Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση στήριξης της τοπικής Επιχειρηματικής Κοινότητας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση στήριξης της τοπικής Επιχειρηματικής Κοινότητας
 
 
 
Σε συνέχεια των υπ' αριθμ. πρ. 256/3.2.2016 & 641/1.3.2018 εγγράφων μας, σχετικών με το θέμα, το επαναπροωθούμε προς υπενθύμιση με την παράκληση να ληφθεί σοβαρά υπόψη σας.

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο ανάκαμψης που βρίσκεται η χώρα μας, η μόνη ελπίδα στην οποία μπορούμε να στηριχθούμε, για να οραματισθούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη.

Το πιο ζωντανό κύτταρο κάθε τόπου και κράτους είναι η επιχειρηματικότητα, στην οποία απευθύνεται πρωτίστως το κράτος για την απόκτηση εσόδων για να μπορεί να παρέχει προνοιακές υπηρεσίες, ευκαιρίες επενδύσεων και απασχόλησης για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Η τοπική επιχειρηματική κοινότητα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, πλήττεται από σωρεία εξωτερικών παραγόντων αλλά δυστυχώς και εσωτερικών παραγόντων (όπως η επιλογή καταστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών από άλλες περιοχές ή το διαδίκτυο).

Επειδή γνωρίζουμε ότι η περιοχή μας διαθέτει επάρκεια σε ποιότητα και ποσότητα, αλλά και ανταγωνιστικών τιμολογιακά προϊόντων και υπηρεσιών, σας καλούμε να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας για στήριξη και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Θεωρώντας δεδομένη την ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, παρακαλούμε: 
Α) να μας προωθείτε έγκαιρα τον οποιοδήποτε διαγωνισμό προμήθειας υλικών ή υπηρεσιών του φορέα σας ή των εποπτευόμενων από εσάς φορέων, ώστε να τους αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας και να τους προωθούμε ηλεκτρονικά στις Θεσπρωτικές επιχειρήσεις, 
Β) κατά την εκπόνηση των διαγωνισμών σας, και στα πλαίσια πάντα της χρηστής διοίκησης και των ισχυουσών νομοθεσιών, παρακαλούμε να συμπεριλαμβάνετε κριτήρια που θα προκρίνουν την ανάληψη των έργων από επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην Θεσπρωτία, και 
Γ) σε περιπτώσεις που οι ειδικές ανάγκες της φύσης των ανατιθέμενων εργασιών ή προμήθειας ειδών απαιτούν άμεσες ενέργειες και απ' ευθείας ανάθεση αυτών, παρακαλούμε αφενός αυτές να πραγματοποιούνται σε τοπικές επιχειρήσεις, και στο μέτρο του δυνατού εκ περιτροπής, και αφετέρου αυτές να πραγματοποιούνται σε επιχειρήσεις ή αναδόχους που διαθέτουν τις νόμιμες άδειες λειτουργίας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας και σας παρακαλούμε να προωθήσετε την παρούσα επιστολή σε υποκείμενες ή εξαρτώμενες δομές της υπηρεσίας σας (όπως επιτροπές σχολικές ή εκκλησιαστικές κλπ, συλλόγους και διευθύνσεις) για την επίτευξη του πλέον διευρυμένου και βέλτιστου αποτελέσματος.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του φορέα μας είναι τηλ. 26650 29480 έως και 29488, και οι ώρες επικοινωνίας από 08:00π.μ. έως και 15:00μ.μ.

Οι Διαγωνισμοί / προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος 7 προκηρύξεις, μπορούν να αποστέλλονται ως ακολούθως: μέσω Fax στο 26650-29489 ή μέσω Email στα ccide thesprotias.gr & mitroa2@e-thesprotias.gr , είτε και με την χορήγηση απλής φωτοτυπίας στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αγίων Αποστόλων 55, ισόγειο Ηγουμενίτσα.
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση στήριξης της τοπικής Επιχειρηματικής Κοινότητας Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση στήριξης της τοπικής Επιχειρηματικής Κοινότητας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

33χρονη βρέθηκε νεκρή στο Κάστρο της Πάργας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
33χρονη βρέθηκε νεκρή στο Κάστρο της Πάργας
 
 


Τραγικό θάνατο βρήκε μία 33χρονη τουρίστρια από την Ολλανδία η οποία έκανε διακοπές στην Πάργα.

Η 33χρονη έπεσε από το Κάστρο της πόλης και εντοπίστηκε από ζευγάρι άλλων τουριστών σε γκρεμό βάθους 15 μέτρων περίπου.

Μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η Αστυνομία ερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες τα αίτια και τις συνθήκες προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ατύχημα ή για κάτι άλλο.  
Read More »
33χρονη βρέθηκε νεκρή στο Κάστρο της Πάργας 33χρονη βρέθηκε νεκρή στο Κάστρο της Πάργας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Ο Δήμος Φιλιατών καταδικάζει ...τον εαυτό του

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Ο Δήμος Φιλιατών καταδικάζει ...τον εαυτό του


Κι όμως...
Το είδαμε και αυτό.
Ο δήμος Φιλιατών, να καταδικάζει τον εαυτό του, μέσα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η απόφαση εξεδόθη μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, που είχε προκαλέσει η αντιπολίτευση και αφορούσε το θέμα που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, με τα πεταμένα βιβλία σε παράνομη χωματερή των Φιλιατών, από υπαλλήλους του Δήμου.

Η απόφαση αναφέρει:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, εκφράζει τη λύπη του και καταδικάζει απερίφραστα, το ατυχές περιστατικό της απόρριψης λογοτεχνικών βιβλίων που βρισκόταν σε αποθήκη εγκαταλειμμένου κτιρίου και όχι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης".
Δηλαδή λυπάται και καταδικάζει απερίφραστα, η δημοτική αρχή, το ατυχές όπως χαρακτηρίζει περιστατικό, το οποίο όμως προκάλεσε η ίδια με τις πράξεις της.

Και συνεχίζει:
"Η δημοτική αρχή, ζητά συγγνώμη, από τους δωρητές, για την άστοχη ενέργεια της απόρριψης των βιβλίων σε προσωρινό χώρο Εναπόθεσης Ανακυκλώσιμων Υλικών του δήμου".
Αφού ζητά συγγνώμη, από τους δωρητές για την άστοχη ενέργειά τους, στην συνέχεια τους κοροϊδεύουν, λέγοντάς τους πως τα βιβλία πήγαν σε προσωρινό χώρο Εναπόθεσης Ανακυκλώσιμων Υλικών του δήμου. 
Αλήθεια μπορεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Τσότσης, να μας υποδείξει που ακριβώς βρίσκεται ο προσωρινός χώρος Εναπόθεσης Ανακυκλώσιμων Υλικών καθώς και τις απαραίτητες άδειες για τη λειτουργία του;

Τέλος στην απόφαση αναφέρεται:
"Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, την επίσπευση των ενεργειών για την Ηλεκτρονική Καταγραφή των βιβλίων και τη σύνδεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου"
Ποια βιβλία ακριβώς θα καταγράψετε ηλεκτρονικά:
Αφού τα πετάξατε ήδη στην χωματερή και στη συνέχεια τα θάψατε επί τόπου για να εξαφανίσετε τα ίχνη του "εγκλήματος". 
Τι σας εμπόδισε στην προηγούμενη, 5ετή, θητεία σας να καταγράψετε ηλεκτρονικά τα βιβλία και να λειτουργήσετε τη δημοτική βιβλιοθήκη, όπως είχατε εξαγγείλει στις κάμερες πριν από δύο χρόνια, παρουσιάζοντας μάλιστα τον υπεύθυνο για τη λειτουργία της κ. Μικρούλη;
  
 
Read More »
Ο Δήμος Φιλιατών καταδικάζει ...τον εαυτό του Ο Δήμος Φιλιατών καταδικάζει ...τον εαυτό του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Καταγγέλλουν την ΔΕΗ για βλάβες σε οικιακές συσκευές από διακοπή ηλεκτροδότησης και ζητούν αποζημίωση

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Παραμυθιά: Καταγγέλλουν την ΔΕΗ για βλάβες σε οικιακές συσκευές από διακοπή ηλεκτροδότησης και ζητούν αποζημίωση
 
 

Με έγγραφη αναφορά – καταγγελία η οποία γνωστοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς ως καταγραφή συμβάντος, 14 κάτοικοι του Ζερβοχωρίου καταγγέλλουν τον ΔΕΔΔΗΕ για την ολοκληρωτική καταστροφή οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, κατά την διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ποιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στις 17.10 πραγματοποιήθηκαν εργασίες από εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες προέβλεπαν προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, συνέπεια των οποίων είναι η καταστροφή ηλεκτρονικών συσκευών όπως, 3 ψυγεία, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 τηλεοράσεις, 1 ηλιακός συσσωρευτής, 1 κλιματιστικό, 1 πλυντήριο, 1 κουζίνα και πολλές άλλες μικροσυσκευές.

Οι 14 και η δικηγόρος τους κ. Βέρα Βέρμπη, ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ , την πλήρη αποζημίωση των για το σύνολο των συσκευών βάσει της εγκεκριμένης διαδικασίας από την Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Συμφωνα με τον «Συνήγορο του Καταναλωτή»:
Για ζημίες αποδεδειγμένου ύψους έως και εξακοσίων (600) ευρώ, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα πρέπει να προβαίνει σε καταβολή πλήρους αποζημίωσης, όπως αυτή προκύπτει από την οικεία αναφορά.
Σε περίπτωση κατά την οποία η αξία της συνολικής ζημίας κάθε παροχής είναι αποδεδειγμένα μεγαλύτερη του ποσού των εξακοσίων (600) ευρώ, να προβαίνει σε καταβολή επιπρόσθετης της προηγούμενης παραγράφου αποζημίωσης, ίσης με το ήμισυ της αξίας, της υπερβαίνουσας το ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ, προκληθείσης θετικής ζημίας κάθε καταναλωτή.
Read More »
Παραμυθιά: Καταγγέλλουν την ΔΕΗ για βλάβες σε οικιακές συσκευές από διακοπή ηλεκτροδότησης και ζητούν αποζημίωση Παραμυθιά: Καταγγέλλουν την ΔΕΗ για βλάβες σε οικιακές συσκευές από διακοπή ηλεκτροδότησης και ζητούν αποζημίωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Η Ήπειρος μίλησε: Τα Εθνικά Κληροδοτήματα, όπως το Ζάππειο, δεν αλώνονται

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Η Ήπειρος μίλησε: Τα Εθνικά Κληροδοτήματα, όπως το Ζάππειο, δεν αλώνονται

 
Στο Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας χτύπησε το απόγευμα της Τετάρτης, η καρδιά της Ηπείρου. 
Και χτύπησε δυνατά. 
Το Ζάππειο δεν αλλάζει χαρακτήρα. 
Ειναι Εθνικό Κληροδότημα και τέτοιο θα παραμείνει. 
Φύλακες-άγρυπνοι φρουροί όλοι οι Ηπειρώτες/σσες, όλοι οι Έλληνες/ίδες.
 
Δημοσιεύουμε την ομιλία-καλωσόρισμα του προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Χρυσόστομου (Μάκη) Κιάμου-Χήτου. 
 
 
Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,
Kαλώς ήλθατε στο σπίτι σας. Στο σπίτι του απόδημου Ηπειρώτη, στην έδρα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, εδώ όπου σε καθημερινή βάση χτυπά η καρδιά του Ηπειρώτη, περήφανη, λεβέντισσα και πατριωτική.
Είναι αλήθεια πως το μεγαλείο του ηπειρωτισμού συνθέτουν αξίες και ιδανικά που έχουν σχέση με τον αλτρουισμό, τη μεγαλοψυχία και την υπέρβαση του «εγώ». Κάθε Ηπειρώτης νιώθει υπερήφανος για την καταγωγή του, γιατί την Ήπειρο δεν τη συνθέτει μόνο το φτωχό και το άγονο του εδάφους, αλλά το μεγαλείο της ψυχής, ο ανυπέρβλητος ηρωισμός και η αυτοθυσία στην υπόθεση της προσφοράς για το κοινό καλό. Η προσφορά των Ηπειρωτών - ευεργετών είναι μοναδική. Είναι αδύνατο να φανταστεί κάθε Έλληνας, την Αθήνα χωρίς το Ζάππειο και την Ακαδημία, το Καλλιμάρμαρο και το Αστεροσκοπείο, τη Σχολή Ευελπίδων και το Μέγαρο Μελά, την Εθνική Τράπεζα και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αρσάκειο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τόσα άλλα. Τα εθνικά αυτά ευεργετήματα έχουν πάρει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποτυπώνουν το μεγαλείο της εθνικής ηπειρώτικης ψυχής, αφού εκτός των άλλων, διδάσκουν αξίες και ιδανικά και στην ουσία νοηματοδοτούν την ανυπέρβλητη εθνική λαμπρότητα. Είναι στοιχεία της εθνικής μας κληρονομιάς και γι’ αυτό ανήκουν σ’ όλους τους Έλληνες, δεν εντάσσονται, «στα υπό εκμετάλλευση» ούτε θα επιτρέψουμε να τα διαχειριστούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία οργάνωση των απόδημων Ηπειρωτών που αριθμεί στις τάξεις της τετρακόσια εβδομήντα έξι (476) Σωματεία Ηπειρωτών, είναι ο μέγας θεματοφύλακας της Ηπειρώτικης παράδοσης και του Ηπειρώτικου πολιτισμού. Αυτόν τον πολιτισμό στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα εθνικά ευεργετήματα υπηρετεί και προασπίζει και θα αγωνιστεί, όπως έκανε και παλιότερα, για την αποτροπή τυχόν μετατροπής τους σε «εμπορικά προϊόντα» και ως εκ τούτου της διαχείρισής τους από ιδιωτικά συμφέροντα.
Σήμερα εδώ, σας καλέσαμε, για να καθορίσουμε τη στάση μας και να ορίσουμε την τακτική μας απέναντι στην, έστω και παραμικρή σκέψη «ιδιωτικοποίησης», του Ζαππείου Μεγάρου. Τα εθνικά κληροδοτήματα δεν παραχωρούνται, ούτε εκποιούνται, αφού είναι σηματωροί του μεγαλείου της Ηπειρώτικης εθνικής ψυχής.
Το Ζάππειο είναι πανεθνικό δημιούργημα. Δεν πωλείται, δεν ιδιωτικοποιείται και δεν αλώνεται. Το υπερασπίζει καταρχάς το ελληνικό πολιτιστικό μεγαλείο και ο αδούλωτος, υπερήφανος και φυσικά άκαμπτος ηπειρωτισμός. Ας το καταλάβουν…
Καλώς ήλθατε λοιπόν στο σπίτι σας, στο σπίτι του απόδημου Ηπειρώτη.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας και την ανταπόκρισή σας στο πανηπειρώτικο αυτό κάλεσμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Θεωρούμε δε δεδομένο ότι θα είστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στις περαιτέρω εξελίξεις που αφορούν το Ζάππειο.
Read More »
Η Ήπειρος μίλησε: Τα Εθνικά Κληροδοτήματα, όπως το Ζάππειο, δεν αλώνονται Η Ήπειρος μίλησε: Τα Εθνικά Κληροδοτήματα, όπως το Ζάππειο, δεν αλώνονται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Ο Θεσπρωτός Αντώνης Έξαρχος παρουσίασε το βιβλίο του "Σχεδόν αποδημητικά"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Ο Θεσπρωτός Αντώνης Έξαρχος παρουσίασε το βιβλίο του "Σχεδόν αποδημητικά"

 
Βιώματά του, που τον σημάδεψαν ψυχικά, από τον τόπο του τη Θεσπρωτία και ειδικότερα το χωριό του Πολύδροσο Θεσπρωτίας, καταγράφει με τη μορφή διηγημάτων, λαγαρά, ζωντανά, λιτά και κρυστάλλινα ο Αντώνης Έξαρχος στο βιβλίο του "Σχεδόν αποδημητικά". 
 
Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε εκδήλωση το βιβλίο στην Αθήνα. 
 
Με επαινετικά λόγια για το συγγραφέα και το έργο του μίλησαν κορυφαίοι Ηπειρώτες λογοτέχνες, η Σταυρούλα Δημητρίου από την Πόβλα και ο Τηλέμαχος Κώτσιας από τα Βρυσερά της Δερόπολης. 
 
Χαιρέτησε ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς από τον Τσαμαντά. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Νίκος Αρβανίτης από την Παραμυθιά. Τραγούδησε το πολυφωνικό σχήμα "Χαονία", ενώ έπαιξε κλαρίνο ο Θωμάς Λώλης. 
 
Read More »
Ο Θεσπρωτός Αντώνης Έξαρχος παρουσίασε το βιβλίο του "Σχεδόν αποδημητικά" Ο Θεσπρωτός Αντώνης Έξαρχος παρουσίασε το βιβλίο του "Σχεδόν αποδημητικά" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣΣτην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 21 – 10 – 2019 ζητήθηκε από τις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη, το κατεπείγον θέμα της έκδοσης ψηφίσματος για την επιχειρούμενη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, πλήρη απελευθέρωση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, με ιδιώτες αναδόχους.

Για να γίνει δεκτό ένα τέτοιο αίτημα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου, απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών, δηλαδή η σύμπραξη και της Δημοτικής Παράταξης της πλειοψηφίας. Ο κ. Δήμαρχος όμως αρνήθηκε να συναινέσει στην πρόταση των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων, με αποτέλεσμα να μην εγγραφεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη και φυσικά να μη συζητηθεί, αφού προηγήθηκε ψηφοφορία και η πρόταση τις αντιπολίτευσης έλαβε 11 θετικές ψήφους και 10 αρνητικές από την παράταξη του Δημάρχου.

Τι ακριβώς φοβήθηκε ο κ. Δήμαρχος και δεν επέτρεψε τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, που αφορά σε μια από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες του Δήμου, η οποία σχετίζεται με ζητήματα δημόσιας υγείας, ποιότητας ζωής, προστασίας του περιβάλλοντος, εργασιακών δικαιωμάτων και αποδοτικής λειτουργίας του Δήμου; Μήπως φοβήθηκε διαρροές από την παράταξή του, κάτι που θα έδειχνε ότι δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο των Συμβούλων του; Ή μήπως φοβήθηκε ότι η έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά της προωθούμενη ρύθμισης θα κατατάξει το Δήμο Ηγουμενίτσας, στους «αντικυβερνητικούς» Δήμους και θα διαρραγούν οι σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα;

Τους δημότες βεβαίως δεν τους ενδιαφέρουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και οι κομματικές ισορροπίες της παράταξης του κ. Δημάρχου. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ότι – με αποκλειστική ευθύνη του κ. Δημάρχου – χάθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί το σημαντικό αυτό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις αλλαγές που θα επέλθουν με το νέο νόμο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να στηλιτεύσουμε την στάση Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης του κ. Δημάρχου, απέναντι στην δική μας Δημοτική Παράταξη. Πέραν των ειρωνικών σχολίων του κ. Δημάρχου, δεχθήκαμε επίθεση από Συμβούλους του, με φράσεις όπως «ανεύθυνοι» και «γκεμπελιστές», την οποία ο κ. Δήμαρχος δεν καταδίκασε, αν και προκλήθηκε δημόσια να το πράξει.

Η δική μας στάση απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις θα είναι ψύχραιμη και λογική. Ασκούμε και θα ασκούμε τα καθήκοντά μας ως αντιπολίτευση με βάση την πολιτική κριτική πράξεων και παραλείψεων της Δημοτικής Αρχής. Αν αυτό δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν ορισμένοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, τότε δεν έχουν κατανοήσει τη λειτουργία των θεσμών της Τ.Α., παρά τη μακρόχρονη παρουσία τους στο χώρο. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι ουδέποτε θα αντικαταστήσουμε την πολιτική κριτική με τις προσωπικές επιθέσεις, αλλά είναι η τελευταία φορά που ανεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις από την παράταξη του κ. Δημάρχου.

Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΓΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Ακόμα μία διάκριση για το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Ακόμα μία διάκριση για το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας
 

Συνεχίζουν να συσσωρεύονται οι διακρίσεις των ελληνικών νεανικών δημιουργιών που με πρωτοβουλία της Camera Zizanio συμμετέχουν σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
 
Η πιο πρόσφατη συγκομιδή:
Η ταινία «Ξημερώνει στο Γεντί Κουλέ» του 8ου Γυμνασίου Πειραιά απέσπασε ένα ακόμα διεθνές βραβείο. Αυτή τη φορά στο Dubrovnik Film Festival που πραγματοποιήθηκε στις 15-20 Οκτωβρίου στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Η ταινία πήρε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στην κατηγορία 16-20 ετών.
 
Η ταινία «Ο Κύβος»του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο XIII "Tbilisi Sunrise" Film Festival που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Η ταινία επίσης ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερου Μοντάζ και Καλύτερου Ήχου.
 
Να θυμίσουμε ότι η ταινία του 8ου Γυμνασίου Πειραιά έχει ήδη πάρει το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο International Film Festival Plasencia Encorto στην Ισπανία ενώ κέρδισε τα βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Καλύτερης Φωτογραφίας στο Tbilisi International Children and Youth Film Festival"Golden Butterfly"στην Γεωργία.
 
Από την άλλη η ταινία του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Κατηγορία International Secondary School) στο Ecozine Film Festival στην Σαραγόσα της Ισπανίας ενώ αποτελεί τη μοναδική ξένη συμμετοχή στα Βραβεία Οπτικοακουστικής Δημιουργίας του Υπουργείου Παιδείας της Αυστρίας που πραγματοποιούνται 23 με 25 Οκτωβρίου στη Βιέννη.

Read More »
Ακόμα μία διάκριση για το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας Ακόμα μία διάκριση για το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Συγκροτήθηκε η δημοτική επιτροπή παρακολούθησης των αδέσποτων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Δήμος Σουλίου: Συγκροτήθηκε η δημοτική επιτροπή παρακολούθησης των αδέσποτων
 

Συγκροτήθηκε η πενταμελής δημοτική επιτροπή παρακολούθησης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η οποία θα αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωναμε τον ορισμό της περίπτωσης στ’ του άρθρου 1 του Ν.4039/12, όπως ισχύει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούμενη από τους: .

Ως Πρόεδρο της Επιτροπής , τον κ. Στεφάνου Κωνσταντίνο, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης-Εμπορίου-Αθλητικών Χώρων, με αναπληρωτή τον κ. Παππά Γρηγόριο Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών-Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Σουλίου.

Ως μέλος της Επιτροπής τον κ. Παππά Σπυρίδωνα ,υπάλληλο εκπρόσωπο του Δήμου Σουλίου με αναπληρωτή τον υπάλληλο κ. Τζούνα Παύλο.

Ως μέλος της Επιτροπής τον κ. Χόβολο Θεόδωρο, ιδιώτη Κτηνίατρο και μέλος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Δήμο Σουλίου

Ως μέλος της Επιτροπής τον κ. Κόρπα Βασίλειο, Πρόεδρο-εκπρόσωπο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Θεσπρωτίας.

Ως μέλος της Επιτροπής τηνκ. Σταματία Μάρκου, εκπρόσωπο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Θεσπρωτίας
Read More »
Δήμος Σουλίου: Συγκροτήθηκε η δημοτική επιτροπή παρακολούθησης των αδέσποτων Δήμος Σουλίου: Συγκροτήθηκε η δημοτική επιτροπή παρακολούθησης των αδέσποτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Πλατεία Τιτάνης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την πλατεία Τιτάνης
 

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 
Ανάλυση των ερωτηματολογίων
 
Τα ερωτηματολόγια συντάχτηκαν από τους καθηγητές του 2ου Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας και δόθηκαν στους μαθητές (67 το σύνολο) στις 20 Σεπτέμβριου 2019, με αφορμή την προσπάθεια υιοθεσίας της πλατείας απέναντι από το σχολείου τους (Πλατεία Τιτάνης). Τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν μετά την συνάντηση των μαθημάτων με τους ΤΕ Γεωπόνους-Αρχιτέκτονες Τοπίου του Γραφείου Πρασίνου του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο χώρο της Πλατείας.
Τα περισσότερα παιδιά παρά το γεγονός ότι δεν έχουν περάσει χρόνο στην πλατεία ή δεν μένουν πολύ κοντά, θέλουν να δουν την πλατεία φυτεμένη με δένδρα, θάμνους και λουλούδια όπως πρότειναν. Επίσης θέλουν να καθαριστεί από τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες των σκύλων, Θα ήθελαν παγκάκια τόσο καινούργια όσο και τα παλιά, αφού είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν στην επισκευή τους. Επιπλέον η τοποθέτηση συντριβανιού θα προσελκουσε κόσμο στην πλατεία σύμφωνα με τους μαθητές. Προτάθηκε επίσης και η τοποθέτηση μιας μικρής παιδικής χαράς, ψηφιδωτών (κατασκευασμένο από τα ίδια) ώστε να επισκευαστούν και οι υπάρχουσες πλάκες, πινακίδες για την καθαριότητα και περίφραξη της πλατείας και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων για λόγους ασφάλειας. Θεώρησαν πάρα πολύ σημαντική την δημιουργία ραμπών για την ελεύθερη πρόσβαση από όλους στην πλατεία, την δημιουργία πολύχρωμων διαβάσεων και την τοποθέτηση περισσότερων κάδων τόσο ανακύκλωσης όσο και συμβατικών. Τέλος θα ήθελαν να ζωγραφίσουν παιχνίδια στις πλάκες όπως σκάκι κτλ.
Εν κατακλείδι, οι μαθητές θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την πλατεία για υπαίθρια μαθήματα, για οργάνωση εκδηλώσεων όπως μουσικής, ζωγραφικής, προβολή ταινιών, υπαίθρια παιχνίδια, αγώνες σκακιού και τέλος σαν χώρο συγκέντρωση της λέσχης ανάγνωσης.
Read More »
Προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Πλατεία Τιτάνης Προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την Πλατεία Τιτάνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Ομιλία Γιόγιακα στο νομοσχέδιο "Επενδύω στην Ελλάδα" και άλλες διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Ομιλία Γιόγιακα στο νομοσχέδιο "Επενδύω στην Ελλάδα" και άλλες διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Ομιλία Γιόγιακα στο νομοσχέδιο "Επενδύω στην Ελλάδα" και άλλες διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ) Ομιλία Γιόγιακα στο νομοσχέδιο "Επενδύω στην Ελλάδα" και άλλες διατάξεις (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Οι Δήμοι ετοιμάζονται για τις εκλογές στην ΠΕΔ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Οι Δήμοι ετοιμάζονται για τις εκλογές στην ΠΕΔ
 
 
 
Σε ρυθμούς… εκλογών θα μπει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς θα κληθεί να αναδείξει την διοίκηση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και τους αντιπροσώπους στην ΚΕΔΕ. Οι εκλογές για το νέο προεδρείο στην ΠΕΔ γίνονται σε… δόσεις! Ξεκινούν από τα Δημοτικά Συμβούλια τα οποία, σύμφωνα με τις προθεσμίες που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα ως το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να έχουν εκλέξει τους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση. Στη συνέχεια θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση για να αναδείξει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο με την σειρά του θα εκλέξει την Εκτελεστική Επιτροπή και τον Πρόεδρο.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου αποτελείται από 125 μέλη. Αυτά θα προκύψουν από την εκλογή που θα γίνει στα Δημοτικά Συμβούλια τις επόμενες ημέρες.

Ο αριθμός για τον κάθε δήμο είναι συγκεκριμένος και με το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα δεν επέρχονται αλλαγές.

Κριτήριο αποτελεί ο πληθυσμός του κάθε Δήμου.

Έτσι τους περισσότερους εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση στέλνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων θα εκλεγούν οι 36 ενώ 37ος θα είναι ο δήμαρχος. Σημειώνεται ότι όλοι οι δήμαρχοι μετέχουν εξ οφίτσιο.

Ο Δήμος Άρτας, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου θα αναδείξει 15 αντιπροσώπους, ο Δήμος Πρέβεζας 11, ο Δήμος Ηγουμενίτσας εννέα, ο Δήμος Ζίτσας έξι, ο Δήμος Ζηρού πέντε, ο Δήμος Πάργας επίσης πέντε, οι Δήμοι Σουλίου, Δωδώνης και Πωγωνίου από τέσσερις, οι Δήμοι Φιλιατών, Κόνιτσας, Μετσόβου, Κεντρικών Τζουμέρκων, Καραισκάκη και Βορείων Τζουμέρκων από τρεις και ο Δήμος Ζαγορίου μόλις δύο εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο δήμαρχος.

Η Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέας Διοίκησης στην ΠΕΔ θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία όμως απομένει να φανεί ποιες συμμαχίες θα γίνουν, πόσα ψηφοδέλτια και ποιοι τελικά θα είναι αυτοί που θα ηγηθούν.

Το 2014 η εκλογική αναμέτρηση είχε πάρει καθαρά κομματικά χαρακτηριστικά. Στο ένα σχήμα με αναφορά στην κεντροδεξιά είχε ηγηθεί ο Γιάννης Λώλος και στο δεύτερο με αναφορά στο χώρο του ΚΙΝΑΛ είχε ηγηθεί ο Θωμάς Μπέγκας ενώ είχαν καταρτιστεί ψηφοδέλτια από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Φέτος με βάση το αποτέλεσμα του Μαίου είναι φανερό ότι το προβάδισμα έχει και πάλι η κεντροδεξιά όμως οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν ως ένα βαθμό από τους εκπροσώπους που θα εκλέξουν τα Δημοτικά Συμβούλια οι οποίοι μπορεί να έχουν αναφορά σε άλλους πολιτικούς χώρους.
Read More »
Οι Δήμοι ετοιμάζονται για τις εκλογές στην ΠΕΔ Οι Δήμοι ετοιμάζονται για τις εκλογές στην ΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Θετικός ο απολογισμός και της φετινής διοργάνωσης «Κερνάμε Ήπειρο» για τις τοπικές επιχειρήσεις

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Θετικός ο απολογισμός και της φετινής διοργάνωσης «Κερνάμε Ήπειρο» για τις τοπικές επιχειρήσεις 
 

Με την εκδήλωση προβολής στο Ζάππειο Μέγαρο, ολοκληρώθηκε και η φετινή επιτυχημένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας «Κερνάμε Ήπειρο». Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πέντε ανάλογες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν κατά μέσο όρο 40 εκθέτες τοπικών προϊόντων.

Η έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο οργανώθηκε μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής Ολύμπιων και Κληροδοτημάτων κ. Χρυσάνθης Βαγενά, η οποία κατάγεται από τα Ιωάννινα.

Κατά την τριήμερη διάρκεια της Έκθεσης (Παρασκευή 11- Κυριακή 13 Οκτωβρίου), διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις για την Ηπειρωτική γαστρονομία, με τοπικές γεύσεις που αποτελέσαν ένα επιπλέον ερέθισμα στους πολυάριθμους επισκέπτες για τη «γνωριμία» τους με τα τοπικά, ποιοτικά, Ηπειρωτικά προϊόντα.

 
Επίσης παρουσιάστηκαν δημοτικά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί της Ηπείρου από το Σύλλογο Γυναικών Κεφαλοβρύσου Ιωαννίνων.

Μεταξύ άλλων την επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί - Δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Ηπειρωτικής αποδημίας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στο άνοιγμα της Έκθεσης, υπογράμμισε πως η δράση «Κερνάμε Ήπειρο» εντάσσεται στη γενική φιλοσοφία της Περιφέρειας για την εξωστρεφή κατεύθυνση των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων. «Η ποιότητα των Ηπειρωτικών προϊόντων είναι σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή, η οποία συνεχώς ενθαρρύνεται και εντείνεται με την ένταξη στη λίστα και νέων επιχειρήσεων, αλλά και καινοτόμων προϊόντων. Το πρόγραμμα και οι δράσεις εξωστρέφειας θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και πάντα σε στοχευμένες αγορές», πρόσθεσε.

Read More »
Θετικός ο απολογισμός και της φετινής διοργάνωσης «Κερνάμε Ήπειρο» για τις τοπικές επιχειρήσεις Θετικός ο απολογισμός και της φετινής διοργάνωσης «Κερνάμε Ήπειρο» για τις τοπικές επιχειρήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Συνεδριάζει τη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών
 

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 29η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 σε αντικατάσταση του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων του Δήμου Φιλιατών στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.).
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

2. Αποδοχή Επιχορηγήσεων -Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. έτους 2019.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχοι κα Παππά Ουρανία & Κατσάρης Πέτρος

3. Έκθεση 3ου τριμήνου του έτους 2019 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Εισηγητής: Θεοδώρου Ευάγγελος , Δ/ντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών

4. Αποδοχή της αριθμ. πρωτ. 2808/8.10.2019 απόφασης ένταξης της πράξης "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ" με κωδικό ΟΠΣ 5038157 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020"
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

5. Τροποποίηση συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Φιλιατών με την επωνυμία <<Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών>>
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

6. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

7. Τροποποίηση συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Φιλιατών με την επωνυμία <<Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών>>
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

8. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

9. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης << ΑΡΙΑΔΝΗ>>.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

10. Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών και Αξιολόγησης Προσφορών για την εκμίσθωση και εκποίηση ακινήτων του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

11. Ορισμός Δημοτικών συμβούλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 5 του άρθρου 186 , 199 παρ.2 του Ν. 3463/06 για την εκτίμηση της αξίας ακινήτων και κινητών πραγμάτων οι οποίες πρόκειται να εκποιηθούν , να αγοραστούν, να ανταλλαγούν, να μισθωθούν ή να εκμισθωθούν.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων


12. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους για τη συμμετοχή τους στη συγκρότηση του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ του ν. 4555/2018 με την επωνυμία << Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου >>.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

13. Ορισμός των δικαιούχων αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου . Προσδιορισμός ύψους της καταβαλλόμενης αποζημίωσης και καθορισμός του τρόπου καταβολής τους.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

14. ΄Εγκριση της υπ΄αριθμ. 43/2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ με θέμα: «Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου & Αντιπροέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. και αποζημίωσης μελών Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις, οικονομικού έτους 2019».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία ή Κατσάρης Πέτρος

15. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Αποκατάσταση υδρομάστευσης στις Τ.Κ. Βαβουρίου και Τσαμαντά".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος


16. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή συνδέσεων δικτύου αποχέτευσης Φιλιατών".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

17. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αισθητική αναβάθμιση όψεων κτιρίου παλαιού Δημαρχείου".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

18. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση υδρομάστευσης και δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξεχώρου και στον συνοικισμό Δάφνης Τ.Κ. Ξεχώρου"
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

19. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Επέκταση δεξαμενής ύδρευσης στην Τ.Κ. Αχλαδιάς Δήμου Φιλιατών"
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

20. Παραχώρηση αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Ασπροκκλησίου – Σαγιάδας (διδακτήριο Ασπροκκλησίου) στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου "Ο ΦΑΡΟΣ".
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
Read More »
Συνεδριάζει τη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Περιφέρεια και Δήμοι συντονίζονται για το χειμώνα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Περιφέρεια και Δήμοι συντονίζονται για το χειμώνα 
 
 

Αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση επί του συνόλου των δράσεων Πολιτικής Προστασίας έγινε κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που συνεδρίασε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Τον Γ.Γ. συνόδευαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος Υποστράτηγος κ. Σπ. Βαρσάμης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Φοίβος Θεοδώρου.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι δήμαρχοι της Ηπείρου, εκπρόσωποι της 8ης Μεραρχίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, Δημόσιων Υπηρεσιών, της ΔΕΗ Α.Ε., της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Εθελοντικών Οργανώσεων, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.ά.

«Για εμάς η Ήπειρος είναι μια πολύ καλή πρακτική, λόγω της εμπειρίας και του Περιφερειάρχη και των συνεργατών μας στην Πολιτική Προστασία. Έχει μια αξία αυτές τις καλές πρακτικές να μπορέσουμε να τις μεταλαμπαδεύσουμε και στις υπόλοιπες Περιφέρειες και να βρούμε κοινό βηματισμό στα ζητήματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς.

«Στην Περιφέρεια Ηπείρου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο και όλοι οι φορείς γνωρίζουν το ρόλο τους», είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ξεκινώντας την αρχική του τοποθέτηση. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε περισσότερο σε πρακτικά και λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν, ζητώντας να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, είτε από πλευράς περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, είτε στην πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού και προμήθειας μηχανημάτων. Αναφέρθηκε εκτεταμένα στον καθαρισμό των ρεμάτων, που με το νέο νομικό πλαίσιο, η αρμοδιότητα ανήκει στις Περιφέρειες, λέγοντας πως: «Εμείς έχουμε τώρα τρία χρόνια, που κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια να καθαρίσουμε τα ρέματα». Μάλιστα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρχει το δικαίωμα της απαλλαγής των περιβαλλοντικών όρων σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι πλημμύρες σε ρέματα και ποταμούς. «Θεωρώ ότι στην έκτακτη περίπτωση, η Περιφέρεια – που έχει το συντονισμό – πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει και καθαρίζει τα ρέματα».

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς, ανάφερε πως «οι Περιφερειάρχες και οι Περιφέρειες είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Και έχει σημασία να υπάρχει κοινός βηματισμός, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο». Ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να γίνει πλήρης αναδιάρθρωση της δομής της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, υπογραμμίζοντας πως τώρα πρέπει να γίνουν οι μεγάλες τομές που απαιτούνται.

« Δημιουργούμε – τόνισε χαρακτηριστικά - τους μηχανισμούς εκείνους ώστε να μπορεί η Πολιτική Προστασία να είναι σε πρώτο χρόνο αποτελεσματική και να μπορεί να «ανοίγει δρόμους» σε θέματα αμεσότητας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι την ώρα που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, υπάρχει μια αδόκητη κωλυσιεργία από κεντρικούς μηχανισμούς, κάτι που το παρακολουθούμε εδώ και δεκαετίες. Ήρθε η ώρα τώρα, και με παρακαταθήκη την μνήμη και τις ψυχές αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν πρόσφατα (σημ. στο Μάτι) , να κάνουμε τις μεγάλες τομές. Και οι μεγάλες τομές επιβάλλουν σκληρή δουλειά. Γιατί το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας δεν είναι βάρδια, είναι στοίχημα ευθύνης, είναι στοίχημα ζωής».

Τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου άνοιξε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, που ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συνεργασία που είχαν στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την λήξασα αντιπυρική περίοδο, τον απολογισμό της οποίας για την Ήπειρο έκανε ο Υποστράτηγος Σπ. Βαρσάμης.

«Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου- τόνισε- ήταν παρούσα σε όλες τις περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιών και συνέδραμε το έργο κατάσβεσής τους, με μηχανήματα, υδροφόρες και ο, τι ακόμη απαιτήθηκε. Στα θετικά καταγράφεται ασφαλώς το γεγονός πως οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Στα αρνητικά θα έλεγα είναι η διαπίστωση πως παρά τις προειδοποιήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις αμέλειας που προκαλούν πυρκαγιές, δυστυχώς όμως και περιπτώσεις δόλου.

Ένα άλλο ζήτημα που θέλω να επισημάνω, είναι ότι παρά το γεγονός πως όλοι γνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις για την αντιπυρική προστασία, η εφαρμογή ορισμένων εξ αυτών δεν είναι πάντα η απαιτούμενη. Θα αναφέρω ως παράδειγμα τον περιμετρικό καθαρισμό των οικισμών ή ακόμη και ιδιοκτησιών εντός οικισμών είτε από δενδρώδη, είτε από χαμηλή βλάστηση. Στο θέμα αυτό πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και από τώρα καλά θα είναι οι Δήμοι, να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη νέα αντιπυρική περίοδο».

Αναφερόμενος στην επικείμενη χειμερινή περίοδο, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ έθεσε και το πρόβλημα που προκύπτει με την ανεξέλεγκτη και μη οργανωμένη πεζοπορία σε ορεινές περιοχές που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε το σύνολο των Δημάρχων ή των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας και εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Φορέων και Εθελοντών. Από όλους αναγνωρίστηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που υπήρχε και υπάρχει με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ από τους δημάρχους τέθηκαν θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα που αφορούν κυρίως:

Την απλούστευση των διαδικασιών για παρεμβάσεις αντιμετώπισης των εκτάκτων συμβάντων, την στελέχωση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό, την έγκαιρη χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά και έργα δασοπροστασίας και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να ευχαριστεί τους συμμετέχοντες για το επίπεδο της συζήτησης και τις προτάσεις που κατέθεσαν και με την υπόσχεσή του ότι θα έρχεται συχνά για ζητήματα της αρμοδιότητάς του στην Ήπειρο.
Read More »
Περιφέρεια και Δήμοι συντονίζονται για το χειμώνα Περιφέρεια και Δήμοι συντονίζονται για το χειμώνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την απόφαση αύξησης των λιμενικών τελών

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την απόφαση αύξησης των λιμενικών τελών 
 

Στην Ολομέλεια της Βουλής, της Δευτέρας 21.10.2019, συζητήθηκε η υπ’ αριθμόν Α.Π.:100/15-10-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Υπευθύνου Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής & Τουρισμού και Βουλευτή Ν. Κέρκυρας, κ. Δημήτρη Μπιάγκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη σχετικά με την «υπ’ αριθμόν Α.Π.: 3113/11/40369/7-6-2019 Υπουργική Απόφαση, για τον τρόπο καθορισμού των λιμενικών τελών στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα & Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη».

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση τροποποιείται ο υπολογισμός Λιμενικών Τελών και Δικαιωμάτων, όχι με ποσοστό 6,5% επί του καθαρού ναύλου του εισιτηρίου (δηλ. είτε μειωμένου, είτε εκπτωτικού ή μηδενικού), αλλά με το ως άνω ποσοστό και μάλιστα κατά τι αυξημένου, επί του ακριβότερου ναύλου, ανεξαρτήτως εκπτώσεων και αυτό μόνο στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα. Και αυτό συμβαίνει μόνο στο λιμάνι που ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται υπέρμετρα ο χρήστης των συγκεκριμένων γραμμών».

Στο ερώτημα του Βουλευτή, ο Υπουργός απάντησε ότι: «υπάρχει σε εκκρεμότητα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της εν λόγω απόφασης. Προσφυγή, της οποίας δικάσιμος είναι η 13.11.2019, το αποτέλεσμα της οποίας οφείλουμε να αναμένουμε».

Στην Δευτερολογία του, ο κ. Μπιάγκης υπογράμμισε ότι: «αναμφίβολα, το ΣΤΕ θα αποφανθεί και θα κρίνει την εν λόγω Υπουργική Απόφαση. Ωστόσο, είναι καθαρά πολιτικό θέμα, ο τρόπος καθορισμού των λιμενικών τελών και ο συγκεκριμένος τρόπος, επί της ουσίας είναι ένας «κατά κεφαλήν φόρος που παραπέμπει σε άλλες εποχές». Είναι απαγορευτικός αυτός ο τρόπος υπολογισμού, ο οποίος εκτός των άλλων δεν επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρίες να υλοποιήσουν εκπτωτικές πολιτικές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες: ΑΜΕΑ, φοιτητές κοκ. Τα λιμενικά τέλη είναι ανταποδοτικά και οφείλουν να παρέχουν αναβαθμισμένη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους χρήστες του, πράγμα, το οποίο δεν υφίσταται».

Ο Υπουργός απάντησε ότι «είναι πράγματι δίκαιοι οι ισχυρισμοί και τα επιχειρήματα του Βουλευτή Κέρκυρας και γι’ αυτό τον λόγο, έχει συσταθεί επιτροπή από τον Γενικό Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής για την εξεύρεση ενός αντικειμενικού, ανταποδοτικού τρόπου καθορισμού των λιμενικών τελών. Επίσης αρμοδιότητα της εν λόγω επιτροπής είναι και ο εκσυγχρονισμός των Περιφερειακών Λιμανιών».
Read More »
Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την απόφαση αύξησης των λιμενικών τελών  Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την απόφαση αύξησης των λιμενικών τελών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Αποκατάσταση διαγραμμίσεων κατά μήκος της παραλιακής οδού

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019
Αποκατάσταση διαγραμμίσεων κατά μήκος της παραλιακής οδού 
 
 

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας προχώρησε στην αποκατάσταση των διαγραμμίσεων κατά μήκος της παραλιακής οδού. 
 
Ο Οργανισμός Λιμένος ευχαριστεί το Δήμο για την συνδρομή, που από πλευράς του διέθεσε προσωπικό, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές στις διαγραμμίσεις.

Read More »
Αποκατάσταση διαγραμμίσεων κατά μήκος της παραλιακής οδού Αποκατάσταση διαγραμμίσεων κατά μήκος της παραλιακής οδού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2019 Rating: 5

Σελίδες