Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι" στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018
 Σας περιμένουμε να απολαύσετε το ποτό σας με τα νέα μας πιάτα 
και τους πλούσιους ψαρομεζέδες μας !!!

Εθνικής Αντιστάσεως 8 - Ηγουμενίτσα


Read More »
Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι" στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Μεζεδοπωλείο "Το Παλιό Λιμάνι" στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Λογοτεχνική εργασία για το ιστορικό Σούλι του π. Ηλία Μάκου απέσπασε το Α΄ βραβείο

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018


Λογοτεχνική εργασία για το ιστορικό Σούλι του π. Ηλία Μάκου, με τίτλο: "Προσκύνημα-Ύμνος στα ύψη του Σουλίου", απέσπασε το Α΄ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το 2018 στην κατηγορία "Χρονικό-Μαρτυρία. 
Πρόκειται για ένα κείμενο, που αναδεικνύει και προβάλλει το διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας, όπως το ενσάρκωσαν και το υπερασπίστηκαν στα κακοτράχαλα βράχια οι ήρωες Σουλιώτες. 
Η ενασχόληση του π. Ηλία Μάκου με το Σούλι έχει να κάνει κυρίως με την ανάδειξη της διαχρονικής σημασίας της Σουλιώτικης αντίστασης στον τύραννο, καθώς και με την αναγκαιότητα να μην είναι εγκαταλελειμμένος ο χώρος αυτός, διαλυμένο απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά ζωντανό και επισκέψιμο σύμβολο απαρχής νέων μαχών για μια αδούλωτη κοινωνία. 
Όπως δήλωσε ο π. Ηλίας, η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση, που αφορά σε κείμενό του για τον τόπο της καρδιάς του, είναι γι' αυτόν μια αφορμή να μην εγκαταλείψει τη μικρή προσπάθεια, που κάνει, να γίνει το Σούλι διεθνής τουριστικός προορισμός, ώστε όλοι να καταλάβουν πως η πατρίδα μας δεν είναι ρημαγμένη, αλλά ό,τι καρποφορεί φυτρώνει πάνω σε χώματα ποτισμένα με το αίμα ανδρείων. 


 
Read More »
Λογοτεχνική εργασία για το ιστορικό Σούλι του π. Ηλία Μάκου απέσπασε το Α΄ βραβείο Λογοτεχνική εργασία για το ιστορικό Σούλι του π. Ηλία Μάκου απέσπασε το Α΄ βραβείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Φιλιάτες: Φωταγώγηση του Δέντρου και Μίνι Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018


Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ...Στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατών!!!Στις 17:30, μικροί και μεγάλοι φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση, πάρτε μαζί σας σκούφο Άγιου Βασίλη και Τριγωνάκι και ελάτε να πούμε τα Κάλαντα!!!
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑΤΩΝ με ολοκαίνουργιο Χριστουγεννιάτικο Ρεπερτόριο και άλλα μουσικά θέματα στο πνεύμα των ημερών, θα δώσει τον Εορταστικό τόνο και αυτά τα Χριστούγεννα.

Πρόγραμμα Φιλαρμονικής Φιλιατών!!!
Η Φιλαρμονική Φιλιατών θα ψάλει τα Κάλαντα σε Φορείς, Υπηρεσίες, Γειτονιές και Πλατείες της πόλης:

ΠΕΜΠΤΗ 20 Δεκεμβρίου (Κάλαντα Χριστουγέννων,από τις 09:30 το πρωϊ)
ΠΕΜΠΤΗ 27 Δεκεμβρίου (Κάλαντα Πρωτοχρονιάς,από τις 09:30 το πρωϊ).

Ο Αρχιμουσικός κος. Κωνσταντίνος Δελλής και οι Μουσικοί της Φιλαρμονικής Φιλιατών σας εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!


 
Read More »
Φιλιάτες: Φωταγώγηση του Δέντρου και Μίνι Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Φιλιάτες: Φωταγώγηση του Δέντρου και Μίνι Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του Σουλίου (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018

Τα πρώτα χιόνια για τον φετινό Χειμώνα, έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, έπεσαν στα ορεινά του Δήμου Σουλίου στην Θεσπρωτία.


Στα λευκά έχει ντυθεί ο όγκος του Γκορίλα ενώ χιονισμένη είναι και η Εγνατία Οδός, στο ύψος του Ελευθεροχωρίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν. 
Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία. 
Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Χιόνι πέφτει και σε όλες τις περιοχές της ορεινής 'Αρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου. 


 
Read More »
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του Σουλίου (+ΦΩΤΟ) Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του Σουλίου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Ρωτήσαμε τον Βασίλη Γούση: Πρέπει μήπως να επισκεφθούμε εργοθεραπευτή;

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018Ρωτήσαμε τον επιστημονικό υπεύθυνο της εργοθεραπείας της Κιβωτού Εξέλιξης κ. Γούση Βασίλη πότε οι γονείς πρέπει να επισκεφθούν έναν εργοθεραπευτή;

Ο κ. Γούσης μας είπε:
Πολλά παιδιά δεν έχουν τις ανάλογες βιολογικές ικανότητες. Κάθε παιδί μαθαίνει με τον δικό του τρόπο. 
Πότε όμως πρέπει μήπως να επισκεφθούμε εργοθεραπευτή;

Θα σας πω μερικά από αυτά τα στοιχεία ώστε αν παρατηρήσετε κάποια από αυτά ίσως να πρέπει να το συζητήσουμε.

· Δεν παίζει με τα παιχνίδια της ηλικίας του, πράγμα που σημαίνει ότι ένα παιδί μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τα εν λόγω παιχνίδια (π.χ., να αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα) ή να μην τα καταφέρνει (π.χ., να είναι λίγο πιο πίσω αναπτυξιακά σε σχέση με την ηλικία του).
· Δυσκολεύεται να αυτοεξυπηρετηθεί. Να μην έχει δηλαδή, ανάλογα με την ηλικία του, τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να φάει μόνο του, να βάλει τα ρούχα ή τα παπούτσια του, να πάει στην τουαλέτα, κ.λπ..
· Έχει ελαττωμένο μυϊκό τόνο (μοιάζει αδύναμο). Πρόκειται για ένα παιδί που φαίνεται να μην έχει αντοχή, να είναι χαλαρό–πλαδαρό.
· Πέφτει εύκολα κάτω.
· Δυσκολεύεται να υπολογίσει τη θέση του σώματός του στο χώρο (χτυπάει εύκολα). Σπάει συχνά τα παιχνίδια του.
· Δυσκολεύεται να ζωγραφίσει μέσα σε πλαίσιο (ένα παιδί πριν γράψει θα πρέπει να μπορεί να συντονίσει την κίνηση του χεριού του, ώστε να ζωγραφίσει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο), να φτιάξει παζλ (η δυσκολία καθορίζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού), να κόψει με το ψαλίδι στο νηπιαγωγείο.
· Υπάρχει εμφανής καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας του ή η ομιλία του είναι δυσνόητη και δεν αρθρώνει σωστά.
· Είναι πολύ υπερκινητικό και δεν μπορεί να ησυχάσει.
· Είναι πολύ ευαίσθητο σε οσμές, γεύσεις, θορύβους ή αγγίγματα.
· Αποφεύγει την παιδική χαρά.
· Έχει δυσκολίες στον ύπνο.
· Έχει δυσκολίες στο φαγητό, λερώνεται υπερβολικά ή δεν τρώει κάποιες βασικές τροφές. Μπορεί, για παράδειγμα, το παιδί να μην έχει τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να χρησιμοποιήσει το πιρούνι για να μπορεί να φάει.
· Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί ή συγκεντρώνεται υπερβολικά σε μία δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίζει σε άλλη. Για παράδειγμα, μπορεί να πρόκειται για ένα παιδί που διασπάται εύκολα η προσοχή του και έτσι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί.
· Χρειάζεται περισσότερη εξάσκηση από άλλα παιδιά για να μάθει καινούργια πράγματα.
· Αντιστρέφει γράμματα και αριθμούς, δεν αφήνει διαστήματα μεταξύ των γραμμάτων και των λέξεων που γράφει. Μπορεί να μην έχει, για παράδειγμα, καλή αντίληψη στο οπτικό του σύστημα. Ο γραφικός του χαρακτήρας είναι πολύ κακός.
· Κουράζεται εύκολα κατά τη σχολική του εργασία. Μπορεί, για παράδειγμα, να πρόκειται για ένα παιδί που είναι υπερκινητικό, έχει διάσπαση προσοχής, είναι υποτονικό κ.ά..
· Δυσκολεύεται να ακολουθήσει προφορικές οδηγίες. Μπορεί, για παράδειγμα, να μην έχει καλή ακουστική αντίληψη.
· Δυσκολεύεται να κάνει φίλους της ίδιας ηλικίας και προτιμά να παίζει με μικρότερα ή με μεγαλύτερα παιδιά. Μπορεί να πρόκειται για ένα παιδί που είναι πίσω αναπτυξιακά, είναι πολύ ντροπαλό, έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα, κ.ά..

Άρα το εύρος των πραγμάτων που ασχολείστε είναι πολύ μεγάλο;

Η αλήθεια είναι ότι αφορά την κίνηση και τις δεξιότητες άπτονται μέσα σε αυτά που θα μπορούσε να δουλέψει ένας εργοθεραπευτής.

Υπάρχει ενημέρωση γενικότερα το τι είναι εργοθεραπεία;

Γίνονται πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι γιατροί

Βλέπουμε ότι σαν κέντρο το προσπαθείτε πολύ το συγκεκριμένο κομμάτι.

Και εμείς αλλά και κάποιοι συνάδελφοι προσπαθούν να ενημερώσουν

Εσείς βρίσκεστε στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα;

Ναι σωστά βρισκόμαστε και στις δυο πόλεις και ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν

Οι υπηρεσίες σας ποιες είναι στο κέντρο σας;
Παρέχουμε υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής αγωγής και Ψυχολογικής υποστήριξης.

Θα σας μεταφέρω και ένα στατιστικό δεδομένο για εμάς. Κάθε φορά που δημοσιεύουμε κάποιο δικό σας κείμενο διαβάζετε από πολύ κόσμο. Μήπως να το κάνουμε πιο συχνά;
Σας ευχαριστώ πολύ και είναι πολύ όμορφο αυτό που μου λέτε. Μακάρι να μπορούμε να ενημερώσουμε και να δίνουμε λύσεις σε γονείς, εκπαιδευτικούς και γιατρούς

Σας ευχαριστώ πολύ.
Και εγώ σας ευχαριστώ και καλές γιορτές για όλο τον κόσμοRead More »
Ρωτήσαμε τον Βασίλη Γούση: Πρέπει μήπως να επισκεφθούμε εργοθεραπευτή; Ρωτήσαμε τον Βασίλη Γούση: Πρέπει μήπως να επισκεφθούμε εργοθεραπευτή; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Νέα έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018Η επέκταση του χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Γορίτσας, η βελτίωση – αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου και έργα πρόσβασης προς παραγωγικές μονάδες, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε εκείνα που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να υλοποιούνται και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, μετά από αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Αναλυτικά:

Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
· «Επέκταση χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης», προϋπολογισμού 200.000 €. Ανάδοχος Σπυρίδων Ν. Μπίμπος.
· «Συντήρηση – Βελτίωση Ε.Ο. από Γέφυρα Καλογήρου έως Άρτα», προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
· «Συντήρηση-σήμανση-αποκατάσταση ζημιών - βελτίωση επικινδύνων θέσεων Ε.Ο.19, οδού Αβάσσου-Άνω Ράχης-Δεσποτικών, 8ης επαρχ. οδού, 10ης επαρχ. οδού καθώς και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στηθαίων ασφαλείας και διαγραμμίσεις επικινδύνων θέσεων του οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 344.000.Ανάδοχος Ηλίας Κ. Κατσιμπόκης.
· « Ηλεκτροφωτισμός στις διασταυρώσεις οδού Θεσπρωτικού - Παππαδατών Π.Ε. Πρέβεζας με την 13η επαρχιακή οδό και με την Περιφερειακή οδό Ριζοβουνίου και βελτίωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού της 2ης και της 10ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 86.000. Ανάδοχος Γ. Μυριούνης.
· «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 70.000. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης
· «Ασφαλτόστρωση οδού και περιβάλλοντος χώρου Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 15.121,95. Ανάδοχος Ιωάννης Καραμπιτιάνης.
· «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άνω Ραβένια – Κάτω Ραβένια (β Φάση)», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος RVR Kατασκευαστική ΕΠΕ
· «Βελτίωση οδού από διακλάδωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας προς Ι.Μ. Ασπραγγέλων», προϋπολογισμού 120.000,00 €. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
· «Βελτίωση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Δολιανά έως εθνική οδό Ιωαννίνων Κονίτσης», προϋπολογισμού 120.000 €. Ανάδοχος RVR Kατασκευαστική ΕΠΕ
· «Βελτίωση-συντήρηση οδού σύνδεσης ΕΟ Ανατολή – Κατσικά με την πόλη των Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
· «Αποχέτευση ομβρίων επί της 9ης επαρχιακής οδού στην Τ.Κ. Βαργιάδων», προϋπολογισμού 70.000 €. Ανάδοχος Α&Π Λάμπρης και ΣΙΑ Ο.Ε.
· «Συντήρηση - αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Αθαμάνιο - Τετράκωμο», προϋπολογισμού 130.000 €. Ανάδοχος Παναγιώτης Κατέρος.
· «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες ΤΚ Αμμοτόπου Καμπής ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 60.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
· «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 200.000 €. Ανάδοχος ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΛΙΑ.
· «Γεωλογική αναγνώριση δύο ερευνητικών γεωτρήσεων στο Τ.Δ. Καλλιθέας του Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 30.000 €. Ανάδοχος ΝΙΚΟΥΛΗΣ ΑΛΚΥΩΝ Μηχ. Μεταλλείων Ε.Π.Ε.
· «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Γορίτσας», προϋπολογισμού € 92.552 €. Ανάδοχος Παναγιώτα Νάστου.

Δημοπρατήθηκαν τα έργα:
  • «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση οδού σύνδεσης Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου με την μονάδα Ε.Ε.Σ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου» προϋπολογισμού 247.000 €.
  • «Βελτίωση βατότητας στην οδό Πέρδικα – Λαγομάνδρα» προϋπολογισμού 74.400 €.
  • «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων με την κατασκευή βραχοπαγίδων επί της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στη θέση Βουργαρέλι (προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 150.000 € .
  • Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου – Β΄ φάση», προϋπολογισμού 300.000,00 €.
  • «Καθαρισμός τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 39.500€ .
  • «Ασφαλτόστρωση πεδινού επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 33.700 €.
  • «Συντήρηση-βελτίωση του δρόμου πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες από Τ.Κ. Καλαμιάς έως Ιόνια Οδός», προϋπολογισμού 56.000 €.
  • «Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 100.000. Το έργο επαναδημοπρατείται καθώς δεν προσήλθε κανένας μειοδότης στον αρχικό διαγωνισμό.
  • «Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Τραπεζάκι Τ.Κ Διστράτου μέσω της επαρχιακής οδού αριθμ. 18 Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 65.000 €.


Read More »
Νέα έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Νέα έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018


Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση με το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου έκανε μια διπλή κωλοτούμπα. Είναι μια λέξη άλλωστε που η ίδια καθιέρωσε στο διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο. Η πρώτη είναι φυσικά η ακύρωση περικοπών τις οποίες η ίδια είχε ψηφίσει.Συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπαν στις επιτροπές ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μάς εξανάγκασε να κάνουμε τις περικοπές για να κλείσει η αξιολόγηση κι ότι τώρα που μπορούμε τις καταργούμε». Ανάλογο επιχείρημα είχε χρησιμοποιήσει και ο Πρωθυπουργός όταν σε αυτή εδώ την Αίθουσα συζητούσαμε τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου τον Μάιο του 2017. «Τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει τα απαιτούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι προφανές ότι δεν αποτελούσε επιλογή μας αυτό το μείγμα πολιτικής» είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα οι εκπρόσωποι της Συγκυβέρνησης λένε τα πράγματα όπως τους βολεύουν. Γιατί η αλήθεια είναι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι όταν ξεκίνησε εκείνη η αξιολόγηση κάπου στα μέσα του 2016 και κατέληξε σε νέα σκληρά μέτρα δεν υπήρχαν στο τραπέζι ούτε η μείωση του αφορολογήτου ούτε η μείωση των συντάξεων. Όσο η Κυβέρνηση συζητούσε για μήνες, αντί να κυβερνά, η οικονομία πήγαινε πολύ χειρότερα. Έτσι οι Θεσμοί πήραν όχι μόνο ό,τι προβλεπόταν στο αρχικό πακέτο αλλά και πρόσθετα μέτρα. Μεταξύ αυτών και την πρόσθετη περικοπή των συντάξεων. Εσείς προκαλέσατε τις περικοπές αυτές. Γιατί εσείς επιλέξατε να τρενάρετε μια διαπραγμάτευση για να κλείσετε τον Μάιο του 2017 μια συμφωνία χειρότερη από εκείνη που μπορούσατε να έχετε κλείσει ως το Φθινόπωρο του 2016.


Αυτά για να θυμόμαστε τι συνέβη.


Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κατάργηση των περικοπών έχει δημοσιονομικό κόστος. Και εδώ έρχεται η δεύτερη κωλοτούμπα, γιατί το κόστος αυτό, όπως θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες για τον Προϋπολογισμό, έχει επίπτωση και σε διάφορα μέτρα που έχει με τόσο καμάρι ανακοινώσει η Κυβέρνηση:


Ψαλιδίζεται η μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα για τους ασφαλισμένους, το Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για τριάντα χιλιάδες ανέργους, η δημιουργία θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για γονείς με παιδιά έως τεσσάρων ετών.


Όπως ψαλιδίζονται και τα δωρεάν σχολικά γεύματα, αλλά και η επιδότηση εισφορών για τους νέους ασφαλισμένους μέχρι 25 ετών που ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι θα ήταν για το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών.


Όμως ακόμα και αυτή η ακύρωση των περικοπών των διαφόρων προσωπικών διαφορών ή αυτών της οικογενειακής παροχής και του επιδόματος της συζύγου δεν αλλάζει τη μεγάλη εικόνα, που είναι μία:


Ότι από το 2019 οι ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία τους θα δουν μειώσεις που θα είναι κατά μέσο όρο από 12% έως 16% και θα φτάνουν και το 30%, με θύματα κυρίως όσους θα έχουν πάνω από τριάντα χρόνια ασφάλισης και θα έχουν καταβάλει υψηλές ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με τις αποδοχές ή την ασφαλιστική κατηγορία που ανήκουν.

Δεν αλλάζει το «κούρεμα» στις νέες επικουρικές συντάξεις για αιτήσεις από το 2015 και μετά, δεν αλλάζει τις μειώσεις στο εφάπαξ λόγω της νέας βάσης υπολογισμού ούτε το «πάγωμα» των συντάξεων έως και το 2021 το λιγότερο, όλα αυτά δηλαδή που ψηφίστηκαν μαζί με τις περικοπές στις προσωπικές διαφορές, αυτές που σήμερα η Κυβέρνηση ακυρώνει.


Ούτε φυσικά αλλάζει όλες τις άλλες μειώσεις και όλα τα βάρη που έφερε η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τρία τελευταία χρόνια, από την επιβολή και την αύξηση των εισφορών υπέρ υγείας και την κατάργηση του ορίου της κατώτατης σύνταξης μέχρι τον νέο υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων και των περικοπών σε συνταξιούχους με κύρια και επικουρική σύνταξη στα 1.300 ευρώ μεικτά, από τη μείωση κατά 44% μεσοσταθμικά των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ μέχρι το 2013 κατά τουλάχιστον 20% μέχρι την κατάργηση του ΕΚΑΣ το 2020 και από τις αντικοινωνικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας μέχρι τη μείωση της εθνικής σύνταξης για τις συντάξεις αναπηρίας.


Αυτή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι η μεγάλη εικόνα και αυτή δεν αλλάζει. Αυτό που σίγουρα αλλάζει είναι ένας νόμος, ο «νόμος Κατρούγκαλου», που εσείς τον έχετε καταντήσει σε ένα μόρφωμα με πολλές αδικίες, σε λαιμητόμο των ασφαλισμένων και σε δημοσιονομική βόμβα για τη χώρα.Read More »
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα βρέθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή. 
 
Ειδικότερα επισκέφθηκε, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκεπάστης, όπου χαιρέτισε έναν έναν τους στρατιώτες και τους εμψύχωσε στο καθήκον τους. 
 
Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ο στρατός στα σύνορα δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες. 
 
Να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία στην παραμεθόριο από την Κόνιτσα έως τους Φιλιάτες έχουν μειωθεί αρκετά τα στρατιωτικά φυλάκια, ενώ κατά καιρούς κάτοικοι και φορείς ζητούν την επανίδρυση κάποιων από αυτά ως ανάχωμα στη συνοριακή εγκληματικότητα. 
 

Read More »
Στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος Στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Σαν σήμερα το 1803 η ανατίναξη του Κουγκίου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018

Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. 
Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. 
Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι. 
Ο κοσμοκαλόγερος Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που ήταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. 
Πριν την ανατίναξη, ένας από τους ανθρώπους του Αλή Πασά προκάλεσε λεκτικά τον Σαμουήλ, λέγοντας του: «Πόσα κολαστήρια στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμη ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δε γλιτώνεις;«. 
Τότε εκείνος του απάντησε: «Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου...». 
Όταν οι άντρες του Αλή πασά έφτασαν στην αποθήκη, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχθηκαν. 
Δεν παραδόθηκαν, παρά μόνο στον Θεό. 
Η αυτοθυσία πέρασε στην ιστορία. 
Άλλωστε, οι Σουλιώτες, ήταν γνωστοί για τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό τους. 
Η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μάη στα Βουνά του Σουλίου 


 
Read More »
Σαν σήμερα το 1803 η ανατίναξη του Κουγκίου Σαν σήμερα το 1803 η ανατίναξη του Κουγκίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018 Rating: 5

Σελίδες