Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου δημάρχου Φιλιατών κ. Βασίλειου Τζίγκου

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου δημάρχου Φιλιατών κ. Βασίλειου Τζίγκου


Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Δημότες Φιλιατών για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.
Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους υποψήφιους μου για τον αγώνα που έδωσαν σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικισμό, σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας .
Να συγχαρώ και τον άλλο συνδυασμό για τον δικό τους αγώνα. Από αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι μόνον ο Δήμος Φιλιατών.
Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν. Για αυτό και από σήμερα εργαζόμαστε ούτως ώστε τον Ιανουάριο να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου.
Η εντολή των συνδημοτών μας είναι για εμάς τεράστια ευθύνη και θα προσπαθήσουμε να μην σας διαψεύσουμε.
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδημότες μας.
Read More »
Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου δημάρχου Φιλιατών κ. Βασίλειου Τζίγκου Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου δημάρχου Φιλιατών κ. Βασίλειου Τζίγκου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Αντώνη Μπέζα

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Ευχαριστήριο του Αντώνη Μπέζα


Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όσες και όσους εμπιστεύθηκαν το όραμά μας και στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθειά μας.
Αποδεχόμαστε την εντολή που δόθηκε από τους δημότες της Ηγουμενίτσας και θα είμαστε παρόντες στο καθήκον που μας ανέθεσαν.
Μαζί συνεχίζουμε!
Μαζί για την Ηγουμενίτσα!
Read More »
Ευχαριστήριο του Αντώνη Μπέζα Ευχαριστήριο του Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Το Μεγάλο Μήνυμα του νέου Μητροπολήτη

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Το Μεγάλο Μήνυμα του νέου ΜητροπολήτηΚατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες και Επίσκοποι έδωσαν σήμερα το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και την παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και πιστών.
Ανάμεσά τους και ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλατιών, Γηρομερίου και Πάργας κκ Σεραπίων Μιχαλάκης.
Read More »
Το Μεγάλο Μήνυμα του νέου Μητροπολήτη Το Μεγάλο Μήνυμα του νέου Μητροπολήτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο του κ. Θωμά Δήμα

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Ευχαριστήριο του κ. Θωμά Δήμα


Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τον Αντώνη τον Μπέζα που μου έκανε την τιμή να είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό του, "Μαζί για την Ηγουμενίτσα", καθώς επίσης και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον όμορφο αγώνα.
Τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμπολίτες μου με στήριξαν με την ψήφο τους.
Read More »
Ευχαριστήριο του κ. Θωμά Δήμα Ευχαριστήριο του κ. Θωμά Δήμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Τη στήριξη στον Παν. Νταή ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Τη στήριξη στον Παν. Νταή ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας


Η ΝΕ Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους προοδευτικούς πολίτες, στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής να στηρίξουν και να ψηφίσουν Δήμαρχο Ηγουμενίτσας τον Παναγιώτη Νταή, για να έλθει αλλαγή στο Δήμο σε προοδευτική κατεύθυνση.
Read More »
Τη στήριξη στον Παν. Νταή ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Τη στήριξη στον Παν. Νταή ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Ένα νέο μεγάλο φορτίο με τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στάλθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου από την Περιφέρεια Ηπείρου στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας με την αμέριστη συμβολή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζει την δράση του με σκοπό να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να επιστρέψουν ομαλά στις κατοικίες τους και να καλύψουν ακόμα και τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες .

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται καθημερινά σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αντίστοιχες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε με συντονισμένες ενέργειες η βοήθεια να φτάνει έγκαιρα στους πληγέντες.
 
Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες συνεχίζεται καθημερινά κατά τις τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 
· Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 26510-87133 , 26510-87130

· Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

· Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, Π. Τσαλδάρη 18

· Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,
Περδικάρη 1.

Τα είδη και αγαθά που είναι απαραίτητα την παρούσα χρονική περίοδο είναι :

1. ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

2. ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

3. ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

4. ΧΑΡΤΙΚΑ

5. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ

6. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

7. ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ( ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ)


Read More »
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

ΚΡΙΤΙΚΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ» Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ τ. Βουλευτής

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
ΚΡΙΤΙΚΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ» Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ τ. Βουλευτής

Πρόσφατα ο διακεκριμένος εκπαιδευτικός και εκλεκτός συμπατριώτης από την Παραμυθιά, ένα από τα 10 παιδιά του αείμνηστου Ιστοριοδίφη ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ, ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠ. ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ, είχε την ευγενή καλοσύνη να μας αποστείλει το ξεχωριστό πόνημα του «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ» με μια ιδιαίτερα τιμητική αφιέρωση για την ταπεινότητα μας και τον ευχαριστούμε θερμότατα.

Πρόκειται για μια Ποιητική Συλλογή εκ 318 σελίδων, όπου καταχωρούνται περί τα 650 ποιήματα.

Την ποιητική του Συλλογή ο κ. Γ. Σπ. Μουσελίμη ευτύχησε να την προλογήσει μια εξέχουσα και ξεχωριστή πνευματική προσωπικότητα, ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ. Πρόκειται για τον Ηπειρώτη ΛΕΥΤΕΡΗ Β. ΤΖΟΚΑ, που επί πολλά χρόνια, συνεχώς επανεκλεγόμενος, κρατά στα στιβαρά του χέρια την Διοίκηση, ως Πρόεδρος, της «ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ».

… Και βέβαια ο Ποιητής Γ. Σπ. Μ. «ανταποδίδει» αυτήν την «προσφορά» της προλόγησης με την αφιέρωση ενός ποιήματος στον Μεγάλο Πνευματικό Συμπατριώτη ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΣΟΚΑ, όπου περιγράφονται οι αρετές του καθώς και τα ψυχικά, πνευματικά και ανθρώπινα γνωρίσματα του ξεχωριστού χαρακτήρος του.

Με πολύ ενδιαφέρον εδιάβασα – εμελέτησα – την «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ», αφού έκανα αρκετές «στάσεις», διότι για να κατανοήσει κανείς τον κάθε στίχο χρειάζεται ιδιαίτερη εμβάθυνση και «είσοδος» στο πνεύμα, τον νου, την ψυχή και την καρδιά του Ποιητή.

Αφού ολοκλήρωσα την ανάγνωση – μελέτη της αναφερθείσας ποιητικής συλλογής διερωτήθηκα: Σε ποιο είδος Ποίησης μπορεί να καταταγεί;

· Η έκφραση του συναισθηματικού κόσμου του Ποιητή (χαρά, λύπη) μαρτυρεί Λυρική Ποίηση

· Η περιγραφή και αφήγηση λόγων, πράξεων, επιτευγμάτων φανερώνει την Επική Ποίηση

· Η παρουσίαση πλήθους συναισθημάτων πάθους προσομοιάζει στην Ελεγειακή Ποίηση

· Οι ύμνοι στην ζωή της υπαίθρου και του αγροκτηνοτροφικού βίου επιβεβαιώνουν την Βουκολική Ποίηση

· Η επιτυχής προσπάθεια συνταιριασμού έπους και λυρισμού επισημαίνει την Δραματική Ποίηση

· Τα συναισθηματικά φτερουγίσματα σε κόσμους όμορφους, είναι στοιχεία της Ρομαντικής Ποίησης

· Η συνεχής προσπάθεια του ποιητή για την ακόμα περισσότερο βελτίωση των στίχων με στόχο να πλησιάσει την τελειότητα φανερώνει ύπαρξη Παρνασιακής Ποίησης

Έχομε την γνώμη ότι στο δικό μας ερώτημα: Σε ποιο είδος ποίησης κατατάσσεται η «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ» του ποιητή Γ. Σπ. Μουσελίμη η απάντηση βγαίνει μόνη της από την ίδια την Ποιητική Συλλογή και είναι η εξής: Τα 650 ποιήματα διατρέχουν όλα τα είδη της Ποίησης, όπως ανωτέρω κατεγράφησαν.

Θεωρούμε αναγκαίο να αναφέρομε τις απόψεις κάποιων Ποιητών και πως ο Ποιητής Γ. Σπ. Μουσελίμης «στέκεται» σε αυτές, ‘Ητοι:

1. Ο Πλάτων λέγει ότι η Ποίηση είναι ένα πράγμα ανάλαφρο ιερό και φτερωτό Ολόκληρη η «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ» σ’ αυτόν τον άξονα κινείται

2. Ο Αργεντίνος Λόγιος Χόρσε Λουί Μπόρχες λέγει ότι η Ποίηση είναι η έκφραση του ωραίου δια μέσου λέξεων περίτεχνα υφασμένων μεταξύ τους

Η τοποθέτηση των στίχων του Ποιητή Γ. Σπ. Μουσελίμη είναι ο ορισμός του Μπόρχες

3. Ο Οδυσέας Ελύτης λέγει ότι η Ποίηση είναι το άλλο πρόσωπο της υπερηφάνειας Και ο Ποιητής μας δεν κρύβεται.

Νιώθει περηφάνια για την γενιά του, για τον τόπο του για τους ανθρώπους του, για την πατρίδα μας.

4. Ο Νικηφόρος Βρεττάκος λέγει: Ποίηση είναι ο μεγεθυντικός φακός της πραγματικότητας

Στην «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ»του Γ. Σπ. Μουσελίμη υπαρχει ο «μεγεθυντικός φακός» αλλά με κρατημένα τα «γκέμια»!

5. Ο Κώστας Καρυωτάκης λέγει: Ποίηση είναι το καταφύγιο, που φθονούμε

Ο Γ. Σπ. Μουσελίμης μέσα από τους στίχους των Ποιημάτων βρίσκει την ευκαιρία να παρουσιάσει αλήθειες, που τον επίκραναν!

6. Ο διακεκριμένος Άγγλος ποιητής Tomas ELIOT λέγει ότι Ποίηση δεν είναι ένα απελευθέρωμα της συγκίνησης, αλλά η απόδραση από την συγκίνηση

Ο Γ. Σπ. Μουσελίμης έχει πολλούς λόγους για την αναφερομένη απόδραση και πραγματοποιεί αυτό με τους στίχους των ποιημάτων του.

Για ακόμη μια φορά αισθανθήκαμε χαρά για την πνευματική διάκριση ανθρώπων του τόπου μας όπως στην περίπτωση του κ. Γεωργίου Σπυρ. Μουσελίμη για την έκδοση και κυκλοφορία του έργου του «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ». Εκφράζουμε ολόθερμα συγχαρητήρια για το θαυμάσιο έργο του που δικαιωματικά καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση στην Ελληνική Ποιητική Γραμματεία και μας γεμίζει με ξεχωριστή ικανοποίηση και υπερηφάνεια .

Φίλτατε Γιώργο Σπ. Μουσελίμη, ευχόμεθα να είναι καλοτάξιδη η δική σου «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ».

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ

Τ. Βουλευτής

ΥΓ. Η συνεχής αναφορά του ονόματος του κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ με το όνομα του πατέρα του αείμνηστου ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ οφείλεται σε ικανοποίηση προσωπικής ανάγκης και εκπλήρωση χρέους. Οφείλεται στις πολλές επισκέψεις μαζί του στον Θεσπρωτικό χώρο, μέχρι και το Σπήλαιο του Αετού, που επί δεκαετίες παραμένει στα αζήτητα. Οφείλεται στην παρόρμηση του να γράψω ένα από τα βιβλία μου, το «ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗΣ ΕΦΥΡΑΣ», που κυκλοφόρησε σε 10.000 αντίτυπα (έχει εξαντληθεί) και σε 4 γλώσσες. Οφείλεται ακόμη στον τεράστιο σεβασμό μου στο πλούσιο Συγγραφικό και Ερευνητικό Έργο, που προσέφερε ο αείμνηστος ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ στον τόπο μας.

Η.Κ.ΒRead More »
ΚΡΙΤΙΚΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ» Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ τ. Βουλευτής ΚΡΙΤΙΚΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΛΑΜΨΗ» Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ τ. Βουλευτής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Τρεις καταδίκες για το ναυάγιο του Norman Atlantic

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Τρεις καταδίκες για το ναυάγιο του Norman Atlantic


Μετά από 9 χρόνια ερευνών και ατελείωτες ακροάσεις, το Δικαστήριο του Μπάρι εξέδωσε τρεις ποινές σε πρώτο βαθμό για το ναυάγιο του Norman Atlantic που συνέβη στις 28 Δεκεμβρίου 2014 στο κανάλι του Οτράντο και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι, ενώ 64 τραυματίστηκαν.

Το πλοίο ταξίδευε από την Ελλάδα για την Ιταλία και έπρεπε να φτάσει στο λιμάνι της Ανκόνα, αλλά βυθίστηκε λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κατάστρωμα-4 λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Μια τραγωδία κατά την οποία άλλα σκάφη και ελικόπτερα από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Αλβανία συμμετείχαν σε πολύωρες και επίπονες επιχειρήσεις διάσωσης, που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο η τρικυμία.


Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν από τους ερευνητές, οι φλόγες ξέσπασαν επειδή στο πλοίο φορτώθηκε μεγαλύτερος αριθμός φορτηγών-ψυγείων από ό,τι υπήρχαν διαθέσιμες ηλεκτρικές πρίζες, αναγκάζοντας τα οχήματα να ταξιδεύουν με τις μηχανές τους σε λειτουργία.Η φωτιά λοιπόν ξέσπασε από ένα από τα φορτηγά. Το Δικαστήριο (πρόεδρος Marco Guida) καταδίκασε τον κυβερνήτη του πλοίου, Argilio Giacomazzi, σε έξι χρόνια φυλάκιση, τον πρώτο μηχανικό αξιωματικό Gianluca Assante σε πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες και τον ναυτικό μέλος του πληρώματος Francesco Nardulli σε τρία χρόνια.

Οι τρεις είναι οι μόνοι που κρίθηκαν ένοχοι για το ναυάγιο. Ο εφοπλιστής Κάρλο Βισεντίνι αθωώθηκε για το αδίκημα του ναυαγίου για «μη διάπραξη του εγκλήματος», ενώ για τα άλλα αδικήματα που του απαγγέλθηκαν, διατάχθηκε να μην ληφθούν μέτρα λόγω παραγραφής. Εξαιρείται επίσης η ευθύνη των εταιρειών Visemar (ιδιοκτήτης του οχήματος) και Anek (ενοικιαστής) για τη μη ύπαρξη των φερόμενων αδικημάτων. Συνολικά, 21 άτομα αθωώθηκαν.

Έχοντας αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας νωρίς το απόγευμα της 27ης Δεκεμβρίου 2014, το πλοίο θα έπρεπε να είχε φτάσει στην Ανκόνα την επόμενη μέρα. Όμως το πλοίο δεν έφτασε ποτέ στην περιοχή Marche: η φωτιά ξέσπασε στα ανοιχτά των αλβανικών ακτών, τα μέτρα ασφαλείας καθυστέρησαν να εφαρμοστούν, όπως και οι προσπάθειες διάσωσης. Κάποιοι επιβάτες σκοτώθηκαν μετά από πτώση στη θάλασσα, ενώ δύο ναύτες από το αλβανικό ρυμουλκό Illiria έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ελλιμενισμού του πλοίου.
Read More »
Τρεις καταδίκες για το ναυάγιο του Norman Atlantic Τρεις καταδίκες για το ναυάγιο του Norman Atlantic Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

«Φρενάρουν» οι διαδικασίες για υδατοδρόμια σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
«Φρενάρουν» οι διαδικασίες για υδατοδρόμια σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα


Στασιμότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε ότι αφορά την αδειοδότηση και λειτουργία των υδατοδρομίων στην Ήπειρο, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες περί επίσπευσης των διαδικασιών.

Τη στιγμή που έστω με καθυστέρηση δεκαετίας, δίνονται άδειες για εκτέλεση πτήσεων με υδροπλάνα και γίνονται νέες οριοθετήσεις υδατοδρομίων από δήμους και λιμενικά Ταμεία, τα Γιάννενα που φιλοδοξούν να γίνουν η πρώτη παραλίμνια πόλη με γραμμές υδροπλάνων αλλά και η Ηγουμενίτσα- το μεγάλο λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας- μένουν εκτός του δικτύου που σχεδιάζουν για το 2024 οι αεροπορικές εταιρείες.

Βέβαια, μέχρι την σύσταση ενός συνολικού δικτύου αποτελούμενου από 100 έως 150 υδατοδρόμια στην ελληνική επικράτεια και την δημιουργία τουλάχιστον δύο στόλων 20 αμφίβιων σκαφών υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος αναφέρουν στελέχη των 2 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Read More »
«Φρενάρουν» οι διαδικασίες για υδατοδρόμια σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα «Φρενάρουν» οι διαδικασίες για υδατοδρόμια σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

«ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ», Η Ηπειρώτικη μουσική μάγεψε την Αθήνα

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
«ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ», Η Ηπειρώτικη μουσική μάγεψε την Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, η συναυλία για την ηπειρώτικη μουσική με τίτλο «Αλησμονώ και Χαίρομαι», την οποία διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής (ΔιΚΗΜ). Η συναυλία έλαβε χώρα υπό την Αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μια μεγάλη γιορτή, όπου πρωταγωνίστησε η νέα γενιά της Ηπείρου! Σπουδαίοι οργανοπαίκτες, οι οποίοι παίρνουν άξια τη σκυτάλη από τους θρύλους της ηπειρώτικης μουσικής, αλλά και καταξιωμένοι τραγουδιστές, που τραγούδησαν με την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα φωνή τους τραγούδια της ξενιτιάς και της αγάπης από πολλά μουσικά ιδιώματα της Ηπείρου.
Και μαζί με το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών που πλαισίωσε χορευτικά τα τραγούδια, φορώντας πανέμορφες αυθεντικές φορεσιές, ταξιδέψαμε στο Πωγώνι, στο Ζαγόρι, στην Κόνιτσα, στα Γιάννενα, στο Σούλι, στο Μέτσοβο …
Το ΔιΚΗΜ και οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από τα βάθη της ηπειρώτικης ψυχής τους, όλους τους συντελεστές, τους χορηγούς, τους συνεργάτες, τους τεχνικούς, τους μουσικούς και χορευτές, το Λύκειο Ελληνίδων, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και το Μέγαρο Μουσικής για την αγαστή συνεργασία που οδήγησε σε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα το οποίο απήλαυσαν 1.500 θεατές που είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν.Συντελεστές:
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι της συναυλίας ήταν: ο Λευτέρης Δρανδάκις, Καλλιτεχνικός
Διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων, ο Νίκος Ζέκης, ερευνητής ηπειρώτικης
μουσικοχορευτικής παράδοσης, χοροδιδάσκαλος και έφορος πολιτισμού της Πανηπειρωτικής
Συνομοσπονδίας Ελλάδας και o Αναστάσιος Πλίτσης, δάσκαλος ελληνικών χορών του Λυκείου
των Ελληνίδων.
Οι οργανοπαίκτες κλαρίνου που πήραν μέρος ήταν:
Ηλίας Πλαστήρας, Πέτρος Χαλκιάς, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος,
Μιχάλης Μπραχόπουλος, Χρήστος Ντούλιας, Γιώργος Τσουμάνης, Αλέξανδρος Τσουμάνης,
Δημήτρης Χαλκιάς, Βασίλης Μπακαγιάννης, Χρήστος Σιούλας, Ναπολέων Δάμος (ο νεώτερος)
και ο Θοδωρής Χαλιάσος
Τραγούδησαν: Κώστας Γεροδήμος, Μάκης Ζούμπας, Μιχάλης Παΐλας,, Μιχάλης Μιχόπουλος,
Τάσος Δήμου, Μιχάλης Καπρινιώτης, Γιώργος Χαλιγιάννης, Γιάννης Φάκος, Κώστας Παΐλας.
Βιολί: Βασίλης Μπραχόπουλος, Γιώργος Γκόγκος, Θανασης Πρεμέτης, Κώστας Κωσταγιώργος
και Λάμπρος Τζόκας
Λαούτο: Γιάννης Διαμάντης, Γιάννης Κωσταδήμας, Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης
Κωνσταντής, Νίκος Χαλκιάς και Τάσος Πρεμέτης
Κρουστά: Γιώργος Ζούμπας, Διονύσης Ζώης, Μιχάλης Δάμος, Λευτέρης Μπίσας και ο Πέτρος
Παπαγεωργίου
Ακορντεόν: Ηλίας Τζιχάνης
Συμμετείχε το πολυφωνικό σχήμα «Ήνορο»
Υπεύθυνος σκηνής για την παραγωγή: Δημήτρης Ιωαννίδης
Ήχος & φώτα: Vision of Sound/Θωμάς Νάστος και οι τεχνικοί Παντελής Γιατζιτζόγλου,
Γρηγόρης Κουτσιλιέρης, Γιώργος Κατσιάνος, Αλέξανδρος Αρεταίος, Σπύρος Κασσίμης
Φωτιστής: Γιώργος Λουκίνος
Βιντεοσκόπηση: Γιώργος Γεωργούλας
Επιλογή οπτικού υλικού: Στέφανος Καραπέτσης
Επιμέλεια οπτικού υλικού: Γιώργος Σπανός, Μανουήλ Καραπέτσης
Φωτογραφίες συναυλίας: Γιώργος Σπανός
Στην αφίσα της συναυλίας απεικονίζεται το γλυπτό "Το Ζευγάρι" του Ηπειρώτη
γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη το οποίο βρίσκεται στη περιοχή της λίμνης των Ιωαννίνων.
Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions
Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Μεγάλοι Χορηγοί συναυλίας:
Τράπεζα Ηπείρου
Φουγάρο Art Center
Χορηγοί:
Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα
Mellon Group
Tritoxo Project Management

Read More »
«ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ», Η Ηπειρώτικη μουσική μάγεψε την Αθήνα «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ», Η Ηπειρώτικη μουσική μάγεψε την Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Περισσότεροι οι πελαργοί σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Περισσότεροι οι πελαργοί σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα


Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από την απογραφή των λευκών πελαργών για το έτος 2023 η οποία πραγματοποιήθηκε σε 39 περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας και έξι του Νομού Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση την φετινή χρονιά οι φωλιές ήταν 74 (αντί 50 το 2022), οι νεοσσοί 220 αντί 163 πέρσι, ενώ συνολικά τα ενήλικα και νεαρά πτηνά ήταν 368 αντί 271 την περσινή περίοδο.
Read More »
Περισσότεροι οι πελαργοί σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα Περισσότεροι οι πελαργοί σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ποδηλάτου

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ποδηλάτου 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε να επιβαίνει στο κλεμμένο ποδήλατο

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κλοπή, υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χθες (8-10-2023) στα Ιωάννινα να επιβαίνει σε ποδήλατο, το οποίο είχε αφαιρέσει από σημείο της πόλης των Ιωαννίνων προ 15ημέρου.

Το ποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ποδηλάτου Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ποδηλάτου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 79χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Διακομιδή 79χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 79χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 79χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 79χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα της Πλαταριάς 79χρονη ημεδαπή

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023
Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα της Πλαταριάς 79χρονη ημεδαπή


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες της Δευτέρας, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλαταριάς Θεσπρωτίας, 79χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Read More »
Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα της Πλαταριάς 79χρονη ημεδαπή Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα της Πλαταριάς 79χρονη ημεδαπή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2023 Rating: 5

Σελίδες