Στα αζήτητα εντοπίστηκε ο 61χρονος από τη Θεσπρωτία | Είχε πέσει θύμα ληστείας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Στα αζήτητα εντοπίστηκε ο 61χρονος από τη Θεσπρωτία | Είχε πέσει θύμα ληστείας


Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση 61χρονου από Σμέρτο Φιλιατών, αφού εντοπίστηκε νεκρός στα αζήτητα του νοσοκομείου Ελπίς
Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, η σορός του εντοπίστηκε σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Ελπίς. 
Βρισκόταν στα αζήτητα για μία εβδομάδα, αφού δεν είχε πάνω του τα προσωπικά του στοιχεία.
Το βράδυ της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή, ενώ βρισκόταν έξω από ξενοδοχείο στην Ομόνοια. 
Στο σημείο έφτασε άμεσα η Αστυνομία και ασθενοφόρο, που τον παρέλαβε. Όμως, ήταν ήδη νεκρός.
Οι συγγενείς του μιλώντας στο «Τούνελ» εκτιμούν ότι πιθανότατα είχε πέσει θύμα ληστείας και η ανακοπή οφείλεται στον εκφοβισμό που υπέστη από άγνωστους δράστες, εκείνη τη μοιραία νύχτα. 
Όπως υποστηρίζουν, το τηλέφωνό του το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί, βρισκόταν σε λειτουργεία στα χέρια αγνώστων για ημέρες μετά το θάνατό του.
Ο 61χρονος, που ήταν μόνιμος κάτοικος στο Σμέρτο Φιλιατών Θεσπρωτίας, εξαφανίστηκε όταν πήγε στην Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές.
Για την εξαφάνισή του είχε σημάνει και Silver Alert.
Read More »
Στα αζήτητα εντοπίστηκε ο 61χρονος από τη Θεσπρωτία | Είχε πέσει θύμα ληστείας Στα αζήτητα εντοπίστηκε ο 61χρονος από τη Θεσπρωτία | Είχε πέσει θύμα ληστείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας


Πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας ενάντια στην ακρίβεια. 
Χαιρετισμό έκανε ο Κώστας Μπακάλης γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Φιλιατών που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη. 
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιώργος Μπούργος Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων. 
Στην ομιλία στάθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης στα σωματεία και στην έκφραση αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζόμενους. 
Επίσης κάλεσε όλα τα σωματεία να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας 9 Νοέμβρη.
Read More »
Το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Οι εκκρεμότητες πριν από τη μεταβίβαση

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Οι εκκρεμότητες πριν από τη μεταβίβαση


Η απόδοση μέρους της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον δήμο, το μέλλον του εμπορευματικού κέντρου που δημιουργείται σε έκταση μακριά από το λιμάνι της πόλης αλλά και η τύχη της επένδυσης για τη μαρίνα, είναι τρία θέματα που συζητούνται ως εκκρεμότητες στη Θεσπρωτία ενόψει και της μεταβίβασης της πλειοψηφίας των μέτοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) στον ιδιώτη επενδυτή.
Οι εκκρεμότητες συζητούνται καθώς σε αντίθεση με τις πωλήσεις των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ στη συγκεκριμένη περίπτωση ο διαγωνισμός δεν προέβλεπε υποχρεωτικές επενδύσεις από τον πλειοδότη.
Όπως είναι γνωστό πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την κατακύρωση της απόκτησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000,00. Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ανησυχία των πολιτών
Ωστόσο, ενώ ο διαγωνισμός προχώρησε, δεν έχουν λυθεί θέματα που άπτονται της σχέσης του λιμανιού με την πόλη, ένα ακανθώδες θέμα που αντιμετωπίζουν πολλά λιμάνια και διεθνώς. Οι πολίτες της Ηγουμενίτσας ανησυχούν ότι αν δεν αποδοθεί μέρος της χερσαίας ζώνης στο δήμο τότε η πόλη θα αποκοπεί πλήρως από τη θάλασσα. Επίσης ανησυχούν μήπως σε ορισμένα σημεία η πρόσβαση γίνεται έναντι αντιτίμου.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά παράγοντες της πόλης υπάρχει κίνδυνος η περιοχή του Δρεπάνου μία τεράστια παραλία τεσσάρων και πλέον χιλιόμετρων έξω από το Κόλπο της Ηγουμενίτσας να καταστεί terra incognita για τον μέσο πολίτη αν ακολουθηθεί το μοντέλο της Mamaia της Ρουμανίας, μια επίσης στενή λωρίδα στεριάς μέσα στη θάλασσα που την απολαμβάνει ο επισκέπτης με εισιτήριο.

Τι ορίζει η σύμβαση
Σύμφωνα πάντως με τα οριζόμενα στο διαγωνισμό στη σύμβαση παραχώρησης που θα υπογραφεί με το ιδιώτη επενδυτή θα αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα ζητήματα της απόδοσης στον δήμο χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ που δεν εξυπηρετεί λιμενικές ανάγκες. Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδωσε τον προηγούμενο Αύγουστο στους κατοίκους της Ηγουμενίτσας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στη Θεσπρωτία.
Από τις διαβεβαιώσεις μέχρι και την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών υπάρχει πολλή γραφειοκρατία που πρέπει να ξεπεραστεί και αυτό είναι που φοβίζει τους κατοίκους, τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της περιοχής οι οποίες ανεξάρτητα από την γενικότερη θέση που διατύπωσαν για την πώληση η μη του λιμανιού τώρα όλοι επιζητούν να δοθεί μια ικανοποιητική πρόσβαση της πόλης στη θάλασσα. Για όσους γνωρίζουν την περιοχή «Δρέπανο», «Μακρυγιάλι», «Λιμανάκι» και «Πλατάνια» όπως επίσης και το parking του δήμου είναι τα σημεία που εστιάζεται το ενδιαφέρον.
Σύμφωνα, πάντως, με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗΓ Αθανάσιο Πορφύρη, για τη χερσαία ζώνη έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για την νομιμοποίηση προσχώσεων ώστε να γίνει επανακαθορισμός της από την κτηματική υπηρεσία Θεσπρωτίας και στη συνέχεια ο αποχαρακτηρισμός των τμημάτων του που δεν εξυπηρετούν λιμενικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια αυτές οι εκτάσεις θα αποδοθούν ως δημόσιο κτήμα και θα ακολουθήσει με άλλη διαδικασία η μεταβίβαση στο δήμο. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα ΝΕΑ προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, αλλά δεν υπήρξε τελικά επικοινωνία.

Το εμπορευματικό κέντρο
Το άλλο θέμα που εκκρεμεί είναι το εμπορευματικό κέντρο, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων περίπου από το λιμάνι, καθώς η επένδυση απεντάχθηκε από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο κ. Πορφύρης σημειώνει ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του ωστόσο εκκρεμεί και μία απόφαση από την περιφέρεια σε σχέση με το βιοτεχνικό πάρκο Θεσπρωτίας που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Εάν συμφωνήσει η περιφέρεια θα το ενσωματώσει ο επενδυτής, τονίζει ο κ. Πορφύρης. Να σημειωθεί πάντως ότι έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του με την Εγνατία Οδό.

Η μαρίνα
Τέλος όσον φορά την επένδυση στη μαρίνα Ηγουμενίτσας οι διατυπώσεις του ΤΑΙΠΕΔ στη σύμβαση παραχώρησης είναι πολύ γενικές καθώς σημειώνει ότι o ΟΛΗΓ θα πρέπει εντός 5ετίας να παρέχει υπηρεσίες σε τουριστικά σκάφη. Η επένδυση είναι της τάξης των 30 εκατ. ευρώ και όπως εκτιμάται εάν δεν υπήρχε η δημιουργία μαρίνας, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να έδινα υψηλότεροι τίμημα για το λιμάνι.
Από την πλευρά του Ομίλου Grimaldi στελέχη του επισημαίνουν στα ΝΕΑ ότι ο όμιλος επιδιώκει πάντα να έχει καλές σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες όπου επενδύει και στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθούν οποιεσδήποτε εκκρεμότητες. Επίσης υπενθυμίζουν τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Emanuele Grimaldi ότι η επένδυση στην Ηγουμενίτσα θα είναι προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.

Read More »
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Οι εκκρεμότητες πριν από τη μεταβίβαση Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Οι εκκρεμότητες πριν από τη μεταβίβαση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για απόπειρα θανάτωσης αδέσποτων ζώων με φόλες

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022

Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για απόπειρα θανάτωσης αδέσποτων ζώων με φόλεςΣυνελήφθη σήμερα (19-10-2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων. 

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας, εντόπισαν σε σημεία πλησίον της κατοικίας του κατηγορούμενου (6) τεμάχια κρέατος εμποτισμένα με δηλητήριο (φόλες), που είχε τοποθετήσει για τη θανάτωση αδέσποτων ζώων.  

Τα τεμάχια κρέατος κατασχέθηκαν προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για απόπειρα θανάτωσης αδέσποτων ζώων με φόλες Συνελήφθη ημεδαπός στη Θεσπρωτία για απόπειρα θανάτωσης αδέσποτων ζώων με φόλες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Θλιβερή κατάληξη για τον 61χρονο Αλέξανδρο Καψάλη

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Θλιβερή κατάληξη για τον 61χρονο Αλέξανδρο Καψάλη


Θλιβερή κατάληξη είχε η αναζήτηση του 61χρονου Αλέξανδρου Καψάλη από το Σμέρτο Φιλιατών, Θεσπρωτίας, στην Αθήνα.
Ο άτυχος άνδρας, εντοπίστηκε νεκρός την Τετάρτη το μεσημέρι, μπροστά από ξενοδοχείο του κέντρου της πρωτεύουσας. 
Ο 61χρονος, βρίσκονταν σε ταξίδι στην Αθήνα και επικοινώνησε τελευταία φορά με τους οικείους του στις 12 Οκτώβρη. 
Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η "γραμμή ζωής" για τον εντοπισμό του. 
Δυστυχώς, εντοπίστηκε νεκρός. 
Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση. 
Τη σχετική προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ομονοίας.
Read More »
Θλιβερή κατάληξη για τον 61χρονο Αλέξανδρο Καψάλη Θλιβερή κατάληξη για τον 61χρονο Αλέξανδρο Καψάλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας


Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έφεραν στο φως οι εργασίες διευθέτησης ομβρίων στο Λαδοχώρι της Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται για ένα τετράκογχο παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο, ένα σπάνιο δείγμα της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρονολογείται από τον 5ο μ.Χ αιώνα.
Η έρευνα αποκάλυψε μεγάλα και καλά σωζόμενα τμήματα των ψηφιδωτών του ναού, ενώ τμήμα του βρίσκεται κάτω από παρακείμενη οικία.
Το βαπτιστήριο ήταν ξεχωριστό οικοδόμημα κοντά ή μέσα σε χριστιανικό ναό, που χρησίμευε για την τέλεση του βαπτίσματος. Αποτελεί στοιχείο της εκκλησιαστικής και χριστιανικής αρχιτεκτονικής. Στον προμεσαιωνικό Χριστιανισμό εκεί γινόταν και η κατήχηση των υποψηφίων προς βάπτισμα.
Η έντονη οικοδομική δραστηριότητα που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Λαδοχωρίου, ανατολικά του νέου λιμανιού της Ηγουμενίτσας, είχε σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό ενός άγνωστου μέχρι τότε στην έρευνα παράλιου οικισμού των ύστερων ρωμαϊκών και παλαιοχριστιανικών χρόνων. Κατά την τελευταία δεκαετία, έχουν ανασκαφεί αρκετά οικόπεδα ιδιωτών φέρνοντας στο φως σημαντικά τμήματα του προαναφερθέντος οικισμού, οικίες, τμήματα του πολεοδομικού ιστού, λουτρά, συχνά στο επίπεδο της θάλασσας ή και αρκετά χαμηλότερα από αυτό.
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

(Οι φωτογραφίες προέρχονται από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη).
Read More »
Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Με τρισδιάστατο εκτυπωτή εξοπλίστηκε το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Με τρισδιάστατο εκτυπωτή εξοπλίστηκε το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας


Ως υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ηγουμενίτσας οφείλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ηγουμενίτσας και την αντίστοιχη Σχ. Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για οικονομική ενίσχυση του ΕΚΦΕ.
Με τη χρηματοδότηση το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) εξοπλίστηκε ήδη με εκτυπωτή τρισδιάστασης εκτύπωσης (3D printer) και προγραμματίζει την αγορά σετ μικροελεγκτών  (Arduino) και διαφόρων αισθητήρων για να αποκτήσει τη δυνατότητα υποστήριξης προγραμμάτων STEM (με έμφαση πάντα στις Φυσικές Επιστήμες) με ομάδες μαθητών από τα Σχολεία της Θεσπρωτίας.

Ο Υπ. του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας
Βασίλης Νούσης
Read More »
Με τρισδιάστατο εκτυπωτή εξοπλίστηκε το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας Με τρισδιάστατο εκτυπωτή εξοπλίστηκε το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό για μεταφορά παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη χθες (18-10-2022) νωρίς το πρωί στην Εγνατία Οδό από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Επιπλέον, συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί, που κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με πινακίδες αλλοδαπών αρχών, το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος, βρέθηκαν σε αυτό οι (4) αλλοδαποί.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ στην κατοχή τους είχαν πλαστά Δελτία Αιτούντος Άσυλο.
Ακόμη, προέκυψε ότι ο ημεδαπός τούς είχε παραλάβει λίγες ώρες νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τους μεταφέρει έναντι αμοιβής στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
Το αυτοκίνητο και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό για μεταφορά παράτυπων μεταναστών Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό για μεταφορά παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου


Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, με θέμα: : «Σχεδιασμός, μέτρα πρόληψης και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τη εκδήλωση φαινομένων (Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2022 - 2023».
Read More »
Συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Τμήματα μουσικής αγωγής για παιδιά 3-11 ετών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Τμήματα μουσικής αγωγής για παιδιά 3-11 ετών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (3-6 ΕΤΩΝ) 
• Το παιδί μαθαίνει τα πρώτα βήματα της μουσικής και αποκτά μουσικές αλλά και ψυχοσωματικές δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι και μαθαίνοντας να παίζει σε κρουστά όργανα. 
• Το παιδί μέσα από την κίνηση τον λόγο και το τραγούδι με την χρήση κρουστών οργάνων και μέσα από την κινητική ανταπόκριση μουσικών ερεθισμάτων, κατανοεί και μαθαίνει τον ρυθμό, την μελωδία και την φόρμα της μουσικής. 
• Μέσα από το μουσικό παιχνίδι το παιδί μυείται με ευχάριστο τρόπο στη μουσική και αποκτά μουσικές και νοητικές αλλά και κοινωνικές δεξιότητες μέσα από την συνεργασία με την ομάδα. 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ORFF (7-11 ΕΤΩΝ) 
Εκμάθηση μουσικής μέσα από την δημιουργία ορχήστρας κρουστών, όπου χρησιμοποιούμαι εύχρηστα κρουστά όργανα Orff (τρίγωνα, μαράκες, ταμπουρίνο, ξυλόφωνο κτλ.), ήχους του σώματος (body percussion) και την φωνή μας.

Δηλώστε συμμετοχή με ένα κλικ ΕΔΩ
Read More »
Τμήματα μουσικής αγωγής για παιδιά 3-11 ετών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου Τμήματα μουσικής αγωγής για παιδιά 3-11 ετών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Τελική εκδήλωση για την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου μέσα από το έργο “i-Thea”

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Τελική εκδήλωση για την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου μέσα από το έργο “i-Thea”


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ» στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένες Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα και τους Αρχαιολογικούς Χώρους ως Επώνυμος Προορισμός» με ακρωνύμιο i-Thea (INTERREG Ελλάδα-Αλβανία 2014–2020), διοργανώνει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα την τελική εκδήλωση με τίτλο «Η πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου μέσα από το έργο “i-Thea”, η τελική ανασκόπηση».
Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και στόχος της είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των παραδοτέων του έργου “i – Thea”, καθώς και η συζήτηση για τη μελλοντική προοπτική και πιθανή περαιτέρω ανάπτυξη της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Εκτός από τις εισηγήσεις των εταίρων του έργου που αφορούν στις δράσεις και τα αποτελέσματα της υλοποίησης του έργου, ξεχωριστή θα είναι η εισήγηση της προϊσταμένης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Μαριάνθης Αναστασιάδου, η οποία θα αναφερθεί στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και στις προοπτικές δικτύωσης και ανάπτυξης που υπάρχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 26510 36686 ή στα e-mail gkitsaki@epirussa.gr, telis@epirussa.gr και apostolos.geitonas@stratis.com.gr

Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση επιλέξτε το παρακάτω link: https://forms.gle/GXGUQbu5bkUvWwNU8

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το Δελτίο Τύπου δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.

Λίγα λόγια για το έργο
Το Έργο με τίτλο «Integrated Approaches for Cultural Heritage Promotion: Ancient Theatres & Sites Route as Branded Destination» («Ολοκληρωμένες Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα και τους Αρχαιολογικούς Χώρους ως Επώνυμος Προορισμός») και ακρωνύμιο i-Thea τονίζει τη σημασία της ανάπτυξης διαπεριφερειακών και διασυνοριακών πολιτιστικών και τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται σε συντονισμένες ενέργειες, σε συνέργειες, εξοικονομεί πόρους και ενισχύει και προωθεί την κοινή πολιτιστική ταυτότητα και την ανταγωνιστικότητα ολόκληρης της περιοχής. Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών που αυξάνουν την προβολή των πολιτιστικών χώρων και φιλοδοξούν να εδραιώσουν τη διασυνοριακή περιοχή ως «επώνυμο» προορισμό.

Το έργο είναι δομημένο σε πέντε πακέτα εργασίας:
• Διαχείριση και Συντονισμός
• Δραστηριότητες Επικοινωνίας/Δημοσιότητας
• Επένδυση στον άνθρωπο
• Επώνυμο Πολιτιστικό Τουριστικό Προϊόν
• Ολοκληρωμένη Διαχείριση & Προώθηση Πολιτιστικών Προορισμών

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους εξής φορείς:
• ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Επικεφαλής Εταίρος (Ελλάδα)
• Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ελλάδα)
• Περιφερειακό Κέντρο Ανάπτυξης & Συνεργασίας (Qendra Per Bashkepunim Dhe Zhvillim Rajonal / Regional Center for Development and Cooperation – RCDC) (Αλβανία)
• Περιφέρεια Αργυροκάστρου (Prefektura e Gjirokastres / Institution of Prefect in Gjirokastra Region) (Αλβανία)
Read More »
Τελική εκδήλωση για την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου μέσα από το έργο “i-Thea” Τελική εκδήλωση για την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου μέσα από το έργο “i-Thea” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Η Πέστιανη στην τηλεόραση του Alpha (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Η Πέστιανη στην τηλεόραση του Alpha (ΒΙΝΤΕΟ) Η Πέστιανη στην τηλεόραση του Alpha (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Ζητούνται υπάλληλοι για πλήρη απασχόληση

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Ζητούνται υπάλληλοι για πλήρη απασχόληση


Η εταιρεία 'ΣΦΑΓΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ' με έδρα την Κορύτιανη Θεσπρωτίας αναζητά εργαζόμενους για πλήρη απασχόληση.
Παρέχονται: Άμεση πρόσληψη, Ικανοποιητικός μισθός
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6946063240
Read More »
Ζητούνται υπάλληλοι για πλήρη απασχόληση Ζητούνται υπάλληλοι για πλήρη απασχόληση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Συνέντευξη Κάτση για τη νέα λίστα Πέτσα μέσω καμπάνιας εξοικονόμησης ενέργειας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Συνέντευξη Κάτση για τη νέα λίστα Πέτσα μέσω καμπάνιας εξοικονόμησης ενέργειας 


Read More »
Συνέντευξη Κάτση για τη νέα λίστα Πέτσα μέσω καμπάνιας εξοικονόμησης ενέργειας Συνέντευξη Κάτση για τη νέα λίστα Πέτσα μέσω καμπάνιας εξοικονόμησης ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στην πόλη των Φιλιατών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022
Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στην πόλη των Φιλιατών


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ε.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ, οικείων και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου καθώς και η φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου του 2022.
Ώρα 18:30 μ.μ. Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου
Ωρα 18:45 μ.μ. Προσέλευση επισήμων
Ώρα 19:15 μ.μ. Περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην πόλη των Φιλιατών

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022
Ώρα 8:00 π.μ. Θεία λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022
Ομιλίες στο Λύκειο – Γυμνάσιο και στα Δημοτικά Σχολεία για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
Ώρα 11:00 π.μ. Προσκύνημα των μαθητών των σχολείων Μέσης και Δημοτικής εκπαίδευσης και των τροφίμων του κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού σε μνήμη των αθανάτων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022
Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28 Οκτωβρίου 1940
Ώρα 7:30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας. Η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 8:00 π.μ. Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών
Θεία λειτουργία της Αγίας Σκέπης στον ιερό ναό Άγιο Δημήτριου.
Ώρα 10:00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, από τoν Διευθυντή Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών κ. Απόστολο Γατσέλο. Στη συνέχεια ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, σιγή ενός λεπτού ,προσευχή ανάπαυση νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική.
Ώρα 11:00 π. μ Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης μας και πεζοπόρων τμημάτων του 628 ΜΤΠΦ.
Ώρα 11:45 π.μ Δεξίωση επισήμων και πολιτών στην λέσχη αξιωματικών.
Ώρα 17:30 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

Στις εν λόγω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές Αρχές, τα Σώματα Ενόπλων Δυνάμεων, τα Σώματα Ασφαλείας, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι και οι πολίτες του Δήμου Φιλιατών.
Οι εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα της Εκκλησιαστικής Τελετής, Τάξεως – Παρατάξεως.
Υπεύθυνος Τελετής ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ .Μπέλλος Παύλος.
Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στην πόλη των Φιλιατών Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στην πόλη των Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022 Rating: 5

Σελίδες