https://picasion.com/
https://picasion.com/

Μπαράζ πλαστών χαρτονομισμάτων στη Παραμυθιά

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015
Μπαράζ πλαστών χαρτονομισμάτων στη Παραμυθιά

 
 
Την εμφάνιση τους για άλλη μια φορά έκαναν πλαστά χαρτονομίσματα στη Παραμυθιά. Τις τελευταίες μέρες πολλές είναι οι αναφορές κυρίως καταστηματαρχών πως τους πλήρωσαν με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, κάτι που πλέον συμβαίνει αρκετά συχνά.

Σε περιπτώσεις εντοπισμού παραχαραγμένων ή αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομισμάτων ή κερμάτων ευρώ, θα πρέπει να απευθύνεστε άμεσα στο ΑΤ Παραμυθιάς. Η ΕΛΑΣ με οδηγία της, καλεί τον καταναλωτή ή τον καταστηματάρχη που εντοπίσει πλαστό χαρτονόμισμα, να προσπαθήσει να κατανοήσει αν το άτομο που το χρησιμοποίησε ενήργησε καλή τη πίστει, αν είναι αυτός που τα παραχάραξε, ή αν το το διακινεί εις γνώση του.

Πως το ελέγχουμε: Έλεγχος με την αφή
Νιώστε τη γενική αίσθηση που αφήνει η επαφή με το χαρτονόμισμα. Τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα δίνουν συχνά την αίσθηση του μαλακού, χωρίς το χαρακτηριστικό «τρίξιμο» που κάνουν τα γνήσια. Το χαρτί τους δεν πρέπει να δίνει υπερβολικά την αίσθηση του λείου ή του γυαλιστερού. Ελέγξτε τη δομή της εσώγλυφης εκτύπωσης (βαθυτυπία, intaglio) η οποία εξέχει ελαφρά στην πρόσθια όψη του χαρτονομίσματος. Μεταξύ της γραμμής που αφορά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και του πολυψήφιου αριθμού εμφανίζεται ένα πλέγμα (κάνναβος) κάθετων γραμμών. Εάν ξύσετε με το νύχι αυτές τις έντονες κάθετες γραμμές διαπιστώνετε έναν χαρακτηριστικό ήχο και μια ιδιαίτερη υφή.
 
Έλεγχος με το μάτι
Ελέγξτε τη συνολική εμφάνιση της εικόνας. Στα γνήσια χαρτονομίσματα η εικόνα είναι καθαρή με έντονες αντιθέσεις, ιδίως όσον αφορά το αρχιτεκτονικό σχέδιο στην εμπρόσθια όψη. Η εικόνα δεν πρέπει να είναι θολή ή θαμπή. Όταν το κοιτάτε σε διερχόμενο φωτισμό, το πολυτονικό υδατογράφημα επαναλαμβάνει το κύριο αρχιτεκτονικό σχέδιο του χαρτονομίσματος (πύλες ή παράθυρα). Πρέπει να εμφανίζει τις χαρακτηριστικές φωτοσκιάσεις, πρέπει δηλαδή να υπάρχουν τμήματα που είναι φωτεινότερα καθώς και τμήματα που είναι πιο σκοτεινά από την υπόλοιπη επιφάνεια του χαρτιού. Τα γνήσια πολυτονικά υδατογραφήματα δεν έχουν πολύ έντονες γραμμές αλλά χαρακτηρίζονται πάντοτε από την απαλή μετάβαση από το φωτεινό στο σκοτεινό. Το ηλεκτροτυπικό υδατογράφημα βρίσκεται κάτω από το πολυτονικό υδατογράφημα. Σε αυτό αναγράφεται η αξία του χαρτονομίσματος. Ο αριθμός αυτός φαίνεται πολύ φωτεινός όταν κοιτάτε το χαρτονόμισμα σε διερχόμενο φως, ενώ εμφανίζεται σκοτεινός εάν το τοποθετήσετε επάνω σε μια σκοτεινή επιφάνεια. Η ταινία ασφαλείας βρίσκεται ενσωματωμένη στο χαρτονόμισμα. Εμφανίζεται ως σκοτεινή γραμμή εάν κοιτάξετε το χαρτονόμισμα σε διερχόμενο φωτισμό. Στην ταινία ασφαλείας αναγράφεται η αξία του χαρτονομίσματος και η λέξη EURO. Το κείμενο αυτό διαβάζεται από αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα, έτσι ώστε να μπορεί να διαβαστεί εύκολα και από τις δύο πλευρές του χαρτονομίσματος. Εάν το κοιτάξουμε σε κάθετο φωτισμό, εμφανίζεται στο ολόγραμμα ή στην ολογραφική λωρίδα το λογότυπο €. Επιπλέον, η ονομαστική αξία καθίσταται ορατή με θετικούς και αρνητικούς χαρακτήρες. Στη γωνία που βρίσκεται πάνω από το υδατογράφημα εμφανίζονται ορισμένοι «ημιτελείς» αριθμοί στην εμπρόσθια και την οπίσθια όψη. Εάν τις κοιτάξουμε μπροστά στο φως, αυτές οι δύο εικόνες συνδυάζονται σχηματίζοντας έναν πλήρη αριθμό.
 
Μπαράζ πλαστών χαρτονομισμάτων στη Παραμυθιά Μπαράζ πλαστών χαρτονομισμάτων στη Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015 Rating: 5

Βελγίδα τουρίστρια κατέληξε στο φαράγγι του Βίκου

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015
Βελγίδα τουρίστρια κατέληξε στο φαράγγι του Βίκου

 
 
Στο φαράγγι του Βίκου άφησε την τελευταία της πνοή, μία Βελγίδα τουρίστρια, η οποία έκανε πεζοπορία μαζί με πολυπληθή ομάδα συμπατριωτών της.

Η ηλικίας 50 χρονών περίπου γυναίκα, ήταν υπέρβαρη και αντιμετώπιζε πιθανόν προβλήματα υγείας.

Η υψηλή θερμοκρασία στη διάρκεια της πεζοπορίας της προκάλεσε αρχικά δυσφορία, με αποτέλεσμα να ζητηθεί αμέσως ιατρική συνδρομή αλλά και βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Αμέσως έτρεξε για να συνδράμει Βέλγος γιατρός που ήταν στο προπορευόμενο γκρουπ, ο οποία διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε υποστεί επιληπτικό σοκ.

Οι Πυροσβέστες που έσπευσαν να βοηθήσουν, προσέγγισαν το σημείο μετά από είκοσι λεπτά. Όταν για την Βελγίδα ήταν ήδη αργά. Είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο φαράγγι του Βίκου.
Βελγίδα τουρίστρια κατέληξε στο φαράγγι του Βίκου  Βελγίδα τουρίστρια κατέληξε στο φαράγγι του Βίκου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015 Rating: 5

Βρέθηκε νεκρός μέσα σε δεξαμενή Αλβανός βοσκός

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015
Βρέθηκε νεκρός μέσα σε δεξαμενή Αλβανός βοσκός

 
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση της 5ης ΕΜΑΚ στο Συρράκο,για τον εντοπισμό ενός βοσκού Αλβανικής καταγωγής τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από χθες το πρωί.
 
Πριν από λίγη ώρα οι άνδρες της ΕΜΑΚ,που είχαν επικεντρώσει τις έρευνες τους στη δεξαμενή όπου είχαν βρεθεί προσωπικά αντικείμενα του βοσκού, εντόπισαν το άψυχο σώμα του άτυχου βοσκού να επιπλέει μερικώς.
 
Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είχε αφήσει τα παπούτσια και ορισμένα από τα ρούχα του, πιθανόν να αναζήτησε λίγη δροσιά.
Όμως τελικά οδηγήθηκε στο θάνατο.
 
H σωρός του θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την διενέργεια της νεκροψίας–νεκροτομής από τον ιατροδικαστή κ. Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.
Βρέθηκε νεκρός μέσα σε δεξαμενή Αλβανός βοσκός Βρέθηκε νεκρός μέσα σε δεξαμενή Αλβανός βοσκός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015
Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών 
 
 

Συνελήφθη, εχτές (27-07-2015) τα ξημερώματα έξω από τον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση των όρων διαμονής.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 40χρονο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,7) γραμμαρίων ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει τους όρους διαμονής στην χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015 Rating: 5

Κορυφώνεται σήμερα το βράδυ η βροχή των διαττόντων

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015
Κορυφώνεται σήμερα το βράδυ η βροχή των διαττόντων 
 

Άλλη μια βροχή από πεφταστέρια φθάνει στο αποκορύφωμά της σήμερα το βράδυ. Πρόκειται για τις Δέλτα Υδροχοΐδες, που κάθε χρόνο είναι ορατές στη Γη, μεταξύ περίπου 12 Ιουλίου και 23 Αυγούστου.

Είναι μια μέσης θεαματικότητας βροχή που μπορεί να παράγει έως 30 μετέωρα ανά ώρα. Στην πραγματικότητα είναι μια διπλή βροχή, καθώς δημιουργείται από τα ξεχωριστά απομεινάρια που έχουν αφήσει στο πέρασμά τους οι κομήτες Μάρσντεν και Κραχτ.

Δυστυχώς φέτος το σχεδόν «γεμάτο» φεγγάρι (υπάρχει πανσέληνος στις 31 Ιουλίου) θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό και έτσι η παρατήρηση των διαττόντων δεν θα είναι εύκολη. Σε κάθε περίπτωση, η βροχή είναι καλύτερα ορατή από το νότιο ημισφαίριο από ό,τι στο βόρειο (όπου βρίσκεται και η Ελλάδα).

Η εν λόγω βροχή έχει ονομασθεί έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Υδροχόου, αν και στην πραγματικότητα τα πεφταστέρια της μπορούν να εμφανισθούν σε οποιοδήποτε σημείο του ουρανού.
Κορυφώνεται σήμερα το βράδυ η βροχή των διαττόντων  Κορυφώνεται σήμερα το βράδυ η βροχή των διαττόντων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας υπέγραψε την κοινή Ερώτηση στη Βουλή για το σχέδιο Βαρουφάκη

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015
Ο Βασίλης Γιόγιακας υπέγραψε την κοινή Ερώτηση στη Βουλή για το σχέδιο Βαρουφάκη


Η Γιαννιώτισσα βουλευτής της Ν.Δ. στη Β' Αθήνας, Άννα Ασημακοπούλου και ο Θεσπρωτός γαλάζιος βουλευτής, Βασίλης Γιόγιακας, είναι ανάμεσα στους 24 βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητούν να μάθουν, εάν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. 
 
Την κοινή Ερώτηση, υπέγραψαν οι βουλευτές: Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Αντωνίου, Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Αθανάσιος Δαβάκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τζαβάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. 
 
 
 
Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής (26/7/2015) ο πρώην Υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να δηλώνει, σε κλειστή σύσκεψη με στελέχη ξένων hedge funds, πως με δική σας εντολή προετοίμαζε εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. Προκλητικά αδιάφορος για τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των λεγομένων του, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει σχεδιάσει – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα - τη προετοιμασία ενός παρατραπεζικού συστήματος για τη δημιουργία ενός συστήματος παράλληλων πληρωμών σε νέο νόμισμα, μέσω της καταστρατήγησης του τρόπου λειτουργίας της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, την υπεξαίρεση υλικού από δημόσιες υπηρεσίες και την καταπάτηση του φορολογικού απορρήτου. Επειδή:
- Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα συνιστά καθ’ υπέρβαση ερμηνεία της εκλογικής εντολής που σας έδωσε ο ελληνικός λαός
- Οι ενέργειες που αποδίδονται από το δημοσίευμα στον πρώην Υπουργό Οικονομικών συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών
- Η χώρα έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά την προχειρότητα, τις αστοχίες και τον ερασιτεχνισμό πρώην στενών συνεργατών σας,
Ερωτάσθε:
1) Είναι αληθές το δημοσίευμα το οποίο εμφανίζει τον πρώην Υπουργό των Οικονομικών να προετοιμάζει κατ’ εντολή σας λεπτομερές σχέδιο για την έξοδο από την Ευρωζώνη;
2) Ήταν σε γνώση σας οι λεπτομέρειες του σχεδίου που περιγράφει το εν λόγω δημοσίευμα, ειδικότερα η υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογουμένων και η δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος;
3) Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε προκειμένου να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά η δράση στελεχών της κυβέρνησης που κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησης της;»
Ο Βασίλης Γιόγιακας υπέγραψε την κοινή Ερώτηση στη Βουλή για το σχέδιο Βαρουφάκη Ο Βασίλης Γιόγιακας υπέγραψε την κοινή Ερώτηση στη Βουλή για το σχέδιο Βαρουφάκη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1
Από το Blogger.