΤΡΙΚΟ” για ψήσιμο και πώληση καλαμποκιού.
Read More »
9 καντίνες φέτος σε Δρέπανο και Μακρυγυάλι - Δείτε τις θέσεις 9 καντίνες φέτος σε Δρέπανο και Μακρυγυάλι - Δείτε τις θέσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Δωρεά από την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο αυγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Δωρεά από την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο αυγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο νωπών και παστεριωμένων αυγών για την μεγάλη προσφορά της σε φρέσκα αυγά στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Read More »
Δωρεά από την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο αυγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο αυγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Νέα “βουτιά” στον τζίρο των κλάδων εστίασης και καταλυμάτων της Ηπείρου, έφερε ο Φεβρουάριος

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Νέα “βουτιά” στον τζίρο των κλάδων εστίασης και καταλυμάτων της Ηπείρου, έφερε ο ΦεβρουάριοςΤις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία της χώρας μας και κυρίως στους κλάδους καταλυμάτων και εστίασης καταγράφει για έναν ακόμη μήνα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Τα δεδομένα που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2021 δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης, αφού η μείωση του κύκλου εργασιών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων είναι εντυπωσιακή.

Στην Ήπειρο διαθέσιμα στοιχεία για την μείωση του τζίρου καταστημάτων εστίασης για τον Φεβρουάριο του 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 υπάρχουν για τις Π.Ε Ιωαννίνων (πτώση 82,6%), Άρτας (πτώση 100%) και Πρέβεζας (πτώση 82,5%).

Σε ότι αφορά τον κλάδο των καταλυμάτων η πτώση για τα Ιωάννινα ανέρχεται στο 87,9%, για την Άρτα στο 57,9% για την Θεσπρωτία στο 22,6% και για την Πρέβεζα στο 64,2%.

Read More »
Νέα “βουτιά” στον τζίρο των κλάδων εστίασης και καταλυμάτων της Ηπείρου, έφερε ο Φεβρουάριος Νέα “βουτιά” στον τζίρο των κλάδων εστίασης και καταλυμάτων της Ηπείρου, έφερε ο Φεβρουάριος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα για το λιμάνι Σαγάδας, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Συνεδριάζει σήμερα για το λιμάνι Σαγάδας, το Δημοτικό Συμβούλιο ΦιλιατώνΣήμερα στις 7 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών με τηλεδιάσκεψη με δύο μόνο θέματα.

Και τα 2 θέματα έχουν να κάνουν με έκφραση γνώμης για 2 μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η μία έχει να κάνει με λατομείο στα Πηγαδούλια. Η δεύτερη και σημαντική για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Λειτουργία του υφιστάμενου λιμένα Σαγιάδας.

Η Μελέτη όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών, στις 383 σελίδες της -παρά τον πλούτο στοιχείων για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, δεν αναφέρει ποιος είναι ο σκοπός της μελέτης. Άλλωστε, συνηθίζεται Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να υποβάλλονται για έργα που πρόκειται να γίνουν, όχι για υπάρχοντα. Να υποθέσουμε ότι παρουσιάζεται ετεροχρονισμένα μια ΜΠΕ ή πάει μέσω αυτής να προκύψει κάτι άλλο;;

Δείτε τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 1ο
1. Έκφραση γνώμης για τη μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου << Λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη θέση Καμίνια της Κ. Πηγαδουλίων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας>>.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
2. Έκφραση γνώμης για τη μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου<< Λειτουργία του υφισταμένου λιμένα Σαγιάδας, στη Δ.Ε. Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, ΠΈ. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

Για να λάβετε γνώση των ανωτέρω θεμάτων οι ανακοινώσεις – προσκλήσεις είναι αναρτημένες, στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα για το λιμάνι Σαγάδας, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει σήμερα για το λιμάνι Σαγάδας, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Ανοίγουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Ανοίγουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσηςΈτοιμο είναι το υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων και την πραγματοποίηση των διά ζώσης μαθημάτων. Η ημερομηνία που, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες για όλους τους μαθητές είναι η 10η Μαΐου, ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το Πάσχα. Αυτό που ουσιαστικά αναμένει το Υπουργείο Παιδείας είναι να δοθεί το «πράσινο» φως από την επιτροπή των επιδημιολόγων, οι οποίοι θα κρίνουν ανάλογα με τον επιδημιολογικό χάρτη.

Πάντως, όλα δείχνουν πως η πρόταση της υπουργού Παιδείας κας. Νίκης Κεραμέως για άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων είναι και ο στόχος της κυβέρνησης. Γι' αυτό τον λόγο, πιθανότατα να «θυσιαστεί» το άνοιγμα των περιφερειών το Πάσχα, έτσι ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν έστω και για λίγο στο σχολικό τους περιβάλλον.

Το Υπουργείο Παιδείας «κλείδωσε» τις ημερομηνίες και για τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και την παράταση του σχολικού έτους.

Αυτές είναι:
- 10 Μαΐου επαναλειτουργία των μονάδων όλων των βαθμίδων.
- Παράταση του σχολικού έτους για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου.
- Έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων 14 ή 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η επέκταση της διά ζώσης διδασκαλίας είναι καλό να γίνει κυρίως για τα Λύκεια, που έμειναν κλειστά μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης κρίνεται αναγκαίο να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις και οι μαθητές να προαχθούν στην επόμενη τάξη με βάση τους βαθμούς των τετραμήνων. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι και για φέτος θα πρέπει να «παγώσει» η Τράπεζα Θεμάτων. Η προαγωγή των μαθητών χωρίς εξετάσεις αποτελεί αίτημα και των καθηγητών, οι οποίοι μέσω της ΟΛΜΕ το έχουν θέσει στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Ωστόσο αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι εάν θα δεχτεί το Υπουργείο Παιδείας για τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις τη μη εφαρμογή για το 2021 της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τους υποψήφιους, κάτι το οποίο ζητούν και οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου, οι οποίοι αγωνιούν για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, όπως όλα δείχνουν, οι φοιτητές θα ολοκληρώσουν την ακαδημαϊκή χρονιά με μαθήματα εξ αποστάσεως. Μεγάλο «αγκάθι» είναι οι τελειόφοιτοι, οι οποίοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν Διπλωματικές και Πρακτικές Ασκήσεις για να πάρουν το πτυχίο τους και να βγουν στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές.

Περικοπή των αποδοχών σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται το self test
Mε κοινή υπουργική απόφαση, για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας, όπως είναι και οι εκπαιδευτικοί, προβλέπονται τα εξής:
Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρούν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, τότε θα προχωρούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών τους.
Επίσης η μη υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας από τους διευθυντές των σχολείων θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/της εργαζόμενου/ης προς παροχή εργασίας με φυσική παρουσία και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.
Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία ο/η απασχολούμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία. Σε περίπτωση που καλείται να παραστεί εκτάκτως ο/η απασχολούμενος/η στον χώρο εργασίας του/της, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης δύναται να διενεργείται και αυθημερόν.
Read More »
Ανοίγουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης Ανοίγουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

3.789 κρούσματα σε 24 ώρες - 847 διασωληνωμένοι - 87 νέοι θάνατοι

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
3.789 κρούσματα σε 24 ώρες - 847 διασωληνωμένοι - 87 νέοι θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.789, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 320.629 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.960 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 87, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.627 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 847 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.963 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -13.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 502 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Read More »
3.789 κρούσματα σε 24 ώρες - 847 διασωληνωμένοι - 87 νέοι θάνατοι 3.789 κρούσματα σε 24 ώρες - 847 διασωληνωμένοι - 87 νέοι θάνατοι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία -  40 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 5
ΠΕ Ιωαννίνων 29
ΠΕ Πρέβεζας 2
Read More »
Νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο Νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Euronews: Αφιέρωμα στην Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Euronews: Αφιέρωμα στην Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της ΗπείρουΕκτενές αφιέρωμα στην Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου είχε το ευρωπαϊκό πολυγλωσσικό τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων το euronews. 
Γυρίσματα σε Δωδώνη, Γιτάνη, Αμβρακία, Κασσώπη και Δωδώνη και συνεντεύξεις αποτυπώνουν την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Σωματείο “Διάζωμα” και είχε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Ο επικεφαλής του cluster επιχειρήσεων που υποστηρίζει την Πολιτιστική Διαδρομή Νίκος Καράμπελας υπογραμμίζει ότι το όλο εγχείρημα θα έχει πετύχει “όταν ο επισκέπτης γευθεί και αισθανθεί τον σημερινό πολιτισμό, τον καθημερινό πολιτισμό της περιοχής την οποία επισκέπτεται. Να γευθεί εξαιρετικό ελαιόλαδο, να πάρει κάποια βότανα που αναπτύσσονται τόσο πολύ στην Ήπειρο. Να πάρει μέλι και να έχει την Ηπειρώτικη φιλοξενία”. 
Συνεντεύξεις παραχώρησαν ακόμα ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Γιώργος Σμύρης καθώς και η ιστορική και κοινωνική λαογράφος Γεωργία Κιτσάκη. 
Μετά την πανδημία εξάλλου η Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιήσει διαφημιστική καμπάνια με στόχο την προσέλκυση τουριστών από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από όλο τον κόσμο.
Read More »
Euronews: Αφιέρωμα στην Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου Euronews: Αφιέρωμα στην Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Απομακρύνουν τα μολυσμένα πλατάνια από τον Αχέροντα

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Απομακρύνουν τα μολυσμένα πλατάνια από τον ΑχέρονταΈπειτα από παρέμβαση του προέδρου της Κοινότητας Γλυκής στην υπηρεσία του Δήμου για την απομάκρυνση ξερών δέντρων τα οποία έχουν προσληφθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικου έλκους των πλατάνων,την επιχείρηση ανέλαβε -υστερα κ από ενοχλήσεις των κατοίκων της Γλυκης- ο εργολάβος.

Η απομάκρυνση θεωρείται επιβεβλημένη ώστε να προληφθούν αρνητικές συνέπειες.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ έργων σταμάτησε τον εργολάβο για να εισέλθει σε ιδιωτικό χωρο-ενω η εντολή που είχε ο πρόεδρος από την υπηρεσία του Δήμου είναι να μην παρεμβαίνει κάνεις σε ιδιωτικούς χώρους.

Αξιζει να σημειωθεί ότι πριν είκοσι μέρες πολίτες πλήρωσαν από την τσέπη τους για την απομάκρυνση αυτών.Για ποιο λόγο γίνονται τέτοιες εξαιρέσεις;

Έπειτα όλων αυτών ο πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο και του είπε ότι είχε άγνοια επί του θέματος.

Αυτη η αναφορά γίνεται προς ενημέρωση των κατοίκων της Κοινότητας του Δήμου μας.

Ο Πρόεδρος της Γλυκής
Παναγιώτης Παππάς
Read More »
Απομακρύνουν τα μολυσμένα πλατάνια από τον Αχέροντα Απομακρύνουν τα μολυσμένα πλατάνια από τον Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για έργα αποκατάστασης – συντήρησης του οδικού δικτύου

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για έργα αποκατάστασης – συντήρησης του οδικού δικτύουΣτη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α. Ανέδειξε τους προσωρινούς αναδόχους των έργων:
«Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών», προϋπολογισμού 139.100 €. Ανάδοχος Δημήτριος Λαγός
«Ασφαλτοστρώσεις - αντιστηρίξεις - καθαρισμοί υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευή νέων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 235.000. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.
«Βελτίωση βατότητας - κατασκευή τεχνικών - σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων στο Δήμο Πρέβεζας» προϋπολογισμού € 282.200. Ανάδοχος ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.
«Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 72.000.Ανάδοχος Κ. Κώστας.

Β. Κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων:
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ιτέα προς Πέτρα Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 62.000. Ανάδοχος Σπυρίδων Ζαραβέλας.
«Άμεση αποκατάσταση βατότητας 17ης επαρχιακής οδού από Βουτσαρά – Κούρεντα – Χίνκα – Ζόριανη», προϋπολογισμού € 175.000. Ανάδοχος ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΒΕ.

Γ. Ενέκρινε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των παρακάτω νέων έργων:
«Συντήρηση – βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 100.000
«Συντήρηση – βελτίωση παραλιακού τμήματος της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 200.000.
«Συντήρηση - βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού € 100.000.
Άμεση αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην επαρχιακή οδό Δεσποτικό - Φωτεινό δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού € 65.000.
«Επισκευή αρδευτικής διώρυγας στην αριστερή όχθη Βοϊδομάτη του ΤΟΕΒ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ», προϋπολογισμού € 30.974.
«Αποκατάσταση περιοχής Πάτερ Κοσμάς Καλεντίνης και προστασία της επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 111.600.
«Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Πληκατίου», προϋπολογισμού € 111.600.
Read More »
Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για έργα αποκατάστασης – συντήρησης του οδικού δικτύου Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για έργα αποκατάστασης – συντήρησης του οδικού δικτύου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Δωρεά από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Griechenlandhilfe στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Δωρεά από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Griechenlandhilfe στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ΦιλιατώνΕυχαριστούμε θερμά την κυρία Christine Hoeller και την Μη κερδοσκοπική οργάνωση Griechenlandhilfe για την δωρεά τους σε διάφορα προϊόντα όπως τρόφιμα και σχολικά είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. 
Τα προϊόντα αυτά θα δοθούν στους ωφελούμενους καθώς και σε όλα τα παιδιά τους στη μηνιαία διανομή που θα πραγματοποιηθεί κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού την Πέμπτη 22-04-2021.
Read More »
Δωρεά από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Griechenlandhilfe στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Δωρεά από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Griechenlandhilfe στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Μπήκε το νερό στ΄ αυλάκι για την διάσωση της ιστορικής μονής Αγ. Ιωάννη Βέλλιανης

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Μπήκε το νερό στ΄ αυλάκι για την διάσωση της ιστορικής μονής Αγ. Ιωάννη Βέλλιανης Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης δάσωσης του Μοναστηριού του Ιωάννη του Προδρόμου από τον ανάδοχο μηχανικό, ύστερα από την ανάθεση που του έγινε από την περιφέρεια Ηπείρου.

Τοπογραφικό συνεργείο συγκεντρώνει ολα τα απαραίτητα στοιχεία για την μελέτη ενώ παράλληλα εγινε καθαρισμός του εσωτερικού της Μονής καθώς και τμηματος του περιβάλλοντος χώρου. Καθαρισμός επισης θα γίνει σε όλη την έκτασή του καθ υπόδειξη του αναδόχου μελετητή.

Θα ακολουθήσουν και άλλα συνεργεία ώστε οι εργασίες της μελέτης να ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι.

Η δάσωση της μονής αποτελεί πάγιο αιτημα των κατοίκων των κοινοτήτων Χρυσαυγής και Προδρομίου, οι οποίοι σύστησαν σχετική επιτροπή με αντικείμενο αρχικά την εκπόνηση της μελέτης και στην συνέχεια την διάσωση του ιστορικού μοναστηριού.
Read More »
Μπήκε το νερό στ΄ αυλάκι για την διάσωση της ιστορικής μονής Αγ. Ιωάννη Βέλλιανης Μπήκε το νερό στ΄ αυλάκι για την διάσωση της ιστορικής μονής Αγ. Ιωάννη Βέλλιανης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου ΣουλίουΗ διανομή τροφίμων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες :

Δευτέρα 19/04/2021 από 8:00 π.μ. έως 14:00
Τρίτη 20/04/2021 από 8:00 π.μ. έως 14:00
Τετάρτη 21/04/2021 από 8:00 π.μ. έως 14:00
Πέμπτη 22/04/2021 από 8:00 π.μ. έως 14:00
Παρασκευή 23/04/2021 από 8:00 π.μ. έως 14:00

Σε όλους τους ωφελούμενους θα σταλούν τα σχετικά sms όπως κάθε μήνα . Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2666360305

Το πακέτο για το μήνα Απρίλιο περιέχει :

1 κιλό πασχαλινά κουλούρια ( 2 κιλά στις οικογένειες με παιδιά ),
1 πασχαλινό τσουρέκι,
1 λίτρο ελαιόλαδο,
1 κοτόπουλο,
1 συκωταριά ( 2 στις οικογένειες με παιδιά),
1 σακί πατάτες ( 5 κιλά ),
2 τεμάχια γραβιέρα – ανθότυρο ( συνολικό βάρος 500 γρ.),
1 γιαούρτι ( 500 γρ. )
1 coca-cola (1,5 Lt ),
1 πορτοκαλάδα ( 1,5 Lt ),
1 πακέτο βαμμένα αυγά ( επιπλέον βαμμένα αυγά για τα παιδιά),
1 συσκευασία ελληνικού καφέ ( 100 γρ. )
1 συσκευασία χαλβά ( 400γρ ),
1 συσκευασία ρεβύθια ( 500 γρ. )
και μία κάρτα ευχών για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

Το παιδικό πακέτο για τα 40 ανήλικα παιδιά των οικογενειών μας περιλαμβάνει :
1 σοκολατένιο αυγό με παιχνίδι έκπληξη
1 σοκολατένιο λαγουδάκι,
2 σακουλάκια καραμέλες,
1 πασχαλινό αρκουδάκι,
1 πασχαλινή λαμπάδα,
1 ψηφιακό ρολόι,
3 τετράδια για τα κορίτσια, 2 για τα αγόρια ,
1 πακέτο μαρκαδόρους ,
Χάρακες ,
Ξύστρες μολυβιών ,
2 μπρελόκ,
Αξεσουάρ μαλλιών για τα κορίτσια,
Κουμπαράδες για τα κορίτσια,
Επιτραπέζια παιχνίδια με κάρτες για τα αγόρια,
1 οδοντόβουρτσα,
1 οδοντόκρεμα,
1 οδοντικό νήμα
και κάρτα με πασχαλινές ευχές για τους μικρούς μας φίλους!

Ευχόμαστε σε όλους από καρδιάς ,υγεία και αγάπη!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Με εκτίμηση,
Έρρικα Ντούμα, Σπύρος ΚαραγιάννηςRead More »
Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, ξεκινάει τη λειτουργία του το κέντρο πληροφόρησης «ADRION 5 SENSES» το οποίο θα βρίσκεται εντός του χώρου των αναχωρήσεων-αφίξεων του λιμένα της Ηγουμενίτσας, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΗΓ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το κέντρο πληροφόρησης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «ADRION 5 SENSES» και θα παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την τουριστική εμπειρία για το σύνολο των αισθήσεων. Μέσω διαδραστικής εφαρμογής αλλά και έντυπου υλικού η φιλοσοφία του ADRION 5 SENSES προσκαλεί τον επισκέπτη να ξεκλειδώσει τις πέντε αισθήσεις του και να αισθανθεί τον προορισμό.

Το σήμα ADRION αντιπροσωπεύει την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, τα κοινά τους χαρακτηριστικά και τη συνεργασία μεταξύ των 4 χωρών-μελών της ΕΕ (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία) και 4 κρατών που γειτνιάζουν με την ΕΕ (Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία), για ένα κοινό και επιτυχημένο μέλλον. Η περιοχή ADRION, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR) καθώς και από το Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα ADRION.

Λίγα λόγια για το έργο ADRION 5 SENSES

Το “ADRION 5 SENSES” εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 (Βιώσιμη Περιφέρεια) – Ειδικός Στόχος 2.1 (Προώθηση της Βιώσιμης Αξιοποίησης και της Διαφύλαξης της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Αναπτυξιακών Περιουσιακών Στοιχείων στην Περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου) στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης έργων του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020.

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η οικοδόμηση και προώθηση του σήματος ADRION 5 SENSES στον τουρισμό ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις των τουριστών. Η φυσική/πολιτιστική κληρονομιά είναι ένα σημαντικό προϊόν του τουρισμού και επομένως η βιώσιμη αξιοποίηση και αποτελεσματική προώθησή της είναι ενσωματωμένες στη λογική του ADRION 5 SENSES.
Read More »
Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας! Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

48 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021
48 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκαςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (19-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (48) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(42) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(6) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
48 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας 48 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 20, 2021 Rating: 5

Σελίδες