Ολ. Τελιγιορίδου: “Ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα…”

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Ολ. Τελιγιορίδου: “Ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα…”


Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε η Αναπληρωτής Τομέραχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, για την άδεια εγκατάστασης μονάδας πετρελαιοειδών, στη Λωρίδα Σαγιάδας, ανάμεσα στις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Η κα Τελιγιορίδου σε ραδιοφωνικής της συνέντευξη στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Θεσπρωτία, ρωτήθηκε για το θέμα της εγκατάστασης πετρελαιοειδών και η απάντησή της ήταν αιχμηρή:

“Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει η εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών ανάμεσα σε 28 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας. Είναι επιζήμια η απόφαση αυτή για τις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά αποτελεί κι ένα μεγάλο κίνδυνο για την περιοχή, για το περιβάλλον και για τον τουρισμό. Είναι αδιανόητη η απόφαση που πάρθηκε. Όποιος την πήρε την απόφαση αυτή ή είναι άσχετος ή εξυπηρετεί συμφέροντα. Η συνύπαρξη ιχθυοκαλλιεργειών με πετρελαιοειδή είναι εκ των ων ουκ άνευ ασυμβίβαστη”.

Στην ίδια συνέντευξη η Αναπληρωτής Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε για τα προβλήματα των παραγωγών μανταρινιών και για τη διαφορά της τιμής από τον παραγωγό στον καταναλωτή: “Είμαστε η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη διαφορά τιμής από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Η φτώχεια στο χωράφι και η ακρίβεια στο ράφι… Γιγαντώνεται η αισχροκέρδεια με ευθύνη της κυβέρνησης καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος…”

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, τοποθετήθηκε επίσης για τη νέα ΚΑΠ σημειώνοντας ότι “μπαίνουνε στόχοι οι οποίοι θα πρέπει να ικανοποιούνται από τον παραγωγό για να παίρνει επιδοτήσεις στα οικολογικά σχήματα, ενώ δεν υπάρχει ούτε η διοικητική προετοιμασία, ούτε η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, ρευστότητας, και η κυβέρνηση πανηγυρίζει, ενώ στην πραγματικότητα το στρατηγικό σχέδιο δεν διασφαλίζει την επίτευξη των στόχων που βάζει η κομισιόν, γιατί δεν έχει γίνει καμιά προετοιμασία… Η κυβέρνηση απλά εύχεται ότι όλα θα πάνα καλά…”

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:


Read More »
Ολ. Τελιγιορίδου: “Ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα…” Ολ. Τελιγιορίδου: “Ή άσχετοι ή εξυπηρετούν συμφέροντα…” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;»


Ο κ. Γιόγιακας αντί για απολογητής της Μαξίμου ΑΕ καλό θα ήταν να μελετάει περισσότερο ή να σταματήσει να ψεύδεται δημοσίως για την αδειοδότηση των πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα. Η προπαγάνδα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» δεν περνάει πια όταν κυβερνά η ΝΔ 3.5 χρόνια.

Σύμφωνα με τα ίδια τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Γιόγιακας στην ανακοίνωσή του, στο σχετικό 13, αναφέρεται ότι η άδεια εγκατάστασης της «Ασφαλτικά Ελλάδος ΑΒΕΕ» χορηγήθηκε στις 22-08-2012 με απόφαση του τότε Υφυπουργού Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για 3 έτη με δυνατότητα παράτασης για 3 έτη.

Το 2015 ο Π.Σκουρλέτης υπέγραψε τυπικά την παράταση που δικαιούταν βάση της άδειας που είχε ήδη εκδοθεί για 3 χρόνια και το 2018 ο Γ. Σταθάκης επέκτεινε την παράταση για άλλα 2 έτη βάση σχετικού νόμου η οποία και έληξε οριστικά το 2020 χωρίς ποτέ να γίνει η επένδυση, καθώς δεν εξασφάλισε τις υπόλοιπες αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν από τα υπόλοιπα Υπουργεία. Να σημειωθεί πως οι παρατάσεις αυτές είναι τυπική διαδικασία που απορρέει από την ίδια την άδεια εγκατάστασης του 2012 χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα άρνησής της.

Και ύστερα ήρθε η Μαξίμου ΑΕ. Ενώ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος [ΠΔ] για την χωροθέτηση της ΠΟΑΥ που ήδη είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και απέμεναν τα τυπικά για την ολοκλήρωσή της όπως γνωρίζουν άπαντες στον κλάδο, έρχεται με την πρόσφατη απόφαση και εκδίδει νέα άδεια εγκατάστασης πετρελαιοειδών όπως το 2012! Μάλιστα η απόφαση αυτή είναι πολύ χειρότερη του 2012 γιατί τότε δεν υπήρχε το ΠΔ για την ΠΟΑΥ το οποίο ουσιαστικά και τυπικά καταργείται με αυτή τη νέα άδεια βάζοντας σε μεγάλους μπελάδες τους ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας που είναι έξαλλοι.

Ο κ. Γιόγιακας καλό θα είναι να μην πιάνεται αδιάβαστος ή ψευδόμενος και του συνιστούμε να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και ας απαντήσει στα στελέχη που προέρχονται από την παράταξή του όπως ο κ. Καχριμάνης, ο κ. Πιτούλης αλλά και στους φορείς τις Θεσπρωτίας που βάζει απέναντι.
Δεν γίνεται να είναι κανείς και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα σε ένα μικρό τόπο σαν τη Θεσπρωτία. Δεν γίνεται δημοσίως να είναι ενάντια στην επένδυση και πίσω από κλειστές πόρτες να πηγαινοέρχεται με τους επενδυτές χέρι-χέρι στα Υπουργεία.

Κρείττον σιγάν κ. Γιόγιακα…
Read More »
Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;» Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Επί ΣΥΡΙΖΑ ανανεώθηκε 2 φορές η άδεια εγκατάστασης της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα (+ΕΓΓΡΑΦΑ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Βασίλης Γιόγιακας: Επί ΣΥΡΙΖΑ ανανεώθηκε 2 φορές η άδεια εγκατάστασης της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα (+ΕΓΓΡΑΦΑ)


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:
Από την εποχή που ήμουν Νομάρχης ήμουν αντίθετος στη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας. Η θέση μου παρέμεινε διαχρονικά η ίδια και δεν αλλάζει. Άλλωστε όλοι οι φορείς της υδατοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία γνωρίζουν πόσο εντατικά ασχολήθηκα μέχρι να βγει το Προεδρικό Διάταγμα για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κομματικοποιήσει το θέμα, μιλώντας για “Μαξίμου Α.Ε. που άπλωσε τα πλοκάμια της και στο νομό μας”, όταν υπάρχουν αποφάσεις με υπογραφές υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (των κυρίων Σκουρλέτη και Σταθάκη) με τις οποίες παρατάθηκε δύο (2) φορές η ισχύς της άδειας εγκατάστασης για τη συγκεκριμένη μονάδα και δίνεται η σύμφωνη γνώμη για να κατασκευαστεί το λιμενικό έργο υποστήριξης της συγκεκριμένης μονάδας πετρελαιοειδών! 
Άρα, ο κύριος συνάδελφος, πρέπει να διαλέξει: είτε αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια δημόσια διοίκηση αυτόνομη και με συνέχεια που ωστόσο πρέπει να λογοδοτεί για τις αποφάσεις της, είτε παραδέχεται ότι στ’ αλήθεια Μαξίμου Α.Ε. υπήρχε το 2015, όταν και δόθηκε η πρώτη, 3τής, από τις δύο παρατάσεις.
Καλώ επομένως τον κ. Κάτση να μην εκτίθεται, και να μην τα βάζει όλα στον μύλο μιας τυφλής και τοξικής αντιπολίτευσης.


Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Επί ΣΥΡΙΖΑ ανανεώθηκε 2 φορές η άδεια εγκατάστασης της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα (+ΕΓΓΡΑΦΑ) Βασίλης Γιόγιακας: Επί ΣΥΡΙΖΑ ανανεώθηκε 2 φορές η άδεια εγκατάστασης της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα (+ΕΓΓΡΑΦΑ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Βίντεο από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Βίντεο από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας προκειμένου να αναδείξει ένα πρόβλημα που σήμερα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις προχώρησε στην παραγωγή ενός βίντεο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση του βίντεο.


Read More »
Βίντεο από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών Βίντεο από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Αμυράς για ασφαλτικά | "Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι Υπουργοί"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
 Αμυράς για ασφαλτικά | "Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι Υπουργοί"Η μονάδα ασφαλτικών που αδειοδοτήθηκε αιφνιδιαστικά και όπως φαίνεται με διαδικασίες fast track έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Θεσπρωτία και την Ήπειρο.

Η συγκεκριμένη μονάδα προβλέπεται να εγκατασταθεί ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες της Σαγιάδας, στον πιο δυναμικό κλάδο της Ηπείρου δηλαδή και να δημιουργήσει χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις για ασφαλτικά και πετρελαιοειδή.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν αυτό που έδωσε την έγκριση εγκατάστασης με τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά να δέχεται σήμερα στα Γιάννινα πιεστικές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αποφεύγοντας ωστόσο να πάρει σαφή πολιτική και ξεκάθαρη θέση στο θέμα.

Ανέφερε μάλιστα ότι αν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ορθώς αδειοδοτείται… Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Γιώργος Αμυράς υποστήριξε ότι η αδειοδότηση είναι υπόθεση των υπηρεσιών και όχι των πολιτικών προσώπων γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η χώρα θα ήταν… μπανανία!!!

«Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται αυτό γίνεται με βάση το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Από κει και πέρα οι προσφεύγοντες έχουν λόγους να το κάνουν. Θα δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων δεδομένου ότι η ελληνική πολιτεία έχει εργαλεία για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα και να βρίσκει λύσεις όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες αντιδράσεις» ανέφερε ο Υφυπουργός.

Από τον κ. Αμυρά ζητήθηκε η πολιτική θέση στο ζήτημα για να πει ότι «η πολιτική ηγεσία δεν εμπλέκεται στο πλέγμα των αδειοδοτήσεων… Αλίμονο αν ένας υπουργός έδινε μία άδεια ή την καταργούσε. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες και πολλά φίλτρα».

Συμπλήρωσε ότι η ελληνική πολιτεία θα ακούσει τους προσφεύγοντες από την στιγμή που θεωρούν ότι έχουν μία τεκμηρίωση.

Επέμενε ωστόσο να μην παίρνει θέση λέγοντας ότι «αλίμονο αν ένα φυσικό πρόσωπο σε ένα υπουργείο αποφασίζει τι θα αδειοδοτηθεί και τι όχι… Τότε θα ήταν μπανανία εδώ… Αφήστε να δούμε..».

Στο ερώτημα αν μπορούν να συνυπάρξουν στη Σαγιάδα ιχθυοκαλλιέργειες και ασφαλτικά ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι «εάν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας καλά κάνει και αδειοδοτείται η μονάδα».
Read More »
Αμυράς για ασφαλτικά | "Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι Υπουργοί"  Αμυράς για ασφαλτικά | "Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι Υπουργοί" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Κατά της απόφασης για τη μονάδα αποθήκευσης υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας προσφεύγει η Περιφέρεια Ηπείρου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Κατά της απόφασης για τη μονάδα αποθήκευσης υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας προσφεύγει η Περιφέρεια Ηπείρου


Αναφορικά με την αδειοδότηση εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, η Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει:
1) Στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας έχουν εγκατασταθεί από το 1989 πλήθος ιχθυοκαλλιεργειών, που λειτουργούν με νόμιμες άδειες. Οι περισσότερες από τις μονάδες αυτές έχουν χρηματοδοτηθεί με σημαντικά κεφάλαια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους για την ίδρυση ή και τον εκσυγχρονισμό τους, στα πλαίσια επενδυτικών σχεδίων από Επιχειρησιακά και Τομεακά Προγράμματα.
Σήμερα ο συνολικός τζίρος του κλάδου υπερβαίνει τα 65.000.000€ ανά κύκλο εκτροφής, προσφέροντας 450 θέσεις εργασίες, οι οποίες με τις εν εξελίξει αδειοδοτήσεις θα αυξηθούν στις 1.000 περίπου, χωρίς να συνυπολογίζονται οι θέσεις σε υποστηρικτικές του κλάδου δραστηριότητες.
Ο τοπικός κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας υπερβαίνει το 12,5% της εθνικής παραγωγής και συνολικά το 5,5% της Μεσογειακής παραγωγής σε τσιπούρα και λαβράκι -με την Ελλάδα να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός τους παγκοσμίως- αποτελώντας τον δυναμικότερο κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας και μάλιστα εξαγώγιμο. Τα μεγέθη αυτά καθιστούν τις ιχθυοκαλλιέργειες της Λωρίδας Σαγιάδας σημαντικό κλάδο όχι μόνο της περιφερειακής αλλά και της εθνικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι τα 2/3 των εξαγωγών της Περιφέρειας Ηπείρου είναι τρόφιμα με προϊόντα αιχμής τα ιχθυηρά (μερίδιο 32% επί των συνολικών εξαγωγών της και 84% επί των συνολικών εξαγωγών της Π.Ε. Θεσπρωτίας, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.), προς τα οποία και προσανατολίζονται οι επενδυτικές δραστηριότητες και απορροφήσεις πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με αυτά τα δεδομένα, η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνέργεια με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προωθήσει «καλάθι αγροτικών προϊόντων» για την ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, στο οποίο τα θαλασσινά ψάρια υδατοκαλλιέργειας (τσιπούρα, λαβράκι) έχουν αξιολογηθεί ως Προϊόντα Εθνικής Σημασίας με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η παραγόμενη ποιότητα των ιχθυηρών της περιοχής είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, γι’ αυτό και εξάγεται σχεδόν στο σύνολό της.

2) Η υλοποίηση της αδειοδοτηθείσας μονάδας στην περιοχή -και μάλιστα σε οικολογικά ευαίσθητη περιοχή (πλησίον των παλαιών εκβολών του ποταμού Καλαμά)- αυταπόδεικτα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των νομίμως προϋφιστάμενων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και θα αποτελέσει μια μόνιμη ‘’βόμβα’’ για την περιοχή. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη διαρροή πετρελαιοειδών στο θαλάσσιο χώρο τόσο σε ομαλές όσο και πρωταρχικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, η διακίνηση και αποθήκευση πετρελαιοειδών μέσω της θάλασσας ανάμεσα από πυκνές ιχθυοκαλλιέργειες είναι ασύμβατη με τη λειτουργία των νόμιμα υφιστάμενων υδατοκαλλιεργειών, ακόμη και αν διασφαλίζεται η λήψη των πλέον ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας, όπως έχει διαπιστωθεί από την Ειδική Γραμματεία Περιβάλλοντος ήδη από το 2011. Άλλωστε για τέτοιες δραστηριότητες προβλέπεται χωροθέτηση πλησίον του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Επιπλέον, η αρνητική δημοσιότητα που κατά πάσα βεβαιότητα θα δοθεί από ανταγωνιστές γειτονικών χωρών (π.χ. Τουρκία) στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών, η τροφοδοσία της οποίας, μάλιστα, γίνεται δια θαλάσσης, σε μία από τι περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, είναι προφανές ότι θα αποβεί ζημιογόνα για το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιεργειών της Π. Ε. Θεσπρωτίας αλλά δυνάμει και όλης της χώρας, καθώς είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα αποφευχθεί η κατανάλωσή τους από το απαιτητικό και οικολογικά συνειδητοποιημένο καταναλωτικό κοινό των ευρωπαϊκών αγορών, στους οποίους κατ’ αποκλειστικότητα σχεδόν απευθύνονται. Άλλωστε η εξασφάλιση και κατοχύρωση των διεθνών αγορών έχει επιτευχθεί μέσω παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, που με την εγκατάσταση της μονάδας υποβαθμίζονται.

Υπό τα ανωτέρω δεδομένα, η Περιφέρεια Ηπείρου αυτονόητα θα προσβάλλει την απόφαση τόσο διοικητικά όσο και δικαστικά -όπως έχει πράξει και στα προηγούμενα στάδια- μέχρις εξαντλήσεως όλων των ενδίκων μέσων στα εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα και δικαστήρια προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, η δημόσια υγεία, η οικονομία και η ανάπτυξη της περιοχής.
Read More »
Κατά της απόφασης για τη μονάδα αποθήκευσης υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας προσφεύγει η Περιφέρεια Ηπείρου Κατά της απόφασης για τη μονάδα αποθήκευσης υγρών καυσίμων και ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας προσφεύγει η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Η 25η Νοεμβρίου, διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η βία είναι ένα πρόβλημα με έμφυλο χαρακτήρα και αποτελεί κατάφωρη παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απαιτείται επομένως δράση και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για το σχεδιασμό συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την εξάλειψη του φαινομένου.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οργανώνουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 π.μ. δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στις 11:30 π.μ. στον 1ο όροφο της Περιφέρειας Ηπείρου θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους των τριών φορέων και εν συνεχεία στις 12:00 μ.μ. θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια περιμετρικά της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους φορείς αντιμετώπισης των θεμάτων βίας και να εκφράσουν και τις δικές τους απορίες και απόψεις για το πολύ σοβαρό φαινόμενο που επηρεάζει ολόκληρη την κοινωνία.

Στα Ιωάννινα λειτουργεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας (τηλ. 2651440577).

Στην Ήπειρο, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, από Συμβουλευτικά Κέντρα τα οποία λειτουργούν στα Ιωάννινα (τηλ. 2651077449), στην Άρτα (τηλ. 2681077400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 2682024444), ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.
Read More »
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Φιλιάτες: Aφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες για τα αδέσποτα από τον κατηγορούμενο αντιδήμαρχο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Φιλιάτες: Aφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες για τα αδέσποτα από τον κατηγορούμενο αντιδήμαρχο


Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, ο Δήμαρχος Φιλιατών αφαιρεί τις αρμοδιότητες για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων από τον αντιδήμαρχο που κατηγορείται για την απομάκρυνση από τη μητέρα τους και την εγκατάλειψη έξι νεογέννητων κουταβιών.

Στο εξής οι αρμοδιότητες αυτές θα ασκούνται από τον ίδιο το Δήμαρχο.

Σημειώνεται ότι η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων, αποτελούσε περιοριστικό όρο που επέβαλλαν οι εισαγγελικές αρχές, μετά την απολογία των δύο συλληφθέντων για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.
Read More »
Φιλιάτες: Aφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες για τα αδέσποτα από τον κατηγορούμενο αντιδήμαρχο Φιλιάτες: Aφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες για τα αδέσποτα από τον κατηγορούμενο αντιδήμαρχο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Βλάχων Νομού Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Βλάχων Νομού Θεσπρωτίας


Ο Σύλλογος Βλάχων Νομού Θεσπρωτίας προχώρησε σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και από την εκλογική διαδικασία εκλέχθηκαν οι:
1) Πρόεδρος: Κάτσιος Δημήτριος
2) Αντιπρόεδρος: Ντόστας Νικόλαος
3) Γραμματέας : Σιτούνης Βασίλειος
4) Ταμίας : Δήμα Αικατερίνη
5) Μέλος: Χαντζάρα Μίλκα
6) Αναπληρωματικό Μελος : Ντίτορα Χριστίνα
7) Αναπληρωματικό Μέλος : Τόρη Ελένη

Εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (Π.Ο.Π.Σ.Β)
1) Χαντζάρα Μίλκα

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.
Read More »
Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Βλάχων Νομού Θεσπρωτίας Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Βλάχων Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα ασφαλτικά

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα ασφαλτικά


Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος υπέγραψε την άδεια εγκατάστασης των μονάδων αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, ανάμεσα σε δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, οι οποίες, όπως διαπιστώνει σε αυτοψία του το Υπουργείο, βρίσκονται σε απόσταση 750 και 850 μέτρων από τη θέση των ασφαλτικών.

Θα εγκατασταθούν 7 τουλάχιστον δεξαμενές οι οποίες θα αποθηκεύουν 9.000 κυβικά ντίζελ πετρελαίου, 3.000 κυβικά μαζούτ και 2.500 κυβικά ασφαλτικών ναρκοθετώντας ουσιαστικά τη χωροθετημένη με νόμο του κράτους Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στη Θεσπρωτία, που απαγορεύει οποιεσδήποτε οχλούσες δραστηριότητες σε απόσταση μικρότερη των 1000 μέτρων από τις μονάδες,

Η απόφαση αυτή αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για το νομό Θεσπρωτίας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τοπικούς φορείς και επιμελητήρια.

Η ευθύνη του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιόγιακα είναι βαρύτατη, καθώς για ακόμη μια φορά δηλώνει ανήξερος για θέματα που αφορούν το νομό του, αδυνατώντας να εκπροσωπήσει τους πολίτες του νομού (ούτε μια επερώτηση;)

Θυμηδία προκαλεί η αντίδραση τόσο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη όσο και του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για το θέμα, καθώς θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι το συγκεντρωτικό κράτος των Αθηνών που προχωρά μια τέτοια απόφαση, αλλά το γαλάζιο κράτος της Ν.Δ, του οποίου αμφότεροι είναι μέλη και υποστηρίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ συμπαραστεκόμενο στους παραγωγικούς φορείς της Θεσπρωτίας θα κάνει τα πάντα ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση με κάθε πρόσφορο μέσο, διότι στην τελική αυτό που μετράει, είτε για τοπικούς άρχοντες, είτε για βουλευτές που ζητάνε την ψήφο των πολιτών, είναι η δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.
Read More »
ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα ασφαλτικά ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα ασφαλτικά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Αυτοκτονία 67χρονου στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Αυτοκτονία 67χρονου στη Θεσπρωτία


Μία ακόμα δυστυχώς αυτοκτονία μετράει η Θεσπρωτία, αφού εχτές Πέμπτη, εντοπίστηκε απαγχονισμένος ένας άντρας 67 χρονών, στο χωράφι του στην περιοχή της Πέρδικας.

Τον άτυχο άντρα εντόπισαν συγχωριανοί του που ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, οι γιατροί του οποίου απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν τον αυτόχειρα στην αυτοκτονία, ενώ προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας.
Read More »
Αυτοκτονία 67χρονου στη Θεσπρωτία Αυτοκτονία 67χρονου στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Ο Αντώνης Μπέζας για την «Οικία του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
Ο Αντώνης Μπέζας για την «Οικία του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα»


Η Ελληνική Πολιτεία, με τη λειτουργία της «Οικίας του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα» στην Αθήνα (Καλλέργη 9 Μεταξουργείο) ως Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου, προχώρησε σήμερα (24-11-2022) σε μια πράξη ιδιαίτερου συμβολισμού!
Ο Ναπολέων Ζέρβας, ηγέτης της αντιστασιακής οργάνωσης του ΕΔΕΣ στην Ήπειρο, πέραν του ότι απετέλεσε βασικό παράγοντα της ελληνικής αντιφασιστικής αντίστασης ήταν ταυτόχρονα και ο άνθρωπος που διέλυσε τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αλβανικής/τσάμικης διοίκησης στη Θεσπρωτία (επίστρατους, Τζανταρμερία, ΞΙΛΙΑ και ομάδες κρούσης) σε πολιτικό, στρατιωτικό και αστυνομικό επίπεδο.
Το 2008, το κτίριο που ανήκε στη δεύτερη σύζυγό του Αικατερίνη, περιήλθε με προεδρικό διάταγμα του αείμνηστου ΠτΔ Κάρολου Παπούλια στο Πολεμικό Μουσείο με σκοπό να αποτελέσει Παράρτημά του. Στο Μουσείο περιήλθαν επίσης τα κειμήλια και το προσωπικό του αρχείο καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του αρχείου του ΕΔΕΣ, υλικό που θα εκτίθεται πλέον στην «Οικία» για να αφηγείται την ιστορία του ΕΔΕΣ, του Στρατηγού και της Εθνικής μας Αντίστασης.
Συγχαρητήρια στον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον εκλεκτό φίλο Πρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, Αναστάσιο Λιάσκο, που προώθησε τις μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική, μουσειολογική) και τις εργασίες ανακαίνισης και οργάνωσης του χώρου της «Οικίας», εκπληρώνοντας ένα χρέος απέναντι στην ιστορία και συμβάλλοντας στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης!


Στις φωτογραφίες που είναι από τη σημερινή σεμνή τελετή, εικονίζονται και οι κόρες του Στρατηγού Εύα και Βασιλική με τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΕΑ- ΕΔΕΣ Χρήστο Καπερώνη από τις Πηγές Άρτας και τον Ιωάννη Αγόρο απόγονο του Επίλαρχου Γεωργίου Αγόρου (Διοικητή του 3/40 Συντάγματος Ευζώνων ΕΟΕΑ- ΕΔΕΣ).
Έχω ήδη συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου να διοργανωθεί επίσκεψη και ειδική εκδήλωση στο χώρο της «Οικίας» για τα μέλη των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΕΑ- ΕΔΕΣ Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας.

Read More »
Ο Αντώνης Μπέζας για την «Οικία του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα» Ο Αντώνης Μπέζας για την «Οικία του Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

"Παιδί και διαδίκτυο, η πρόκληση του ίντερνετ σήμερα" | Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022
"Παιδί και διαδίκτυο, η πρόκληση του ίντερνετ σήμερα" | Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας υποδέχεται τη Δευτέρα 28-11- 2022 την ψυχολόγο και επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. "Αριάδνη" κα Κωνσταντίνα Ζιάγκου. 
Με ένα θέμα επίκαιρο ,σοβαρότατο, με τεράστιες ψυχοκοινωνικές διαστάσεις, την εξάρτηση του παιδιού από το διαδίκτυο! 
Σας περιμένουμε όλους!
Read More »
"Παιδί και διαδίκτυο, η πρόκληση του ίντερνετ σήμερα" | Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας "Παιδί και διαδίκτυο, η πρόκληση του ίντερνετ σήμερα" | Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες