Ηγουμενίτσα: Παρατείνεται η απεργία των ναυτεργατών, μέχρι το πρωί του Σαββάτου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017
«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία, ανοιχτού και κλειστού τύπου, σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα, τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο το πρωί, μετά και τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «'Αγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης, παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου τους με τους τέσσερις πλοιοκτήτες της Κέρκυρας, ο ένας εξ αυτών φέρεται να μην συμφωνεί με τα αιτήματα των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποφασίσουν την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Βασικό αίτημα - μεταξύ άλλων - των ναυτεργατών είναι να μην ακινητοποιηθούν τα πλοία κλειστού τύπου κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς όπως τονίζει ο κ. Βιτουλαδίτης «τα πλοία ανοιχτού τύπου δεν επαρκούν για τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, που έχει αυξηθεί», αλλά την ίδια ώρα, όπως λέει «είναι αναγκαία η πλεύση τους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα».

Η νέα απεργία των ναυτεργατών θα λήξει, εκτός απροόπτου, το Σάββατο, στις 6 το πρωί.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Παρατείνεται η απεργία των ναυτεργατών, μέχρι το πρωί του Σαββάτου Ηγουμενίτσα: Παρατείνεται η απεργία των ναυτεργατών, μέχρι το πρωί του Σαββάτου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ;"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Λεπτομερή ενημέρωση για την τύχη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στο πλαίσιο της προωθούμενης συγχώνευσης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ρωτά αν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της Επιτροπής και αν έχει μελετηθεί αναβάθμιση του Τμήματος, σύμφωνα και με πρότασης της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου»

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στις 27 Οκτωβρίου 2017 με αντικείμενο τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου ανέφερε ότι σχεδιάζεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και αντ’ αυτού η λειτουργία δύο διετών προγραμμάτων σπουδών επιπέδου Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου είναι μια τριτοβάθμια εκπαιδευτική μονάδα η οποία, εκτός του κύριου στόχου, της αναπτύσσει ποικίλες συμπληρωματικές επιστημονικές, επιμορφωτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες συνεργαζόμενο συστηματικώς με τοπικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Σημειώνεται δε ότι η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) έχει εισηγηθεί την αποκατάσταση της εισαγωγικής κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία, η οποία πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» λειτουργούσε με επιτυχία ως Τμήμα, συνηγορώντας έτσι όχι στην κατάργηση αλλά στην αναβάθμιση του εν λόγω Τμήματος.Ένα εγχείρημα αναδιοργάνωσης με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ΑΤΕΙ, προϋποθέτει, πέρα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, αναλυτικά και τεκμηριωμένα κριτήρια για την επιλογή των ΑΤΕΙ που θα ιδρυθούν ή ενισχυθούν, για τη συγχώνευση ή την κατάργηση τμημάτων, καθώς και το αν και κατά πόσο έχουν ληφθεί υπόψη τα πορίσματα αξιολόγησης από την ΑΔΙΠ. Τέτοια δεδομένα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί έως σήμερα, δημιουργώντας εύλογη επιφύλαξη και αβεβαιότητα για την ύπαρξη εμπεριστατωμένου σχεδιασμού ως βάσης για τις προωθούμενες αλλαγές και στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν πρόκειται να καταργηθεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ή, αντιθέτως, να αναβαθμιστεί σύμφωνα και με την προαναφερόμενη πρόταση της ΑΔΙΠ,
Εάν και πότε θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της Επιτροπής για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου και αν στο πόρισμα θα αναφέρονται και θα τεκμηριώνονται τα κριτήρια της προωθούμενης αναδιοργάνωσης.


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ;" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ;" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός μετά από καταδίωξη με 5 κιλά κάνναβης

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Συνελήφθη, χθες (31-10-2017) αργά το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες αργά το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 21χρονος και επιχείρησαν να το ελέγξουν, πλην όμως ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα.

Το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση, όπου και συνελήφθη ο προαναφερόμενος.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης πριν τη σύλληψή του, είχε απορρίξει κοντά στο οδόστρωμα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (4.912) γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός μετά από καταδίωξη με 5 κιλά κάνναβης Θεσπρωτία: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός μετά από καταδίωξη με 5 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με την επανεξέταση των επιδοματουχων Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης (Β.Ν.Κ.)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

Με αφορμή δημοσίευση στον τοπικό τύπο σχετικά με την καταβολή του επιδόματος Β.Ν.Κ. από την Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας γίνονται γνωστά τα εξής:

Με δεδομένη την σχετική νομοθεσία που διέπει την χορήγηση των επιδομάτων (Γ4/Φ12/οικ.1930-ΦΕΚ 724/Β/1982 όπως τροποποιήθηκε με την Γ4β/Φ423/οικ.1167/1984, την Γ4Γ/Φ423οικ.οικ.1875/1998-ΦΕΚ 353/Β/1998 και την τελευταία Δ29α/Φ.32ΓΠοικ.10808/531/203 – ΦΕΚ 965/Β), προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος ΒΝΚ είναι:
  • άτομα με βαριά νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30
  • άτομα με σύνδρομο down με συνοδό βαριά νοητική υστέρηση και ποσοστό αναπηρίας από 80 % και άνω
  • άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) , με ποσοστό αναπηρίας από 80 % και άνω.στην τελευταία ΚΥΑ που ισχύει και σήμερα το αριθ. 2 ορίζει ότι το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 3 της αριθ.Π4γ/Φ422/Φ221/οικ.6286/1997(ΦΕΚ 997/Β) αντικαθίσταται ως εξής: «Γνωμάτευση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) όπου θα πιστοποιείται η αναπηρία με τα οριζόμενα κατά το άρθρο 1 της παρούσης.» 
  • Επίσης στις προϋποθέσεις χορήγησης αναφέρεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος ΒΝΚ κρίνονται όσοι: «… για την ίδια αιτία λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα ίση ή μικρότερη σύνταξη από την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ.»(ΦΕΚ 353/14-4-1998)

Η επανεξέταση των επιδοματούχων και η παραπομπή τους στα Κέντρα Πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕΠΑ του επιδόματος ΒΝΚ, σύμφωνα με το Υπουργείο, κρίθηκε αναγκαία αφού :
  • Οι γνωματεύσεις των Α/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών που επισυνάπτονται σαν δικαιολογητικά στους φακέλους των επιδοτούμενων ΒΝΚ, δεν καλύπτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις χορήγησης που απαιτούνται για την χορήγηση του επιδόματος ΒΝΚ .
  • Με τον Ν. 4331 άρθρο 1 Παρ. 4 : «οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων δύναται αυτεπάγγελτα……να διενεργούν τακτικούς και έκτακτους ελέγχους διοικητικής ή και ιατρικής φύσεως των καταβαλλομένων οικονομικών ενισχύσεων»

Η Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα του θέματος, καθώς και το γεγονός ότι θίγονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απέστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο έγγραφο με συγκεκριμένα ερωτήματα (αριθμ. πρωτ. 1173/31-05-2017).


Σε απάντηση του (έγγραφο με αρίθμ πρωτ. Δ24/Φ.32/Γ.Π.29192/558/15-9-2016) το Υπουργείο παρέπεμψε στις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και ζήτησε την απαρέγκλιτη τήρηση τους και καταλήγει «…Κατά συνέπεια σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος (ΒΝΚ), έχουν γνωματεύσεις με ποσοστό αναπηρίας 67%, χρειάζεται να προβούν σε διαδικασία επανεξέτασης για την πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕΠΑ προκειμένου να συνεχιστεί η επιδότησή τους».

Η Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας όχι μόνο δεν βρίσκεται απέναντι στους πολίτες με αναπηρία και στις οικογένειές τους, αλλά τους ενημερώνει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η χορήγηση του επιδόματος ΒΝΚ με βάση τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας που ισχύουν έως σήμερα.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Δημήτριος Πάκος

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με την επανεξέταση των επιδοματουχων Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης (Β.Ν.Κ.) Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με την επανεξέταση των επιδοματουχων Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης (Β.Ν.Κ.) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Πρόσκληση του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσπρωτίας «Αγιος Δονάτος»

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017Για τον εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας τιμούνται οι προστάτες των πολυτέκνων Αγιοι ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ και ΝΕΟΝΙΛΛΗ και τα επτά τέκνα τους, θα τελεστεί λειτουργία μετ' αρτοκλασίας την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδων Ηγουμενίτσας. 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για το Σ.Δ.
Ο Πρόεδρος Μ. Λάμπρου
Ο Γεν. Γραμματέας Ε. Αθανασίου


Read More »
Πρόσκληση του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσπρωτίας «Αγιος Δονάτος» Πρόσκληση του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσπρωτίας «Αγιος Δονάτος» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

ΠΟΕΔΗΝ: Για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας στην Ήπειρο, "ο κόσμος το 'χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


ΑΘΗΝΑ 26/10/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3783

Τι ξέχασε ή δεν ενημερώθηκε να μας πει ο κος Τσίπρας στην ομιλία του στα Ιωάννινα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την χρηματοδότηση, την στελέχωση της Δημόσιας Υγείας, των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας.
Για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας στην Ήπειρο, «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι».
Δείτε αναλυτικά.

Σας κοινοποιούμε τις σελίδες του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του έτους 2018 με τη μείωση των δαπανών των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ

Ο κος Τσίπρας στο 5ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο για την Ήπειρο στην ομιλία του παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων και των Διοικητών των υγειονομικών μονάδων της Ηπείρου, ανέφερε τις οικονομικές επιτυχίες της κυβέρνησης οι οποίες αποκρύπτονται όπως είπε και ανακαλύπτονται ανύπαρκτα προβλήματα στα Νοσοκομεία.

Στην ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν παρόν κυβερνητικοί Αξιωματούχοι και μεταξύ αυτών και οι Διοικητές των Υγειονομικών Μονάδων της Ηπείρου και των κοντινών περιοχών. Ο κος Τσίπρας ξέχασε να μας πει στην ομιλία του ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτυγχάνονται με τη συνεχή μείωση των δαπανών για την Υγεία.

Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο τριτοκοσμικό επίπεδο 5% του ΑΕΠ αν και δεσμεύτηκε ότι στο τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής το έτος 2018 θα συγκλίνουν με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντί αυξήσεων βλέπουμε συνεχώς μειώσεις. Με το Σχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή του έτους 2018 προβλέπεται η περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των Νοσοκομείων κατά 350 εκατομμύρια ευρώ και του ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατομμύρια ευρώ. Που είναι οι αυξήσεις κε Τσίπρα;

Τα Νοσοκομεία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύσουν χρήματα στους Προϋπολογισμούς τους προκειμένου να πραγματοποιούν διαγωνισμούς για την βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού των. Οι ελλείψεις θα μεγιστοποιηθούν. Θα ζήσουμε περισσότερες εντολές Διοικητών διακοπής θεραπειών και χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω έλλειψης κονδυλίων στους Προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.

Συνεχίζεται η μείωση του μόνιμου Προσωπικού λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων αποχωρήσεων. Στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2018 ρητά αναφέρεται ότι στο τομέα των προσλήψεων στα Νοσοκομεία κινηθήκατε ως κυβέρνηση και θα κινηθείτε του χρόνου με βάση τις Μνημονιακές δεσμεύσεις( για κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη για το έτος 2016, για κάθε 4 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη για το έτος 2017 και για κάθε 3 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη για το έτος 2018).

Στην ομιλία σας κε πρωθυπουργέ ήταν παρόν και σας άκουγαν οι Διοικητές των Υγειονομικών Μονάδων. Θα ήταν χρήσιμο για την σφαιρική ενημέρωση σας να τους ρωτήσετε.
• Για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων:
Γιατί με απόφαση Διοικητή για μήνες διακόπτονται οι χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης μπάτζετ στον προϋπολογισμό; Γιατί με έγγραφο ο Διοικητής ζητάει να πληρώνουν οι χειριστές τις βλάβες των ιατρικών μηχανημάτων;
• Για το Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας:
Γιατί εκδίδονται αποτελέσματα εξετάσεων κατά προσέγγιση από τον υπέρηχο του Νοσοκομείου με εντολή Διοικητή και πως χειρουργούνται τα έκτακτα περιστατικά κατά προσέγγιση;
• Για το Νοσοκομείο Άρτας:
Γιατί διακόπτονται για μήνες οι χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης μπάτζετ στο Προϋπολογισμό; Γιατί δεν λειτουργεί ο αρχαίος Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου Άρτας κατά καιρούς και το τελευταίο δεκαήμερο με αποτέλεσμα οι Ασθενείς να διακομίζονται στα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων; Πόσο επικίνδυνη είναι η καθυστέρηση για τα έκτακτα περιστατικά; Ο ιδιωτικός Αξονικός Τομογράφος της πόλης έκλεισε. Γιατί οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου είναι τρεις μήνες απλήρωτες λόγω έλλειψης χρημάτων στο Νοσοκομείο;
• Για το Νοσοκομείο Λευκάδας:
Γιατί λείπουν βασικές ειδικότητες Ιατρών σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά;
• Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας:
Γιατί η στελέχωση της Παθολογικής κλινικής είναι κάτω των ορίων ασφαλείας λόγω έλλειψης ειδικευμένων και ειδικευόμενων Ιατρών;
• Για το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων:
Γιατί δεν λειτουργεί το νέο 4ο κτίριο που παραδόθηκε και θα στεγάσει εργαστήρια και κλινικές, 8,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων; Γιατί δεν παραδόθηκε ο εξοπλισμός του, γιατί δεν εντάχθηκε οργανικά στο Νοσοκομείο, γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και κονδύλια να λειτουργήσει;
• Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ιωαννίνων γιατί υπολειτουργεί
παρότι εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή καθότι μοναδικό, αν και περιέχει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Και όμως λειτουργούν μόνο 12 κλίνες από τις 50 που διαθέτει λόγω έλλειψης προσωπικού.
• Για τα Κέντρα Υγείας της Πρόνοιας:
Γιατί το καλοκαίρι το Ασθενοφόρο από τους Παξούς παράτησε τον Άγγλο Ασθενή έκτακτο περιστατικό στο γκαράζ του πλοίου προς Ηγουμενίτσα, επειδή ζητήθηκε από τον Οδηγό του Ασθενοφόρου να πληρώσει τα ναύλα και δεν είχε χρήματα;
Γιατί πέθανε άντρας 50 ετών από καρδιολογικό πρόβλημα στο χωριό σας κε Τσίπρα στο Αθαμάνιο της Άρτας κατά την διάρκεια της συμμετοχής του σε λαϊκό αγώνα δρόμου, λόγω έλλειψης Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου;
Γιατί πολλές βάρδιες στα Κέντρα Υγείας είναι ακάλυπτες από Ασθενοφόρα σε δύσβατες ορεινές περιοχές;
Τα περισσότερα Κέντρα Υγείας της περιοχής κλείνουν στις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψης Ιατρών και Νοσηλευτών. Τι είναι τράπεζες;
Βρίσκουν υλικά από έρευνα και δωρεές ευτυχώς υπάρχουν τα παγκάρια της εκκλησίας.
Με την επικοινωνία δε φτιάχνεται η Δημόσια Υγεία!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 


 
Read More »
ΠΟΕΔΗΝ: Για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας στην Ήπειρο, "ο κόσμος το 'χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι"  ΠΟΕΔΗΝ: Για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας στην Ήπειρο, "ο κόσμος το 'χει τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προχωρούν διαγωνισμοί εξοπλισμού του ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών προϋπολογισμό 636.000 ευρώ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προχωρά η δημοπράτηση έξι υποέργων της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου Φιλιατών», με προϋπολογισμό πάνω από 636.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα υποέργα:

«Προμήθεια ακτινολογικού εξοπλισμού», προϋπολογισμού 277.946 ευρώ

«Προμήθεια εξοπλισμού υποστήριξης ζωής», προϋπολογισμού 232.748 ευρώ

«Προμήθεια εξοπλισμού διάφορου», προϋπολογισμός 52.191,60 ευρώ

«Προμήθεια αναλυτών αερίων αίματος», προϋπολογισμού 31.000 ευρώ

«Προμήθεια αντλιών έγχυσης», προϋπολογισμού 21.625 ευρώ

«Προμήθεια χειρουργικών εργαλείων αέρος», προϋπολογισμού 20.942 ευρώ

Φορέας υλοποίησης των παραπάνω υποέργων είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Read More »
Με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προχωρούν διαγωνισμοί εξοπλισμού του ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών προϋπολογισμό 636.000 ευρώ Με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προχωρούν διαγωνισμοί εξοπλισμού του ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών προϋπολογισμό 636.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Παραμυθιά: Δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις, 7-8-9 Νοεμβρίου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα δημόσιας υγείας ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον ‘Ελληνικό Οργανισμό Πρόληψης και Διάγνωσης προβλημάτων όρασης’ πρόκειται να πραγματοποήσει 7-8-9 Νοεμβρίου 2017 δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις.

Η πρότυπη κινητή οφθαλμολογική μονάδα, χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, θα εξετάσει κατοίκους/δημότες και παιδιά του Δήμου Σουλίου στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ‘Καρκαμίσι’ στην Παραμυθιά.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ. 2666360136.


 
Read More »
Παραμυθιά: Δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις, 7-8-9 Νοεμβρίου Παραμυθιά: Δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις, 7-8-9 Νοεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρ. Ευαγγέλου "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ (1874 - 2016) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Το βιβλιοπωλείο ΜΗΤΣΕΛΟΥ και ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ (1874 - 2016) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας

Συντονιστής της εκδήλωσης ο Σούλης Τριαντάφυλλος, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Σχολικός Σύμβουλος Δευτ. Εκπαίδευσης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Πατήρ Μεθόδιος, Ηγούμενος Της Μονής Γηρομερίου, Γκότοβος Αθανάσιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ο Θωμάς Λιώλιος και η Άρτεμις Αγαθοπούλου.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρ. Ευαγγέλου "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ (1874 - 2016) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ" Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρ. Ευαγγέλου "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ (1874 - 2016) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Σύγχρονος κόμβος στην Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

Νέα οδικά έργα περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Σύγχρονος κόμβος στην Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας

Η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς κόμβου, που θα συμβάλει στην ομαλή και ασφαλή κίνηση κατοίκων και τουριστών σε μια από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες της Ηπείρου, προωθείται μετά από απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή. Συγκεκριμένα ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, για την κατασκευή κόμβου στη διακλάδωση της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας με τη Λούτσα του Δήμου Πάργας.

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν επίσης οι δημοπρατήσεις και των εξής έργων:

«Αποκατάσταση εθνικής οδού από Μέτσοβο προς Κατάρα-Όρια νομού», προϋπολογισμού 300.000€.

«Αποκατάσταση 19ης Επαρχιακής Οδού Άγιος Νικόλαος- Βαλανιδιά», προϋπολογισμού 120.000 €.

«Αποκατάσταση βατότητας και κατασκευή κατεστραμμένων τοιχίων επί του οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 50.000..

«Βελτίωση δρόμου από θέση "Ζάβατο" μέχρι θέση "Μορσί" στην ΤΚ Πιστιανών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 150.000.

Επίσης αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των εξής έργων:

«Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου στο τμήμα Φιλιππιάδα – Πρέβεζα», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος η «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.»

«Συντήρηση E.O. Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος Σ&Γ ΑΛΕΞΙΟΥ.

«Άμεση αντιμετώπιση για την προστασία παρόχθιων πρανών λόγω κατολισθητικών φαινομένων στο Μετσοβίτικο ποταμό», προϋπολογισμού 74.400. Ανάδοχος Δημήτριος Τσομπίκος.

«Προστασία οδού και αποκατάσταση κοίτης ποταμού από Γρεβενήτι προς Λίμνες Πηγών Αώου», προϋπολογισμού 74.400. Ανάδοχος: Κούγκουλης Βασίλειος &ΣΙΑ Ο.Ε..

«Αναβάθμιση ισόπεδου κόμβου Κουτσελιού και βελτίωση βατότητας περιμετρικών οδών στην 2η Επαρχιακή οδό», προϋπολογισμού 74.000. Ανάδοχος Σ&Γ ΑΛΕΞΙΟΥ.

«Συντήρηση και καθαρισμός τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 90.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.

«Βελτίωση-ασφαλτόστρωση 36ης επαρχιακής οδού Δίστρατο- Βασιλίτσα», προϋπολογισμού € 300.000. Ανάδοχος ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Γεωλογική αναγνώριση ερευνητικής γεώτρησης στο Τ.Δ. Αμπέλια του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 30.000. Ανάδοχος η Αλκυόνα Νικούλη.


Read More »
Σύγχρονος κόμβος στην Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας Σύγχρονος κόμβος στην Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Περιφέρεια: Ανάθεση της μελέτης του αναδασμού στον κάμπο Μαργαριτίου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

Η ανάθεση της μελέτης του αναδασμού στον κάμπο Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Ειδικότερα η Ο.Ε. ενέκρινε το τρίτο και τελευταίο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού και ανέδειξε τον ανάδοχο για το έργο Μελέτη αναδασμού περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ κοινοτήτων Μαργαριτίου- Καταβόθρας- Ελευθερίου» Π.Ε. Θεσπρωτίας. Η προ εκτιμώμενη αμοιβή ανέρχεται σε 369.930,92€ (χωρίς Φ.Π.Α) και ανάδοχος αναδείχτηκε το μελετητικό γραφείο «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ Δ. ΜΑΜΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΠ».


Read More »
Περιφέρεια: Ανάθεση της μελέτης του αναδασμού στον κάμπο Μαργαριτίου Περιφέρεια: Ανάθεση της μελέτης του αναδασμού στον κάμπο Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη - Το Σάββατο στις 20:00 η ομιλία στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

Το όραμά του για τη νέα Κεντροαριστερά θα αναπτύξει στους πολίτες της Ηπείρου το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο 38χρονος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αρχικά θα βρεθεί στην Θεσπρωτία το βράδυ του Σαββάτου, όπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ηγουμενίτσα, στο πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ, στις 20:00.

Την Κυριακή το πρωί, θα ακολουθήσει η κεντρική πολιτική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην πόλη των Ιωαννίνων στο ξενοδοχείο Du Lac στις 11:00.

Επίσης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση σε Άρτα και στην Πρέβεζα. Το ακριβές πρόγραμμα για Πρέβεζα και Άρτα, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Στο σχετικό κάλεσμα ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, μεταξύ άλλων αναφέρει:
- Η ανανέωση είναι το οξυγόνο της πολιτικής. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών συνιστά αναγεννητική διαδικασία. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποτελμάτωσης και της στασιμότητας.
- Φτιάχνουμε γέφυρα για την επόμενη γενιά, για τις νεότερες γενιές. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια.
- Για να ξανασυναντηθούμε με τους πολίτες. Όλα μπορούν να ανατραπούν, τίποτα δεν είναι μάταιο και προαποφασισμένο. Πιστεύω ότι οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο για προοδευτικές αλλαγές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.


 
Read More »
Το πρόγραμμα της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη - Το Σάββατο στις 20:00 η ομιλία στο ΠΑΝΘΕΟΝ Το πρόγραμμα της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη - Το Σάββατο στις 20:00 η ομιλία στο ΠΑΝΘΕΟΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 23χρονος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Συνελήφθη 23χρονος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Συνελήφθη 23χρονος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία : Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIWsYJ6cioqC21M4u7F4c3AoOLAAPqHE-LugaQIDwrrm3lNnr7XoMLoVaS1vCdfYCv6VzB40gshlmJnpVc1glsmfXkjbOIC4bbxghBgbT6Cdaiqm8Ue283WJURKbG9rAB1UWUgefV_m55i/s1600/%25CE%2598%25CE%2597%25CE%259B%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3.jpg

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!


Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου
Αίγλη πεζόδρομος 
Γρηγορίου Λαμπράκη 3 - Ηγουμενίτσα
Η εκδήλωση διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από την ομάδα
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
https://www.facebook.com/groups/thesprotia.thilasmos/


 
Read More »
Θεσπρωτία : Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017 Θεσπρωτία : Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Στα Γιάννενα θα διεξαχθεί το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας το διήμερο 10-12 Νοεμβρίου. 

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθώς και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση λογοθεραπευτών αλλά και άλλων συναφών ειδικοτήτων και η ανάδειξη της πληθώρας των ερευνών που πραγματοποιούνται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στα χέρια των ειδικών.

Πάνω από 400 σύνεδροι αναμένεται να δώσουν το παρών στο συνέδριο όπου θα ακουστούν και σημαντικές ανακοινώσεις. 

• Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του συνεδρίου στην διεύθυνση www.synedrioselle.gr.


 
Read More »
Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο , την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.00, στο θέατρο εστία στην Ηγουμενίτσα.
Είσοδος Δωρεάν


Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση στον ξενώνα Σουλίου με θέμα "Παραδοσιακή Σουλιώτικη φορεσιά και οπλισμός"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017
Read More »
Εκδήλωση στον ξενώνα Σουλίου με θέμα "Παραδοσιακή Σουλιώτικη φορεσιά και οπλισμός" Εκδήλωση στον ξενώνα Σουλίου με θέμα "Παραδοσιακή Σουλιώτικη φορεσιά και οπλισμός" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ Ηγουμενίτσα: Μεγάλες προσφορές σε ημερολόγια από την ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια 35 στρεμμάτων, στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6978892439 Read More »
Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ9UAO9Y2YRjy6OIPZC0WhN4T9teg-828gNNEVfwDvnjA2mkGkceFa2XWHUI9xVWkjeitV0EMK1WvJe-xU_TO3GlBGEI3tbhBkz_yy2MK5lZ2teJJIzZeL9_-Bj5S_36YpuaXEKgUPCuA/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Read More »
Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Ενοικιάζεται κατάστημα 70 τ.μ. στην πάνω μεριά της πλατείας Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Επίσης πωλούνται μηχανήματα καφεκοπτείου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
  • 2665023482
  • 6981873561Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Ενοικιάζεται κατάστημα στην πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017


Πωλείται οικόπεδο 513 τ.μ. στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας στην Ηγουμενίτσας.

Το οικόπεδο διαθέτει οικοδομική άδεια και στο εσωτερικό του πηγάδι με πόσιμο νερό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6946418880Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Επίσκεψη του ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσας στο χωριό Βουλιαράτι

Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017Μία ιδιαιτέρως συγκινητική ημέρα ήταν η 28η Οκτωβρίου για τα μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στο χωριό Βουλιαράτι του Δήμου Δερόπολης Αλβανίας μαζί με πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Ελένη Σουρανή, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων και συλλόγων από την Ελλάδα, καθώς και Αλβανοί παράγοντες.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, ο εκπρόσωπός των μελών του ΚΑΠΗ Σοφίας Ελευθέριος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων του 1040-1941.


Read More »
Επίσκεψη του ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσας στο χωριό Βουλιαράτι Επίσκεψη του ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσας στο χωριό Βουλιαράτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017 Rating: 5

Σελίδες