https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα: Αναδρομή για να μη ξεχνάμε… | Του Γιώργου Ντάνη

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα: Αναδρομή για να μη ξεχνάμε… | Του Γιώργου ΝτάνηΚάνοντας μια αναδρομή στην παρουσία Τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα, μπορεί να γίνει αντιληπτό, ποια ήταν τα σημεία κλειδιά που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Το ΤΕΙ Ηπείρου το 1999 ίδρυσε στην Ηγουμενίτσα το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και Εμπόριο (ΦΕΚ 179/6-9-1999 τ. Α΄). Στο παρόν άρθρο για λόγους συντομίας δεν θα αναφερθώ στο τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας, αλλά θα το πράξω προσεχώς. Μια σημείωση μόνο: η απόφαση για την οριστική κατάργησή του πάρθηκε το 2013.

Το τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και Εμπόριο, αποτελούσε ένα δυναμικό τμήμα, αφενός λόγω του προγράμματος σπουδών του και αφετέρου λόγω της μοναδικότητάς του στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοί του να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας.

Δυστυχώς το έτος 2013 με το σχέδιο «Αθηνά» μετά από διαδοχικές αλχημείες, τα τμήματα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν το θνησιγενές Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, το οποίο είχε ως εισαγωγικές κατευθύνσεις:
α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
β) Διοίκηση Επιχειρήσεων, από την οποία σε προχωρημένο εξάμηνο οι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν τις ακόλουθες κατευθύνσεις:
β.α) Διοίκηση Επιχειρήσεων
β.β) Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία

Καταργήθηκε δηλαδή το αυτόνομο και με μοναδικό πρόγραμμα σπουδών στην χώρα μας δυναμικό τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και Εμπόριο και αντί αυτού ιδρύθηκε επί της ουσίας ένα ακόμη τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε εγκαίρως επισημανθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι αυτή η αλλαγή θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Το κύριο στοιχείο που προδίκαζε την καταστροφή αφορούσε την «εξαφάνιση» του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών. Οι απόφοιτοι Λυκείου δεν έβλεπαν το Τμήμα, ενώ η προχωρημένη κατεύθυνση «Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες» κλπ. ήταν άφαντη από τα μηχανογραφικά. Αντίθετα, το μόνο που μπορούσε να επιλέξει κανείς ήταν ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως τόσα και τόσα άλλα. Η δε επιλογή κατεύθυνσης σε προχωρημένο εξάμηνο μαζί με την μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου -η οποία ήταν κατ΄ όνομα και χωρίς ουσία- αποτελούσαν «καθρεφτάκια» για τους «ιθαγενείς» της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας για τα οποία κάποιοι πανηγύριζαν τότε.

Εν τέλει η ενοποίηση των δύο ΑΕΙ της Ηπείρου το 2018, βρήκε την Ηγουμενίτσα απογυμνωμένη από τμήμα ΑΕΙ επαληθεύοντας την πρόβλεψη για την κατάργηση του.

Γεννώνται δε αυτονόητα ερωτήματα μετά και τις πρόσφατες όμορφες υποσχέσεις, μέσα από ωραία τσιτάτα που ακούγονται, για διεκδίκηση την επόμενη μέρα ενώ εκείνοι το 2013 απέτυχαν να το κάνουν από θέση ισχύος.

Γιατί λοιπόν το 2013 επέτρεψαν να ναρκοθετηθεί η ύπαρξη Τμήματος ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα;

Πού ήταν οι μετά Χριστόν προφήτες όταν γινόταν οι διεργασίες, συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ανοιχτές και όχι όπως απαιτούσαν το 2013 κλειστές συσκέψεις φορέων για το θέμα;

Αυτά προς το παρόν….

Γεώργιος Β. Ντάνης
Μηχανικός Πληροφορικής (MSc)
Read More »
ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα: Αναδρομή για να μη ξεχνάμε… | Του Γιώργου Ντάνη ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα: Αναδρομή για να μη ξεχνάμε… | Του Γιώργου Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεωνΜε αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, δήλωσε τα εξής:

«Εύχομαι ολόψυχα θερμά συγχαρητήρια σε όσες και όσους στο εξής θα αποκαλούμε φοιτητές, με την ευχή για καλές σπουδές με ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξη.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών που στήριξαν ακούραστα την επίπονη προσπάθεια των παιδιών τους, βλέποντας σήμερα να εκπληρώνεται ένα ύψιστο καθήκον.

Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με τη συμβουλή να μην απογοητεύονται, διότι οι ευκαιρίες είναι πάντα παρούσες. Αρκεί να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με επιμονή, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή επιτυχία στο νέο σας ταξίδι γνώσεων και εμπειριών! Πιστεύουμε σε σας και στο μέλλον που θα δημιουργήσετε για τον τόπο μας.»Read More »
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Μεγάλος χορηγός στο 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Μεγάλος χορηγός στο
7ο Φεστιβάλ Δωδώνης


Ιωάννινα, 27 Ιουλίου 2023 - Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά ως Μεγάλος Χορηγός το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, ένα πολιτιστικό γεγονός που συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου, αναδεικνύοντας τη σημασία της Τέχνης και προβάλλοντας παράλληλα την ιστορικότητα της περιοχής. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουλίου έως και τις 8 Αυγούστου με ένα πρόγραμμα επτά εκδηλώσεων που συνθέτουν διεθνείς καλλιτέχνες και κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί.

Η ανακοίνωση της χορηγίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Ιουλίου στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο κοινής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και Χρήστος Ντακαλέτσης, Δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης.

Στο πλαίσιο της κοινής Συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης ευχαρίστησε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου για τη χορηγία, αναφέροντας: «Έχει γίνει από όλους αντιληπτό νομίζουμε, τους πολίτες τουλάχιστον, πως το Φεστιβάλ Δωδώνης είναι μια πολιτιστική διοργάνωση που δεν προβάλει μόνο το Δήμο μας αλλά ολόκληρο το Νομό και την Ήπειρο. Είναι μια διοργάνωση που προκαλεί επισκεψιμότητα, εξαιτίας της μοναδικής εμπειρίας του να απολαύσει κανείς μια θεατρική ή άλλη παράσταση, μέσα σε ένα από τα σπουδαιότερα αρχαία θεατρικά μνημεία της Ελλάδας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζουμε ως μεγάλος χορηγός το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό δρώμενο που αναδεικνύει τον τοπικό πολιτισμό της Ηπείρου και δίνει σημαντική ώθηση στην τοπική κοινωνία, προβάλλοντας παράλληλα την Περιφέρεια της Ηπείρου σε όλη την Ελλάδα. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση και όλους όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση και υλοποίηση ενός υψηλού επιπέδου πολιτιστικού γεγονότος με διεθνή προσανατολισμό. H Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει ενεργά εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα που ωφελούν όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου».

Το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υλοποιείται από το 2017 στον αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Δωδώνης και σε επιλεγμένα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου.
 
Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 18.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο που σχεδιάζει η Τράπεζα θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους.Read More »
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Μεγάλος χορηγός στο 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Μεγάλος χορηγός στο 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο του Δήμου Λ. Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Δωρεά από το Φαρμακείο του Δήμου Λ. Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του Δήμου Λ. Νικόλαου για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00.

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888

Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο του Δήμου Λ. Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό Δωρεά από το Φαρμακείο του Δήμου Λ. Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Συναυλία υπό το φώς της Σελήνης στην Αρχαία Ελέα

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Συναυλία υπό το φώς της Σελήνης στην Αρχαία Ελέα


Read More »
Συναυλία υπό το φώς της Σελήνης στην Αρχαία Ελέα Συναυλία υπό το φώς της Σελήνης στην Αρχαία Ελέα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Γρηγορίου

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης ΓρηγορίουΈφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, μετά από θαρραλέα αλλά άνιση μάχη με την επάρατο νόσο, ο συνταξιούχος αστυνομικός Γρηγόρης Γρηγορίου, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και τους αμέτρητους φίλους του.

Ο Γρηγόρης τα τελευταία χρόνια, μετά από τη συνταξιοδότησή του, διατηρούσε καφενείο στην περιοχή του Λαδοχωρίου και η φιλοξενία που επεφύλασσε για γνωστούς και αγνώστους ήταν μοναδική και ιδιαίτερη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και ώρα 11.00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λαδοχώρι.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη μητέρα του και τον αδερφό του, την αγαπημένη του σύζυγο Νία, στα παιδιά του Μιχάλη και Πωλίνα, καθώς και στα πολυαγαπημένα του εγγονάκια.

Να είναι ελαφρύ το χώμα της Θεσπρωτικής γης που θα τον αγκαλιάσει και θα μείνει για πάντα σε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Γρηγορίου Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Γρηγορίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

"Αποχαιρετώντας την παράταξη 'ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ': Ένα Νέο Κεφάλαιο για την Περιφέρεια Ηπείρου"

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
"Αποχαιρετώντας την παράταξη 'ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ': Ένα Νέο Κεφάλαιο για την Περιφέρεια Ηπείρου"
Μετά από μια περίοδο αφοσίωσης και προσπάθειας, αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξής μου εκλεγμένους και μη και όλους τους Ηπειρώτες που με υποστηρίξατε και συνεργαστήκατε μαζί μας κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Με χαρά βλέπω ένα νέο πρόσωπο, τον Στέφανο Ζούμπα που επιθυμεί να αναλάβει επικεφαλής της παράταξης. Του παραδίδω τα ηνία της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι ο νέος επικεφαλής θα φέρει νέες ιδέες, ενέργεια και ανανέωση στην ομάδα μας. Τον στηρίζω πλήρως και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο.

Η παράταξη μας είχε και έχει σημαντικούς στόχους και αξίες που θα παραμείνουν αναλλοίωτες. Με το νέο επικεφαλή μας, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την υπεράσπιση των συμφερόντων της περιφέρειάς μας και των πολιτών μας. Με πάθος και αφοσίωση, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τις αξίες που αντιπροσωπεύουμε και το κοινό μας όραμα για μια δυναμική και ευημερούσα περιοχή.

Επικεντρώνομαι τώρα στο να στηρίξω το νέο επικεφαλή και να συνεισφέρω στο μέλλον της παράταξης μας όπου και όπως χρειαστεί. Με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία, αναμένω με ανυπομονησία το μέλλον και την πορεία της παράταξής μας στις εκλογές.

Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξή σας και είμαι βέβαιος ότι η παράταξή μας θα συνεχίσει να είναι μια φωνή για την περιοχή για το μέλλον που ονειρευόμαστε, η παράταξη «Ήπειρος όλον» συνεχίζει το ταξίδι της και θα δώσει και αυτή τη μάχη στις περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη με το πρόγραμμα, τις αξίες και το ήθος της ως η εναλλακτική πρόταση για την επόμενη ημέρα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δρ. Δημήτριος Δημητρίου
Επικεφαλής Παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ»


Read More »
"Αποχαιρετώντας την παράταξη 'ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ': Ένα Νέο Κεφάλαιο για την Περιφέρεια Ηπείρου" "Αποχαιρετώντας την παράταξη 'ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ': Ένα Νέο Κεφάλαιο για την Περιφέρεια Ηπείρου" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Τον σχεδιασμό σύνδεσης της Πρέβεζας με Ιόνια Οδό και Ηγουμενίτσα παρουσιάζουν Καχριμάνης και Ιωάννου

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Τον σχεδιασμό σύνδεσης της Πρέβεζας με Ιόνια Οδό και Ηγουμενίτσα παρουσιάζουν Καχριμάνης και Ιωάννου


Το στρατηγικό σχέδιο και τις μελέτες της Περιφέρειας Ηπείρου για την σύνδεση της Πρέβεζας με Ιόνια Οδό και Ηγουμενίτσα παρουσιάζουν την Δευτέρα 31/07 ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Η παρουσίαση τα γίνει στην Πρέβεζα στο Πολιτιστικό Κέντρου «Όαση» στις 20:00.

Η πρόσκληση αναφέρει:
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης της περιοχής μας με μεγάλους οδικούς άξονες, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου και Μελετών της Περιφέρειας Ηπείρου για τη σύνδεση της Πρέβεζας με το βασικό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα για τον Οδικό Άξονα Πρέβεζα – Ιόνια Οδό και για τον Οδικό Άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (ΟΑΣΗ), στις 31 Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00.


Read More »
Τον σχεδιασμό σύνδεσης της Πρέβεζας με Ιόνια Οδό και Ηγουμενίτσα παρουσιάζουν Καχριμάνης και Ιωάννου Τον σχεδιασμό σύνδεσης της Πρέβεζας με Ιόνια Οδό και Ηγουμενίτσα παρουσιάζουν Καχριμάνης και Ιωάννου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Φωτιά σε στύλο της ΔΕΗ προκάλεσε πρόβλημα στην υδροδότηση της Πάργας

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Φωτιά σε στύλο της ΔΕΗ προκάλεσε πρόβλημα στην υδροδότηση της Πάργας


Μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε στύλο του ΔΕΔΔΗΕ που τροφοδοτεί αντλιοστάσιο ύδρευσης τις επόμενες ώρες θα παρατηρηθούν διακοπές στην υδροδότηση στην πόλη της Πάργας. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ήδη προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Η υπηρεσία ύδρευσης Πάργας απευθύνει κάνει έκκληση για ορθή χρήση του νερού (αποφυγή πλυσίματος αυλών και αυτοκινήτων, πότισμα κλπ) στα σημεία όπου υπάρχει ακόμα παροχή, ώστε με την αποκατάσταση της βλάβης να επιτευχθεί η άμεση υδροδότηση όλων των περιοχών .
Read More »
Φωτιά σε στύλο της ΔΕΗ προκάλεσε πρόβλημα στην υδροδότηση της Πάργας Φωτιά σε στύλο της ΔΕΗ προκάλεσε πρόβλημα στην υδροδότηση της Πάργας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Ανακοίνωση Ενημερωμένων Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων: Ενημέρωση Ιδιοκτητών στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Ανακοίνωση Ενημερωμένων Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων: Ενημέρωση Ιδιοκτητών στον Δήμο ΗγουμενίτσαςΑνακοινώνεται ότι από την 1η Αυγούστου 2023 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2023, θα γίνει ανάρτηση των ενημερωμένων Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Κτηματολογικών Πινάκων της μελέτης «Ενημέρωση Κτηματολογικού διαγράμματος-Παραλαβή νέων δηλώσεων ιδιοκτησίας και εκπόνηση του κεφαλαίου Γ’ της Πράξης εφαρμογής του οικισμού της Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας», για να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες για τις ιδιοκτησίες τους.


Τα ενημερωμένα Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Κτηματολογικοί Πίνακες θα βρίσκονται αναρτημένα στα γραφεία του Δήμου Ηγουμενίτσας και κατά τις ημέρες αυτές θα λειτουργεί καθημερινά γραφείο ενημέρωσης του κοινού, με τεχνικούς υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Ηγουμενίτσας, από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ., για τυχόν διευκρινήσεις.Read More »
Ανακοίνωση Ενημερωμένων Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων: Ενημέρωση Ιδιοκτητών στον Δήμο Ηγουμενίτσας Ανακοίνωση Ενημερωμένων Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων: Ενημέρωση Ιδιοκτητών στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν εξετάσεις και λιπομέτρηση από 31 Ιουλίου - 4 Αυγούστου

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν εξετάσεις και λιπομέτρηση από 31 Ιουλίου - 4 ΑυγούστουRead More »
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν εξετάσεις και λιπομέτρηση από 31 Ιουλίου - 4 Αυγούστου Ηγουμενίτσα: Δωρεάν εξετάσεις και λιπομέτρηση από 31 Ιουλίου - 4 Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Β. Γιόγιακας για το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών: ανάπτυξη - για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότητα

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Β. Γιόγιακας για το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών: ανάπτυξη - για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότηταΤο στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, δηλαδή ανάπτυξη - για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότητα, δίνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επεσήμανε τρία πεδία που χαρακτηριστικές προβλέψεις του νομοσχεδίου. Το πρώτο είναι η πρόθεση να στηριχθεί η οικογένεια και οι νέοι που θέλουν να κάνουν οικογένεια, με τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», με την αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για όσους έχουν εξαρτώμενα τέκνα και με την οικονομική ενίσχυση των νέων 18 και 19 ετών για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς του Πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών (Youth Pass). Το δεύτερο πεδίο είναι η στήριξη των πιο ευάλωτων, με την οριστική απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή για την αγορά φαρμάκων, με παράταση του Market Pass μέχρι και τον Οκτώβριο και του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» έως το τέλος του χρόνου, και με το άνοιγμα των προϋποθέσεων ένταξης στο πρόγραμμα απασχόλησης 55+. Η τρίτη κατηγορία διατάξεων αφορά την αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, την πρώτη ύστερα από 14 χρόνια, η οποία σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα αντιστοιχεί σε έναν – ή και περισσότερο – επιπλέον μισθό για κάθε δημόσιο υπάλληλο.


Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο Βασίλης Γιόγιακας αναφέρθηκε στην απώλεια των δύο πιλότων της Πολιτικής Αεροπορίας. «Στη θυσία τους τιμούμε και αναγνωρίζουμε τον επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και το θάρρος όλων όσοι δίνουν τη μάχη στα πολλά, δύσκολα μέτωπα των πυρκαγιών». Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Να ευχηθώ με τη σειρά μου μια παραγωγική κοινοβουλευτική περίοδο και καλή δύναμη σε νεότερους και παλαιότερους συναδέλφους.
Σήμερα όλη η χώρα θρηνεί τους δύο πιλότους μας που χάθηκαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες αλλά και να σώσουν τα δάση μας από μεγαλύτερη καταστροφή.

Στη θυσία τους τιμούμε και αναγνωρίζουμε τον επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και το θάρρος όλων όσοι δίνουν τη μάχη στα πολλά, δύσκολα μέτωπα των πυρκαγιών.

Η σκέψη μας τούτες τις μέρες είναι σε αυτούς και στους δικούς τους ανθρώπους, και η ευχή μας να είναι μην θρηνήσουμε άλλες απώλειες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία που συζητάμε σήμερα με τρεις λέξεις, αυτές θα μπορούσαν να είναι: πρώτον, αμεσότητα, δεύτερον, ειλικρίνεια, και τρίτον, συνέχεια.
Αμεσότητα, γιατί μόλις 1 μήνα μετά τις εκλογές του Ιουνίου και σε λιγότερο από είκοσι μέρες από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, εισάγονται προς ψήφιση κομβικές εξαγγελίες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Ειλικρίνεια, γιατί αυτά που γίνονται είναι αυτά που υποσχεθήκαμε.
Αλλά και γιατί – κόντρα στο κύμα της πλειοδοσίας – είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα ρισκάρουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, που καταφέραμε με τόση προσπάθεια όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Συνέπεια, γιατί η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιάνει το «νήμα» των πολιτικών της από εκεί που το άφησε, με την ίδια φιλοσοφία, με κοινές προτεραιότητες:
ανάπτυξη – για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότητα.
Και το νομοσχέδιο αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δίνει ένα καθαρό στίγμα της οικονομικής πολιτικής σε αυτή τη δεύτερη θητεία της Νέας Δημοκρατίας.
Προσωπικά θα ήθελα να σταθώ σε τρεις «περιοχές», σε τρία πεδία που καλύπτουν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές προβλέψεις του νομοσχεδίου.
Είναι, πρώτα απ’ όλα, η πρόθεση να στηριχθεί η οικογένεια και οι νέοι που θέλουν να κάνουν οικογένεια.
Με τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΥΠΑ, έχει φτάσει ήδη κοντά στο αρχικό στόχο της κάλυψης των 5.000 δικαιούχων.
Με αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για όσους έχουν εξαρτώμενα τέκνα.
Αλλά και με την οικονομική ενίσχυση των νέων 18 και 19 ετών για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς του Πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Ένα δεύτερο πεδίο είναι η στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Με τη μόνιμη, δηλαδή οριστική, απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τα έξοδα που τους αναλογούν για την αγορά φαρμάκων.
Με το άνοιγμα των προϋποθέσεων ένταξης στο πρόγραμμα απασχόλησης 55+, καθώς απαλείφεται ο όρος της μακροχρόνιας ανεργίας ενώ ανοίγει ο δρόμος ώστε να μπορούν να ενταχθούν άνεργοι από 67 έως και 74 χρονών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Με παράταση του Market Pass για τρεις μήνες, μέχρι και τον Οκτώβριο, αλλά και του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» έως το τέλος του χρόνου.
Δύο μέτρων που ανακούφισαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από το κύμα ακρίβειας που έφερε η εισαγόμενη πληθωριστική κρίση.
Μαζί με τα μέτρα αυτά, διατηρείται το πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους για απαραίτητα σε ένα νοικοκυριό είδη, στα οποία για πρώτη φορά εντάσσονται και τα σχολικά είδη.

Η τρίτη κατηγορία διατάξεων αφορά ασφαλώς την αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, την πρώτη ύστερα από 14 χρόνια.

Η οποία, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα, αντιστοιχεί σε έναν – ή και περισσότερο – επιπλέον μισθό για κάθε δημόσιο υπάλληλο.
Σε αυτές τις αυξήσεις δίνεται έμφαση στους πιο χαμηλόμισθους, αυτούς που έχουν εξαρτώμενα τέκνα και σε όσους υπηρετούν σε θέση ευθύνης.
Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για κατηγορίες όπως οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και το επιστημονικό προσωπικό των πανεπιστημίων και άλλων φορέων, σε συμμόρφωση με τη νομολογία του ΣΤΕ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Με το νομοσχέδιο αυτό καλύπτεται όπως είναι γνωστό περίπου ο μισός προϋπολογισμός του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Προφανώς θα υπάρχει και συνέχεια, πάντα στην κατεύθυνση της τόνωσης του εισοδήματος, τόσο με οριζόντια όσο και με στοχευμένα μέτρα.
Να θυμίσουμε ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, όπως η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης, η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά 8%, η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% επιπλέον.
Επίσης, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες, αλλά και το νέο μόνιμο πρόγραμμα 10.000 νέων θέσεων εργασίας για τους νέους μας.

Μέτρα που θα υλοποιηθούν χωρίς να βάλουν σε κίνδυνο τον μεσοπρόθεσμο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο επίπεδο του 2%.

Με λίγα λόγια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς λέμε αυτά που μπορούμε.
Και κάνουμε αυτά που λέμε.
Και αυτήν την τετραετία θα πορευθούμε με ρεαλισμό, με υπευθυνότητα, με ειλικρίνεια.
Αυτά οι αρχές εκτιμήθηκαν άλλωστε από τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.
Και οι οποίοι με την ψήφο τους είπαν ότι οι εποχές της ανευθυνότητας, της πλειοδοσίας και των μαγικών συνταγών πρέπει να παρέλθουν οριστικά.


Read More »
Β. Γιόγιακας για το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών: ανάπτυξη - για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότητα Β. Γιόγιακας για το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών: ανάπτυξη - για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότητα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Πανελλαδικές 2023: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Πανελλαδικές 2023: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγήςΆνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω της πλατφόρμας https://results.it.minedu.gov.gr να ενημερωθούν για τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, όσοι υποψήφιοι είχαν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο σε σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, θα ενημερωθούν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν εισαχθεί και μέσω γραπτού μηνύματος (sms). Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αναλυτικά στοιχεία με τις βάσεις εισαγωγής όλων των ΑΕΙ.


Read More »
Πανελλαδικές 2023: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής Πανελλαδικές 2023: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε αύξηση κουνουπιών – Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε αύξηση κουνουπιών – Οι περιοχές υψηλού κινδύνου


ΠΟΥ και ECDC προειδοποιούν για αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης και εγκατάσταση ειδών που μεταδίδουν ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός σε περιοχές που δεν υπήρχαν έως τώρα - Σε επιφυλακή ο ΕΟΔΥ

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι «παρούσες» και ειδικά εφέτος το καλοκαίρι έχουν γίνει αντιληπτές στη νότια Ευρώπη που… φλέγεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι συνθήκες φέρνουν ακόμη μια πρόκληση, σχετιζόμενη με την υγεία: τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια.

Η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, και παρόλο που ακόμη ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία (συνολικά τρία περιστατικά), οι αρχές παραμένουν σε εγρήγορση, ειδικά μετά τις προειδοποιήσεις τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) όσο και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

Μάλιστα, πέντε περιοχές, όλες στη βόρεια Ελλάδα, συγκεντρώνουν τον υψηλότερο εκτιμώμενο κίνδυνο για κρούσματα λοίμωξης με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πρόκειται για την Πέλλα, την Ηρακλεία Σερρών, το Κιλκίς, την Κατερίνη και τον δήμο Θερμαϊκού. Αυτό έδειξαν τα μοντέλα που επεξεργάζεται η Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Ιός Δυτικού Νείλου και Δάγκειος πυρετός σε έξαρση

Πριν ένα μήνα, το ECDC εξέπεμψε σήμα κινδύνου για το κουνούπι «τίγρης» και το Αιγυπτιακό κουνούπι, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος στην Ευρώπη για εξάπλωση ασθενειών που μεταδίδονται από τα γνωστά έντομα, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022, αναφέρθηκαν 1.133 κρούσματα και 92 θάνατοι εξαιτίας λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταρρίπτοντας το «ρεκόρ» από το 2018, χρονιά που η νόσος ήταν σε επιδημική έξαρση.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα κρούσματα του Δάγκειου πυρετού ενδέχεται να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο εφέτος, με έναν από τους λόγους να αποδίδεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη, που ευνοεί την κυκλοφορία των κουνουπιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίδραση του Δάγκειου πυρετού αυξάνεται παγκοσμίως. Από το 2000, τα εντοπισμένα κρούσματα έχουν οκταπλασιαστεί, φθάνοντας τα 4,2 εκατομμύρια μέσα στο 2022.


Read More »
Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε αύξηση κουνουπιών – Οι περιοχές υψηλού κινδύνου Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε αύξηση κουνουπιών – Οι περιοχές υψηλού κινδύνου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ Aπό τον ¨Ολυμπο στην Άπειρο Ήπειρο!

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ
Aπό τον ¨Ολυμπο στην Άπειρο Ήπειρο!


Σε μια εβδομάδα ακριβώς ξεκινά το Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι 2023! Τo μεγάλο ταξίδι των φωνών, ένα απίστευα γενναιόδωρο και αποκαλυπτικό ταξίδι, που διαρκώς ξαναρχίζει. Φέτος, για εικοστή πέμπτη χρονιά!
 Και αυτό είναι το τρίτο φετινό Πολυφωνικό Καραβάνι! Ταξιδεύοντας κατά τον τρόπο της "Απείρου", χωρίς πέρας, χωρίς τέλος! Ζώντας από κοντά, μυούμενοι στην πρακτική του Πολυφωνικού Καραβανιού που από το 2020 αναγνωρίστηκε ομόφωνα και μετ΄ επαίνων ως Καλή Πρακτική Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO!

Το ταξίδι διαρκώς εμπλουτίζεται και αλλάζει στην διαδρομή του. Ωστόσο, ανακοινώνουμε κάποιους από τους σταθμούς του ως σημεία συνάντησης ή ως αφετηρίες κοινού ταξιδιού με νέους συνταξδιώτες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Τσαριτσάνη, Πύθειο, Σπαρμός, Κοκκινώγεια
Κοκκινοπηλός Ελασσόνας

ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Γιαννωτά, Βαλανίδα, Δεσκάτη, Γρεβενίτης, Αβδέλα Γρεβενών
Αετομηλίτσα Γράμμου

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρένες Γράμμου, Καστάνιανη Κόνιτσας, Κόνιτσα, Αώος, Kεφαλόβρυσο
Δολό Πωγωνίου

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αντόν Πότσι, Aργυρόκαστρο, Σελλειό, Σωτήρα, Λόγγος
Πολύτσανη Άνω Πωγωνίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δερβιτσάνη, Δρόβιανη, Φοινίκη, Βρωμερό, Δίβρη
Παλιά Σαγιάδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Γίτανα, Σούλι, Αχέροντας, Λαγγάβιτσα
Κεραμίτσα (με οικοδεσπότη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμίτσας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑYΓΟΥΣΤΟΥ
Πολύδροσο Θεσπρωτίας
Ανάβαση στην κορυφή 1806 της Μουργκάνας
(με οικοδεσπότη την Ομοσπονδία Μουργκάνας)
Λιας Μουργκάνας

Προσοχή, αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους σταθμούς ενός πολύτροπου ταξιδιού που συμπεριλαμβάνει ανταμώματα, γλέντια, εκδηλώσεις, προβολές, συλλογική ιχνηλασία, επιτόπια έρευνα και καταγραφές, επιτόπια, περιοδεύουσα μαθητεία, εναλλακτική περιήγηση στα φυσικά και κοινωνικά τοπία της πολυφωνίας.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να ανταμώσουν ή να συνταξιδέψουν με το υποσχετικό αυτό ταξίδι, ας στείλουν άμεσα μήνυμα στην σελίδα μας ή στο apiros@otenet.gr και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους! Καλή μας αντάμωση, καλό μας ταξίδι!
Read More »
ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ Aπό τον ¨Ολυμπο στην Άπειρο Ήπειρο! ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ Aπό τον ¨Ολυμπο στην Άπειρο Ήπειρο! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Ο ΦΟΠ για το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Φωτικαίων Γαία

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Ο ΦΟΠ για το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Φωτικαίων Γαία


Το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης «ΦΩΤΙΚΑΙΩΝ ΓΑΙΑ» ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή της.

Τον Δήμο Σουλίου το τεχνικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου, τους εκπολιτιστικούς Συλλόγους Ζερβοχωρίου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γκουλιούμη Νεκτάριο, και Προδρομίου για τη βοήθεια και συμπαράστασή τους.

Όσους και όσες εργάστηκαν το βράδυ της εκδήλωσης δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Επίσης τα χορευτικά τμήματα που μας τίμησαν με την παρουσία τους: Μπάφρας και Ζίτσας Ιωαννίνων, Παγκρατίου, Προδρομίου και Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.

Τους συμπολίτες μας για την παρουσία τους και τέλος τους χορηγούς επικοινωνίας paramythia online και step.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι με δημιουργικές εκδηλώσεις και ανταμώματα.

ΤΟ Δ.Σ.


Read More »
Ο ΦΟΠ για το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Φωτικαίων Γαία Ο ΦΟΠ για το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Φωτικαίων Γαία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Ο Αρίστος Σουλιώτης για την υποψηφιότητά του για το Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Ο Αρίστος Σουλιώτης για την υποψηφιότητά του για το Δήμο ΗγουμενίτσαςΟνομάζομαι Αριστοτέλης Σουλιώτης. Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και πρόεδρος στο φιλανθρωπικό σωματείο "Η Φαβέλα ".
Η ενασχόληση μου με την Αυτοδιοίκηση προέκυψε με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Νέας Σελεύκειας.
Η Νέα Σελεύκεια, είναι το χωριό της μητέρας μου, είναι ο τόπος που μεγάλωσα και αγάπησα από την πρώτη στιγμή.
Ο σωστός προγραμματισμός και οι νέες ιδέες θα αποτελέσουν τη στρατηγική για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας.
Με τις ικανότητες, τις διασυνδέσεις και πάνω από όλα τις γνώσεις του επικεφαλής του Συνδυασμού μας "Μαζί για την Ηγουμενίτσα" Αντώνη Μπέζα, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Ζητώ τη στήριξη σας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να έχει η Νέα Σελεύκεια απο τη Δημοτική Αρχή τη μεταχείριση και την αντιμετώπιση που της αξίζει!
Μαζί θα τα καταφέρουμε!
Read More »
Ο Αρίστος Σουλιώτης για την υποψηφιότητά του για το Δήμο Ηγουμενίτσας Ο Αρίστος Σουλιώτης για την υποψηφιότητά του για το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Παράταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Παράταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»

Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ, υλοποιεί το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» με σκοπό να στεγάσει οικονομικά αδύναμους πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Ιωαννιτών, ηλικίας από 25 έως 39 ετών.

Προϋπόθεση οι πολίτες να μη διαμένουν σε ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και να ήταν δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μέχρι τον μήνα Μάρτιο του 2023.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει:

1. Τη δαπάνη μίσθωσης κατοικία για 3 (τρία) έτη

2. Τη δαπάνη μετακίνησης του νοικοκυριού

3. Τις δαπάνες για επισκευές των φθορών που διαπιστώνονται στα ακίνητα κατά τη διάρκεια της μίσθωσης και με τη λήξη αυτής.

Οι ωφελούμενοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και τις 8 Αυγούστου με δύο τρόπους:

• Σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: protocollo@ioannina.gr

• Σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο του Δήμου Ιωαννιτών (ταχυδρομική διεύθυνση: Κρυστάλλη 3, Τ.Κ. 45444), με αποδέκτη τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών, Αβέρωφ 6, Τ.Κ. 45221 .

Η τελική επιλογή των ωφελουμένων, θα γίνει αυστηρά σύμφωνα με το σύστημα μοριοδότησης που καθορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 24777/2023 – ΦΕΚ 1315/Β/7-3-2023.

Πληροφορίες:
Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών Αβέρωφ 6, Τ.Κ. 45221
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651361379


Read More »
Παράταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» Παράταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Λ.Σ. Μια οφειλόμενη απάντηση στην Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Λ.Σ. Μια οφειλόμενη απάντηση στην Δημοτική Αρχή της ΗγουμενίτσαςΚύριοι της δημοτικής Αρχής φαίνεται ότι δεν διδαχθήκατε τίποτα από την συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την παραλία της ΕΛΙΑΣ. Δεν σας προβλημάτισε καθόλου η μαζική και μαχητική παρουσία πολιτών που αντιδρούν στο σχεδιασμένο έγκλημα.

Με ανακοίνωση σας στον τύπο αποποιείστε την όποια ευθύνη έχετε και χρεώνετε την απόφαση σας στην «συναίνεση» των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ.

Από την μεριά της Λ.Σ. θα επαναλάβουμε αυτά που είπαμε στο Δ.Σ. στις 21/07/2023.

· Έχετε σοβαρή ευθύνη και είστε εκτεθειμένοι για τον τρόπο που χορηγήσατε τις άδειες στους κοινόχρηστους χώρους. Την απόφαση δεν την παίρνει η οικονομική επιτροπή, αλλά το Δ.Σ. ,μετά από εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Τότε η απόφαση θα ήταν συλλογική και θα υπήρχαν καταγεγραμμένες οι θέσεις όλων μας, που θα μπορούσατε να επικαλεσθείτε. Έχετε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. γιατί δεν το κάνατε; Η τελευταία κανονιστική απόφαση για τους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού και παραλίας στον δήμο μας έχει παρθεί στις 9/04/2012 όπως προκύπτει από το πρακτικό 8/2012 του Δ.Σ. με αριθμό απόφασης 103/2012, και αφορούσε συγκεκριμένες παραλίες. Όπου στα πρακτικά θα βρείτε καταγεγραμμένες τις θέσεις όλων των παρατάξεων. Είναι σαφέστατο ότι η Λαϊκή Συσπείρωση την έχει καταψηφίσει συνολικά. Αλλά είναι καταγεγραμμένες και οι ενστάσεις στελεχών της παράταξης σας για επί μέρους ζητήματα. Αυτά μπορεί ο καθένας να τα βρει εύκολα με ένα κλικ στην διαύγεια. Άρα από που προκύπτει «η διαχρονική άποψη σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση των παραλιών»; Γιατί επικαλείσθε αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής(ΟΕ); Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ρόλος της ΟΕ είναι να κανονίζει τα οικονομικά και τα διαδικαστικά της δημοπρασίας. Που και αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι δεν είναι και καλά καμωμένα.

· Αναφέρεστε ότι τηρήσατε τους όρους της δημοπράτησης. Αλήθεια από πού προκύπτει ότι το μαγαζί που στήσανε στην ΕΛΙΑ είναι καντίνα;; Οι φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει τα τοπικά ΜΜΕ σας διαψεύδουν κατηγορηματικά. Δεν είναι αυτός λόγος ακύρωσης της δημοπρασίας, που σαφέστατα και πολύ συγκεκριμένα ορίζει τι και πως πρέπει να είναι;; Και ποιος έχει την ευθύνη για αυτό; Γιατί δεν κάνετε μια επίσκεψη στον χώρο; Γιατί δεν την ξηλώνετε τώρα;

· Προφανώς από τις 25 παραλίες που δημοπράτησε η ΟΕ η μεγάλη φασαρία έγινε για την ΕΛΙΑ, μια μικρή κοντά στην Ηγουμενίτσα. Δεν εννοείτε ακόμα να καταλάβετε ακόμα το γιατί. Προφανώς υπάρχουν αντιρρήσεις ,παρατηρήσεις, καταγγελίες κλπ και για άλλες παραλίες που ακούσθηκαν στο Δ.Σ.. Αλλά εδώ υπήρξε μαζική εναντίωση και λαϊκή κινητοποίηση ( εκτός από την μαζική παρουσία στο Δ.Σ. αγνοείτε τις πάνω από 1.000 υπογραφές που μαζεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ). Δεν θέλετε να καταλάβετε ότι η απόφαση σας αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτή είναι η μόνη κοντινή στην πόλη παραλία που είναι ελεύθερη από εμπορική εκμετάλλευση, που μπορούσαν να κάνουν χρήση τα λαϊκά στρώματα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση; Ότι είναι παράλογο οι κάτοικοι σε ένα παραθαλάσσιο μέρος να μην μπορούν να κολυμπήσουν για οικονομικούς λόγους; Αυτή την αντίθεση στην εμπορευματοποίηση της τελευταίας ελεύθερης παραλίας έφερε για συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ.Σ. και θεωρούμε ότι κάναμε το αυτονόητο, να δηλαδή μεταφέρουμε το λαϊκό αίτημα στο Δ.Σ. Γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας σαν εκλεγμένοι. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

· Λέτε «η παραχώρηση της παραλίας «Ελιά» συνάντησε μια διαμαρτυρία που έχει ευρύ φάσμα και ξεκινάει από τη θέση για καμία επιχειρηματική δραστηριότητα έως την αγωνία και τον φόβο ότι θα επικρατήσει ασυδοσία….»

Δηλαδή εσείς δεν γνωρίζετε ότι επικρατεί ασυδοσία στις περισσότερες παραλίες;; Σε άλλο μέρος ζείτε; Δεν γνωρίζετε πως για τους περισσότερους κατοίκους του δήμου μας είναι απαγορευτικό το μπάνιο στις περισσότερες παραλίες; Ότι είναι κατειλημμένες από ομπρελοκαθήσματα; Και αυτό στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης. Ποιος κερδίζει από αυτήν την ανάπτυξη; Ο λαός που έχει αποκλεισθεί από το παραλιακό μέτωπο σίγουρα όχι.

Δεν είναι υποκριτικό αυτό που γράφετε «να ανοίξει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που θα διερευνά πρωτοβουλίες λήψης πρόσθετων μέτρων και θέσπιση δικλείδων προστασίας των πολιτών….»;; Στην διακήρυξη της δημοπράτησης (Άρθρο 11 παρ. 11.4 ) που δεχθήκαν και υπογράψανε οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις παραλίες γράφει: «Η μέγιστη κάλυψη της χρήσης του αιγιαλού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% του παραχωρούμενου χώρου, προκειμένου να υπάρχουν οριζόντιοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1)μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων από τη ακτογραμμή για την ελεύθερη κίνηση των λουομένων και την αποφυγήν ατυχημάτων.» Αλήθεια ξέρετε πολλές παραλίες από αυτές που έχετε παραχωρήσει να τηρούν αυτόν τον όρο; Με ποιόν να ανοίξει ο διάλογος και για ποιο πράγμα Αναφέρετε ότι «η Κτηματική Υπηρεσία θα ενημερωθεί για τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στις άλλες παραλίες». Κύριοι της Δ.Α. πετάτε την ευθύνη αλλού. Εσάς ψήφισε ο λαός και όχι την Κτηματική. Εσείς δημοπρατήσατε τις παραλίες. Εσείς έχετε υποχρέωση να ελέγξετε αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα. Εμείς θα το πούμε άλλη μια φορά ότι αγωνιζόμαστε για παραλιακό μέτωπο στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών για ανάπαυση, αναψυχή, αθλητισμό, πολιτισμό, ελεύθερες από επιχειρηματική δραστηριότητα. Προφανώς και δεν είμαστε κατά των οργανωμένων, και ασφαλών παραλιών. Αλλά με δημόσιες υποδομές ,χρηματοδοτούμενες από το κράτος, έτσι που να μπορεί και ο λαός να απολαμβάνει τις ομορφιές του τόπου μας χωρίς οικονομική επιβάρυνση ,και όχι μόνο οι τουρίστες και όσοι μπορούν να πληρώσουν. Γιατί άλλωστε πληρώνουμε τόσους φόρους;

Στο τέλος της ανακοίνωσης μας ενημερώνετε και για την σκοπιμότητα των ενεργειών σας. Λέτε «Και η αξιοποίηση των παραλιών σημαίνει έσοδα για τον Δήμο, έσοδα για το κράτος και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Θα επαναλάβουμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στον δήμο σαν αποτέλεσμα της λειψής χρηματοδότης από το κεντρικό κράτος. Στους δήμους έχουν φορτωθεί μια σειρά καθήκοντα και αρμοδιότητες χωρίς το ανάλογο προσωπικό και χρηματοδότηση . Έχουν περιορισθεί οι βαθμοί ελευθερίας των. Οι δήμοι έχουν καταντήσει γρανάζι του κρατικού μηχανισμού σε σημείο να μην μιλάμε πια για Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο υπάρχει και ο δρόμος της λαϊκής αντιπολίτευση σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί υπάρχουν Δ.Α. αρχές που είναι στην κατεύθυνση του αγώνα και της διεκδίκησης από το κεντρικό κράτος, μαζί με τον λαό. Οι ίδιοι νόμοι για τις παραλίες ισχύουν και στην Πάτρα, αλλά η Δ.Α., με δήμαρχο τον Κ. Πελετίδη, έχει διαλέξει τον αγωνιστικό δρόμο διεκδικώντας από την ΕΤΑΔ το παραλιακό μέτωπο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Με αυτόν τον τρόπο δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας;

Μια Δ.Α για να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες πρέπει να ασκεί αντιπολίτευση στο κεντρικό κράτος και όχι να πειθαρχεί στους αντιλαϊκούς νόμους και κατευθύνσεις.

Και ο λύκος χορτάτος και τα πρόβατα σωστά δεν γίνεται.

Ηγουμενίτσα 26/07/20222
Για την Λαϊκή συσπείρωση
Δώρης Δήμας

Read More »
Λ.Σ. Μια οφειλόμενη απάντηση στην Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας Λ.Σ. Μια οφειλόμενη απάντηση στην Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Πότε τελειώνουν οι θερινές εκπτώσεις

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Πότε τελειώνουν οι θερινές εκπτώσειςΜέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις.

Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.


Read More »
Πότε τελειώνουν οι θερινές εκπτώσεις Πότε τελειώνουν οι θερινές εκπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Αγκαλιάζοντας τη Θεσπρωτική – Φύση: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Αγκαλιάζοντας τη Θεσπρωτική – Φύση: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής (+ΒΙΝΤΕΟ)Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέσα από την Στρατηγική της Κλιματικής Αλλαγής, παρουσιάζει ένα βίντεο διάρκειας δύο περίπου λεπτών, στο οποίο αποτυπώνει εντυπωσιακά φυσικά τοπία της Θεσπρωτίας, με στόχο να διαδώσει το μήνυμα της αγάπης προς τη φύση.

Μέσα από αυτό το βίντεο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καλεί το κοινό να ανακαλύψει και να εξερευνήσει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής – και κάθε περιοχής, ενθαρρύνοντας την αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε με έμπνευση της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επικοινωνίας των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Περιφερειακών Τμημάτων του ΕΕΣ, Θεσπρωτής, Ευγενίας Γκόγκου και τον Θεσπρωτό φωτογράφο – εικονολήπτη Γιώργο Μαλαμίδη.

Η ομάδα δημιούργησε ένα μαγευτικό βίντεο, με εμβληματικά αλλά και ανεξερεύνητα τοπία της Θεσπρωτίας – από τις Βόθνες, τις πηγές του Αχέροντα, τις παραλίες των Συβότων, το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου, κ.α – που αποτελεί έναν πραγματικό ύμνο προς τη φύση, προσεγγίζοντας το θέμα της κλιματικής αλλαγής με έμφαση στην ανάγκη για συνεργασία και δράση.

Το μήνυμα του βίντεο είναι πολύ σημαντικό, καθώς μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και η ανάληψη δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι όμορφες εικόνες της φύσης μας ενθαρρύνουν να σκεφτούμε πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε μαζί της με αρμονία και σεβασμό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην προστασία και αντιμετώπιση καταστροφών. Είναι αξιέπαινο που προσανατολίζει την προσοχή του στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Συνειδητοποιώντας τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση, μπορούμε να αναζητήσουμε λύσεις και να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον.


Read More »
Αγκαλιάζοντας τη Θεσπρωτική – Φύση: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής (+ΒΙΝΤΕΟ) Αγκαλιάζοντας τη Θεσπρωτική – Φύση: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Φωτιές: Η ΕΕ ενισχύει τον στόλο της με 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Φωτιές: Η ΕΕ ενισχύει τον στόλο της με 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη


Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να υπογράψει φέτος συμβάσεις για την αγορά έως και 12 πυροσβεστικών αεροσκαφών, των πρώτων που θα της ανήκουν πλήρως, για να αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες ως προς την αντιμετώπιση πυρκαγιών που επιτείνει η κλιματική αλλαγή, δήλωσε χθες Τετάρτη ο ευρωπαίος επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς.


Η ΕΕ υπερδιπλασίασε τον υπάρχοντα στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών της πέρυσι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη νότια Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022, οι οποίες έδειξαν τα όρια των 13 αεροπλάνων που διέθετε.

Ο σημερινός στόλος περιλαμβάνει 28 αεροσκάφη, τα οποία ενοικιάζονται από κράτη μέλη ή από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να υπάρχουν δυνατότητες συνδρομής την περίοδο των δασικών πυρκαγιών. Το κόστος αυτού του διπλασιασμού των δυνατοτήτων αναμένεται να ανέλθει σε 23 εκατ. ευρώ.

Όμως, καθώς η κλιματική κρίση μεγεθύνει ολοένα περισσότερο τον κίνδυνο ακραίων πυρκαγιών, ο κ. Λέναρσιτς τόνισε χθες ότι οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να υπογράψουν συμβάσεις εντός του 2023 για την αγορά 12 πυροσβεστικών αεροσκαφών που θα ανήκουν στην ίδια την ΕΕ πέραν άλλων 12 που θα ενισχύσουν εθνικούς στόλους.

Τα πρώτα αεροσκάφη «θα μπορούσαν να παραδοθούν σε δυο χρόνια» και «όλος ο στόλος να είναι διαθέσιμος μέχρι το τέλος της δεκαετίας», εξήγησε ο επίτροπος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η αεροπορική βιομηχανία De Havilland Canada συμφώνησε να ξαναρχίσει την παραγωγή των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair αν υποβληθούν παραγγελίες από την ΕΕ, σύμφωνα με τον κ. Λέναρσιτς.

Συμβάσεις θα υπογράψουν η Κροατία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την αγορά των 12 δικών της αεροσκαφών και τα κράτη μέλη αυτές των αεροσκαφών που θα ενταχθούν στους εθνικούς στόλους.

Η Ντε Χάβιλαντ ανέφερε πως ολοκλήρωσε τη διαδικασία εξέτασης του σχεδιασμού του DHC-515 και αναμένει την «ολοκλήρωση των συμβάσεων με τους πελάτες τους επόμενους μήνες» και «την πρώτη παράδοση πριν από την περίοδο των πυρκαγιών του 2027».

«Η κατάσταση που βλέπουμε στη νότια Ευρώπη δείχνει πως βρισκόμαστε στην κλιματική κρίση. Είναι ήδη εδώ», δήλωσε ο κ. Λέναρσιτς.

Γενικά, αρμόδιες για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είναι οι εθνικές αρχές, ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να ζητούν βοήθεια του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, ενώ οι Βρυξέλλες έχουν επίσης την ευχέρεια να προσφέρουν βοήθεια σε κράτη- μη μέλη.


Ο μηχανισμός έλαβε 11 τέτοια αιτήματα το 2022 και 4 μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ελλάδας και της Τυνησίας.


Read More »
Φωτιές: Η ΕΕ ενισχύει τον στόλο της με 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη Φωτιές: Η ΕΕ ενισχύει τον στόλο της με 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Πτήσεις Με Αερόστατα Στον Κόλπο Της Ηγουμενίτσας Από Τον Σύλλογο Λαδοχωρίου “Αγιος Γεώργιος”

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Πτήσεις με αερόστατα στον κόλπο της Ηγουμενίτσας από τον Σύλλογο Λαδοχωρίου “Αγιος Γεώργιος”


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λαδοχωρίου “Αγιος Γεώργιος” στα πλαίσια ανάδειξης της περιοχής μας, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις διοργανώνει πτήσεις με αερόστατατα στο κόλπο της Ηγουμενίτσας.

Η πόλη μας αποτελεί μια περιοχή με μοναδικό φυσικό τοπίο, το οποίο μπορεί να “συστηθεί” σε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω των πτήσεων με αερόστατο ( κόλπος της Ηγουμενίτσας, Δρέπανο, Μακρυγιάλλι, Αγιονήσι, Πρασούδι, Αρχαία του Λαδοχωρίου κ.α.)
Η “παρθενική” πτήση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου 2023 στην περιοχή του πάρκου πλησίον του παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου Λαδοχωρίου (περιοχή γωνιά).
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα ζήσει την εμπειρία μέσα απο το αερόστατο.

Χορηγός επικοινωνίας thespro.gr
Read More »
Πτήσεις Με Αερόστατα Στον Κόλπο Της Ηγουμενίτσας Από Τον Σύλλογο Λαδοχωρίου “Αγιος Γεώργιος” Πτήσεις Με Αερόστατα Στον Κόλπο Της Ηγουμενίτσας Από Τον Σύλλογο Λαδοχωρίου “Αγιος Γεώργιος” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Στην Κασσώπη μετά από 21 αιώνες!

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Στην Κασσώπη μετά από 21 αιώνες!Πριν από μερικά χρόνια ήταν τα Γίτανα, τώρα είναι η Κασσώπη. Το αρχαίο θέατρο, μετά από 21 ολόκληρους αιώνες θα ανοίξει και πάλι για το κοινό.

Για ένα διήμερο, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενήσει την παράσταση “Το χάσμα της Κασσώπης” του Frédéric Lenormand.

Στην παράσταση θα εμφανιστούν ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου Πρέβεζας και ένας μουσικός κρουστών.

Το έργο συγγράφηκε από τον Frédéric Lenormand, επισκέπτη της Κασσώπης τη δεκαετία του 1990, εκδόθηκε ιδιωτικά στη Γαλλία και ανασύρθηκε από τη λήθη από τους Παναγιώτη Κλήμη και Νίκο Δ. Καράμπελα, ενώ μεταφράστηκε από την συνεργάτιδα του Διαζώματος Κάρολ Μόλτερ.

Την σπουδαία αυτή εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την αναστήλωση σε μεγάλο βαθμό των πρώτων πέντε κερκίδων του θεάτρου διοργανώνουν το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, το Σωματείο “Διάζωμα”,η Π.Ε Πρέβεζας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά, θα γίνει πριν τη δύση του ήλιου, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό για τη μετακίνηση του οποίου θα υπάρχει λεωφορείο .


Read More »
Στην Κασσώπη μετά από 21 αιώνες! Στην Κασσώπη μετά από 21 αιώνες! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 22χρονου και 23χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Σύλληψη 22χρονου και 23χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 23 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί να υπερπηδούν την περίφραξη και να προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από Φ/Γ οχήματα τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 22χρονου και 23χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 22χρονου και 23χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Αισιοδοξούν για τα 65 εκατομμύρια!

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Αισιοδοξούν για τα 65 εκατομμύρια!Άριστη είναι η πρωτοβουλία της ΠΕΔ Ηπείρου και των Δήμων Άρτας για την εκπόνηση μελέτης για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην περιοχή του Πουρναρίου.

Πρόκειται για μία μελέτη που αποτυπώνει έργα και παρεμβάσεις που αφενός μπορούν να κρατήσουν ζωντανά αρκετά χωριά και αφετέρου να δημιουργηθούν προυποθέσεις ανάπτυξης.

Έργα 65 εκατομμυρίων προκύπτουν μέσα από την μελέτη.

Στο Δήμο Αρταίων η Δημοτική Αρχή αισιοδοξεί ότι τα χρήματα αυτά είναι εύκολο να βρεθούν.

Ιδού η ρόδος λοιπόν… Η αρχή μπορεί να γίνει άμεσα και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής από τη στιγμή μάλιστα που εκτιμά ότι αυτό δεν είναι δύσκολο να βρεθεί.

 

Read More »
Αισιοδοξούν για τα 65 εκατομμύρια! Αισιοδοξούν για τα 65 εκατομμύρια! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Τελευταία παράταση της προθεσμίας για την υλοποίηση παρεμβάσεων

Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023
Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Τελευταία παράταση της προθεσμίας για την υλοποίηση παρεμβάσεων
Μέχρι την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, παρατάθηκε η προθεσμία για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» από τους ωφελούμενους.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειαςπρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, βάσει των δεσμεύσεων που υπάρχουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ 2014-2020 και Ταμείο Ανάκαμψης) του προγράμματος.

 

Read More »
Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Τελευταία παράταση της προθεσμίας για την υλοποίηση παρεμβάσεων Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Τελευταία παράταση της προθεσμίας για την υλοποίηση παρεμβάσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023 Rating: 5

Σελίδες