https://picasion.com/

Προσφορές φοιτητικών πακέτων από το eleκtrostore24.gr στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Προσφορές φοιτητικών πακέτων από το eleκtrostore24.gr στην Ηγουμενίτσα

http://www.elektrostore24.gr/
ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 42 = ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Read More »
Προσφορές φοιτητικών πακέτων από το eleκtrostore24.gr στην Ηγουμενίτσα Προσφορές φοιτητικών πακέτων από το eleκtrostore24.gr στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Το πρώτο ΕλληνοΑρβανίτικο λεξικό που έγραψε ο Μάρκος Μπότσαρης!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Το πρώτο ΕλληνοΑρβανίτικο λεξικό που έγραψε ο Μάρκος Μπότσαρης!

 
Το πρώτο ΕλληνοΑρβανίτικο λεξικό, 136 σελίδων, το έγραψε ο Σουλιώτης ήρωας Μάρκος Μπότσαρης (Έλληνας αρβανιτόφωνος), παρότι ήταν ολιγογράμματος! 
 
Το πρωτότυπο χειρόγραφο, με τον τίτλο: "Λεξικό της Ρομαϊκοίς και Αρβανίτικοις Απλής" φιλοξενείται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (τμήμα χειρογράφων, Κώδικας Supplement grec 251). 
 
Και το έγραψε, όπως επισημαίνουν ιστορικοί, μετά από παρότρυνση του τότε Γενικού Προξένου της Γαλλίας στα Γιάννινα Φραγκίσκου Πουκεβίλ (1805-1816), ο οποίος το 1820 το μετέφρασε στα Γαλλικά. 
 
Όπως σημειώνει ο Δρ. του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και συγγραφέας Γρηγόρης Καλογερόπουλος, στην αριστερή πλευρά της πρώτης σελίδας του δίγλωσσου αυτού λεξικού, που συνέταξε ο Μάρκος Μπότσαρης, υπάρχει στα γαλλικά η φράση: «Προσεφέρθη στη βασιλική Βιβλιοθήκη από τον Πουκεβίλ, πρώην Γενικού Προξένου Γαλλίας στα Ιωάννινα. Ημερομηνία Μάϊος του 1819". 
Και ακολουθεί η υπογραφή του. 
 
Στη δεξιά πλευρά της πρώτης σελίδας αναγράφεται: 
"Αυτό το Λεξικό εγράφη διά χειρός του Μάρκου Μπότσαρη ενώπιόν μου (δηλαδή ενώπιον του Πουκεβίλ). 
Ημερομηνία: Κέρκυρα 2 Αυγούστου 1809 και στη συνέχεια ακολουθεί ο τίτλος του λεξικού. 
 
Επίσης στην πρώτη σελίδα έχουν καταχωρηθεί οι εξής λέξεις στα ελληνικά, με την μετάφρασή τους, στην απέναντι στήλη, στα Αρβανίτικα: ηγουμένη, μοναστήρηον, αγγαληάζο, ολήγον, αφήνω, κάτω και υψηλά, αρκετά, ηγούμενος, φτήνηα, κατοικό σεκλησιά, κατηκώ, κιεγώ, κακοί σινήθηα, αριθμοιτικοί, φόρεμα, σκολήον. 
 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναφορά στο χειρόγραφο αυτό λεξικό έγινε το 1895 από τον Σπυρίδωνα Λάμπρο, σε κείμενό του το 1895 στην εφημερίδα "Εστία". 
 
Το πρωτότυπο χειρόγραφο φιλοξενείται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας...  
 
Read More »
Το πρώτο ΕλληνοΑρβανίτικο λεξικό που έγραψε ο Μάρκος Μπότσαρης!  Το πρώτο ΕλληνοΑρβανίτικο λεξικό που έγραψε ο Μάρκος Μπότσαρης! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Πάργα-Λευκάδα με κουπί, στην μνήμη του Βάσσου Γεώργιου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Πάργα-Λευκάδα με κουπί, στην μνήμη του Βάσσου Γεώργιου

Μια παρέα φίλων από την όμορφη Πάργα ,ξεκίνησαν το πρωί της 14/09/2015 με σκοπό να φτάσουν κωπηλατώντας στην Λευκάδα ,την απόσταση των 32 ναυτικών μιλίων.
 
Ο Κωστής Γεραλέξης,Ο Άκης Γεραλέξης,Αυγουστής Κρητικός και Marios Look κωπηλάτησαν κόντρα σε ισχυρά ρεύματα και κούραση ,μαζί με σκάφος φίλων Παργινών που τους υποστήριξε στην τροφοδοσία .
 
Κωπηλάτησαν λοιπόν στην μνήμη του Βάσσου Γεώργιου παλιού και μεγάλου δάσκαλου της ιστιοσανίδας στην Πάργα.
 
Γιατί οι φίλοι ποτέ δεν τελειώνουν ακόμα και όταν χαθούν .
 
 
ΥΓ. Εύχομαι η πράξη της παρέας να γίνει φάρος για ανάλογες πράξεις που διαφημίζουν την μαγική περιοχή μας ,αλλά και γιατί <<στιλβώνουν>> τα ιδανικά της φιλίας και της προσπάθειας ,του εφικτού και όχι του ανέφικτου.
 
Σας ευχαριστώ Γεραλέξης Γεώργιος
 
* Οι φωτογραφίες από την διαδρομή και στον τερματισμό της Λευκάδας είναι του καλού φίλου Μπουζούρη Γεώργιου
Read More »
Πάργα-Λευκάδα με κουπί, στην μνήμη του Βάσσου Γεώργιου Πάργα-Λευκάδα με κουπί, στην μνήμη του Βάσσου Γεώργιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Μήνυμα Υποψἠφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με το Ποτάμι, Άγγελου Ντόρκου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Μήνυμα Υποψἠφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με το Ποτάμι, Άγγελου Ντόρκου


Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Στις 20 του Σεπτέμβρη, καλούμαστε να επιλέξουμε για μια ακόμη φορά μέσα στο 2015, την επόμενη κυβέρνησή μας. Και για μια ακόμη φορά έχει τεθεί ένα πλαστό δίλημμα: Κυβέρνηση ΝΔ ή Σύριζα;

Το πραγματικό δίλημμα όμως είναι εάν θέλουμε και πάλι την κομματική αναξιοκρατία ή αν θέλουμε συνεργασία για να επιλεγούν και να κυβερνήσουν οι καλύτεροι. Σε αυτό το δίλημμα τη μοναδική θετική απάντηση την δίνει το Ποτάμι.

Όποιος και να είναι πρώτος στις εκλογές της Κυριακής, αν το ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι δυνατό, θα διαιωνιστεί η αυτοαναπαραγωγική ασθένεια της κομματικής σκοπιμότητας. Αυτή η κομματική σκοπιμότητα, που εδράζεται στην υπαρξιακή ανάγκη ατομικής προβολής επανδεδυμένης με αξιακό φορτίο, είναι ο κύριος εχθρός της χώρας. Αναγορεύει τους ανθρώπους του κόμματος υπέρτερους κι έτσι στερεί την κοινωνία από την επιλογή και το συνδυασμό, τη συνέργεια των καλυτέρων. Η στήριξη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ως στήριξη της πιο αξιοκρατικής διαχείρισης ή η στήριξη της ανάξιας κομματικής διαχείρισης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είναι το πραγματικό πολιτικό δίλημμα.

Πλέον δεν μπορούμε να συζητάμε σε θεωρητικό επίπεδο για το τι είναι ικανοί ή όχι να κάνουν τα δυο μεγάλα κόμματα. Τους έχουμε ζήσει και τους δυο! Τους πληρώσαμε ακριβά και τους δυο! Η πρόσφατη εμπειρία της «πρώτης φοράς αριστερά» μας οδήγησε στο 3ο σκληρότερο μνημόνιο. Αλλά απ την άλλη πως μπορούμε να εμπιστευθούμε και πάλι αυτούς που ο λαός τους τιμώρησε σκληρά στις 25 Ιανουαρίου;

Η μόνη θετική επιλογή, είναι σήμερα το Ποτάμι. Με δυνατό το Ποτάμι βάζουμε στο τραπέζι, με τους δικούς μας όρους, το ζήτημα της κυβέρνησης της επόμενης μέρας. Δυο ισχυρά μεγάλα κόμματα και κατακερματισμένα μικρότερα δεν είναι λύση. Θα κάνουν ότι θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και τα πιο μικρά κόμματα θα έχουν μικρότερη δυνατότητα παρέμβασης. Αντίθετα ένα δυνατό Ποτάμι του 10% θα ακουστεί δυνατά και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Στόχος μας είναι να κυβερνήσουν οι επαΐοντες, οι καλύτεροι της κοινωνίας μας! Και όχι - για άλλη μια φορά - οι κομματικοί στρατοί.

Το Ποτάμι από την ίδρυσή του λέει πάντα την αλήθεια. Δεν έταξε, δεν προσπάθησε να χαϊδέψει αυτιά, είχε πάντα γνώμονα το κοινό καλό όλων μας. Και ότι είπε τους τελευταίους 12 μήνες, επαληθεύτηκε πλήρως.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι την υπέρβασή μας. Ας δυναμώσουμε την φωνή της λογικής, ας κάνουμε το Ποτάμι τον καταλύτη που θα αλλάξει τα πράγματα! Και ας επιλέξουμε για πρώτη φορά στα σοβαρά!
Read More »
Μήνυμα Υποψἠφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με το Ποτάμι, Άγγελου Ντόρκου  Μήνυμα Υποψἠφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με το Ποτάμι, Άγγελου Ντόρκου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Οι έδρες των ομάδων της Α1 και Α2 Κατηγορίας στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015

Οι έδρες των ομάδων της Α1 και Α2 Κατηγορίας στο τοπικό πρωτάθλημα ΘεσπρωτίαςΘετικό γεγονός είναι η προσθήκη του γηπέδου στο Καστρί, ενώ οι ομάδες της Πλαταριάς και του Ατρομήτου Σαγιάδας επέλεξαν τα χωμάτινα γήπεδα της περιοχής τους.

Δείτε αναλυτικά τις έδρες:
 
Γήπεδο "Κώστας Aντώνογλου" (Ν. Σελεύκεια):
ΑΕΝ Σελεύκειας, ΠΑΣ Λαδοχωρίου, Σπάρτακος Γραικοχωρίου, Ποσειδώνας Ηγουμενίτσας, ΠΑΣ Ηγουμενίτσας

Γήπεδο Παραποτάμου:
Αστέρας Παραποτάμου, ΑΕ Λαμπανίτσας

Γήπεδο Φιλιατών:
Άρης Φιλιατών

Γήπεδο "49 Προκρίτων" Παραμυθιάς:
Σούλι Παραμυθιάς, Θύελλα Γκρίκας Ψάκκας

Γήπεδο Ασπροκλησίου:
Ατρόμητος Σαγιάδας

Γήπεδο Γαρδικίου:
Δόξα Γαρδικίου

Γήπεδο Καστρίου:
Θύαμις Καστρίου

Γήπεδο Μαργαριτίου:
Άρης Μαργαριτίου

Γήπεδο Μαζαρακιάς:
ΑΟ Μαζαρακιάς, Φορτούνα Αγίας Μαρίνας

Γήπεδο Πέρδικας:
Άρης Πέρδικας, ΑΟ Συβότων

Γήπεδο Πλαταριάς:
ΑΟ Πλαταριάς

Γήπεδο Προδρομίου:
ΑΟ Προδρομίου

Τέλος η κάθε ομάδα έχει επιλέξει για έκτακτη ανάγκη και δεύτερη έδρα όπως παρακάτω :
Ομάδα2η Έδρα:
ΑΕΝ Σελεύκειας
ΠΑΣ Λαδοχωρίου
Σπάρτακος Γραικοχωρίου
Ποσειδώνας Hγουμενίτσας
ΠΑΣ Ηγουμενίτσας
Αστέρας Παραποτάμου
ΑΕ Λαμπανίτσας
Άρης Φιλιατών
Σούλι Παραμυθιάς
Θύελλα Γκρίκας Ψάκκας
Ατρόμητος Σαγιάδας
Δόξα Γαρδικίου
Θύαμις Καστρίου
Άρης Μαργαριτίου
ΑΟ Μαζαρακιάς
Φορτούνα Αγίας Μαρίνας
Άρης Πέρδικας
ΑΟ Συβότων
ΑΟ Πλαταριάς
ΑΟ Προδρομίου
Παραποτάμου
Στάδιο Ηγουμενίτσας
Μαζαρακιάς
Δεν όρισε
Καστρίου
Φιλιατών
Ν. Σελεύκειας
Παραποτάμου
Καρβουναρίου
Καρβουναρίου
Φιλιατών
Προδρομίου
Ν. Σελεύκειας
Μαζαρακιάς
Μαργαριτίου
Καστρίου
Μαργαριτίου
Συβότων
Μαζαρακιάς
Γαρδικίου
Read More »
Οι έδρες των ομάδων της Α1 και Α2 Κατηγορίας στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσπρωτίας Οι έδρες των ομάδων της Α1 και Α2 Κατηγορίας στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι


Εργάζομαι στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών τα τελευταία έντεκα χρόνια από διάφορες θέσεις ευθύνης. Αυτήν την στιγμή στον Νομό αλλά και στην χώρα μας, ο πρωτογενής τομέας είναι ο αιμοδότης της οικονομίας μας. Παραγωγοί και εργαζόμενοι όμως δεν μπορούν να μείνουν άλλο μόνοι. Ο πρωτογενής τομέας της χώρας βρίσκεται σε πορεία κατάρρευσης. Οι τεράστιες δυνατότητες παραγωγής πλούτου και απασχόλησης έχουν ακυρωθεί από την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου. Βασικές αλλαγές πρέπει να συντελεστούν τόσο στις δομές όσο και στη λειτουργία του κράτους, ώστε να αποτελέσει ένα εργαλείο βοήθειας τόσο στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους όσο και μια πηγή διασφάλισης ποιότητας και επίβλεψης τήρησης των κανόνων για τους πολίτες.

Στο νομό Θεσπρωτίας δραστηριοποιούνται συνολικά 29 μονάδες παραγωγής, ένας ιχθυογεννητικός σταθμός καθώς και μία προπάχυνση. Από αυτές οι 22 βρίσκονται στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας και οι υπόλοιπες στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η ετήσια ιχθυοπαραγωγή αγγίζει τους 12000 τόνους ετησίως αντιπροσωπεύοντας περίπου το 9,8 % της συνολικής Ελληνικής παραγωγής. Επίσης στην Θεσπρωτία, στον κλάδο των Υδατοκαλλιεργειών, απασχολούνται 410 εργαζόμενοι σε μόνιμη ετήσια βάση συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού και κυρίως των Παραμεθόριων = περιοχών απ’ όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των απασχολούμενων.

Το Ποτάμι έχει ως προτεραιότητα την επανεκκίνηση και ενίσχυση του αγροτικού τομέα μέσω της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου. Για τον τόπο που ζώ, αγαπώ και θέλω να τον δω να ευημερεί η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο είναι μία, Το Ποτάμι. Γιατί το Ποτάμι δεν αλλάζει θέσεις και απόψεις προεκλογικά και μετεκλογικά. Δεν πέφτει στην παγίδα του λαϊκισμού και των φτηνών προεκλογικών υποσχέσεων. Είναι το κόμμα της λογικής και η μόνη σοβαρή λύση.

Γιατί εμείς και όχι οι άλλοι λοιπόν;

Απλά γιατί Εμείς Μπορούμε! 
 
 
Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1979. Είμαι παντρεμένος με την Αναστασία – Χριστίνα Μπαμπίλη (τραπεζικό υπάλληλο) και έχω δύο υπέροχα παιδιά. Το 1998 φοιτώ στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου στο τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας στην Ηγουμενίτσα ενώ το 2010 συνεχίζω με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποκτώντας πτυχίο με ειδίκευση στις υδατοκαλλιέργειες. Από το 2004 έως και σήμερα απασχολούμαι στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών, ενώ σήμερα εργάζομαι ως προϊστάμενος παραγωγής σε μονάδα υδατοκαλλιέργειας στην Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας. Έχω διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο ενώ επίσης είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) καθώς και εισηγητής σε προγράμματα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ. Στο Ποτάμι εκτός από υποψήφιος είμαι και εμπειρογνώμονας στον τομέα Αγροτικής ανάπτυξης. 
Read More »
Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός 40.000€ για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στον ποταμό Καλαμά (Αβαρίτσα)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Διαγωνισμός 40.000€ για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στον ποταμό Καλαμά (Αβαρίτσα)

http://2.bp.blogspot.com/_w0H6ufItWas/S4gij3CALTI/AAAAAAAAOjc/A6By4vUnM1E/s320/%CE%A0%CE%9B5.jpg
 
 Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, έχοντας υπόψη της την από 15-09-2015 Διακήρυξη του έργου, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ηπείρου, προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με το σύστημα, με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3669/08 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων», για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου για την ανάθεση του έργου :

«Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στον ποταμό Καλαμά (Αβαρίτσα)» με προϋπολογισμό 40.000€ (με ΦΠΑ)

Το έργο συντίθεται από μια κατηγορία εργασιών, ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, με προϋπολογισμό 32.412,89€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων κλπ), να πάρουν πληροφορίες για τα σχετικά με τον διαγωνισμό και να λάβουν γνώση της μελέτης από την έδρα της υπηρεσίας (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665 3 60128, FAX 2665 3 60227, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Γρ. Φράγκος), μέχρι την Πέμπτη 24 - 09 - 2015 και χορηγούνται το αργότερο εντός της επομένης εργάσιμης ημέρας από την υποβολή της αίτησης χ°ρήγησης.

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 29 - 09 - 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00π.μ. (λήξη παράδοσης προσφορών) στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με φαξ πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.).

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :

Α. Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία και πιο συγκεκριμένα:

1. Επιχειρήσεις γραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ. Ε. Ε. Π.) που τηρείται στη Γ. Γ. Δ. Ε και εφόσον ανήκουν στην A1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

2. Επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στα Μητρώα Εργοληπτών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για έργα ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

Β) Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι και πιο συγκεκριμένα :

1. Επιχειρήσεις προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε. Ο. Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ. Δ. Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π. Ο. Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

2. Επιχειρήσεις προερχόμενες από ως ανωτέρω β' κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 650,41 € (2% επί του προϋπολογισμού) και ισχύ τουλάχιστον διακοσίων δέκα (210) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού και θα απευθύνεται προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις ΣΑΕΠ 530 της Περιφέρειας Ηπείρου και έχει εκδοθεί η με 89790/4312/ 07 - 09 - 2015 Απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου. Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Προϊσταμένη Αρχή (Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου).
Read More »
Διαγωνισμός 40.000€ για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στον ποταμό Καλαμά (Αβαρίτσα) Διαγωνισμός 40.000€ για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στον ποταμό Καλαμά (Αβαρίτσα) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Συνέντευξη του Κεντρικού Συντονιστή Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και υποψήφιου βουλευτή με το Ποτάμι, Ζγούρη Φώτιου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Συνέντευξη του Κεντρικού Συντονιστή Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και υποψήφιου βουλευτή με το Ποτάμι, Ζγούρη Φώτιου


Συνέντευξη στο Ράδιο Ηγουμενίτσα, παραχώρησε ο κεντρικός συντονιστής του Ποταμιού για την Ήπειρο και υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Φώτιος Ζγούρης.

-κ. Ζγούρη, κατ αρχήν πείτε μας σας παρακαλώ, τι ακριβώς σημαίνει κεντρικός συντονιστής του Ποταμιού για την Ήπειρο;

Το Ποτάμι όπως ίσως γνωρίζετε δεν έχει «κομματικά στελέχη» με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Συμμετέχουν σε αυτό εθελοντές, άνθρωποι δηλαδή που αυτοβούλως εγγράφηκαν μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το κινήματος και συμμετέχουν σε αυτό με όποιον τρόπο επιθυμούν: προτείνουν λύσεις, καταθέτουν προτάσεις κτλ. Ο κεντρικός συντονιστής κάνει αυτό που λέει και η ίδια η λέξη: συντονίζει όλους αυτούς τους εθελοντές σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας και είναι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ αυτών και των κεντρικών στην Αθήνα.

-Το Ποτάμι έχει επιλέξει να μην έχει κομματικά γραφεία και υπαλλήλους σε κάθε Νομό της Ελλάδας και σε πολλές περιοχές ούτε εκλογικό κέντρο. Πως εξηγείται αυτό;

Η απάντηση είναι πού απλή! Το Ποτάμι χρηματοδοτείται μόνο από τους φίλους και εθελοντές του. Είναι το μόνο κόμμα που από τον περασμένο Φεβρουάριο έδωσε αναλυτική κατάσταση για το που βρήκε τα χρήματα για τον προηγούμενο προεκλογικό αγώνα και που τα ξόδεψε. Δυστυχώς, κανένα άλλο κόμμα δεν το έκανε. Τα γραφεία, οι κομματικοί υπάλληλοι, τα εκλογικά κέντρα, στοιχίζουν, Και το Ποτάμι δεν σπαταλά χρήματα που δεν έχει, Και ούτε πρόκειται να ακολουθήσει τις πρακτικές των άλλων. Το Ποτάμι δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες. Και δεν πρόκειται να ζητήσει δάνεια από τους τραπεζίτες για να συντηρεί κομματικούς στρατούς, γραφεία κτλ. Ας μας εξηγήσουν όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκουν τα χρήματα και μπορούν να έχουν γραφεία, υπαλλήλους και όλο αυτό το χαρτομάνι που γεμίζει τις πόλεις μας σε κάθε εκλογική διαδικασία. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι θα κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Και το εννοούμε! Ο κόσμος νομίζω ότι καταλαβαίνει τη διαφορά…

-Ποιος είναι ο στόχος του Ποταμιού για τις επικείμενες εκλογές; Ο επικεφαλής έχει μιλήσει για 10%, Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν φαίνεται να συμφωνούν…

Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι δεν πολεμάμε τις δημοσκοπήσεις, δεν πιστεύουμε σε θεωρίες συνομωσίας. Οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής. Η αλήθεια είναι ότι στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συσπείρωση το Ποταμιού ήταν μικρή. Όμως στη συνέχεια άρχισε η επανάκαμψη. Ήδη οι αναλυτές μας λένε ότι έχουμε περάσει το εκλογικό μας ποσοστό (6,1%) και η τάση είναι ανοδική. Έχουμε θέσει λοιπόν ως στόχο το 10% και ναι, νομίζω ότι είναι εφικτός. Ο κόσμος έχει κουραστεί να επιλέγει τον έναν για να μην εκλεγεί ο άλλος. Δεν θέλει πλέον την αρνητική ψήφο, θέλει να ψηφίσει θετικά. Αν το Ποτάμι κατάφερε να επηρεάσει τα πράγματα με το 6%, φανταστείτε πόσο μπορεί να επηρεάσει με 10%! Θα γίνει ο καταλύτης για να έρθουν στο προσκήνιο, να κυβερνήσουν οι άξιοι, οι επαΐοντες της κοινωνίας μας.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο στόχος της τρίτης θέσης με διψήφιο ποσοστό είναι εφικτός και είναι και για το καλό της κοινωνίας μας.

-Με ποιον θα συνεργαστείτε; Ποιον προτιμάτε μεταξύ ΝΔ και Σύριζα;

Σας λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι με κανέναν από του δύο δεν νιώθουμε άνετα… Η μεν ΝΔ, ένα κόμμα που κυβέρνησε για αρκετά χρόνια πριν την κρίση αλλά και μέχρι πριν 8 μήνες μέσα στην κρίση, έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας. Και ο λαός την τιμώρησε πολύ πρόσφατα. Και σήμερα εμφανίζεται και πάλι ως η σωτηρία μας, ουσιαστικά με μοναδικό επιχείρημα «ψηφίστε εμάς για να μην βγει ο Σύριζα»!! Είναι φοβερό, αλλά ακόμα δεν έχουμε ακούσει ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση, ούτε καν ένα σχέδιο. Από την άλλη ο Σύριζα κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα – έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν capital controls που γονάτισαν την πραγματική οικονομία –και τόσα άλλα που είναι πολύ πρόσφατα για να τα ξεχάσουμε. Και τώρα μας λένε ότι τα λάθη τους ήταν από έλλειψη εμπειρίας την οποία απέκτησαν –προφανώς στην πλάτη μας - και έτσι μπορούν τώρα να τα καταφέρουν.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μόνο το Ποτάμι κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις:έχουμε δεσμευτεί για «κανέναν άλλο φόρο», έχουμε προτείνει λύση για το ασφαλιστικό, για το μεταναστευτικό, για την φοροαποφυγή! Και το βασικότερο:έχουμε ανακοινώσει 25 πρόσωπα που μπορούν να κυβερνήσουν αύριο. Δείτε το ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού! Ο κ. Διαμαντούρος, ο κ. Μαρκής, ο κ. Αλεβιζάτος είναι οι άνθρωποι που ακόμα και οι «εχθροί» μας παραδέχονται την επάρκεια και αξιοσύνη τους. Γιατί αποφεύγουν οι δυο μεγάλοι μονομάχοι να μας πουν με ποιος θα κυβερνήσουν;

Όμως στην πολιτική δεν συνεργάζεσαι με όποιον συμπαθείς. Συνεργάζεσαι με όποιους επιλέγει ο λαός στις εκλογές. Και η συνεργασία δεν γίνεται για να μοιράσουμε τις καρέκλες της εξουσίας, αλλά μόνο για το καλό της πατρίδας μας! Γι αυτό έχουμε πει: όρος για να στηρίξουμε μια κυβέρνηση είναι να μην κυβερνήσουν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, οι άεργοι των κομματικών γραφείων, αλλά οι επαΐοντες της κοινωνίας μας. Και όποιος και αν είναι πρώτος, θα πρέπει να δεχθεί το πλάνο και τις προτεραιότητές μας: ανεργία, καταπολέμηση της μικρής και μεγάλης διαπλοκής και παιδεία.

-Δεν είναι λίγο γενικόλογο αυτό; Δηλαδή λέτε με όποιον να είναι, εμείς συνεργαζόμαστε αρκεί να είμαστε στην κυβέρνηση;

Μα ακριβώς το αντίθετο λέμε! Καταλαβαίνω βεβαίως την ερώτηση:ο κόσμος έχει συνηθίσει το παλιό κομματικό σύστημα να συναλλάσσεται σε επίπεδο υπουργείων. «Δώσε μου 2-3 υπουργεία να κάνω τη δουλειά μου, να βολέψω πέντε φίλους» και εκεί σταματάει η διαπραγμάτευση. Π.χ. όλοι θυμόμαστε τα 4-2-1 της συγκυβέρνησης ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ.

Εμείς είπαμε ότι θα τα κάνουμε όλα διαφορετικά. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, δεν θέλουμε θεσούλες και υπουργεία. Για να στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσουμε στο πλάνο και στους ανθρώπους που θα εφαρμόσουν το πλάνο αυτό. Και πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε σε ένα πλάνο, ο κόσμος αυτό ζητάει, να συνεργαστούμε για το καλό της πατρίδας μας.

Και ένα δυνατό Ποτάμι μπορεί να επιβάλλει την συνεργασία για το καλό της πατρίδας και όχι για να σώσει το παλιό πολιτικό σύστημα μοιράζοντας θέσεις και υπουργεία!

-Ο Σύριζα μιλάει για το παλιό και νέο που πρεσβεύει ο ίδιος. Μάλιστα κατατάσσει το Ποτάμι στο παλιό, λέει ότι είστε συστημικό κόμμα και μάλιστα με σχέσεις με την διαπλοκή. Τι λέτε γι αυτό;

Οι όροι παλιό ή νέο δεν έχουν να κάνουν ούτε με τις ηλικίες ούτε με το πόσο λίγο ή πολύ έχει κυβερνήσει κάποιος. Έχουν να κάνουν με τις ιδέες, με τις προτάσεις για την διακυβέρνηση! Και αναρωτιέμαι: είναι το νέο ο κ. Μπαλτάς; Με την ρετσινιά της αριστείας; Είναι το νέο η κα Τασία που έλεγε ότι οι πρόσφυγες λιάζονται; Και ακόμα χειρότερα, είναι το νέο να ακούς έναν πρωθυπουργό να λέει ότι έκανε λάθος σε κάποιος επιλογές, αλλά αυτές τις επιλογές να είναι επικεφαλής στα ψηφοδέλτια του Σύριζα;

Εμείς λέμε ότι το παλιό, το σαθρό πολιτικό σύστημα είναι η ΝΔ, το Πασόκ, ο Σύριζα. Λέμε ότι τους ζήσαμε καλά όλους μας, τους πληρώσαμε ακριβά! Και είναι η ώρα να τους ψαλιδίσουμε τα φτερά, να τους δώσουμε το μήνυμα ότι οι παλιές πρακτικές έχουν πλέον τελειώσει!

Όσο για το αν το Ποτάμι είναι το παλιό, νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει και μπορεί να κρίνει. Ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από το μηδέν, χωρίς χρηματοδότηση, που τα έκανε όλα διαφορετικά από την πρώτη στιγμή, που δεν λαΐκισε ποτέ, δεν έταξε, δεν χάιδεψε αυτιά, παρά μόνο είπε την αλήθεια δεν μπορεί να είναι το παλιό! Και δείτε, ότι έχουμε πει, έχει επαληθευθεί!

Τέλος, για τα περί διαπλοκής: αρκετά στελέχη, μικρά και μεγάλα, του Σύριζα άλλά και διάφοροι blogger που δεν ξέρει κανείς ποιοι είναι, συνεχίζουν αυτό το παραμύθι. Εδώ και 18 μήνες ψάχνουν να βρουν το παραμικρό ψεγάδι για το Ποτάμι, για όλους μας, Δεν έχουν βρει τίποτε γιατί δεν υπάρχει κάτι να βρουν. Δεν έχουν κάτι να προσάψουν στο Ποτάμι, δεν μπορούν να απαντήσουν στα επιχειρήματα μας, τους χαλάμε την μαγιά όταν μιλάμε για κατάργηση των κομματικών στρατών στο κράτος, και τους μένει απλά να πετάνε λάσπη. Και όπως έχει πει πολύ πρόσφατα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ας μην συνεχίσουν την λάσπη αυτή. Ξέρουμε και εμείς πολύ καλά ποιοι έχουν συχνές επαφές με την διαπλοκή, ποιοι πήραν μεγάλα δημόσια έργα με απευθείας αναθέσεις το περασμένο 7μηνο κ.α. Δεν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε προεκλογικά σε αυτό το επίπεδο. Αλλά αυτή η στάση μας ας μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Μπορούμε να απαντήσουμε και εμείς και μάλιστα με στοιχεία, όχι με λάσπη…

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους Θεσπρωτούς, για τις επικείμενες εκλογές;

Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε συμπολίτη μας και να τον προτρέψω να κάνει την υπέρβασή του, να τολμήσει, να βγει μπροστά και να ψαλιδίσει τους δυο μεγάλους μονομάχους, να δυναμώσει το Ποτάμι. Γιατί μετά τα «Ζαπεια», μετά το «λεφτά υπάρχουν», μετά το «πρώτη φορά αριστερά», ας πούμε πρώτη φορά στα σοβαρά! Τώρα Ποτάμι! Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και θα σωθεί, χωρίς να γκρεμίσουμε τα πάντα. Αρκεί να το τολμήσουμε.
Read More »
Συνέντευξη του Κεντρικού Συντονιστή Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και υποψήφιου βουλευτή με το Ποτάμι, Ζγούρη Φώτιου Συνέντευξη του Κεντρικού Συντονιστή Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και υποψήφιου βουλευτή με το Ποτάμι, Ζγούρη Φώτιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Ψηφίστε στο νέο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Ψηφίστε στο νέο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου


Read More »
Ψηφίστε στο νέο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου Ψηφίστε στο νέο γκάλοπ του Ράδιο Ηγουμενίτσα για τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Σε χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες Σκοπεύουν να αποκλείσουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Σε χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες
Σκοπεύουν να αποκλείσουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

 

Παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου θα βρίσκονται από σήμερα τα τρακτέρ των αγροτών, ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης που αποφασίστηκε αρχής γενομένης από την Κυριακή των εκλογών. 

Οι αγρότες θα βρίσκονται την ημέρα που οι πολίτες θα προσέρχονται στις κάλπες στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς της Β. Ελλάδας, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις θα δώσουν, σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.


Τα σημεία που θα συγκεντρωθούν οι Αγρότες σε Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρό είναι: οι Κήποι (Φέρες) στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.

«Αφού συγκεντρωθούμε με τα τρακτέρ μας στα σημεία που έχουμε επιλέξει, θα γίνουν οι κατά τόπους συνελεύσεις και, σε κοινή γραμμή, όλοι μας θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που θα έχουμε αποφασίσει» σημείωσε ο Χρήστος Γκόντιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγροτικός κόσμος διαμαρτύρεται -μεταξύ άλλων- για τα προωθούμενα μέτρα, που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό τους. Οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και οι παρεμβάσεις στη φορολογία τους «άναψαν» τις μηχανές των τρακτέρ.

Εν τω μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων θα γίνει την Κυριακή των εκλογών σε εκλογικά κέντρα και μεθοριακούς σταθμούς.
Read More »
Σε χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες Σκοπεύουν να αποκλείσουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σε χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες  Σκοπεύουν να αποκλείσουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Επικίνδυνη η Παιδική Χαρά του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Επικίνδυνη η Παιδική Χαρά του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)


Με μεγάλη μου λύπη, διαπίστωσα για 2η συνεχή χρονιά την κατάντια που υπάρχει στην παιδική χαρά του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, η οποία έχει αφεθεί στο έλεος κάθε εισβολέα, αλλά το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα. 
 
Μια αυτοψία θα τους έλυνε τις απορίες, αλλά θα τους ευαισθητοποιούσε κιόλας για το αν η κατάσταση που επικρατεί είναι ασφαλής για το αγνό παιχνίδι των παιδιών που μπορεί να μετατραπεί σε λύπη, και ότι με μια συντήρηση – επισκευή, θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη χαρά σε αυτά τα μικρά παιδιά που μόλις ξεκινάνε να μπαίνουν στον κόσμο των γνώσεων. 
 
 
 
Αλλά δεν είναι μόνο η ηλικία, ακόμα και τα μεγαλύτερα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έχουν ανάγκη από ψυχαγωγία κατά της διάρκεια της μάθησης, πόσο μάλλον αυτά τα μικρά αγγελούδια που το μυαλό τους είναι συνέχεια στο παιχνίδι.

Οι φωτογραφίες είναι μαρτυρία για όσα γράφω, αλλά σημασία δεν έχει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, της καταγγελίας, αλλά αυτό που μετράει είναι κατά πόσο έχει αίσθηση, εικόνα και άποψη ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος.

Και ρωτώ λοιπόν πολύ εύλογα

1. Πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, έκαναν αυτοψία οι ίδιοι ή έστω έστειλαν ειδικό κλιμάκιο για να καταγράψουν τα προβλήματα σε κάθε παιδικό σταθμό του Δήμου Ηγουμενίτσας;

2. Είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση της παιδικής χαράς στον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο Πέρδικας;

 
3. Έχει την διάθεση ο Δήμος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επισκευάσει και να συντηρήσει αυτά τα «αγνά» παιδικά παιχνίδια που μπορεί να φανούν θανατηφόρα? Διότι είμαι σίγουρος πως δεν έχουν τέτοιο σκληρό πρόσωπο και να επικαλεστούν ότι το ταμείο του Δήμου δεν έχει έστω 1000,00€ για να επισκευάσει και να συντηρήσει την παιδική χαρά, και να βάζει σε κίνδυνο αθώες και αγνές ζωές μικρών παιδιών. Τα χρήματα δεν είναι υπεράνω καμίας ζωής, πόσο μάλλον μικρού παιδιού. Και χρήματα να μην υπάρχουν θα έπρεπε να μεριμνήσει με κάποιο τρόπο ο Δήμος Ηγουμενίτσας να διορθωθούν όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά μας.

4. Έχει αναλογιστεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ότι σε κάποιο ατύχημα (που εύχομαι να μην γίνει ποτέ) θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος;

 
Παρακαλώ λοιπόν η όποια απάντηση να μην αποσταλεί μόνο σε μένα, διότι δεν αφορά προσωπικό γεγονός, αλλά αφορά τους γονείς όλου του Δήμου Ηγουμενίτσας, και ιδίως στην Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Μετά τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
Read More »
Επικίνδυνη η Παιδική Χαρά του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Επικίνδυνη η Παιδική Χαρά του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Κύριε Διευθυντά.
Άθελά μου κατέστην αυτήκοος μάρτυρας διαλόγου μιας ομάδας, στην οποία συμμετείχαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι – αξιωματούχοι του Δήμου της Ηγουμενίτσας.
 
Θέμα της συζήτησης, ήταν η εκούσια άρνηση της Δημοτικής Αρχής, να ενημερώνει τους δημότες - πολίτες μέσα από τον τοπικό τύπο και να απαντά στα διάφορα σχόλιά του.
 
Η συζήτηση ήταν ενισχυμένη σε ένταση, πιθανόν και λόγω των αρκετών γύρων παραγγελιών οινοπνευματωδών ποτών.
 
Εκείνο, που μου προκάλεσε έντονα την προσοχή και μετά τον προβληματισμό, ήταν η θέση ενός από τους αξιωματούχους της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με την οποία, «το γραφείο τύπου του Δήμου δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό»!!!
 
Γι’ αυτό, όπως υποστήριξε, δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε το γραφείο τύπου, προσθέτοντας, ότι ο Δήμαρχος, από τη μια δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί και με την ενημέρωση των πολιτών, αφού τον περισσότερο χρόνο του, το διαθέτει στο συνδικαλιστικό όργανο των Δημάρχων, αν δεν απατώμαι το αποκαλούσε ΚΕΔ ή κάτι παρόμοιο, που έχει έδρα τα Ιωάννινα.
 
Από την άλλη, έχει την ατυχία, σύμφωνα πάντα με τη θέση του αξιωματούχου, ο Δήμαρχος, να είναι στη δεινή θέση, που ήταν και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας. Και αυτό γιατί η επιλογή που έκανε στα πρόσωπα που χρησιμοποιεί ως καλοπληρωμένους (η φράση δική του) συμβούλους και συνεργάτες του, ήταν ατυχής. Δηλαδή, διευκρίνισε, ότι του έλαχαν Βαρουφάκηδες και Ζωές.
 
Η απορία μου, λοιπόν, αφού αυτές τις διαπιστώσεις τις ομολογεί μπεκρουλιάζοντας αξιωματούχος του Δημάρχου, υποτίθεται ότι είναι και δική του, όσο και αν χάνει τον χρόνο του στα Ιωάννινα.
 
Γιατί, λοιπόν, δεν προβαίνει στις απαραίτητες αλλαγές του Επιτελείου του, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία, υπέρ των κατοίκων – δημοτών, των υπηρεσιών του Δήμου;
 
Το κράτος έχει στη διάθεσή του σοβαρά κονδύλια από το ύστερή μας, για να πλαισιώνεται από συμβουλάτορες.
 
Ας αναλογιστεί τις ευθύνες του και ας πάρει τις σωστές αποφάσεις, ακόμη και αν αυτές θα στενοχωρήσουν κάποιους «δικούς» του, με τους οποίους είχε συνάψει πελατειακές σχέσεις, προεκλογικά, με όχι ευκαταφρόνητες αμοιβές.

Υ.Γ. Καλά θα κάνει ο Δήμαρχος να εξετάσει και την νομιμότητα των δελτίων τύπου του αντίστοιχου γραφείου, και όταν κυκλοφορούν χωρίς υπογραφή και όταν υπογράφονται από αναρμόδιους, όπως παρατήρησε συμπότης της παρέας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Κώστας Χρήστου
Read More »
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Είναι αλήθεια πως η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, δεν έκρυψε την ικανοποίηση για την απόφαση να απαλλαγεί ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, από τους διορισμένους πολιτικούς.
 
Κι αυτό γιατί, κατά τον μικρό της βίο, απογοήτευσε, μιας και υποτάχθηκε από την πρώτη στιγμή στον πλέον αρρωστημένο κομματισμό.
 
Ο θεσμός αυτός ασκεί διοικητικό και όχι άλλου είδους έλεγχο, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μέχρι την ημέρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε επικεφαλής διορισμένο πολιτικό πρόσωπο, οι έλεγχοι κυρίως γίνονταν αλά καρτ και ανάλογα με τις κομματικές σχέσεις αυτού με τους Δημάρχους.
 
Στην ουσία δε γίνονταν ουσιαστικός έλεγχος.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχόντων, θέτοντας εαυτούς υπεράνω νόμων, μα διατηρήσουν τους Δήμους ως πρωταγωνιστές της Ελληνικής διαφθοράς, για να γεμίζουν οι χιλιάδες – σελίδες των εκθέσεων του Συνηγόρου του Πολίτη, με παρατηρήσεις, που δεν τιμούν κανένα Κράτος του πολιτισμένου κόσμου.
 
Δυστυχώς η ανυπαρξία ελέγχων στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, συνεχίζεται και τώρα, που επικεφαλής τους είναι κρατικοί υπάλληλοι καριέρας.
Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τον Ελληνικό λαό.
 
Δεν γνωρίζουμε αν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, έχουν πρόβλημα έλλειψης προσωπικού ή θα επικαλεστούν φόρτο εργασίας.
Να είναι βέβαιοι πως δεν πείθουν κανέναν. Αντίθετα θα ενισχύσουν τις υποψίες βάλτωσης και των υπηρεσιών αυτών, κατά την Ελληνική δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατική νοοτροπία.
 
Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αγνοούν τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα του Επαρχιακού Τύπου.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μένει απαθείς στα όσα «σκάνδαλά» αναδεικνύουν αυτά τα ΜΜΕ.
Όμως ο λαός, που, είναι το μεγάλο θύμα κάθε έννομης πράξης των Δημοτικών Αρχών, είτε τις ζει άμεσα είτε ενημερώνεται γι’ αυτές από τα τοπικά ΜΜΕ.
 
Με αυτά τα δεδομένα, υποχρεούμαστε να προβούμε σε ανοιχτή επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την ελπίδα ότι θα αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι του λαού, των θεσμών, των νόμων και της εύρυθμης λειτουργίας των Κρατικών μηχανισμών.
 
Δεν θα γενικεύσουμε το θέμα.
Τουλάχιστον για σήμερα, θα περιοριστούμε σ’ αυτό της κατάτμησης των έργων και των απευθείας αναθέσεων.
Πράξη που είναι και διώκεται ως κακουργηματική και ακριβώς εκεί είναι η τεράστια ευθύνη της Αποκεντρωμένη Διοίκησης.
 
Ζητάμε, λοιπόν, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και μετά από υπηρεσιακή έρευνα, να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία, ονομαστικά ανά Δήμο της Θεσπρωτίας:
- Σε πόσα έργα έγιναν κατατμήσεις και κατά πόσο αυτές ήταν έννομες.
- Σε πόσες απευθείας αναθέσεις έχουν προβεί, ονομαστικά με τους τίτλους τους και τα αντίστοιχα ποσά και κατά πόσο αυτές ήταν σύννομες.
- Στη συνέχεια, εάν διαπιστώσουν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις, σε ποιες διοικητικές αποφάσεις θα προβεί και αν απαιτηθεί η παραπομπή τους στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποδείξει ότι σέβεται τα δικαιώματα του λαού και ιδιαίτερα αυτό της ενημέρωσης.
Read More »
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ
Άλλες φορές, στα καλά χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Δήμαρχοι, προέβαιναν σε δηλώσεις τους για τα πρώτα πεπραγμένα τους, τόσο στις πρώτες εκατό μέρες, όσο κυρίως στο τέλος του πρώτου χρόνου της θητείας τους.
Ασχέτως αποτελέσματος του έργου τους, τηρούσαν αυτή την αρχή με θρησκευτική ευλάβεια, τιμώντας έτσι το δικαίωμα των δημοτών τους στην ενημέρωση.
Αυτό δε το γεγονός αποκτούσε μεγαλύτερη αίγλη και προκαλούσε εντονότερο ενδιαφέρον, από το ότι σ’ αυτές τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, οι Δήμαρχοι, επικαλούμενοι, τόσο το δικαίωμα, όσο και την υποχρέωση των πολιτών, στη συμμετοχή τους στα κοινά, καλούσαν όλους τους δημότες τους να ενώσουν τις δυνάμεις μαζί τους, για να ξεπεράσουν νικηφόρα (ήταν η πλέον συνηθισμένη φράση) τα όποια εμπόδια συνάντησαν σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, για την επιτυχή έκβαση του έργου τους, όπως το είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.
Κατά την πρώτη Καλλικρατική Αυτοδιοίκητική περίοδο, αυτό το χρέος το επιτελούσε ευσυνείδητα η Δήμαρχος Σουλίου, η οποία (και) για τον λόγο αυτό κέρδισε τον σεβασμό, την αγάπη και τη συμπάθεια όλων, σε σημείο που της απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος της «νύφης» της Παραμυθιάς.
Όλα τα παραπάνω θα ήταν αχρείαστα, αν φέτος, με την λήξη του πρώτου χρόνου της θητείας των Δημοτικών μας Αρχόντων, δεν επικρατούσε η απόλυτη σιωπή, που πολλοί την ταύτισαν και με την απαξία, απέναντι των δημοτών τους.
Δεν είχε κανείς την ψευδαίσθηση ότι ο τρεις Δήμαρχοι, θα πετύχαιναν το θαύμα.
Τη μνημονιακή λαίλαπα, ασφαλώς και την ένοιωσαν δυνατά οι Δήμοι της Χώρας.
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί κανέναν τους, να επιδιώξει να … κρυφτεί πίσω από τα μνημόνια.
Εξ άλλου είναι πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν (πάρα πολλοί τα έκαναν) οι Δήμαρχοι, χωρίς να απαιτούνται δαπάνες.
Από τις στήλες τούτες, πολλές φορές και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε απαριθμήσει πολλά απ’ αυτά.
Για όλα τα παραπάνω, θαρρούμε πως υποχρεούμαστε να θυμίσουμε στους τρεις μας Δημοτικούς Άρχοντες, αυτό το σχεδόν θεσμοθετημένο χρέος, έστω και λίγο καθυστερημένα.
Ελπίζουμε πως θα καταδεχθούν.
Read More »
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Κέντρο ξένων γλωσσών Αντωνίου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Κέντρο ξένων γλωσσών Αντωνίου


Read More »
Κέντρο ξένων γλωσσών Αντωνίου Κέντρο ξένων γλωσσών Αντωνίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Η ίριδα του Θεού στην κορυφή της Μουργκάνας (5 ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Η ίριδα του Θεού στην κορυφή της Μουργκάνας (5 ΦΩΤΟ)

 

Είναι καιρός που στριφογυρνάει στο μυαλό μου η συγκεκριμένη λήψη και η χθεσινή νύχτα (13/09/2015) χαράκτηκε βαθιά μέσα μου ως μία από τις πιο όμορφες και συναρπαστικές εμπειρίες. 
 
Νωρίς το απόγευμα ξεκινήσαμε με τον φίλο τον Γιώργο έχοντας σαν προορισμό την κορυφή της Μουργκάνας, το ρετιρέ της Θεσπρωτίας στα 1806μ , ακριβώς πάνω στα ελληνοαλβανικά σύνορα. 
 
Περπατήσαμε περίπου μισή ώρα πάνω στην κορυφογραμμή, μέχρι να βρούμε τα δύο ορόσημα της υψηλότερης κορυφής στα όρη του Τσαμαντά. 
 
 
 
Ουσιαστικά σε κάθε μας βήμα πατούσαμε μία Ελλάδα και μία Αλβανία, πάνω στην "κακόφημη" κορυφογραμμή λόγω των παράνομων συναλλαγών και διαβάσεων που συμβαίνουν συχνά κατά μήκος της. 
 
Ο βαρυσήμαντος όμως ΣΤΟΧΟΣ δεν μπορούσε να μας σταματήσει. 
 
Σκοπό είχαμε να βρεθούμε στο υψηλότερο σημείο της Θεσπρωτίας, την άγρια και σκοτεινή Μουργκάνα, και να νιώσουμε από πρώτο χέρι το άγγιγμα του Θεού. 
 
Δεν χρειάζεται να αναφέρω την υπέροχη θέα και τον βαθύ, σκοτεινό γεμάτο αστέρια ουρανό που αντικρίσαμε. 
 
 
 
Αυτό που μας έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν αυτό το αλλοπρόσαλο αίσθημα ότι, παρόλο που είμασταν εντελώς μόνοι, κάτι μας παρακολουθούσε. 
 
Κάτι μεγαλυώδες και απόκοσμο. 
 
Δεν αργήσαμε πολύ να καταλάβουμε ότι αυτό το κάτι ήταν η Ίριδα του Θεού.
 
 
 
Ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα θερμά σας σχόλια και να σας βάλω κυριολεκτικά μέσα στην μαγεία του απίστευτου όρους στα βουνά του Τσαμαντά, στην πανέμορφη Μουργκάνα. Δεν υπάρχει νομίζω καλυτερος τρόπος να το ζήσεις αυτό από μακρυα παρά μόνο μεσω εικονικής πραγματικότητατας. 
Ετοίμασα λοιπόν ένα tour χωρίς πολλές επεξεργασίες για να νιώσετε ακριβώς το συναίσθημα, όπως το νιώθαμε εμείς εκείνη τη στιγμή! 
 
 
 
Κάντε λοιπόν ένα κλικ στον ιστότοπό μου και στην συνέχεια στο Play της πρώτης εικόνας!
http://www.thesprotia3d.gr/item/μία-νύχτα-στη-μουργκάνα/
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ
Read More »
Η ίριδα του Θεού στην κορυφή της Μουργκάνας (5 ΦΩΤΟ) Η ίριδα του Θεού στην κορυφή της Μουργκάνας (5 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Θα στενοχωρηθεί και πάλι ο Περιφερειάρχης, αλλά η ευθύνη είναι δική του, που θα του μεταφέρω, για μια ακόμη φορά, τα πικρόχολα σχόλια των πολιτών της Ηπείρου, τους οποίους υποτίθεται πως υπηρετεί, μαζί με τους εκλεκτούς εκλεγμένους Περιφερειακούς του Συμβούλους.
Αλήθεια, τι φοβάται και δεν προβαίνει στον απολογισμό των πεπραγμένων του, κατά τον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας του;
Μήπως δεν έχει τίποτε για να πείσει τους Ηπειρώτες, πως τους μισθούς, που όλοι τους εισπράττουν από το στέρημα του λαού, έπιασε τόπο;
Μα δεν έκανε τίποτε, που θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι κέρδισε η Ήπειρος και οι συμπατριώτες τους, από δικές τους ενέργειες;
Αν και … βλάχος, προσωπικά, που έχω διαπιστώσει περίτρανα, κάποιες ικανότητές του, που όμως δεν τις αξιοποίησε, ούτε για τον θεσμό στον οποίο τον τίμησαν οι συμπατριώτες, ούτε για την Περιφέρεια, θα περίμενα, με το πείσμα που τον διακρίνει, να παραχωρούσε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, πλαισιωμένους από τους αντίστοιχους Περιφερειακούς συμβούλους, πανηγυρικές συνεντεύξεις τύπου, στους εκπροσώπους, των τοπικών ΜΜΕ και παρουσία λαού.
Δυστυχώς με διέψευσε … πανηγυρικά.
Εκτός και λόγω καλοκαιριού, δεν πρόλαβε να περατώσει τις προετοιμασίες και τώρα ετοιμάζεται να κάνει τον απολογισμό του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε εχτές η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015
Πραγματοποιήθηκε εχτές η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα


Πραγματοποιήθηκε εχτές η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα, στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας, στις 8 το απόγευμα. 

 

Στη συγκέντρωση μίλησε ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ γραμματέας της Ε.Π. Ηπείρου του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας. 

Read More »
Πραγματοποιήθηκε εχτές η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα Πραγματοποιήθηκε εχτές η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5